Τσίπρας προς βουλευτές του: Ή ψηφίζετε ή πέφτουμε
18/05/2015 14:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τσίπρας προς βουλευτές του: Ή ψηφίζετε ή πέφτουμε

Όπως φαίνεται το τελευταίο χαρτί του Τσίπρα για να συγκρατήσει το χαμό που γίνεται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι το δίλημμα ή ψηφίζουν οι κυβερνητικοί βουλευτές τη συμφωνία ή παίρνουν την ευθύνη όσοι από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να τον ρίξουν.

Όπως φαίνεται το τελευταίο χαρτί του Τσίπρα για να συγκρατήσει το χαμό που γίνεται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι το δίλημμα ή ψηφίζουν οι κυβερνητικοί βουλευτές τη συμφωνία ή παίρνουν την ευθύνη όσοι από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να τον ρίξουν. Αυτό το έχει διαμηνύσει από την πρώτη στιγμή και κατέστη σαφές και το Σαββατοκύριακο στις αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχε με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Διόλου τυχαία σήμερα το πρωί ο Στάθης Λεουτσάκος της Αριστερής Πλατφόρμας – θεωρείται μάλιστα ο υπαρχηγός της και ουσιαστικά η φωνή που Παναγιώτη Λαφαζάνη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ– εκτίμησε ότι η συμφωνία θα κινείται στα όρια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης και από εκεί και μετά, πρόσθεσε ότι σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να μείνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της προσφυγής στις κάλπες, με το δημοψήφισμα να είναι μια απ’ αυτές τις μορφές.

Στην πραγματικότητα αυτό που έχει γίνει σαφές αυτή τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι σοβαρές αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό του και ο μόνος τρόπος για να κρατηθεί ενωμένος είναι η αναβάπτισή του στη λαϊκή ετυμηγορία. Μόνο με αυτό τον τρόπο πιθανά ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορέσει να ξεκαθαρίσει το εσωτερικό του κόμματός του και να προετοιμάσει το ρόλο που θέλει να παίξει ο ίδιος στο πολιτικό σύστημα στο μέλλον.

Σε κάθε περίπτωση όμως ο 40αρης πρωθυπουργός δεν φαίνεται διατεθειμένος να χρεωθεί αυτή τη στιγμή μια διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ όταν τα δικά του στελέχη που δεν είναι και λίγα του χρεώνουν απομάκρυνση από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Το βέβαιο είναι ότι αν πράγματι ο Τσίπρας εννοεί ότι θέλει συμφωνία-λύση και όχι ρήξη, τότε αυτή η κυβέρνηση με τη συγκεκριμένη σύνθεση και τη συγκεκριμένη πολιτική γραμμή δεν μπορεί να μακροημερεύσει. Στην καλύτερη των περιπτώσεων να βγάλει το καλοκαίρι και αυτό με ερωτηματικό. Αυτό ίσως είναι από τα μόνα σίγουρα αυτή τη στιγμή σ’ αυτό το πρωτοφανές κλίμα πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας.

Κάλχας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 18/05/2015 15:22:18

  6-7 χιλιάδες ευρώ μηνιαίως γέρνουν κάθε ζυγαριά .Το χεράκι θα σηκωθεί,το ναι θα ακουστεί

  • ΕΧ_SYRIZA avatar
   ΕΧ_SYRIZA @ Μεγάλες στιγμές 19/05/2015 02:24:16

   Συμφωνώ και επαυξάνω. Μην ξεχνάμε συγγενείς και φίλους στον κρατικό μηχανισμό..... Όπως μου έλεγε ένας φίλος Πολωνός, τους έχω ζήσει τους αριστερούς/κομμουνιστές, σκοπός ήταν να πάρουν την εξουσία. Δεν την αφήνουν με τίποτα....

