14/09/2010 21:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τσουκάτος: ο Παπακωνσταντίνου δεν λέει την αλήθεια για τα λεφτά απο την Ζήμενς

Απόσπασμα απο την σημερινή κατάθεση του κ. Θ. Τσουκάτου σην Εξεταστική για την Ζήμενς:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Πόσα μέλη είχε τότε η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ και η Εκτελεστική Γραμματεία;

ΜΑΡΤΥΣ (Θεόδωρος Τσουκάτος): Η Κεντρική Επιτροπή είχε εκατόν πενήντα, η Εκτελεστική Γραμματεία είχε έντεκα ή δώδεκα, δεν θυμάμαι ακριβώς.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Γιατί να έρθει, λοιπόν, ο Χριστοφοράκος σε σας και να μην πάει, για παράδειγμα, στον κ. Σκανδαλίδη; Μήπως επειδή εσείς ήσασταν τότε ο επονομαζόμενος «Στρατηγός», η απόλυτη εξουσία του κινήματος;

ΜΑΡΤΥΣ (Θεόδωρος Τσουκάτος): Κοιτάξτε να δείτε, σε επίπεδο κόμματος πραγματικά ήμουν ένα προβεβλημένο στέλεχος και εκείνο που μπορώ να πω ερμηνεύοντας τη στάση γιατί ήρθε σε μένα και ζήτησε να με δει, είναι επειδή ήμουν δίπλα στον Πρωθυπουργό.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο κ. Σουμάκης, ο οποίος είχε το ταμείο τότε, λέει όμως άλλα. Βλέπουμε, δηλαδή, ότι ως ταμίας τότε του κόμματος λέει ότι ουδέποτε ήρθαν χρήματα προς το κόμμα, έστω και μέσω υμών, από κουπόνια. Για ποιο λόγο, αφού εσείς τότε ουσιαστικά δουλεύατε για το κόμμα, όπως λέτε, να έχει αυτήν την αντιμετώπιση ο κ. Σουμάκης, ο κ. Αυγερινός και οι υπόλοιποι σύντροφοί σας στο Κίνημα;

ΜΑΡΤΥΣ (Θεόδωρος Τσουκάτος): Ο κ. Αυγερινός δεν λέει τέτοιο πράγμα. Ο κ. Αυγερινός λέει στην κατάθεσή του ότι ο Τσουκάτος το 1999 είχε φέρει τέτοιο ποσό στο Κίνημα. Για τον κ. Σουμάκη τοποθετήθηκα στην αρχή, γιατί πραγματικά το κόμμα μου υποκρίνεται και στρουθοκαμηλίζει σε μία συγκεκριμένη πρακτική που υπάρχει.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο κ. Σπύρος Αυγερινός, Γραμματέας του Οικονομικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ και η Ταμίας Δήμητρα Παπαχρήστου λένε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να έχει μπει αυτό το ποσό μέσω Τσουκάτου στα ταμεία. Μάλιστα, ο Σπύρος Αυγερινός λέει ότι δεν αποκλείεται να κατατέθηκαν τα χρήματα τμηματικά και εν αγνοία του. Βλέπετε, όμως, ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου το αρνείται ως εκπρόσωπος του κόμματος.

ΜΑΡΤΥΣ (Θεόδωρος Τσουκάτος): Ο κ. Παπακωνσταντίνου, σας είπα, υποκρίνεται και δεν λέει την αλήθεια. Το ΠΑΣΟΚ, επειδή δεν θέλει να πει με θάρρος τη γνώμη του για την πρακτική που ίσχυε για τα δύο μεγάλα κόμματα όλα αυτά τα χρόνια και ειδικά για τον εαυτό του, δεν ομολογεί την αλήθεια. Γι’ αυτό δεν έκανε και καμμία ενέργεια αποκάλυψης της πραγματικότητας.

