#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/10/2013 12:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τσιγγάνοι: «Άγγελοι» ή «Δαίμονες»;

[caption id="attachment_231566" align="alignnone" width="600" caption="φωτο Antinews"][/caption]

Ο «κουρνιαχτός» που σηκώθηκε με αφορμή το απαχθέν παιδί που βρέθηκε στον καταυλισμό στα Φάρσαλα, καλύπτει το μέγα θέμα-σκάνδαλο των υιοθεσιών στην Ελλάδα.

Είναι το απαράδεκτο φαινόμενο της ημινόμιμης –ουσιαστικά- εμπορίας βρεφών, των τεράστιων ουρών για να αποκτήσει παιδί ένα ζευγάρι, των πολυετών αναμονών και, εν τέλει, της παράνομης «αγοράς» ή απόκτησης παιδιού. Επίσης, το λίαν επιεικώς απηρχαιωμένο νομικό πλαίσιο, που επιτρέπει στα κάθε λογής κυκλώματα να εμπορεύονται τον πόνο των ανθρώπων, και να θησαυρίζουν από τις πωλήσεις παιδιών. Ποιος δεν γνωρίζει άραγε, ότι έχει στηθεί μια τεράστια φάμπρικα στην Ελλάδα, και γενικότερα στην Ευρώπη, «παραγωγής» παιδιών, κυρίως από γονείς που προέρχονται από πρώην Ανατολικοευρωπαϊκές χώρες, για να τα πουλήσουν; Ποιος δεν ξέρει ότι στη χώρα μας, σε Μαιευτήρια στον έναν θάλαμο γεννάει το παιδί η αλλοδαπή και στο άλλο δωμάτιο περιμένει το ζευγάρι που έχει αγοράσει το παιδί; Είναι άγνωστο ότι πολλοί Έλληνες, Ευρωπαίοι, αλλά και Αμερικανοί σπεύδουν στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης για να αγοράσουν παιδιά; Το δήθεν «αιφνίδιο» ενδιαφέρον της Πολιτείας, με αφορμή την πρόσφατη αποκάλυψη, είναι υποκριτικό.

Τι απέγιναν τα κονδύλια;

 

[caption id="attachment_231567" align="alignnone" width="600" caption="φωτο Antinews"][/caption]

Από την άλλη πλευρά, η υπόθεση του απαχθέντος, ως όλα δείχνουν, «ξανθού κοριτσιού» που βρέθηκε στον τσιγγάνικο καταυλισμό των Φαρσάλων, αποκαλύπτει ότι, όπως ταυτόχρονα με τις παραπάνω «σύγχρονες» μεθόδους, εξακολουθούν –έστω και όχι τόσο πολύ, κατά την εκτίμηση αξιωματικών της Αστυνομίας- να εφαρμόζονται και οι «ξεπερασμένες» μέθοδοι των απαγωγών. Το συγκεκριμένο θέμα επίσης, επαναφέρει στην επιφάνεια την κατάσταση της ανομίας που υπάρχει σε πολλούς τσιγγάνικους καταυλισμούς, αλλά κυρίως το γεγονός ότι οι Έλληνες Ρομά ζούν στη μιζέρια του απόλυτου περιθωρίου, και ελάχιστα πράγματα γίνονται για να ενταχθούν στην κοινωνία.

Ούτως ή άλλως, οι τσιγγάνοι έχουν τις ιδιομορφίες τους και δύσκολα εντάσσονται στις κατά τόπους κοινωνίες. Όταν μάλιστα, δεν διατίθενται και τα σχετικά κονδύλια, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα. Άραγε, τι έχουν γίνει όλα εκείνα τα κονδύλια που τις προηγούμενες δεκαετίες έπαιρνε η Ελλάδα για την ένταξη των τσιγγάνων στην κοινωνία; Καιρός είναι να διεξαχθεί κάποια έρευνα προς αυτή την κατεύθυνση.

Τα δύο … άκρα

 Η «υπόθεση των Φαρσάλων» προκάλεσε δύο ακραίες αντιδράσεις. Κάτι αναμενόμενο, αφού και τα ΜΜΕ δεν βοηθούν και τόσο στο να προσεγγίσει η κοινή γνώμη ψύχραιμα το ζήτημα. Έτσι, από τη μια μεριά εμφανίστηκαν εκείνοι που θεωρούν ως «δαίμονες» και κακοποιούς όλους τους τσιγγάνους. Από την άλλη, βρέθηκαν όλοι όσοι «αγιοποίησαν» τους τσιγγάνους. Για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Προφανώς, όλοι οι τσιγγάνοι δεν είναι εγκληματίες, κακοποιοί, απαγωγείς και έμποροι βρεφών. Το ίδιο προφανές είναι όμως, ότι στους κόλπους τους δρουν οργανωμένα κυκλώματα λαθρεμπορίου –κυρίως- ναρκωτικών, αλλά και υπόκοσμος που δραστηριοποιείται σε διάφορους άλλους τομείς.

Επίσης, στους τσιγγάνους παρατηρείται εντονότατα το φαινόμενο της παραβατικότητας, και βέβαια των κλοπών. Κάτι, που είναι πασίγνωστο ιδίως στην Επαρχία, όπου εξαιτίας των κλοπών κυρίως σε σπίτια σε χωριά και σε εξοχικά, αναπτύσσεται μεγάλη δυσαρέσκεια ανάμεσα στους τοπικούς πληθυσμούς. Σε αυτό τον κόσμο μάλιστα, η Χρυσή Αυγή «επένδυσε», και σε μεγάλο βαθμό «ψάρεψε» ψήφους. Τώρα, ο Νίκος Δένδιας φαίνεται να «εκμεταλλεύεται» ακριβώς την «υπόθεση των Φαρσάλων» για να δείξει ότι «υπάρχει κράτος».

[caption id="attachment_231568" align="alignnone" width="600" caption="φωτο Antinews"][/caption]

 

Οι «ευαίσθητοι» περί τα ανθρώπινα δικαιώματα, πάντως, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι επανειλημμένως στο παρελθόν η Αστυνομία είχε κάνει εφόδους σε καταυλισμούς και είχε βρεί σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών. Σε αυτές τις περιπτώσεις, συχνό ήταν το φαινόμενο οι τσιγγάνοι-μέλη των κυκλωμάτων να τους «υποδεχτούν» με ντουφεκιές.

Εννοείται ότι οι τσιγγάνοι στην πλειοψηφία τους υποφέρουν και από αυτά τα ίδια τα κυκλώματα-πατριές που υπάρχουν στους καταυλισμούς. Πολλοί από τους Έλληνες Ρομά, που θέλουν να ξεφύγουν από τη μιζέρια του περιθωρίου και να προκόψουν, έχουν πάρει πρωτοβουλίες να αντισταθούν σε τέτοιου είδους κυκλώματα, και συχνά έχουν συναντήσει λυσσασμένη αντίσταση μέσα στους καταυλισμούς. Σε αυτή την προσπάθειά τους, πρέπει να έχουν την συμπαράσταση της προοδευτικής Ελλάδας. Διότι η καταστολή από μόνη της δεν αρκεί ούτε κατά διάνοια να λύσει τα τεράστια προβλήματα των Ελλήνων τσιγγάνων.

Η φτώχεια, οι άθλιες υποδομές στους καταυλισμούς, συχνά χωρίς φώς και νερό, η έλλειψη εκπαίδευσης και σχολείων, η απουσία αθλητικών υποδομών, και βέβαια ο ρατσισμός, είναι που μετατρέπουν σε γκέτο τους τσιγγάνικους πληθυσμούς. Οπου φτιάχνεται ένα σχολείο και βγάζει ανθρώπους, οι οποίοι μάλιστα θα μπούν στο Πανεπιστήμιο, εκεί θα νικηθούν τα κάθε λογής κυκλώματα και θα ξεπεραστούν οι όποιες οπισθοδρομικές δομές της «τσιγγάνικης πατριάς». Ετσι, θα γίνουν τα ουσιαστικά βήματα για την ένταξη των Ρομά στην κοινωνία. Και τέλος, όσο κλείνει η κοινωνία μας τα μάτια σε αυτά τα προβλήματα, τόσο θα καρπώνονται κέρδη τα ναζιστικά άκρα.

