Τσιπρομαγκιές
26/05/2014 15:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τσιπρομαγκιές

Ο κ. Τσίπρας έχει δικαίωμα να λέει ότι γουστάρει. Δεν έχει κανένα δικαίωμα όμως να κουνάει το δάχτυλο στον πρωθυπουργό και σε μια νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να εκβιάζει τον κ. Σαμαρά.

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν. Ο αναιδής Αλέξης Τσίπρας, με ύφος χιλίων καρδιναλίων και... μπόι που δεν του ταιριάζει, πήγε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έκανε ανόητα αστειάκια και στη συνέχεια προέβη σε απίστευτες δηλώσεις έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Επιχειρεί να θέσει την κυβέρνηση σε ομηρία επειδή νίκησε στις ευρωεκλογές. Προειδοποιεί τον Σαμαρά να μην πάρει κρίσιμες αποφάσεις αν δεν τον... ρωτήσει. Να μην αλλάξει το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, να μην αλλάξει τον επίτροπο ή να μην προχωρήσει στο πρόγραμμα που έχει αποφασιστεί και συμφωνηθεί.

«Προειδοποιούμε τον πρωθυπουργό να μην διανοηθεί να προχωρήσει στον διορισμό του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και στον διορισμό του επόμενου Επιτρόπου στην ΕΕ χωρίς την συμφωνία του μεγαλύτερου κόμματος στην χώρα».

Ο κ. Τσίπρας είπε: «Είχα την ευκαιρία να εκθέσω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις εκτιμήσεις μας για το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών. Το αποτέλεσμα, δημιουργεί ένα εντελώς νέο πολιτικό τοπίο. Έχουμε ιστορική ανατροπή και νέους συσχετισμούς δύναμης», είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και συνέχισε: «Δεν είναι μόνο η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ότι τα δυο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, έχουν απώλεια 11 μονάδων από τα ποσοστά των εκλογών του 2012. Αν χθες είχαμε εθνικές εκλογές τα δυο κόμματα θα είχαν αθροιστικά 94 βουλευτές από 162 που έχουν σήμερα στη Βουλή».

Δε νομιμοποιείται να παίρνει αποφάσεις που να δεσμεύουν τη χώρα και τον λαό για τα επόμενα χρόνια με τα ποσοστά που πήρε χθες

Ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε ότι αυτό συνιστά «μεγάλη δυσαρμονία ανάμεσα στην βούληση του λαϊκού σώματος και σε αυτά που υπάρχουν στην Βουλή. Όταν καταγράφεται έντονη δυσαρμονία, κανείς δε νομιμοποιείται να προχωρήσει σε κρίσιμες αποφάσεις που θα δεσμεύσουν την χώρα. Δεν νομιμοποιείται η κυβέρνηση να εκλέξει τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το Σύνταγμα ορίζει όταν υπάρχει έντονη δυσαρμονία της λαϊκής βούλησης τότε η λύση είναι η προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία. Κατέθεσα την άποψη μας ότι πρέπει με συντεταγμένο και ομαλό τρόπο να υπάρξει προσφυγή σε εκλογές για να αποκατασταθεί η ομαλότητα στον τόπο».

Ο κ. Τσίπρας έχει δικαίωμα να λέει ότι γουστάρει. Θεωρεί τον εαυτό του πρώτο, ας ζητήσει και εκλογές χίλιες φορές. Δεν έχει κανένα δικαίωμα όμως να κουνάει το δάχτυλο στον πρωθυπουργό και σε μια νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να εκβιάζει τον κ. Σαμαρά και να τον θέτει σε ομηρεία.

Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να κυβερνά; Ο λαός που δεν του αύξησε τα ποσοστά του κόμματός του; Και σε ποια σοβαρή χώρα θα ανέχονταν τον... νικητή των ευρωεκλογών να κάνει τέτοιες δηλώσεις; Τότε και η Μαρίν Λεπέν πρέπει να λέει στον Ολάντ πώς θα κυβερνήσει ενώ ο Ρέντσι δεν θα παίρνει καμιά απόφαση αν δεν ρωτήσει πρώτα τον Μπέμπε Γκρίλο.

Κάποιος πρέπει να βάλει στη θέση του τον κ. Τσίπρα. Η αναίδεια πρέπει να συνθλιβεί.

Πρωτοφανής θεσμική εκτροπή

Απάντηση στις προειδοποιήσεις που έκανε προς τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας, έδωσε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου με δήλωσή του, στην οποία κάνει λόγο για πρωτοφανή θεσμική εκτροπή του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Τσίπρας, δεν κατάφερε να προκαλέσει εκλογές, δεν έπεισε το εκλογικό σώμα για την «ανατροπή» που σχεδίαζε, και προχωρά σε πρωτοφανή θεσμική εκτροπή:

Ο λαός κλήθηκε να ψηφίσει για ευρωβουλή, όχι για τη διακυβέρνηση του τόπου. Είναι εκτροπή να ερμηνεύει την ψήφο του λαού, για ερώτημα άλλο απ’ αυτό που τέθηκε στο εκλογικό σώμα. Αν ήταν έτσι τότε δεν θα υπήρχαν σε καμία χώρα κυβερνητικές τετραετίες...

