#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/09/2012 12:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τσίπρας: «καλύτερα να γινόμασταν Αργεντινή»Νοσταλγός εποχών και καταστάσεων που δεν γνωρίζει αλλά που είμαστε σίγουροι δεν θέλει να γνωρίσει (ούτε ο ελληνικός λαός) είναι ο πρόεδρος Τσίπρας, ο οποίος είπε πως «καλύτερα να γινόμασταν Αργεντινή».

Συγκεκριμένα απαντώντας στον κ. Στουρνάρα είπε μεταξύ άλλων:

«Δεν μπορεί να πάει μακριά αυτή η βαλίτσα. Μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή, όπως είχατε πει. Πέρασαν δυσκολίες, αλλά κατάφεραν να σταθούν με αξιοπρέπεια στα πόδια τους. Εσείς όμως μας οδηγείτε σε χειρότερες καταστάσεις. Θα έχουμε χάσει πλήρως εθνική κυριαρχία και αξιοπρέπεια, θα ήμαστε υποτελείς και ολόκληρη η Ελλάδα θα έχει γίνει μια Ειδική Οικονομική Ζώνη», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας στον υπουργό Οικονομικών ότι «θα σας χτυπούν την πλάτη και θα ζητάτε άφεση αμαρτιών από την κυρία Μέρκελ». Στη συνέχεια υποστήριξε ότι «πολύ σύντομα ο λαός θα σηκώσει κεφάλι και πολύ γρήγορα οι ευρωπαίοι θα έχουν απέναντί τους μια ηγεσία που δεν λέει αυτά που θέλουν να ακούσουν».

Μάλλον δεν κατάλαβε ο κ. Τσίπρας τι είπε: στην Αργεντινή επισήμως υπήρξαν 3.000 νεκροί από τα επεισόδια που ακολούθησαν τη χρεοκοπία της νοτιοαμερικάνικης χώρας, ενώ ανεπισήμως ήταν δεκαπλάσιοι.

Στην Αργεντινή όταν χρεοκόπησε είχαν να ανταλλάξουν (ως κράτος) την τεράστια παραγωγή τους για να εισάγουν φάρμακα, τρόφιμα, καταναλωτικά αγαθά και πρώτες ύλες από το εξωτερικό. Στην Ελλάδα τι θα ανταλλάξουμε ακριβώς; Ελιές; Καπνό;…

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ακόμη ότι «εκεί οι άνθρωποι μπορεί να πείνασαν στην αρχή αλλά τουλάχιστον διατήρησαν την αξιοπρέπειά τους. Εδώ και θα πεινάσουμε τελικά και θα έχουμε χάσει την αξιοπρέπειά μας».

Έτσι το αντιλαμβάνεται; Ως μια άσκηση πείνας;

Αυτό θέλει για τη χώρα μας;

Είναι σίγουρος πως έτσι κάνει αντιπολίτευση; Μήπως στην πραγματικότητα δίνει έτσι χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση επειδή μια ακραία Αξιωματική Αντιπολίτευση φοβίζει τον κόσμο;

Πόλεμος ανακοινώσεων

Με αφορμή όσα είπε ο Α. Τσίπρας για την Αργεντινή από το Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Ο κ. Τσίπρας εύχεται η Ελλάδα να χρεοκοπήσει, όπως η Αργεντινή. Του θυμίζουμε ότι ο αντίστοιχος “Τσίπρας” στην Αργεντινή εγκατέλειψε τη χώρα του με ελικόπτερο».

Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη ΝΔ πως βρίσκεται πίσω «από την οργανωμένη συκοφαντική επίθεση» σε βάρος του. Σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει λίγο νωρίτερα ο πολιτικός σχηματισμός έκανε λόγο για σκόπιμη προσπάθεια διαστρέβλωσης των δηλώσεων του κ. Τσίπρα από μερίδα ΜΜΕ: «Κάθε φορά που η κυβέρνηση έρχεται αντιμέτωπη με την κατακραυγή της αδιέξοδης πολιτικής της, διαπιστώνουμε μια σκόπιμη προσπάθεια διαστρέβλωσης δηλώσεων του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ από μερίδα των ΜΜΕ». «Για άλλη μια φορά», σημειώνεται στην ανακοίνωση, «το γνωστό επικοινωνιακό κέντρο αποπειράται να παραποιήσει και να διαστρεβλώσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ σε σχέση με το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας».

Τονίζεται ακόμη πως «είναι φανερό ότι η σημερινή αναφορά του προέδρου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στην περίπτωση της Αργεντινής ήθελε να καταδείξει ότι η ακολουθούμενη μνημονιακή πολιτική από την κυβέρνηση Σαμαρά θα οδηγήσει σε καταστάσεις ακόμα χειρότερες από αυτήν της Αργεντινής και όχι βέβαια ότι αυτή αποτελεί μια θετική προοπτική για τη χώρα».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αλέξης avatar
  Αλέξης 07/09/2012 13:29:32

  Αν χρεωκοπήσουμε μπορούμε ν' ανταλλάξουμε τους συνδικαλισταράδες για να εισάγουμε φάρμακα. Κάτι θα πιάνουν, δε θα πιάνουν;

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ Αλέξης 07/09/2012 22:58:16

   ...Βάζεις ιδέες τώρα!!! Αν χρεωκοπήσουμε, μπορούμε ν΄ανταλλάξουμε τους 300 φωστήρες + τους χιλιάδες παρατρεχάμενους -υπαλλήλους-συγγενείς τους τακτοποιημένους στη Βουλή, για να εισάγουμε καύσιμα. Αλλά μάλλον δε θα πιάνουν ΤΙΠΟΤΕ οι τιποτένιοι...... Θα πιάνουν;;;; :)

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ BLACKQUEEN 07/09/2012 23:29:46

    Καί μᾶλλον δέν θά καίγονται καί σάν καύσιμο,ἔ;

 2. Dal avatar
  Dal 07/09/2012 13:29:40

  Στη χώρα μας έχουμε πάνω από 3000 αυτοκτονίες μέχρι στιγμής. Η ανεργία ήδη στο 24% ,η αθροιστική ύφεση φέτος θα ξεπεράσει το 20% και του χρόνου το 25% και έχει ο Θεός. Το χρέος φέτος το 165% και θα χρειαστεί και άλλο κούρεμα.

  Η Αργεντινή στο τέλος του 2011 παρουσίασε για 8 συναπτά έτη 8% μέση πραγματική ανάπτυξη και 16% ονομαστική. Στα 4 χρόνια της κρίσης εμφάνισε 19% αθροιστική ύφεση , 21% ανεργία ,χρέος 165% του ΑΕΠ. Στο τέλος οι δείκτες της ανεργίας υποχώρησε στο 7% και του χρέους στο 45%. Και έχι μπροστά της μέλλον. Η Ελλάδα έχει μέλλον αβέβαιων, η ύφεση δεν είναι σε θέση ακόμη κανείς να προσδιορίσει πότε θα σταματήσει, η ανεργία θα πλησιάσει το 30% και το χρέος ένας Θεός ξέρει που. Και πιο το όφελος ; Κανένα.

  Η πολιτική τούτη δεν σώζει την Ελλάδα και τους Ελληνες την Γερμανική Ευρώπη των τραπεζών σώζει.

