#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/11/2010 00:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τώρα ζητάνε δέκα (10) τζαμιά !!!Τις προτάσεις της για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής παρουσίασε σήμερα η Ενωση Μεταναστών Ελλάδος (ΕΜΕ) σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο Προεδρός της Ζαν Ντανιέλ Κολομπανί και το μέλος του ΔΣ Σαΐντ Μοχάμεντ Τζαμίλ. Οι προτάσεις της Ένωσης απευθύνονται σε 7 ευρωπαίους επιτρόπους, 7 ελληνικά υπουργεία, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας,τον Δήμαρχο Αθηναίων, τον Περιφερειάρχη, τους Προέδρους των κοινοβουλευτικών κομμάτων και τους ανεξάρτητους βουλευτές και αφορούν το σύνολο ουσιαστικά των θεμάτων που άπτονται της μεταναστευτικής πολιτικής.

Μεταξύ των προτάσεων της ΕΜΕ περιλαμβάνεται η αλλαγή του ασφαλιστικού νόμου, έτσι ώστε να αρκούν 120-150 ένσημα για την ανανέωση της άδειας διαμονής, για την οποία προτείνεται να μην απαιτείται σύμβαση εργασίας ή δήλωση του εργοδότη αλλά απλώς υπεύθυνη δήλωση του αλλοδαπού για την κατοικία του και αυτό να ισχύσει για όσους φέτος έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά τους για ανανέωση.

Παράλληλα προτείνεται η δημιουργία ενιαίας υπηρεσίας μετανάστευσης, που να υπάγεται στα αστυνομικά τμήματα, η οποία θα παραλαμβάνει και θα εκδίδει, σε σύντομο χρονικό διάστημα, την άδεια παραμονής. Επίσης προτείνουν την επιτάχυνση της διαδικασίας χορήγησης της άδειας συνένωσης, όσον αφορά το θέμα της οικογενειακής επανένωσης.

Στο θέμα ανέγερσης τζαμιού η πρόταση της ΕΜΕ συνίσταται στη δημιουργία 10 τουλάχιστον τζαμιών στην ελληνική επικράτεια, με βάση το διαφορετικό θρησκευτικό τους προσανατολισμό και δηλώνει πρόθυμη να συμβάλλει οικονομικά για την ανέγερσή τους, ώστε λόγω και της οικονομικής κρίσης να μην δημιουργηθούν αντιδράσεις στην ελληνική κοινωνία. Προτείνει, επίσης, να δοθεί η δυνατότητα- μέσω χρηματοδότησης σε νόμιμους συλλόγους μεταναστών- καλύτερης οργάνωσης του προγράμματος εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας για μετανάστες.

Οσον αφορά τα ΜΜΕ η ΕΜΕ ζητά να δοθεί η δυνατότητα στους δημοσιογράφους της Ενωσης Μεταναστών Ελλάδος να συμμετέχουν στις συνεντεύξεις τύπου υπουργών, που αφορούν μεταναστευτικά θέματα, καθώς επίσης και να υπάρχει μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση εκ μέρους των ΜΜΕ στο θέμα της κοινωνικής ένταξης των μεταναστών.

Ακόμα θεωρεί απαραίτητη τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης σε κρατητήρια και φυλακές και ζητά την καλύτερη αντιμετώπιση των αλλοδαπών στους αστυνομικούς ελέγχους, καθώς επίσης και την δωρεάν νομική βοήθεια σε άπορους αλλοδαπούς κρατουμένους. Οσον αφορά τη σύσταση σώματος διαπολιτισμικών διαμεσολαβητών στην Ελληνική Αστυνομία προτείνει την εκπροσώπηση της Ενωσης Μεταναστών Ελλάδος, ώστε να συμβάλει σχετικά με τα κριτήρια επιλογής των διαμεσολαβητών. Παράλληλα ζητά να γίνει αυστηρός νομικός έλεγχος στα καταστατικά όλων των μεταναστευτικών συλλόγων και κοινοτήτων, όσον αφορά δε τους εκπροσώπους των μεταναστών, αυτοί να διαθέτουν καταστατικά δευτεροβάθμιας έγκρισης και έναρξης στην εφορία. Ζητά, ως αναγκαία, την ενημέρωση των εκπροσώπων των μεταναστών σχετικά με το τέμενος στον Ελαιώνα και το μουσουλμανικό νεκροταφείο στο Σχιστό.

