#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/10/2010 15:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τύφλα να΄χει ο Γκαίμπελς (που έχει και επέτειο σήμερα)Σαν σήμερα το 1897 γεννήθηκε ο  Πάουλ Γιόζεφ Γκαίμπελς, ο γνωστός  ναζιστής αξιωματούχος. Το επίθετό του έγινε συνώνυμο της προπαγάνδας.

Έκτοτε χιλιάδες άνθρωποι που βρέθηκαν σε καίρια πόστα να υπερασπίζονται τις θέσεις κυβερνήσεων, καθεστώτων, επιχειρήσεων, παντός είδους συμφερόντων, τον μελέτησαν και προσπάθησαν να τον μιμηθούν, τόσο στις μεθόδους και κυρίως στην αποτελεσματικότητα του. Πολλές όμως φορές  τα πράγματα γίνονται λίγο κωμικά. Διαβάζουμε λοιπόν στα σημερινά ΝΕΑ:

Οι θέσεις που εξέφρασε ο πρόεδρος της Ν.Δ. απέναντι στα ηγετικά στελέχη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόµµατος προκάλεσαν τη σκληρή αντίδραση της κυβέρνησης, που κατήγγειλε τον κ. Σαµαρά ότι άλλα λέει εντός κι άλλα εκτός συνόρων. «Συνεχίζει αμετανόητα την ίδια πρακτική υποκρισίας και συγκάλυψης της αλήθειας στην Ευρώπη που ακολούθησε η κυβέρνηση Καραµανλή...» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής και, στηλιτεύοντας την αναφορά του κ. Σαµαρά ότι στηρίζει τις διαρθρωτικές αλλαγές και τη δηµοσιονοµική εξυγίανση, κατέληξε: «Η απροκάλυπτη αυτή διγλωσσία συνιστά ακραίο εµπαιγµό του ελληνικού λαού και εξηγεί πώς οδηγήθηκε η χώρα στη χρεοκοπία».

Από κυβερνητικής πλευράς μας θύμισαν  ότι η Ν.Δ. καταψήφισε την κατάργηση των πελατειακών προσλήψεων, αποχώρησε από τη Βουλή στη θέσπιση αντικειμενικών προαγωγών στο Δημόσιο, καταψήφισε τον µηχανισµό στήριξης της ελληνικής οικονομίας, καταψήφισε την ασφαλιστική µεταρρύθµιση, καταψήφισε τη ριζική αλλαγή του φορολογικού συστήματος, καταψήφισε τον «Καλλικράτη». «Ο κ. Σαμαράς ήταν σε όλα φανατικά αντίθετος», διεμήνυσε ο κ. Πεταλωτής.Στο «κατηγορώ» της κυβέρνησης έσπευσε να απαντήσει από τις Βρυξέλλες ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.Δ.  υπενθυμίζοντας  ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει υπερψηφίσει 30 (!!!) από τα 60 κυβερνητικά νομοσχέδια, σε αντίθεση µε την τακτική που ακολουθούσε τα προηγούμενα χρόνια το ΠΑΣΟΚ.

«Έχουμε πει ναι σε χρηματοπιστωτικά µέτρα, στις ενέσεις ρευστότητας για τις τράπεζες, στο Ταµείο Χρηµατοδοτικής Σταθερότητας, σε διαρθρωτικά µέτρα, όπως είναι η νέα Εθνική Στατιστική Αρχή, στο άνοιγµα των κλειστών επαγγελµάτων, η απελευθέρωση των µμεταφορών, στο τεράστιο πρόβλημα του ΟΣΕ, στο Fast Τrack...», απαρίθμησε ο κ. Σαµαράς και πρόσθεσε ότι η Ν. Δ. εναντιώθηκε:

Στο µείγµα της δηµοσιονοµικής πολιτικής που επέβαλε νέες αυξήσεις φόρων, ΦΠΑ, έκτακτες εισφορές, αντικειμενικές αξίες, µειώσεις µισθών και συντάξεων, στο Ασφαλιστικό. «Είπαμε όχι σε µέτρα που είναι άδικα, προκαλούν µεγάλο κόστος στην οικονομία και έχουν προκαλέσει ασφυξία στην αγορά...»,

«Το κόµµα µας ξεκίνησε τα περισσότερα από αυτά τα µέτρα όταν βρισκόταν στην κυβέρνηση και τα υποστηρίζει τώρα από τη θέση της αντιπολίτευσης», ήταν το µήνυµα που µετέφερε στις Βρυξέλλες, παράλληλα µε τις ενστάσεις του για τα «αλλεπάλληλα µέτρα περιοριστικής, συσταλτικής οικονομικής πολιτικής, που περισσότερο επιδεινώνουν την ύφεση παρά περικόπτουν το έλλειµµα», όπως ανέφερε.