  Δεν απαιτείται ιδαιτερη γνώση για να καταλήξουμε: Καλλίτερα Αργεντινή

  • Dal avatar
   Dal @ Dal 07/09/2012 13:32:53

   Διόρθωση : Στο τέλος του 2011 ο δείκτης της ανεργίας υποχώρησε στο 7% και του χρέους στο 45%. Και έχει μπροστά της μέλλον.

   • TARAMAS avatar
    TARAMAS @ Dal 07/09/2012 14:07:55

    Αν πείσετε την Αργεντινή να μας παραχωρήσει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της που τη βοήθησαν να βγει (?) από το τέλμα, τότε μέσα. Αλλιώς δεν ξέρετε τι λέτε.

    • Γιάννης avatar
     Γιάννης @ TARAMAS 07/09/2012 15:16:30

     Η Αργεντινή ΔΕΝ είχε παραγωγή πριν την κρίση της. Οι κυβερνήσεις Μένεμ και Ντελαρούα είχαν ξεπουλήσει τα πάντα σε διεθνείς πολυεθνικές οι οποίες άφηναν τις αργεντίνικες εταιρείες να σαπίζουν και εισήγαγαν στην χώρα προϊόντα που οι ίδιες οι εταιρείες παρήγαγαν αλλού.
     Όσον αφορά την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, οι πωλήσεις είχαν καταβαραθρωθεί πριν την κρίση, επειδή η βολιβιανή σόγια και το βραζιλιάνικο βοδινό ήταν πολύ ανταγωνιστικότερα των αργεντίνικων - εξάλλου ποιος αγοραστής θα προτιμούσε να αγοράσει από την Αργεντινή πληρώνοντας σε σκληρά δολλάρια;
     ΜΕΤΑ την κρίση αναζωογονήθηκε η οικονομία τής Αργεντινής - ΜΕΤΑ την αποσύνδεση από το ξένο ισχυρό νόμισμα... αυτό ακριβώς που μας εμποδίζουν να κάνουμε οι δύο τρόικες, εξωτερικού και εσωτερικού.

    • Dal avatar
     Dal @ TARAMAS 07/09/2012 15:30:39

     Taramas,
     Δεν συνηθίζω στις εκφράσεις "δεν ξέρετε τι λέτε".

     Η Αργεντινή στην δεκαετία του 1990 με το πέσος συνδεδεμένο με το δολάριο 1 προς 1 ,παρουσίασε έλλειμμα στις τρέχουσες συναλλαγές -3% του ΑΕΠ μέση τιμή. Απεναντίας στη δεκαετία του 2000 πλεόνασμα +3%. Η τιμή του πέσος υποτιμήθηκε κατά 70%. Η παραγωγή της εκτοξεύτηκε.

     Εμείς με ισχυρό νόμισμα δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα. Ας το συνειδητοποιήσουμε.

     • Dal avatar
      Dal @ Dal 07/09/2012 15:38:49

      Και κάτι ακόμη. Η σχέση εξαγωγών ΑΕΠ της Αργεντινής την περίοδο λίγο πρίν την κατάρρευση της, ήταν χειρότερη από αυτήν της Ελλάδος πέρυσι.

     • TARAMAS avatar
      TARAMAS @ Dal 07/09/2012 21:05:13

      Η Αργεντινή είναι αυτάρκης σε πετρέλαιο και κάνει μάλιστα εξαγωγές. Είχε πάντα μεγάλη παραγωγική βάση σε αγροτικά προϊόντα και βιομηχανία στενά συνδεδεμένη με τον αγροτικό τομέα. Μπορεί να έπασχαν οι εξαγωγές τους όταν το πέσος ήταν ακριβό, αλλά με την υποτίμησή του έδωσαν την ευκαιρία στην υπάρχουσα υποδομή και πλούτο να ξεκινήσει την αποτελμάτωση. Τι ακριβώς από όλα αυτά θα ισχύει στην Ελλάδα της υποτιμημένης νέας δραχμής; Τι θα εξάγουμε και με τι θα το παράγουμε; Με τι καύσιμα, τι μηχανήματα, τι φάρμακα;

     • TARAMAS avatar
      TARAMAS @ Dal 07/09/2012 21:06:53

      Και ήταν και τυχεροί. Χωρίς την έκρηξη της τιμής των τροφίμων και ιδίως της σόγιας σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλιώς θα ήταν τα πράγματα ίσως.

     • Dal avatar
      Dal @ TARAMAS 07/09/2012 22:40:47

      Ελλείψει επιχειρημάτων αναπαράγεις ότι λέει η καθεστωτική προπαγάνδα. Όταν δεν υπάρχουν επιχειρήματα επιστρατεύεται η κινδυνολογία. Αφού μετά από 3 σχεδόν χρόνια λιτότητας,, χωρίς να πετύχει κανένας στόχος, δεν έχουμε ακόμη καταλάβει ότι με το ισχυρότερο νόμισμα του πλανήτη οδηγηθήκαμε σε 15% έλλειμμα στις τρέχουσες συναλλαγές (2007 και 2008) τρέχουσες συναλλαγές τι να πώ.

      Απάντησε ευθέως . Η Ελλάδα δύναται να έχει το ίδιο νόμισμα με την Γερμανία ισχυρότερο από την Αμερική και ακόμη πιο ισχυρότερο από την Κίνα. Κάθε λογικός θα απαντούσε αρνητικά.Εαν εσυ επιμένεις τότε να αναθεωρηθεί η οικονομική.
      Συγχέεις το αίτιο με το αιτιατό. Το γεγονός ότι μετά 10 χρόνια Ευρώ μειώθηκε η εγχώρια παραγωγή οφείλεται κύρια στο σκληρό νόμισμα. Το ίδιο πρόβλημα ανταγωνιστικότητας έχουν όλες οι χώρες του Νοτου. Και η Ιταλία (σκεψου). Η οποία με τη λιρέτα είχε εμπορικό πλεόνασμα με την Γερμανία. Αφού απολέσαμε την ανταγωνιστικότητας θα την ανακτήσουμε με το Ευρώ;. Η ανταγωνιστικότητα μας υποχωρεί συνεχώς.

      Το υπόδειγμα της Αργεντινής δείχνει ότι με ισχυρό νόμισμα και με λιτότητα κατέρρευσε. Εμείς πως θα πετύχουμε αφού 2 και πλέον χρόνια αποτυγχάνουμε;

      Με δικό μας νόμισμα μέσα σε ένα χρόνο η οικονομία θα απογειωθεί. Τα ζητήματα που θέτεις σε ένα πολυ- πολικό κόσμο λύνονται.

      Εαν παραμείνουμε στο Ευρώ μας αναμένουν 2 δεκαετίες σκληρής λιτότητας και μετατροπης μας σε τρικοσμική χώρα. Ότι θα ήταν και η Αργεντινή εάν ακολουθούσε το ΔΝΤ.

