#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/08/2013 19:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τσοχατζόπουλος: Σκευωρία του ΠΑΣΟΚ η παραπομπή μουΌπως ακριβώς το περιμέναμε ήταν η απολογία του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου. Εκτός τόπου και χρόνου, δείγμα της αλαζονείας με την οποία αντιμετωπίζουν ορισμένοι πολιτικοί τη Δικαιοσύνη. Δείγμα του χαρακτήρα τους και της βαθιάς πεποίθησής τους ότι θα βρίσκονται πάντα στο απυρόβλητο.

Τουλάχιστον σε ένα σημείο θα πούμε μπράβο στον κ. Τσοχατζόπουλο. Που τα πήρε όλα πάνω του και είπε ότι κυρίως η γυναίκα του και η κόρη του αλλά και οι υπόλοιποι δεν έπρεπε να κάθονται στον εδώλιο. Βέβαια, πήρε πάνω του όλη τη... μη κατηγορία κατά τον ίδιο αφού ακόμη και τώρα πιστεύει ότι δεν έχει γίνει κανένα έγκλημα αλλά πρόκειται για πολιτική δίωξή του. Η ατάκα που θα μείνει, πάντως, από την απολογία του ήταν η εξής: «Ήρθαν να με συλλάβουν στο σπίτι μου. Τους ρώτησα; Τι είμαι; Ο γκάνγκστερ; Ο Αλ Καπόνε;»

Κατά τα λοιπά ο πρώην υπουργός εξαπέλυσε επίθεση κατά πάντων, κυρίως κατά του ΠΑΣΟΚ, του Γ. Παπανδρέου, των δικαστών. Μεταξύ άλλων είπε:

«Μάνα ανήλικου παιδιού η σύζυγος μου βρέθηκε στη φυλακή. Το ίδιο και η κόρη μου μάνα τριών ανήλικων παιδιών. Έχω και ένα παιδί επτά ετών που αναγκαστικά βρέθηκε αναγκαστικά εξόριστος 200 χιλιόμετρα από την Αθήνα».

«Έχουν αφήσει τα υποβρύχια να... στέκονται εκεί: Σπηλιωτόπουλος, Παπαντωνίου, Μεϊμαράκης, Βενιζέλος. Μεγάλα ονόματα!» Τότε ένας εκ των δικηγόρων του πρόσθεσε: «Και ο Αβραμοπουλος...»

 

Και τότε ο Τσοχατζόπουλος με εμφανή διάθεση για ειρωνεία είπε: «Ήταν και ο Αβραμοπουλος; Δεν το πήρα χαμπάρι, Δεν ήταν υπουργός Εξωτερικών; Α! Τον έφαγε ο Βενιζελος!»

«Ο εξάδελφος μου, Νίκος Ζήγρας, είναι βαριά άρρωστος. Όχι λόγω της λευχαιμίας. Έχει υποστεί ζημιά ψυχική. Έχει ψυχική καταπίεση, δεν μπορεί να κάτσει φυλακή. Τον χειραγώγησε, τον έκανε όργανο του ο ανακριτής, ο Μάλλης. Θα ασκήσω δίωξη εναντίον του. Εσείς ακούτε εδώ πέρα, μέσω του Ζήγρα, τη φωνή του Μάλλη. Αυτός τον έβαλε μέσα, και αρνήθηκε να πάει στο νοσοκομείο. Τώρα ο σχέσεις του έχουν αλλάξει, υπάρχει εμφανώς μια συναλλαγή. Ο Ζήγρας πάντως ήταν αυτόνομος επιχειρηματίας. Ό,τι έκανε, το έκανε για λογαριασμό του. Τον λυπάμαι, η μάνα του -αδελφή της μητέρας μου-, μου ήταν πολύ αγαπητή. Δεν θα πω τίποτε άλλο».

Επανέλαβε ότι όλη η ποινική εμπλοκή του είναι αποτέλεσμα «σκευωρίας που ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ» και υποστήριξε ότι «κάποιοι εμπνεύστηκαν τη διαδικασία εξόντωσης του εσωκομματικού αντιπάλου».

