18/01/2010 20:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Τόσα σας λείπουν; Πωλείται η Ελλάς!»

Συζητήθηκε σήμερα η Επίκαιρη Ερώτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παν. Λαφαζάνη  προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών με θέμα την αιφνίδια εξαγγελία απαράδεκτων ιδιωτικοποιήσεων ύψους 2,5 δισ. Ευρώ. Στην ερώτηση απάντησε ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Φ. Σαχινίδης.

 Κατά την τοποθέτησή του ο Παν. Λαφαζάνης, τόνισε τα εξής:

 Κύριε Υφυπουργέ, δεν μας είπατε πότε μιλήσατε προεκλογικά για ιδιωτικοποιήσεις. Σχεδόν το αντίθετο μας διαβάσατε. Μας διαβάσατε μία παράγραφο που λέει ότι θα διατηρήσετε στρατηγικές επιχειρήσεις στο δημόσιο τομέα. Δεν λέει τι θα πουλήσετε και δεν λέει κουβέντα για ιδιωτικοποιήσεις το προεκλογικό σας πρόγραμμα.

Αντιθέτως με ότι πράττετε σήμερα, προεκλογικά μας λέγατε ότι θα επιχειρήσετε να επαναγοράσετε τον ΟΤΕ από την Deutsche Telekom. Πάει αυτή η δέσμευση την πετάξατε στον κάλαθο των αχρήστων. Η Deutsche Telekom θριαμβεύει επί των ημερών σας στον ΟΤΕ και κάνει ό,τι θέλει σε βάρος του έλληνα καταναλωτή και της στρατηγικής προοπτικής της ελληνικής οικονομίας. Λέγατε ότι θα αναθεωρήσετε τη σύμβαση παραχώρησης του ΣΕΜΠΟ στην κινέζικη COSCO. Σήμερα θριαμβεύει η COSCO και εξυμνείτε τώρα την, δήθεν αναπτυξιακή παράδοση του λιμανιού του Πειραιά στα κινέζικα συμφέροντα.

Λυπάμαι πάρα πολύ, αυτά τα οποία κάνετε είναι μέγας εμπαιγμός του ελληνικού λαού. Και τώρα, αφού δεν είπατε τίποτα προεκλογικά, δεν είπατε τίποτα στις προγραμματικές διακηρύξεις σας για ιδιωτικοποιήσεις, αφού δεν γράψατε τίποτα στον προϋπολογισμό για τις ιδιωτικοποιήσεις, αιφνιδίως από το Λονδίνο ανακοινώσατε στον εμβρόντητο ελληνικό λαό, σε αυτούς τουλάχιστον που παρακολουθούν τις οικονομικές εξελίξεις, -προκειμένου να κάνετε τα «καλά παιδιά» στις αγορές και για πολλούς άλλους λόγους φυσικά-, ανακοινώσατε ένα πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων για το 2010 ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Τόσα σας λείπουν; Πωλείται η Ελλάς! Τόσα σας λείπουν; Και  τι βλέπω στο πρόγραμμα σταθερότητας, κύριε Υφυπουργέ; Και αυτό αιφνιδίως. Οι ιδιωτικοποιήσεις έφτασαν τα 5,75 δις στην τριετία. Τι θα πουλήσετε; Και τα υπουργεία θα πουλήσετε για να πάρετε αυτά τα λεφτά; Οι εισηγμένες συμμετοχές του δημοσίου στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών ξέρετε σε τι αξία αποτιμούνται; Στα 6 δις ευρώ. Πώς θα εισπράξετε, λοιπόν, αυτά τα υπέρογκα ποσά που αναγράφετε στο πρόγραμμα σταθερότητας; Πάει να πει ότι δεν θα μείνει τίποτα το δημόσιο σε αυτή τη χώρα. Θα εκποιηθεί το σύμπαν.

Έτσι όμως μετατρέπεται η Ελλάδα σε μπανανία. Εσείς ξεκινήσατε τις ιδιωτικοποιήσεις σ΄ αυτή τη χώρα. Εσείς παραδώσατε το τραπεζικό σύστημα στα ιδιωτικά κεφάλαια και σε αυτή την κερδοσκοπική ληστεία που βλέπουμε με αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι παραδομένη στις διεθνείς κεφαλαιαγορές. Έχουμε καταντήσει μία μπανανία της χειρίστης μορφής, ευρωπαϊκής έκδοσης μέσα στην Ευρωζώνη, η οποία σήμερα κινδυνεύει να πεταχτεί σαν «κλωτσοσκούφι». Ήδη είμαστε ο «καρπαζοεισπράκτορας», χωρίς καμιά δική σας αντίσταση, γιατί και εσείς, η κυβέρνησή σας, έχει παραδοθεί στις διεθνείς κεφαλαιαγορές.

