#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/04/2013 10:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τώρα είναι η ευκαιρία για πραγματικές αλλαγές στο δημόσιοΈνα ταμπού που στοιχειώνει δεκαετίες ολόκληρες την ελληνική κοινωνία και κυρίως τη δημόσια διοίκηση, επιχειρεί να σπάσει η κυβέρνηση. Αυτή η κυβέρνηση η οποία είναι η μόνη που τολμά να προχωρήσει σε ουσιαστική άρση της μονιμότητας στο δημόσιο και στην αξιολόγηση του προσωπικού που πληρώνουμε όλοι μας, με βάση τα προσόντα τους και με συνεχείς ελέγχους στην ικανότητα και τις υπηρεσίες τους. Ό,τι γίνεται δηλαδή σε όλες τις σοβαρές χώρες κι ό,τι γίνεται στην συντριπτική πλειοψηφία στον ιδιωτικό τομέα.

Μόνο στον ελληνικό δημόσιο τομέα είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε άχρηστους υπαλλήλους να μπαίνουν στα 20 χρόνια τους και για μια ζωή να απολαμβάνουν όλα τα προνόμια που τους δίνει το δημόσιο. Κυρίως την αίσθηση της μονιμότητας βρέξει – χιονίσει.

Σπάει, όμως, κι ένα ακόμη ταμπού, κι αυτό είναι αποτέλεσμα της κρίσης. Επειδή οι προσλήψεις πλέον θα γίνονται με το σταγονόμετρο και με βάση τη μεγάλη δεξαμενή των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ, τα κόμματα θα έχουν όλο και μικρότερη παρέμβαση στην επιλογή του προσωπικού. Εκτιμάται ότι έτσι μπορεί να περιοριστεί αυτό το άθλιο φαινόμενο των «κομματόσκυλων» που διορίζονταν στο δημόσιο με μόνο κριτήριο πόσο φίλοι είναι με τους βουλευτές. Όχι ότι δεν θα υπάρχουν και τέτοια φαινόμενα, αλλά σίγουρα δε θα έχει την έκταση των προηγούμενων δεκαετιών.

Το σχέδιο προβλέπει σε πρώτη φάση τον έλεγχο 200.000 και πλέον φακέλων δημοσίων υπαλλήλων του στενού δημόσιου τομέα, ακόμη και ένστολων και εκπαιδευτικών. Θα καταγραφούν τα προσόντα τους, οι σπουδές που έχουν κάνει, η επαγγελματική τους δράση ενώ ταυτόχρονα θα ξεκαθαρίσει και ποιοι είναι αυτοί που πήραν θέσεις στο δημόσιο με πλαστά πιστοποιητικά. Και δεν είναι καθόλου λίγοι αυτοί. Όποιος έκανε… λαμογιά θα τεθεί εκτός δημοσίου.

Η αξιολόγηση των υπαλλήλων θα γίνεται με βάση τη βαρύτητα των προσόντων τους. Πτυχία, γνώση ξένων γλωσσών, η παρακολούθηση σεμιναρίων κ.λπ. μπαίνουν σε πρώτο πλάνο ενώ η αρχαιότητα και η επετηρίδα περνούν σε δεύτερη μοίρα.

Θα καθοριστεί επίσης και ο θεσμός της στοχοθεσίας με τρίμηνους ελέγχους. Θα πρέπει δηλαδή οι εργαζόμενοι να πετυχαίνουν στόχους και να αξιολογούνται γι’ αυτούς κάθε τρεις μήνες.

Πρόκειται για μια μικρή «επανάσταση» που όμως πρέπει να γίνει με προσοχή και με προσήλωση στη νομιμότητα. Επειδή στην Ελλάδα ζούμε όλοι και ξέρουμε και τον καλύτερο αλλά και τον χειρότερο εαυτό μας τα πάντα θα πρέπει να γίνουν με μεγάλη προσοχή.