Για το θέμα των μη νόμιμων μεταναστών προτείνει- εφόσον δεν υπάρχει δυνατότητα για μαζικές απελάσεις- να δοθεί η δυνατότητα νομιμοποίησης υπό όρους, όπως έχει γίνει και σε άλλες χώρες, πληρώνοντας στο κράτος ένα φόρο ύψους 1500-2000 ευρώ. Συγχρόνως αναφέρει ότι η Ενωση έχει ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης με δημιουργία γραφείων στην Ινδία, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, τη Μολδαβία και την Αιγυπτο, ώστε να μην φεύγουν υπήκοοι από τις χώρες αυτές με προορισμό την Ελλάδα και την Ευρώπη, με άλλες προοπτικές από αυτές που ισχύουν τώρα λόγω της οικονομικής κρίσης και ζητά στήριξη από το ελληνικό κράτος. Για τα προγράμματα εθελουσίων επιστροφών συνιστά στους μετανάστες μαζί με το εισιτήριο να δίνονται και ως στήριξη 1000 ευρώ, μέσω της Ενωσης Μεταναστών Ελλάδος. Αναφορικά με το θέμα των διοικητικών απελάσεων νομίμων μεταναστών, που έχουν απορριφθεί οι αιτήσεις τους για ανανέωση της άδειας παραμονής, η ΕΜΕ προτείνει να ακυρωθούν οι απελάσεις και να δοθεί η δυνατότητα στα άτομα αυτά να ανανεώσουν τις άδειές τους.Για τα ζητήματα υγείας ζητά σε περίπτωση σοβαρού προβλήματος υγείας ενός αλλοδαπού- νόμιμου ή μη- να υπάρχει υποχρέωση θεραπείας

Σχετικά με το ζήτημα της εργασίας ζητά ίσες ευκαιρίες για όλους στην αγορά, αναλόγως των προσόντων τους και παράλληλα επιμορφωτικά προγράμματα του ΟΑΕΔ ειδικά για τους αλλοδαπούς, καθώς και την δυνατότητα για υπηκόους τρίτων χωρών να ανοίξουν μια δική τους επιχείρηση επενδύοντας κεφάλαια από την πατρίδα τους και έχοντας πρόσβαση στα αναπτυξιακά προγράμματα όπως και οι ημεδαποί. Τέλος χαρακτηρίζει "καλές " τις κινήσεις του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφορικά με το άσυλο και δηλώνει ότι η Ενωσή τους έχει καταρτίσει πρόγραμμα δράσεων για ξενώνες και συσσίτια για τους πρόσφυγες, που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν με την οικονομική ενίσχυση της Ε.Ε. Μαρίνα Βήχου

ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 23/11/2010 00:12:20

  χιχιχιχιχι
  Βρίσκουν και τα κάνουν όμως

 2. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 23/11/2010 00:20:50

  Το να γίνουν περισσότερα από ένα τεμένη δεν είναι κακή ιδέα. Αρκεί να είναι μικρά 100-200 ατόμων όπως οι μεσαίου και μικρού μεγέθους ορθόδοξες εκκλησίες και να μην έχουν μιναρέδες. Όπως στη Γαλλιά

  • Orestios avatar
   Orestios @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 23/11/2010 00:25:32

   Θα καλοπεράσουν στην Γαλλία οι πουρκουάδες

  • Billy avatar
   Billy @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 23/11/2010 00:47:51

   Μα ο μιναρες ειναι συμβολο ισχυος,γι αυτο εγινε το δημοψηφισμα στην Ελβετια,τεμενη εκει υπαρχουν χωρις μιναρεδες.Εσυ πιστευεις οτι τους νοιαζει το τεμενος,η επιδειξη ισχυος ειναι το ζητουμενο,οπως οι υπαιθριες προσευχες στην Αθηνα και το Παρισι.

 3. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 23/11/2010 00:26:34

  Tι ΔΕΝ ειναι το ΙΣΛΑΜ ??
  http://www.youtube.com/watch?v=VEXWjlgJ83E

  ΟΛΟΙ να το δειτε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΠΠ

  • παγωτατζής avatar
   παγωτατζής @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 23/11/2010 00:53:13

   Οχι ολοι ΠΠ ...οι απέχοντες για αρχή είναι αρκετό.
   Α! και ολοι οι Κρητικοί..Εγώ θα πρότεινα το μεγαλύτερο τζαμί να γίνει στην Κρήτη...με 2-3 μικότερα διασπαρτα στό νησί.
   Βέβαια από ένα πρέπει να γίνει και στην Μύκονο και τήν Πάρο
   Πού θα εκκλησιαζεται τό θέρος τό υπηρετικό προσωπικό;;

   • loretta avatar
    loretta @ παγωτατζής 23/11/2010 03:32:20

    σωστοςςςςςς!! να παει η ντορα να κανει την προταση στην κρητη να χτιστει μιναρες ....η λιβυη διπλα ειναι μια χαρα !!!