Τι είχε δηλώσει τότε ο κ. Παπακωνσταντίνου ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ:

Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Ήθελα να σας ρωτήσω για την κατάθεση σήμερα του πρώην ταμία του ΠΑΣΟΚ του κ. Αυγερινού και της γραμματέως, στην υπόθεση Τσουκάτου, ο οποίος πηγαίνει αύριο στον Εισαγγελέα. Φαίνεται και τουλάχιστον αυτό λένε οι πληροφορίες ότι και ο κ. Αυγερινός και η γραμματέας έχουν καταθέσει πως ό,τι χρήματα έφερε ο κ. Τσουκάτος πήρε κουπόνια και ότι αυτά τα χρήματα πήγαν στο κόμμα. Αυτό αλλάζει σε κάτι την τακτική του ΠΑΣΟΚ που μέχρι τώρα ήταν «δεν ξέρω, δεν γνωρίζω»;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Κύριε Χασαπόπουλε, είναι προφανές ότι δεν θα σχολιάσω τις πληροφορίες από μία κατάθεση, ούτε καν μία κατάθεση αυτή καθαυτή. Η θέση μας στο ζήτημα αυτό είναι γνωστή, την έχω πει επανειλημμένα, δεν έχει προκύψει τίποτα στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, που να έχει να κάνει με όσα έχει πει ο κ. Τσουκάτος.

Γ.ΜΗΛΙΩΝΗΣ: Σε ανάλογη ερώτηση στις 25 του μηνός είχατε πει, ότι τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ έχουν ελεγχθεί και από τους Ορκωτούς Λογιστές της Βουλής. Σήμερα το πρωί με αφορμή όσα είπε ο κ. Πάγκαλος, είπε ότι αυτές οι εκθέσεις των Ορκωτών Λογιστών της Βουλής είναι γελοία υπόθεση και είπε, ότι σ' αυτές αναγράφεται εάν σωστά έχουν αναγραφεί όσα λέει το κάθε κόμμα. Τι λέτε γι' αυτό; Δηλαδή στην ουσία απαξιώνει, δηλαδή λέει ότι μπορεί ένα κόμμα να λέει ψέματα και ότι απλώς δεν έχουν καμία αξία.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Κατ' αρχάς, χαίρομαι που με παρακολουθείτε και μου θυμίζετε τι έχω πει και στο παρελθόν. Κάθε πολιτικό κόμμα δεν έχει 15.000 τρόπους για να αντιμετωπίζει ερωτήματα, όπως αυτά που θέλετε. Ένας απ' αυτούς τους τρόπους είναι αυτά που αποφασίζει η ελληνική Πολιτεία. Η ελληνική πολιτεία έχει αποφασίσει να γίνεται ο συγκεκριμένος έλεγχος Ορκωτών Λογιστών από τη Βουλή.

Εμείς έχουμε κάνει προτάσεις, για να πάμε ακόμη καλύτερα απ' αυτό, γιατί αντιλαμβανόμαστε ότι, πολλές φορές, παρόμοιοι έλεγχοι μπορεί να μένουν στον τύπο και να μην βλέπουν όσο θα έπρεπε την ουσία. Σε κάθε περίπτωση όμως, εμείς έχουμε κάνει όλα αυτά που έπρεπε, και κάνουμε και βήματα περαιτέρω ακριβώς για να μην έχει ο πολίτης οποιαδήποτε υπόνοια.

Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Θα μου επιτρέψετε λίγο να επιμείνω. Όταν λέτε ότι δεν έχει προκύψει τίποτα απ' αυτά που λέει ο κ. Τσουκάτος, εσείς ως ΠΑΣΟΚ ξέρετε αν τα χρήματα από τη SIEMENS μπήκαν στο ΠΑΣΟΚ και δόθηκαν κουπόνια;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Κύριε Χασαπόπουλε, δεν θα επαναλάβω αυτά τα οποία έχω πει. Είναι απολύτως ξεκάθαρο αυτό που έχω πει. Έγινε έλεγχος, δεν έχει προκύψει στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ οτιδήποτε, το οποίο να έχει να κάνει μ' αυτά τα οποία λέει ο κ. Τσουκάτος. Τελεία και παύλα και δεν θα επανέλθω σ' αυτό, γιατί επαναλαμβάνω το ίδιο πράγμα με διαφορετικά λόγια.

Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κ. Αυγερινός και η γραμματέας, για το ΠΑΣΟΚ είναι αξιόπιστα πρόσωπα;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Βεβαίως και είναι αξιόπιστα, και ο καθένας νομίζω θα κρίνει. Αλλά εγώ, απ' αυτό το βήμα, δεν πρόκειται να κρίνω το ρεπορτάζ για δύο μαρτυρίες, σε μία υπόθεση η οποία βρίσκεται εν εξελίξει. Ελπίζω να το αντιλαμβάνεστε αυτό.

Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν σας ρώτησα αυτό, συγνώμη κιόλας. Σας λέω εάν ο κ. Αυγερινός και η γραμματέας, της οποίας το όνομα μου διαφεύγει τώρα, είναι αξιόπιστα πρόσωπα για το ΠΑΣΟΚ, όχι οι καταθέσεις και τι έχουν πει, αν θεωρείτε ότι είναι αξιόπιστα;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστεύουμε το αντίθετο.

ΑΓΓ. ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Επ' αυτού, εφ' όσον και εσείς ο ίδιος παραδέχεστε ότι υπάρχουν έλεγχοι οι οποίοι στέκονται στον τύπο και όχι στην ουσία, πώς μπορείτε να πείσετε τον πολίτη, όταν τον διαβεβαιώνετε ότι δεν υπήρξε καμία τέτοιου είδους συναλλαγή, κανένα τέτοιο ποσό δεν έχει μπει στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Με τις προτάσεις μας κ. Μόσχοβα.

ΑΓΓ. ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Λέω γι' αυτό που έχει γίνει, όχι γι' αυτό που θα γίνει. Γι' αυτό που έχει γίνει, αν έχουν μπει τα χρήματα ...

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Δεν έχω πολλούς τρόπους, αυτούς που έχω, τους χρησιμοποιώ. Έχουμε κάνει έλεγχο, ο έλεγχος έχει βγάλει τα συγκεκριμένα αποτελέσματα που έχει βγάλει, υπάρχει και ο έλεγχος της Βουλής και εκεί μένουμε.

ΑΓΓ. ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Ο έλεγχος έχει γίνει από ποιους; Μπορείτε να μας πείτε;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Ο έλεγχος έχει γίνει από εσωτερική διαδικασία, δική μας.

ΑΓΓ. ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Τους υπεύθυνους Οικονομικών του κόμματος φαντάζομαι.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Βεβαίως.

ΑΓΓ. ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Οι οποίοι διαβεβαιώνουν γραπτώς, ενόρκως, ότι δεν έχει μπει κανένα τέτοιο ποσό στα ταμεία του κόμματος;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Οι οποίοι μας έχουν διαβεβαιώσει ότι δεν έχει προκύψει στα γραφεία του κόμματος κάτι που να αντιστοιχεί σ' αυτά τα οποία λέει ο κ. Τσουκάτος. Και είναι η εικοστή φορά που επαναλαμβάνω την ίδια φράση.

ΑΓΓ.ΚΩΒΑΙΟΣ: Κατά τον έλεγχο αυτό, άλλες πηγές χρηματοδότησης έχουν προκύψει στο ΠΑΣΟΚ; Υπάρχουν συγκεκριμένες πηγές χρηματοδότησης τις οποίες μπορείτε...

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Οι πηγές χρηματοδότησης του ΠΑΣΟΚ είναι γνωστές, και είναι οι εισφορές των μελών του, και τα κουπόνια του που είναι από εισφορές των μελών του. Και είναι εισφορές των βουλευτών και των ευρωβουλευτών, και είναι βεβαίως και η δημόσια χρηματοδότηση. Δεν υπάρχει άλλη χρηματοδότηση του ΠΑΣΟΚ εκτός απ' αυτά.