Για παράδειγμα, πρέπει να αποφευχθούν φαινόμενα όπως να τίθενται σε αργία δημόσιοι υπάλληλοι επειδή έχουν μια αστική αντιδικία. Να έχουν τσακωθεί με το γείτονα και να είναι στα δικαστήρια και γι’ αυτό να κρίνονται επίορκοι. Αυτά είναι ανεπίτρεπτα πράγματα.

Επίσης, η αξιολόγηση πρέπει να γίνεται με κανόνες απαράβατους και με έλεγχο ώστε να μην παρατηρούνται φαινόμενα εκδίκησης ή εύνοιας μέσα στην υπηρεσία. Οι άξιοι να πηγαίνουν μπροστά, οι μέτριοι απλά να υπηρετούν τη δημόσια διοίκηση από χαμηλές θέσεις και οι παντελώς άχρηστοι να πηγαίνουν σπίτι τους να καλλιεργούν τον κήπο τους αντί να περιμένουν κάθε 1η και 15 του μήνα το μισθό.

Έχουν ακουστεί πολλές φορές μεγαλόσχημες διακηρύξεις για μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο. Έχουν γίνει και σημαντικά βήματα, όπως η πραγματικά σημαντική αλλαγή που έφερε η ίδρυση του ΑΣΕΠ.

Τώρα, όμως, είναι η ευκαιρία για την πραγματική αλλαγή, τώρα που περισσότερο από ποτέ έχουν υποχωρήσει οι λαϊκίστικες φωνές. Όπως αυτές που ακούμε κατά καιρούς από τους νέους προστάτες της άρρωστης δημόσιας διοίκησης, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ και τα λοιπά κόμματα που δε θέλουν να αλλάξει τίποτε.

Δεν πρέπει να πάει χαμένη η ευκαιρία.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Hans avatar
  Hans 27/04/2013 10:31:07

  Από προσωπική εμπειρία, ένα 30%-40% των διοριστέων μέσω Ασεπ (όχι με εξετάσεις αλλά με κατάθεση δικαιολογητικών), είναι ρουσφέτια.

  Ωστόσο, για το υπόλοιπο 60%-70%, ο μηχανισμός του ΑΣΕΠ είναι μία "μικρή" επανάσταση που, παραλείπετε να αναφέρετε, έφερε το ΠΑΣΟΚ.

  Συνεπώς, αν ο Σύριζα είναι το σημερινό Πασόκ, μήπως να ψηφίζαμε Σύριζα;

  • δημης avatar
   δημης @ Hans 27/04/2013 11:44:33

   ΒΕΒΑΙΩΣ.. ΜΙΑΣ ΚΑΙ..
   -ΤΟ ΚΟΜΑ ΑΥΤΟ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ...(ΤΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΤΟΥ ΑΣΕΠ).....ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ....
   -ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΣΑΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ....
   -ΑΓΑΠΟΥΣΑΝ ...ΠΑΡΑΦΟΡΑ .... ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΟΤΑΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕ.(ΜΑΚΑΡΙΤΗ ...ΜΕΝΙΟ...)
   -ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΘΑΥΜΑΣΕΙ ..ΜΟΝΤΕΛΛΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ...ΕΜΒΕΡ ΧΟΤΖΑ ...ΤΟΥ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ,,,,,
   -ΕΦΑΡΜΟΖΑΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΣ ΠΟΥ ΕΜΑΘΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ "ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥΣ" ΜΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ...ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΑ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ ΚΛΠ....ΚΛΠ....
   -ΑΛΛΑΖΑΝ ΑΠΟΨΗ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΕΜΟ..
   -ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΩΝ ΜΜΕ....(ΚΥΡΙΩΣ ΠΑΣΟΚ)...ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΜΗΠΩΣ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ Ο...ΑΣΕΠ ΑΝ ΕΙΧΕ ΑΛΛΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΕΙ;;;;
   -ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΩΝ "ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ" ΔΙΑΝΟΥΜΕΝΩΝ -ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ..ΠΟΙΟΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΙΚΗΝ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΤΗΝ ΕΠΕΒΑΛΛΑΝ;;;;;
   ΤΕΤΟΙΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ;;;;

