#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/12/2011 14:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία για τον Αντώνη Σαμαρά.

Πως το “κούρεμα” μπορεί να σώσει την ΕλλάδαΜία από τις εμμονές μας εδώ στο antinews, από την αρχή της επικοινωνιακής διαχείρισης της κρίσης, ήταν το θέμα του δικαίου που πρέπει να καλύπτει το δανεισμό της  χώρας μας, ιδιαίτερα σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο όπου η επιστροφή σε εθνικό ή άλλο νόμισμα είναι σχεδόν βεβαιότητα, αν δεν αλλάξει κάτι δομικό στον τρόπο σκέψης της κ. Μέρκελ και στη Γερμανική θεώρηση περί ευρωπαϊκής ένωσης.

Ο λόγος που επιμείναμε τόσο, για όσους δεν έτυχε να διαβάσουν κάποιες παλαιότερες δημοσιεύσεις, είναι ότι η επιλογή νομικού καθεστώτος είναι στρατηγικής συμμαχίας με προεκτάσεις σε θέματα δημόσιας περιουσίας και εθνικής κυριαρχίας.

Αν επιλεγεί το Αγγλικό δίκαιο και παράλληλα η Ελλάδα αναγκαστεί να καταφύγει σε ένα ασθενέστερο του ευρώ νόμισμα, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για πολλές γενιές, ενώ κατά πάσα πιθανότητα όλη η δημόσια περιουσία θα κατασχεθεί σε  βάθος χρόνου από τους πιστωτές.  Και αυτό γιατί η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει το δυσβάσταχτο χρέος μαζί με τους τόκους, σε ισχυρό ευρώ, ενώ οι πηγές εσόδων της θα είναι σε υποτιμημένο νόμισμα.  Αν πάλι γίνει το θαύμα και η Ελλάδα παραμείνει στο ευρώ, το Αγγλικό δίκαιο σημαίνει ότι δεν θα μπορέσει να υπάρξει νέα αναδιάρθρωση με νομικά μέσα, παρά μόνο άτακτη χρεοκοπία, πράγμα που θα σήμαινε αυτόματα κατασχέσεις δημόσιας περιουσίας.

Αν επιλεγεί το ελληνικό δίκαιο, η Ελλάδα έχει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο ριζοσπαστικές λύσεις, εφόσον βέβαια εξαναγκαστεί να εγκαταλείψει την ευρωζώνη:

Να κουρέψει μεγαλειωδώς το χρέος της με μια απλή νομοθετική ρύθμιση, διατηρώντας την περιουσία του κράτους σε ασυλία και να αποπληρώσει το υπόλοιπο χρησιμοποιώντας τα συναλλαγματικά της αποθέματα
Να αποπληρώσει κανονικά το χρέος τυπώνοντας νόμισμα, εφόσον κρίνει ότι μπορεί να διαχειριστεί τις πληθωριστικές επιπτώσεις.

Στην περίπτωση παραμονής στο ευρώ με ελληνικό δίκαιο στο δανεισμό της χώρας, το δάνειο αυτό θα μπορούσε να αναδιαρθρωθεί οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς κίνδυνο απώλειας περιουσιακών στοιχείων.

Οι λύσεις αυτές μοιάζουν ως προς τις ουσιαστικές επιπτώσεις τους.  Το πλεονέκτημα της δεύτερης λύσης είναι η αποφυγή πιστωτικού γεγονότος, πράγμα που επιτρέπει στο κράτος να δανείζεται απρόσκοπτα, είτε εσωτερικά (σε εθνικό νόμισμα), είτε εξωτερικά, σε ευρώ, δολάριο, γιεν κ.λπ.

Η πιο επίσημη διαβεβαίωση για την εμμονή του antinews, ήρθε ανέλπιστα από έναν ‘’εχθρό’’, τον κ. Άκερμαν, CEO της Deutsche Bank και πρόεδρο του IIF (αυτό είναι κάτι σαν την τοκογλυφική διεθνή), οργανισμού που χειρίζεται τις διαπραγματεύσεις του PSI για λογαριασμό των ιδιωτών ομολογιούχων (διαβάστε εδώ).