Le canard

ΣΧΟΛΙΑ

 1. litsa avatar
  litsa 23/10/2013 09:27:29

  Το μόνο σοβαρό και αντικειμενικό άρθρο που έχω διαβάσει αυτές τις μέρες γιά αυτό το πρόβλημα.

 2. Hawk avatar
  Hawk 23/10/2013 09:41:09

  Ψηφίζουν οι τσιγγάνοι?

  • Υποψιασμένη avatar
   Υποψιασμένη @ Hawk 23/10/2013 09:55:17

   Όσοι διαθέτουν Ελληνική ταυτότητα, δε θα ψηφίζουν;

   • Hawk avatar
    Hawk @ Υποψιασμένη 23/10/2013 11:16:16

    Σωστά, Ελληνική ταυτότητα, το πρώτο βήμα για να σε οδηγήσει στην είσπραξη των επιδομάτων!

   • Eva avatar
    Eva @ Υποψιασμένη 24/10/2013 10:07:47

    Και όπως βλέπεις κάποιοι έχουν και 2 ταυτότητες.
    Άρα διπλοψηφίζουν.
    Για ψάξτε λιγο τις ταυτότητες...

  • κεντρώος εξτρεμιστής avatar
   κεντρώος εξτρεμιστής @ Hawk 23/10/2013 18:51:00

   Ψηφίζουν , με το αζημίωτο

 3. ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
  ΗΛΕΚΤΡΑ 23/10/2013 09:59:16

  Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
  ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΙΑ ΦΥΛΑΚΗ
  ΑΛΛΑ ΠΟΣΟ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΚΕΨΗ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΓΕΜΙΖΑΝ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΙ ΤΣΙΓΓΑΝΙΚΟΙ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΙ ΑΥΤΑ ΘΑ ΓΕΜΙΖΑΝ ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ;;;;
  ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΘΕΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ
  ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ;;;;
  ΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΑΙΩΝΩΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΡΟΛΟ
  ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ;;
  ΠΑΝΤΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΑΝ ΣΩΘΕΙ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
  Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
  ΤΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ
  ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ;;;
  Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΠΑΙΤΟΥΝ
  ΔΕΝ ΤΑ ΒΟΗΘΑΕΙ
  ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ
  ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ ΑΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΞΥΠΟΛΗΤΑ 'Η ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ
  'Η ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΖΕΣΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΙ ΕΝΑ ΧΑΔΙ
  ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΙΤΕΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ
  ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΝΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ
  ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΑΡΙΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΙΑΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΘΛΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΜΑΣ
  ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ

  • Hawk avatar
   Hawk @ ΗΛΕΚΤΡΑ 23/10/2013 11:18:27

   Ηλέκτρα, και το πασοκ δημιούργησε πολλά σχολεία, αλλά στο τέλος οι φυλακές του φάνηκαν χρησιμότερες.

  • Χαλκιδέος avatar
   Χαλκιδέος @ ΗΛΕΚΤΡΑ 23/10/2013 17:47:12

   Ηλέκτρα, αν έχεις την καλωσύνη, γράφε με μικρά! ΜΑΣ ΕΒΓΑΛΕΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ! Όταν γράφουμε με κεφαλαία, σημαίνει ότι φωνάζουμε. Ευχαριστώ.

  • αντιρεαλιστής avatar
   αντιρεαλιστής @ ΗΛΕΚΤΡΑ 23/10/2013 22:30:45

   Πρόσεξε πολύ όταν μιλάς για γονίδια και άλλες έννοιες της επιστήμης της βιολογίας που φαίνεται ότι δεν κατέχεις καθόλου!Τα γονίδια κτλ δεν παίζουν καμία σχέση μ'αυτό που λες!

 4. parsifal avatar
  parsifal 23/10/2013 10:13:09

  Γιατί πρέπει πάση θυσία να "ενσωματωθούν" στην ελληνική κοινωνία οι Γύφτοι ; Τι εχει να κερδίσει η ερμη η ελληνική κοινωνία απο τα ατομα αυτά ;
  Σε ποιό επίπεδο ;
  Απο τις ... δεξιότητες τους ;
  Απο την ... δημιουργκότητα τους ;
  Απο το ... κάλλος τους ;
  Απο τον ανύπαρκτο πολιτισμό τους ;
  Δεν αρκούν οι διάφοροι επώνυμοι γυφτο-"καλλιτέχνες" που συμμετείχαν στην αισθητική και μουσική εκβαρβάρωση των τελευταίων ετών ;
  ΚΙΝΗΤΡΑ να φύγουν, κλείσιμο των ΔΙΑΤΡΗΤΩΝ για τους Γύφτους της Βαλκανικής συνόρων, εξυγίανση (με ολες τις εννοιες) των "καταυλισμών" και τον βίο αβίωτο στην νομιμότητα. Απο τα χρέπια που οδηγούν με κίνδυνο για τους υπόλοιπους πολίτες, απο το λαθρεμπόριο - παρεμπόριο, απο την επίθεση κορεσμού σε νοσοκομεία και μαιευτήρια, απο τις κλοπές υλικών, πρώτων υλών και καλωδίων, απο την ρύπανση με αυτοσχέδια "χυτήρια" χαλκού, απο την διακίνηση ναρκωτικών εως και την θορυβώδη και βρωμερή παρουσία τους στα πάσης φύσεως "πανηγύρια".

  • Hawk avatar
   Hawk @ parsifal 23/10/2013 11:23:04

   Ισως η μόνη πολιτική που μπορεί να τους δαμάσει είναι ο περιορισμός της αναπαραγωγής .... αυστηρά ένα παιδί, όπως στην Κίνα, μετά αυστηρά πρόστιμα. Με την προϋπόθεση να ισχύσει σε όλη την Ευρώπη μιάς και το πρόβλημα δεν είναι μόνο Ελληνικό.

   • Εικαστική πλάνη avatar
    Εικαστική πλάνη @ Hawk 23/10/2013 16:16:44

    Αστειεύεσαι πιστεύω-ελπίζω!

    • Hawk avatar
     Hawk @ Εικαστική πλάνη 23/10/2013 16:25:40

     Εσείς που δεν αστειεύεστε μπορείτε να πληρώνετε περισσότερους φόρους σας παρακαλώ για τα 14 παιδιά των Ρομά? Θα σας το χρωστώ χάρη γιατί δεν βγαίνω άλλο.

     • Μυστική Πύλη avatar
      Μυστική Πύλη @ Hawk 23/10/2013 18:32:50

      Τότε, να επιβάλλουν κι οι Ευρωπαίοι αυστηρά ένα παιδί και σ΄εσάς. Δε βγαίνουν να σας...δανείζουνε άλλο. Θα το δεχτείτε, ή τότε θα είναι φασιστικό ενώ για τους τσιγγάνους είναι μια χαρά αντιμετώπιση;
      Σαν να μην τα έχετε τακτοποιημένα στο μυαλό σας τα πράγματα.

     • warrior avatar
      warrior @ Hawk 24/10/2013 08:26:56

      Hawk, έχεις χαζέψει τελείως μου φαίνεται. Από πότε η φορολογική μας επιβάρυνση χειροτέρεψε επειδή οι Ρομά έχουν 14 παιδιά;;;;; Πες το μας ότι αυτό έφταιγε και βρίζαμε άδικα τον Στουρνάρα. Δεν πάμε καλά μου φαίνεται.

     • Hawk avatar
      Hawk @ warrior 24/10/2013 09:39:56

      Μάλλον θα χάζεψα αν το λες, αλλά γιατί έχω την εντύπωση ότι τα οικογενειακά επιδόματα δίνονται από το κράτος με χρήματα που εισπράττει μέσω της φορολογίας των πολιτών είτε αυτή είναι άμεση ή έμεση. Δεν ξέρω πάλι μπορεί να κάνω λάθος.

   • Eva avatar
    Eva @ Hawk 24/10/2013 10:01:10

    Ένα παιδι?
    Και πως θα ζήσουνε με ένα παιδί?