  • blue nile avatar
   blue nile @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 23/11/2010 02:40:23

   ...ανατριχιαστικό το βιντεάκι...

   • loretta avatar
    loretta @ blue nile 23/11/2010 03:38:19

    Περα για περα αληθινο.......απορω γιατι κανενας δεν ενδιαφερεται ουσιαστικα γιαυτα τα θεματα...

 4. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 23/11/2010 00:37:05

  Δεν υπάρχει πρόβλημα. Με βάση τα τωρινά δημογραφικά δεδομένα σε μερικές δεκαετίες οι μουσουλμάνοι θα είναι περισσότεροι από τους μη μουσουλμάνους στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, οπότε τι 1 τζαμί, τι 10, τι 1000. Ο δυτικός πολιτισμός πλησιάζει στο άδοξο τέλος του. Ας πρόσεχε. Αρχίστε να μελετάτε τη Σαρία, θα σας χρειαστεί.

  • Enzo avatar
   Enzo @ Δημήτρης 23/11/2010 09:10:56

   θα εχω και 10 γυναικες? αμα θα εχω μαρεσει τοτε η Σαρια.

 5. Ευθύμης avatar
  Ευθύμης 23/11/2010 00:38:04

  Κ...ό μήπως θέλουν να τους δώσουμε;
  Ά! ξέχασα κάποιοι τους δίνουν ήδη και για αυτό γλυκάθηκαν.

 6. oxoxo avatar
  oxoxo 23/11/2010 00:49:44

  Πρώτον οι νόμιμοι μετανάστες δικαιούνται ευκτήριων οίκων. Αλλά όχι τζαμιών. Το τζαμί με το μιναρέ είναι κάτι παραπάνω από θρησκευτικό σύμβολο. Συμβολίζει και το πολιτικό Ισλάμ. Γι' αυτό και δεν έγινε δεκτό ούτε σ' αυτή την Ελβετία στο περυσινό δημοψήφισμα.
  Το ζήτημα όμως είναι βαθύτερο. Αφορά στη μετανάστευση και την έλλειψη μακροπρόθεσμης μεταναστευτικής πολιτικής στη χώρα.
  Θα πρέπει καταρχήν να θεσπιστεί, κι αυτό να ισχύει για όλους, Έλληνες γηγενείς και "παλινοστούντες", Έλληνες από πολιτογράφηση και φυσικά για όσους έρχονται να εγκατασταθούν στη χώρα νόμιμα, η δήλωση της κύριας κατοικίας στις αρχές. Στο Δήμο ή στην αστυνομία. Είναι μια πρακτική που εφαρμόζεται σε όλες τις προηγμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  Να υπάρχει ηλεκτρονικό σύστημα που να καταγράφει όλους τους νόμιμους κατοίκους της χώρας σε μια βάση δεδομένων. Να είναι απαραίτητο για κάθε δικαιοπραξία, από την απλή σύμβαση εργασίας μέχρι το άνοιγμα λογαριαμού στην τράπεζα, την ασφάλεια υγείας, την εγγραφή των παιδιών στο σχολείο, να υπάρχει η βεβαίωση κύριας κατοικίας. Να ξέρει το κράτος ποιος κατοικεί και που. Η υιοθέτηση αυτού του συστήματος θα συνεισέφερε και στην καταπολέμιση της φοροδιαφυγής. Θα ήξερε το κράτος ποιος νοικιάζει, τι και πόσο και θα εισέπραττε τους φόρους.
  Ίσως έτσι άρχιζε να μπαίνει μια τάξη. Να ξέρει το κράτος πόσοι είναι οι μουσουλμάνοι, πόσοι οι χριστιανοί, πόσοι οι άθεοι σε κάθε τόπο της επικράτειάς του. Πόσοι και ποιοί είναι οι πολίτες, οι μετανάστες και να φανούν από κει και πέρα κι οι λαθρομετανάστες καθαρά. Για να λειτουργεί το κράτος δικαίου πρέπει να υπάρχουν κανόνες. Καιρός να θεσπιστούν συστηματικά και να εφαρμοστούν. Όχι γενικές διακηρύξεις φιλανθρωπικού τσαγιού.

 7. man8os avatar
  man8os 23/11/2010 00:51:23

  Απογοητευση. Αλλα οπως ερχεται η παρακμη καποια στιγμη αρχιζει ο εναρετος κυκλος της ακμης. Καποια στιγμη, στο μελλον...