Ο κ. Άκερμαν, ούτε λίγο ούτε πολύ, δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν κολλήσει στο θέμα του δικαίου. Καθώς οι τράπεζες θεωρώντας βέβαιο ένα πιστωτικό γεγονός ή μια ηρωική έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ή και τα δύο μαζί, επιθυμούν να είναι απόλυτα εξασφαλισμένες, ιδιαίτερα στο αγαπημένο τους κομμάτι, δηλαδή στην κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων.

Δεν γνωρίζουμε με ποιο καθεστώς έχουν δοθεί τα 110δις από το μηχανισμό στήριξης, αυτό είναι κάτι που μπορεί να μας διευκρινίσει ο κ. Παπακωνσταντίνου.  Φρονούμε ότι δεν τόλμησε να κάνει κάτι τόσο χυδαίο εις βάρος της πατρίδας του και ότι το δάνειο, για τις δόσεις του οποίου ματώνει κάθε φορά ο Έλληνας εργαζόμενος, διέπεται από το ελληνικό δίκαιο.  Συνεπώς ακόμα και σήμερα υπάρχει πεδίο διαπραγμάτευσης, πράγμα που αποτυπώνεται και στην πικραμένη μουτσούνα του αρχιτοκογλύφου, με τον πιο γλαφυρό τρόπο.

Όσο η κατάσταση αυτή βαδίζει προς ένα τέλμα, αρχίζουν να φανερώνονται και τα βαριά χαρτιά της κάθε πλευράς.  Διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές μπορούμε με βεβαιότητα μα πούμε ότι τα ελληνικά χαρτιά είναι πανίσχυρα.  Η χώρα μας έκανε μια αξιοζήλευτη επίπονη προσπάθεια να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ και δέχθηκε αδιαμαρτύρητα να γίνει το πειραματόζωο των χαρτογιακάδων όλης της υφηλίου.

Τώρα που τα πράγματα ζορίζουν και που η ίδια η ευρωπαϊκή ένωση πνέει τα λοίσθια, κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει την Ελλάδα για απομονωτισμό ή αφερεγγυότητα.  Τα ψέματα τελειώνουν και πλησιάζει η ώρα των μεγάλων αποφάσεων για την Ευρώπη.  Τώρα είναι η ώρα που χρειαζόμαστε πατριωτική ηγεσία με καθαρή δημοκρατική εντολή.

Τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία για τον Αντώνη Σαμαρά.

Πώς το λέει και ο Αρχαίος;  Δις ιζ Πάρτα!

Κακοφωνίξ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tak avatar
  tak 16/12/2011 14:02:27

  Κούρεμα; Πώς είχα την εντύπωση πως μας έχουν σε φάση αρμέγματος;

 2. andreas1990 avatar
  andreas1990 16/12/2011 14:13:02

  Ούτε κατά διάνοια δεν πρέπει η χώρα μας να ακολουθήσει το Αγγλικό δίκαιο, μόνη λύση οι άμεσες εκλογές... ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ http://ellinonpaligenesia.blogspot.com/

 3. M.Γ avatar
  M.Γ 16/12/2011 14:21:28

  Ερωτηση κρισεως : Η υπαγωγη της δανειακης συμβασης στο αγγλικο δικαιο αποτελει κοκκινη γραμμη για τον Αντωνη Σαμαρα ; Η μηπως αποτελει και τουτο "αντικειμενο διαπραγματευσης" ; Eλπιζω να μην ακουσουμε κατι τετοιο, οτι δηλαδη "μπροστα στον κινδυνο της χρεωκοπιας, κλπ, επεδειξε υπευθυνη σταση, κλπ, κλπ". Oσο για το οτι ο Παπακωνσταντινου "δεν τολμησε να κανει κατι τοσο χυδαιο σε βαρος της πατριδας του" μην εισαστε καθολου σιγουροι. Οπως εχει γραφτει επανηλλειμενως, ενα μερος των δανειων που πηραμε περσυ βασιζεται πραγματι στο αγγλικο δικαιο.

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ M.Γ 16/12/2011 14:42:10

   Έχετε απόλυτο δίκιο, κάτι τέτοιο υποψιάζομαι και εγώ, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για το ειδικό δικαστήριο. Ευτυχώς δεν τα έχουμε πάρει όλα ακόμα και το ποσό είναι διαχειρίσιμο.