  • dioklis avatar
   dioklis @ parsifal 23/10/2013 14:41:07

   Αδεται οτι, αν ποτε επι πλοιου, εν μακραις και υπερωκεανιοις θαλασσοποριαις, ενσκηψη επιδημια, εκ δε των νοσουντων υπαρχη τισ θανατηφορως προσβεβλημενος,λαβρος,απαθης,αποτροπαιος, εν αποστασει τινι οπισθεν τησ πρυμνης, εμφανιζεταιο καρχαριας, αλανθαστος οιωνος του επικειμενου πενθος, μνημα περιπλανωμενον,αδηφαγον, προσμενων να καταβροχθιση το πτωμα αμα παραδιδομενον εις τα κυματα. Τοιουτος κατα τον μεγαν και φοβερον διαπλουν του Ελληνισμου τυγχανει ο Γυφτος .
   Υπηρξε το οργανον της στρεβλωσεως, ο βραχυς της αγχονης, ο πολυμηχανος εφευρετης των βασανων εν ταις χερσι των κατακτητων .....Βαλαωριτης, απαντα.

  • αντιρεαλιστής avatar
   αντιρεαλιστής @ parsifal 23/10/2013 22:32:10

   Τι εννοείται;τι να τους κάνουμε δηλαδή;να τους βάλουμε στο φούρνο και σαπουνάκι;

  • Eva avatar
   Eva @ parsifal 24/10/2013 10:04:23

   Έ...πως να τους διώχναμε?
   Αφού μας ψήφιζαν (με το αζημίωτο)

 5. Β.Κ.Σιάπκα avatar
  Β.Κ.Σιάπκα 23/10/2013 10:30:08

  Η Θ.Δραγώνα, αντιπαθής βαθύτατα αλλά το δίκηο δίκηο, ρώτησε εάν δεν ήταν ξανθό το παιδί θα δινόταν τέτοια διάσταση;
  Μια απλή πικρή ερώτηση, η απάντηση της οποίας καταδεικνύει τις βαθειές κι ανομολογητες κατρακύλες μας...
  Οι τσιγγάνοι δεν το εξέδιδαν το παιδί, το μεγάλωναν, μαμά την έλεγε την τσιγγάνα το κοριτσάκι, τώρα η μαμά μπήκε στη φυλακή γιατί ανελαβε να είναι μάνα της και η πραγματική μανα δεν εμφανίζεται.. - και φυσικά πλέον το παιδί δεν έχει μάνα...
  Μας ενόχλησε σφοδρα που ΜΑΣ κλέψαν τον ξανθό άγγελο, αυτή είναι η αιτία όλης αυτής της παράστασης και η ερώτηση η σκοτεινή είναι το γιατί....

  Οι τσιγγάνοι έχουν λιγότερο.μαύρη ψυχή απ' οσο εμείς οι εξελιγμένοι... πόσα περιστατικά παιδεραστίας έχουν αυτοί πόσα εμείς; γι' αυτό και ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ, κατά πως λέει και τ' όνομά τους, να τους ...αγγίζουμε!!

  (Και ο γάμος με τον ερχομό της περιόδου δεν ειναι παιδεραστία στον πολιτισμό τους και δεν θα τους επιβάλουμε τον πολιτισμό μας, μέχρι πριν 30 χρόνια και στα χώρια μας γινόταν τέτοιοι γάμοι! )

  Όσο για την παραβατικότητα όσο υπάρχουν μπαλαμοί που κάνουν την δουλείτσα τους με τις μπίζνες των τσιγγάνων, τόσο κι αυτοί θα είναι αρχηγοί στο αντικείμενο!

  • BLACK CAVIAR avatar
   BLACK CAVIAR @ Β.Κ.Σιάπκα 23/10/2013 12:20:16

   Αν δεν ήταν ξανθό το παιδί, δε θα ξεχώριζε σα την μύγα μες στο γάλα και δε θα ψάχναν την υπόθεση. Αν για κάποιο λόγο γινόταν γνωστό ότι πρόκειται για μη βιολογικό τους παιδί, και μελαχροινό να ήταν φυσικά και θα γινόταν ο ίδιος ντόρος.

   • KOSTAS75 avatar
    KOSTAS75 @ BLACK CAVIAR 23/10/2013 18:39:11

    Δεν ξεχώριζε σαν τη μύγα μες στο γάλα.... Σαν το γάλα μες στη μύγα ξεχώριζε!

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Β.Κ.Σιάπκα 23/10/2013 15:44:44

   Δεν το εξέδιδαν ΑΚΟΜΑ το παιδί...
   Κρίνοντας απο τη φάτσα του πατέρα, δεν έχω αμφιβολίες για το μέλλον του παιδιού....
   Γιατί άλλωστε να "προμηθευτούν¨ ένα ξανθό παιδί; Ηλίου φαεινότερο...
   Το ξέρεις ότι σε γάμους τσιγγάνων, συχνά ο πεθερός "δοκιμάζει¨ πρώτος τη νύφη;
   Γνωρίζεις τι αιμομιξία και τι αθλιότητα κοινωνική υπάρχει στους καταυλισμούς και τους οικισμούς τους;
   Η αριστερή σου ιδεοληψία σε φτάνει σε σημείο να ενοχοποιείς την υπόλοιπη κοινωνία για το ότι μία ομάδα που έφτασε εδώ τον 14ο αιώνα θέλει να παραμένει σε γκέτο...Από ένα σημείο και μετά, δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Να σταματήσουν τις κλάψες οι Τσιγγάνοι, τους φταίει μόνο ο κακός εαυτός τους.
   Είμαι Αρβανίτης και οι πρόγονοί μου έφτασαν στην Ελλάδα όντας ημινομάδες-βοσκοί την ίδια εποχή με τους Τσιγγάνους. Τα ύστερα χρόνια του Βυζαντίου. Σύγκρινε τώρα τους μεν με τους δε. Όχι μόνο τώρα, αλλά εδώ και αιώνες. Δες την αρβανιτόφωνη Ύδρα του 1800 και τους τσιγγάνικους καταυλισμούς της ίδιας εποχής. Και μιλάμε για αλλόγλωσσες ομάδες, όχι ελληνόγλωσσες.....

   • αντιρεαλιστής avatar
    αντιρεαλιστής @ ΒΙΣ 23/10/2013 22:38:01

    Πάντως πολλοί μελετητές έχουν μιλήσει για αιμομιξία και παιδεραστία στα αρβανίτικα σπίτια με τα μεγάλα μάνταλα στην πόρτα...

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ αντιρεαλιστής 24/10/2013 00:21:23

     Μπορείς να μου αναφέρεις κάποια βιβλιογραφία; Εκτός και αν λες για να πεις κάτι, στο πλαίσιο του αριστερίστικου ιδεασμού και των αριστερίστικων συμπλεγμάτων ("αγαπώ όλη την ανθρωπότητα γενικώς και αορίστως, αλλά μισώ το έθνος μου και, φυσικά, τους ταξικούς εχθρούς μου και όσους δεν σκέφτονται όπως εγώ,ε επιδή και αυτοί ταξικοί εχθροί είναι"). Έχω υπόψη σοβαρές μελέτες για αρβανίτικες κοινωνίες, αλλά τέτοια φαινόμενα απουσιάζουν. Και επειδή γνωρίζω αρκετές παλιές ιστορίες για την περιοχή μου, και αλληλοσκοτωμούς και άλλα θλιβερά, σου λέω ότι για τέτοια φαινόμενα (που δεν μένουν κρυφά) δεν έχω ακούσει. Και δεν μιλάω για περιστασιακά φαινόμενα αναφορικά με τις τσιγγάνικες κοινωνίες, μιλάω για κανονικά ήθη....

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Β.Κ.Σιάπκα 23/10/2013 15:48:47

   Για το "άθικτοι¨ που λες, δες το σχόλιό μου πιο κάτω. Πρόκειται περί ινδουϊστικής δοξασίας, θεμέλιο στο διαχωρισμό των καστών. Την κουβάλησαν στην Ευρώπη οι Τσιγγάνοι, δεν τους την επέβαλε κανείς. Οι ίδιοι θεωρούσαν εαυτούς αρχικά "άθικτους¨, επειδή ανήκαν στην κατώτερη κάστα.