Είπε επίσης ότι, από το στάδιο της έρευνας της υπόθεσης από τη Βουλή, στελέχη του ΠΑΣΟΚ -τα οποία προσδιόρισε ως «πιστούς ανθρώπους στον πρώην πρόεδρο Γιώργο Παπανδρέου»- «μας λανσάρανε ένα κατάπτυστο κατηγορητήριο που ήρθε έτοιμο από νομική εταιρία».

Επέμεινε στο αίτημα κλήσης του ΚΥΣΕΑ, -«Σκεφθείτε το, θα σας βοηθήσει παρά πολύ» είπε στους δικαστές- ενώ αναφέρθηκε και στον Κώστα Σημίτη. «Δεν του είμαι και πολύ συμπαθής, ούτε ήμασταν ποτέ φίλοι, αλλά τις πολιτικές που αυτός πίστευε τις πάλεψε, και καλά έκανε», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι οι συγκρούσεις επί εποχής Σημίτη, ήταν θεσμικές, δεν έφθαναν σε σημείο πολιτικής εξόντωσης του αντιπάλου .

«Ποτέ ξανά στη μεταπολίτευση, δεν έχει ξαναγίνει τέτοια επίθεση, σε όλα τα επίπεδα, σε άνθρωπο της πολιτικής» επεσήμανε, ενώ λίγο αργότερα, πρόσθεσε: «Δεν έχουν ελέγξει άλλο βουλευτή από το '81 με αυτόν τον τρόπο», επαναλαμβάνοντας ότι στη δική του περίπτωση για πρώτη φορά «η Βουλή χειραγωγήθηκε».

«Φοβάμαι παρανομίες από δικαστικούς λειτουργούς που ενδεχομένως έχουν σχέσεις συναλλαγής με κρατουμένους», συμπλήρωσε και λίγο αργότερα τόνισε απεκδυόμενος οτιδήποτε ύποπτο: «Επιχειρούν να μου φορτώνουν το αδίκημα της δωροδοκίας».

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος δήλωσε πάντως συγκλονισμένος από την κατηγορία ότι «τα έχει πάρει». «Είναι συγκλονιστικό για έναν άνθρωπο σαν και εμένα, με σαράντα χρόνια στην πολιτική ζωή», είπε και πρόσθεσε ότι φρόντιζε πάντα να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.

Όσο για τα TorM1, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι «τα αντιαεροπορικά συστήματα δεν θα έπρεπε να υπάρχουν στη δικογραφία», ενώ τα εξήρε ως «τα καλύτερα, τα φθηνότερα και τα πλέον άμεσα παραδιδόμενα».

«Δεν κάνει εύκολα μια χώρα του ΝΑΤΟ, σύμβαση με τη ρωσική κυβέρνηση» εκτίμησε, θυμίζοντας το κλίμα της εποχής με την Τουρκία, κατά την οποία πρώτη φορά οι υπουργοί εθνικής άμυνας, έβαλαν κόκκινο τηλέφωνο.

«Ξέρετε πόσες αερομαχίες είχαμε την ημέρα; 80 μέχρι 120! Έτσι ζούσαμε... Οι Τούρκοι ήθελαν να δείξουν ότι διαφωνούν με την ελληνική άποψη περί υφαλοκρηπίδας. Μετά άρχισε να αλλάζει το κλίμα,  άρχισε και ο Παπανδρέου τα ταξίδια του, χόρευε και κανένα ζεϊμπέκικο. Υπήρχε οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης, με τη βοήθεια του ΝΑΤΟ. Τα Tor M1  ήταν μια επιλογή καταρχήν αξιολογική, με έντονο πολιτικό στοιχείο. Συνάντησα προσωπικά τον Γέλτσιν, και αργότερα τον Πούτιν, για αυτά τα συστήματα. Τα αντισταθμιστικά οφέλη που προβλέψαμε δεν είχαν καλή τύχη στην αρχή, μετά όμως οι Ρώσοι άλλαξαν τις εταιρείες. Ξεπεράστηκαν όλα, όλα! Όταν ο Καραμανλής συνάντησε τους Ρώσους, τους ευχαρίστησε και ο Σπηλιωτόπουλος, ως υπουργός Εθνικής Άμυνας, δάγκασε τη γλώσσα του, γι αυτά που έλεγε στο παρελθόν».