  • ASTHR avatar
   ASTHR @ Hans 27/04/2013 12:44:34

   Μπράβο τη βρήκες τη "λύση"!!!!! ΣυΡιζΑ-ΕΚΜ κι απάνω τούρλα!
   ...και για προϊστάμενο των διορισμένων οι ΣυΡιζΑ-ΕΚΜ-αίοι να βάλουν τον Πρόεδρο της ΓενΟΠ ΔΕΗ -τον κ. Φωτόπουλο, ντέ!
   ...που είναι και ομοϊδεάτης τους!
   Κι αφού "τακτοποιήσουμε" τα της χώρας μας, θα τα εφαρμόσουμε και στον Ευρωπαϊκό Νότο!

  • Αιας Τελαμώνιος avatar
   Αιας Τελαμώνιος @ Hans 27/04/2013 21:25:10

   HANS για δώσε ένα παράδειγμα για το ρουσφετι του ΑΣΕΠ που έγραψες.
   Ας πούμε κάποιος ξέρει 5 ξένες γλώσσες με ρουσφέτι?Έχει 4 παιδιά με μέσον, έχει διδακτορικό με γνωριμίες, έγραψε άριστα στο τεστ δεξιοτήτων με βουλευτικό δόντι?
   Για πές μας την προσωπική σου εμπειρία

   • Hans avatar
    Hans @ Αιας Τελαμώνιος 28/04/2013 03:14:46

    Άτομα που ήταν σε πολιτικά γραφεία, κατέθεσαν τα χαρτιά τους και διορίστηκαν όλα. Μιλάμε για 25-28 χρονών άτομα. Αδυνατώ να πιστέψω ότι δεν υπήρχαν συνυποψήφιοι με περισσότερη εμπειρία και, ίσως, προσόντα.

 2. δημης avatar
  δημης 27/04/2013 11:10:18

  "Μόνο στον ελληνικό δημόσιο τομέα είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε άχρηστους υπαλλήλους να μπαίνουν στα 20 χρόνια τους και για μια ζωή να απολαμβάνουν όλα τα προνόμια που τους δίνει το δημόσιο. Κυρίως την αίσθηση της μονιμότητας βρέξει – χιονίσει."
  ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ
  -ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΖΑΝ...
  -ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΑΝ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ ΤΟΥΣ...
  -ΠΟΥ ΣΑΝ ΝΕΟΛΟΥΘΗΡΟΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ ..ΙΔΡΥΟΝΤΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ...ΜΕΛΕΤΟΥΣΑΝ...
  -ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ..... ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΟΤΑ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΕΞΑΓΟΡΑΖΑΝ ..ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ -ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ -ΚΟΜΑΤΙΚΗ ΑΤΙΜΩΡΗΤΗ ΕΔΡΑ ....
  -ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΡΟΤΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΤΣΕΠΗΣ...
  ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ...
  ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ...
  -ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΜΜΕ
  ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΠΟΝΣΟΝΑΡΑΝ....
  ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ;;;;;;;
  -ΑΥΤΟΥΣ

 3. δημης avatar
  δημης 27/04/2013 11:27:46

  ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ....

  • Katatou-dimosiou avatar
   Katatou-dimosiou @ δημης 27/04/2013 15:15:12

   Κύριε,α Δήμη
   Εννοείται οτι κατηγορούνται και όλοι αυτοι που τους διορισαν , αλλά στη παρούσα στιγμη το θέμα είναι άλλο. Η παραγωγικότητα 'η όχι των ΔΥ. Η συγκριση του ιδιωτικού υπαλληλου που παει καθε πρωι στη δουλεια του και δεν ξερει αν θα ξαναπαει την αλλη μερα .(γιατί μπορεί να έχει αλλη γνώμη ο κος ΣΤαματοπουλος π.χ). Οι απειρες ωρες εργασιας χωρις αντικρυσμα, οι μειώσει μισθών για να μπορεί να υπάρχει το επίδομα πλυσίματος χεριών και πολλά άλλα. Εξάλλου αυτοι που διόριζαν είναι τώρα στο 5% και η συνέχεια τους στο 20%. 700.000 ψήφοι δηλαδή, όσοι είναι και οι ΔΥ περιπου. Δεν νομιζω να υπαρχει βεβαια νομος που να λεει οτι μπορει ενας να χτυπαει την καρτα για 20 ατομα καθε μερα. Όσο για την αναφορά σας σε κρατικό δίαιτες επιχειρησεις δεν αντί λέγω αλλά και αυτές --οι επιχειρηματίες , όχι οι υπάλληλοι --- με ΔΥ συναλασοταν.

