#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/05/2008 00:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τώρα η κυβέρνηση ανακάλυψε τον «αλυτρωτισμό των Σκοπίων»;

Κυβέρνηση και εκκλησία των Σκοπίων προκαλούν και πάλι. Ο επικεφαλής της σχισματικής Εκκλησίας, Στέφανος, σε μια ακραία έκφραση εθνικιστικής υστερίας, ούτε λίγο ούτε πολύ εμφάνισε τη Θεσσαλονίκη ως μια από τις «χαμένες πατρίδες», όπου, όπως είπε, «διώκεται και εκτοπίζεται οτιδήποτε είναι μακεδονικό, ενώ όλα έχουν γίνει στάχτη και σκόνη και δεν έμεινε ούτε ένα γράμμα από τη γλώσσα μας...». Τα ίδια και ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, Γκρούεφσκι που επέμεινε ότι η χώρα του θα μπει στην ΕΕ μόνον σαν «Μακεδονία». Όλα αυτά δεν πρέπει να προκαλούν καμία έκπληξη. Οι σλάβοι των Σκοπίων, στο πλαίσιο της προσπάθειάς τους να «οικοδομήσουν» ένα εθνικό προφίλ σε μια χώρα όμως, που απειλείται από τον αλβανικό αλυτρωτισμό, δεν διστάζουν να φτάσουν στα άκρα. Ωστόσο, απαραίτητη προϋπόθεση για την ενίσχυση των εκάστοτε εθνικισμών, είναι μια: Να υπάρχει εχθρός. Κι’ αν δεν υπάρχει; Απλά, εφευρίσκεται. Αυτό ακριβώς κάνουν οι σλάβοι των Σκοπίων. Δείχνουν τον εχθρό στο πρόσωπο της πιο ισχυρής (!!!) χώρας των Βαλκανίων, την Ελλάδα. Κάτι τέτοιο όμως, δεν δικαιολογεί αντιδράσεις διαφόρων δικών μας ανεγκέφαλων, οι οποίοι πρόσφατα ξαναθυμήθηκαν τα ΤΕΑ (Τάγματα Εθνοφυλακής) και έκαναν στρατιωτική άσκηση, την οποία οι στρατιωτικές αρχές στη Φλώρινα προανήγγειλαν με αφίσες, όπου κάτω υπήρχε το σύνθημα «Η Μακεδονία είναι μια, η ελληνική». Καλά, τόση ανασφάλεια πια με το κρατίδιο των Σκοπίων; Και για να μην μας περνάνε για ηλίθιους δεν τσιμπάμε με την υστερία που έπιασε τελευταία κυβέρνηση και κανάλια με τον αρχιπαπά των Σκοπίων. Όλα αυτά γίνονται για να αποσπάται η προσοχή από τα λάδια και την ακρίβεια.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. stefanos avatar
  stefanos 27/05/2008 10:06:38

  Ο Καραμανλής έχει αποδείξει ότι ξέρει να βάζει στόχους και να τους πετυχαίνει με ψυχρό μυαλό, υπομονή και σύνεση.
  Οι σλαβο-σκοπιανοί έχουν χάσει τον αυτο-έλεγχό τους και αυτό μας βολεύει, γιατί εκτίθενται στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης (αλυτρωτισμός, φανατισμός, κλπ).
  Εκτός από το όνομα δεν πρέπει ΠΟΤΕ να τους αναγνωρίσουμε μακεδονική ταυτότητα, οι άνθρωποι είναι Βούλγαροι, τελεία και παύλα.

 2. Τάκης avatar
  Τάκης 27/05/2008 10:39:18

  Ελλάς ολέ ολέ ελλάς του...χαβαλέ

 3. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 27/05/2008 11:49:52

  Αγαπητοί συμφορουμίτες,

  τα τελευταία λόγια στο πόστ αυτό μαρτυρούν παντελή άγνοια των τεκταινομένων στην παραμεθόριο περιοχή και επίσης δείγμα του ύπνου των κάτω απο τον Όλυμπο διαβιούντων Ελλήνων, που εξακολουθούν να εφησυχάζουν, έχοντας υπ'όψιν απο την γεωγραφία του δημοτικού ότι, η Αθήνα απέχει απο τα σύνορα 700 χιλιόμετρα περίπου και γι'αυτό δεν κινδυνεύει. Τα ίδια λόγια με αυτά άκουσα πρόσφατα και στην Πελοπόννησο.