     • TARAMAS avatar
      TARAMAS @ Dal 08/09/2012 01:38:16

      Αυτή είναι η ορθόδοξη οικονομική θεωρία, ότι για την πτώση της ανταγωνιστικότητας φταίει το ισχυρό νόμισμα; Αυτά είναι επιχειρήματα αμφιθεάτρου και δεκαπενταμελών. Η διαφθορά, τα κλειστά επαγγέλματα, η γραφειοκρατία, ο γιγαντωμένος δημόσιος τομέας, το μισθολογικό κόστος που αυξάνεται ασύνδετα από την παραγωγικότητα, το πελατειακό σύστημα, ο βαθύς συντηρητισμός που έχει το μανδύα του φιλολαικού χαρακτήρα και που σαμποτάρει κάθε προσπάθεια αλλαγής και προσαρμογής, η έλλειψη στοιχειώδους οικονομικής (και όχι μόνο) παιδείας που κάνει παιδαριώδεις αντιλήψεις να φαντάζουν λογικές επιλογές ακόμη και σε επίπεδο υψηλής πολιτικής, η έλλειψη αξιοκρατίας, όλα αυτά δεν φταίνε για την πτώση της ανταγωνιστικότητας, το ισχυρό νόμισμα φταίει ε; Το νόμισμα είναι απλό εργαλείο, όχι πανάκεια δια πάσαν νόσον και πάσαν μ..., με ότι νόμισμα και να είναι μια χώρα, αν έχει τ παραπάνω χαρακτηριστικά είναι χαμένη. Λες και με δραχμή θα πιάσουμε τη φοροδιαφυγή, θα καταργηθεί η γραφειοκρατία, θα εξαφανιστεί η διαφθορά και μάθει οικονομικά η αριστερά.

  • diatwn avatar
   diatwn @ Dal 08/09/2012 18:25:18

   Η Αργεντινή σήμερα που μιλάμε έχει πληθωρισμό 25%. I rest my case.

 3. easyrider avatar
  easyrider 07/09/2012 13:35:32

  Ενώ τώρα η κοινωνία ευημερεί με το μνημόνιο; Ρωτήσατε τους 1.500.000 ανέργους πως τα βγάζουν πέρα; Αλλά εδώ κάποιοι (λίγοι) πίσω από τα πληκτρολόγια και τις δοτές θέσεις Δ.Υ και μετακλητών υπαλλήλων τα βλέπουν όλα ρόδινα. Ωστόσο οι εξαθλιωμένοι πάντα θα παρακαλούν για μια αχτίδα φωτός. Και αυτή δεν μπορεί να έρθει από τα μνημονιά σας, αλλά μόνο μέσα από την οριστική διάλυση αυτού του φαύλου κράτους που με νύχια και δόντια παλεύετε να διατηρήστε. Πολύ σύντομα ο κόσμος δεν θα έχει τίποτα να χάσει. Απολύτως Τίποτα!!!

  • factorx avatar
   factorx @ easyrider 07/09/2012 13:57:46

   Συμφωνω. Η διάλυση του κράτους άρχισε με τον εισοδισμό της Δούρου στα Σώματα Ασδαλείας

   • Νικος avatar
    Νικος @ factorx 07/09/2012 14:58:56

    Διακρινω μια Δουρολαγνεια.Σε καθε ζητημα η Δουρου τι ειναι;η μαγιά;

    • Γιάννης avatar
     Γιάννης @ Νικος 07/09/2012 15:17:35

     Η φαντασίωση. Η ρηγού που δεν μας καθόταν στα φοιτητικά μας χρόνια.

     • factorx avatar
      factorx @ Γιάννης 07/09/2012 20:15:03

      Σιγα ρε τεράστιε. Όλα τα μπάζα μάζευε ο Ρηγας, με τα τσαντορ και τις αξύριστες μασχάλες. Η ΚΝΕ μάλιστα. Όλγα Τρέμη, σου λέει τίποτα;

     • BLACKQUEEN avatar
      BLACKQUEEN @ factorx 07/09/2012 23:11:59

      Μου λέει κάτι.....Μία φθηνή οπορτουνίστρια, με ψεύτικο κρύο χαμόγελο, ενοχλητική υστερική χροιά φωνής, ύφος έκπληκτου κοντοπίθαρου φιδιού, και στόμφο πολύξερου δουλικού....Ένα φερέφωνο του συστήματος, μια αναξιοπρεπής ακριβοπληρωμένη υπηρεσία δωματίων, στο βρωμοξενοδοχείο του Μεγάλου καναλιού.... Πώς να τη δει κανείς σαν γυναίκα; Αρκούν τα ακριβά ρούχα και τα σπάνια κοσμήματα για να καλυφθεί τόοοοοση κενότητα καλέ μου factorx ??????

     • diatwn avatar
      diatwn @ BLACKQUEEN 08/09/2012 18:26:42

      Για την ηλικία της η Τρέμη είναι γυναικάρα.

     • BLACKQUEEN avatar
      BLACKQUEEN @ diatwn 09/09/2012 08:28:24

      Ναι. Η αλήθεια είναι οτι άν είσαι 85 χρόνων, χαμηλοσυνταξιούχος, μασελάτος λιγούρης, γυναικάρα τη βλέπεις . Ανυπερθέτως!!!! (Σίγουρα καλύτερη από την κυρα-Σούλα που επί 50 χρόνια υπέστης...Όλα είναι σχετικά) :-)

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ easyrider 07/09/2012 15:08:43

   Το φαύλο κράτος το οποίο εξέθρεψε και η κάθε λογής αριστεράντζα θέλετε να πείτε, όταν τα χρόνια της "αλλαγής" αλλά και μετά από αυτά τασσόταν είτε πάντα με το Πασοκικό τέρας στο συνδικαλισμό είτε ήταν πάντα ενάντια στην οποιαδήποτε μεταρρύθμιση επιχειρήθηκε να γίνει στον τόπο. Αυτό το φαύλο κράτος το οποίο εξέθρεψε και γιγάντωσε εν τέλει την ίδια την αριστερά, διότι αν δεν υπήρχε τότε και η αυτή δεν θα είχε κανένα μα κανένα λόγο ύπαρξης.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ easyrider 07/09/2012 17:01:54

   Μου αρέσει που λέμε πως υπάρχουν τώρα 1,5 εκ. άνεργοι για να πούμε πως καλύτερα η πείνα της ανεξέλεγκτης χρεωκοπίας. Καμιά κατάσταση που έχουμε ζήσει δε συγκρίνεται με αυτό που έρχεται. Η πείνα 8 εκατομμυρίων, η μαύρη αγορά και το δελτίο σε τρόφιμα και φάρμακα είναι 100 φορές χειρότερα από όσα έχουμε δει επί μνημονίων. Το θέμα είναι αν έχουμε λύση ή είναι μονόδρομος η πτώχευση. Εκεί χωράει πολύ συζήτηση αλλά δεν έχει νόημα. Θα μας διώξουν οι φίλοι μας οι Γερμανοί με αφορμή της έκθεσης της τρόικα...

 4. Αργεντινη avatar
  Αργεντινη 07/09/2012 13:36:31

  Πως θα γινεται αργεντινη ρε χαμενα...παραγετε τιποτα?

  • Γιάννης avatar
   Γιάννης @ Αργεντινη 07/09/2012 15:18:09

   Παράγουμε ε και αι, και ξέρουμε πού πάει το καθένα.