 8. Φιλελεύθερος avatar
  Φιλελεύθερος 23/11/2010 02:25:36

  Εθνικισμός και η μισαλοδοξία δεν προσφέρουν τίποτα. Προσωπικά λυπάμαι αυτούς τους ανθρώπους που η θρησκεία τους παίζει τόσο καταλυτικό και καταδυναστευτικό ρόλο στη ζωή τους. Όπως επίσης λυπάμαι τους δήθεν ελληναράδες που υποκριτικά αντιδρούν στις εκδηλώσεις αυτές ενώ τους προτιμούν στις δουλειές τους ως φτηνά εργατικά χέρια.

  • loretta avatar
   loretta @ Φιλελεύθερος 23/11/2010 03:35:58

   ....καλη ιδεα θαταν να γινει μια ερευνα σε ολους του πολιτικους να δουμε...αυτους που εχουν στις υπηρεσιες τους αν τους εχουν νομιμα δηλωμενους.

   απο την αλλη ο ΓΑΠ ανοιξε τους ασκους του αιολου για το θεμα το μεταναστευτικο σε μια εποχη που η ελλαδα ειναι πληρως αποδυναμωμενη αποσυντονισμενη και γοντατισμενη...ΤΥΧΑΙΟ?? δεν νομιζω......

   θελω πολυ να δω αυτους που δεν ψηφισαν στις εκλογες εθνικες και δημοτικες .....τωρα που θα βλεπουν τα τζαμια να χτιζονται και τους λαθρομεταναστες αλλοδαπους μουσουλμανους να συρρεουν ....τι θα λενε τοτε?? ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΕΙ??

 9. sakis avatar
  sakis 23/11/2010 04:14:34

  Έβλεπα σήμερα το ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ του Κανάκη και έβλεπα πως σατίριζε έναν άγιο φορώντας μάσκα χειρουργού και έχοντας ένα νυστέρι στο χέρι του θέλοντας να σατιρίσει ένα θέμα με πλαστικές που χρειάζονται την ευλογία από την Εκκλησία και έχω μία απορία οι ''Μέγα δημοκράτες'' της εκπομπής θα διανοούνταν ποτέ να κάνουν αντίστοιχη σάτιρα στον Μωάμεθ ή σε κάναν Μουφτή ή Ιμάμη; Όχι φυσικά μαλάκες είναι θελούν να βρεθούν αποκεφαλισμένοι σε κανένα χαντάκι αλλά είπαμε η ''κακή'' Ορθοδοξία και Εκκλησία που φταίνε για όλα τα κακά του κόσμου και οι ''ανεκτικοί'' του Ισλάμ που ''αγαπάνε όλους'' τους ανθρώπους ξέρετε με τον γνωστό τρόπο λιθοβολισμοί γυναικών,κλειτοριδεκτομές,κάψιμο ομοφυλοφύλων,αποκεφαλισμό άθεων αλλά είπαμε στο ''καλό'' Ισλάμ δεν χωράει σάτιρα από τους ''δημοκράτες'' και ''ανθρωπιστές'' του ράδιοαρβύλα και πάνε να περάσουν τον ακροαριστερό ιδεοληπτικό φανατισμό τους ώς προοδευτισμό άσε που έχουν ''αγιοποιήσει'' τον άλλον ακροαριστερό φασίστα τον Μπουτάρη υμνητή του μακελάρη,εθνικιστή και πρόδρομο του Χίτλερ Κεμάλ;Πως γίνεται εσείς οι Θεσσαλονικείς να μην αντιδράτε στις παπαριές κάθε ακροαριστερού ιδεοληπτικού ατόμου που παίρνει χιλιάδες ευρώ τον μήνα που έχει ξεσκιστεί να κάνει βόλτες στις παραλίες και να παίζει ρακέτες το καλοκαίρι και να το παίζει ο μέγα ανθρωπιστής και τιμητής των πάντων άσε μην αναφέρω τον άλλον μέγα ''δημοκράτη'' και πάμπλουτο αριστερό με βίλες ναι αυτός που τον έπιασαν με την κόκα στο κότερο να το παίζει ο τιμητής της κοινωνικής και πολιτικής ζωής με τις ακροαριστερίστικες αρλούμπες που λέει και να τον χειροκροτάνε τα βόδια από κάτω καλά τόσο πολύ ξεφτιλιστίκαμε ως λαός, τόσο γελοίοι είμαστε να παίρνουμε στα σοβαρά ΄τετοιους άθλιους προπαγανδιστές του ακροαριστερού φασισμού και εξτρεμισμού;

  • Tassos avatar
   Tassos @ sakis 23/11/2010 11:04:05

   Ρε φίλε είναι δυνατόν να σχοληθεί σοβαρά Θεσνικιός με τον Κανάκη? Δεν τον ξέρουμε? "Κολλητός" του Καπετανίδη στο δημοτικό ραδιόφωνο της Θεσνίκης ήταν. Μαζί κάναν εκπομπές, μαζί φεύγαν για το σπίτι. Ιδιοκτήτης μπαρ-ρεστωράν-beach bar είναι. Περπατάει στον δρόμο αυτός και οι υπόλοιποι και δεν τους μιλάει κανείς.