  Την χώρα μας σήμερα με το 65% του πληθυσμού πατικωμένο στην Αθήνα και σε ελάχιστα αστικά κέντρα είναι θέμα ενος εχθρικού συντάγματος αλεξιπτωτιστών για να την καταλάβουν, πέφτοντας ανάμεσα στα κέντρα αυτά και εκεί όπου τα χωριά μας δέν διαθέτουν πλέον Έλληνες κατοίκους. Και δέν υπάρχει ούτε και ένα δίκωχο, αφού όπως "διδάσκει" ο κύριος Μεϊμαράκης, στον ελληνικό στρατό υπάρχει μαύρη τρύπα απο 3 μεραρχίες ανυπότακτων. ΌΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΙΠΕΔΑ κατα μήκος της παραμεθορίου είναι κλειδωμένα και κλειστά.

  Λυπάμαι που μερικά απο όσα γράφω περιέχουν πολλές παραγράφους. Αλλά άν δέν ενημερωθεί αυτός, που όντως θέλει να ενημερωθεί, διαβάζοντας και όχι, όπως κάποιος άλλος του τα είπε, δεν επιτρέπεται η ενημέρωση να είναι κολοβή.

  Πάμε λοιπόν

  Βόρεια της Καστοριάς καί μέχρι τα σύνορα με την Αλβανία επικρατεί πλήρης εγκατάλειψη. Το τοπίο απο παλιά χωριά θυμίζει εικόνες σκηνικών του Αγγελόπουλου. Η Κρυσταλλοπηγή και οι γύρω οικισμοί κατοικούνται σχεδόν μόνο απο Αλβανούς. Οι γηγενείς και αυτόχθονες, άν δεν φυτοζωούν κάπου στην Ελλάδα, ζούν στην Αυστραλία, στον Καναδά και στην Γερμανία.

  Πιο ανατολικά βρίσκεται το σπίτι, που σκότωσαν τον Παύλο Μελά μέσα στο ομώνυμο χωριό. Το Κράτος φιλοτιμήθηκε να το ωραιοποιήσει και να το κάνει μουσείο. Είναι το μόνο σε όλην την διαδρομή, που θυμίζει ελληνική ιστορία. Ποιοί Έλληνες το γνωρίζουν πλέον και πόσοι απο αυτούς το επισκέπτονται; Αλίμονο δε άν στο χωριό πάς στο καφενείο και μιλήσεις ελληνικά. Αλίμονο άν πείς κάτι για Αθήνα. Σίγουρα θα σου σπάσουν το κεφάλι. Άν δεν είναι πιστοί σκοπιανοί, είναι τουλάχιστον δίγλωσσοι και δέν θέλουν να ακούσουν για Ελλάδα, που τους έχει εγκαταλείψει.

  Τα ίδια και χειρότερα διαπιστώνει κανείς με πόνο ψυχής απο την Αλβανία μέχρι και τα Πομακοχώρια.

  Στην Φλώρινα δίπλα υπάρχει το χωριό Ξυνό Νερό. Γνωστό απο το χωνευτικό του νερό. Εκεί υπάρχει μνημείο απο τον συμμοριτοπόλεμο. Κάθε χρόνο μαζί με το Βίτσι γιορτάζεται η 28η Αυγούστου, ημέρα λήξης του συμμοριτοπολέμου και στην γιορτή συμμετέχουν πολλοί απο αυτούς που πολέμησαν.
  Και κάθε χρόνο έρχονται στα χέρια με τους ντόπιους επειδή ... θεωρούν ότι, το αντάρτικο τους πάει ή το πάνε με οδηγίες απο τους σκοπιανούς.

  Δίπλα στο άλλο χωριό με το όνομα Κλειδί, άν τους ρωτήσεις πώς τα πανε κ.λ.π., θα ακούσεις να σου απαντούν με "ντόμπρου". Και άν τα πράγματα γίνονται πιο σκούρα, δέν καταλαβαίνουν ελληνικά, γιατί οι οι Μακεδόνες 'Ελληνες δέν δικαιολογούνται να μήν γνωρίζουν την ... μητρική τους γλώσσα.

  Οι Έλληνες-'Ελληνες στα χωριά αυτά έχουν πάντα πίσω απο την πόρτα τους ένα Μ1 ή Μ2. Γιατί κανένας δέν ξέρει για πότε έχει προιγραμματισθεί μεταξύ Ουάσιγκτων και Σκοπίων η προβοκάτσια. Ούτε και που.

  Για μένα προσωπικά, που γνωρίζω πολλά περισσότερα απο όσα σας γράφω, κάθε ανίδεος που θέλει εδώ μέσα να κάνει τον έξυπνο, να φιλάει την όρεξή του για να προστατεύσει αυτό που του κληροδότησε η ιστορία. Αλλιώς να πάει στον διάβολο.

