#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/01/2014 19:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τσίπρας: «Να μην τολμήσουν να ζητήσουν την υπογραφή μας οι εταίροι»

[caption id="attachment_242235" align="alignnone" width="600" caption="Φωτο: e-typos"][/caption]

Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο κοινής στάσης κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης ενόψει των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για την επικείμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους ο Αλέξης Τσίπρας με τη σημερινή του ομιλία στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέδωσε στα σκάνδαλα που τελευταία διερευνώνται απ’ τη δικαιοσύνη ότι «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κρύφτηκαν πίσω απ’ τα φουστάνια της τρόικας για να σώσουν το τομάρι τους».

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «αν τολμήσουν να ζητήσουν την υπογραφή μας στα μνημόνιά τους, θα πάρουν την απάντηση που πήραν και την προηγούμενη φορά», προσθέτοντας : «ψάξτε αλλού συνένοχους στο έγκλημα, εμείς ούτε τις επικύψεις συνηθίζουμε ούτε και μας κρατάνε από πουθενά».

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στη γραμμή πως «το σάπιο πολιτικό προσωπικό» είναι όμηρος των δανειστών λόγω «του οργίου της μίζας» και γι’ αυτό «παραδόθηκαν χωρίς ίχνος διαπραγμάτευσης στις ανορθολογικές ορέξεις της τρόικας». Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως «απεμπόλησαν την ευκαιρία να διαπραγματευτούν διευκολύνοντας την ευρωπαϊκή ελίτ να διασώσει τις τράπεζές της» ενώ με αφορμή δημοσιεύματα του οικονομικού τύπου σημείωσε ότι «οι ίδιοι άνθρωποι επιθυμούν να κλείσουν τον κύκλο της καταστροφής επιστρέφοντας σε εξευτελιστικές τιμές τις μετοχές του ΤΧΣ στους ιδιώτες μετόχους».

Ταυτόχρονα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει έλεγχο στα επισφαλή δάνεια όλων των τραπεζών και εξονυχιστικό έλεγχο στα δάνεια των πολιτικών κομμάτων και των εκδοτικών συγκροτημάτων και ΜΜΕ.  Ενώ ανεβάζοντας υπέρμετρα τους τόνους υπογράμμισε με νόημα «Τίποτα και κανένας δεν θα ξεχαστεί. Θα διερευνηθούν όλες οι αποφάσεις. Θα κληθούν όλοι οι υπεύθυνοι να δώσουν λόγο. Οι τράπεζες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με δημόσιο χρήμα και ανήκουν στο δημόσιο. Κάθε άλλη ρύθμιση είναι άδικη, παράνομη ανήθικη προκλητική και κολάσιμη. Να μη φέρουν νόμο στη βουλή για το χάρισμα των μετοχών του ΤΧΣ στους ιδιώτες μετόχους και να μη συνεχίζουν να παρέχουν προκλητική κάλυψη σε υπόδικους και ελεγχόμενους στο ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας».

Την ίδια στιγμή κάλεσε την κοινοβουλευτική ομάδα σε ετοιμότητα για εθνικές εκλογές το 2014 λέγοντας ότι «γρήγορα θα βρεθούμε μπροστά σε νέα καθήκοντα και νέες πρωτόγνωρες απαιτήσεις. Πρέπει λοιπόν να είμαστε έτοιμοι» στέλνοντας παράλληλα και εσωκομματικά μηνύματα στον απόηχο της απώλειας Τατσόπουλου, ότι «φαινόμενα εκφυλιστικά, φαινόμενα απαξιωτικά της συλλογικής προσπάθειας από εδώ και στο εξής δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτά». Υποστήριξε ακόμη ότι «σε αυτή την προσπάθεια είμαστε όλοι εθελοντές και στρατιώτες, κανένας δεν επιστρατεύεται με το ζόρι. Είμαστε το πιο δημοκρατικό πολιτικό υποκείμενο (…) Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχει η έγνοια της αυτοπροστασίας, της συλλογικής προστασίας της προσπάθειάς μας και της συλλογικής μας αξιοπρέπειας».

