13/11/2008 18:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τυχερά παιχνίδια: Ποιοι μεγαλοσχήμονες είναι από πίσω;

Την προηγούμενη εβδομάδα η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ) και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ έκαναν εισβολή σε κατάστημα βρετανικής εταιρείας που μόλις πρόσφατα είχε ανοίξει στο Κολωνάκι. Το έκλεισαν, όπως έκλεισαν και ένα στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, με την κατηγορία ότι προσφέρει υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών μέσω του Ιντερνέτ. Ως εδώ ουδέν περίεργο.

Το ενδιαφέρον βρίσκεται στις πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει «εξωδίκως» οι υπηρεσίες δίωξης, για Έλληνα μεγαλοεπιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον τομέα της ενεργειακών πόρων και των μεταφορών και φέρεται να βρίσκεται πίσω από τον «ηλεκτρονικό τζόγο». Βέβαια, διευκρινίζουν στελέχη των ιδίων υπηρεσιών, κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο να αποδειχθεί ή να αποκαλυφθεί, δεδομένου ότι οι άνθρωποι που εμφανίζονται να εκπροσωπούν αυτή τη δραστηριότητα δεν έχουν κάποια εμφανή σχέση με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία.

Να σημειωθεί πάντως, πως δεν είναι ο μοναδικός Έλληνας μεγαλοεπιχειρηματίας για τον οποίον αναφέρεται ότι δραστηριοποιείται σε αυτό τον τομέα. Σειρά άλλων, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, κάνουν το ίδιο. Κι αυτό επειδή  τα κέρδη που αφήνει ο «ηλεκτρονικός τζόγος» είναι τεράστια.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kaskanter avatar
  kaskanter 13/11/2008 21:50:00

  Κάποτε με το ΞΥΣΤΟ πληρωνόταν όλοι οι έλληνες διαιτητές το ξεχάσατε;

 2. Προβοκάτορας avatar
  Προβοκάτορας 14/11/2008 15:47:47

  Σε όλη την Ευρώπη ο τζόγος είναι ελεύθερος. υπάρχουν κάποιες θεσπισμένες προδιαγραφές και όποιος τις πληροί ανοίγει γραφείο τζόγου.
  Μετά τις καταδίκες της Ιταλίας και της Γαλλίας, όπου επίσης υπήρχε κρατικό μονοπώλιο στο τζόγο, η μόνη χώρα στην Ευρώπη με κρατικό μονοπώλιο είναιη Ελλάδα. Που, όπως φαίνεται, θα ακμολουθήσει το δρόμο της Γαλλίας και της Ιταλίας.
  Προσωπικά ποτέ δεν κατάλαβα γιατί έπρεπε το Κράτος να προστατεύει τους αλογομούρηδες. Η απάντηση είναι απλή. Μέσω του ΟΠΑΠ οι εκάστοτε κυβερνήσεις είχαν στη διάθεσή τους ένα εξαίρετο εργαλείο χειρασγώγησης των τοπικών κοινωνιών, καθώς τα έσοδα από τον κρατικό τζόγο διοχετεύονταν ανεξέλεγκτα.
  Η περιβόητη «προαγωγή του πολιτισμού» μέσα από τα έσοδα του τζόγου μπορεί κ΄λαλλιστα να συνεχίσει να υπάρχει. Αρκεί τα έσοδα από τους φόρους που θα καταβάλλουν οι εταιρείες του τζόγου, να κατερυθύνονται στην προαγωγή του πολιτισμού με ειδικό νόμο. Ποια θα είναι η διαφορά; Ότι εφ' εξής τα έσοδα αυτά ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ θα εντάσσονται στον Κρατικό Προϋπολογισμό και θα υπόκεινται σε κοινοβουλευτικό έλεγχο.
  Με δυο λόγια, τέρμα πια η ρεμούλα της εκάστοτε κυβέρνησης. Από εδώ και πέρα θα είναι οικουμενική.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.