Και σας ρωτάω τι θα πουλήσετε συγκεκριμένα; Αυτό να μας πείτε. Γιατί δεν μας το λέτε. Όταν σας ρωτάμε θα πουλήσετε την ΔΕΗ; Λέτε όχι δεν θα πουλήσουμε. Θα πουλήσετε την Αγροτική Τράπεζα; Λέτε όχι δεν θα πουλήσουμε την Αγροτική Τράπεζα. Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο όπως έχει γραφτεί σχετικά στον Τύπο; Όχι δεν θα το πουλήσουμε. Ε, μα πώς θα γίνει αυτό το θαύμα; Να πάρετε 2,5 δις το 2010, να πάρετε 5,75 δις μέσα στην τριετία χωρίς να πουλήσετε τίποτα; Γιατί θα σας τα δώσουν οι επενδυτές, για τα μαύρα σας μάτια;

Αλλά δεν είναι και λογική αυτή, κύριε Υφυπουργέ, να μας λέτε πρώτα πόσα θέλετε να εισπράξετε και μετά να ψάχνετε να βρείτε –εκτός αν έχετε βρει και το κρύβετε- τι θα πουλήσετε. Αυτή η λογική είναι η παράδοση της χώρας στα μεγάλα ιδιωτικά και πολυεθνικά συμφέροντα. Και ύστερα λέτε γιατί δεν υπάρχει αναπτυξιακή προοπτική, γιατί δεν έχουμε παραγωγική βάση και γιατί είναι τα δημοσιονομικά ελλείμματα σε αυτό το ύψος. Με αυτή την πολιτική που έχετε, οδηγείτε την Ελλάδα σε καταστροφικό δρόμο

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 18/01/2010 23:49:46

  Ο ΟΤΕ έχει φύγει, σιγά μην δώσουν και λεφτά οι Γερμανοί... μάλλον τους χρωστάμε για τρυπες στο συναξιοδοτικό

  Η Αγροτική δεν θα φύγει, χρειάζονται ένα μαγαζί για "δουλειές"

  Το ταχταμ έφυγε έφυγε έφυγε (δεν ξέρω τίνος το έχουν τάξει -- και όπως είναι τα πράγματα, το ταχταμ θα "αγοράσει" και θα απορροφήσει δια συγχωνεύσεως (ή το ανάποδο -- τα μπερδέυω)

  Η ΕΘνική με ποιόν θα συγχωνευθει δια απορροφήσεως? Με Σημίτη δεν έγινε η Αλφα. Τώρα θα γίνει με τον άλλον? Βάζω 1€ ότι ναι.

  Η ΔΕΗ... η καημένη η ΔΕΗ, αυτήν που έβριζε χτες ο πρέντατορ... αυτή είναι ή ήταν το φιλετάκι, και αναρωτιέμαι θα την άρουν ή θα της την κάνουν αλλά ΟΑ (Θα πάρουν το έργο της κύριε Λαφαζάνη μου, χωρίς να πάρουν μετοχές)

  Κύριε Λαφαζάνη, τα ασφαλιστικά ταμεία... Ποιός θα πάρει την διαχείρισή τους με υποχρέωση προίκας από το Κράτος? Πολλά τα λεφτα.

  • Ένας Τυχαίος avatar
   Ένας Τυχαίος @ archaeopteryx 19/01/2010 02:32:55

   Ο ΟΣΕ; Η ΕΥΔΑΠ;

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ archaeopteryx 19/01/2010 09:25:38

   για τον ΟΣΕ, δεν ξέρω... ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ είναι καπαρωμένα από Γάλλους εδώ και καιρό... Ίσως δεν έχει φτιαχτεί το δίκτυο και οι σχέσεις με τους ΟΤΑ. Μόλις φτιαχτούν αυτά nous allons parler français

 2. αντί avatar
  αντί 19/01/2010 13:56:24

  Να σούμε τι θα απαντήσει ο υπουργός...

 3. Dimi avatar
  Dimi 19/01/2010 20:42:04

  19.01.10: Υπό το βάρος του χρέους των 25.6 Δις Δολλαρίων, οι Ιαπωνικές Αερογραμμές JAL) κατέθεσαν Aίτηση Πτώχευσης. Καταργούντα 15,000 θέσεις εργασίας! http://bit.ly/8GJfBr

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.