   • Β.Κ.Σιάπκα avatar
    Β.Κ.Σιάπκα @ ΒΙΣ 23/10/2013 21:06:19

    Aθίγγανος: αυτός που δεν επιτρέπει να τον αγγίξουν.
    Το άθικτος είναι άλλο πράγμα.
    Στο πρώτο αποφασίζει αυτός, στο δεύτερο εξαρτάται από τις αποφάσεις των άλλων.
    Ο αυτοπροσδιορισμός τους είναι το προκείμενο.
    Στις συντηρητικές περιοχές της επαρχίας η παραβατικότητα των τσιγγάνων είναι ελάχιστη και επιδίδονται σε τέχνες που αγγίζουν τα όρια της νομιμότητας, πχ ανακύκλωση.
    Ο βαθμός παραβατικότητάς τους είναι απολύτως ανάλογος του μεγέθους διαφθοράς της τοπικής ή και ευρύτερης κοινωνίας.
    Στα γιάννενα πάντως είναι περιορισμένος.
    (όπως φυσικά, κι αυτό τα λέει όλα για την συγκεκριμένη αναλογία, και η εφορία των ιωαννίνων είναι πρώτη στην επίτευξη εσόδων: http://www.anex.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1808%3A2013-03-08-17-30-56&catid=36%3Atop-news),
    Στην αττική η παραβατικότητά τους είναι στα ύψη. Αλλά όχι σε όλες τις περιοχές, πχ οι αθίγγανοι στο Περιστέρι είναι εδώ και χρόνια νοικοκυραίο, μήπως επειδή το Περιστέρι ήταν φτωχογειτονιά και σφηκοφωλιά αριστερών κάποτε; ...κι ως γνωστόν οι αριστεροί κάποτε σεβόντουσαν τους πάντες και δεν ήθελαν να έχει μόνον το δικό τους παιδί ψωμί αλλά να έχει και του διπλανού τους.

    Το ό,τι στους τσιγγάνους ο πεθερός ελέγχει τη νύφη την πρώτη νύχτα του γάμου πρώτη φορά το διαβάζω σε εσένα.
    Όπως και η αδερφή σου έχει δουλέψει με τσιγγάνους έχει δουλέψει κι εμένα ο ξαδερφός μου, μου έχει μεταφέρει και τα καλά τους και τα κακά τους, αλλά και την πεποίθησή του πως είναι απολύτως εντάξιμοι σε μια ευνομούμενη κοινωνία αρκεί να τους σέβεσαι και να μη τους εκμεταλλεύεσαι. Αυτό που ζητάει δηλαδή ο καθένας μας.
    Μόνον που θεωρούμε πως εμείς έχουμε δικαίωμα να το ζητάμε, αλλά αυτοί όχι...

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ Β.Κ.Σιάπκα 24/10/2013 00:28:15

     Οι συνήθεις αριστερές ιδεοληψίες, οι φιλεύσπλαχνοι αριστεροί που βοήθησαν τους Τσιγγάνους να ενταχθούν, κλπ. Και στο Καρπενήσι εντάχθηκαν οι Τσιγγάνοι, σε πληθυσμό συντηρητικό, αλλά, όπως και στο Περιστέρι, ήταν μικρός ο αριθμός τους σε σχέση με τον συνολικό πληθυσμό. Από το αριστερό μυαλό σου δεν πέρασε αυτό;
     Αν μεταχειρίζεται κάποιος του Τσιγγάνους ως ζώα που έχουν ανάγκη περίθαλψης, αυτός είσαι ΕΣΥ και οι ομοϊδεάτες σου. Εγώ τους θεωρώ ανθρώπους που έχουν το αυτεξούσιο, που μπορούν άνετα να βουλεύονται, να σκέφτονται, να διαλέγουν μεταξύ καλού και κακού. Και τους θέτω ενώπιον των ευθυνών τους. Εσύ τους θεωρείς οιονεί μαϊμούδες που έχουν το ακαταλόγιστο, είδος προς εξαφάνιση που έχουν ανάγκη από τους φιλάνθρωπους "μπαλαμούς" να τους βοηθήσουν. Ειλικρινά, αν έλεγες αυτά που γράφεις πιο πάνω σε ένα Τσιγγάνο, σίγουρα θα κάγχαζε πίσω από την πλάτη σου. Και θα έκανε πολύ σωστά....

     • Β.Κ.Σιάπκα avatar
      Β.Κ.Σιάπκα @ ΒΙΣ 24/10/2013 01:14:17

      την ίδια άποψη έχω κι εγώ για τους νιούέητζ αριστερούς.
      Μόνον που εσύ τους αντιπροσωπεύεις εδώ κι ο τρόπος σκέψης σου, κι όχι εγώ.
      Απάντησε ειλικρινά, ο τσιγγάνος έχει το ίδιο δικαίωμα σε μια ευνομούμενη κοινωνία που έχω κι εγώ;
      Εάν του το αναγνωρίσεις πως το έχει, τότε θα σε βοηθήσω να του μεταλαμπαδεύσεις και τις υποχρεώσεις του σ΄ αυτήν την ευνομούμενη κοινωνία.
      Αρκεί να έχεις κι ο ίδιος συναίσθησή τους, όπως έχω κι εγώ.
      Τον σεβασμό δεν τον επιβάλλεις, δεν τον απαιτείς.
      Τον εμπνέεις.

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ Β.Κ.Σιάπκα 24/10/2013 09:39:17

      Μήπως κατάλαβες ότι είπα ότι ο Τσιγγάνος ΔΕΝ έχει το ίδιο δικαίωμα σε μία ευνομούμενη κοινωνία όπως εγώ ή εσύ ή όποιος άλλος; Διάβασε σε παρακαλώ τι έχω γράψει πιο πάνω...Αλλά έχει και τις ίδιες υποχρεώσεις επίσης...Εχουν αποδεχθεί οι Τσιγγάνοι, στην πλειονότητά τους, το αξιακό σύστημα μιας ευνομούμενης κοινωνίας; Ή τελικά τους βολεύει και τους αποφέρει χρήμα το περιθώριο. Η διαφορά μας είναι ότι τους θέτω προ των ευθυνών τους, δίχως φυσικά να αρνούμαι και τις ευθύνες της Πολιτείας. Αλλά αν δεν θες εσύ, ως Τσιγγάνος, να ενταχθείς, καμία Πολιτεία δεν μπορεί να σε αναγκάσει, εκτός και αν μιλάμε για ολοκληρωτικές μεθόδους. Εν έτει 2013, όταν βρίσκονται εδώ απο τον ύστερο Μεσαίωνα, νομίζω ότι είναι λογικό να τους ζητήσει κανείς ευθύνες για την κατάντια τους...

 6. Ρηνα avatar
  Ρηνα 23/10/2013 11:14:37

  Παντως ετσι οπως εχει διαμορφωθει σημερα η τσιγγανικη φυλη ειναι αδυνατον να ενσωματωθει καπου. Εχουν την απατη μεσα στο αιμα τους. Θελει χρονια για να αλλαξουν και αν το κατορθωσουν, με τη βοηθεια της πολιτειας βεβαια, εδω ειμαστε παλι να τα πουμε. Ετσι οπως ειναι τωρα καθε σχεδιο ανεφικτο.

 7. anarcholiberal avatar
  anarcholiberal 23/10/2013 11:30:34

  Για ν αντιληφθείτε το όλον πρόβλημα, σας ενημερωνω ότι, προ τριετίας στην Καλαμάτα, στην οποία κατοικεί (τροπος του λέγειν...) μία μεγάλη μερίδα από τσιγγάνους στην χωρα μας, ελήφθη η απόφαση να κατασκευάσει ο Δήμος Καλαματας με δικά του έξοδα, σοβαρούς καταυλισμούς με προκατ οικίες, για να εξαφανισθούν τα τσαντίρια και η βρωμα. Πραγματι, κατασκευάσθηκαν. Ξερετε τί έγινε;;; Οι τσιγγάνοι έκλεψαν ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ (αλουμίνια, χαρντμπορντ,τουαλέτες κλπ) ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥΛΑΓΑΝ ΜΙΣΟΤΙΜΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ!!! Βεβαιως συνεχισαν, όπως και συνεχίζουν, να ζουν σε τσαντίρια μεσα στην βρωμα και την δυσωδια! Επομένως, θα έλεγα ότι, πράγματι ενυπάρχει εις το αίμα τους η συγκεκριμένη στάση ζωής, άλλωστε μην ξεχνούμε ότι, πρόκειται περί ΝΟΜΑΔΙΚΩΝ ΦΥΛΩΝ παντού στην Ευρώπη και στον κόσμο. Πώς θ αλλάξει αυτό; ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΩ

  • πΔπ avatar
   πΔπ @ anarcholiberal 23/10/2013 21:48:51

   Αναφέρεσαι στον καταυλισμό "Καρυδιά" ή τους έφτιαξαν και αλλού και το μπαχάλεψαν;!
   Χαμένη υπόθεση και πεταμένα λεφτά.