 2. iconology2009 avatar
  iconology2009 18/05/2015 17:33:40

  Η εύκολη απάντηση σ'αυτή τη περίπτωση είναι: όπως έστρωσε να κοιμηθεί. Αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, ειδικά για το 60% του λαού που ΔΕΝ την ψήφισε μια τέτοια ανεύθυνη κυβέρνηση και δεν χρωστά να πληρώνει δικά της λάθη. Μέσα σε τρεις και κάτι μήνες αντιμετωπίζουμε πολιτικό πρόβλημα στη χώρα, με όποιες συνέπειες μπορεί να έχει αυτό γενικότερα και μεσομακροπρόθεσμα. Τι θέλω να πω; Ότι εν πάση περιπτώσει, ας πάψουμε να κολακεύουμε το λαό για τις επιλογές του. Τις ανεύθυνες επιλογές του. Όπως αποδεικνύεται όταν έχουμε ανεύθυνους κυβερνήτες έχουμε δικαίωμα εμείς ως λαός να είμαστε ανεύθυνος; Το ότι επιλέξαμε να δώσουμε την εξουσία σε έναν ασόβαρο, αστοιχείωτο και συνειδητά προδοτικό φλώρο, δική του ευθύνη είναι ή δική μας;

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ iconology2009 18/05/2015 20:32:17

   Αγαπητέ icon, δεν είναι μόνον το 36% που τον ψήφισε, είναι και το πενήντα κάτι τοις εκατό που εξακολουθεί να στηρίζει αυτή την εξωφρενική "διαπραγμάτευση". Πού κάποτε ήταν 80 και 90%, όταν η "διαπραγμάτευση" ξεκίνησε... Ναι, να πάψουμε να κολακεύουμε το λαό για τις ανεύθυνες επιλογές του. Δυστυχώς, όπως στρώσαμε θα κοιμηθούμε.

 3. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 18/05/2015 21:48:14

  Εάν πάψεις να κολακεύεις το λαό για τις επιλογές του Διογένη καιρός να απαλλαγείς και εσύ και άλλοι δεξιοί από το δέος και το θαυμασμό για το δήθεν υπέροχο ελληνικό λαό και έθνος. Το ελληνικό έθνος έβγαλε δύο Παπανδρέου και ένα Τσίπρα,όχι κανένας άλλος.Καιρός να καταλάβεις ότι στο μαγαζί "Ελλάς" είμαστε μέτοχοι μειοψηφίας ενώ η πλειοψηφία της πασοκοαριστεράς είναι άτομα του σχοινιού και του παλουκιού ή ηλίθιοι και δεν έχει νόημα η εξιδανίκευση της.

  • CC avatar
   CC @ ψυχραιμια 18/05/2015 23:23:33

   Υπάρχουν δύο Ελλάδες. Του Εσωτερικού και του Εξωτερικού. Η Ελλάδα του Εξωτερικού δεν έχει το δικαίωμα της ψήφου στο τόπο διαμονής της. Πρέπει να βγάλει εισητήριο για να έρθει στην πατρίδα για να ψηφίσει. Λόγω δουλειάς ή χρημάτων δεν έχει πάντα αυτή την δυνατότητα. Έτσι η Ελλάδα του Εσωτερικού είναι η μόνη που ψηφίζει και καθωρίζει την τύχη της Ελλάδας. Για μένα έχεις εν μέρει δίκαιο για το Ελληνικό έθνος. Θα έχεις απόλυτο δίκαιο όταν θα ψηφίζει και η Ελλάδα του Εξωτερικού και θα βγάζει Τσίπρες. Δεν κατηγορώ τους Έλληνες που ψήφησαν τον Παπανδρέου το 81. Δεν ήξεραν. Τους κατηγορώ όμως γιατί τον ψήφισαν πάλι το 85. Από το 86 είμαι μόνοιμος κάτοικος Ελλάδος Εξωτερικού που πληρώνει κανονικά τους φόρους στην Έλλάδα και ας είμαι πολίτης της χωρίς δικαίωμα ψήφου.