   • chrisss avatar
    chrisss @ Γιάννης 07/09/2012 16:57:56

    Έχεις black angus και δεν το ξέρω μπαρμπαγιάννη;

    • Δικερως avatar
     Δικερως @ chrisss 07/09/2012 23:22:18

     Και black angus εχει,κι αμα λαχει θα καψει και τον μισο Αμαζονιο για να τα ταϊσει.
     Αμ' τι νομσες.

 5. Αργεντινη avatar
  Αργεντινη 07/09/2012 13:39:15

  Αλλα μην αγχωνεστε..αυτος ο λαος ψηφισε τον λεφτα υπαρχουν..δεν εβαλε μυαλο..τωρα θα ψηφισει τον τσιριζα...το προβλημα ακομα δεν το εχει καταλαβει.
  ΑΡΑ δεν υπαρχει και λυση συντομα.
  οσοι εχετε μυαλο ,προσδεθειτε.

 6. kotstak avatar
  kotstak 07/09/2012 13:46:42

  Επειδή ακριβώς την ίδια μπαρούφα που είπε ο Τσίπρας, μου την είχε πει ο γιος ενός φίλου μου προ εξαμήνου, θα πω στον κύριο Τσίπρα αυτό που είπα στο νεαρό:
  Κάνε προσομοίωση. Να δούμε πόσο θα αντέξεις.

  Για την ιστορία ο νεαρός μετά από δυο μέρες μου είπε:
  Είχες δίκιο, μ@@@@ες έλεγα.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ kotstak 08/09/2012 00:16:27

   Ο Τσίπρας έχει κάνει όμως προσομοίωση με το χρήμα να έρχεται πίσω από το εξωτερικό που είναι φυλαγμένο και τις αποθήκες γεμάτες...

 7. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 07/09/2012 13:51:37

  Το να συγκρίνει κανείς τις οικονομίες της Ελλάδας και της Αργεντινής είναι σαν να συγκρίνει μήλα με πορτοκάλια.
  Οι ομοιότητες φτάνουν μέχρι τη δομή του πολιτικού συστήματος και την είσοδο του ΔΝΤ εκεί.
  Οι ήδη εγκαταστημένες υποδομές για την εκμετάλλευση του φυσικού της πλούτου σε συνδυασμό με την έκρηξη των τιμών των πρώτων υλών και των τροφίμων, σε συνδυασμό με το ξεκλείδωμα της ισοτιμίας του πέσο (που ήδη κυκλοφορούσε) τη βοήθησαν να ανακάμψει οικονομικά. την περασμένη δεκαετία, σε μια περίοδο έντονη μεγένθυσης της παγκόσμιας οικονομίας.

  Αλλά εδώ με μεσσιανικό τρόπο ψάχνουμε λύσεις "μαγικές κι ονειρεμένες" λόγω της απελπισίας. Αυτές τουλάχιστον είναι τζάμπα.

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ Γιάννης Φαίλτωρ 07/09/2012 23:44:16

   Πολύ σωστός Γιάννη.

 8. Αργεντινη avatar
  Αργεντινη 07/09/2012 14:30:13

  Συντροφοι το εγραψε και καποιος καθηγητης σημερα στα νεα, αλλα αυτα τα ξερουν εξω και οι κομμωτριες, στο ελλαντα ποτε δεν θα γινει αυτη η συζητηση.
  Σε εισοδημα η Ελλαδα ειναι στο 30 σε παγκοσμια καταταξη, και ανταγωνιστηκοτητα στο 9ο...ξερετε τι σημαινει αυτο?
  Καμμια χωρα δεν εχει τετοια αποκλιση..στα δυο αυτα νουμερα, συνηθως ειναι κοντα.
  Εαν δεν ανεβει η "απεχθης" ανταγωνιστικοτητα ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΤΟ ΕΙΔΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟ ΕΝ ΤΡΙΤΟ..δηλαδη πτωση ακομα 70%.

  κανεις μεσσιας δεν το αλλαζει αυτο..απλα το ποτε και πως, ειναι αγνωστο.

  • Νικος avatar
   Νικος @ Αργεντινη 07/09/2012 15:04:24

   Μεσσιας δεν προκειται να εμφανιστει γιατι αυτοι που παρουσιαζονται σαν τετοιοι ειναι οι υπευθυνοι για τα ποσοστα που αναφερθηκαν και εξακολουθουν να κατευθυνουν τις τυχες αυτου του τοπου,με διαφορετικο καθε φορα περιτυλιγμα.

 9. Ιωαννης_Τ avatar
  Ιωαννης_Τ 07/09/2012 14:30:59

  Η Αργεντινη δεν χρεοκοπησε ουτε απο μαγκια ουτε τυχαια. Οι πολιτικες που εφαρμοσαν και τα δικα τους λουλουδια (μενεμ ,καβαγιο, ντε λα ρουα μαζι με το ΔΝΤ παντα) εφεραν την χωρα στην καταρρευση. Ο κοσμος πεινουσε και πριν πεινουσε και μετα. Μπορει ενα μερος του κοσμου να πειναει ακομα αλλα το χαλι που ειχε πριν την χρεοκοπια δεν το εχει τωρα.
  Ερωτηση . Αφου η Αργεντινη ηταν πλουσια χωρα γιατι χρεοκοπησε? Υποθετω ειχε παραγωγη και πριν. Και εμεις ειχαμε πριν. Εκανε ομως το λαθος και κλειδωσε το πεσο με το δολλαριο και μετα κουβαλησε το ΔΝΤ. ΤΟ αποτελεσμα ηταν κανονι και παλι απο την αρχη.. Ακριβως το ιδιο λαθος με εμας. Μπηκαμε στο ευρω. Φεραμε το ΔΝΤ. Η συνεχεια συντομα.

 10. Μ.Γ avatar
  Μ.Γ 07/09/2012 14:31:29

  Η Αργεντινη εχει οντως παραγωγη. Η Ελλαδα ομως -παρα το οτι ειναι μια παμπλουτη χωρα με αναξιοποιητο πλουτο, χαρη στους πολιτικους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ- εχει και μια ιδιαιτερη γεωστρατηγικη σημασια. Αυτο δεν μετραει καθολου ;

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ Μ.Γ 07/09/2012 15:12:30

   Όταν συσχετίσεις τη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας με τον αναξιοποίητο πλούτο της θα έχεις, νομίζω, δώσει μόνος απάντηση στο ερώτημα που έκανες.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Μ.Γ 07/09/2012 20:24:41

   Του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ... ενώ η αριστερά, ως γνωστόν, ξεσκιζόταν να φέρει ανάπτυξη και επενδύσεις μέσω των κινητοποιήσεών της όλα αυτά τα χρόνια...

 11. Αργεντινη avatar
  Αργεντινη 07/09/2012 14:35:18

  Πραγματικος πατριωτης ειναι μονο αυτος που προτεινει, λυση σε αυτο.
  Πως θα ανεβουμε σε ανταγωνιστηκοτητα..για να προλαβουμε ακομα πτωση..μονο 50%.
  Ανταγωνιστηκοτητα δεν σημαινει χαμηλοι μισθοι, η ελβετια βγηκε φετος πρωτη σε παγκοσμια καταταξη ανταγωνιστηκοτητας.
  Ολα τα αλλα ..ειναι μπουρδολογια καφενειου..ασχετων..η λαμογιων.
  Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΕΞΕΡΕΣΕΙΣ..ΟΥΤΕ ΣΕΒΕΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ.
  Εαν δεν τα καταφερουμε..θα γινουν "ανταγωνιστικες"..οι κορες μας και οι μαναδες μας...στην ξενιτια.