Το αίτημα του, για «ανατροπή» δεν πήρε καν τις ψήφους που είχε πάρει το κόμμα του στις εκλογές του 2012! Γι’ αυτό και είναι μεγάλος ο εκνευρισμός του, που το κόμμα του δεν εισέπραξε τίποτε απ’ όσο έχασαν όλα τα άλλα κόμματα μαζί.

Και βέβαια, τα κόμματα της κυβέρνησης έχασαν γιατί κυβερνούσαν σε συνθήκες δύσκολες. Εκείνος αναρωτήθηκε γιατί ουσιαστικά δεν κέρδισε ο ίδιος τίποτε; Αντίθετα, έχασε πάνω από 150.000 ψήφους από τον Ιούνιο του 2012!

Εκτροπή είναι ακόμα οι απειλές που εκτοξεύει στην κυβέρνηση, «να μη διανοηθεί να... κυβερνήσει»!

Επιμένει σε πρόωρες εκλογές ή προσπαθεί να προκαλέσει ακυβερνησία;

Ή και τα δύο;

Σε κάθε περίπτωση, οι προσπάθειές του θα πέσουν στο κενό.

Γιατί αυτή η κυβέρνηση θα εξαντλήσει στο ακέραιο την εντολή της. Αυτή είναι και η ευθύνη της απέναντι στο Σύνταγμα και το λαό.

Και θα έπρεπε κάποιος να ενημερώσει τον κ. Τσίπρα, ότι η συνταγματική διάταξη περί «δυσαρμονίας» που επικαλείται, έχει καταργηθεί εδώ και 28 χρόνια! Μόνο...

Το να την επικαλείται και μάλιστα ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας δείχνει τουλάχιστον έλλειψη σοβαρότητας...».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Wolf avatar
  Wolf 26/05/2014 15:49:53

  Ρε Αλέξη μην τρελαίνεσαι παιδάκι μου. Και πολύ περισσότερο μην τρέμεις. Εντάξει δε θα πάει σε εκλογές. Μήπως τον πήρες και τφ πριν κάνεις τις δηλώσεις να ρωτήσεις, μη σου έρθει καμιά πανταχούσα? Α και που είσαι Αλέξη, μη ξεχάσεις να δικαιολογήσεις στους συντρόφους πως από τις εθνικές του 2012 έχεις χάσει καμιά 100.000 χιλιάδες ψήφους, ενώ στη χώρα έχουν συμβεί κοσμογονικές αλλαγές. Να τους δικαιολογήσεις δηλαδή πως γίνεται να χάνεις τόσο κόσμο, αντί να καρπώνεσαι. Έχεις θέμα Αλέξη!!! Η Ρένα σε περιμένει στη γωνία, η Ζωή (η καγκελωτή) το ίδιο, μη σου πω για το Λαφαζάνη. Αλέξη έχεις θέμα!!!

 2. Διογένης avatar
  Διογένης 26/05/2014 16:09:04

  Α, για τον διοικητική της Τράπεζας της Ελλάδος μίλησε. Φαίνεται ότι εκεί, στο πρόσωπο του διοικητή, έχουν επενδυθεί τεράστια συμφέροντα από τους ανθρώπους που προκάλεσαν και συντήρησαν (και επιδιώκουν ακόμη να συντηρήσουν) την ελληνική κρίση. Από τα όσα ελάχιστα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, φαίνεται ότι εκεί υπάρχει ένα πολύ έντονο παρασκήνιο, μια λυσσαλέα μάχη για τον έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδος, που δίνει έλεγχο στο όλο τραπεζικό σύστημα. Να το δείτε που εκεί θα παρέμβει και ο... ΓΑΠ, αλλά και η Χρυσή Αυγή (ίσως δούμε κανένα καινούργιο βίντεο)! Θα ζήσουμε τις ημέρες που ζήσαμε πριν από την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, με προτάσεις μομφής και όλα τα σχετικά. Ε ρε δύσμοιρε ελληνικέ λαέ, να ήξερες σε ποιον έδωσες την ψήφο σου χθες... Σε έναν τυπάκο έρμαιο των μεγαλύτερων επιχειρηματικών συμφερόντων του πλανήτη. Λαέ μου ευκολόπιστε και πάντα προδομένε... Ο Θεός να μας φυλάγει από τύπους σαν τον Τσίπρα. Θα έγραφα και χειρότερους χαρακτηρισμούς εις βάρος του, αλλά σέβομαι την σελίδα που μας φιλοξενεί.

 3. m.s avatar
  m.s 26/05/2014 16:18:14

  Η κατάσταση θα σταθεροποιηθεί , οι αδικίες ( είναι πολλές και μεγάλες) σιγά σιγά θα αποκατασταθούν, τα προβλήματα ένα ένα θα βρίσκουν τη λύση τους . Αυτό το βλέπουν και στεναχωριούνται. Την απογοήτευση του κόσμου Αλέξη , την εξαργύρωσες στις ευρωεκλογές. Την ελπίδα για κάτι καλύτερο θα την εξαργυρώσει ο Αντώνης στις Εθνικές εκλογές.

