Τσίπρας: Ζήτω το Μνημόνιο!
26/08/2015 20:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τσίπρας: Ζήτω το Μνημόνιο!

Πρόκειται για έναν αμετανόητο, ψεύτη και στριμωγμένο πολιτικό που συνεχίζει να προκαλεί. Μέχρι πότε θα τον ανεχόμαστε;

Την ίδια στιγμή που η Ζωή τα έκανε μπάχαλο για μια ακόμη φορά, με την οποία συνδέεται με σχέση συντροφικότητας, ο πρωθυπουργός απολογήθηκε στον Alpha για τα πεπραγμένα του. Πιθανότατα η πρόεδρος της Βουλής να είχε μεγαλύτερη τηλεθέαση από τον Τσίπρα αφού τουλάχιστον η πρώτη προσφέρει θέαμα. Απειλεί με σύλληψη τον Στουρνάρα, εξαπολύει επιθέσεις κατά πάντων, στήνει δικαστήρια, αλλάζει επιτροπές, βρίζει και ασχημονεί κατά της Δημοκρατίας.

Ο δεύτερος τι να μας πει; Εμφανίστηκε εκνευρισμένος, πελιδνός, επιθετικός και απολογητικός ως μνημονιακός πλέον πρωθυπουργός. Προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Πώς από εξαπτέρυγο του... Λαφαζάνη έγινε κολλητός της Μέρκελ. Πώς υπέγραψε μνημόνια, πήρε σκληρά μέτρα, έκοψε συντάξεις και επέβαλε φόρους, γιατί κατάλαβε την τελευταία στιγμή, αν και του το έλεγαν όλοι, ότι υπάρχουν και χειρότερα.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι επτά μήνες πορεύτηκε με μια λαϊκή εντολή για σκληρή διαπραγμάτευση και πάλεψε όσο πιο σκληρά μπορούσε και ότι εξάντλησε και ξεπέρασε τα όρια αυτής της εντολής. Είπε ότι μετά τη 12η Ιούλη το πεδίο ήταν τελείως διαφορετικό και πως είχε την υποχρέωση να τεθεί στην κρίση των πολιτών και αυτό κάνει.

Δηλαδή θα μας τρελάνει τελείως. Έκανε σκληρή διαπραγμάτευση για να φέρει το χειρότερο μνημόνιο. Δηλαδή αν δεν έκανε τι θα μας έκανε; Πολιτεία της Γερμανίας;

Δικαιολογήθηκε και για το λόγο της προσφυγής στον ελληνικό λαό: «Είχα την υποχρέωση να τεθώ στην κρίση του ελληνικού λαού» τόνισε ο πρωθυπουργός . «Πρέπει να λογοδοτήσω στους πολίτες, καθώς εξάντλησα τα όρια της εντολής που έλαβα τον Ιανουάριο» τόνισε χαρακτηριστικά, διαβεβαιώνοντας ότι «έχω ήσυχη την συνείδησή μου».

Ο κ. Τσίπρας παραδέχτηκε ότι είχε αποφασίσει να πάει στις κάλπες από τις 12 Ιουλίου, αμέσως μετά τη συμφωνία με τους εταίρους, περίμενε όμως να «πατήσει η χώρα σε στέρεο έδαφος» για να την ανακοινώσει τελικά στις 20 Αυγούστου, όπως και έκανε. Ο ίδιος δήλωσε περήφανος για την επιλογή του και τη συμφωνία, καθώς όπως ανέφερε νιώθει ότι έσωσε τη χώρα από την οικονομική καταστροφή.

Δηλαδή το γεγονός ότι οι κάλπες μπορεί να μην οδηγήσουν σε λύση, μπορεί να διαλύσουν την οικονομία και να θέσουν σε κίνδυνο το πρόγραμμα το έχει καταλάβει; Ή μήπως δεν τον νοιάζει αρκεί μόνο να γαντζωθεί στη θεσούλα του;

Αλλά είναι και αμετανόητος: «Χαρακτήρισε το δημοψήφισμα ως πολύ μεγάλη ιστορική στιγμή ανάτασης για την Ευρώπη, ως τομή για τη σύγχρονη ιστορία της Ευρώπης, τονίζοντας ότι Ελλάδα και Ευρώπη είναι αλληλένδετες. Ο Αλέξης Τσίρπας επισήμανε ότι αισθάνεται υπερήφανος που έδωσε τη δυνατότητα στον λαό, που 5 χρόνια αισθανόταν έναν περιορισμό και αδιέξοδο, να εκφράσει την πεποίθησή του. Σημείωσε ότι πολλές φορές τα «όχι» στην ιστορία έχουν οδηγήσει σε υπαναχωρήσεις, αλλά μένουν στην ιστορία. «Έτσι κι αυτό το "όχι" θα μείνει στην ιστορία, γιατί έδωσε τη δυνατότητα να εκφραστεί η διαφορετική άποψη στην Ευρώπη, άνοιξε μια μεγάλη ρωγμή» προσέθεσε.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ήσυχος με τη συνείδηση του για την επιλογή του, όπως είπε, να μην οδηγήσει τον λαό σε μια ανείπωτη καταστροφή. «Το "όχι" σε μια κακή συμφωνία το έκανα "ναι" σε μια συμφωνία που έχει προβλήματα, αλλά δίνει προοπτική», σημείωσε.