 12. Kώστας ΜΠ avatar
  Kώστας ΜΠ 07/09/2012 14:45:36

  Mόνο ένας βαθειά άσχετος σαν τον Τσίπρα θα έκανε σύγκριση χώρας που ανήκει σε κοινό νόμισμα, με χώρα με παραγωγική βάση σαν την Αργεντινή.
  Ο αρχηγός του Μπαλάφα αγνοεί τα βασικά. Ούτε να δημαγωγήσει δεν μπορεί. Κινείται σε επίπεδο ξερόλα καφενόβειου, ακατάλληλου για συζήτηση. Η Νέα Μεταπολίτευση εξελίσσεται σε εφιάλτη. Καλύτερα δομική δημαγωγική αντιπολίτευση αλά Αντρέα , παρά τις μπουρδολογίες ενός ανίκανου- ακόμη και για στοιχειωδώς σοβαρή δημοκοπία -σαν τον αρχηγό του Πάντζα.

  • εξαρχεας avatar
   εξαρχεας @ Kώστας ΜΠ 07/09/2012 18:15:46

   γιατί τι έχει έχει το αγόρι ο Πάντζας ?

 13. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 07/09/2012 14:50:52

  Αν συνεχίσουν τα -5, και τα -7 της αρνητικής ανάπτυξης στην οικονομία, θα γίνουμε σύντομα Αργεντινή. Κοντεύουμε να χάσουμε το 30% του προ του 2009 ΑΕΠ και επίσης ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΦΩΣ ΑΚΟΜΗ.

  Πόσο χειρότερα ήταν τα πράγματα στην Αργεντινή νομίζετε; Όχι πολύ.

  Όσο για την φωτογραφία.. Μπορώ να σας βρω άπειρες ανάλογες απο την Αθήνα... ήδη απο εποχές προ κρίσης.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Γιώργος Αχαιός 08/09/2012 00:18:50

   Μιλάμε για εκατοντάδες νεκρούς και εσύ λες για οδομαχίες κουκουλοφόρων και ματ...

 14. Εθνικιστης avatar
  Εθνικιστης 07/09/2012 15:02:53

  Η Αργεντινη οταν πτωχευσε ειχε εμπορικο και δημοσιονομικο ελλειμμα, παρα την "τεραστια παραγωγη" της . Ηταν δηλαδη, τεμπελα χαραμοφαα που ετρωγε τα λεφτα των εργατικων πχ. Αμερικανων και Χιλιανων στα αργεντινικα μπουζουκια (πχ. τανγκο).

  Αν και το γεγονος οτι βρισκοταν σε ενα παγκοσμιο περιβαλλον αναπτυξης με παραλληλα τις τεραστιες αυξησης των διεθνων τιμων στα προϊοντα που παρηγαγε πρωτη ειναι τα βασικα διαφοροποιητικα απο την Ελλαδα, δεν αρκουμαι στο να ακουω ευχολογια απο τα ευρωλιγουρια. Θελουν να μεινουμε στο ευρω. Για να συμβει αυτο, πρεπει να γινουμε ανταγωνιστικοι εντος του. Εχουν να προτεινουν κατι; ΟΧΙ. Γιατι το μονο εργαλειο που υπαρχει ειναι η εσωτερικη υποτιμηση. Που σημαινει μειωση ΤΙΜΩΝ. Βεβαια, για να πετυχεις μειωση τιμων πρεπει να μειωσεις τα εισοδηματα (μισθους, συνταξεις, κτλ). Τουλαχιστον αυτα λεει η θεωρια των οικονομικων. Εσεις εχετε δει καποια μειωση τιμων, παρα τις απιστευτες μειωσεις εισοδηματων και ζητησης; Καταναλωνουμε την φαια ουσια της κοινωνιας τζαμπα. Καθε μηνα που ανακοινωνεται πληθωρισμος για την Ελλαδα με εφαρμοσμενα μετρα που επρεπε να εχουν φερει απο το μνημονιο Νο1 αθρηστικο αποπληθωρισμο τουλαχιστον 30%, γινομαστε ολο και λιγοτερο ανταγωνιστικοι. Μια μερα μετα την ανακοινωση των νεων μετρων, πηγα σουπερ μαρκετ. Τρελαθηκα οταν ειδα οτι η αγορα ειχε αντιδρασει στα νεα μετρα περικοπων εισοδηματων, αυξανοντας τις τιμες βασικων καταναλωτικων (παραγομενων στην Ελλαδα για να μην παρεξηγουμαι) μεχρι και 30%!!!

  Η εξοδος απο το ευρω ειναι μονοδρομος, οσο η εσωτερικη υποτιμηση αποτυγχανει (ή μαλλον πετυχαινει ημιτελης εσωτερικη ανατιμηση). Το μονο που επιφυλλασει η ημιτελης υποτιμηση ειναι μια ΕΟΖ ολη η Ελλαδα για τον Ευρωπαϊκο Βορρα, παραμενοντας η Ελλαδα μη ανταγωνιστικη.

  Σκληρα μα αληθινα πραγματα.

 15. λαλακης avatar
  λαλακης 07/09/2012 15:11:44

  @ Εθνικιστη

  Η ανταγωνιστικοτητα θα βελτιωθει αν καταργηθει η γραφειοκρατια, ανοιξουν
  ΟΛΑ τα κλειστα επαγγελματα , απομακρυνθουν 35% των ΔΥ και αλλα
  πολλα οπως καταργηση ασυλιας πολιτικων προσοπων -μητρα των δεινων.
  Ετσι η χωρα δε θα χρειαζεται να δανειζεται ασταματητα και θα
  εχει ελλειμα 3% . ΕΝΤΟΣ ΕΥΡΩ!!!
  Απλα πραγματα , δυσκολο να εφαρμωσθουν...

 16. εξαρχεας avatar
  εξαρχεας 07/09/2012 15:22:13

  αργεί το μεγάλο μπάχαλο και το αλεξάκι αρχίζει και χάνει την υπομονή του.

  • Νικος avatar
   Νικος @ εξαρχεας 07/09/2012 15:43:46

   Αν για το μπαχαλο,[απο ποτε η αγανακτηση ενος λαου που καταδυναστευεται απο ξενους και εγχωριους ''σωτηρες''εγινε μπαχαλο δεν το καταλαβαινω]οπως λες,υποκινητης θα ειναι ο Αλεξης τοτε το χασαμε το μωρο πατριωτη.

   • εξαρχεας avatar
    εξαρχεας @ Νικος 07/09/2012 18:12:14

    δεν καταλαβαίνω τι λες πατριώτη, αλλά δεν είναι το "μωρό ", είναι το "κορμί".