   • δημης avatar
    δημης @ Katatou-dimosiou 27/04/2013 19:36:47

    ΚΥΡΙΟΣ ...ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ....
    -ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΑΝ...
    -ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΣΠΙΣΑΝ ΤΟ ...ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ....
    -ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ (ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΗ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ) ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ.....ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ..
    ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ :
    -ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ...ΝΟΜΟΘΕΤΕΣ ....ΟΙ ..ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΥΡΩΝ ΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ...ΤΩΝ ΑΛΛΗΛΟΣΥΓΚΡΟΥΟΜΕΝΩΝ ΝΟΜΩΝ... ΤΗΣ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ....ΤΗΣ ΜΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ ΚΛΠ.
    -ΑΥΤΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΞΕΛΕΓΗΣΑΝ ...ΛΕΝΕ ...ΑΠΟ ΤΟΝ ...ΚΟΣΜΟ ....ΛΕΝΕ ....
    ΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΧΩΣ ΑΝΤΙΠΑΘΗΤΙΚΗ ΜΟΥ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΕΥΦΥΪΑ ΑΝ ΒΛΕΠΑΤΕ ΣΤΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ" ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ" ΤΩΝ ΜΜΕ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ... ΘΑ ΕΒΑΙΝΑ ΛΙΓΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΠ....
    ΓΡΑΦΕΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ5%,,,ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ...46 ΧΡΟΝΙΑ ΟΜΩΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΤΟΥΣ 25 ΠΕΡΙΠΠΟΥ "ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ " ΘΗΤΕΙΑΣ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ ..ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ ..ΤΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ,,,ΘΥΜΑΣΤΕ ΜΗΠΩΣ ΟΤΙ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ..Ο ΚΑΚΟΣ ...ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΕΥΤΕΙ ΤΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥΣ ΤΗΝ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ;;;;
    -ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ 5% ΑΛΛΑ 75 % ΟΙ ..ΕΜΦΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΠΗΡΕΑΣΜΕΝΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΔΩ ΠΛΕΥΡΑΣ ;;;;;
    -ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ 200 ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΛΛΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ...
    ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΟΥΣΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ,,,ΖΕΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ...ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΚΛΑΔΙΟΥ ΣΤΟ ΚΑΝΤΗΛΙ ΚΑΙ ΦΥΤΙΛΙΟΥ...
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ...ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ...
    ΚΑΙ ΣΥΝΑΛΛΑΣΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΓΡΑΔΕΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙ...
    Η ...ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΕΔΩ ΠΛΕΥΡΑ ΠΡΟΣΘΕΤΩ.. ΕΙΤΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΟΛΩΝ ..ΕΛΕΓΕ Ο ΤΣΩΡΤΣΙΛ...
    ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ;;;;
    ΜΕ ΑΣΠΙΡΙΝΗ ΠΕΦΤΕΙ ΟΠΥΡΕΤΟΣ ...ΜΕ ΠΕΝΙΚΙΛΛΙΝΗ ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ Η ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ...

 4. panas avatar
  panas 27/04/2013 13:51:45

  "...Εκτιμάται ότι έτσι μπορεί να περιοριστεί αυτό το άθλιο φαινόμενο των «κομματόσκυλων» που διορίζονταν στο δημόσιο με μόνο κριτήριο πόσο φίλοι είναι με τους βουλευτές. Όχι ότι δεν θα υπάρχουν και τέτοια φαινόμενα, αλλά σίγουρα δε θα έχει την έκταση των προηγούμενων δεκαετιών..."

