#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/02/2011 13:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τυχαίο; Καθημερινή και Βήμα θέτουν ακριβώς το ίδιο δίλημμα
Οι παλαιότεροι θα θυμούνται πως το μοντέλο της Έκθεσης στο Σχολείο ήταν ως εξής:Υπάρχουν δυο δρόμοι: Της Αρετής και της Κακίας.

Αυτό το μοντέλο φαίνεται πως εφαρμόζουν στις σημερινές εκδόσεις τους δυο βασικά εκδοτικά συγκροτήματα της χώρας. Και όλως τυχαίως με το ίδιο δίλημμα. Αυτό ακριβώς που θέτει η κυβέρνηση: Ή συνεχίζουμε τον δύσκολο και ανηφορικό δρόμο (για ποιους δεν διευκρινίζει ο συντάκτης) ή βρισκόμαστε απομονωμένοι εκτός Ευρώπης.

Δείτε λοιπόν πως συμπτωματικά...συμπίπτουν τα βασικά άρθρα τους:Καθημερινή:

Η Ευρώπη αλλάζει και θα αλλάξει ακόμη περισσότερο. Οι βασικοί μας εταίροι δείχνουν τη διάθεση να βοηθήσουν τη χώρα μας να ξεπεράσει τον κίνδυνο της χρεοκοπίας. Βεβαίως, πάντοτε υπό την προϋπόθεση ότι θα ακολουθήσουμε μια αυστηρή συνταγή δημοσιονομικής πειθαρχίας και αύξησης της ανταγωνιστικότητας, την ίδια που θα ισχύει για όλες τις χώρες ενός στενού ευρωπαϊκού πυρήνα. Το ερώτημα είναι αν η ελληνική κοινωνία θα αποδεχθεί αυτό το μοντέλο ή αν θα προτιμήσει τον δρόμο της απομόνωσης και του περιθωρίου. Ο ένας δρόμος είναι σκληρός και δύσκολος, αλλά μπορεί να μας αλλάξει και να μας βάλει σε μια νέα τροχιά ανάπτυξης και σύγκλισης με την υπόλοιπη Ε.Ε. Ο άλλος είναι αδιέξοδος και –αν και φαινομενικά πιο βολικός– καταστροφικός. Σύντομα, πάντως, θα κληθούμε, ως κοινωνία, πολιτική ηγεσία, συνδικαλιστικό κίνημα κ.λπ., να αποφασίσουμε ποιον προτιμάμε

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_100093_06/02/2011_431648

Βήμα:

Φθάνει, όπως όλα δείχνουν, ο καιρός που η χώρα θα κληθεί να αποφασίσει ποιον δρόμο θα διαλέξει. Αν δηλαδή θα αποδεχθεί το οικονομικό πρόβλημά της στο πλαίσιο του υπάρχοντος ευρωπαϊκού συστήματος και θα αναλάβει το βάρος μιας μακροχρόνιας και απολύτως δεσμευτικής προσαρμογής ή θα αρνηθεί τις υποχρεώσεις που απορρέουν απ΄ τη συμμετοχή της στην ευρωζώνη και θα αναζητήσει άλλον δρόμο.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=6&artId=382683&dt=05/02/2011#ixzz1D87RO3Sr

Καλό θα ήταν πάντως οι συντάκτες να επεξεργάζονται τα..."Δελτία Τύπου". πριν τα αναμασήσουν.

Αλλιώς...ας μην απορούν για την τύχη τους.

Οποία Ομοιότης!!

Υ.Γ1: Τελικά υπάρχει τέταρτος δρόμος;

ΥΓ2: Για ποια Ευρώπη μιλάμε;

ΥΓ3: Ποιός θα μας καλέσει σύντομα να αποφασίσουμε; Η Μέρκελ; Και πως θα αποφασίσουμε; Με εκλογές;

Απαντήσεις υπάρχουν εδώ:

Εκλογές με σύνθημα «χρεοκοπία ή σωτηρία»

Και εδώ:

Ποιοι σκοτώνουν τη συναίνεση; Οι πιέσεις του Βερολίνου για συνταγματική κατοχύρωση του πλαφόν στο έλλειμμα και στο χρέος, οι κοινωνικές αντιδράσεις και η αντιμνημονιακή στρατηγική του Αντ. Σαμαρά

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 06/02/2011 14:01:41

  εκλογές;
  Τον Απρίλιο για να έχουμε κοροϊδέψει τους κουτόφραγκους και να πάρουμε πρώτα την 4η δόση.
  Ευτυχώς τουλάχιστον έχουν συνέπεια τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και οι υποστηρικτές του: μετά το τρίτο δρόμο του μπαμπά έχουμε την προαναγγελία του τέταρτου δρόμου του υιού.
  Το φως δεν έχω δει ακόμα αλλά ας όψεται το τούνελ...