  Η προβοκάτσια, άν δεν βρεθεί όνομα κοινής αποδοχής, αναμένεται και είναι γνωστή σαν πρακτική απο τα προοίμια των βαλκανικών πολέμων. Το ελάχιστο που μπορεί να σκεφθεί κανείς είναι η εγρήγορση και άν αυτή χρειάζεται υποστήριξη απο τα ΤΕΑ είναι καλοδεχούμενη. Πιστεύω όμως ότι, η συγκρότηση τέτοιων μονάδων, όπως υπήρχαν παλιά, σκοντάφτει στην ανυπαρξία νέων ή και μασηλίκων. Εκτός άν στρατολοιγήσουμε τους Αλβανούς που μας χάρισαν και 12 points για την Καλομοίρα μας.

  Κάνω δε και μία σύσταση και ευχή. Για όλους αυτούς που θέλουν να ξέρουν την Ελλάδα απο την μία άκρη μέχρι την άλλη ή να αποκτήσουν αυτήν την μονδική εμπειρία στην χωρίς υπερβολή ωραιότερη χώρα του κόσμου, αντί να ξοδεύουν βενζίνη σε άσκοπους γύρους για να βρούν καμία τρύπα για να παρκάρουν για το επόμενο μπαράκι, να κάνουν οικονομία για να ξοδέψουν την βενζίνη αυτή στην Πίνδο, στον Γράμμο, στο Βίτσι, στον Σμόλικα και όπου αλλού θα αντικρύζουν περιοχές, που δέν θα θέλουν να τις αποχωρισθούν. Και οι περιοχές αυτές έιναι ακόμα ελληνικές.

  ΠΕΛΙΑΣ

 4. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 27/05/2008 12:29:47

  ΠΕΛΙΑ.

  μη λυπάσαι καθόλου για τις πολλές παραγράφους. Ίσα ίσα, πολύ καλά κάνεις και μας μεταφέρεις την πολύτιμη περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα και σ' ευχαριστούμε γι' αυτό. Όμως, αγαπητέ, εκείνο το "συμμοριτοπόλεμος" θέλει αντικειμενική επανεξέταση από την πλευρά σου, -νομίζω.

 5. ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ avatar
  ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ 27/05/2008 17:32:03

  Eντάξει μην αναγορεύσουμε και την κυβέρνηση με μεγά συνομωσιολόγο. Αφού τώρα βγήκαν αυτά, πότε να μιλήσουν για αλυτρωτισμό; Τους ευχαριστούμε πάντως που απέδειξαν όσα ισχυριζόταν η Ελλάδα.

 6. Sotirios avatar
  Sotirios 27/05/2008 23:15:29

  File 1:30pm O Pellias ta lei poli swsta! Kai aei parata mas me tis megalostrofes bourdes. Egw pantws tha simbouleva na apofigoume ta M1! Ta M16 einai kalitera kai xreiazetai kai exaskisi stin xeirovovides tis varkes kai ta RPG!

 7. Σπύρος avatar
  Σπύρος 28/05/2008 01:07:45

  Αντε παρατείστε μας βρέ Σοράκια με την Γραικία και τίς μπούρδες σας και την δήθεν ΄Μακεδονία ΄σας(Βugari την έλεγαν)
  Φτασανε ορισμένοι φασίστες πού δηλώνουν Συριζα να υποστηρίζουν τον εθνοφυλετισμό και αλυτρωτισμό τής Κυβέρνησης τών Σκοπίων και κάνουν και ΄εκδρομές΄για νά τούς βοηθήσουν.
  Και το ανώνυμο που μιλάει για Ανθιμο ξέχασε τον Σκοπιανό παπά που δήλωνε στο Βατικανό προχτές για την χαμένη τους Θεσσαλονίκη...
  Καταντάει αισχρό πρακτοριλίκι πλέον το θέμα...
  Ξεχνάνε τά φασισταριά οι ΄εκδρομείς΄και τά εδώ πρακτόρια οτι η επίσημη Κυβέρνηση τών Σκοπίων εκφράζει παραληρηματικές Αλυτρωτικές θέσεις..
  Και αυτό εσκεμένα το ξεχνούν και θυμούνται τον Καρατζαφέρη πού τον τελευταιο καιρό για οποιον διαβάζει και ενημερώνεται,επέστρεψε στον Φιλοαμερικανισμό του..
  Αρκετά μέ τά διάφορα Σοράκια πού κάνουν τούς διεθνιστές ενώ ειναι φασισταριά του κερατά...
  Μονον φασίστες υποστηρίζουν τον εθνοφυλετισμό και τον αλυτρωτισμό..
  Αντε σύντροφοι,με το καλό να πάτε και στό Κοσσοβο να υποστηρίξετε τούς σφαγείς και εμπορους ηρωινης τού U.C.K.
  Περιμένουμε με αγωνία την επόμενη εκδρομή συμπαράστασης..
  Και πούστε...
  Πάτε να προσκυνήσετε και τον ταφο τού Κροάτη παπά τού Αγίου Στέπινατς συνεργάτη τού Ναζί τού Πάβελιτς...

