Τσίπρας μόνος ψάχνει βουλευτές, μέλη και κόμμα
29/08/2015 06:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τσίπρας μόνος ψάχνει βουλευτές, μέλη και κόμμα

Απόκομμα ο ΣΥΡΙΖΑ, βαράει διάλυση. Σε κώμα ο κομματικός μηχανισμός

Καταθλιπτική είναι η εικόνα που μεταδίδει η Κουμουνδούρου καθώς ο ένας μετά τον άλλο εγκαταλείπουν το καράβι μη μπορώντας να σηκώσουν το βάρος του τρίτου μνημονίου και να ακολουθήσουν τον Τσίπρα.

Σωρεία ολόκληρων οργανώσεων δηλώνουν μαζικά ότι αποχωρούν από το ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι μόνο εκείνοι που προσχωρούν στη Λαϊκή Ενότητα του Λαφαζάνη. Οι παραιτήσεις και αποχωρήσεις από το ΣΥΡΙΖΑ πέφτουν βροχή από πλήθος στελεχών που στο πρόσφατο παρελθόν ανήκαν στους υποστηρικτές του Τσίπρα.

Ακόμα και ο άλλοτε στενός του συνεργάτης Αντρέας Καρίτζης παραιτήθηκε από μέλος της κεντρικής επιτροπής οδεύοντας στην έξοδο και από το ΣΥΡΙΖΑ από τη στιγμή που δηλώνει ότι θέτει τον εαυτό του «στην υπηρεσία αυτής της δημιουργικής και ελπιδοφόρας κινητικότητας, η οποία εκφράστηκε με συγκλονιστικό τρόπο στο δημοψήφισμα».

Στο μεταξύ υπήρξαν και άλλες παραιτήσεις μελών της κεντρικής επιτροπής και η αποχώρησή τους από το ΣΥΡΙΖΑ όπως αυτή της Μάνια Μπαρσέφσκι, του Δημοσθένη Παπαδάτου, του Κώστα Μαρματάκη, του πρώην δημάρχου Καισαριανής Θανάση Μπαρτζώκα που ανακοίνωσε και την προσχώρησή του στη Λαϊκή Ενότητα του Λαφαζάνη.

Το δρόμο των παραιτήσεων από τα όργανα ακολουθούν και κάποια μέλη της κίνησης των 53 ακολουθώντας το δρόμο του πρόσφατα παραιτηθέντος γραμματέα Τάσου Κορωνάκη, που άλλωστε ανήκε στην ίδια τάση. Πάντως τα δύο μέλη της κεντρικής επιτροπής που παραιτήθηκαν και προέρχονται από τη συγκεκριμένη ομάδα όπως η Αγγέλικα Σαπουνά και Χρήστος Λάσκος ουσιαστικά αποχωρούν και από το ΣΥΡΙΖΑ με βάση τις δηλώσεις παραίτησης που έχουν κάνει.

Στους αποχωρήσαντες από την εκλογική μάχη είναι και η άρνηση της βουλευτού Μαγνησίας Δανάης Τζήκα που ακολούθησε το δρόμο της Ηρώς Διώτη αρνούμενη και αυτή να είναι υποψήφια βουλευτής στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Βροχή είναι οι αποχωρήσεις και από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και η εικόνα που υπάρχει στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα είναι η επικράτηση πλήρους αμηχανίας και κλίματος διάλυσης στην κομματική βάση και τις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ καθώς τα εναπομείνασα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν μούτρα να κυκλοφορήσουν και να ζητήσουν την ψήφο των γνωστών και φίλων τους.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και φαίνεται καθαρά στις δημοσκοπήσεις που δίνουν ένα 50% συσπείρωση ψηφοφόρων και εκλογικά ποσοστά που δεν ξεπερνούν το 22-23%.

Αυτό το Σαββατοκύριακο στην πανελλαδική συνδιάσκεψη αναμένονται και άλλες παραιτήσεις και σε μεγάλο βαθμό θα ξεκαθαρίσει το τοπίο, δηλαδή το τι απέμεινε στον Τσίπρα από τον κομματικό ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. λαέρτης avatar
    λαέρτης 29/08/2015 20:59:10

    πιστεύει κανείς ότι αυτό το κόμμα θα παίξει για πρώτο??? Εδώ δεν έχουν υποψήφιους πιστεύετε ότι έχουν ψηφοφόρους?? Λάκη ???? που είσαι Λάκη ???? Καλέ όσο και να γράφουνε τα νέα δεν ψηφίζουνε τα ...μέγαρα!!! ΣΚΙΖΕ ΕΣΥ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΑΓΟΡΑΡΕ ΚΑΙ ΜΗ ΜΑΣΑΣ!!! ΑΓΟΡΑΡΕ ΤΑ ΑΚΟΥΣ ΤΑ ΝΤΑΟΥΛΙΑ Ή ΜΗΠΩΣ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΣ ...ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥ ΗΧΟΥ???

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.