  • sofia avatar
   sofia @ M.Γ 16/12/2011 15:04:54

   ΟΣΑ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ, ΔΗΛ. 45 ΔΙΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΦΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΟΤΙ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΛΛΑ ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ. ΚΟΙΝΩΣ ΤΗ ΒΑΨΑΜΕ.

  • Ανώνυμος avatar
   Ανώνυμος @ M.Γ 17/12/2011 20:11:26

   Τελικά, τι ισχύ έχει η δανειακή σύμβαση, αφού ουδέποτε ήλθε προς κύρωση στην Βουλή; Εγώ έμαθα πρώτη φορά για την ύπαρξη και το (πιθανό;) περιεχόμενό της, ακούγοντας τον καθηγητή Νότη Μαριά. Αν θυμάμαι καλά, πρέπει να ήταν πριν κανέναν χρόνο.

 4. Φυγόκεντρος avatar
  Φυγόκεντρος 16/12/2011 14:30:02

  Αν και ...Κακοφωνίξ με ορθή λαλιά εμίλησες!
  Αυτό είναι το κλειδί της όλης υπόθεσης.

  Κανείς, όμως, δεν δικαιούται και δεν πρέπει να συναινέσει σε αλλαγή του δικαίου χωρίς να έχει στα χέρια του μόνιμη λύση του προβλήματος του χρέους (διαγραφή >80%, πολυετή άτοκη περίοδο χάριτος, μικρό επιτόκιο).

  Αλλιώς, με τα σημερινά δεδομένα, το αγγλικό δίκαιο σημαίνει ΠΑΡΑΔΟΣΗ του εθνικού πλούτου που είναι απαραίτητος για την όποια ελπίδα ανάπτυξης μπορεί να έχει αυτός ο τόπος στο μέλλον.

 5. SABI avatar
  SABI 16/12/2011 14:34:54

  Aγαπητέ Κακοφωνίξ,
  Λες επί λέξει: "Δεν γνωρίζουμε με ποιο καθεστώς έχουν δοθεί τα 110δις από το μηχανισμό στήριξης, αυτό είναι κάτι που μπορεί να μας διευκρινίσει ο κ. Παπακωνσταντίνου. Φρονούμε ότι δεν τόλμησε να κάνει κάτι τόσο χυδαίο εις βάρος της πατρίδας του και ότι το δάνειο, για τις δόσεις του οποίου ματώνει κάθε φορά ο Έλληνας εργαζόμενος, διέπεται από το ελληνικό δίκαιο."
  Επειδή η λογική λέει οτι ενας άνθρωπος που πάει στη Μέρκελ λέγοντας οτι το χρέος τό 'φτιαξε ο Καραμανλής και μάλιστα είναι πιό μεγάλο απ' ότι πιστεύατε και νά και στοιχεία απ' την ΕΛΣΤΑΤ για 15% και βάλε, εμείς δε φταίμε , αρα δώστε μας δανεικά, ενας τέτοιος άνθρωπος, αν δεν αποδειχτεί με ντοκουμέντα το αντίθετο, να είσαι βέβαιος οτι τόλμησε και έχει κάνει κάτι τόσο χυδαίο εις βάρος της πατρίδας . Αυτό η ΝΔ και ο Σαμαράς όφειλαν να το ξέρουν ήδη. Αλλοιώς πράττουν ομοίως...Κανένας Ελληνας δεν πρέπει να ψηφίσει Σαμαρά αν δεν ξέρει οτι έχουμε ήδη 110 δις στο Αγγλικό δίκαιο (πάει όλη η δημόσια περιουσία+τις πλατείες και τα πεζοδρόμια), και κυρίως κανένας δεν πρέπει να τον ψηφίσει αν δεν δηλώσει ξεκέθαρα ,ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΤΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ.
  Απεναντίας αν ξεκαθαρίσει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ αυτά τα στοιχειώδη ελάχιστα, θα τον ψηφίσουμε δαγκωτό όλοι οι Ελληνες Αριστεροί και Δεξιοί...

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ SABI 16/12/2011 14:46:47

   Ευτυχώς δεν έχουμε πάρει ακόμα ούτε τα μισά. Αλλά γενικότερα το ποσό του μηχανισμού στήριξης δεν τρομάζει τους έμπειρους νομικούς ή διαπραγματευτές, γιατί είναι νομικά έωλο από την άποψη ότι δεν έχει επικυρωθεί από το κοινοβούλιο.