 2. Orestios avatar
  Orestios 06/02/2011 14:09:03

  Εκτός Ευρώπης είναι, ευτυχώς, ο δρόμος που οδηγεί στην ελευθερία.
  Εντός ΕΕ η δυστυχία θα μεγαλώνει.

  • man8os avatar
   man8os @ Orestios 06/02/2011 15:05:19

   Εντος ΕΕ, αλλα με σωστη διαπραγματευση.
   Δεν ημαστε γεσμεν κανενος.

   • rally monkey avatar
    rally monkey @ man8os 06/02/2011 15:25:27

    ..και για να το πετυχεις αυτο χρειαζονται οι καταλληλες συμμαχιες εντος Ε.Ε.

   • Misha avatar
    Misha @ man8os 06/02/2011 18:56:19

    Μan8o

    Όσο περνά ο καιρός θα αντιληφθείτε και οι εναπομείναντες οπαδοί της ΕΕ, πως το μαντρί της ΕΕ δεν έχει μόνο ηλεκτροφόρα συρματοπλέγματα, έχει και σφαγείο...
    Το έργο περιγράφεται πλήρως στις ευρωσυνθήκες, και λέγεται χούντα των τραπεζων. Παει και τελείωσε.

 3. Orestios avatar
  Orestios 06/02/2011 14:12:40

  Πάντως οι εκλογές είναι γεγονός και έρχονται.

 4. Periandros avatar
  Periandros 06/02/2011 14:18:17

  Η περαιτέρω ύπαρξη του ΓΑΠ και των συνεργατών του εξαρτάται μόνο και μόνο από το μανιχαϊστικό δήλλημμα που συντηρείται από τους ίδιους και τους προστάτες τους, σωτηρία ή μη, προόδος ή οπισθοδρόμιση. Ο ΓΑΠ δεν είχε και δεν έχει καμία άλλη πολιτική ή ιδεολογική πλατφόρμα πέρα από το δίλλημμα αυτό, που τον έχει κρατήσει τόσο καιρό στην εξουσία καθώς συστηματικά διασπά την κοινωνία δημιουργώντας πρόσκαιρους συμμάχους που μόλις θιχτούν μετατρέπονται σε ορκισμένους εχθρούς, προσφέροντάς του χρόνο να αναδιατάσσει την πολιτική του με κεντρικό σύνθημα την "μεταρρύθμιση". Έχοντας δεδομένη και τη σθεναρή στήριξη των μεγαλοκαναλαρχών-μεγαλοεργολάβων που δια μέσου των υπαλλήλων τους επιτάσσουν την καθημερινή φούσκα της "προοδευτικής" διάλυσης οποιασδήποτε συλλογικότητας το μεγάλο στοίχημα για την ΝΔ που μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να το κερδίσει είναι να αποβάλλει το δίλλημμα αυτό από την κοινωνία η οποία έχοντας φτάσει στα όρια της όλη την προηγούμενη περίοδο αντιδρά σπασμωδικά ή συντεχνιακά χωρίς κανένα ιδεολογικό περιεχόμενο.

 5. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 06/02/2011 14:21:04

  Ο τεταρτος δρομος ειναι προς το σοσιαλισμο.Ο δρομος της Αρετης ή της Ευρωπης ειναι τμημα του τεταρτου δρομου προς το σοσιαλισμο που και αυτος ειναι τμημα του δρομου - αυτοκινητοδρομου ισως - προς τη παγκοσμια κυβερνηση.

 6. neotera avatar
  neotera 06/02/2011 14:46:57

  Υπάρχει και η οδός αλα τούρκα. Αυτήν προκρίνει το Ε της Χαφιεδοτυπίας όπου γίνεται σύγκριση με φωτογραφίες ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία και τονίζεται η "συγγένειά" μας με τους γείτονες. Διαβάζοντας άκουγα την Παναγιωταρέα στο ραδιόφωνο με τον καλεσμένο της νεοραγιά να εξαίρουν το αφιέρωμα του Σκάϊ στο 1821. Υποστήριξαν οτι το Αποδομητικό της Ιστορίας μας κατήγαγε θρίαμβο στην τηλεθέαση μεταξύ των νεώτερων ηλικιών, όπως βεβαιώνεται, είπαν, από τα μηχανάκια της ΑΓΚΕΜΠΕ που τώρα είναι αξιόπιστα...
  Πέρα από τα γνωστά σήριαλ οι τηλεοράσεις των "νταβάδων" μας επιδεικνύουν τουρκοφροσύνη στις ειδήσεις λογοκρίνοντας ότι δεν μας φέρνει πίσω, ότι αμφισβητεί την τουρκοκρατία.
  Δεν θα πω τι κάνει η αντιπολίτευση...