Κάλχας

ΣΧΟΛΙΑ

  1. sender avatar
    sender 15/01/2014 19:55:55

    Προβλέπεται ευγενής άμιλλα μεταξύ των κομμάτων,όσον αφορά τις αποκαλύψεις και τιμωρία των καταχραστών.Πρώτο κόμμα,όποιο κινηθεί ταχύτερα και αποτελεσματικά.Στην κάθαρση λοιπόν,επικεντρώνεται ο προεκλογικός αγώνας.Μόνο που είναι άνισος.Πάντα ο αντιπολιτευόμενος πουλάει πιο εύκολα υπόσχεση και ελπίδα.Αλλά κι'αυτός που κυβερνά,αν προλάβει και αν τον αφήσουν,μπορεί να χτίσει με απτά υλικά μια βάση σταθερή και κεκαθαρμένη ,για να στηριχθεί η ταλαίπωρη χώρα.

    • Eva avatar
      Eva @ sender 15/01/2014 22:56:31

      Οχι στον ανδρεοπαπανδρεικό νοσταλγό.
      Θα μας κάτσει στο σβερκο άλλα 30 χρόνια.

      • sender avatar
        sender @ Eva 16/01/2014 02:32:14

        Αν βγάλουν οι ψηφοφόροι,τον Τσίπρα πρωθυπουργό,αδιαφορώντας για την έλλειψη ρεαλισμού στις προτάσεις του,το θολό τοπίο που υπόσχεται,την μυστικοπάθεια των συνιστωσών και αναλάβουν[οι αδιόρθωτοι]τέτοιο ρίσκο,τότε ότι και να πούμε είναι μάταιο.Και αυτός,ο τραχύς και ακατέργαστος πολιτικός του λόγος...Αλλά και η κυβέρνηση θα φέρει ευθύνη αν παραδώσει την χώρα σ'αυτούς,που υπόσχονται νέες περιπέτειες.Γρηγορείτε.Ο καιρός γαρ εγγύς!

        • Φωτεινή avatar
          Φωτεινή @ sender 16/01/2014 14:24:19

          ῾Ο ΚΚ παρέδωσε τήν χώρα στό γαπ, ὅπως ἱσχυρίζοντε, καί ὁ ΑΣ στόν ἀλέξη, ἔτσι θά λένε! :twisted:

          • sender avatar
            sender @ Φωτεινή 16/01/2014 14:48:11

            Αυτό δεν το αντέχουμε!

      • Cynthia avatar
        Cynthia @ Eva 16/01/2014 10:59:57

        Δεν θα μας κάτσει ! Θα μας κάτσουν χειρότεροι , αυτοί που θα έρθουν μετά απο αυτόν ...! Κι αν θέλεις να δεις ποιοί θα είναι αυτοί κ τι μας περιμένει , ρίξε μια ματιά στα βόρεια σύνορά μας κι ακόμα πιο πάνω .

  2. η Dimi avatar
    η Dimi 15/01/2014 20:04:18

    «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κρύφτηκαν πίσω απ’ τα φουστάνια της τρόικας για να σώσουν το τομάρι τους».

    Έχει και η τρίχα τη σκιά της.

  3. Dimx avatar
    Dimx 15/01/2014 20:15:23

    Όπως ζήτησαν την υπογραφή Σαμαρα τότε έτσι πρέπει να ζητήσουν τώρα και του Τσίπρα για να δούμε ποιος είναι φτιαγμένος για ηγέτης και ποιος για πρόεδρος δέκαπενταμελούς .

    • Practical Joke avatar
      Practical Joke @ Dimx 15/01/2014 20:54:46

      Καλά ονειρέψου. Το ότι έπιασαν κορόιδο τον δικό μας δεν σημαίνει ότι θα πιάσουν και τους υπόλοιπους. Και το καλοκαίρι το ίδιο ζήτησαν αλλά είδες να υπογράφει. Είδες να καταστρέφεται η χώρα;

    • Νικόλας Π. avatar
      Νικόλας Π. @ Dimx 15/01/2014 21:26:35

      Aν τολμούν ας το κάνουν. "Μολών λαβέ"

  4. η Dimi avatar
    η Dimi 15/01/2014 20:48:19

    «Ραχήλ: Α, ρε Ζωή θεά! Μαζί θα κάναμε το έλα να δεις…»
    Paraskinio.gr | Tετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014, 15:09 | Κατηγορία: Παρασκηνιακά |

    Ένα περιστατικό που σημαίνει πολλά έγινε χθες το απόγευμα στη Bουλή. Την ώρα που γινόταν το… έλα να δεις μεταξύ της κ. Κωνσταντοπούλου και του προέδρου της Επιτροπής Θεσμών κ. Νεράντζη (αλλά λίγο αργότερα και με τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνη), περνούσε έξω από την αίθουσα η κυρία Ραχήλ Μακρή των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ακούει τις φωνές της Ζωής και λέει: «Α, ρε Ζωή, θεά! Να με έβαζαν και εμένα στην Επιτροπή Θεσμών, μαζί με τη Ζωή να κάναμε το έλα να δεις…».