 8. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 28/05/2008 11:57:32

  Nήπιε γέροντα και λοιποί φίλοι,

  πολύ θα ήθελα να βγάλω απο την μνήμη μου, όσα έζησα σαν λυκόπουλο, που μαζί με άλλα 300 απο την Θεσσαλονίκη μας πήγαν με συνοδεία αγήματος, ναρκαλιευτικού και τάνκ στην Νάουσα για να καθαρίσουμε του νεκρούς και την πόλη μετά απο το ολοκαύτωμα. Ο στρατός δέν είχε περίσσεια χεριών για την δουλειά αυτή, γιατί λίγο πιο πέρα στο Γράμμο και στο Βίτσι έδινε τις μάχες που απήλλαξαν την χώρα μας απο αυτόν τον εθνικό σπαραγμό. Κρατώ στην μνήμη μου όσα με τα μάτια μου διαπίστωσα για την δράση αυτών, που αποκαλώ συμμορίτες αλλά και ληστοσυμμορίτες. Κρατώ φυσικά στην μνήμη μου και την ΜΟΝΑΔΙΚΗ επιπολαιότητα του ελληνικού λαού που συνέπραξε με μερικούς πράκτορες βάσει σχεδίου για να χωρίσει - ήδη απο εκείνην την εποχή - την χώρα μας. Το σχέδιο αυτό φαίνεται να διαιωνίζεται και με την ανοχή της χώρας μας που σπάνια εκπροσωπείται απο ξύπνιους πολιτικούς.

  Και άς μου πεί κάποιος ότι, οι πέντε λεβέντες στο μπετονένιο φυλάκιο στην είσοδο της Νάουσας, που καί οι πέντε πυροβολήθηκαν, σφάχτηκαν και κάηκαν - όλα μαζί - δέν ήταν έργο συμμοριτών, αλλά αγαθοεργών απελευθερωτών της χώρας μας απο την Δεξιά, ή όπως αλλιώς την ονόμαζαν τότε.

  Και άς μου πεί κάποιος ότι, η γιαγιά, έξω απο το σπίτι που έμενε και την είχαν σύρει νεκρή και σφαγμένη στον δρόμο, έκανε έρωτα με πάθος με κάποιον ντεληκανή, που της γυάλισαν τα φυσέκια του , και λέγοντας το γνωστό σήμερα "πάρε ότι θέλεις παληατζή ..." έπεσε επάνω στο μαχαίρι του, αφού πασάλειψε στα ρούχα της το περιεχόμενο των όρχεων του ντεληκανή αυτού. Αλήτη και συμμορίτη.

  Άς μου πεί κάποιος, τί χρεωστούσα τότε, πιτσιρικάς να μάθω, τί σημαίνει πόλεμος ανάμεσα σε αδελφούς και να έχω δημιουργήσει απο τότε την ίδια ψυχοσύνθεση με κάθε νέο που έζησε πόλεμο στην πατρίδα του. Που έμαθε απο τότε να κρατάει όπλο και να το χειρίζεται όρθιος μέχρι και σε ύπτια θέση.

  Άλλαξε κάτι απο τότε και σε ποιά έκταση; Γιατί μόλις πριν απο έναν μήνα είχα την "ευτυχία" να πάρω μαζί μου σε autostop έναν γέροντα στην διαδρομή Πτολεμαϊδα - Κοζάνη, που κάποια στιγμή άνοιξα την πόρτα και τον πέταξα έξω για να πάει πεζός μέχρι την Βλάστη. Διότι, απο την στιμή που τον πήρα μαζί μου, επειδή τον λυπήθηκα, άρχισε να μου λέει ότι, δέν πάει άλλο, η ΔΕΗ τους βρωμίζει, στην Δημοκρατία του Πυρίν δέν θα συνέβαιναν τέτοια πράγματα και ότι ανέβηκε στο βουνό δύο φορες στην ζωή του για να πολεμήσει τον φασισμό και άν χρειασθεί θα το επναναλάβει και τρίτη φορά!