  Είστε πραγματιστής και κάνετε σωστές εκτιμήσεις χωρίς ηθικοπλαστικές ή ιδεοληπτικές στρεβλώσεις. Πράγματι θα "περιοριστεί" το φαινόμενο των κομματοτόσκυλων που διορίζονταν στο δημόσιο, αφού ελαχιστοποιούνται οι διορισμοί -οπότε ας γίνουν και με ΑΣΕΠ!!- και σίγουρα θα "συνεχίσουν να υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα" μόνο για τις καλές θέσεις του δημοσίου για να συνεχίσουν να βολεύονται τουλάχιστον οι στενοί συγγενείς του πολιτικού μας κόσμου.
  Σωστά...

 5. pasokos avatar
  pasokos 27/04/2013 15:55:59

  ΑΣΕΠ; Προφανώς, πρόκειται για αστείο.

  Οι περισσότερες προσλήψεις δεν είναι με ΑΣΕΠ αλλά "με διαδικασίες ΑΣΕΠ". Ξέρε τε τι ακριβώς σημαίνει αυτό το "με διαδικασίες ΑΣΕΠ"; Την προκήρυξη και την αξιολόγηση την κάνει ο φορέας (!) με τις διαδικασίες που προβλέπει το ΑΣΕΠ!!! Όποιον θέλουν διορίζουν. Γιατί μόνο οι ενστάσεις των υποψηφίων πάνε στο ΑΣΕΠ. Το οποίο ΑΣΕΠ εξετάζει μόνο τον φάκελο του υποψηφίου για να δει αν αδικήθηκε (π.χ. δεν του δόθηκε σωστή βαθμολογία) και όχι το σύνολο των φακέλων (για να ελέγξει αν όντως όλοι οι άλλοι που πέτυχαν είχαν τα προσόντα/εμπειρία/πτυχία και τους δόθηκε η σωστή βαθμολογία).

  Από τις άλλες που είναι με ΑΣΕΠ, οι περισσότερες είναι στην πραγματικότητα φωτογραφικές αν δείτε τι ζητάνε (π.χ. πολύ συγκεκριμένα πτυχία ή πολύ συγκεκριμένη εμπειρία που μόνο λίγοι -αυτοί που πρέπει δηλαδή- έχουν)!!!!

  Διαβάστε για παράδειγμα την περιβόητη πια προκήρυξη 8Κ για τους επιτυχόντες του ΙΚΑ (για τους οποίους γίνεται πολύ λόγος ότι αδικούνται και πρέπει να διοριστούν) και θα σοκαριστείτε όταν δείτε τι ζητούσε (και θα καταλάβετε αμέσως ποιοι "πέτυχαν").

  • pasokos avatar
   pasokos @ pasokos 27/04/2013 15:59:07

   Και καλά κάνει ο ΑΣ και αρνείται να τους διορίσει.

 6. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ! avatar
  ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ! 27/04/2013 19:28:52

  Το θέμα ήταν να είχαν απολυθεί 300.000 κρατικοί κηφήνες-λαμόγια απο το 2009! Τώρα πλεόν είναι αργά! Ίσως στο μόνο θέμα που μπορεί πλέον να εστιάσουν, είναι στις Παχυλές συντάξεις κρατικών συνταξιούχων, άγαμων θυγατέρων, εφάπαξ!
  Εκεί πρέπει να πέσει άγριο μαχαίρι! Ειδικά κάτι πρόωρων συντάξεων κ.λ.π!

 7. George avatar
  George 27/04/2013 21:15:37

  Too little, too late. Η Ελληνική κοινωνία είναι πιό μπροστά και αυτό στο τέλος θα εκφρασθεί. Είναι δείγμα υπανάπτυξης το όνειρο δουλειάς στο Ελληνικό δημόσιο και το κυριώτερο απίστευτα σκληρός ο εργασιακός θάνατος που αυτό επιβάλει. Το να καταδικάζει μια κοινωνία 1 εκ ανθρώπους σε μη δημιουργία φέρνει την καταστροφή του όποιου μοντέλου ανάπτυξης αλλά μέσα από αυτό τον όλεθρο, οι ΔΥ θα απελευθερωθούν. Χάνουν πιά μόνο τις αλυσίδες τους γιατί τα υπόλοιπα (προσδοκόμενες συντάξεις, εφάπαξ, μονιμότητα αλλά και αυτοί ακόμα οι μειωμένοι μισθοί) έχουν ήδη χαθεί.