 4. κατωυποστάθμης avatar
  κατωυποστάθμης 19/05/2015 01:09:18

  ελάτε μέσω Τουρκίας πάνω σε τρύπια βάρκα, θα πάρετε και αδεια και εκλογικό βιβλιάριο κάποια στιγμή, τι λέτε τώρα ; ακου να ψηφιζετε; αν πραγματι επιτραπεί θα χασουν το ψωμακι τους πολλοί μια και οι εξω συμπατριώτες μας δεν καταλαβαίνουν απο ...σχηματα λόγου,η απόλυτη καταντια ,οι κκεδες μεταλλαγμενοι νομιζουν οτι ολοι ειμαστε κοκκορομυαλοι και αυτοί ξύπνιοι,πως το ειπε κάποιος ,εχω ενα διλλημα ο κόσμος κυβερναται απο ξυπνιους που μας περνανε για ηλίθιους; η μήπως κυβερναται απο ηλίθιους που απλα εχουν μεταλλο φωνής και σοβαροφανές λέγειν;τώρα ακούμε και κάτι σοφούς που παριστανουν τους δημοσιογράφους μαζί θαρρω και η Ντόρα πού μας λένε. στηρίξτε τον Τσίπρα να κάνει την υπέρβαση μια και θα σοβαρευτει τώρα και θα κανει εντιμο προσγειωμένο συμβιβασμό ,ο θεός να τόν εχει καλά μην τον φάνε οι δικοί του οι αμετανόητοι και χαθεί μια ακόμη ευκαιρία,σωπάτε ρε μάγκες, σοβαρααα;

 5. ΕΧ_SYRIZA avatar
  ΕΧ_SYRIZA 19/05/2015 02:33:01

  Επειδή μόλις είδα τη φωτογραφία με τη χειραψία Τσίπρα - Μητσοτάκης. Πάλι ο ψηλός θα μας σώσει. Θα κάνει το θαύμα του.. ο Γκαντέμης... Για πρώην, Πρωθυπουργό, τον βλέπω τον Αλέξη!! Τι το ήθελε και πήγαινε να υποβάλλει τα σέβη του?

 6. George N avatar
  George N 19/05/2015 04:56:11

  To "Ή ψηφίζετε ή πέφτουμε" είναι θεμιτό. Το πρόβλημα για την ώρα είναι ότι δεν υπάρχει κάτι για να ψηφισθεί οπότε μένει το "πέφτουμε". Ακόμα και το χθεσινό "σχέδιο" θα μας πήγαινε μέχρι τα μέσα Ιουλίου όπου και θα γινόταν η χρεοκοπία αντί για αρχές Ιουνίου. Αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε να ψηφισθεί κάτι σαν αυτό το "σχέδιο" μέχρι τα τέλη Μαΐου και ένα νέο πακέτο μέτρων μέχρι τα μέσα Ιουνίου. Δύο συμφωνίες σε ένα μήνα θα ήταν νέο ρεκόρ Γκίνες για οποιαδήποτε διαπραγματευτική ομάδα ενώ θα πλησίαζε τα όρια του θαύματος για την συγκεκριμένη. Ακόμα και έτσι κάτι τέτοιο δεν θα το άντεχαν ούτε οι βετεράνοι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ όχι οι "πρώτη φορά"...

 7. Naruto avatar
  Naruto 19/05/2015 09:32:36

  Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού οταν ακούει τις λέξεις Ε.Κ.Τ. ,euroworking group ,.E.L.A ,EFSF κλπ.στην tv δεν καταλαβαίνει απολύτως τίποτα . Το μόνο που τους μένει είναι οτι ο μέγας Τσίπρας διαπραγματεύεται για το καλό τους . Ενώ έχουν πεισθεί οτι ο έρημος ο Σαμαράς ήθελε το κακό τους . Τέτοιες απύθμενες μα....ίες ακούω καθημερινά στην δουλειά μου . Γι΄αυτό επιμένω οτι η Ν.Δ δεν αρκεί να είναι τίμια αλλά πρέπει να το φωνάζει κιόλας και αν κάποιος εκεί μέσα έχει μακρύ χέρι , απο το αυτί και δρόμο χωρίς πολλα λόγια . Για την συμπεριφορά του λαού όλοι γνωρίζουμε οτι την ευθύνη την έχει ο διοικητής και οχι οι διοικούμενοι . Είναι γνωστό οτι ακόμα και έμπειροι αρθρογράφοι έχουν χάσει τον μπούσουλα με τα τεκταινόμενα στην χώρα μας και στην Ε.Ε , διαβάζουμε καθημερινά τελείως αντικρουόμενες αναλύσεις . Ας μην έχουμε λοιπόν απαίτηση απο τον λαό να γνωρίζει αυτά που δεν γνωρίζουν ούτε οι ειδήμονες .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.