 4. Ρεαλιστης avatar
  Ρεαλιστης 26/05/2014 16:40:06

  Μαγκιες απο μαγκες που οταν ακουσουν μπαμ εξαφανιζονται. Ενας Αλεξης που χαιρεται απο την νικη της ευνοουμενης του Ακη Ενας Αλεξης που δηλωνει οτι προτυπο ειναι η Αργεντινη και η Βενεζουελα. Ενας Αλεξης που ομιλει οταν τον ψηφιζει τουλαχιστον το 50% της ΧΑ στους δημους και στις περιφερειες. Ενας Αλεξης που απειλει τους επενδυτες και χαιδευει τους καταπατητες Ενας Αλεξης που φανερα υποστηριζει την ποδοσφαιροποιηση της τοπ. αυτοδιοικησης. Καποτε ο Αντρεας ομιλουσε για νεα τζακια. Ετσι ειδαμε επιχειρηματιες και πολιτικους να πλουτιζουν σε 2-3 ετη ,ειδαμε τις εταιριες μετα να κλεινουν και ο κοσμος να να μενει ανεργος. Σημερα λοιπον βλεπουμε τα τζακια να κτιζονται τουβλο τουβλο με Μαρινακηδες, με τους υποστηρικτες της Δουρου (γρηγορα θα αποκαλυπτουν) , με τους Κουρηδες και ολους τους κλαρινογαμπρους δημοσιογραφους ...

 5. η Dimi avatar
  η Dimi 26/05/2014 17:42:35

  Aς γίνει μάθημα πικρό στη Νέα Δημοκρατία, το έλλειμμα διαφημιστικής προβολής του Έργου της. Η ανυπαρξία της 24ωρης, στοχευόμενης, ποιοτικής με αποτελέσματα διαφήμισης, των επί 2 συνεχή έτη, ΑΘΛΩΝ του Έλληνα Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των Ελλήνων φορολογουμένων, για να είμαστε ακριβοδίκαιοι. Ευτυχώς, με το Antinews.gr, είχαμε Εικόνα. Μάθαμε. Κάτι ακούσαμε! γι’ αυτό το σύγχρονο, διεθνώς αναγνωρισμένο “Ελληνικό Θαύμα” που με τις θυσίες, τις στερήσεις μας, το δάκρυ και το αίμα μας, Όλοι μαζί πετύχαμε, με την επώδυνη αλλά χρηστή διαχείριση των Οικονομικών μας, από τον Έλληνα Πρωθυπουργό μας. Που; προβλήθηκαν όλα αυτά; Ποιά; ήταν τα διαφημιστικά μηνύματα που καταγράφηκαν στο υποσυνείδητο της πλειοψηφίας των ΝΔ ψηφοφόρων; και Πόση Δύναμη; είχαν να τους παρακινήσουν επιτέλους! ν’ αφήσουν τους πολυτελείς Roche Bobois καναπέδες τους και να σπεύσουν να στηρίξουν το κόμμα τους και τον Αρχηγό τους; Δυστυχώς, και πάλι, αποκαρδιωτική υπήρξε η απραξία τους! 3 μόλις ημέρες πριν τις κρίσιμες Ευρωεκλογές – Πόσοι; από εμάς διάβασαν το σχετικό άρθρο και κατάλαβαν τη τεράστια Σημασία των Ευρωεκλογών στη ζωή μας; – η Νέα Δημοκρατία, αποφάσισε low profile, να διαφημιστεί. Ήταν όμως πολύ αργά. Οι υπερδραστήριοι, οι πολύ καλά γνωρίζοντες big spenders (αλήθεια, Ποιοί; είναι όλοι αυτοί;) ανεπανόρθωτη ζημιά στη Νέα Δημοκρατία προκάλεσαν. Επί ± 2μήνες, εργαζόμασταν, κοιμόμασταν και ξυπνούσαμε, με καταγεγραμμένο στο υποσυνείδητό μας το διαφημιστικό ψυχόραμα του μέχρι χθες άσημου και παγκοσμίως άγνωστου πολιτικού κόμματος του μειρακίου και των διαφημιζόμενων εκλεκτών του. Ακόμα και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, τα δικά τους web-banners on rotation, κατάπληκτοι, είδαμε. Και το καλύτερο! Το τελευταίο 2ήμερο, πριν τις Ευρωεκλογές, το πρώην Κατακόκκινο διαφημιστικό πανό “neaellada.gr” σε: “728x90” web-banner Leader Board, ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΓΑΛΑΖΙΟΥ!!! διαφημιστικό πανό, το είχαν μετατρέψει. Με τη κεφαλή του παγκόσμια αναγνωρίσιμου πλέον, γόη, στα Κάτω Δεξιά, και ένα με ακτίνες κίτρινες αστέρι στα Ψηλά, Αριστερά! Σημειολογικά, (semiotics), με την αλλαγή χρώματος του διαφημιστικού πανό από Κατακόκκινο σε Γαλάζιο!!!, στόχος ήταν “η αλίευση” στη Γαλάζια Δεξαμενή των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας. Με τις όποιες ζημιές, η χρωματική του διαφημιστικού πανό αλλαγή, (επαναλαμβάνω, από Κατακόκκινο σε Γαλάζιο!!!) συν του γόη το Άδηλο μήνυμα, στη Νέα Δημοκρατία προκάλεσαν. Γι αυτό και σήμερα, σε λιγότερο από 24 ώρες, ο ασεβής τρισμέγιστος πανάσχετος, με ύφος δήθεν, μεγατόνων βαρύ, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Εθνικές Εκλογές, απαίτησε! Δυστυχώς, αμφότεροι οι Πρωθυπουργοί, Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής, ουδέποτε ευτύχησαν να βιώσουν τον αντιπολιτευτικό πολιτισμό τον οποίο, οι ίδιοι έδειξαν και δείχνουν στους πολιτικούς τους αντιπάλους. Για το ξαφνικό; “πολιτικό φλερτ” Τιτανικού-μειρακίου, καθώς και για τις πρόσφατες ημέρες του τουρίστα “Τιτανικού” στο χλιδάτο Λας Βέγκας, έχουμε ήδη γράψει. Οι 24ωροι, οι πανάκριβοι “διαφημιστικοί βομβαρδισμοί” και η παρελκόμενη "Πρωτιά", στις χθεσινές τριπλές κρίσιμες για την Ελλάδα εκλογές , ΔΕΝ είναι τυχαία. Παντού και πάντα, Το Αίτιο και Το Σύμπτωμα συνυπάρχουν. Καναπεδάτοι, μακάριοι κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, καλή αφύπνιση!