Ακόμη τόνισε ότι η Ν.Δ. είναι κατηγορηματικά αντίθετη στην ιδέα της ελεγχόμενης χρεοκοπίας, που πολλοί εμφανίζουν ως ουσιώδες στοιχείο στον υπό σύσταση µόνιµο ευρωπαϊκό µηχανισµό διάσωσης των αδύναµων χωρών.

Αν τώρα κάποιος βλέπει διγλωσσία, σίγουρα βλέπει και φαντάσματα τα βράδια.

Να  θυμίσω ότι το βασικό μέσον προπαγάνδας του Γκαίμπελς ήταν το ραδιόφωνο. Πολλοί έχουν υποστηρίξει ότι αν το μέσο ήταν η τηλεόραση, η απήχηση του Γκαίμπελς θα ήταν πολύ περιορισμένη, λόγω αποκρουστικής φυσιογνωμίας. Η προπαγάνδα που κάνει η κυβέρνηση, αυτή τη στιγμή, είναι της εποχής των κρατικοδίαιτων καναλιών, με τη συσκότιση του μηνύματος του αντιπάλου.

Στην εποχή του διαδικτύου, που όλες οι δηλώσεις μένουν, σαν κείμενα, σαν βίντεο, σε ότι format θέλετε, η διαστρέβλωση δεν είναι μόνο αναποτελεσματική, αλλά ενίοτε γίνεται και μπούμερανγκ.

Ο έμπειρος αλλά και σώφρων Τηλέμαχος Χυτήρης, έλεγε το πρωί στον Παπαδάκη ότι η νίκη του Κικίλια για παράδειγμα δεν σημαίνει ότι πάμε σε εθνικές εκλογές. Αν όμως η αντιπολίτευση εκμεταλλευτεί το όποιο αποτέλεσμα και κάνει αφόρητη τη ζωή της κυβέρνησης, τότε θα πάμε.

Δηλαδή δεν πάμε σε εκλογές γιατί η κυβέρνηση έχει άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και στον ορίζοντα δεν υπάρχει πίεση που θα την οδηγήσει στο να παραιτηθεί.Μικρός Οδυσσέας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. sauraki avatar
  sauraki 29/10/2010 15:20:54

  Είναι το ίδιο έργο που θα δούμε και το βράδυ σε κάποιο Μεγάλο Κανάλι....

 2. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 29/10/2010 16:14:16

  Μια και ανέφερες τον Γιόζεφ Γκέπμπελς ας δούμε τι έλεγε πριν από καμιά εβδομηνταριά χρόνια σε Τσέχους διαννοούμενους και δημοσιογράφους, οραματιζόμενος την Ευρώπη του μέλλοντος....

  "Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι όπως ακριβώς σήμερα χαμογελάμε όταν κοιτάζουμε πίσω τους τοπικιστικούς καυγάδες που χώριζαν λαούς τον περασμένο αιώνα, έτσι και οι μελλοντικές γενιές σε διάστημα πενήντα χρόνων δεν θα διασκεδάζουν λιγότερο με τις πολιτικές διαμάχες που υπάρχουν τώρα στην Ευρώπη. Οι «δραματικές εθνικές συγκρούσεις» πολλών μικρών ευρωπαϊκών κρατών δεν θα τους φαίνονται τίποτε περισσότερο από οικογενειακοί καυγάδες. Είμαι πεπεισμένος ότι σε πενήντα χρόνια οι άνθρωποι δεν θα σκέφτονται πλέον με όρους χωρών – πολλά από τα σημερινά προβλήματα θα έχουν περάσει στην αφάνεια και θα έχουν απομείνει ελάχιστα απ’ αυτά. Στο μέλλον οι άνθρωποι θα σκέφτονται με όρους ηπείρων, και την ευρωπαϊκή σκέψη θα την απασχολούν εντελώς διαφορετικά, και ίσως πολύ μεγαλύτερα προβλήματα.