 8. Kimon avatar
  Kimon 23/10/2013 11:36:50

  Εχω δεί με τα μάτια μου προστατευόμενη παραδεισένια περιοχή Natura να την μετατρέπουν οι Ρομά (αυτούς που κάποιοι ρατσιστές τους λέγανε παλιά γύφτους), σε κρανίου τόπο σε χρόνο ντε τε. Δεν μας έφταναν οι γηγενείς, αλλά οι πασοκοπροοδευτικοί προσκάλεσαν εδώ τους γύφτους όλων των Βαλκανίων. Άδειασε η Ρουμανία και γέμισε η Ελλάδα. Δικαιοσύνη πάντως είναι να στήνουν τα τσαντήρια τους οι γύφτοι δίπλα στις βίλλες των θολοκουλτουριάρηδων.

 9. ΚΜ avatar
  ΚΜ 23/10/2013 12:08:11

  Έχεις ξεφύγει.

 10. anarcholiberal avatar
  anarcholiberal 23/10/2013 12:17:45

  κατα αρχας, εντελως άκυρον το περι παιδεραστίας! Τουτο δε διότι, ΕΜΕΙΣ ειμαστε περισσότεροι και συνεπώς, ναι, αριθμητικά έχουμε πιο πολλές περιπτώσεις, όμως στατιστικά, τί γίνεται, ξέρουμε;; Αν δεν ξερουμε, δεν ομιλούμε! Έπειτα είναι το εξής: οι άνθρωποι αυτοί, καλοί και άγιοι να συμφωνήσω, πλην διάγουν τον βίο τους ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ και με δική τους Κυβέρνηση, τροπον τινά, μιας και έχουν ΑΡΓΗΓΟ, ΒΑΣΙΛΙΑ, ΠΡΙΓΚΙΠΑ κοκ! Πρόκειται περί κράτους εν κράτει, με διευρημένη ερμηνεία ασφαλώς, όμως έτσι έιναι και αυτό δεν μπορείς να το αρνηθείς. Επομενως, έχουμε να κάνουμε με μία ιδιαίτερη φυλή (αυτοί το λένε όχι εγώ) με ιδιαίτερη γλώσσα και με δικούς της κανόνες διαβίωσης και άρα θα έπρεπε κανονικα να επιζητούν την αυτοδιάθεσή τους, κοινώς ένα κράτος! Την ΑΘΙΓΓΑΝΙΑ ας τ ονομάσουμε.. Δεν το ζητούν ομως και ξέρεις γιατι;; ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΑΔΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΚ ΓΕΝΝΕΤΗΣ! Συνεπώς, θα πρεπει τωρα εσυ κι εγω κι ο καθένας μας ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ Η ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΙΟΑΝΟΥ;; ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ;;;

 11. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 23/10/2013 12:42:21

  Να σας το αναλύσω επιστημονικά?

  Ακόμα και το χειρότερο ζώο ,πάρτε το πιό βρωμερό πτωματοφάγο , ύαινα ,τσακάλι, αν δει τα μικρά του να κινδυνεύουν , πχ να έχουν βγεί στο δρόμο ανάμεσα στα αυτοκίνητα , θα βάλει τη ζωή του σε κίνδυνο για να τα σώσει.

  Ο τσιγγάνος ΤΑ ΣΤΕΛΝΕΙ τα παιδιά του ανάμεσα στα αυτοκίνητα για να ζητιανεύουν - και ακόμα χειρότερα ,τα γεννάει ειδικά γι'αυτό!

  Τα συμπεράσματα δικά σας ,για να μη με πείτε ρατσιστή...

  • Eva avatar
   Eva @ ΣΤΕΛΙΟΣ 23/10/2013 14:09:44

   Κι αν σε πούνε δηλαδή τι θα γίνει?

   Για να μη μας πούνε ρατσιστες δηλαδή πρέπει να πληρώνουμε ψευτοεπιδόματα δεν κατάλαβα.

   • Γιαδικιάρογλου avatar
    Γιαδικιάρογλου @ Eva 23/10/2013 23:06:52

    Πάντως εγώ νοιώθω τον ρατσισμό στο πετσί μου, γιατί δεν είμαι ρομά, πληρώνω η ηλίθια την εφορία μου και τα χαράτσια, έχω ασφαλισμένο το αυτοκίνητό μου και δεν δανείζω τα παιδιά μου για να πάρουν κι οι άλλοι τα επιδόματα . Επίσης δούλευα και μορφώθηκα, έδωσα εξετάσεις και μπήκα στο δημόσιο, δεν χρωστάω στο κράτος και άλλα τέτοια ρατσιστικά.

   • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
    ΣΤΕΛΙΟΣ @ Eva 24/10/2013 09:47:53

    Για να μη σε στενοχωρήσω,να μη σου θυμίσω πως πλήρωσες και εκείνα τα 3000 ευρώ ενίσχυση στους πυροπαθείς στις πυρκαγιές της Πελοποννήσου το 2007 ,που είχαν μαζευτεί όλοι οι γύφτοι των Βαλκανίων και τα τσέπωσαν, δηλώνοντας...πυροπαθείς Πελοποννήσιοι!

  • Ενέδρα avatar
   Ενέδρα @ ΣΤΕΛΙΟΣ 23/10/2013 16:10:50

   Τυχαία λέμε οτι το πιό βάρβαρο ζώο είναι ο άνθρωπος; Και ο αμόρφωτος, ακαλλιέργητος, άξεστος, ακόμη περισσότερο.

 12. βαγόνι avatar
  βαγόνι 23/10/2013 13:55:11

  Το άρθρο του canard κινήθηκε μέσα σε αποδεκτά πλαίσια,για το τί
  μπορεί να δεχτεί μια χώρα και τί όχι...το πρόβλημα συνεννόησης
  με νομαδικά φύλα, το έχουν πολλές χώρες στην Ευρώπη...Γράφτηκαν,
  όμως,και μικρο-μεσαίες παρεμβάσεις που έρχονται απο το μεσοπόλεμο...,
  για να μή πώ τίποτε βαρύτερο...ουδεμία έκπληξη,βέβαια...ανέκαθεν,οι
  οικονομικές κρίσεις φέρναν στην επιφάνεια τα κρυμμένα ένστιχτα!

 13. Darki avatar
  Darki 23/10/2013 14:53:04

  Ουτε αγγελοι,ουτε δαιμονες.Γυφτοι.Με οσα Ελληνικα ξερει ο καθενας μας,με οσα αντιλαμβανεται και κατανοει.Με προβληματα,με ιδιαιτεροτητες και εμμονες,και παραβατικοτητα.Και παραδοση,και κουλτουρα ,και απατεωνια στο αιμα τους.Οπως ολοι μας αλλωστε.Τετοιοι γυφτοι που ειμαστε,τετοιους γυφτους αξιζουμε.