  • man8os avatar
   man8os @ neotera 06/02/2011 15:06:05

   Δεν μας αρεσει το Οθωμανικο!
   Η Ε να παει στο Ερζερουμ, να εκδιδετε.

 7. Rote Phane avatar
  Rote Phane 06/02/2011 15:29:04

  Η Ε.Ε ειναι πιστο αντιγραφο της Οθωμανικης αυτοκρατοριας.
  Σημερα στν Ε.Ε 27 κρατη στν Οθωμανικη αυτοκρατορια 30 κρατη 5-7 εθνη.
  ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΟΤΕ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΑΝ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε.
  Λοιπον εξω μια και καλη. Οι μονοι που θα χασουν ειναι τα αφεντικα(Εφοπλιστες-Βιομηχανοι- Μιζαδοροι και εκμεταλλευτες του εργαζομενου Λαου.
  Φυσικα με νεες και Δαμοκλειες αρχες επιβιωσης.
  Δεν "ανηκωμεν πουθενα" αιωνες τωρα.

 8. φωτεινη avatar
  φωτεινη 06/02/2011 15:34:20

  μ ολο αυτο το χαμο που γινεται περι καλων οθομανων αρχιζω να σκεφτομαι μηπως εχει δικιο ο κιτσικης.οσο για το τι ειναι οι τουρκοι, καταθετω μια αποψη η οποια δεν εχει εμβολιαστει με τον εθνικισμο μας.αυτη των ιταλων που οταν θελουν να εκφρασουν το αποτροπαιο λενε mamma i turchi.μαμμα μου οι τουρκοι.

 9. Kriton avatar
  Kriton 06/02/2011 17:56:35

  Δηλαδη θα χαρίσουμε την Ευρωπαική πορεία μας ( αποτέλεσμα αδιαμφισβήτητο η σημερινή παρ΄ολα τα χάλια μας καλύτερη θέση μας σε σχέση με τους γειτόνους μας )στην κυβέρνηση και εμείς θα συνταχθούμε με τους αριστεροπαλαιοληθικούς .Για συνέλθετε!

 10. ierofantis avatar
  ierofantis 06/02/2011 20:42:19

  Το πρόβλημα της Ευρωπαικής Ένωσης δεν είναι ούτε τα συναπαρτίζοντα κράτη της, ούτε τα κατοικούντα εν αυτή, έθνη της.

  Το πρόβλημα είναι η σταδιακή και πλέον επιταχυνόμενη μεταμόρφωση των δομών της σε ένα συνοθύλευμα αλληλοκαλυπτόμενων επιτροπών και ομάδων εργασίας, που στελεχώνονται από στρατό πλαδαρών μανδαρίνων και γραφειοκρατών, είναι ο υδροκεφαλισμός της κεντρικής της διοίκησης και η υποταγή των ηγεσιών των μελών της, σε ισχυρά μέλη, καταργώντας επί της ουσιάς την αρχή της ισότητας και ισοτιμίας των μελών μεταξύ τους.

  Αυτή η Ευρώπη δεν έχει μέλλον. Κάποια στιγμή θα καταρρεύσει εκ των έσω. Η Ευρώπη των Εθνών και όχι των αγορών είναι η Ευρώπη που οι Ευρωπαίοι θα αποζητήσουν σε λίγο καιρό. Το γενικό τσουβάλιασμα και η Οικονομική Διακυβέρνηση, που ορισμένοι ονειρεύονται σε Ευρωπαικό επίπεδο, θα είναι πολύ πιο σκληρή και αδυσώπητη για τους Ευρωπαίους από την εφαρμογή οποιουδήποτε μνημονίου ή μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής σε εθνικό - κρατικό επίπεδο.

  Και αυτό δεν είναι μόνο διαπίστωση των Ελλήνων, ή των Ιρλανδών. Ρωτήστε φίλους σας ή γνωστούς σας και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ακόμη και της Γερμανίας και θα σας πουν την άποψή τους για την γενική οικονομική διακυβέρνηση και το πόσο πολύ την θέλουν...

 11. Greeklish avatar
  Greeklish 06/02/2011 21:38:45

  Και τι περιμένατε όργανα του ίδιου αφέντη είναι

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.