  Πάλι φόρτωσα το ποστ μου. Άν κάποιος μπορεί μέσα στο πλαίσιο της αλήστου εθνικής μας μνήμης, που ανάλογα με την καταγωγή και προέλευση του καθενός μας μπορεί να βρεί το γιατρικό που θα μας απαλλάξει απο όλες αυτές τις "καταβολές" για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε και να ευχαριστιόμαστε την συνεννόηση, θα κερδίσει - όπως έλεγαν και στα πανηγύρια παλιά - χρυσούν ωρολόγιον !

  ΠΕΛΙΑΣ

 9. GERMANOS avatar
  GERMANOS 28/05/2008 12:50:05

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΕΛΙΑΣ.
  Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΙΚΡΗ,ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ.
  ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ,ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ,ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΕΣ.
  ΟΣΟ Η ΦΛΟΓΑ ΑΥΤΗ [ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-
  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ]ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟ ΠΟΣΣΟΣΤΟ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΙΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΤΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ.
  ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΑΛΟΥΧΕΙΘΟΥΝ ΜΕ ΙΔΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΞΕΙΕΣ,ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΡΙΖΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ [ΕΦΙΑΛΤΕΣ-ΓΟΥΣΗΔΕΣ]ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.
  ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ..........

 10. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 28/05/2008 22:22:20

  Αγαπητέ Πελία,

  θα προσπαθήσω να στο δώσω εγώ και χωρίς ...ωρολόγιον, πόσο μάλλον χρυσό. Απαντάω κυρίως στο ανθρώπινο ερώτημά σου, που αποτελεί κοινό ερώτημα πάρα πολλών: "γιατί να τύχει σε μένα αυτό, Θεέ μου";


  Αυτοί που λεγόντουσαν ΕΛΛΗΝΕΣ, χωρίς κανέναν περεταίρω αναγκαίο επιθετικό προσδιορισμό για την ακριβή περιγραφή της υπόστασης- ύπαρξής τους, όπως κάνουμε εμείς οι νυν καλούμενοι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ", ή "ΕΛΛΗΝΕΣ + κάτι άλλο",

  πίστευαν και δίδασκαν στα παιδιά τους ότι, με το που γεννιέται ο άνθρωπος, τρεις είναι οι δυνάμεις- "Μοίρες" που διέπουν την ζωή του:

  Α) "ΑΤΡΟΠΟΣ" = αυτά που δεν αλλάζουν, οι συμπαντικοί Νόμοι της Φύσης, οι "σταθερές". Το υγρό θα εξατμίζεται από την φωτιά, πάντα, ο ήλιος θα βγαίνει από την ανατολή, πάντα, κ.ο.κ.

  Β) "ΛΑΧΕΣΙΣ" = αυτό που σου λαχαίνει να είσαι στην ζωή, ο "ρόλος" που καλείσαι να υποδυθείς όσο καλύτερα μπορείς, είτε σ' αρέσει είτε δε σ' αρέσει η ...διανομή των ρόλων- casting. Το "τυχερό" σου, τύχη ή καταδρομή: άλλος γεννιέται φτωχός άλλος πλούσιος, άλλος όμορφος άλλος άσχημος, άλλος υγιής άλλος ασθενής κ.ο.κ. "Λάχεσις"- λαχνός- λαχείο,

  και Γ) "ΚΛΩΘΩ": αυτό που "κλώθεται" κατά την διάρκεια του βίου σου, σαν η μια και μοναδική "κλωστή", η δική σου, που περι-πλέκεται μαζί με τις υπόλοιπες άλλες στην δημιουργία του "υφαντού" πάνω στο οποίο αποτυπώνεται η ΟΛΗ ανθρώπινη δραστηριότητα, από τον πρώτο άνθρωπο μέχρι εμάς, σήμερα, εδώ που μιλάμε.

  Όπως γίνεται κατανοητό, ΔΕΝ είμαστε υπεύθυνοι για τα δυο πρώτα, οπότε και ΔΕΝ (πρέπει να) μας απασχολούν. Για το τρίτο, ΟΜΩΣ, έχουμε εξ αδιαιρέτου με την Φύση την ΕΥΘΥΝΗ! Γιατί εξαρτάται και από την ΔΙΚΗ ΜΑΣ δράση η όλη εξέλιξη του "υφαντού" της οικογένειάς μας, του γένους μας, της φυλής μας, του έθνους μας, του ανθρωπίνου γένους και, εν τέλει, του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ του ανθρωπίνου είδους "Homo Sapien"- "άνθρωπος Ο σοφός".

