Τσίπρας: Συζητάμε με καλούς φίλους - Γιούνκερ: Δεν θέλω να υπάρξει αποτυχία -Σουλτς: Αντιμετωπίστε τις εντάσεις
13/03/2015 14:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τσίπρας: Συζητάμε με καλούς φίλους - Γιούνκερ: Δεν θέλω να υπάρξει αποτυχία -Σουλτς: Αντιμετωπίστε τις εντάσεις

Την εκτίμηση ότι στη συνομιλία του με τον Μάρτιν Σουλτς συζητήθηκε η ουσία των ελληνικών προβλημάτων τόνισε στις δηλώσεις του ο Αλέξης Τσίπρας. Ο έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε ότι «συζητήσαμε δράσεις και σχέδια για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων. Όταν έχουμε 50% ανεργία των νέων δεν μπορείς να μιλάς για το μέλλον της Ελλάδας.

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας τόνισε πως πρώτιστη ανάγκη είναι η δημιουργία ενός εξειδικευμένου σχεδίου όσον αφορά την ανάπτυξη. «Πρέπει άμεσα να πάρουμε πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση. Είναι αναγκαίο να ξεκινήσουμε την εφαρμογή αυτών των ιδεών προκειμένου να ξεπεράσουμε την κρίση. Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι αντιπαραθέσεις που τυχόν έχουν δημιουργηθεί, πρέπει να επιλυθούν. Είμαι αισιόδοξος ότι θα βρούμε μια λύση γιατί αυτό είναι προς το κοινό μας όφελος. δεν υπάρχει μόνο ελληνικό πρόβλημα που να μην έχει αντίκτυπο σε ευρωπαϊκό επίπεδο» είπε ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε: «Στο τέλος θα υπάρξει έντιμος συμβιβασμός και θα εφαρμοστούν αυτές οι αποφάσεις με έναν δημιουργικό τρόπο ώστε η Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση και μετά και η Ευρώπη να ξεπεράσει την κρίση».

Από την μεριά του ο Μάρτιν Σουλτς συμβούλευσε τον Αλέξη Τσίπρα να αντιμετωπίσει με κατάλληλο τρόπο τις εντάσεις και τις διαφορές που έχουν δημιουργηθεί.

«Υπάρχουν εντάσεις στην Ευρωζώνη ανάμεσα σε κάποιες χώρες. Σαφέστατα έχουν υπάρξει διαφορετικές απόψεις και ερμηνείες. Εγώ έχω πάντα δίνω τη συμβουλή στον κ. Τσίπρα να προσπαθήσει να αντιμετωπίσει αυτές τις εντάσεις. Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι παρερμηνείες μπορούν να ξεπεραστούν», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Σουλτς.

Ο κ. Σουλτς μίλησε ακόμη για την ανάγκη κινητοποίησης χωρίς καθυστέρηση κονδυλίων για την απασχόληση των νέων.

Όπως ανέφερε, «θα πρέπει να καταρτίσουμε σχέδιο για την πρόσληψη νέων ανέργων για την καταπολέμηση της κοινωνικής κρίσης». Ζήτησε παράλληλα, «να ξεκινήσουμε συζήτηση για τη δημιουργία ενός σχεδίου εξειδικευμένου για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις με βιώσμο χαρακτήρα».

«Εδώ θα εστιάσουμε το αμέσως προσεχές διάστημα», τόνισε ο κ. Σουλτς.

«Ήρθε η ώρα οι Ευρωπαίοι να δουλέψουν μαζί» τόνισε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, διευκρινίζοντας ότι «δεν θέλω να υπάρξει αποτυχία».

Συνάντηση Τσίπρα - Γιούνκερ
Ο κ. Γιούνκερ τόνισε ότι «δεν έχει υπάρξει μεγάλη πρόοδος τις τελευταίες εβδομάδες», σημειώνοντας ότι θα πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις για να υπερκεραστούν οι δυσκολίες, ενώ υπογράμμισε ότι «θα συζητηθούν όλα τα θέματα που υπάρχουν στο τραπέζι».

Από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά αισιόδοξος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να «υπάρξει πολιτική βούληση από την πλευρά των ευρωπαίων εταίρων για να βρεθεί λύση στο ελληνικό πρόβλημα».

«Είμαι αισιόδοξος γιατί συζητάμε με καλούς φίλους και φιλοευρωπαϊστές» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Οι δύο άνδρες προέβησαν σε σύντομες δηλώσεις πριν την έναρξη των συζητήσεων, γεγονός που προκάλεσε εντύπωση και κατά πολλούς παραπέμπει σε... σκληρή ατζέντα που επιδιώκεται να μην κοινοποιηθεί με κοινές δηλώσεις μετά το τετ α τετ.

www.imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.