Τσίπρας από Βρυξέλλες: Προς συμφωνία και συμβιβασμό   - Σουλτς: Ο διάλογος βάση για συμβιβασμούς
04/02/2015 15:38
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τσίπρας από Βρυξέλλες: Προς συμφωνία και συμβιβασμό - Σουλτς: Ο διάλογος βάση για συμβιβασμούς

«Δεν έχουμε ακόμη συμφωνία, αλλά βρισκόμαστε σε σωστό δρόμο για να βρούμε μια βιώσιμη λύση» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του για την «εξεύρεση κοινά αποδεκτή λύσης, για το κοινό μας μέλλον» επισημαίνοντας πως «η ιστορία της ΕΕ είναι ιστορία διαφωνιών, αλλά στο τέλος της ημέρας επιτυγχάνονται συμβιβασμοί».

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε ακόμη τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης και την ετοιμότητά της να υπάρξουν αποτελέσματα, υπογραμμίζοντας: «Σεβόμαστε τους κανόνες της ΕΕ και θέλουμε να διορθώσουμε αυτό το πλαίσιο και όχι να το διαλύσουμε».

«Πιστεύουμε ότι εντός αυτού του πλαισίου μπορούμε να βρούμε μια κοινά αποδεκτή και βιώσιμη λύση για τον λαό μας και την κοινή μας προοπτική» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Εξάλλου, ο Μ. Σούλτς τόνισε ότι ένας πρωθυπουργός που έχει σειρά συναντήσεων με Ευρωπαίους ηγέτες είναι ένας πρωθυπουργός που δίνει μάχη για συνεργασία και όχι για τον διχασμό της ΕΕ, κάτι το οποίο αποτελεί πολύ ισχυρό και θετικό μήνυμα.

Ο διάλογος που προωθεί ο κ. Τσίπρας αποτελεί τη βάση για συμβιβασμούς και εποικοδομητικές λύσεις, είπε ο Μ. Σουλτς, ο οποίος τόνισε ότι «αυτοί που πήραν τα χρήματά τους εκτός χώρας, θα πρέπει τώρα να συμβάλουν στην επίτευξη λύσης». Η κυβέρνηση μπορεί να υπολογίζει στην απόλυτη στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε αυτό το μέτωπο, σημείωσε ο κ. Σουλτς.

Oι κ.κ. Γιούνκερ και Τσίπρας συμφώνησαν να έχουν περαιτέρω συζητήσεις, αλλά όχι μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ήταν η απάντηση του αντιπρόεδρου της Κομισιόν Μάρος Σέφκοβιτς, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το αποτέλεσμα της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προηγουμένως,στις Βρυξέλλες.

Το απόγευμα,στο Παρίσι,ο κ.Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Φρανσουά Ολάντ.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.