   Αυτό που τρομάζει είναι να ολοκληρωθεί η απάτη του PSI με Αγγλικό δίκαιο, να πάρουμε και τη δόση του Μαρτίου που είναι κοντά 80 δις και μετά να μας πετάξουν στη δραχμή. Η μικρασιατική καταστροφή θα μοιάζει λουλούδι.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ SABI 16/12/2011 15:19:34

   Επειδή η πρώτη δανειακή σύμβαση δεν πέρασε Απο τη βουλή , είναι χωρίς νομιμοποίηση. Επομένως έχουμε ως κράτος κάθε δικαίωμα να θεωρούμε ότι δεν υπάγεται στο αγγλικό δίκαιο. Πολύ καλά ξέρει λοιπόν ο Σαμαράς τι έχει συμβεί απλώς δεν συμφέρει να μιλάμε καν για αγγλικό δίκαιο σε αυτή τη φάση, Αν η ΕΕ δεν αντιδράσει δηλαδή δεν ρίξει το μπαζούκας του απ´ ευθείας δανεισμού κρατών τότε θα δούμε τί θα γίνει. Φρονώ πάντως ότι κανείς πατριώτης ηγέτης δεν θα συναινέσει στην υπαγωγή στο αγγλικό δίκαιο παρά μόνο στην απίθανη περίπτωση που συμφωνήσουν οι δανειστές σε κούρεμα της τάξης του 80 με 90% και με άτοκη περίοδο χάριτος πολλών ετών.

 6. Ελληνίδα avatar
  Ελληνίδα 16/12/2011 16:32:20

  http://www.epikaira.gr/content/files/Efarmostikos_nomos_sxolia1.pdf δειτε εδω οτι ειναι σε αγγλικο δικαιο η πρωτη δανειακη!!!! Και τι ακριβως λεει για την εθνικη κυριαρχια και την αξιοποιηση της περιουσιας μας!!!

 7. amt avatar
  amt 16/12/2011 18:19:01

  Αγαπητέ Κακοφωνίξ
  Τα καινούρια δάνεια υπάγονται στο αγγλικό δίκαιο. Ότι δηλαδή υπόγραψε και πήρε ο ΓΑΠ , ότι έχει συμφωνήσει η χώρα να πάρει (αν πάρει) υπάγονται στο αγγλικό δίκαιο.
  Από κει και πέρα θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω ως προς την εμμονή του antinews σχετικά με το θέμα του διακαίου. Παρότι καθημερινός αναγνώστης του δεν έπεσε στην αντίληψη μου αρθρογραφία που να δείχνει αυτή την εμμονή όπως την ονομάζεις. Κάθε άλλο. Χρειάστηκε να γράψουμε σχόλια πολλά, επίμονα γύρω απ' αυτό το θέμα μπας και αρχίσετε αφενός να ασχολείσθε και αφετέρου να το σφυρίξετε κατα Συγγρού μπας και ξυπνήσουν. Αν κάνω λάθος, περιμένω τις αποδείξεις.
  Τώρα όσον αφορά τον Σαμαρά και το πως θα αντιμετωπίσει αυτό και άλλα παρόμοια καυτά θέματα, θα μου επιτρέψεις να είμαι επιφυλακτικός και να κρατάω μικρό καλάθι. Αν δεις την ιστορία του Νότη της Fidelity θα καταλάβεις τι εννοώ. Αν δεις επίσης την ιστορία του Σταικούρα (παιδί του μπαμπά του που κληρονόμησε τη θέση του) αλλά και τις τελευταίες δηλωσεις και των δύο, πάλι θα καταλάβεις τι εννοώ.

  Καλό ΣΚ

 8. Leonidas avatar
  Leonidas 16/12/2011 18:29:49

  Δυστυχώς, η εθνική μας κυριαρχία έχει ήδη ''δοθεί΄' με το πρώτο Μνημόνιο- αλλά όχι με συνταγματικά κατοχυρωμένο τρόπο.