    Η κυρία Ραχήλ Μακρή φορούσε αυτόν τον τεράστιο σκαλιστό σταυρό με τον οποίο τράβηξε όλα τα φώτα πάνω της κατά τη διάρκεια της κρίσιμης συνεδρίασης της Κ.Ο των ΑΝΕΛ τη Δευτέρα το μεσημέρι… Όταν το «Π» ρώτησε την κ. Μακρή από πού προμηθεύτηκε το σταυρό πήρε την εξής απάντηση :
    «Από την επίσκεψή μου στο Φανάρι, ανήμερα των Φώτων».
    Θ.Δ


    «Χαμός στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας – Νεράντζης: Δεν έχετε τσίπα;
    Ζωή: Πρέπει να ντρέπεστε»
    Paraskinio.gr | Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014, 13:01 | Κατηγορία: Παρασκηνιακά |

    Ο Πρόεδρος της Επιτροπής κατέβηκε από την έδρα και έκλεισε το μικρόφωνο στη Κωνσταντοπούλου.

    Με το στόμα ανοιχτό άφησε τους πάντες η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Eπιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, όχι λόγω της εμφάνισής της αλλά της άγριας κόντρας με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Αναστάσιο Νεράντζη.

    «Πυροβολούσε» με ερωτήσεις τον Στασινόπουλο

    Η κυρία Κωνσταντοπούλου προκάλεσε την οργή του κ. Νεράντζη όταν σε κάθε απάντηση του κ. Στασινόπουλου στις ερωτήσεις της τον διέκοπτε ρωτώντας διάφορα θέματα.

    «Σταματήστε επιτέλους. Δεν έχετε λίγη ντροπή; Λίγη τσίπα; Κρίμα την αγωγή που πήρατε από το σπίτι σας. Σε κάθε συνεδρίαση ασχολούμαστε με εσάς», είπε ο κ. Νεράντζης. «Είστε εκτεθειμένος και θα πρέπει να ντρέπεστε» απάντησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ τη στιγμή που ο Μάκης Βορίδης πήγε να υπερασπιστεί τον πρόεδρο, ο κ. Νεράντζης του είπε :«Αφήστε κ. Βορίδη η κυρία είναι εκτός τόπου και χρόνου».

    Το επεισόδιο όμως δεν σταμάτησε εκεί γιατί λίγη ώρα αργότερα και ενώ ή κυρία Κωνσταντοπούλου συνέχισε να κάνει ερωτήσεις και να παρεμβαίνει, ο κ. Νεράντζης κατέβηκε από την έδρα κατευθύνθηκε στο έδρανό της και της έκλεισε το μικρόφωνο.

    «Είστε πολύ εκτεθειμένος κ. Νεράντζη, θέλετε να συγκαλύψετε την υπόθεση» αντέδρασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενώ όταν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ άρχισαν να γελούν η κυρία Κωνσταντοπούλου απάντησε: «Γελάτε σε βάρος του ελληνικού λαού αλλά μετά θα κλαίτε». Μέσα σε όλο αυτό το χαμό ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας που μετείχε και στην προανακριτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ ακούστηκε να λέει «μου είχε λείψει αυτή η ατμόσφαιρα και σήμερα την ξαναζώ».

  5. ΚΠ avatar
    ΚΠ 15/01/2014 21:57:49

    Αλεξάκη έχω να σε συμβουλέψω να προσέχεις τι λες.
    Η διακυβέρνηση δεν θα είναι 15μελές.
    Και η βάναυση αποκαθήλωση από το ίδιο του το κόμμα του κ. "λεφτά υπάρχουν" είναι νωπή.....