  • Marcelos avatar
   Marcelos @ η Dimi 26/05/2014 19:16:40

   Δεν ήταν μόνο η διαφήμιση και η επικοινωνία αγαπητή. Περισσότερο έφταιξαν οι (ακρο)αριστερές πολιτικές που υιοθέτησε η Ν.Δ αφενός μεν υπό τον φόβο των συντεχνιών και των συνδικάτων κι αφετέρου με τη φρούδα ελπίδα ότι θα "τραβήξει" δημοσίους υπαλλήλους από το ΣΥΡΙΖΑ, το βαθύ ΠΑΣΟΚ και τον Καμμένο... Ήρθε και το "ντάντεμα" της Ντόρας, του κανακάρη της, των Αυγενάκηδων, των Αρβανιτόπουλων κ.λ. κι έδεσε το γλυκό... Το αποτέλεσμα για τη Ν.Δ είναι να βλέπει "δεξιά της" ένα 13% (Χ.Α, ΛΑ.Ο.Σ) και ποιος ξέρει και τι ποσοστό "δεξιών" είναι που δεν πήγε καν να ψηφίσει... Αυτό το 13% συν αυτοί που δεν ψήφισαν καν, είναι μεσαία τάξη που ΓΟΝΑΤΙΣΕ καθώς και κόσμος που όχι μόνο φοβάται να κυκλοφορήσει στο δρόμο αλλά πλέον φοβάται και μέσα στο σπίτι του... Η εικόνα της Αθήνας όπου σε μεγάλους εμπορικούς δρόμους όλα τα μαγαζιά στη σειρά είναι κλειστά με τις βιτρίνες να έχουν κιτρινίσει από τα "ενοικιάζεται-πωλείται" κι απέξω να είναι οι Νιγηριανοί με τα σεντόνια και να πουλάνε λαθραία, ΔΕΝ ωραιοποιείται με οποιαδήποτε διαφήμιση...

   • roadrunner avatar
    roadrunner @ Marcelos 26/05/2014 20:38:07

    Ακροαριστερές οι απολύσεις ; Ακριβώς αυτές (αν και λίγες αριθμητικά και με ελάχιστο δημοσιονομικό όφελος) ήταν οι χειρότερες δυνατές και γι' αυτό είχαν πολιτικό κόστος πανάκριβο, στερώντας από τη ΝΔ αρκετές δεκάδες έως εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους ..

    • Marcelos avatar
     Marcelos @ roadrunner 26/05/2014 20:47:37

     Ποιες απολύσεις;;; Εννοείται το 1,5 εκατομμύριο του ιδιωτικού τομέα που έχασε τη δουλειά του;;; Αν εννοείται αυτό, έχετε δίκιο. Γιατί από πουθενά αλλού ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν έγιναν απολύσεις αν και είναι ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΕΣ! "Διαφυλάχθηκαν" 850.000 στο Δημόσιο (με 1.000.000 μισθούς) ως κόρη οφθαλμού... 850.000 οι οποίες ΜΑΖΙΚΑ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος τους τάζει ότι θα τους φέρει μισθολογικά στην προ του 2009 εποχή και επιπλέον θα επαναφέρει και τα επιδόματα για φαξ και έγκαιρη προσέλευση που έπαιρναν...!!! ΓΟΝΑΤΙΣΕ ο ιδιωτικός τομέας για να μην απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι επαναλαμβάνω ψήφισαν ΜΑΖΙΚΑ τον ΣΥΡΙΖΑ

     • roadrunner avatar
      roadrunner @ Marcelos 26/05/2014 20:59:48

      Είτε σας αρέσει είτε όχι, οι στοχευμένες απολύσεις στο δημόσιο και ειδικά οι σχολικοί φύλακες και οι εκπαιδευτικοί είχαν τεράστιο ανίκτυπο στην κοινωνία. Ακριβώς, επειδή η παιδεία αφορά όλη την κοινωνία, οι λανθασμένες επιλογές πολλαπλασιάζουν πολλές φορές το πολιτικό κόστος, σε σύγκριση με το πολιτικό κόστος των χαμένων θέσεων στον ιδιωτικό τομέα.

