Τσίπρας: Να αξιοποιήσουμε τη γεωστρατηγική δυναμική της Ελλάδας
17/04/2015 13:35
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τσίπρας: Να αξιοποιήσουμε τη γεωστρατηγική δυναμική της Ελλάδας

«Θέλουμε να αξιοποιήσουμε τη γεωστρατηγική δυναμική της Ελλάδας και στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «η επίλυση του κυπριακού και η δίκαιη λύση μπορεί να αποτελέσει βήμα προς τα εμπρός στην κατεύθυνση της αξιοποιήσης της γεωστρατηγικής θέσης Ελλάδας και Κύπρου». Για την οικονομική κρίση είπε ότι «είναι ευρωπαϊκή κρίση και αναζητούμε μία λύση στο πλαίσιο της Ευρωπαικής Ένωσης».

«Ελλάδα και Κύπρος αποτελούν πεδίο σταθερότητας σε μία ευρύτερη περιοχή συγκρούσεων και αποσταθεροποίησης» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

"Συμφωνήσαμε για τριμερή διάσκεψη με την Αίγυπτο που συμβάλλει στην εξασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου" είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι η τριμερής Ελλάδας- Κυπρου- Αιγύπτου, αποτελεί πρόσκληση και σε άλλες δυνάμεις της περιοχής να συνεργαστούν στο πλαίσιο πάντα των διεθνών αρχών του ΟΗΕ.

Πρώτος στόχος μας είναι η προσήλωση στη συνέχιση μέχρι την τελική ευόδωση των δικοινοτικών συνομιλιών για την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης του κυπριακού είπε ακόμη ο πρωθυπουργός.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας και οι επιπτώσεις τους στην λύση του κυπριακού. "Επισημάναμε ότι μετά την απόσυρση του Μπαρμπαρός έχουν διαμορφωθεί καλύτερες συνθήκες για την επανάληψη των συνομιλιών" ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Η Ευρώπη πρέπει να ξεφύγει από τις πολιτικές λιτότητας, ώστε να βοηθήσει τις χώρες που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα να περάσουν στην ανάπτυξη τόνισε, από την πλευρά του, ο Νίκος Αναστασιάδης.

Σε ότι αφορά τα θέματα περιφερειακής συνεργασίας, υπογράμμισε ότι οι προσπάθειες ανάπτυξης συνεργασίας δεν στρέφεται εναντίον καμίας άλλης χώρας αφού άλλωστε επιθυμούμε συνθήκες ειρήνης με τις χώρες του αραβικού κόλπου αλλά και με την Τουρκία εφόσον συμβάλλει και η ίδια.

«Έχουμε απλωμένο το χέρι για συνθήκες ειρήνης και συνεργασίας στην Τουρκία ώστε να επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη προς όφελος των λαών» είπε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και πρόσθεσε απευθυνόμενος προς την Τουρκία: «Αν επαναληφθούν φαινόμενα όπως του περασμένου Σεπτεμβρίου δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος σε συνθήκες απειλών και εκβιασμού».

«Αν δεν διεκδικείς δεν παίρνεις τίποτε, αν διεκδικείς παίρνεις περισσότερα» επεσήμανε με νόημα το πρωί της Παρασκευής ο Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.