  • Tassos avatar
   Tassos @ sakis 23/11/2010 11:06:16

   Και όσο για τον Μπουτάρη περίμενε και θα δεις. Καταρχήν δεν ξέρουμε αν τα λέει νηφάλιος όσα λέει. Αν επιχειρήσει να κάνει κάτι θα δεις αν θα τα καταφέρει. Καταρχήν το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να συγκατανεύσει στις λαλακίες που λέει. Ηδη υπάρχουν έντονες τριβές.

  • Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
   Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ @ sakis 23/11/2010 11:21:12

   Οι Θεσσαλονικείς ανέχονται και τον εξτρεμισμό του Άνθιμου μαζί με το χυδαίο (τις περισσότερες φορές) χιούμορ του Κανάκη.

   Είναι πολύ ανεκτικοί άνθρωποι τελικά.

 10. Ksenitemenos avatar
  Ksenitemenos 23/11/2010 07:19:46

  Nα απογραφούν οι μετανάστες όπως και οι δημόσιοι υπάλληλοι. Όσοι δεν προσέλθουν για απογραφή να απελαθούν. Όσοι παρανομούν να απελαθούν άμεσα!. Ο Ελληνικός στρατός να μεταβεί στην συνοριακή γραμμή του έβρου και να εμποδιστεί η αθρόα λαθρομετανάστευση!! Και αυτά έπρεπε να είχαν γίνει χτές!

 11. Χαλκιδέος avatar
  Χαλκιδέος 23/11/2010 08:33:35

  Ο κάθε λαός, εκτός από τους ηγέτες, έχει και την τηλεόραση που του αξίζει. Η τηλεόραση στην Ελλάδα του σήμερα είναι ο απόλυτος καθρέπτης της κοινωνίας φίλε μου. Οπότε μην αναρωτιέσαι.

 12. Nikos avatar
  Nikos 23/11/2010 08:40:39

  συμφωνω και πραγματικα δεν καταλαβαινω γιατι δεν εχει μια σκοπια ανα 100 μετρα και περιμενουμε απο ραμπιτς και ενα καρο μαλακιες να βγαλουν το φιδι απο τη τρυπα για μας. μοναδες ολοκληρες να φυλανε τα συνορα γινεται;;η τους κληρωτους τους εχουνε μονο για αγγαρειομαχους;;καλα..αμα ηταν στο χερι μου...τα κλειστρα δεν θα σταματαγανε οι κανες θα ζεματαγανε θα σου λεγα μετα εγω 300 ατομα τη μερα...ας καθαρισουμε 5-6 καθε μερα και θα δειτε πως τελειωνουν ολα. προφαση απλη..δεχτηκαμε πυρα..τους φυτευουμε και μερικα καλασνικοφ καθαρα που εχουμε μπολικα και καθαρισαμε. και ακροβολιστες να φροντιζουν κανενας διακινητης (γκριζος λυκος) να μην την βγαζει καθαρη. κατευθειαν κουτελο δοξα πατρι λεμε!!

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ Nikos 23/11/2010 11:27:04

   Δεν υπάρχουν κληρωτοί φίλε. Δεν έχεις καταλάβει τίποτε ακόμα;

   45.000 άνδρες αποδίδει θεωρητικά κάθε κλάση. Από αυτούς παρουσιάζονται περίπου 35.000. Αφαίρεσε προσωρινά απολυτήρια, Ι3 και Ι4, μένουν κάπου 30.000. Με εννέα μήνες θητεία, υπολόγισε ότι οι υπηρετούντες κληρωτοί στο στρατό ξηράς, είναι περίπου 23.000........

   Τώρα λίγο πάνω, λίγο κάτω, αυτή είναι η τραγική πραγματικότητα.

   Δηλαδή μπάχαλο. Και σε όποιον αρέσει. Τα παραπονά σας στους βολευτές σας.

  • Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
   Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ @ Nikos 23/11/2010 11:30:45

   Μακάριο ρε φίλε...αλλά..
   Οι κληρωτοί (όσοι είναι πλέον) είναι για να καθαρίζουν τουαλέτες και να κάνουν τους οδηγούς - παραδουλεύτρες των αξιωματικών.
   Πήγαμε στρατό και εμείς και οι φίλοι και οι συγγενείς μας πρόσφατα, τα είδαμε

 13. BABIS avatar
  BABIS 23/11/2010 08:50:31

  Πολύ ωραία όλα. Ένας λαθρομετανάστης που ήρθε απο το Πακιστάν και έχει εκεί γυναίκα και 4-5 παιδιά θέλει ουσιαστικά να τα φέρει στην Ελλάδα με την επανένωση των οικογενειών. Σε λίγα χρόνια οι Έλληνες θα είναι μειοψηφία στο κράτος τους. Στείλτε τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ στα σύνορα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Στείλτε στο διάβολο την FRONTEX και να αναλάβει ι ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ την φύλαξη των συνόρων. Βάλτε ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΜΑΤΑ στον ΈΒρο. Όλοι οι λαθρομετανάστες να απελαθούν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ BABIS 23/11/2010 11:28:52

   Για τη δύναμη του Ελληνικού στρατού διάβασε παραπάνω. Και καληνύκτα.....

 14. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 23/11/2010 09:35:37

  Μη στέκεστε στο ένα, τα δέκα ή τα πενήντα τζαμιά. Σταθείτε στα ουσιαστικότερα (και πλέον παράλογα) εξ αυτών των αιτημάτων, με αιχμή εκείνο που απαιτεί τη νομιμοποίηση των λάθρο για 1500 ευρώ! Δηλαδή, απλώς άλλο ένα πρόσθετο βάρος στην πλάτη του επίδοξου λάθρο: 3000 για τον δουλέμπορο και άλλα 1500 ως "φόρο αποδοχής", και ο λάθρο θα νομιμοποιείται κανονικά και με το νόμο στην Ελλάδα. Πιστεύετε ότι αυτό το ποσό θα λειτουργήσει... αποτρεπτικά για την πλημμυρίδα των λάθρο που έρχεται; Εγώ πάντως δεν το πιστεύω. Άσε που, πολύ απλά, μπορούν να παραμένουν κρυμμένοι και χωρίς να το πληρώνουν, μέχρι που να μαζέψουν το ποσό αυτό εδώ, από έκνομες ή "γκρίζες" δραστηριότητες.

 15. αλλήθωρος avatar
  αλλήθωρος 23/11/2010 10:29:51

  Όποιος πάντως δεν γνωρίζει και το μίσος που κρύβουν αυτοί οι Ισλαμιστές για τους "αλλόθρησκους'' είναι τουλάχιστον αφελής.
  Το ξέρετε ότι το κοράνι τους επιτρέπει βιασμούς από 9 χρονών κοριτσάκια που τα ονομάζουν ΓΑΜΟΥΣ;

 16. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 23/11/2010 11:17:54

  Επαναλαμβάνω τις ερωτήσεις μου και όποιος θέλει ας αναλογιστεί......

  Γιατί θα πρέπει το Ελληνικό κράτος να κατασκευάσει σε δημόσια έκταση, με χρήματα των φορολογούμενων πολιτών, το τζαμί που ζητούν οι μετανάστες;

  Γιατί το προς κατασκευή τζαμί θα πρέπει να είναι το μεγαλύτερο της Ευρώπης και γιατί θα πρέπει να είναι και πνευματικό κέντρο;

  Γιατί θα πρέπει να κατασκευαστεί στο κέντρο της Αθήνας;

  Και γιατί το "γεναιόδωρο" προς τους Μουσουλμάνους Ελληνικό κράτος, ο τζάπα μάγκας δηλαδή, αρνείται να κατασκευάσει και τη νέα μητρόπολη των Αθηνών, που κατ΄αναλογία θα πρέπει να είναι και ο μεγαλύτερος καθεδρικός ναός στην Ευρώπη;;

  Οι Έλληνες μετανάστες στο εξωτερικό από το υστερημά τους δεν έφτιαχναν τις εκκλησίες τους;;

  Οι εκκλησίες μας εδώ στη πατρίδα μας, κατασκευάζονται με χρήματα του κράτους και δεν το ξέρουμε; Γιατί εμείς σώνει και καλά θα πρέπει να πληρώσουμε το τζαμί των Μουσουλμάνων;

  Υπάρχει τελικά πάτος στην ηλιθιότητά μας;

  Η μόνη υποχρέωση του κράτους θα έπρεπε να ήταν, η χωροθέτηση του χώρου κατασκευής του τζαμιού και οι προδιαγραφές που θα έπρεπε αυτό να ακολουθεί.

 17. Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
  Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 23/11/2010 11:28:33

  Τους θέλουμε να ξεχορταριάζουν τα οικόπεδά μας, να μαζεύουν τις ελιές μας, να βάφουν τις μάντρες μας, να χτίζουν με χαμηλό κόστος τα σπίτια μας αλλά δεν τους θέλουμε να προσεύχονται;

  Τζάμπα μαγκιά μου φαίνεται.