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ εξαρχεας 08/09/2012 00:20:21

   Πολύ σωστό. Βιάζεται και δείχνει το άγχος του. Ήθελε να είναι αυτός που θα εκτελούσε το συμβόλαιο της χρεοκοπίας και δε του κάναμε τη χάρη ως λαός. Τώρα αρχίζει τις κατάρες και τις παρουσιάζει για ευχές. Πόσο προδότες είναι κάποιοι και τους ανεχόμαστε;

 17. Γιάννης avatar
  Γιάννης 07/09/2012 15:22:55

  Επίσης, μπορούμε να εκτελέσουμε όλους τους συνταξιούχους. Αμέσως-αμέσως γλιτώνουμε ΟΛΟ το ποσό που το κράτος καταβάλει στις συντάξεις, δίνουμε κίνητρα σε όσους εργάζονται να μη θέλουν να συνταξιοδοτηθούν ποτέ, και εισπράττουμε της παναγιάς τα μάτια από τους φόρους κληρονομιάς που θα υποχρεωθούν να πληρώσουν οι κληρονόμοι των αναιρεθέντων συνταξιούχων. Τότε, ένα δάκρυ συγκίνησης θα κυλήσει στο ξεροκαρκαλιασμένο μάγουλο της Λαγκάρντ, ο Σόιμπλε θα κάνει έναν τρομακτικό μορφασμό χαράς, και η Μέρκελ θα χαμογελάσει γλυκά στον πρωθυπουργό μας και θα του πει: τα καταφέρατε.

  • Νικος avatar
   Νικος @ Γιάννης 07/09/2012 15:39:47

   Απλως ειναι υποστηρικτης του δογματος της συγκυβερνησης,στο ευρω με καθε θυσια.

   • λαλακης avatar
    λαλακης @ Νικος 07/09/2012 15:49:45

    Οχι ,δεν υποστηριζω ευρω με καθε θυσια αλλα
    ορθολογικες λυσεις υπαρχουν!!!!
    Απο εκει και περα υπαρχει και η λυση της δραχμης
    υποτιμηση δηλ της ταξης 70-80%.
    Το ψωμι θα παει 40.000 δρχ απο τον πληθωρισμο
    που θα ειναι κατοχικης μορφης.
    Μακροπροθεσμα η κατασταση μαλλον θα στρωσει
    αλλα τι γινεται εως τοτε.
    Επρεπε να μην ειχε μπει η χωρα στο ευρω
    τωρα παγιδευτηκε.

 18. εξαρχεας avatar
  εξαρχεας 07/09/2012 15:30:17

  μα πώς .....το αγόρι έχει κοντά του τόσους σοφούς προφέσορες, τι να σού πρωτοπώ.... τι Μηλιός, τι Στρατάκης, τι Τσακαλώτος αστέρια όλοι, διαλεγμένα ένα-ένα με το χέρι, δεν το τού κάνουν λίγο μάθημα να ξεστραβωθεί το αγόρι να μην αμολάει τρελές μπαρούφες....

 19. babayaro avatar
  babayaro 07/09/2012 15:36:23

  Δεν εχει γινει ακομη αντιληπτο οτι δεν θελουν τα λεφτα μας.Χαρτακια πολυχρωμα τυπωνουν και μονοι τους.
  Αν η Αργεντινη ειχε μια παραγωγη να ανταλλαξει για τα χρεη της,εμεις τι εχωμε;
  Πολυ σωστα!
  Μεγαλη ακινητη,δημοσια και ιδιωτικη περιουσια! "Real money",που λενε και στο καφενειο!
  Οταν λοιπον,μας τελειωσουν τα χαρτακια απο τους δυσβαστακτους φορους,την ελλειψη εργασιας και τα χαρατσια,τοτε θα αναγκαστω να πουλησω το ακινητο μου οσο-οσο στον μαυραγοριτη της γειτονιας και τους βαπτιστικους σταυρους των παιδιων μου στο τοπικο υποκαταστημα της γκολντμαν σακς.
  ....καπου εκει θα ερθει και η "αναπτυξη" βεβαιως-βεβαιως...

 20. Νικος avatar
  Νικος 07/09/2012 15:59:01

  Λυπαμαι πολυ αλλα τις ορθολογικες λυσεις οχι μονο εσεις και εγω τις βλεπουμε αλλα και πολλοι αλλοι πιο καταρτησμενοι απο 'μας. Δεν τις βλεπουν ή δεν θελουν να τις δουν αυτοι που ειναι οι αμεσοι υπευθυνοι.Υπευθυνοι και για την κατασταση στη οποια εχουμε περιελθει,αλλα και για να μας βγαλουν απ'αυτη.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Νικος 07/09/2012 22:36:19

   Καί οἱ μέν καί οἱ δέ,ξέρεις τί γέλια πού κάνουν...;

 21. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 07/09/2012 16:39:25

  "Πείνασαν στην αρχή αλλά τουλάχιστον διατήρησαν την αξιοπρέπειά τους".
  Δεν υπάρχει αξιοπρέπεια όταν υπάρχει πείνα. Πρόκειται για λογική αντίφαση.
  Μάλλον, από τον εσωτερικό φραξιονισμό έχουν χάσει την μπάλα οι "στενοί" οπαδοί του κ. Τσίπρα στον Σύριζα.
  Κε Δραγασάκη, κε Σταθάκη, κε Παπαδημούλη, κε Μηλιέ, τι γίνεται στο οικονομικό επιτελείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Ή μήπως, something is running at the gypsies' houses?

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Ο Θείος 07/09/2012 16:57:45

   Έχουν πεινάσει ποτέ τους για να καταλάβουν πως για τον πεινασμένο γονιό που έχει να ταϊσει τα παιδάκια του έχει χαθεί το νόημα των λέξεων υπερηφάνια και αξιοπρέπεια; Τόσο "λαϊκοί" άνθρωποι είναι...

 22. alex23 avatar
  alex23 07/09/2012 17:44:36

  τα πραγματα ειναι απλα
  ο κ.τσιπρας λεει επι της ουσιας οτι αν γινουμε αργεντινη με δικο μας νομισμα θα πεινασει ο λαος, αλλα η οικονομια καποια στιγμη θα ανακαμψει

  βεβαια δεν λεει οτι για να ανακαμψει, το νεο νομισμα θα πρεπει να ειναι σοβαρα υποτιμημενο, με αποτελεσμα οι πολυεθνικες της ευρωπης να αγοραζουν για ψιχουλα τα προιοντα και τον πλουτο των ελληνων πολιτων και στο τελος κερδισμενοι στην ελλαδα θα βγουν (και παλι) μονο οι μεσαζοντες

  και ολα αυτα χωρις να μας πει και πως μια χωρα που εισαγει πανω απο το 70% αυτων που καταναλωνει, θα μπορει να συνεχισει να το κανει τουλαχιστον τα πρωτα 5-10 χρονια

  με λιγα λογια προτεινει μια εναλλακτικη στο παγκοσμιο κεφαλαιο, προτεινοντας ενα αυτοκαταστροφικο σοκ του ελληνικου λαου, με σκοπο να γινει αυτος μεσαζοντας του πλουτου του και εκμεταλευομενος τις αδυναμιες του..

  και αμα κανεις σκεφτει οτι η τουρκια ειναι τοσα χρονια στα μαχαιρια με την ελλαδα για τα ποσοστα των πετρελαιων(με την παρεμβαση υπερ της αμερικανικων εταιριων), ας φανταστει κανεις τι ευκαιριες βλεπουν σε μια ολοκληρωτικη και παρατεταμενη καταρευση της ελληνικης οικονομιας πολιτικοοικονομικα κεντρα που στοχοποιουν πλουτοπαραγωγικες πηγες..