Και συμπλήρωσε ο Ακης Τσοχατζόπουλος: «ήταν απολύτως αναγκαία τα συστήματα αυτά. Πήγαμε κρυφά δέκα κομμάτια στην Κύπρο, έπρεπε να την προστατεύσουμε όταν δεν πήγαν οι S300».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tak avatar
  tak 26/08/2013 21:03:29

  Αν είναι να μη μπει κανείς άλλος μέσα και να προστατεύονται, όπως είδαμε και στη δίκη, κάποιοι χειρότεροι από τον Άκη, αν θέλουμε να κοιταζόμαστε όλοι πονηρά στα μάτια, να αφεθεί πάραυτα ελεύθερος ο Άκης...
  Καθαρά στα μάτια δεν πρόκειται να κοιταχτούμε...
  Ποτέ πια...
  Ας αφήσουμε λοιπόν τα κόλπα της δήθεν θυσίας της Ιφιγένειας και ας μη σηκώσει ένας τις αμαρτίες μας...
  Ξέρετε, μετά από λίγο καιρό, ο κ. Τσοχατζόπουλος θα αγιοποιηθεί, πράγμα που συχνά κάνουν οι Έλληνες...
  Αν νομίζει το πολιτικό και νομικό μας σύστημα πως έτσι αποδίδει δικαιοσύνη, στο τέλος θα καγχάζει ο Άκης και μόνο η φωνή του θα ακούγεται...

 2. airman avatar
  airman 26/08/2013 22:25:04

  Ο κ. Τσοχατζόπουλος μπορεί όντως να έχει πείσει τον εαυτό του ότι είναι αθώος, ότι δεν πήρε μίζες, ότι επί υπουργείας του δεν ''έτρωγαν με δέκα μασέλες'' παρατρεχάμενοι και διερχόμενοι από τις διάφορες διευθύνσεις και τα γραφεία του ΥΠΕΘΑ.
  Τα στοιχεία όμως είναι αδιάσειστα και ορισμένα εξ αυτών αφορούν τόσο ευαίσθητα ζητήματα που δεν είναι σκόπιμο να εμφανισθούν.
  Σε κάθε περίπτωση μαύρες σακούλες με δεσμίδες σε port baggage δεν είναι για ''αθώες'' συναλλαγές.

 3. τάσος avatar
  τάσος 26/08/2013 22:35:42

  μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι που ζήσανε το φαρ ουέστ της αλλαγής από πρώτο χέρι. δε θα ξαναγίνει τέτοιο πράμα.

 4. anideos avatar
  anideos 26/08/2013 22:47:32

  Ενταξει βρε Ακη, ολοι ειναι αθωοι μεχρι αποδειξεως του εναντιου, αλλα να σε πιασουν με την κατσθκα στην πλατη και να λες δεν εκλεψα παει πολλυ ρε μεγαλε....

 5. Νικήτας avatar
  Νικήτας 26/08/2013 23:28:43

  Κατεβαίνει ένα ένα τα σκαλιά της ανανδρίας και της αναξιοπρέπειας ο θλιβερός άκης. Ασυναρτησίες όπως τότε που ήταν παντοδύναμος και κανένας δεν έβγαζε άκρη απο τις αρλούμπες του. Γνήσιος πασόκος , πανύβλακας απο αυτούς που είχε μαζέψει ο αντρέας για να τον γλύφουν και εντελώς ακίνδυνος λόγω ηλιθιότητας. Αυτός και άλλοι σαν και αυτόνε εκτός απο πιόνια του αρχηγού παίζανε τον ρόλο του πολιτικού επιτρόπου μέσα στο κόμμα , χαφιέδες δηλαδή , σκυλιά δηλαδή , που έπρεπε να χαιδέψεις για να πάς μπροστά.
  Τέτοιας λοιπόν νοοτροπίας και ψυχοσύνθεσης , σκατόγερος τώρα πιά , προσπαθεί να μας πεί ακόμα το άσπρο για μαύρο και την ανατολή για δύση.
  Ατιμωτική καθαίρεση αλά στρατιωτικά χρειάζεται ο προδότης και μετά κλωτσιά και στα σκουπίδια να σαπίσει που παριστάνει τον ανήξερο.
  Και τα φράγκα ΟΛΑ πίσω για να μην ξεχνιόμαστε.

