Τσίπρας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Έρχονται δύσκολοι μήνες
10/10/2015 13:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τσίπρας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Έρχονται δύσκολοι μήνες

Ξόρκισε την κρατικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά εξήγγειλε καμπάνια εγγραφής νέων μελών προσβλέποντας στη δεξαμενή των στελεχών της κρατικής μηχανής

Με επίγνωση της μνημονιακής λαίλαπας που φέρνει η υπογραφή του στο μνημόνιο Τσίπρα-Καμμένου, ο πρωθυπουργός μιλώντας στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι» και εξήγγειλε «συνέδριο στρατηγικού προσανατολισμού στις νέες συνθήκες» στα τέλη Φεβρουαρίου.

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας ανήγγειλε ότι ξεκινάει καμπάνια εγγραφής νέων μελών και έθεσε ως προτεραιότητα την ανασυγκρότηση της οργάνωσης νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από τη διάλυσή της μετά τη διάσπαση του καλοκαιριού όταν και αποχώρησε η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του κεντρικού της συμβουλίου μεταξύ των οποίων και ο γραμματέας της.

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε εκ βάθρων αλλαγές στη λειτουργία του κομματικού μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για τέλος στην «παραλειτουργία του κόμματος μέσα στο κόμμα», ενώ ανέφερε ότι πλέον δεν θα ζητείται «πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων» και συστατικές επιστολές από τον συντονιστή της Οργάνωσης Μελών για την πρόσληψη στο δημόσιο, υποστηρίζοντας ότι έτσι θα μπει τέλος στο πελατειακό κράτος και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κρατικοποιηθεί, ούτε θα λειτουργήσει ως ιδεολογικός μηχανισμός του κράτους.

Πάντως πέρα από όλα αυτά που ακούγονται εύηχα στην πραγματικότητα ο Τσίπρας προσπαθεί να απαλλαγεί από εμπόδια που έχει μέσα στο κόμμα για να φτιάξει ένα δικό του κρατικό μηχανισμό και μέσω αυτού να φτιάξει το νέο κρατικοδίαιτο ΣΥΡΙΖΑ προσελκύοντας δυνάμεις της κρατικής μηχανής από το ΠΑΣΟΚ. Ουσιαστικά και πέραν των επίσημων διακηρύξεων του πρωθυπουργού για τον ΣΥΡΙΖΑ ως «μεγάλη λαϊκή παράταξη της Αριστεράς» η καμπάνια εγγραφής νέων μελών στο ΣΥΡΙΖΑ θα αφορά πρώτα απ’ όλα την κρατική μηχανή την παρούσα και αυτήν που πάει να δημιουργήσει τώρα το μέγαρο Μαξίμου με τη νέα κυβέρνηση που προέκυψε στις 20 Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα δεν είναι τυχαίο ότι ο Τσίπρας επανέλαβε από το βήμα της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ την σταθερή προσήλωσή του στη συμμαχία με τμήματα της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και των Πρασίνων.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 11/10/2015 20:33:13

  Ο πρωθυπουργός (με ξαφνική στροφή) αναλαμβάνει την «αντιπροσωπία» της Ευρώπης στην ευρύτερη περιοχή

  ΧΡΕΟΣ + πρόσφυγες ΤΟ DEAL TOY ΤΣΙΠΡΑ
  Η ρύθμιση των αστρονομικών οφειλών που γονατίζουν την Ελλάδα με την προϋπόθεση να καταστεί η χώρα «αποθήκη» μεταναστών | Τα κονδύλια-μαμούθ στις ΜΚΟ και ο κομβικός ρόλος της κυρίας Τασίας

  Έντυπη «κυριακάτικη δημοκρατία» | Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015 - αρ. Φύλλου 202 |
  Σελίς 10 |

  Αποκάλυψη του Μανώλη Κοττάκη
  “Oι πρόσφυγες και η διαιτησία

  Επιμένω πάντα να διαβάζω με προσοχή τα βασικά κείμενα –αυτό μου έμαθαν οι δάσκαλοί μου στη δημοσιογραφία– και αν η γνώμη μου έχει κάποια αξία, το ίδιο προτείνω και σε εσάς. Ως «βασικά κείμενα» στην τρέχουσα περίοδο θεωρώ την πρωτολογία και δευτερολογία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις προγραμματικές δηλώσεις αλλά και την αποκαλυπτική ομιλία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

  Η προσεκτική ανάλυσή τους δείχνει το είδος της νέας τάξης πραγμάτων στην οποία οδηγούμαστε. Για την εσωτερική πολιτική σκηνή τα είπαμε μέσα στην εβδομάδα.