  Και έτσι, κύριοι - και μιλώ τώρα αρκετά ρεαλιστικά, χωρίς καμιά έκκληση σε συναισθηματισμό - δεν έχει καθόλου σημασία αν εγκρίνετε την παρούσα κατάσταση πραγμάτων ή όχι. Είτε την καλωσορίζετε από καρδιάς ή όχι, δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για να αλλάξετε τα γεγονότα. Τώρα η γνώμη μου είναι ότι όταν δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να αλλάξεις μια κατάσταση πραγμάτων και είσαι υποχρεωμένος να αντιμετωπίσεις τα μειονεκτήματα που χωρίς αμφιβολία υπάρχουν, θα ήταν ανόητο να μην επωφεληθείς από τα πλεονεκτήματα της.

  Οι λαοί που έχουν προσαρμοστεί ή πρόκειται να προσαρμοστούν στην αναδιοργάνωση αυτή θα πρέπει να αναρωτηθούν αν το κάνουν πραγματικά με καλή θέληση και ειλικρίνεια ή αν από μέσα τους αντιστέκονται. Όποιο από τα δύο κι αν κάνουν, στην πράξη δεν έχει καμία καμιά διαφορά.

  Η Γερμανία σκοπεύει να βάλει τέλος σε μια κατάσταση η οποία σαφώς δεν μπορεί να είναι ικανοποιητική για την ανθρωπότητα για πολύ ακόμα. Πραγματοποιούμε εδώ ένα μεταρρυθμιστικό έργο, το οποίο είμαι πεπεισμένος, μια ημέρα θα καταγραφεί με μεγάλα γράμματα στο βιβλίο της ευρωπαϊκής ιστορίας".


  Ρε τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει...

  • Professor Moriarty avatar
   Professor Moriarty @ Γιάννης Φαίλτωρ 29/10/2010 16:48:40

   Νομίζω ότι ήταν ο πρώτος που χρησιμοποίησε τον όρο "σιδηρούν παραπέτασμα" για την μεταπολεμική σοβιετική αυτοκρατορία:

   "Αν οι Γερμανοί παραδώσουν τα όπλα, οι Σοβιετικοί, ακολουθώντας την συμφωνία των Ρούσβελτ, Τσώρτσιλ, Στάλιν θα καταλάβουν όλη την Ανατολική και Νοτιοανατολική Ευρώπη μαζί με το μεγαλύτερο τμήμα του Ράϊχ. Ένα σιδηρούν παραπέτασμα θα πέσει επάνω από αυτήν την τεράστια έκταση που θα ελέγχουν οι Σοβιετικοί, και πίσω του θα γίνει ένα σφαγείο των εθνών."

   Από το άρθρο 'Das Jahr 2000' , 25 Φεβ. 1945.

 3. nick avatar
  nick 29/10/2010 16:39:49

  Ποιος Γκέμπελς ρε παιδιά; Οι άνθρωποι τον έχουν ξεπεράσει προ πολλού...
  Ο Γκέμπελς μπροστά τους ήταν ερασιτέχνης.