 14. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 23/10/2013 15:37:08

  Oι Τσιγγάνοι ούτε άγγελοι, ούτε δαίμονες είναι. Ανθρωποι είναι, αλλά λόγω του φαινοτύπου τους (μελαμψοί) δεν μπόρεσαν αρχικά να ενταχθούν στις ευρωπαϊκές κοινωνίες, με τη σειρά του αυτό αύξησε τη γκετοποίησή τους, ίσως συντέλεσε το γεγονός ότι μάλλον προέρχονταν από την κατώτερη κάστα του ινδουϊσμού, τους ¨ντάλιτ¨, τους "άθικτους" (πρωτοξάδερφα με τους Πάκις είναι, που αυτοί οι περισσότεροι είναι ντάλιτ εξισλαμισμένοι).
  Το πρόβλημα με τους Τσιγγάνους, το ΜΟΝΟ πρόβλημα, είναι η στρεβλή κοινωνικοποίησή τους. Η αδελφή μου είχε δουλέψει κάποιο διάστημα σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα όπου εμπλέκονταν Τσιγγάνοι και μάλιστα σε δήμο της δυτικής Αθήνας όπου είναι οι πλέον ενταγμένοι (υποθέτω ότι προέρχονται οι συγκεκριμένοι από τους Ρωμιοκατσίβελους της ανατολικής Θράκης που τους αναφέρει και ο Βιζυηνός). Λοιπόν, σας πληροφορώ ότι τα μικρά παιδιά κοινωνικοποιούνται θεωρώντας το ψέμμα αρετή και καθήκον. Αυτό τα λέει όλα. Πώς να δουλέψεις με μία κοινωνική ομάδα όπου οι αξίες σε σχέση με την ευρύτερη κοινωνία είναι σαν τον αντεστραμμένο καθρέφτη; Εγώ μαθαίνω τα παιδιά μου να μην λένε ψέμματα, αυτοί τα μαθαίνουν να λένε. Τόσο απλά.
  Αν σταματήσει η στρεβλή κοινωνικοποίησή τους, όλα θα λυθούν. Αν δεν σταματήσει, εκατό δις ευρώ να ξοδέψει το Κράτος και η ΕΕ, όλα θα πάνε στράφι. Σαν τις χημικές τουαλέτες που έστεινε το Κράτος σε καταυλισμούς και αυτοί τις πουλούσαν.... Παιδεία χρειάζονται οι Τσιγγάνοι και παράλληλα αυστηρούς ελέγχους από μεριά της Πολιτείας.

 15. Η Αντιφωνήτρια avatar
  Η Αντιφωνήτρια 23/10/2013 16:55:32

  Όσο δεν επιβάλλεται τα παιδιά τους να αναγνωρίζονται μέσω εξέτασης DNA και να λαμβάνουν τουλάχιστον την υποχρεωτική εκπαίδευση, επιδόματα, παροχές, διευκολύνσεις από το κράτος, δεν πρέπει να παραχωρούνται. Μόνο έτσι υπάρχει ελπίδα μακροπρόθεσμα -και με το ζόρι-, να γλιτώσουν κάποια απ΄τα παιδιά τους από τη μαύρη μοίρα που τους ....εξασφαλίζουν οι αμόρφωτοι και ασυνείδητοι (με την έννοια του μη έχοντος επίγνωση των συνεπειών των πράξεών του), γονείς τους.

 16. Anatoli avatar
  Anatoli 23/10/2013 18:19:27

  Σε μια χώρα που η εγκληματικότητα αρχίζει από ψηλά, από πολύ ψηλά, δεν μπορείς και - το κυριότερο - δεν δικαιούσαι ως κράτος να επιβάλλεις νομιμότητα στα χαμηλότερα στρώματα της κοινωνίας που η ίδια τους η επιβίωση εξαρτάται από την εγκληματικότητα ή στην καλύτερη από την παραβατικότητα του νόμου.
  Εάν θα ζούσαμε σε μια κοινωνία "αγγέλων", όπου οι πλούσιοι, οι επιχειρηματίες, οι βουλευτές, οι δικαστές, οι δημόσιοι εν γένει λειτουργοί και η "καλή" κοινωνία θα ζούσαν βίον ηθικόν και καθ' όλα νόμιμον τότε θα ήταν σχετικά εύκολο να επιβάλλει το κράτος νομιμότητα και στους τσιγγάνους.
  Τι να πείς δηλαδή τώρα στον τσιγγάνο του Ζεφυριού;
  "Μην πουλάς χόρτο;"
  την ώρα που στις "καλές" συνοικίες πουλάνε τα βαριά ατιμώρητα;
  Στερείσαι ηθικού ερείσματος ως πολιτεία.
  Ή μήπως να του πείς "μην κάνεις λαθρεμπόριο παιδιών" όταν τα παιδιά αυτά τα πουλάει σε πλούσιες οικογένειες της "καλής" κοινωνίας;
  Να του πείς "μην πουλάς όπλα" ή μην οπλοφορείς όταν η μισή Ελλάδα έχει και από ένα Καλάσνικοφ παραμάσχαλα;

  Ας διορθώσουμε τα κακώς κείμενα της υπόλοιπης κοινωνίας και μετά είναι ζήτημα λίγων ετών να επιβληθεί η νομιμότητα στους καταυλισμούς των τσιγγάνων.

  Δεν είναι θέμα τσιγγάνων, είναι θέμα κοινωνικής σαπίλας εν γένει.
  Και εάν αυτή η σαπίλα δεν διορθωθεί ούτε οι τσιγγάνοι θα γίνουν νομιμόφρονες επειδή θα έχουν πελάτες και πλάτες στην "καλή" κοινωνία δηλ. στην υπόλοιπη κοινωνία.
  Γιατί τα ναρκωτικά, τα όπλα, τα παιδιά κλπ κλπ δεν τα εμπορεύονται μεταξύ τους, στην υπόλοιπη "καθαρή" και "καλή" κοινωνία τα εμπορεύονται.
  Ας μην δουλευόμαστε μεταξύ μας.
  Για τα ναρκωτικά, την πορνεία, τα όπλα κλπ κλπ την ζήτηση την δημιουργούν οι πελάτες και αυτοί οι πελάτες είναι της "καλής" κοινωνίας μέλη και όχι των καταυλισμών.

  • Zugzwang avatar
   Zugzwang @ Anatoli 23/10/2013 19:51:15

   @Anatoli
   Η αποψη σας θα εστεκε αν οι "συνηθειες" των Ρομα που ζουν σε αλλες χωρες της Ευρωπης ηταν διαφορετικες απο εκεινες των Ρομα που ζουν στην Ελλαδα. Επειδη ομως οι "συνηθειες" τους ειναι ιδιες μεσα και εξω απο την Ελλαδα, η προσπαθεια σας να κατηγορησετε τους Ελληνες για τις "συνηθειες" των Ρομα καταρρεει.
   Χθες, στην Ιρλανδια, η αστυνομια ανακαλυψε μια δευτερη περιπτωση ξανθης "Μαριας" σε οικογενεια Ρομα. Οι στοργικοι αυτοι ανθρωποι παρουσιασαν στους αστυνομικους εγγραφα για το παιδι τα οποια αποδειχθηκαν ανακριβη. Το νοσοκομειο, στο οποιο υποτιθεται οτι γεννηθηκε η μικρη, δεν ειχε ιδεα για την γεννηση της...Συμφωνα με την λογικη σας, θα φταιει η παραβατικοτης των Ιρλανδων για την πραξη των Ρομα...Θα παρασυρθηκαν απο τους κακους Ιρλανδους οι καÿμενοι...
   Υ.Γ Σημερα, στην Μυτιληνη, συνελαβαν ζευγαρι Ρομα και την μητερα της γυναικας που πηγαν να δηλωσουν παιδι το οποιο δεν ηταν δικο τους. Θα φταινε οι Μυτιληνaιοι, συμφωνα με την αποψη σας...

   • αντιρεαλιστής avatar
    αντιρεαλιστής @ Zugzwang 23/10/2013 22:46:47

    Μα γιατί πιστεύετε ότι αυτά που περιέγραψε ο Anatoli δεν συμβαίνουν σε άλλες χώρες τις Ευρώπης;