  Απλώς ότι γίνει πρέπει να γίνει με προσεκτικές κινήσεις και με αυστηρούς όρους. Αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα είμαστε και τιποτα δεν γίνεται έτσι... Ενα τζαμί όμως χωρίς μιναρέ και με αυστηρό έλεγχο θα ήταν η πιο ενδεδειγμένη λύση.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 23/11/2010 12:55:26

   Και εγώ είμαι υπέρ του τζαμιού, αλλά δεν είναι το ζήτημα αυτό. Το ζήτημα είναι η "νομιμοποίηση υπό όρους".
   Στο κάτω-κάτω, το "θέλουμε" είναι σχετικό. Να το απευθύνεις σε αυτούς που κονομάνε απο τους λάθρο.
   Μήπως τους θέλουμε να μας "καθαρίζουν" και τα τζάμια των αυτοκινήτων γιατί δεν έχουμε χεράκια και νεράκι σπίτι μας; Θυμάσαι πόσο βρώμικα ήταν τα τζάμια των αμαξιών πριν έρθουν οι Μπαγκλαντέζοι;
   Μήπως τους θέλουμε για να μας πουλάνε αμπρέλλα-αμπρέλλα όταν βρέχει, βάζοντάς τις μας στη μούρη; Θυμάσαι που ο κόσμος κυκλοφορούσε παλιά βρεγμένος γιατί δεν έβρισκε πρόχειρο μαγαζί να αγοράσει ομπρέλλα; Ενώ τώρα, ξεχύνονται στο δρόμο πριν ακόμα βγουν τα σαλιγκάρια με όλων των ειδών τα μαγευτικά χρώματα αμπρέλλα-καλό αμπρέλλα...
   Μήπως τους θέλουμε για να μας πουλάνε πρέζα, γιατί πριν έρθουν αυτοί δεν βρίσκαμε βαποράκια και πρεζέμπορους ντόπιους;
   Σε κανένα δεν θα λείψουν αν πάνε στα τσακίδια. Οπως το γράφω, πολιτικά μη-ορθώς.
   Στο κάτω-κάτω, πιστεύω ότι ο μόνος τρόπος να απαλλαγούμε από αυτή την εισβολή είναι η αφόρητη κρατική πίεση πάνω τους. Δηλαδή, η άτεγκτη εφαρμογή του νόμου. Κοινώς, να μην έχουν χλωρό κλαρί να σταθούν. Και ακόμα και όσοι καταθέτουν χαρτιά νομιμοποίησης, η γραφειοκρατία να ειναι τέτοια που ο "Πύργος" του Κάφκα να ωχριά μπροστά της.
   Είμαι μακιαβελλικό ς και κυνικός; Ισως, αλλά είμαι ρεαλιστής. Στην κατάσταση που μας έχει φέρει η εισβολή τους, είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ ΒΙΣ 23/11/2010 13:02:45

    Μόνο ρεαλιστής δεν είσαι, αγαπητέ. Ο "ρεαλισμός" είναι η υποταγή στις απαιτήσεις των κάθε λογής άεργων Δασκαλόπουλων, οι οποίοι καίγονται για νομιμοποίηση των λάθρο προκειμένου να γενικεύσουν και στον εγχώριο πληθυσμό τις "αμοιβές" που τους δίνουν...

 18. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 23/11/2010 12:48:28

  Η "νομιμοποίηση υπό όρους" θα σημάνει εγκαθίδρυσή τους εδώ, κανονική νομιμοποίηση των πάντων και στο τέλος υπηκοότητα.
  Το έχω ξαναγράψει: Να αντιμετωπίσουμε τους μουσουλμάνους που έχουν κουβαληθεί εδώ όπως ακριβώς τους Τούρκους εποίκους της Κύπρου. Παίζουν τον ίδιο ρόλο.
  Περιμένω να ακούσω αντιδράσεις της ΝΔ επί των προτάσεων των ισλαμομεταναστών ή έστω την επίσημη απάντησή της σε αυτές, εφ' όσον και αυτό το κόμμα ενημερώθηκε λογικά.
  Ο Σαμαράς μας ξαφνιάζει πάρα πολύ δυσάρεστα με την ανοχή του έναντι των ισλαμιστικών προκλήσεων και θα το βρει μπροστά του...

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ΒΙΣ 23/11/2010 12:53:20

   Αυτό είναι το θέμα που καμώνονται πολλοί πως δεν καταλαβαίνουν. Ότι, δηλαδή, δεν είναι το ΠΟΣΑ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ για να "νομιμοποιηθούν", αλλά η νομιμοποίηση-μονιμοποίησή τους η ίδια.