     • Marcelos avatar
      Marcelos @ roadrunner 26/05/2014 21:10:18

      Τι ερμηνεύεται ως "παιδεία" αγαπητέ;;;
      Τους σχολικούς φύλακες και τους σχολικούς τροχονόμους ή μήπως τις καθαρίστριες στα σχολεία...;;; Ταξιδεύω όλον τον κόσμο αλλά πρώτη φορά είδα χώρα όπου ζητούνται να μονιμοποιηθούν στο δημόσιο οι σχολικοί φύλακες και οι εθελοντές σχολικοί τροχονόμοι!!!!! Να πηγαίνεις σαν "εθελοντής" μια ώρα το μεσημέρι που σχολάει το σχολείο και μετά να ζητάς να μονιμοποιηθείς!!!!!! Αυτό δεν το έχω ξαναδεί σε χώρα άνωθεν της Σαχάρας, ειλικρινά. Στις πολιτισμένες και ευημερούσες χώρες, η φύλαξη των σχολείων είναι έργο της Αστυνομίας που ούτως ή άλλως πληρώνεται από το κράτος. Όσον αφορά στους σχολικές τροχονόμους, το κάνουν ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ οι μανάδες των παιδιών με τη σειρά... Στην Ελλάδα πρέπει κάθε κτίριο να έχει 400 καθαρίστριες, 150 φύλακες και όλους να τους πληρώνει το κράτος!!! Παγκόσμια πρωτοτυπία!

     • roadrunner avatar
      roadrunner @ Marcelos 26/05/2014 21:23:21

      Υπάρχει μια διελκυνστίδα που έγραψα πιο πάνω, σχετικά με τα μνημονιακά μέτρα που έπληξαν ευαίσθητους τομείς (απολύσεις σχολικών φυλάκων, εκπαιδευτικών κτλ). Η διελκυνστίδα είναι : οικονομικά οφέλη vs. πολιτικό κόστος μέτρου Εξοικονομήθηκαν λιγοστά κρατικά έσοδα από τις σχετικά λίγες απολύσεις εκπαιδευτικών-σχολικών φυλάκων. Το πολιτικό κόστος όμως, ήταν δυσανάλογα μεγάλο. Το επισημάναμε πολλοί σχολιαστές πέρσι τέτοιο καιρό και αργότερα. Δυστυχώς, δεν εισακουσθήκαμε τότε. Αυτό το κόστος πληρώθηκε στις ευρωεκλογές, είναι πραγματικό και δεν μπορεί να κάνει πώς δεν το βλέπει κάποιος.

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ Marcelos 26/05/2014 22:54:57