   • Anatoli avatar
    Anatoli @ Zugzwang 23/10/2013 22:47:05

    Αυτό που λέω είναι κάτι πολύ απλό:
    για να υπάρχει έγκλημα (πορνεία, ναρκωτικά, εμπόριο παιδιών, εμπόριο όπλων κλπ) πρέπει να υπάρχουν αποδέκτες των παράγωγων προϊότων ή υπηρεσιών του εγκλήματος.
    Για να υπάρχουν πόρνες πρέπει να υπάρχει ζήτηση για πόρνες αλλοιώς καμμία δεν θα εκδίδονταν επειδή δεν θα κέρδιζε κάτι εκδιδόμενη και κανένας δεν θα ενδιαφέρονταν να εκδίδει γυναίκες.
    Για να υπάρχει εμπορία ναρκωτικών υπάρχουν χρήστες που ζητάνε ναρκωτικά. Εάν δεν υπάρχει ζήτηση από χρήστες, εάν κανένας χρήστης δεν υπάρχει τότε κανένας δεν θα πουλάει ναρκωτικά επειδή δεν έχει να κερδίσει κάτι μιάς και κανένας δεν θα αγοράζει το πωλούμενο (παράνομα) είδος.
    Αυτό που λέω λοιπόν είναι ότι η ζήτηση δημιουργείται εκτός του καταυλισμού των τσιγγάνων, στην "καλή" κοινωνία και οι τσιγγάνοι αναλαμβάνουν (με το αζημίωτο πάντα) να ικανοποιήσουν αυτήν την ζήτηση των παράνομων προϊόντων ή υπηρεσιών, κάνουν δηλαδή την βρώμικη δουλειά ενώ η "καλή" κοινωνία μένει στο απυρόβλητο απλώς πληρώνοντας χρήμα που προφανώς έχει, συμμετέχοντας όμως στο έγκλημα ως αποδέκτης των παράνομων προϊόντων και υπηρεσιών.
    Για τις παρανομίες δηλ. των εγκληματιών που σκοπό έχουν το κέρδος (οικονομικό ή άλλο) συνυπεύθυνη ή μάλλον καλύτερα η κυρίως υπεύθυνη είναι η "καλή" κοινωνία που δημιουργεί την ζήτηση των παράνομων υπηρεσιών και προϊόντων και δευτερευόντως όσοι ικανοποιούν αυτήν την ζήτηση εμπορευόμενοι τις παράνομες υπηρεσίες και τα προϊόντα δηλ. εν προκειμένω οι τσιγγάνοι (αν και δεν είναι μόνον αυτοί αλλά και πολλοί άλλοι αλλοδαποί και ντόπιοι).

    Βέβαια, η "καλή" κοινωνία, απενοχοποιεί τον εαυτό της ρίχνοντας όλη την ευθύνη στους τσιγγάνους και σε όποιους άλλους εμπορεύονται παράνομα προϊόντα και υπηρεσίες επειδή η ίδια αρνείται να παραδεχτεί πως δεν είναι "καλή" αλλά είναι το ίδιο βρώμικη και παράνομη όσο οι τσιγγάνοι και οι λοιποί παράνομοι._

 17. Hawk avatar
  Hawk 23/10/2013 18:46:43

  Ενα έχω μη βιάζεσαι. Και παρεπιπτόντως δεν με δάνεισε κανένας ευρωπαίος ούτε το κράτος τόσα χρόνια με συντηρεί, μου χρωστάει δεν του χρωστάω.
  Αλλά έλεος πιά με τα δήθεν ανθρωπιστικά σας, δεν είπε κανένας να εξαφανίσουμε τους τσιγγάνους, μιά τάξη στην ζωή τους δεν είναι παράλογο για να είναι αρμονικότερη και η ζωή με τους υπόλοιπους. Εν τω μεταξύ με εκνευρίζει αφάνταστα το γεγονός ότι συντελείται τεράστια οικολογική καταστροφή, έχουμε κάνει μέσω του υπέροχου καπιταλισμού που αγαπάμε και λατρεύουμε , έναν απέραντο σκουπιδότοπο τον πλανήτη , χωρίς μέλλον, και την πέφτουμε σε κάποιον που απλά τολμά να ζητά καλύτερη προσαρμογή των τσιγγάνων στις κοινότητές μας. Ελεος λοιπόν, παραδίνομαι, ας κάνουν όσα παιδιά θέλουν.

 18. akenaton avatar
  akenaton 23/10/2013 23:42:04

  Ευκαιρία δωρεάν παραληρηματικής εκτόνωσης μιας υποβόσκουσας ρατσιστικής πεποίθησης για ορισμένους η παρούσα ανάρτηση.
  Πυροβολείτε κατά ριπάς.
  No mercy!
  Και μη χειρότερα ...

 19. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 24/10/2013 00:35:44

  Προσωπικά αρνούμαι να αντιμετωπίσω τους Τσιγγάνους ως κάτι άλλο από τους υπόλοιπους Έλληνες ή τους υπόλοιπους ανθρώπους. Οι αριστεροί τους αντιμετωπίζουν ως κατώτερα ανθρώπινα όντα που έχουν ανάγκη προστασίας και καθοδήγησης. Εχουν το αυτεξούσιο ως ανθρώπινα όντα, έχουν ελληνική υπηκοότητα, γνωρίζουν δικαιώματα και υποχρεώσεις (η περίπτωση του διάσημου, πλέον, ζεύγους είναι χαρακτηριστική). Απλά επιλέγουν να διεκδικούν όλα τα δικαιώματα και επιλέγουν να μην τηρούν καμία υποχρέωση. Για τους πάμπλουτους Βιλανάκηδες στη Γιάννουλη της Λάρισας έχετε ακούσει; Αν οι Τσιγγάνοι είναι αυτό που είναι, τότε οι ευθύνες βαραίνουν τους ίδιους. Θέλουν να είναι αυτό που είναι, όσοι το επιλέγουν. Στη σημερινή εποχή δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Απλούστατα, το περιθώριο βολεύει, αποφέρει μαύρο χρήμα που δεν βρίσκεται αλλού. Υπάρχει και το παράδειγμα της Ελένης Βιτάλη που επέλεξε άλλο δρόμο, υπάρχει και το παράδειγμα του νεαρού από τον Βόλο που μπήκε στο Πανεπιστήμιο και έστειλα το λινκ. Αλλά όσο αυτά μένουν εξαιρέσεις, δεν θα φταίει κανείς στους Τσιγγάνους που έχουν τη δημόσια εικόνα που έχουν. Τους φταίει ΜΟΝΟ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΤΟΥΣ....

 20. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 24/10/2013 06:33:38

  Στη Κρητη, εχουν ριμαξει την υπαιθρο. Κλεβουν συνεχως εκατονταδες μετρα καλωδια (το κοστος των οποίων πληρωνουμε ολοι μας σα @@κες), κλεβουν υδρομετρα απ τα χωραφια, και ειναι συνεχως στην επαιτεια, δημιουργοντας μια τραγικη εικονα που βλαπτει το τουρισμο και προφανως τα εσοδα του Κρατους.

  Πολυ το κουραζουμε και δεν υπαρχει λογος. Αυτοι ΔΕΝ αλλαζουν, η λυση ειναι ομοια με αυτη της Γαλλιας: μαζικες απελασεις στις Βαλκανικες χωρες. Οσοι δεν ειναι εφικτο να φυγουν ας παμε σε περιοχες μακρια απ τα αστικα κεντρα και τις τουριστικες περιοχες. Αν και εκει συνεχισουν τα ιδια, τοτε χρειαζονται ακομα πιο αυστηρες ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ κυρωσεις. Τοτε ισως βρουν κινητρα να φυγουν κι αυτοι για τη βορ Βαλκανικη...

 21. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 24/10/2013 08:12:33

  Δεν θεωρό τον εαυτόν μου ρατσιστή αλλά είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι οι Τσιγγάνοι είναι βαθύτατα ρατσιστές!
  Ενσυνείδητα και αυτόβουλα δεν ενσωματώνονται στην Ελληνική κοινωνία παρά του ότι εμφανίστηκαν από τον 13 αιώνα.
  Να φανταστείτε ότι ακόμα δεν γνωρίζουν καλά τα Ελληνικά και βρήτε μου μιαν άλλη φυλετική ομάδα στον κόσμο που να διαμένει σε ένα τόπο πάνω από 700 χρόνια και να μην γνωρίζει την καθομιλουμένη!
  Το ξέρετε ότι απαγορεύεται στους Τσιγγάνους η επιμιξία και ο γάμος με "Μπαλαμούς";
  Δεν άκουσα από κανέναν γι΄αυτή τη διάσταση του ρατσισμού.
  Και για να συνεχίσω το σκεπτικό του Anatoli, που σύμφωνα με τη λογική του, αν δεν υπήρχαν αφελείς δεν θα υπήρχαν απατεώνες, αν δεν υπήρχαν ανήμποροι δεν θα υπήρχαν ληστές κ.λ.π.
  Συνεπώς προσπαθώντας πολλοί να βρουν δικαιολογίες (τραβηγμένες από τα μαλλιά), για τις ενέργειες των Ρομά, εμμέσως δίνουν συγχωροχάρτι σε κάθε είδους εγκληματίες!!