 4. nasos avatar
  nasos 29/10/2010 17:00:30

  Τα ΝΕΑ χρησημοποιούν γκεμπελικές τακτικές επειδή πολύ απλά οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται
  ανατρέχοντας στο αρχείο μου έπεσα πάνω στο περιοδικό ΤΟΤΕ,τεύχος Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου 2008
  όπου διάβασα τα εξής ωραία για το περιβόητο Συγκρότημα Λαμπράκη
  -μαζί με την ημικρατική Γερμανική εταιρία ''Μούντους'' ,που υπάγονταν στο Υπουργείο Προπαγάνδας του Γκέμπελς,ίδρυσαν κοινή εταιρία(51% οι Γερμανοί,49% ο ΔΟΛ)
  -στα τυπογραφεία του ΔΟΛ τυπώνονταν ως και προπαγανδιστικά φυλλάδια στην Αραβική που προορίζονταν για την Μέση Ανατολή
  -επί Κατοχής το Συγκρότημα Λαμπράκη ξεπλήρωσε δάνεια που είχε πάρει επί Βενιζέλου αλλά και επί Μεταξά,με πληθωριστικές κατοχικές δραχμές,δηλαδή αέρα κοπανιστό
  -μετά την Απελευθέρωση τα Αθηναϊκά Νέα και το Ελεύθερον Βήμα έκλεισαν βάση σχετικού Νόμου για τα έντυπα που συνεργάστηκαν με τις Κατοχικές Αρχές και μάλιστα κατασχέθηκαν ως ανήκοντες σε γερμανικά συμφέροντα!
  -τελικά μές την δίνη του Εμφυλίου παίρνουν άδεια να ξανακυκλοφορήσουν,αλλά ως ΝΕΑ -σκέτο-και ως ΒΗΜΑ-σκέτο
  -ο Δημήτρης Λαμπράκης λίγο πριν την Απελευθέρωση καταφεύγει στη Μέση Ανατολή προκειμένου να λάβει δάφνες αντιστασιακού,μόνο που οι Άγγλοι δεν τσιμπάνε και τον κλείνουν στην φυλακή!
  αυτά τα όλίγα,όσοι θέλετε ψάξτα και βρείτε το σχετικό τεύχος του ΤΟΤΕ,περιέχει θησαυρό πληροφοριών

 5. αδιάφθορος avatar
  αδιάφθορος 29/10/2010 17:48:17

  Ο Γκέμπελς υστερούσε μέσων μαζικής παραπληροφόρησης.- Tα χρηματοδοτούμενα σημερινά κανάλια του πασοκ θυμίζουν εποχή Χέρφιλντ, όπου ο διαχρονικός Χυτήρης μας ενημέρωνε για τη διούρηση του αφέντη του.-

 6. Nίκος Θ. avatar
  Nίκος Θ. 29/10/2010 17:53:47

  Σήμερα το πολύ " πες πες" φέρνει αντίθετα από τα προσδοκόμενα αποτελέσματα. Γκαίμπελς τύπου Παπαχρήστου, αληθινού"δημοσιογραφίσκου" και Πεταλωτή, αληθινού ανδρεικέλου, μόνο γέλεια προκαλούν και σφοδρή αντίδραση. Δεν πτοείται κανένας από μας. Αντώνη Σαμαρά, χτύπα τους όπου μπορείς. Για να αποκαλυφθεί η δολοπλοκία και κενότητά τους. Οσο πλησιάζει η 7η Νοεμβρίου, χάνουν τον ύπνο τους και γίνονται ακόμα πιό επικίνδυνοι.

 7. Nίκος Θ. avatar
  Nίκος Θ. 29/10/2010 17:54:14

  Σήμερα το πολύ " πες πες" φέρνει αντίθετα από τα προσδοκόμενα αποτελέσματα. Γκαίμπελς τύπου Παπαχρήστου, αληθινού"δημοσιογραφίσκου" και Πεταλωτή, αληθινού ανδρεικέλου, μόνο γέλεια προκαλούν και σφοδρή αντίδραση. Δεν πτοείται κανένας από μας. Αντώνη Σαμαρά, χτύπα τους όπου μπορείς. Για να αποκαλυφθεί η δολοπλοκία και κενότητά τους. Οσο πλησιάζει η 7η Νοεμβρίου, χάνουν τον ύπνο τους και γίνονται ακόμα πιό επικίνδυνοι.

 8. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 29/10/2010 18:06:47

  Των πρασιφυλάδων η σχολή είναι χρήσιμη πολύ, και οι καλοί τους μαθητές δεν κουρά... ουρά... ουρά...ζοντε ποτέ.

 9. JOHN avatar
  JOHN 29/10/2010 18:28:04

  Η σημερινη Ευρωπη,ολο και περισσοτερο γινεται μια Γερμανικη Ευρωπη, μ ενα ψευτομανδυα δημοκρατιας αυτη τη φορα,κι ενα κοινοβουλιο που δεν νομοθετει,αλλα απλα συμβουλευει τους τεχνοκρατες που παιρνουν τις αποφασεις.Τα λογια του Γκαιμπελς ηταν προφητικα,οι ιδιοι στοχοι υλοποιουμενοι με αλλα μεσα.