    • Ekthamvi avatar
      Ekthamvi @ ΚΠ 15/01/2014 22:22:36

      Γιατί ο ΓΑΠ ...αποκαθηλώθηκε επειδή αντιστάθηκε στις απαιτήσεις των τοκογλύφων; Όχι δα...
      Μακάρι πάντως να εκβιάσουνε πιεστικότατα για την υπογραφή του κ. Τσίπρα, ώστε αν δεν διαθέτει ούτε κι αυτός τα απαραίτητα @@ για να υπερασπιστεί ούτε την αξιοπρέπειά του καν, να μη χάνουμε αδίκως κι εμείς τον καιρό μας (ΚΑΙ) μαζί του. Πάμε γι άλλα, με συνοπτικές διαδικασίες. Οι μετριότητες στις κρίσιμες στιγμές, δεν δικαιούνται την παραμικρή ευκαιρία. Μακάρι να το μάθαμε όλοι πια αυτό, το τόσο απλό.

      • Κωστας avatar
        Κωστας @ Ekthamvi 15/01/2014 23:25:01

        Τον ΓΑΠ οσο και πουλημενος να ηταν επειδη προμελετημενα μας εφερε το ΔΝΤ τον αποκαθηλωσαν γιατι η δικτατορια των βρυξελλων φοβη8ηκε το πιο δημοκρατικο δικαιωμα που ειναι το δημοψηφισμα.Οταν αρνουνται αυτο για ποια δημοκρατια μιλαμε ?

        • Ekthamvi avatar
          Ekthamvi @ Κωστας 16/01/2014 07:10:14

          Αν ο προδότης ΓΑΠ ήθελε να κάνει δημοψήφισμα κι όχι να αισχροκερδίσει εις βάρος μας παρέα με τους συμμορίτες του, θα το είχε εξαγγείλει από το Καστελόριζο και θα΄χε αιφνιδιάσει τους εχθρούς.
          Δεν το έκανε, γιατί ήτανε μαζί με τους εχθρούς.
          Τα υπόλοιπα είναι παραμύθια.

          • Giannis. avatar
            Giannis. @ Ekthamvi 16/01/2014 14:45:48

            Σαφώς και δεν ήθελε καν, ούτε το σκέφτηκε ο ΓΑΠ το δημοψήφισμα. Αυτή ήταν η τελευταία ιδέα ενός απ' τους δεκάδες Αμερικανών συμβούλων που είχε (δεν θυμάμαι το όνομα , ήταν πάντως ένας νεαρός)

      • ΚΠ avatar
        ΚΠ @ Ekthamvi 16/01/2014 09:21:10

        Δηλαδή ο Αλεξάκης θα ...αντισταθεί στους τοκογλύφους;;
        Να το δω και να μην το πιστέψω.
        Γνώμη μου είναι ότι και ο Αλεξάκης αποτελεί κομμάτι του διεθνούς παιχνιδιού .

      • Ρηνα avatar
        Ρηνα @ Ekthamvi 16/01/2014 11:16:37

        Το "παμε γι αλλα" με τρομαζει. Κανω συνειρμους με τη λαϊκη σοφια: καθε περσυ και καλυτερα, απο το γιατρο στη μαμη χαθηκε το παιδι, καλλιο πεντε και στο χερι,απο μπουκαλι σε μπουκαλι χαθηκε το λαδι,καλλιο γαϊδουροδενε παρα γαϊδουρογυρευε, αγαλι αγαλι γινεται η αγουριδα μελι, να σε καψω Γιαννη να σ αλειψω λαδι κ.α...

      • Giannis. avatar
        Giannis. @ Ekthamvi 16/01/2014 14:49:06

        Πολύ σωστά θέτεις το θέμα. Βεβαίως αν δεν τολμήσουν να τον προκαλέσουν ως το Μάη, θα αποτελεί αποχρώσα ένδειξη οτι πιστεύουν οτι δεν τους φοβάται. Οπότε αναγκαστικά θα πρέπει να τον ψηφίσουμε για να βεβαιωθούμε τουλάχιστον.

  6. Αεροπόρος avatar
    Αεροπόρος 15/01/2014 22:36:55

    Εξόφθαλμα Λαϊκιστής .......

  7. δημης avatar
    δημης 16/01/2014 00:24:58

    "Τσίπρας: «Να μην τολμήσουν να ζητήσουν την υπογραφή μας οι εταίροι»"
    ..ΞΈΡΟΥΜΕ ΘΑ ΥΠΟΓΡΆΨΕΤΕ πριν ΣΑΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΟΥΝ.......(ΘΥΜΙΖΕΤΕ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΩΞΙΜΟ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ)

    • Eva avatar
      Eva @ δημης 18/01/2014 13:24:00

      Χα,χα έξω οι βάσεις του θανάτου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.