Τσίπρας: Στην Ευρώπη είμαστε όλοι συγκάτοικοι-Oλάντ:Σεβασμό στις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί  για το χρέος
04/02/2015 17:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τσίπρας: Στην Ευρώπη είμαστε όλοι συγκάτοικοι-Oλάντ:Σεβασμό στις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί για το χρέος

Χαρούμενος που βρίσκεται στη χώρα που πήρε από την Ελλάδα το νήμα της δημοκρατίας, τη χώρα του διαφωτισμού, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Φρανσουά Ολάντ.

«Αυτόν τον διαφωτισμό που αναζητούμε στη σύγχρονη Ευρώπη, σε μία ευρώπη που η κοινή λογική έχει παραχωρήσει τη θέση στην ιδεοληψία και ο οικονομικός παραλογισμός έχει επιβληθεί στον ορθό λόγο», συνέχισε ο Ελληνας πρωθυπουργός για να προσθέσει πως σε αυτή την Ευρώπη, η Γαλλία πρέπει να γίνει πρωταγωνιστής στην κοινή προσπάθεια αλλαγής πολιτικής.

«Χρειαζόμαστε μια νέα συμφωνία για την Ευρώπη, για την επιστροφή στην ανάπτυξη, την ενίσχυση της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής. Χρειαζόμαστε τη Γαλλία ξανά μπροστά ως εγγυητή της ενωμένης ευρώπης» τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Ο ελληνικός λαός με μία γενναία απόφαση γύρισε σελίδα. Η νέα κυβέρνηση που πήρε καθαρή εντολή με στόχο την κοινωνική σωτηρία εργάζεται ώστε να έρθουμε σε νέα συμφωνία... Εχουμε καταθέσει ένα συγκεκριμένο και εφαρμόσιμο σχέδιο στη βάση του οποίου διαβουκευόμαστε με τους εταίρους... Καταθέσαμε μια πρόταση ρεαλιστική που μπορεί να οδηγλησει σε κοινώς αποδεκτό αποτέλεσμα, μια συμφωνία που θα δώσει ανάσα στην Ελλάδα ώστε να προχωρήσει σε αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για να γίνουμε αξιόπιστοι, να επαναφέρουμε την κοινωνική δικαιοσύνη».

«Δεν είμαστε απειλή για την Ευρώπη, η αλλαγή στην Ελλάδα αποτελεί ευκαιρία για ολόκληρη την Ευρώπη» δήλωσε ακόμα ο Ελληνας πρωθυπουργός, συνεχίζοντας πως «στο κοινό μας σπίτι πρέπει να εργαστούμε σεβόμενοι τους κανόνες αλλά ταυτόχρονα και την ισοτιμία των κρατών-μελών».

«Δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές, όλοι είμαστε συγκάτοικοι που οφείλουμε να δουλέψουμε σκληρά για το κοινό ευρωπαΪκό μέλλον» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, ο οποίος συμπλήρωσε ότι η νέα κυβέρνηση έχει καταθέσει προτάσεις ρεαλιστικές και στο θέμα του χρέους που πρέπει να γίνει βιώσιμο και δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά την Ευρώπη για να φύγουμε από την αυτοτροφοδοτούμενη κρίση.

Και έκλεισε δηλώνοντας βέβαιος ότι υπάρχουν ανοιχτά ώτα στις προτάσεις, βέβαιος ότι θα εργαστούμε όλοι από κοινού για να δώσουμε ώθηση ώστε η Ευρώπη να ξεπεράσει στο σύνολό της την κρίση.

Από την πλευρά του ο Γάλλος πρωθυπουργός εστίασε στη λέξη «σεβασμός» - σεβασμό στην ετυμηγορία του ελληνκού λαού, σε μία δυνατή απόφαση που σημαίνει ότι η λιτότητα δεν είναι δυνατό να είναι λύση από μόνη της. Σεβασμό όμως και στους ευρωπαϊκούς κανόνες, στις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει για το χρέος.

«Πρέπει να υπάρξει διάλογος μεταξύ Ελλάδος και διεθνών εταίρων με διαφάνεια, γαλήνη και επιθυμία να φτάσουμε σε συμφωνία» τόνισε ο κ. Ολάντ και συμπλήρωσε ότι μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας υπάρχει εμπιστοσύνη.

Οσον αφορά τις διμερείς σχέσεις, ο κ. Ολάντ τόνισε ότι η Γαλλία θα στηρίξει την Ελλάδα, ενώ κάλεσε τις γαλλικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

  1. airman avatar
    airman 05/02/2015 07:21:01

    "... είμαστε συγκάτοικοι που οφείλουμε να δουλέψουμε σκληρά για το κοινό ευρωπαΪκό μέλλον" Όπως φαίνεται ο Αλέξης κατάλαβε ότι δεν περνάει το "εκδρομή ή αποχή" και το "Ή το δικό μας ή κατάληψη" που εφάρμοζε στα σχολικά του χρόνια. Ακούει πλέον και τα σχολιανά του πίσω από τις πόρτες, οπότε στις δηλώσεις είναι προσεκτικός. Όσο για το επικοινωνιακό κομμάτι, ο Γιούνκερ πήρε από το χέρι το μικρό Αλέξη, που χρειάζεται τη βοήθεια του αναγκαίου Πάνου, και τον οδήγησε στα ενδότερα. Δηλώσεις ΔΕΝ ακολούθησαν καλού-κακού. Σε κάθε περίπτωση βέβαια από την πλευρά των "θεσμικών" υπάρχει η σύνεση να μη "σφαλιαρίσουν" on camera τους εκπροσώπους που επέλεξε ο Ελληνικός λαός. Όχι γιατί δε θέλουν να θίξουν την περηφάνια μας, αλλά επειδή κάτι τέτοιο θα σήμαινε από την επόμενη στιγμή πανικό. Ο Βαρουφάκης το τόλμησε εκ του ασφαλούς και είναι γεγονός ότι αιφνιδίασε στρέφοντας την προσοχή επάνω του. Μια προσοχή που σιγά-σιγά εστιάζεται περισσότερο στο ντύσιμό του, ιδιαίτερα όταν χάνει τη βαλίτσα του!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.