 10. ellinas avatar
  ellinas 29/10/2010 20:47:30

  Γελάει ο κόσμος με τα κανάλια που προσπαθούν να παρουσιάσουν τον Πρωθυπουργό σαν Αγιο Γεώργιο που νίκησε την Γερμανίδα Πρόεδρο. Αν είναι δυνατόν σε χαχόλους απευθύνονται?.

 11. tiramola avatar
  tiramola 29/10/2010 21:48:59

  Δεν καταλαβαίνω εν τέλει τι διαφορά έχει το μίγμα οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης με το το μίγμα Σαμαρά...
  Μήπως τελικά είναι πρόβλημα Χημείας?
  Εν πάσει περιπτώσει η λεγόμενη δημοσιονομική εξυγίανση γίνεται με συγκεκριμένα μέτρα και κόστος για τους πολίτες στην υποταγμένη Ευρώπη στις "αγορές" αφού ο στόχος είναι η διαρκής συρρίκνωση μέχρι τελική εξαφάνιση του "δαπανηρού" κοινωνικού κράτους.
  Άποψή μου είναι ότι πρόκειται για στροφή Σαμαρά στην πραγματικότητα.
  Διαφορετικά, αν εντός μιλάει ο Λαζαρίδης και εκτός ο Μυταράκης, χαιρετίσματα στην εξουσία...

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ tiramola 29/10/2010 22:13:25

   Υπαρχει αναλυτικη ανακοινωση απο τις 7 Ιουλιου.Φανταζομαι οτι θα το εξηγησει και στη συνεντευξη στον Πρετεντερη τη Δευτερα.
   Αν επαιρνες μαλιστα οσα ελεγε ο Παπανδρεου πριν απο τις εκλογες κατα λεξη θα ησουν σχετικα κοντα.
   Περιληπτικα εκεινο που λεει ειναι οτι οι υπερβολικες αυξησεις φορων και περικοπες μισθων και συνταξεων δεν πετυχαινουν το επιδιωκομενο αποτελεσμα γιατι δημιουργουν υφεση που αυξανει το ελλειμμα.
   Διαχωριζει το ελλειμμα σε διαρθρωτικο και κυκλικο και λεει οτι πρεπει πο περικοπες να ειναι σταδιακες ωστε να χτυπηθει το διαρθρωτικο χωρις να αυξηθει το κυκλικο.
   Η κυβερνηση πηρε μετρα περικοπων γυρω στο 9% του ΑΕΠ αλλα η μειωση του ελλειμματος δεν θα ξεπερασει το 6% γιατι η υφεση -4% μειωνει το ΑΕΠ.
   Αρα : 1) Μικροτερες περικοπες γενικως.
   2) Το βαρος στις περικοπες δαπανων και οχι στους φορους.
   Επισης ζητει αναπτυξιακα μετρα (ΣΔΙΤ,αυτοχρηματοδοτουμενα εργα κλπ).Ολα αυτα λεγονται συνεχως και παντα τα ιδια.
   Εκεινο που παραδεχομαι ειναι οτι οταν αναφερονται περιληπτικα σε αυτα και λενε απλως κατα του μνημονιου μπερδευεται ο λογος της ΝΔ με το λογο της αριστερας που ειναι αλλου και επικρατει συγχυση.
   Συμβαλλουν σε αυτο και διαφοροι λαικοδεξιοι που λενε αλλα ανταλλων.
   Οταν ομως στη Βουλη ψηφιζει τους νομους για φορτηγα και ΟΣΕ ειναι φανερο οτι δεν ειναι αντιθετη στις μεταρρυθμισεις αλλα στο βαθμο των περικοπων και των φορων.
   Y.Γ, Ουτε ο Λαζαριδης με το Μυταρακη εχουν ουσιωδεις διαφορες νομιζω.

  • Σοσιαληστής avatar
   Σοσιαληστής @ tiramola 30/10/2010 00:21:46

   Εσύ που να καταλάβεις, μόνο ότι λέει ο Μινέικο αρπάς αμέσως.

 12. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 29/10/2010 22:13:14

  Το μεσα-εξω θα το ξαναγραψουν τα Νεα για τον Σαμαρα στις 8/11/10 αλλα για αλλο λογο.Για να περιγραψουν την παλινδρομικη του κινηση στο συστημα Πασοκ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.