ΑΝΤ.ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ: Τότε γιατί τα ισχυρίζεται όλα αυτά ο κ. Τσουκάτος;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Αυτό δεν έχει να κάνει μ' εμένα και δεν είναι μια ερώτηση στην οποία θα απαντήσω εγώ.

Ευχαριστώ πολύ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. mys avatar
  mys 14/09/2010 21:20:03

  σκεφθειτε οτι αυτούς τους πληρώνουμε και κοροιδεύουνε πρώτα τον εαυτό τους
  και μετά τον ελληνικό λαό
  ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩ ΞΕΦΤΙΛΕΣ

 2. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 14/09/2010 21:27:58

  Ααααα, αυτοί είναι η κυβέρνηση της διαφάνειας που θα τα έφερναν όλα στο φως, ε;

  Ε, ρε παπούτσια που χρειάζονται σε όλους!

 3. Orestios avatar
  Orestios 14/09/2010 21:48:50

  Aκόμη να παραιτηθεί ο Υπουργός?

 4. perastikos avatar
  perastikos 15/09/2010 00:09:17

  κατα τα λοιπα ο πασόκος θα πει "και ο Μαγγίνας που ειχε σπίτι του αλλοδαπους χωρίς να τους κολλάει ένσημα? αυτό το ξεχνάτε?". Κάτι τέτοια ειναι τα κριτήρια του συμψηφισμού που κάνουν! Ουστ ρεμάλια.

 5. δημης avatar
  δημης 15/09/2010 01:03:38

  ΟΙ "ΑΝΑΚΡΙΤΕΣ" ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΟΡΩΝΕΣ ΑΣ ΦΑΝΕ"ΣΑΝ ΚΑΛΕΣ ΚΟΤΟΥΛΕΣ " ΤΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΧΟΡΗΓΙΑ ΚΟΚΚΑΛΗ.....

 6. παπαδοπαιδι avatar
  παπαδοπαιδι 15/09/2010 08:59:11

  χμ... δεχομαστε ολα οσα λεει ο τσουκάτος ή επιλεγουμε οτι μας αρέσει?

 7. Αλφα-Βήτα avatar
  Αλφα-Βήτα 15/09/2010 10:04:57

  Ενοχος ένοχον ου ποιεί

 8. DIMITRIS avatar
  DIMITRIS 15/09/2010 11:55:33

  ( Στην χώρα που γεννήθηκαν η Ισονομία και Ισοπολιτεία, πρέπει επιτέλους να υπάρξει λογοδοσία , παραδειγματική τιμωρία και δήμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας ,όλων των μεσαζόντων - αρχιλαμογιων που τα άρπαξαν η βοήθησαν να μας τα αρπάξει η ΖΗΜΕΝΣ.
  Μόνο με την δράση της Νέμεσης θα σαρωθεί αυτή η υπέρτατη Ύβρις, αυτό το Αγος,αυτή η Απληστία , που αυτή η οικογενειοκρατία-Μητσοτακοκρατια προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί επί 46 χρόνια στην Ελλάδα.
  Βεβαίως, ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης, χρειάζεται να είναι βαρύτατος και για τους λοιπούς Εθνικούς Ληστές, απ’όποιο κόμμα κι αν αυτοί προέρχονται.
  Προς γνώση και συμμόρφωση των υπολοίπων.)

  Μητσοτακεικο έφτασε η ώρα της εξέτασης, της απολογίας και της ανάλογης τιμωρίας !!!

  • παπαδοπαιδι avatar
   παπαδοπαιδι @ DIMITRIS 15/09/2010 12:27:19

   οταν τον ψηφίζατε το 90-93, δεν ξέρατε οτι εχει 500 σπίτια?....το ξέρατε...αλλα ελα που το ρουσφέτι ειναι γλυκό

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.