Εκτίμησε, επίσης, ότι στο ποσοστό του 62% που έλαβε το «Όχι» μόνο μια μικρή μειοψηφία ήταν κατά μιας συμφωνίας και υπέρ της εξόδου από την Ευρώπη.

Eπιπλέον, μίλησε για το δίλημμα που είχε μετά την πολύωρη κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής. Είπε ότι είχε να επιλέξει ανάμεσα στο να επιστρέψει πίσω στην Αθήνα ως ήρωας αλλά έχοντας να αντιμετωπίσει μια κρίση με πρωτοφανείς διαστάσεις, μια σύγκρουση εμφύλια στη χώρα, ή να επιλέξει να πάρει την ευθύνη να μη γίνει ο ήρωας των λίγων ημερών, αλλά να πάρει την επιλογή -με πολιτικό κόστος στο κόμμα του και τον κόσμο που τον στήριξε- να αποτρέψει μια συνολική καταστροφή για τα λαϊκά στρώματα και την πλειοψηφία της κοινωνίας που είχαν αφήσει τα χρήματά τους στο εσωτερικό. Σημείωσε ότι ενάμιση μήνα μετά αισθάνεται περήφανος για την επιλογή του, «γιατί ήταν μια επιλογή ευθύνης».

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η δραχμή δεν είναι μια επαναστατική ή αριστερή επιλογή και σημείωσε πως δεν ήταν επιλογή γιατί η Ευρώπη είναι ένα πεδίο πάλης, εντός του οποίου «πρέπει να δώσουμε τη μάχη», διότι έξω από αυτή δεν θα είναι καλύτερα.

Μα καλά τότε γιατί ετοίμαζε σχέδιο Β για επιστροφή στη δραχμή, Ψεύδεται ασύστολα δηλαδή.

«Υποτιμήσαμε τη δύναμη των τραπεζών και του χρήματος και υπερτιμήσαμε τη διάθεση των λαών για αλλαγή στην Ευρώπη. Ο Βαρουφάκης μου μετέφερε την θέση του Σόιμπλε για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα», τόνισε ο πρωθυπουργός. «Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βρέθηκα απέναντι σε μία διχασμένη Ευρώπη. Άλλοι με αποδοκίμαζαν και άλλοι με χειροκροτούσαν. Η αριστερή κυβέρνηση οδηγήθηκε σε έναν συμβιβασμό που της δίνει δικαίωμα να επιβιώσει και να παλέψει για ένα καλύτερο αύριο. Πρέπει να παραδεχθούμε τις δικές μας υπερβολές, τις δικές μας αυταπάτες και να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας. Ο Βαρουφάκης έκανε πολλές μεταστροφές και έχει πει πολλά. Η διαφορά μας με τις προηγούμενες κυβερνήσεις είναι ότι παλέψαμε και διαπραγματευτήκαμε σκληρά», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Είναι η απόδειξη της εγκληματικής... δράσης του πρωθυπουργού και του ΣΥΡΙΖΑ. Για την... υπερτίμηση των δυνατοτήτων του θα πληρώσουμε 60 δισ. ευρώ; Για την υποτίμηση των αγορών που θα βάραγε τα νταούλια για να χορεύουν, θα χρεωθεί η Ελλάδα για δεκαετίες;

Πρόκειται για έναν αμετανόητο, ψεύτη και στριμωγμένο πολιτικό που συνεχίζει να προκαλεί. Μέχρι πότε θα τον ανεχόμαστε;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΝΤΑΗΣ avatar
  ΝΤΑΗΣ 26/08/2015 23:27:46

  ποσοστο τσιπρυριζα στις εκλογες... ανεμομαζωματα,διαολοσκορπισματα

 2. kromanos avatar
  kromanos 27/08/2015 00:18:28

  ακολουθάτε με..έχω κι άλλα assets.. http://wp.me/p5N5EW-d5

 3. Σόλοικος avatar
  Σόλοικος 27/08/2015 02:00:53

  Ο λαός αποκομμένος και ουσιαστικά ασθμαίνων από τα δυσβάσταχτα, αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, αποκαμωμένος και καθημαγμένος, δεν μπορεί να αντιδράσει έχοντας εξουθενωθεί. Ο τραγέλαφος της κυβερνητικής απραξίας και της παραβίασης όλων των συνταγματικών επιταγών μιας κοινοβουλευτικής δημοκρατίας χωρίς αιδώ και προσχήματα, με αυτούς τους μαθητευόμενους γελωτοποιούς και τσαρλατάνους, δεν θα έχει αίσιο τέλος, αν δεν υπάρξει επαγρύπνιση. Τα αλλεπάλληλα λάθη τους δεν τα πληρώνουν με κάθετη πτώση της δημοφιλίας τους. Είτε από ανικανότητα της αντιπολίτευσης είτε από αδυναμία κριτικής σκέψης των συνελλήνων. Ο πολιτικός αχταρμάς των αριστερών ιδεοληπτών, πρέπει να γίνει αντικείμενο ψυχιατρικής έρευνας και επισταμένης μελέτης. Έτσι και ο παραιτηθείς πρωθυπουργός μπορεί να αυτοηρωποιείται ανέξοδα, όταν ο ίδιος υπέγραψε το πιο επαχθές και επονείδιστο μνημόνιο για την χώρα, χωρίς καμία απολύτως διαπραγματευτική εκ μέρους του πρωτοβουλία. Σημεία των καιρών και των καιροσκόπων, των τυχοδιωκτών και των οπορτουνιστών κατά την ορολογία τους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.