  -Διαβάστε το άρθρο του Αναπ. Καθηγητή Ευρωπαϊκών Θεσμών Πανεπ. Κρήτης κ. Νότη Μαριά, που δημοσιεύτηκε στο ''ΝΟΜΙΚΟ ΒΗΜΑ" , τεύχος 58,2010, σελ. 2204. :
  http://www.dsanet.gr/epikairothta/mnimonio/blog/N_B.pdf

  Η δανειακή Συμβαση που υπογράφηκε με το πρώτο Μνημόνιο ,περιλαμβάνει τον όρο : (ΣΕΛ.2220 του άρθρου)

  ''Η ΣΔΔ έχει ως εφαρμοστέο δίκαιο το αγγλικό
  δίκαιο και εμπεριέχει παραίτηση της χώρας μας
  από την «ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας»96.
  Έτσι σύμφωνα με το άρθρο 14 § 5 της ΣΔΔ «ο
  Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται
  από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον
  αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία από νομι-
  κές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, πε-
  ριλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον
  αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη
  διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής α-
  πόφασης ή προσωρινή διαταγή και όσον αφορά την ε-
  κτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων
  του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νό-
  μος»97.""

  ΣΕΛ. 2014 του άρθρου ( περιφραστικά)
  ''ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, παρά το γεγονός ότι αποτελεί Διεθνή Σύμβαση, και κατα το άρθρο 28,παρ. 2 του Συντάγματος μας, πρεπει να επικυρωθεί από αυξημένη ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των 3/5 της Βουλής!''
  ( υπέγραφε απλά ο Παπακωνσταντίνου)

  -ΔΥΣΤΥΧΩΣ, τώρα έχουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, που στηρίζεται από 255 βουλευτές, και, αν επικυρώσει αυτή τη δανειακή σύμβαση ( λέει μέσα και πολλά άλλα ανατριχιαστικά, εκτός από αυτά που ανάφερα ) , η υποδούλωση της χώρας μας θα γίνει πιά '' επισήμως και με τη ΒΟΥΛΑ'' της Βουλής.

  Αυτά τα πράγματα πρέπει να τα ξέρουν οι Ελληνες, έτσι για να καταλαβαίνουν ποιόν πολιτικό ή ποιό κόμμα στηρίζουν.

  • Δήμος avatar
   Δήμος @ Leonidas 16/12/2011 18:47:22

   Σκεφτείτε όμως γιατί δεν πήγε για επικύρωση στη Βουλή. Κάποιος μπορεί να υποστηρίξει πως δεν πήγε ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο, ώστε να υπάρχει plan B.

   • Leonidas avatar
    Leonidas @ Δήμος 16/12/2011 21:33:31

    Σκεφτείτε τι θα συνέβαινε , ΑΝ-λέμε,ΑΝ- την πήγαινε στη Βουλή ο Παπακωνσταντίνου:

    - θα άνοιγε την συζήτηση του άρθρου 28 του Συντάγματος, που λέει ότι ''οι διεθνείς συμβάσεις πρέπει να ψηφίζονται απο τα 3/5 της Βουλής''- άλλωστε, αφού όλα τα υπόλοιπα κόμματα το έπαιζαν αντιμνημονιακοί τότε-εκτός ΠΑΣΟΚ και Λ.Α.Ο.Σ- είχε πολλές πιθανότητες να ΜΗΝ ψηφιστεί η Δαν. Συμβαση.
    Προτίμησε λοιπόν η κυβερνηση του ΠΑΣΟΚ το Μάιο 2010 να την περάσει στο ντούκου με μιά ''τροπολογία΄΄ σε άσχετο νομοσχεδιο, που έδινε εξουσιοδότηση στον Υπ. Οικονομικών !! να υπογράφει. (προφανώς σκεπτόμενη ''άσε να βγάλει κάποιος άλλος το φίδι από την τρύπα'').
    Αυτός λοιπόν που εκλήθη το 2011 που ζόρισαν πολύ τα πράγματα, να ''βγάλει το φίδι απ΄την τρύπα'' ήταν η ''μαγική λύση'': Κυβέρνηση Συνεργασίας!

    - Σκεπτόμενοι προφανώς, ότι ,άμα γίνει το κακό, π.χ. χρεωκοπία και κατάσχεση όλης της δημόσιας περιουσίας από δανειστές, θα παριστάνουν όλοι οι συμμετέχοντες τον ανήξερο, ότι φταίγανε οι άλλοι, αυτοί δεν το ξέρανε , δεν στηρίξανε την κυβέρνηση γι' αυτό, αλλά για κάτι άλλο , και άλλες γνωστές και δοκιμασμένες πολιτικάντικες δικαιολογίες του στύλ 'κάνω το μαύρο άσπρο'

    Ελπίζω να βγώ ψεύτης, αλλά πολύ φοβάμαι ότι εκεί πάει το πράμα.