    Καλησπέρα Marcelos, θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε με τα όσα σωστά γράφεις. Προ ετών στις Ηνωμένες Πολιτείες, η παγκόσμια γνωστή εταιρεία αναψυκτικού Kόλα, με ένα νέο, ευρηματικό, σε 24ωρη βάση καταιγιστικό και πανάκριβο και πρωτότυπο τρόπο διαφήμισης, στόχευε στη καταγραφή του υποσυνείδητου, το ψυχόραμα, εκατοντάδων εκατομμυρίων επιβατών υπόγειων τρένων και μετρό (the group-targets). Στους σκοτεινούς τοίχους των τούνελ λοιπόν, χωρίς ανταγωνιστή, με συμφωνίες αποκλειστικών δικαιωμάτων επί των συγκεκριμένων Ολογραφικών Εφαρμογών της Διαφήμισης, η πασίγνωστη Φιάλη Κόλα και το Λογότυπό της, γίνονταν ένα εντυπωσιακό "Θέαμα" για τους αποσβολωμένους επιβάτες, και μία αλησμόνητη "Bιτρίνα" για τη διαφημιζόμενη Κόλα. To αποτέλεσμα; Μόλις οι επιβάτες έβγαιναν από τα τρένα και τα μετρό, και ανεξαρτήτως ώρας, “ένοιωθαν έντονη δίψα για Κόλα” κι έσπευδαν να την αγοράσουν για να ξεδιψάσουν! με όλα τα εκατομμύρια δολλαρίων κέρδη αυτή “η δίψα" στη διαφημιζόμενη εταιρεία Κόλα, απέφερε. Όμως, μετά από συλλογικές (σε 52 Πολιτείες!), αγωγές που έπεσαν σαν τις ακρίδες και ξεράθηκε το χώμα, και με τα υψηλά πρόστιμα τα οποία επεβλήθησαν για καθυπόταξη της αγοραστικής/καταναλωτικής συμπεριφοράς, η πολυεκατομμυριούχος εταιρεία Κόλα, υποχρεώθηκε να διακόψει αυτού του είδους τη “βλαπτική” διαφήμιση. Συμπερασματικά, η δύναμη της ποιοτικής, συστηματικής, στοχευόμενης, αποτελεσματικής διαφήμισης, είναι τεράστια! Και είναι λάθος τραγικό, και ιδιαίτερα κοστοβόρο, όταν το Συγκριτικό αυτό Πλεονέκτημα του αντιπάλου, αγνοείται, ή, στη χειρότερη περίπτωση, υποτιμάται. Περισσότερους από μισό εκατομμύριο ψηφοφόρους, σε σύγκριση με το 2012, έχασε στις χθεσινές εκλογές, η Νέα Δημοκρατία. Αυτή είναι η σκληρή, η πικρή αλήθεια και χρειάζεται να τη κοιτάξουμε ψυχρά, και χωρίς περιστροφές κατάματα, αν πραγματικά αγαπάμε και θέλουμε να σώσουμε το Κόμμα κι εμείς να σωθούμε ως Εκλογικό Σώμα. Δεν έχουμε πλέον τη “πολυτέλεια” γι αυτού του είδους, ή οποιουδήποτε άλλου είδους τις απώλειες. Όλους αυτούς τους οκνηρούς, όλους αυτούς τους φύσει και θέσει ηττημένους πολιτικούς οι οποίοι, με την οκνηρία και απραξία τους αυτή τη μεγάλη ζημιά, στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν: το Εκλογικό Σώμα της, ΔΕΝ θέλει να τους ξέρει. ΔΕΝ θέλει να τους ξαναδεί. ΔΕΝ τους αντέχει. ΔΕΝ τους μπορεί. Τους απορρίπτει! Ο δε πολιτικός αντίπαλος, αν και πολιτικά αμαθής, εγωπαθής και υπερφίαλος (το τρίποδο της πολιτικής αποτυχίας), εν τούτοις, “σοφά” καθοδηγείται από τους his masters’ voices του είδους (ιδέ καλοκαίρι 2007 και δεκεμβριανά 2008). Δεν έχουμε πλέον κανένα περιθώριο για άλλα λάθη, ούτε για τεχνητά “εμπόλεμες” πολιτικές καταστάσεις, ούτε για καθυστερήσεις ολοκλήρωσης των Έργων της Κυβέρνησης, ούτε βεβαίως, για τραγικές επαναλήψεις του αλγεινού πρόσφατου παρελθόντος. Με ανθρώπινες απώλειες, με ανείπωτο πόνο, μ’ εγκλωβισμούς μικρών παιδιών, με αστέγους υπερήλικες, με καρβουνιασμένα ζώα, με λαμπαδιασμένους δρυμούς και σπάνιου αισθητικού κάλλους δάση (στην Ελλάδα τα περισσότερα αρχέγονα της Ευρώπης έγιναν στάχτη), με κατεστραμμένες κατοικίες και κινητές περιουσίες, με χιλιάδες εκτάρια καλλιεργήσιμης γης που χάθηκαν στη πύρινη λαίλαπα των πληρωμένων εμπρησμών (σύμφωνα με δήλωση των τούρκων), με αίμα πολύτιμο, Ελληνικό, έχουμε πληρώσει την υποδοχή του παπατζή “μεσσία/ λεφτά υπάρχουν” ο οποίος, αμετανόητος και μέχρι σήμερα ατιμώρητος και πάλι εξουσίες ορέγεται, λέει, έχουμε βάλει Τελεία και Τέλος σε όλα αυτά τα εφιαλτικά. Οριστικά!

  • ΓΙΑΝΝΗς ΟΙΚΟς avatar
   ΓΙΑΝΝΗς ΟΙΚΟς @ η Dimi 26/05/2014 22:29:02

   Είναι βέβαιο ότι η εικόνα έχει τη σημασία της, τη μεγάλη σημασία της. Παραδείγματος χάρη, δεν μπορείς να παρουσιάζεις τον Πρωθυπουργό να ομιλεί σε ένα ολιγοπρόσωπο και απαθές "στοχευμένο" ακροατήριο, θυμίζοντας τα πιο ανιαρά πλάνα από ταινίες του Αγγελόπουλου. Δεν μπορείς να διοργανώνεις συγκέντρωση δύο χιλιάδων ατόμων στο Σύνταγμα και να την παρουσιάζεις σαν πολυπληθή, λες και οι πραγματικές εικόνες δεν θα έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, εν ριπή οφθαλμού. Όμως, το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι η εικόνα. Το αίτιο της ήττας είναι οι πολιτικές. Ας το παραδεχθούμε, επιτέλους. Σκεφτείτε τι θα γίνει δημοσκοπικά, μετά το -4%, όταν τον Ιούλιο θα προκύψουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ του τρέχοντος οικονομικού έτους. Μάλιστα, τον ΕΝΦΙΑ του 2014 θα κληθούμε να τον εξοφλήσουμε, μέχρι το τέλος του έτους, σε έξι μηνιαίες δόσεις ενώ καλά - καλά δεν προλάβαμε να εξοφλήσουμε το χαράτσι του 2013 που πάντως είχε πέντε διμηνιαίες δόσεις.