  Μάλιστα, επειδή ΜΟΝΟΝ ο άνθρωπος απ' όλη την Δημιουργία έχει ελεύθερη βούληση, ήτοι, ΜΟΝΟΝ αυτός μπορεί να πάει κόντρα στους Νόμους της φύσης, έχει Ευθύνη ΚΑΙ για την όλη Εξέλιξη στο Σύμπαν. Αυτό οι ΕΛΛΗΝΕΣ το ονόμαζαν "ΑΥΘΥΠΕΥΘΥΝΟΝ". Παράδειγμα: μπορούμε να ανατινάξουμε τον πλανήτη, πράγμα που δεν θα το έκανε ποτέ η ίδια η Φύση, με άγνωστες συνέπειες για το ηλιακό μας σύστημα, τον γαλαξία μας, το σύμπαν στην ολότητά του, ή και τα άλλα "παράλληλα" σύμπαντα, αν υπάρχουν.

  Αφού λύσαμε τα του βίου*, ας δούμε τι πίστευαν για το "πώς" εν-σαρκώνεται η "ΨΥΧΗ", δηλαδή, τα πριν την γέννηση. Οι ψυχές βρίσκονται σε έναν σταθμό μεταβίβασης- Terminal Point, αφού έχουν υποστεί αλλεπάλληλες μετενσαρκώσεις, ή "πηγαινέλα" μεταξύ "Ουρανού" - Γης, ή πνεύματος - ύλης. Σ' αυτήν την υπόσταση γνωρίζουν το τι έχουν καταφέρει και πού έχουν αποτύχει σαν "ατομικές" συνειδήσεις, στις προηγούμενες ζωές τους. Οπότε, ΞΕΡΟΥΝ και "τι" ρόλο να διαλέξουν στην επόμενη ενσάρκωσή τους, ώστε να καλυφτούν τα κενά τους, οι α-τέλειές τους. Έτσι, ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ οι ίδιες "πού" τις συμφέρει να ενσαρκωθούν για να έχουν τα προσδοκούμενα πιθανά αποτελέσματα ΟΛΟ-ΚΛΗΡΩΣΗΣ τους.

  ΔΙΟΤΙ, το μεγάλο μυστικό τού "Προγραμματιστή" αυτού του λογισμικού που "τρέχει" την ανθρώπινη ζωή είναι ότι, με το που ενσαρκώνεται ο άνθρωπος ΞΕΧΝΑΕΙ ποιος είναι ο στόχος του! Ο ...μπαγάσας σκέφτηκε ότι, ΑΝ ξέρουμε τι θέλουμε, το παιγνίδι θα ήταν ...ανιαρό, εύκολα προβλέψιμο, και Αυτός ήθελε να κάνει ...χάζι, φαίνεται, γιατί κάποια στιγμή βαρέθηκε την μονοτονία της αταραξίας και την τελειότητα του κόσμου του Πνεύματος. Έτσι, αποφάσισε να εκ-λογικευθεί η ΦΥΣΗ, εν(τος)-σωμα-τώνοντας ένα άτομο της Παγκόσμιας Συνείδησης, ή "ΛΟΓΟΥ", σε κάθε ανθρώπινο ΩΝ.

  Από αυτό συνάγεται κάτι πολύ σοβαρό, (που κι εγώ το ανακάλυψα όταν έγινα από ΡΩΜΗ-ΟΣ**, σκέτος, νέτος ΕΛΛΗΝΑΣ, ενώ μέχρι τότε έκανα διάφορες ηλιθιότητες): Διαλέξαμε εμείς οι ίδιοι τους συγκεκριμένους γονείς, ΓΙΑΤΙ εξυπηρετούν τα συμφέροντά μας απέναντι στην Αιωνιότητα. ΑΡΑ: οποιοδήποτε παράπονο απέναντι στην Μάνα και τον πατέρα μας είναι "ΥΒΡΙΣ" = απόκληση από το "ΜΕΤΡΟΝ". Και θα εισπράξουμε κατακέφαλα την "ΝΕΜΕΣΙΝ", η οποία είναι η εκτελεστική εξουσία της Φύσης, επιφορτισμένη με την Ευθύνη να επαναφέρει το μέτρο, την αρμονία, την τάξη στα του Σύμπαντος ...Κοσμήματος.