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ ΝΤΙΝΟΣ 24/10/2013 09:52:54

   Ο γνωστός αγγλοεβραίος ψυχίατρος και δοκιμιογράφος Theodore Dalrymple, με πατέρα μαρξιστή, έγραψε ότι απόκτησε απέχθεια για τον μαρξισμό, επειδή κατάλαβε ότι οι μαρξιστές λένε ότι ενδιαφέρονται για το καλό όλης της ανθρωπότητας, επειδή στην πραγματικότητα κρατούν μία τελείως ελιτίστικη και υπεροπτική στάση απέναντι στους πραγματικούς ανθρώπους που είναι δίπλα τους και τυχαίνει να μην συμφωνούν μαζί τους. Ενίοτε επιθυμούν και την βιολογική τους εξόντωση ή, τουλάχιστον, τη δικαιολογούν. O Dalrymple καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι " ανθρωπιστικές ανησυχίες" των μαρξιστών αποτελούν το πρόσχημα για την αδυναμία τους να συνυπάρξουν με ισότητα με τους άλλους. Στους μαρξιστές θα προσέθετα και το alter ego τους, τη μικρή μειονότητα των ελευθεριακών φιλελέ (των "ξενιζομένων" στη ΝΔ....).
   Φαντάζεσαι φιλελέ να κατοικεί σε πολυκατοικία όπου τα 10 από τα 15 διαμέρισματα να κατοικούνται από Τσιγγάνους, με 5 παιδιά κάθε οικογένεια+παππούς-γιαγιά, τα άλλα 3 από Πακιστανούς απροσδιορίστου αριθμού (κέντρα διερχομένων) και το εναπομείναν 1 από γιαγιά που θα θέλει βοήθεια για τα ψώνια της και ζητάει από τον φιλελέ να τη βοηθήσει; Quelle horreur mon Dieu! Ούτε ο φιλεύσπλαχνος Καμίνης των "τζάμπα"(;) χειρόγραφων πιστοποιητικών δεν θα άντεχε...Καλύτερα στις Βερσαλλίες, χρυσή μου...

  • Anatoli avatar
   Anatoli @ ΝΤΙΝΟΣ 24/10/2013 10:04:24

   Το ότι οι τσιγγάνοι είναι ρατσιστές δεν σημαίνει ότι πρέπει και εμείς να γίνουμε ρατσιστές.
   Νομίζω πως θα συμφωνείς με αυτό.
   Άλλοθι δεν δόθηκε σε καμμία εγκληματική πράξη.
   Όλες οι εγκληματικές πράξεις πρέπει να τιμωρούνται με τις ποινές που προβλέπει ο νόμος.
   Απ' την άλλη μεριά όμως αρνούμαι να δεχτώ ότι την ευθύνη για την εγκληματικότητα την έχει ο εμπορευόμενος ή ο παρέχων το εγκληματικό προϊόν ή υπηρεσία και ότι ο αποδέκτης αυτών των παράνομων προϊόντων και υπηρεσιών δεν είναι ο κυρίως υπεύθυνος για το έγκλημα.
   Για να υπάρχει οργανωμένο έγκλημα υπάρχει κέρδος.
   Για να προκύψει κέρδος πρέπει να υπάρχει χρήμα.
   Το χρήμα υπάρχει στα χέρια της "καλής" κοινωνίας και το δίνει στους εγκληματίες για να τις παρέχουν παράνομα προϊόντα και υπηρεσίες.

   Το εμπόριο με τις Ουκρανέζες δεν θα υπήρχε ποτέ εάν η "καλή" κοινωνία της Λάρισας (ενδεικτικά η πόλη, γίνονταν παντού αυτά) δεν θα γύρναγε κάθε βράδυ στα κωλάδικα για να ξοδεύει τα λεφτά των αγροτικών επιδοτήσεων της ΕΕ για να γεύεται ουκρανέζικη λευκή σάρκα σωστά;
   Όλοι όμως όταν μιλάνε για εμπόριο λευκής σάρκας ρίχνουν της ευθύνες στους εμπόρους λευκής σάρκας και σχεδόν κανένας δεν αναφέρεται στους κυρίως υπεύθυνους αυτού του εμπορίου που ήταν οι πελάτες των σωματέμπορων, δηλαδή τα "εκλεκτά" μέλη της "καλής" κοινωνίας της "Λάρισας".
   Ο κυρίως υπεύθυνος για το έγκλημα είναι αυτός που ζητάει και πληρώνει για τα παράγωγα προϊόντα του εγκλήματος.
   Και στην περίπτωση των τσιγγάνων αυτός ο κυρίως υπεύθυνος βρίσκεται έξω απ' τους καταυλισμούς, ζεί αναμεσά μας, είναι ενδεχομένως ο "καθωσπρέπει κύριος" του διπλανού διαμερίσματος, ο γιατρός, ο δικηγόρος,, ο βουλευτής, ο επιχειρηματίας κλπ.
   Αυτό βέβαια δεν δίνει άλλοθι σε κανέναν για να εγκληματεί, αποδίδει όμως τα του καίσαρος τω καίσαρι.
   Έχουν ευθύνες οι τσιγγάνοι (όπως και όλοι οι άλλοι εγκληματίες) αλλά αυτές που τους αναλογούν και όχι μεγαλύτερες από τις ευθύνες των μελών της "καλής" κοινωνίας με τους οποίους συναλλάσσονται και απ' τους οποίους πληρώνονται.

   Όσο για το "ανήμποροι" και "αφελείς" που γράφεις δεν έχει να κάνει με τα παραπάνω, είναι ατυχής ο συσχετισμός.

   Ούτε ανήμπορος είναι ούτε αφελής αυτός που πληρώνει για την κόκα ή για το παράνομο όπλο ή για την παράνομη υιοθεσία ή για την παράνομη πόρνη.
   Είναι εγκληματίας!
   Είναι το ίδιο και περισσότερο εγκληματίας με αυτόν που του προμηθεύει την κόκα, τα όπλα, το παράνομο παιδί ή την παράνομη αλλοδαπή πόρνη.
   Και είναι ο κυρίως εγκληματίας, είναι η γενεσιουργός αιτία του εγκλήματος επειδή δημιουργεί την ζήτηση για το παράνομο προϊόν ή την παράνομη υπηρεσία.

   Και εάν κάποιος θα ήθελε πραγματικά να χτυπήσει το έγκλημα θα έπρεπε να αναζητήσει τρόπους μείωσης ή και εξάλειψης εάν είναι δυνατόν της ζήτησης για παράνομα προϊόντα ή υπηρεσίες.

 22. Nik avatar
  Nik 24/10/2013 10:02:07

  Δείτε το ντοκυμανταίρ του BBC για τους Αγγλους Ρομά και θα δείτε από μιαν άλλη σκοπιά ένα παρόμοιο πρόβλημα. Είναι εκπληκτικό πως ή επικρατούσα New Age παράνοια αποδέχεται έθιμα όπως η βίαιη αρπαγή γυναίκας (grabbing, γίνεται ανοικτά σε γάμους) όταν γίνεται από μια "καταπιεσμένη" κοινωνία ενώ στέλνει τους "κανονικούς" κατοίκους φυλακή για απλή χειρονομία σε γυναίκα (assault on a female στο αγγλικό δικαιο).

  Ισως αν δεν ήμασταν τόσο μπλεγμένοι οι ίδιοι να είχαμε πιο ξεκάθαρες σχέσεις με τους νομάδες συμπολίτες μας.

 23. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 24/10/2013 17:36:22

  Καλό άρθρο με αλήθειες, ακριβώς γι' αυτό
  να είσθε ready, πιθανώς απο προοδευτικά?? λαγούμια σας προσάψουν νέα επίθετα,
  Ρατσιφά, Φασιρά, Εθνικιστή, εως τότε, ετσι
  κι' αλλιώς είστε κάτι το Κακό!!!

 24. Eurocrat avatar
  Eurocrat 24/10/2013 17:44:29

  Η Ισπανία πρωτοπόρος σε πολιτικές κοινωνικής ένταξης των τσιγγάνων. Όλα γίνονται και πανεύκολα, αρκεί η κοινωνία - και κατ' επέκταση αυτοί που επιλέγει να την αντιπροσωπεύουν - να μην είναι καθυστερημένη:
  www.eu-inclusive.eu/node/429, και
  ec.europa.eu/justice/discrimination/files/roma_spain_strategy_en.pdf

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.