Τσίπρας όπως Κώστας Σημίτης!
09/02/2014 19:29
του Κάλχα
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τσίπρας όπως Κώστας Σημίτης!

Στη σελίδα 17 του κυριακάτικου Βήματος (9/2/2014) υπάρχει ένα άρθρο με τίτλο «Αριστερός εκσυγχρονισμός» το οποίο σημειώνει μεταξύ άλλων με έμφαση μάλιστα τα εξής: «Μια νέα ευρωπαϊκή πολιτική ήταν και παραμένει απαραίτητη. Αυτό υποστηρίζουν τόσο οι νέοι αριστεροί του κ. Αλ. Τσίπρα όσο και οι πραγματικοί εκσυγχρονιστές που εργάστηκαν πριν από 15 χρόνια υπό την καθοδήγηση του κ. Κ. Σημίτη για την “ισχυρή Ελλάδα”…». Το άρθρο αυτό συνεχίζει τονίζοντας ότι «η Ελλάδα χρειάζεται ξανά μια μεθοδική και συστηματική διεκδικητική πολιτική, σαν αυτή που διέθετε την περίοδο 1996-2004». Δηλαδή επί Κώστα Σημίτη.

Αυτό που προκαλεί έκπληξη (;) είναι το συμπέρασμα του αρθρογράφου ότι «Μια τέτοια πολιτική μπορεί να την υλοποιήσει μόνο η Αριστερά, γιατί είναι ίσως η μοναδική παράταξη που δεν έχει χρεοκοπήσει ηθικά και πολιτικά» και παρακάτω πλέκει το εγκώμιο του Αλέξη Τσίπρα και μιλάει για «υποτιθέμενο αντιευρωπαϊσμό» του ΣΥΡΙΖΑ αφού σύμφωνα με το άρθρο μέχρι και ο ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα ενδιαφέρθηκε για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Το συμπέρασμα σύμφωνα με τον άρθρο αυτό είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα έχει τα εχέγγυα για μια πολιτική αλά Κώστα Σημίτη! Και μάλιστα είναι η μοναδική πολιτική δύναμη για κάτι τέτοιο σήμερα στην Ελλάδα! Το ακόμα πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι το άρθρο αυτό το υπογράφει ο Παύλος Παπαδόπουλος του οποίου το όνομα διακινείται στην πιάτσα υπό μια διπλή ιδιότητα. Αυτή του δημοσιογράφου του Βήματος αλλά και του μυστικοσύμβουλου του Αλέξη Τσίπρα!

Τι θέλει να πει ο ποιητής;

ΥΓ: Στην Κυριακάτικη Αυγή (επίσης 9/2/2014) δίνει συνέντευξη ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή οι προϋποθέσεις συνεργασίας μεταξύ ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ και το σχετικό ρεπορτάζ για τη ΔΗΜΑΡ στο κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνεται ότι τώρα η ΔΗΜΑΡ έχει «λιγότερους συμμάχους» αλλά «πιο σαφές πολιτικό στίγμα».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. makis avatar
  makis 09/02/2014 22:47:54

  Σφοδρή επίθεση Βορίδη στον ΣΥΡΙΖΑ.... τον χαρακτήρισε, ώς το νέο ΠΑΣΟΚ που τάζει τα πάντα και σε όλους. [Video] http://shar.es/Qwdse

 2. ΙδεαλΗστής avatar
  ΙδεαλΗστής 10/02/2014 06:50:26

  Αξέχαστος τους έμεινε εκεί στο Βήμα ο προδότης και τον ...αναπολούν! Αλλά δε θα φάνε.

 3. Γιάννης Κιαπέκος avatar
  Γιάννης Κιαπέκος 10/02/2014 11:11:54

  Η περίοδος Κ.Σημίτη, εκτός των άλλων ευθύνεται και για την ενοχοποίηση εννοιών όπως εκσυγχρονιστής , μεταρρυθμιστής κ.λ.π. στη συνείδηση του λαού. Οπότε το άρθρο του ΒΗΜΑΤΟΣ γράφτηκε με σκοπό να υπονομεύσει τον Τσίπρα και όχι να τον "αβαντάρει". Εξάλλου είναι γνωστή η αντιπαλότητα του Δ.Ο.Λ. με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Γιάννης Κιαπέκος 10/02/2014 14:20:46

   Τον ενοχοποιεί στα δικά μας μάτια, αλλά αυτοί μάλλον νομίζουν ότι τον αβαντάρουν. Είναι τέτοια η τύφλα τους.

   • ΧάρηςK. avatar
    ΧάρηςK. @ Διογένης 10/02/2014 19:07:49

    ...Νομίζει πως τον .......αβαντάρει ο Ψυχάρης ο αφελής εεε; Χα χα

 4. Διογένης avatar
  Διογένης 10/02/2014 14:27:22

  Μετά και από αυτό, μπορούμε να δούμε τις επόμενες ανακατατάξεις στον πολιτικό χάρτη. Η ΔΗΜΑΡ, αν δεν πάει με την "Ελιά", μάλλον θα διασπαστεί και ένα μέρος της θα πάει με τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλο με την "Ελιά". Ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης θα διασπαστεί και ο Λαφαζάνης θα κάνει καινούργιο κόμμα με τον Αλαβάνο. Μετά από αυτοί, ΣΥΡΙΖΑ και "Ελιά" θα μονομαχήσουν για τον έλεγχο στα αριστερά του Κέντρου, με κερδισμένη μάλλον την Πασοκογενή "Ελιά", καθότι το αίμα νερό δεν γίνεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας χάσει το αριστερό άλλοθι που του δίνει ο Λαφαζάνης, θα καταρρεύσει δημοσκοπικά, αφού δεν θα αποτελεί πια ελπίδα για τίποτα - ούτε καν για να ανατρέψει απλώς τον Σαμαρά, για όσους δεν γουστάρουν τον Σαμαρά. Μένουν λοιπόν δύο πόλοι στα αριστερά, η "Ελιά" ή όπως θα ονομάζεται τότε, και το κοινό κόμμα Λαφαζάνη-Αλαβάνου. Μέχρι να γίνει αυτό, η κυβέρνηση Σαμαρά έχει πάρει τις αναγκαίες ανάσες και τις κερδίζει ψήφους που χρειάζεται από τον αστικό χώρο. Ένας νέος μεταμνημονιακός μικροαστισμός δημιουργείται, η εξέγερση ματαιώνεται, και το σύστημα ευχαριστημένο θα κάνει τεμενάδες στον ισχυρό πια Σαμαρά, που μπορεί να καθορίσει πια τους κανόνες του παιχνιδιού. Ας ελπίσουμε τότε πια να θελήσει να ανατρέψει το σύστημα ή, έστω, να το αλλοιώσει προς το καλύτερο. Αυτά, υπό την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση θα αντέξει τους επόμενους κρίσιμους μήνες. Όπως λέει και σε άλλο άρθρο το antinews, αυτό που έρχεται είναι πια η μητέρα όλων των μαχών. Ίσως για άλλους λόγους από αυτούς που περιέργραφε το άρθρο, αλλά πάντως είναι η μητέρα των μαχών, για μια ελληνική κοινωνία που αυτή τη στιγμή δεν ξέρει τι της γίνεται.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.