  Κατά τα άλλα,

  οι όντως φρικιαστικές σκηνές που βίωσες, φίλε, υπήρξαν και από την άλλη μεριά. Κατά την άποψή μου, τα ιδεολογήματα "αριστερά", "δεξιά" και όλα τα ενδιάμεσα είναι ξεπερασμένα. Όλοι έχουν κάνει και κάνουν, και έχουν πει και λένε, σωστά και λάθη. Δεν μπορείς να τους απορρίψεις ή να τους αποδεχτείς απόλυτα, στο σύνολό τους. Μπορείς, όμως, να γίνεις Έλληνας τω πνεύματι, που σημαίνει να αφομοιώνεις και να αφομοιώνεσαι, κάτω υπό την πρωταρχική προϋπόθεση, βέβαια, να παραμένεις Έλληνας στο μυαλό (ΠΑΙΔΕΙΑ) και την ψυχή (ΑΓΩΓΗ). Έτσι κι αλλιώς, από τον 4ο αι. π.Χ., στο peak- κορύφωση του (τελευταίου γνωστού) αρχαίου ελλ. Πολιτισμού, στον "Χρυσούν Αιώνα" των Αθηναίων εφευρετών της Άμεσης Δημοκρατίας, το "όμαιμον" στον ελληνικό αυτοπροσδιορισμό εξέλειπε, όπως διαμαρτυρόταν και ο Ισοκράτης, γιατί αρκούσε η ελλ. Παιδεία, πλέον, για να καταστήσει και τους αλλογενείς "βαρβάρους" Έλληνες.


  Αυτή η ελληνική Παιδεία κωδικοποιείται στο:

  "ΟΥΧ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΕΙΝ,
  ιδέες- Δόγματα κι ανθρώπους- Δεσπότες".

  Όποιος το τηρεί σήμερα αυτό είναι Έλληνας κι ας είναι Τούρκος, Αμερικανός, Λάπωνας, Ιάπωνας, Άραβας, Εβραίος, Ζαπατίστας, Σαντινίστας, Νιγηριανός, Πολωνός κ.ο.κ.

  Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ, Ή ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ.  ΥΓ. Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ήταν Έλληνας, γιατί είπε ΟΧΙ στους ομοδόξους του Εθνικοσοσιαλιστές. Ο ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ ήταν Έλληνας, γιατί είπε ΟΧΙ στους ομοδόξους του ΚΚΕδες. Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, (εκτός του ότι δεν προσκύνησε να υπογράψει αίτηση χάριτος για να πεθάνει σπιτάκι του), ήταν Έλληνας, γιατί είπε ΟΧΙ στους ομοδόξους του Αμερικανούς στην χρήση του εναερίου χώρου (και της Σούδας, νομίζω), στον αραβοϊσραηλινό πόλεμο των "7 ημερών". Οι Ακροαριστεροί φοιτητές της Κατάληψης του Πολυτεχνείου, γιατί είπαν ΟΧΙ στους ομοδόξους των κομμάτων τους, όταν τους ζήτησαν να φύγουν από την προβοκατόρικη κατάληψη, που έβαζε σε κίνδυνο την ...φιλελευθεροποίηση του Παπαδόπουλου! Και, τέλος, η 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, γιατί είπε ΟΧΙ, ...σε όλους και όλα.
  -----------------


  * Στα αρχ. ελλ. "βίος" = η πορεία στην ζωή. Και "Ζωή" = ό,τι αποκτούσες, η περιουσία. Στους κατοπινούς αιώνες η "ζωή" απέκτησε την σημερινή έννοια, αφού ο αρχαίος "βίος" κατάντησε συνώνυμο της ...περιουσίας, των υλικών αγαθών, λόγω της εβραϊκής κοσμοθεωρίας που διοχετεύθηκε στον κόσμο μέσω του Χριστιανισμού.

  **Πώς λένε σήμερα οι Σλάβοι των Σκοπίων ότι είναι ...Μακεδόνες απόγονοι του Μαγαλέξανδρου, ε, έτσι και κάποιοι Έλληνες λένε ότι είναι ...Ιταλοί! Μόνο που η χαζομάρα είναι ότι, οι Σκοπιανοί Σλάβοι ΔΕΝ έχουν καν Ιστορία πριν τον 6ο αι. μ.Χ., οπότε προσπαθούν να κλέψουν, ενώ οι Έλληνες έχουν χιλιάδες χρόνια πριν εμφανισθούν οι Ρωμαίοι, ΑΡΑ: δυστυχώς, οι άνθρωποι είναι ...κουτοπόνηροι. Κανένας όμως δεν είναι εν γνώσει του κακός, αλλά μόνο από άγνοια, έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες. Οπότε, η θεραπεία αυτής της "κακίας"- ασχήμιας- ασθένειας θεραπεύεται με ΙΣΤΟΡΙΑ. Που κυριολεκτικά σημαίνει "ΓΝΩΣΗ", αφού προέρχεται η λέξη από το ρήμα "οίδα" = γνωρίζω.