  Η αναθεώρηση του Συντάγματος, ο νόμος για τα ΜΜΕ και ο εκλογικός νόμος σε συνδυασμό με την επιλεκτική κάθαρση είναι οι χρυσές εφεδρείες Τσίπρα για την ώρα που θα ζορίσουν τα πράγματα. Σήμερα θα τραβήξουμε λίγο την κουρτίνα και στα εξωτερικά. Καταγράφω τρεις σημαντικές εξελίξεις και σας δίνω το παρασκήνιο.
  Πρώτον και.. μεταξύ μας κα-τα-πλη-κτι-κό (Αλέξη, δεν σου το είχα..), ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε στις προγραμματικές ως ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της ευρωπαϊκής ιδέας στην Ελλάδα!

  «Οι πραγματικές δυνάμεις της Ευρώπης, που πρέπει να αναδείξει ξανά τις ιδρυτικές της αξίες, της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, της πραγματικής Ευρώπης, της καλής Ευρώπης, δεν είστε εσείς, αλλά είμαστε εμείς. Εμείς που πήραμε τη δύσκολη απόφαση να αναδείξουμε την προοπτική μιας εναλλακτικής πορείας στην Ευρώπη» είπε απευθυνόμενος στη ΝΔ!
  Αν ήθελα να κάνω αντιπολίτευση στον Τσίπρα, θα έγραφα ένα σημείωμα με τίτλο:
  «Γιατί δεν γκρεμίστηκαν τα τσιμέντα» στο άκουσμα της φιλοευρωπαϊκής στροφής του, αλλά δεν θέλω, γιατί αυτή η μετακίνησή του προς το κέντρο του πολιτικού συστήματος κρύβει πολύ παρασκήνιο. Ιδού η δεύτερη εξέλιξη:

  O Αλέξης ανέλαβε την εκπροσώπηση της ευρωπαϊκής αντιπροσωπίας στην ευρύτερη περιοχή, κάνοντας ένα ωραιότατο deal: ρύθμιση χρέους έναντι της δέσμευσης να καταστεί η Ελλάδα «Χωματερή Προσφύγων». Η Τασία Χριστοδουλοπούλου παραμένει στην πραγματικότητα υπουργός Μετανάστευσης. Το κονδύλια «μαμούθ» που θα εγκρίνει η Ε.Ε., για τη συγκράτηση των προσφυγικών πληθυσμών στην Ελλάδα, θα περάσουν μέσα από το δίκτυο των ΜΚΟ, που ελέγχει πλήρως η ικανότατη αντιπρόεδρος της Βουλής.

  Η συμφωνία είναι απλή: Σάς κρατάμε στο ευρώ, σάς ρυθμίζουμε το χρέος, μπορεί να σάς κάνουμε και λίγο σκόντο στις αξιολογήσεις του 2016, αλλά εσείς κρατάτε τους ανέστιους πρόσφυγες μακριά από εμάς. Να σας πω και την τρίτη εξέλιξη;

  Αντιγράφω από την ομιλία του φίλτατου υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά:
  «Η χώρα στηρίζει την εξωτερική της πολιτική σε τρεις αρχές, σε τρία μέσα: στη διαπραγμάτευση, στη διαβούλευση, στη διαιτησία». Διαιτησία λοιπόν, όχι διεθνής Δικαιοσύνη. Διαιτησία μπορεί να εφαρμοστεί στα ελληνοτουρκικά, διαιτησία στο Σκοπιανό, διαιτησία άλλης μορφής και στο Κυπριακό.

  Συνδέστε τώρα, παρακαλώ, τις τρεις εξελίξεις: «Εμείς, το κόμμα της Ευρώπης, εγγυόμαστε την επίλυση του Προσφυγικού και θα λύσουμε τις διαφορές με τους γείτονες με διαιτησία». Πώς σας φαίνεται το ερμηνευτικό σχήμα; Απέχει πολύ από την αλήθεια;”

 2. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 11/10/2015 22:27:37

  Ραντεβού του Πρωθυπουργού με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για πρόσφυγες
  Πηγές: MSN Eιδήσεις Πολιτική | Euro2Day.gr | 4 ώρες πριν

  Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, στις 10.30 πμ, με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Αντόνιο Γκουτέρες, σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

  Η συνάντηση θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.