   Επαναλαμβάνω: πιστεύει κανείς ότι ο επίδοξος λάθρο που δίνει 3-4 χιλιάρικα στα κυκλώματα των δουλεμπόρων, θα κωλώσει στα 1.500 ευρώ της νομιμοποίησης; Τα οποία μάλιστα μπορεί να μαζέψει εύκολα με πεντέξι αρπαγές τσαντών ηλικιωμένων γυναικών;

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Αυριανιστής 23/11/2010 12:58:20

    Πρέπει να το καταλάβουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί λειτουργούν με έναν τρόπο τελείως διαφορετικο από εμάς, λόγω κουλτούρας και θέσης. Και θα κάνουν τα πάντα για να νομιμοποιηθούν εδώ και να φέρουν και τις οικογένειές τους.
    Ειδικά όταν θα έχουν πρόθυμους "χρήσιμους ηλίθιους", τους διάφορους αριστερούληδες να τους βοηθήσουν. Οι οποίοι, εντελώς συμπτωματικά, δεν κατοικούν ποτέ σε συνοικίες που έχουν μαζευτεί λάθρο.

 19. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 23/11/2010 13:03:21

  Το κείμενο της ανάρτησης το υπογράφει η διαβόητη Μαρίνα Βήχου, γνωστή επαγγελματίας "προστάτις" (με την παλιά καλή έννοια..) των λάθρο. Κάτι σαν τον θηλυκό Θανάση Κούρκουλα. Γκουγκλάρετε το όνομά της και θα δείτε.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ΒΙΣ 23/11/2010 13:05:04

   Όπως έχω ξαναπεί, θα τρίζουν τα κόκαλα του πατέρα της, που ήταν ένας ευγενής αστός με κεντρώες καταβολές.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Αυριανιστής 23/11/2010 13:46:19

    Προφανώς αυτή ηλικιακά ανήκει στη γενιά των ανθρώπων που αντέδρασαν κατά των "ευγενών αστών" γονιών τους και στράφηκαν στα αριστερά.
    Δεν ξέρω αν ο ομοϊδεάτης της Μαρίνας Βήχου Θανάσης Κούρκουλας έχει σχέση με την Κούρκουλα του ΠΑΣΟΚ (αδελφή του Άκη Κούρκουλα), αλλά η οικογένεια Κούρκουλα είναι γνωστή δεξιά αστική οικογένεια, με στενές σχέσεις με τη "Ζωή". Τα παιδιά, και τα δύο, πήγαν προς τα αριστερά. Ξέρω και άλλες ανάλογες περιπτώσεις.

 20. hope avatar
  hope 23/11/2010 13:27:44

  Οι ζητιάνοι φίλε αυριανιστή δεν έχουν την πολυτέλεια να κάνουν πολλές επιλογές!!

  • hope avatar
   hope @ hope 23/11/2010 13:30:24

   Όταν κουβαλάς Σεΐχηδες και ψιλικατζήδες έτσι γίνεται.

 21. Κάποιος avatar
  Κάποιος 23/11/2010 15:29:43

  Το ελληνικό κράτος (όλες οι κυβερνήσεις από το 1992 έως σήμερα) επιτρέπει στους μετανάστες να περνάνε τα σύνορα, να μετακινούνται και να εγκαθίστανται ελεύθερα στην επικράτεια.
  Επίσης έλληνες είναι αυτοί που τους νοικιάζουν αποθήκες και υπόγεια για σπίτια, έλληνες αυτοί που τους προσλαμβάνουν στις δουλειές τους, έλληνες αυτοί που τους δίνουν να πουλάνε τις ομπρέλλες, τις τσάντες και τα dvd.
  Τελικά μάλλον ελάχιστους Ελληνες τους ενδιαφέρει η φυλή και το θρήσκευμα μπροστά στο προσωπικό κέρδος
  Ελληνες επίσης είναι αυτοί που επελέξαν στους μεγαλύτερους δήμους, δημάρχους που τάσσονται υπέρ των πολυπολιτισμικών κοινωνιών και έλληνες αυτοί που το δέχθηκαν με την αποχή τους.
  Οπότε θεωρώ πολύ υποκριτικό και γελοίο, από την μια να συμβαίνουν όλα αυτά και από την άλλη να τους στερούμε το συνταγματικό τους δικαίωμα να λατρεύουν ελεύθερα τον θεό τους.
  Οπως φαίνεται αυτοί που φωνάζουν κατά των μεταναστών είναι μειοψηφία.
  Δεν επιχαίρω, απλά διαπιστώνω.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.