 11. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 28/05/2008 22:32:36

  (Του Παντελή Μπουκάλα)

  "Στα ινδικά και τα ομηρικά έπη, στη «Μαχαμπαχαράτα» και την «Ιλιάδα», οι θεοί δρουν αυτοπροσώπως, εμπλεκόμενοι σε ποικίλες συγκρούσεις για να προστατέψουν τους αγαπημένους τους, είτε για πρόσωπα πρόκειται είτε για λαούς. Στην ιουδαϊκή «Βίβλο» ο Γιαχβέ προστατεύει τον περιούσιο λαό του άνευ ανθρωπομορφικών επιφανίων, με θαύματα ή διά των αγγέλων. Στους επόμενους αιώνες, και πάντοτε σύμφωνα με την πίστη των οπαδών κάθε θρησκείας, που υποθέτουν ότι ο θεός επικυρώνει την ύπαρξη και την ισχύ του μόνο αν τους έχει υπό τη σκέπη του, αυτούς και κανέναν άλλον, οι ουράνιες δυνάμεις αντιπροσωπεύονται από τους αγίους, που θαυματουργούν σε μάχες, ή από πεφυσιωμένους πολιτικούς, όπως ο Τζορτζ Μπους, που δήλωσε πολλάκις ότι έλαβε εντολή Θεού για να εισβάλει στο Ιράκ.

  Οσο για τη θεϊκή συμμετοχή στις πολιτικές διαμάχες, την αναλαμβάνουν οι επί γης εκπρόσωποι, αυτόκλητοι, διορισμένοι ή εκλεγμένοι. Το επεισόδιο με τη «δεξιά του Κυρίου» δεν είναι τόσο παλιό για να το ξεχάσουμε, ενώ τώρα βλέπουμε ότι οι αμερικανικές εκλογές κρίνονται και από το τι λένε οι πάστορες του Μπαράκ Οσάμα και του Τζον Μακέιν.
  Ο,τι κι αν υπαγορεύουν οι Γραφές, οι θρησκείες δεν έχασαν ποτέ την εθνική τους ταυτότητα.

  Κανονικά, έναν (δυσεύρετο) χριστιανό που θυμάται τον ιδρυτικό οικουμενικό χαρακτήρα της θρησκείας του και δεν θέλει να τον αμπεμπολήσει, θα τον ξένιζε και θα τον αγρίευε η εικόνα που παρουσιάζουν δύο ομόθρησκοι και περίπου ομόδοξοι ιεράρχες, ο Στέφανος της Αχρίδας και ο Ανθιμος της Θεσσαλονίκης. Ο πρώτος ορέγεται τη Θεσσαλονίκη, «με τη βοήθεια του Θεού». Ο δεύτερος είχε ορεχτεί το Μοναστήρι, επίσης «με τη βοήθεια του Θεού». Ο καθένας τους τραβάει τον Θεό, τον ίδιο Θεό, προς το μέρος του για να τον πολιτογραφήσει, και να τον επιστρατεύσει, αφού και οι δύο είναι δέσμιοι του δόγματος ότι ο Θεός είτε είναι εθνικά στρατευμένος είτε δεν υπάρχει, ή τέλος πάντων δεν μας ενδιαφέρει αυτής της εκδοχής η ύπαρξή του. Το «ουκ ένι» (Ελλην και Ιουδαίος, βάρβαρος, Σκύθης...) του Παύλου είναι ήδη ένα ρήμα-απόρριμμα.

  Αφού ο Θεός έχει εθνικότητα, πρέπει βέβαια να έχουν και οι απόστολοί του. Η διαμάχη για τον Κύριλλο και τον Μεθόδιο, για το αν ήταν Ελληνες ή Σλάβοι, δεν είναι νέα, αφού ακόμα και τα ιστoρικά ντοκουμέντα μπορεί κανείς να τα «διαχειριστεί» (εν προκειμένω, τους υπάρχοντες «Βίους» των δύο Βυζαντινών λογίων του 9ου αιώνα μ.Χ., που την ελληνικότητά τους την αναγνώρισε και ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β’, ανακηρύσσοντάς τους «προστάτες της Ευρώπης» το 1980). Εκτός από τη δημιουργική λογιστική υπάρχει ως γνωστόν και η δημιουργική ιστοριογραφία".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.