 6. Σ/ς avatar
  Σ/ς 26/08/2013 23:29:18

  Μάνα ανήλικου παιδιού ...........Και εγώ ρε μεγάλε με τρία ανήλικα παιδιά ήμουν ,όταν το 1984 με διώξατε από το σπίτι μου, επειδή Ο Πατέρας μου δεν διαγράφτηκε απο την τοπική της ΝΔ.Τότε εσύ και η παρέα σου δεν εξουσιάζατε τον τόπο αυτό; Θα πληρώσετε πολλά ακόμη .Θεία δίκη το λένε.

 7. firiki2010 avatar
  firiki2010 26/08/2013 23:55:28

  Προσωπικά παρά το ότι μου είναι λόγω του πολιτικού βίου του και της αλαζονείας που εξέπεμπε εξαιρετικά αντιπαθής θα ήμουν πρόθυμος να δεχθώ την αθωότητα του , αλλά θυμάμαι πως όταν έσκασε το σκάνδαλο δίαβαζα 1 ώρα στην Καθημερινή ένα άρθρο για την διαδικασία απόκτησης των ακινήτων του και δεν καταλάβαινα Χριστό ! Εξωχώριες, λογίστριες που ήταν και συνέταιροι, συνέταιροι που ήταν και ξάδερφοι, πουλούσαν, μεταβίβαζαν ποσά , αγόραζαν νοίκιαζαν και ξαναπουλούσαν. Διάολε... δεν μπορεί να είναι τόσο περίπλοκο να αγοράσεις ένα σπίτι ! Εκτός αν έχεις λόγο....

 8. yiannos avatar
  yiannos 26/08/2013 23:57:17

  Στις Κεντρικές Φυλακές μεταφέρθηκε το πρωί , ο πρώην υπουργός εσωτερικών, Ντίνος Μιχαηλίδης, αφού πήρε εξιτήριο από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου νοσηλευόταν από την περασμένη εβδομάδα, οπότε είχε ανακοινωθεί η απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση του στις ελληνικές αρχές σε σχέση με την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου.

  Όπως ανέφερε στο Sigmalive ο Αναπληρωτής Διευθυντής των Κεντρικών Φυλακών, Γιώργος Τρυφωνίδης, γίνονται διευθετήσεις για να τοποθετηθεί κάπου στους χώρους των κεντρικών. Αύριο, είπε ο κ. Τρυφωνίδης, "αναμένεται ότι θα μεταφερθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο ο κ. Μιχαηλίδης για την έφεση την οποία έχει καταχωρήσει".

  Στο μεταξύ, έφεση καταχωρούν σήμερα οι συνήγοροι του κ. Μιχαηλίδη, εναντίον της απόφασης του Δικαστηρίου. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, το Εφετείο θα πρέπει να εξετάσει την έφεση εντός οκτώ ημερών από την κατάθεσή της.

  Εάν το Εφετείο απορρίψει την έφεση, τότε το διάταγμα έκδοσης του πρώην Υπουργού Εσωτερικών στην Ελλάδα θα πρέπει να εκτελεστεί άμεσα.

  Σε αντίθετη περίπτωση, όμως, δεν έχει ξεκαθαριστεί τι θα γίνει. Δηλαδή, εάν θα σταματήσει η διαδικασία ή αν η Νομική Υπηρεσία θα την εφεσιβάλει μέχρι να γίνει κατορθωτή η έκδοση του κ. Μιχαηλίδη στις ελληνικές Αρχές.

  Ο πρώην υπουργός και ο γιος του Μιχάλης καταζητούνται από την Ελληνική Δικαιοσύνη, ως ύποπτοι σε υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες και εγκληματικές ενέργειες.

  Η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μιχάλη Μιχαηλίδη έχει οριστεί για τις 4 Σεπτεμβρίου.

 9. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 27/08/2013 13:22:23

  Επειδή είχαμε πολλές αερομαχίες, φρόντισε να στήσει "αεροπλανάκι" με τις προμήθειες αμυντικού υλικού.
  Και επειδή γέρασε η γυναίκα του, φρόντισε να προμηθευτεί νεότερη.
  Ο χαρακτήρας του ανθρώπου φαίνεται σε όλες τις εκδηλώσεις του.

 10. Nik avatar
  Nik 28/08/2013 09:47:42

  Θύμα του ΠΑΣΟΚ! Αυτό είναι ωραίο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.