 8. εργατης ηλεκτρολογος avatar
  εργατης ηλεκτρολογος 27/04/2013 22:55:52

  ειχα μπει με τον ασεπ 8 μηνες στην δεη σαν εναεριτης . Μαζι με μενα ειχαν μπει αλλα 2 παιδια που ειχαν καλυτερα προσοντα απο μενα (καλυτερο βαθμο πτυχιου ,αγγλικα κλπ) Εγω μπηκα σαν πολυτεκνος.Οταν μας ειπε ο εργοδηγος να ανεβουμε στην κολωνα 30 μετρα (πυλωνας) ,αυτη δεν ανεβεναν γιατι φοβοντουσαν .Επι 8 μηνες δεν ανεβηκαν ποτε και τους πληρωναν κανονικα .Επι 8 μηνες εκανα την μαιμου στη κολωνα εγω και αυτοι απο κατω γελαγαν.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΣΕΠ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ .Στον ιδιωτικο τομεα δεν μετρανε μονο τα πτυχια και τα αγγλικα αλλα αν τους κανεις την δουλεια.Χιλια πτυχια αν εχεις εκατο μεταπτυχιακα αν δεν τους κανεις την δουλεια περνεις ποδι.Στο δημοσιο γινεσαι και προισταμενος

  • δημης avatar
   δημης @ εργατης ηλεκτρολογος 28/04/2013 18:39:51

   ++++++++++++
   ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ..ΤΩΝ ΓΡΑΠΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ...ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ....ΒΡΑΔΥΓΛΩΣΣΟΥΣ ΕΚΠ/ΚΟΥΣ....

 9. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 27/04/2013 23:12:30

  Το ΑΣΕΠ είναι το τρίκ του ΠΑΣΟΚ τότε αρχές της δεκατίας του -90 να ουδετεροποίησει τις συνεχώς αυξανόμενες πιέσεις της πελατείας του.
  Το παράδειγμα του φίλου ηλεκτρολόγου λέει πολλά.

 10. Αμφιδέξια avatar
  Αμφιδέξια 27/04/2013 23:18:22

  Αν εφαρμοστούν επί τέλους αυστηρά η αξιοκρατία και η δίκαιη υπερκομματική κρίση των Δημ.Υπαλλήλων, θα πρόκειται περί θριάμβου του αυτονόητου και σίγουρα θα επικροτήσει η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Αν γίνει όμως κακή χρήση και λειτουργήσει η ''κρίση'' ως όπλο των μεν ενάντια στους δε κομματικούς επιλέκτους, τότε θα είναι απογοητευτικότατη εξέλιξη και άλλη μία απαξίωση του πολιτικού προσωπικού. Ας ελπίσουμε να υπάρξουν τομές, με γνώμονα τη λογική και τη δικαιοσύνη.