 6. πολίτης avatar
  πολίτης 26/05/2014 18:07:48

  Το όνομα του Στουρνάρα παίζει για την Τράπεζα της Ελλάδας. Συμφωνείτε οι Νεοδημοκράτες;

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ πολίτης 26/05/2014 20:33:55

   Να ρωτήσουμε τον Τσίπρα..

 7. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 26/05/2014 20:06:47

  Τελικά δεν καταλαβαίνει κανένας τίποτα από τις έδρες των εδρών στη ΝΔ... Ναι λοιπόν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ: -για τις επιλογές των αλάθητων γραφείων και πάνσοφων υμνητών; -έπρεπε εγώ ως δεξιός να ψηφίσω την Σπυράκη; τον Κύρτσο; -για τον Τζιτζικώστα; -για το κρυφτούλι στελεχών για το Δήμο της Αθήνας , του Πειραιά και της Περιφέρειας; Εσείς εδώ δεν γράφατε για Κεφαλογιάννη; για Βορίδη; Ποιον είπαμε στήριξε ο Αρβανιτόπουλος; Είναι στελέχη και υπουργοί όμως... Αλλά ο χαζός ψηφοφόρος φταίει που δεν αντιλαμβάνεται την λαγνεία της καρέκλας ...μερικοί νομίζουν ότι οι νεοδημοκράτες είναι πρόβατα που ακολουθούν την κομματική καρέκλα / γραμμή. Ποιος βουλευτής της Β Αθήνας μπορεί ή έχει περπατήσει όχι στα πλατό των "διαπλεκόμενων ΜΜΕ" αλλά στις γειτονιές πχ ; ....ο αχάριστος ψηφοφόρος φταίει.... -Ποιος βρε παλληκάρια πήγε στον Ζώη και στον Πολύδωρα; Στο ΛΑΟΣ; ...ο ΣΥΡΙΖΑ; -φταίει ο χαζός λαός που δεν αναγνωρίζει τις θυσίες και τους κόπους...του ΙΟΒΕ; του Στουρνάρα; του Θεοχάρη; ή του Βενιζέλου που κυβερνά στην ουσία στο Δημόσιο και θέλει και άλλες καρέκλες γιατί είναι το ΠΑΣΟΚ η σταθερότητα.... -50+ δις ανείσπρακτοι φόροι και απορούν ....οι πάνσοφοι της Κυβέρνησης ...να δοξάζουν που οι εκλογές έγιναν τώρα γιατί αν γίνονταν τον Ιούλιο μετά τα εκκαθαριστικά του Ε1 θα βλέπαμε ποιος θα ήταν τρίτο κόμμα...γιατί εγώ θα κληθώ να πληρώσω πάλι ...τα ΜΜΕ π.χ. και ο φόρος επί των διαφημιστικών εσόδων θα ....αναβληθεί πάλι -ο κόσμος, όχι ο κύκλος και οι παρέες τους, ο κόσμος πάει στα συσσίτια, βουτάει στους κάδους, αυτοκτονεί, κρυώνει (540.000.000 χαμένα από την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο) χάνει συντάξεις, μισθούς, εργασία, ελπίδα, δεν έχει όχι καύσιμα ούτε τα διόδια να πάει να ψηφίσει αλλά τα μνημόνια τα σχίζουμε δύο χρόνια ...ας διαβάσουν το μεσοπρόθεσμο τότε που απορούν από το αποτέλεσμα οι πεφτοσυννεφάτοι. ΚΑΙ ΑΠΟΡΟΥΝ; Που ντρέπονται να πουν ότι είναι δεξιοί και κυνηγούν όποιον είναι πλάι τους και λέει τη γνώμη του; ΑΠΟΡΟΥΝ; Δεν πειράζει οι σφαλιάρες ενίοτε είναι και αφυπνιστηκές αλλά ...πάλι δεν κατάλαβαν τίποτα ΥΓ ας δοξάζουν που η ΧΑ είναι αυτή που είναι γιατί αν ήταν Λεπέν πχ θα είχαμε πρόβλημα, αντί να την προβάλλουν όμως για την ευγλωττία και την οξυδέρκειά της είχαμε ως αντιμετώπιση ...συνομιλούντες Μπαλτάκους Το αποτέλεσμα είναι το καλύτερο που έχει η κάλπη εκφέρει στον τόπο τούτο, μήνυμα για όλους και για τους κατέχοντες και για τους επιθυμούντες των καρεκλών: -ΝΔ; άσε μην σχίζεις άλλα μνημόνια πάρε τη σφαλιάρα σου και έλα τον Σεπτέμβρη μετά του κηδεμόνας σου... -ΣΥΡΙΖΑ; άσε μην προβάρεις κουστούμια η κοινωνία δεν είναι τα γραφεία των συνιστωσών και των παρεών ...ξαναδιάβασε και τον Σεπτέμβρη ίσως επιλεγείς αν οι λοιποί τυρβάζουν εσαεί -ΔΗΜΑΡ; άσε το ένα φράγκο η βιολέτα δεν συνάδει με την ηλικία σου ούτε με το ρόλο που σου είχε ανατεθεί...δεν είχες ψηφιστεί για τις καρέκλες των εδρών σου -ΠΟΤΑΜΙ; άσε την τρίτη θέση πάρε να πορεύεσαι και όταν διαβάσεις καλά ...όχι πασαλείμματα, ξανασυζητάμε -ΚΚΕ; άσε με τη μια και μοναδική αλήθεια κάτσε στη γωνιά να σκούζεις μόνο σου όπως πάντα αφού τα ξέρεις όλα και δεν παίζεις με κανένα -ΑΝΕΛ; άσε γιατί και η πλάκα είχε τα όριά της... -ΕΛΙΑ; πάρε μια πτώση και τα ξανά λέμε αφού δεν καταλαβαίνεις τίποτα πλην του εγώ