    • Δήμος avatar
     Δήμος @ Leonidas 17/12/2011 02:53:28

     Πάντως διεκδίκηση περιουσιακών στοιχείων θα γινόταν μόνο με πόλεμο, άρα πάμε σε άτοπο. Δεν θα πω περισσότερα. Διαβάστε το προηγούμενο ανάμεσα από τις γραμμές.

 9. k avatar
  k 16/12/2011 19:28:55

  ΑΠΟ ΤΑ 360ΔΙΣ ΤΑ 45 ΔΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 315 ΔΙΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ. ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑΚΙ 80% ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑ 50% ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΧΡΕΟΥΣ ΛΥΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ, ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΚΟΥΡΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ, ΚΥΡΙΩΣ. ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ,'' ΜΠΑΛΑΚΙΑ''.

 10. theo1611 avatar
  theo1611 16/12/2011 19:54:25

  Για να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, θα αποδειχθεί μεγάλη μαγκιά αν η πρώτη δανειακή σύμβαση δεν κυρώθηκε όντως (? κανείς δεν μπορεί να το πει με βεβαιότητα?) από τη Βουλή.

  Οπότε τα ενδεχόμενα της ανάρτησης είναι ανοιχτά και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σήμερα από τους πολυπληθέστερους που ετοιμάζονται να προσυπογράψουν τη νέα (?) δανειακή σύμβαση.

 11. KAIROSKOPOS avatar
  KAIROSKOPOS 16/12/2011 21:13:40

  Για οποιον μπορει να διαβαζει τα νουμερα ειναι σιγουρο 99% οτι η Ελλαδα θα περασει ολικη και ανεξελεκτη χρεωκοπια....μη μασατε απο οτι λεει ο Μπενυ....Το κακο ειναι οτι αυτο το κακο θα σκασει στα χερια της ΝΔ

  • ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ - ΥΙΟΣ avatar
   ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ - ΥΙΟΣ @ KAIROSKOPOS 17/12/2011 21:32:16

   "Το κακο ειναι οτι αυτο το κακο θα σκασει στα χερια της ΝΔ" . Πολύ φοβάμαι "KAIROSKOPOS" και λοιποί φίλοι του ANTINEWS ότι ότι για εκεί το πάνε τα διάφορα λαμόγια ...

 12. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 18/12/2011 00:17:51

  Τυπώνοντας νόμισμα????!!!!?!!! Δεν κατάλαβα!!!! Τι νόμισμα να τυπώσει? Ελπίζω να μην εννοείτε δραχμές.

 13. Petruchio avatar
  Petruchio 18/12/2011 00:38:56

  Αγαπητέ Κακοφωνίξ επιτρέψτε να κάνω μία μικρή περίληψη του κειμένου σας.

  Μας λείπουν χρήματα και τα θέλουμε, αλλά πιθανολογούμε ότι δεν θα τα δώσουμε πίσω.
  Οπότε ζητάμε δανεικά και αγύριστα και να αποφασίσουμε να μην τα γυρίσουμε πίσω χωρίς να μπορούν να μας ζητήσουν τίποτα σε αντάλλαγμα.

  Σας έχει πει κανείς ότι για να γίνεις τραπεζίτης πρέπει να είσαι ηλίθιος?

 14. Aris avatar
  Aris 18/12/2011 16:39:47

  "Διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές μπορούμε με βεβαιότητα μα πούμε ότι τα ελληνικά χαρτιά είναι πανίσχυρα. Η χώρα μας έκανε μια αξιοζήλευτη επίπονη προσπάθεια να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ και δέχθηκε αδιαμαρτύρητα να γίνει το πειραματόζωο των χαρτογιακάδων όλης της υφηλίου. Τώρα που τα πράγματα ζορίζουν και που η ίδια η ευρωπαϊκή ένωση πνέει τα λοίσθια, κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει την Ελλάδα για απομονωτισμό ή αφερεγγυότητα".

  Όλα τα παραπάνω τα οφείλουμε στον ΓΑΠ ή κάνω λάθος; Δηλαδή δικαιώνεται η πολιτική Παπανδρέου; Ή έχετε τρελαθεί ή έχετε βαλθεί να μας τρελάνετε!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.