  • εξαρχεας avatar
   εξαρχεας @ alex23 07/09/2012 18:23:25

   " η οικονομία θα ανακάμψει " .... ποιά από όλες τις φράξιες του σύριζα θα το προκαλέσει αυτό το θαυμαστό αποτέλεσμα ?

 23. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ 07/09/2012 18:12:20

  «Ο κ. Τσίπρας εύχεται η Ελλάδα να χρεοκοπήσει, όπως η Αργεντινή. Του θυμίζουμε ότι ο αντίστοιχος “Τσίπρας” στην Αργεντινή εγκατέλειψε τη χώρα του με ελικόπτερο», αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του κόμματος τη ΝΔ.
  ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΣΜΟΣ, ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ ... ΠΡΟΣ ΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΤΟΥΣ! ΑΝ ΗΘΕΛΕ Η ΝΔ ΝΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΣΕΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΟΝ Φερνάντο ντε λα Ρούα, ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΠ Ή ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΙΕΤΕΛΕΣΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΕΛΟΥΝ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΕΠΛΕΞΕ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ!
  Στις 19 Δεκεμβρίου 2001, ο κεντροαριστερής προέλευσης πρόεδρος της Αργεντινής Φερνάντο ντε λα Ρούα παραιτήθηκε, εν μέσω γενικευμένων ταραχών και λεηλασιών, με διάγγελμα σε εθνικό δίκτυο, όταν έγινε γνωστό ότι οι περονιστές απέρριψαν πρότασή του για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομίας και εμπνευστής της «δολαριοποίησης» του πέσο, καθηγητής Ντομίνγκο Καβάγιο ζητούσε από τις αρχές ασφαλείας της χώρας να προστατεύσουν τον ίδιο και την οικογένειά του, καθώς το οργισμένο πλήθος απειλούσε τους πάντες και πάντα.
  (...)
  Ο πρώην πρόεδρος της Αργεντινής, Φερνάντο Ντε Λα Ρούα, ο οποίος είχε εγκαταλείψει το προεδρικό μέγαρο με ελικόπτερο όταν χρεοκόπησε η χώρα, το 2001, θα δικαστεί στις 22 Νοεμβρίου με την κατηγορία της διαφθοράς, όπως έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.
  (...)
  Στη δίκη θα κληθούν να καταθέσουν περίπου 300 μάρτυρες.
  Η μεταρρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας - η οποία ακυρώθηκε το 2004 - ήταν ένας από τους όρους που είχε θέσει στην Αργεντινή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την αποδέσμευση ενός δανείου.
  Πολλοί Αργεντινοί σήμερα θεωρούν το ΔΝΤ υπεύθυνο για την κρίση και την κατάρρευση της οικονομίας της χώρας. Μετά την έγκριση της μεταρρύθμισης παραιτήθηκε από τη θέση του ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος της Γερουσίας Κάρλος Άλβαρες.
  Ο Ντε Λα Ρούα παραιτήθηκε από την προεδρία στις 20 Δεκεμβρίου 2001 εν μέσω μιας λαϊκής εξέγερσης που πνίγηκε στο αίμα. Ο 83χρονος πρώην πρόεδρος έχει διαψεύσει κατ' επανάληψη ότι η κυβέρνησή του δωροδόκησε οποιονδήποτε για να τροποποιηθεί ο νόμος και υποστηρίζει ότι είναι θύμα πολιτικών και δικαστικών διώξεων.

 24. εξαρχεας avatar
  εξαρχεας 07/09/2012 18:14:14

  δουρικός , όπως λέμε της Ρένας ?

 25. εξαρχεας avatar
  εξαρχεας 07/09/2012 18:18:09

  μην στενοχωριέστε αν δεν μάς κάνει το αλεξακι Αργεντινή, θα μάς κάνει σίγουρα Αλβανία .

 26. εξαρχεας avatar
  εξαρχεας 07/09/2012 18:20:43

  δουρικός, όπως λέμε της Ρένας ?

 27. alex23 avatar
  alex23 07/09/2012 20:29:08

  '..Θα έχουμε χάσει πλήρως την εθνική μας κυριαρχία..'
  δηλαδη ο συριζα αν γινει εξουσια δεν θα μοιρασει την εθνικη κυριαρχη μας στην τουρκια ? γιατι αλλα λενε ακομα και τωρα

  '..όλη η Ελλάδα θα γίνει μια ειδική οικονομική ζώνη..'
  ενω αν βγουμε απο το ευρω και εχουμε ενα σουπερ υποτιμημενο νομισμα θα γινει κατι αλλο απο αυτο που υποτιθεται οτι δεν θελει να γινει ? ή μηπως θελει ?

  ωρες ωρες νομιζω οτι ακουω 13 τσιπρες..1 για καθε συνιστωσα και εναν κρυφο-πασοκο που κλεινει το ματι στις συντεχνιες και που λενε καθε φορα αντικρουωμενα πραγματα και το ριχνουν στην τρελα οταν τους στριμωξεις..
  αν η απωλεια της ιδεολογιας τους ειναι το τιμημα για να γινουν στο συριζα μια μερα εξουσια, με για τους με χαρα τους, αυτοι θα ζησουν με αυτο..εμεις γιατι να το πληρωσουμε ?

 28. εξαρχεας avatar
  εξαρχεας 07/09/2012 21:41:58

  πάντως μην στενοχωρήσθε, αν η Αργεντινή σάς φαίνεται μακρυά, η Αλβανία είναι πολύ κοντά...

 29. εξαρχεας avatar
  εξαρχεας 07/09/2012 21:46:29

  πόσο πιό καθαρά να το πεί το παλλικάρι ? η πρόταση του μορφώματος τού οποίου ηγείται είναι η χρεοκωπία.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ εξαρχεας 08/09/2012 00:22:22

   Έτσι είναι, και εμείς το συζητάμε. Πριν τις εκλογές τα έλεγε για να βγει πρωθυπουργός, τώρα για να προκαλέσει το χάος ως αντιπολίτευση. Εδώ έστειλε συμπαραστάτες στα σώματα ασφαλείας χθες! Αυτός που θα τους αφόπλιζε!!!!!!!!!!

 30. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 07/09/2012 22:35:58

  Ο Τσίπρας είναι εκτός τόπου και χρόνου

 31. karnik avatar
  karnik 08/09/2012 01:09:45

  Λογικό μου φαίνεται αυτό που είπε. Έτσι κι αλλιώς η αριστερά πάντα προσπαθούσε να φέρει το χάος και την απόγνωση, ώστε να καταφέρει να πάρει την εξουσία. Όλα αυτά τα χρόνια αυτό δεν προσπαθούσε και δεν προσπαθεί ; Για να μην γυρίσω πίσω και θυμηθώ το 46...
  Εξουσιολάγνοι είναι κι αυτοί κι επιδιώκουν την εξουσία με κάθε νόμιμο και μη τρόπο.
  Χώρια που τους έχει μείνει απωθημένο, η συντριπτική ήττα που υπέστησαν στην διάρκεια του συμμοριτοπόλεμου, με άμεση συνέπεια ν΄ αναγκαστούν να ζήσουν στους σοσιαλιστικούς παραδείσους που μας υπόσχονταν... και θέλουν να πάρουν την ρεβάνς.