 11. Ναυσικά... avatar
  Ναυσικά... 28/04/2013 11:13:44

  ΑΣΕΠ. Ερώτηση σε άτομο που διεκδικούσε θέση στην αστυνομία: Ποιός ήταν ο Γέρος του Μοριά; Ποιό ΑΣΕΠ; Λίγοι διορίστηκαν γιατί γνώριζαν τα θέματα απ' έξω και ανακατωτά σε ΟΛΕΣ τις ειδικότητες; Πλάκα κάνουμε τώρα; Όσο για την αξιολόγηση που (και καλά) θα γίνει ένα έχω να πω. Ο τρόπος που επιλέχθηκε για να γίνει αφήνει κενά. Στο δημόσιο αυτή τη στιγμή υπηρετούν παλαιοί και νέοι εργαζόμενοι. Ο αρχαιότερος (και διευθυντής) θα κρίνει τον νεότερο με περισσότερους και καλύτερους τίτλους σπουδών; Το όλο θέμα "μπάζει" απο παντού. Άσε δε που είναι δύσκολο να ελεγχθεί η πραγματική δουλειά του καθενός στην πράξη. Αν έδιναν ΑΔΙΑΒΛΗΤΕΣ εξετάσεις αυτή τη στιγμή όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο (αναλόγως του αντικειμένου) μαντέψτε τι θα γινόταν....Αλήθεια αξιολόγηση για όλους εκείνους που σχεδιάζουν την αξιολόγηση των άλλων, προβλέπεται;;;

 12. ΠΕΡΠΑΤΟΡΟΣ avatar
  ΠΕΡΠΑΤΟΡΟΣ 30/05/2013 23:42:59

  Το Υπουργείο ζητά από τις υπηρεσίες να πουν για πλαστά δικαιολογητικά παράνομων προσλήψεων στο Δημόσιο!!!!! Τα ζητά δηλαδή από επίορκες διοικήσεις, που με πλήρη γνώση έκαναν παράνομες προσλήψεις αόριστου χρόνου!!!! Προφανώς και θα απαντήσουν ότι δεν υπάρχουν πλαστά δικαιολογητικά, αφού αντιθέτως θα αυτοκαρφώνονται, θα βρεθούν να έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά του δημοσίου συμφέροντος. Πρέπει να σταλούν επιτόπου επιθεωρητές. Δεν το κάνουν!!!!!! Στο τέλος θα μας πουν ότι έγινε έρευνα (για το θεαθήναι), για να μας κοροϊδέψουν πάλι. Θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν είναι μόνον τα πλαστά πτυχία, η μεγάλη κομπίνα έχει γίνει με ψεύτικες προϋπηρεσίες στο Δημόσιο, βάσει των οποίων προσλήφθηκαν ως αορίστου χρόνου συγγενείς τους. Τούτο εντέχνως αποσιωπάται, διότι εκεί είναι το πραγματικό πρόβλημα. Αν θέλουν πραγματικά να τους πιάσουν, να δουν τι ασφάλιση είχαν με την ψεύτικη προϋπηρεσία τους!!! Διάφοροι επίορκοι υπέγραφαν ψεύτικες βεβαιώσεις για δήθεν προϋπηρεσία, εν γνώσει των επίορκων αρμοδίων, της συνδικαλιστικής αλητείας και των επίορκων διοικήσεων!!! Αυτά που λένε είναι για να αποφύγουν να ξεσκεπαστεί η κομπίνα των μαϊμού προϋπηρεσιών. Επίσης για την οικογενειοκρατία δεν μιλάνε. Η οικογενειοκρατία έχει κατακλίσει υπηρεσίες με παράνομες προσλήψεις αορίστου χρόνου συγγενών, που αποτελούν ομάδες κρούσης διαφθοράς, διαπλοκής και ανομίας. Δεν στέλνουν επιθεωρητές, ούτε καν για υπηρεσίες για τις οποίες έχουν γίνει καταγγελίες για παράνομες προσλήψεις αόριστου χρόνου!!!! Φτάνει πια τόση υποκρισία και αθλιότητα!!!! Καταγγελίες για παράνομες προσλήψεις αορίστου χρόνου έχουν γίνει, μην κάνουν τα στραβά μάτια οι αρμόδιοι. Άθλιες μεθοδεύσεις για να σώσουν την οικογενειοκρατία, τις παράνομες προσλήψεις αορίστου χρόνου που μπήκαν από το παράθυρο, τους μεγαλοεπίορκους που έκαναν αυτές τις προσλήψεις, τις κλίκες, τις συμμορίες, την διαπλοκή, την ανομία, τους ημέτερους, τους κομματικούς στρατούς!!!! ΝΤΡΟΠΗ!!!!

  ΠΕΡΠΑΤΟΡΟΣ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.