  • Marcelos avatar
   Marcelos @ Ο Ιθαγενής 26/05/2014 20:56:51

   Εύστοχο το σχόλιο και με σωστούς συνειρμούς. Για τη Χ.Α έχω ξαναπεί ότι είμαστε τυχεροί που έχουν στην ηγεσία τους το Μιχαλολιάκο και κάτι bodybuilder, όλοι τους ξύλα απελέκητα... Γιατί άπαξ και είχανε 3-4 καθηγητές οι οποίοι για τον α'-β' λόγο να ασπάζονταν τον εθνικισμό ως κοσμοθεωρία και να μπορούσαν να αρθρώσουν λόγο στα ελληνικά και όχι να γαβγίζουν, θα ήταν τώρα γύρω στο 25%...

 8. roadrunner avatar
  roadrunner 26/05/2014 20:43:52

  Και η Λεπέν τα ίδια κάνει στη χώρα της, ζητά να διαλυθεί η Γαλλική Εθνοσυνέλευση.. Η ακροδεξιά Λεπέν και ο Τσίπρας συμπίπτουν στις απόψεις τους: θέλουν να ανατρέψουν τις εθνικές κυβερνήσεις των κρατών τους, λόγω των ευρωπαϊκών εκλογών ! Τυχαίο ;

  • Marcelos avatar
   Marcelos @ roadrunner 26/05/2014 20:52:05

   Η Λεπέν δεν έχει τίποτε κοινό με τον Τσίπρα. Το βασικότερο επιχείρημα της Λεπέν είναι ότι η Γαλλία κατακλύστηκε από Αφρικανούς και Άραβες μουσουλμάνους. Το βασικότερο επιχείρημα του Τσίπρα είναι ότι οι Αφρικανοί και οι Άραβες μουσουλμάνοι πρέπει να "επανενωθούν" με τις οικογένειές τους στην Ελλάδα...

   • roadrunner avatar
    roadrunner @ Marcelos 26/05/2014 21:15:09

    Φαντάσου όμως να μπορούσαν να επιβάλουν ταυτόχρονα, Λεπέν και Τσίπρας ανατροπή των κυβερνήσεων σε Γαλλία, Ελλάδα μέσω θεσμικής εκτροπής...Τότε το αποτέλεσμα σε ότι αφορά τη ροή των εισερχόμενων λαθρομεταναστών, ποιό θα ήταν ; Απαλλαγή της Γαλλίας από μετανάστες λόγω Λεπέν και ταυτόχρονη αντισταθμιστική υπερφόρτωση της Ελλάδας λόγω των "προοδευτικών" πολιτικών Τσίπρα γύρω από το μεταναστευτικό. Μήπως τελικά υπάρχει συναντίληψη Τσίπρα και Λεπέν ;

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ roadrunner 26/05/2014 20:52:07

   Πιστεύω,και οι δύο το κάνουν λόγω χρονίων συμπλεγμάτων κατωτερότητας. Σημασία έχει βέβαια,τί απήχηση θα έχουν οι επιδιώξεις τους...

 9. danas avatar
  danas 27/05/2014 13:05:39

  μάθετε και να χάνετε κυρίως ο αρχηγός σας εκεί φαίνεται η αξία του καθενός.

 10. μαρκουλας avatar
  μαρκουλας 27/05/2014 15:53:25

  Aπο συνέπεια και ακολουθια προεκλογικών υποσχέσεων δεν ξέρετε τίποτα εσείς οι δεξιοι. Που να μάθετε άλλωστε. "Στις 25 ψηφίζουμε στις 26 φεύγουνε". Σύνθημα του Τσίπρα στις εκλογές. Σας λέει κάτι; Μάλλον όχι αφού έχετε συνηθίσει στα Ζάπεια και στα μουσεία.

 11. airman avatar
  airman 27/05/2014 20:36:31

  Πρέπει να αναγνωρίσουμε δύο δεδομένα. Πρώτον ότι για πρώτη φορά κόμμα της αριστεράς συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό σε εκλογική μάχη. Δεύτερον πρώτη φορά κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε Ευρωεκλογές κατέφερε να μειώσει την εκλογική του δύναμη τόσο ως ποσοστό όσο και σε απόλυτο αριθμό ψήφων. Αλέξη "μ' ένα σπάρο δυό τρυγόνια"! Διπλά συγχαρητήρια λοιπόν! Ποιος τη χάρη σου! Τώρα όσο για την "πρώτη φορά αριστερά για να αλλάξει η ζωή μας", έχεις αρκετό χρόνο να το "ζυμώσεις" και να αποφασίσεις αν θα το συμπληρώσεις. Προς το καλύτερο;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.