 32. μεταρρυθμιστής avatar
  μεταρρυθμιστής 08/09/2012 02:50:01

  Μετά την μνημειώδη δήλωση " θα το ρισκάρουμε με την Τουρκία" που ξεστόμισε στελεχάρα του Τσύριζα στην προεκλογική περίοδο ( Μπαλάφας, σκέψου να τον έχεις Υπουργό Άμυνας), πιστεύω οτι η συγκεκριμένη δήλωση του τσουλουφάτου μπούλη, προκρίνεται άνετα ως η Νο2 πολιτική δήλωση-π@π@ριά της δεκαετίας...Θέλει η τανα-που να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει ...( όσες μορφές κι αν αλλάξει η ριζοσπαστική Αριστερά ο στόχος πάντας ένας, η διάλυση της χώρας.)

 33. Dal avatar
  Dal 08/09/2012 08:38:20

  Tarama.
  Επειδή δεν μου δύνεται η δυνατότητα να σου απαντήσω από κάτω.

  Εαν αυτά που γράφεις τα θεωρείς απάντηση ,τότε πρέπει να να αναθεωρηθεί η οικονομική επιστήμη. Σε κανένα εγχειρίδιο οικονομικής δεν υπάρχουν αυτά που αναφέρεις. Απεναντίας στην οικονομική αναφέρονται ως εργαλεία εξάσκησης της τα: Νομισματική, Συναλλαγματική, Εμπορική, Εισοδηματική και Δημοσιονομική.
  Εξ' αυτών λόγω ΕΖ και Μααστριχτ μπορούμε να εξασκήσουμε μόνον την εισοδηματική πολιτική δηλαδή φορο επιδρομή και μείωση των μισθών. Αυτά από μόνα τους επιδεινώνουν την ύφεση, αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σταδιακά σε ύφεση ίσως πάνω από 30% , που δεν έχει υπαρξει προηγούμενη στον Δυτικό κόσμο σε συνθήκες ειρήνης. Η συνεχής μείωσης των μισθών είναι μια μεταβλητή που εξαρτάται 'οχι μόνον απο την ημεδαπή ,αλλά από την παραγωγικότητα εργασίας και τους μισθούς στο υπόλοιπο κόσμο. Η Τουρκία πχ υποτίμησε το νόμισμά της πρόσφατα.

  Επειδή είναι προφανές οι τοποθετήσεις σου είναι ιδεολογικές και δεν έχουν καμιά σχέση με την οικονομική σε πληροφορώ ότι:
  Α Σε όλες τις χώρες του ευρωπαικού νότου το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών επιδεινώθηκε κατά μέσο όρο την δεκαετία του ευρώ κατά 300%, σε σχέση με την δεκαετία του 1990.
  Β. Η σχεση εξαγωγών- υπηρεσιών της Ελλάδος ως προς το ΑΕΠ σήμερα είναι διπλάσια από την αντίστοιχη της Αργεντινής το 2001.
  Τι φταίει για αυτό;

  Λάβε υπ' όψιν τα εξής:
  1.Όταν η Αργεντινή χρεοκόπησε και υποτίμησε το νόμισμά της η παραγωγή της εκτοξεύτηκε.
  2.Η Ιταλία είχε εμπορικό πλεόνασμα με την Γερμανία όταν είχε την λιρετα. 3.Πάνω από διακόσιες χώρες του πλανήτη έχουν δικό τους νόμισμα. Φαίνεται ότι αυτοί είναι άσχετοι και οι 17 της ΕΖ οι ξύπνοι.
  4. Την πιο θεμελιωμένη κριτική απέναντι στο Ευρώ την έκαναν και την κάνουν νεοφιλελεύθεροι οικονομολόγοι βλέπε Μ. Φρίτμαν. Αυτούς που υποτίθεται εσύ υποστηρίζεις.

  Το κοινό νόμισμα ειναι και θα είναι η καταστροφή όλων μας εκτός των Γερμανών και μερικών άλλων χωρών. Η ΕΖ παρουσίασε μέση ανάπτυξη 1,4% στα χρόνια ύπαρξής της. Όταν το δανεικό χρήμα έρεε. Τις επόμενες δεκαετίες πάμε για οικονομικά αποτελέσματα γύρω από το 0%. Όλα εξ αιτίας του Ευρώ.

  Η Ιταλία έχει το μισό χρέος της Ιαπωνίας και το ίδιο περίπου της Αμερικής. Η Ιταλία έχει αξιολόγηση τριτοκοσμικής χώρας και οι άλλες κοντά στο τριπλό Α.
  Για σκέψου την αιτία; Ίσως βοηθηθείς να αλλάξεις γνώμη.

  • TARAMAS avatar
   TARAMAS @ Dal 08/09/2012 19:53:40

   Θα αντιπαρέλθω τα σχολιάκια για "νεοφιλελεύθερους που εσύ" δήθεν "στηρίζεις" και τη συζήτηση (που όντως είναι μεγάλη) για το αν έπρεπε η Ελλάδα να είχε μπει στη ζώνη του ευρώ.
   Κατά τα άλλα δε αντιλαμβάνομαι τι ακριβώς θες να πεις. Τα οικονομικά εγχειρίδια μιλούν για εργαλεία άσκησης οικονομικής πολιτικής, δε θα αναφέρουν τα αυτονόητα, ότι δηλαδή αν έχεις διαφθορά, φοροδιαφυγή, ογκώδη γραφεικρατία, πολυνομία, αναξιοκρατία, ρουσφετολογία κλπ φυσικά και θα πρέπει να τα αντιμετωπίσεις άμεσα διότι πλήττουν την οικονομία και την ανταγωνιστικότητα! Εσύ τι ισχυρίζεσαι, ότι όλα αυτά δεν επηρεάζουν την οικονομία, ότι δε χρειάζεται να ασχολούμαστε μαζί τους, ή οτι θα τα καταπολεμήσουμε με τα εργαλεία άσκησης οικονομικής πολιτικής; Παγκοσμίως είναι γνωστό, ότι το πρόβλημα ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας είναι οι απαρχαιωμένες δομές, η διαφθορά, η αντίσταση στην αλλαγή, τα κλειστά επαγγέλματα, οι ανεπάρκειες του δημόσιου τομέα κλπ, εσύ το αμφισβητείς; Αυτά θα έπαυαν να υπάρχουν με άλλο νόμισμα; Είναι σα να πάσχεις από καρκίνο και να δίνεις ασπιρίνη. Είναι αστείο να συνδέεις την ανταγωνιστικότητα με την δυνατότητα υποτίμησης, τότε η Ζιμπάμπουε και η Αγκόλα θα ήταν στην κορυφή της κατάταξης. Κανένα βιβλίο οικονομίας δε δίνει σαν απάντηση στην έλλειψη ανταγωνιστικότητας την υποτίμηση του νομίσματος, μόνο σαν ένα προσωρινό εργαλείο μέχρι την επίτευξη των διαρθρωτικών αλλαγών.

 34. Δικερως avatar
  Δικερως 10/09/2012 18:36:51

  http://www.youtube.com/watch?v=wMsMKIs71nI

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.