Τσίπρας: «Εμπρός μαρς αριστερά»...
13/06/2014 08:15
Του Κάλχα
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τσίπρας: «Εμπρός μαρς αριστερά»...

...για να γίνουμε εξουσία

Από την ομιλία Τσίπρα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, την πρώτη μετά τις ευρωεκλογές, δύο σημεία έχουν ιδιαίτερο ειδησεογραφικό ενδιαφέρον. Το πρώτο είναι η εκτίμηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι το φθινόπωρο είναι ένα πολύ πιθανό χρονικό σημείο για τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών και το δεύτερο αφορά στην εκλογή νέου προέδρου της Δημοκρατίας, όπου κατήγγειλε ακόμη και προσπάθειες εξαγοράς βουλευτών, προσθέτοντας ότι «δε θα βρεθεί κανείς να κάνει τον Τσιριμώκο».

Κατά τ’ άλλα τα όσα ανέφερε για τον ανασχηματισμό και τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης, για το θέμα της διαπραγμάτευσης του χρέους ήταν λίγο πολύ αναμενόμενα. Ο Αλέξης Τσίπρας κινήθηκε στο πλαίσιο της γραμμής της Κουμουνδούρου που έχει χαραχθεί πολύ πριν από τις ευρωεκλογές.

Ωστόσο αυτό το οποίο ξεχώρισε στην ομιλία Τσίπρα, τόσο σε επίπεδο ρητορικής όσο και ύφους ήταν η προσπάθεια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να απευθυνθεί στο αριστερό ακροατήριο του κόμματος. Στο σκληρό πυρήνα της κομματικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχονται απ’ το ΚΚΕ ή αισθάνονται κομμουνιστές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ο Αλέξης Τσίπρας «είναι ανοιχτός στην κοινωνία και στις συμμαχίες που προωθούν έστω και ένα βήμα την ανατροπή, καμία ταλάντευση ως προς το εύρος της συστράτευσης των δυνάμεων που απαιτεί η πρόκληση της ανατροπής» προσθέτοντας παράλληλα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι κλειστός στο δέλεαρ της εξουσίας και στο στρογγύλεμα ιδεών, θέσεων και προγράμματος για να γίνει αποδεκτός».

Προεκτείνοντας μάλιστα αυτές τις σκέψεις ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «αν κάποιοι ελπίζουν, υπολογίζουν ότι η πορεία μας προς την εξουσία θα μας απομακρύνει από τις ιδέες μας και το ριζοσπαστισμό μας, θα απογοητευτούν. Δε θα μας φοβίσουν, ούτε θα μας αποπλανήσουν» και κατέληξε λέγοντας ότι «μας θέλουν κεντρώους στις θέσεις και αριστεριστές στις συμμαχίες. Δηλαδή νερόβραστους και απομονωμένους. Τους λέμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αριστερός στις θέσεις, αριστερός και στις συμμαχίες, ηγεμονικός, ριζοσπαστικός και πρωτοπόρος στο λαό».

Σ’ αυτές τις δηλώσεις Τσίπρα πρέπει κανείς να προσθέσει και όλες εκείνες τις αναφορές του για τους «αγώνες των εργαζομένων», τη δύναμη των «κινημάτων» και τους «λαϊκούς αγώνες», τις υπογραμμίσεις του για την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται σε «κάθε χώρο δουλειάς» και να είναι «μπροστάρης στους αγώνες».

Δεν πρόκειται για στροφή του ΣΥΡΙΖΑ απ’ την εδώ και καιρό χαραγμένη πορεία του προς το Κέντρο. Ούτε πρόκειται για προσπάθεια κατευνασμού του Λαφαζάνη και της Αριστερής Πλατφόρμας που στην πραγματικότητα έχουν περιθωριοποιηθεί. Πρόκειται για κάτι άλλο περισσότερο σημαντικό το οποίο το έδειξε στην Κουμουνδούρου και η κάλπη των εκλογών του περασμένου Μαΐου.

Πρόκειται για τις διαρροές που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ στ’ αριστερά του και χάρη στις οποίες παρουσίασε μια μικρή ανάκαμψη το ΚΚΕ, κάποιες δεκάδες χιλιάδες ψήφους. Την ίδια ώρα στην εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ένας σημαντικός πυρήνας «κανονικών» και όχι γιαλατζί αριστερών ψηφοφόρων. Όλοι αυτοί έχουν πολύ σοβαρά ερωτηματικά, ανησυχίες ακόμη και καχυποψία για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία διετία. Πολύ δε περισσότερο, τα πράγματα επιβαρύνει για το ΣΥΡΙΖΑ το γεγονός ότι η μάζα αυτή των ψηφοφόρων δεν τρέφει και ιδιαίτερη εκτίμηση για τη στάση ανοχής και συμβιβασμού με την ηγεσία Τσίπρα που κρατάει η Αριστερή Πλατφόρμα και τα ηγετικά της στελέχη.

Στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν καλά ότι τη δυνατότητα συσπείρωσης ευρύτερων δυνάμεων μπορεί να τους τη δώσει μόνο η μέγιστη δυνατή συσπείρωση του αριστερού κόσμου και κατ’ επέκταση και η απόσπαση δυνάμεων απ’ το ΚΚΕ. Τα ταλαντευόμενα στοιχεία, ο «μεσαίος χώρος» θα ακολουθήσει μόλις δει τη ροή, τη φορά και τη δυναμική των πραγμάτων.

Περίπου αυτό έγινε το 2012, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε δεύτερη δύναμη με το σύνθημα της «αριστερής κυβέρνησης» και τις επιθέσεις φιλίας στο ΚΚΕ για να αποψιλώσει την εκλογική του βάση. Σε κάθε περίπτωση όπως φαίνεται και απ’ τα τωρινά αποτελέσματα η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ συναρτάται άμεσα απ’ την πορεία του ΚΚΕ που σύμφωνα και με τις ποιοτικές έρευνες έχουν σχεδόν την ίδια κοινωνική αναφορά. Και αυτό φαίνεται να το γνωρίζουν καλά στην Κουμουνδούρου.

Σ’ αυτήν την ανάγκη πατάνε όλες αυτές οι ασυνήθιστα μαζεμένες αναφορές του Αλέξη Τσίπρα σε μία μόνο ομιλία για την «αριστεροσύνη» του ΣΥΡΙΖΑ και της ηγεσίας του, την ώρα πάντως που δεν πήρε τίποτα από όσα έχει πει τελευταία με κορυφαίο το «ανήκουμε στη Δύση».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Fotini avatar
  Fotini 13/06/2014 12:47:12

  ῾Ο Θεός βοηθός ἄν, λέω ΑΝ, ὁ καταληψίας τῆς βίλλας ῾Αμαλίας γίνη ὁ καταληψίας τοῦ Μέγαρου Μαξίμου!

  • Η άλυτη εξίσωση avatar
   Η άλυτη εξίσωση @ Fotini 13/06/2014 14:07:18

   Αγαπητή μου Φωτεινή, μην πανικοβάλλεστε και μη φοβάστε τόσο. Το Μαξίμου δεν ...καταλαμβάνεται με τις γνωστές μεθόδους τύπου Βίλλας Αμαλία. Συνήθως καταλήγουν εκεί με νομιμοφανείς διαδικασίες πλην όμως πάντα δια παραπλανητικών διακηρύξεων, αυτοί που ο Ελληνικός λαός αποφασίζει δημοκρατικά να τον κυβερνήσουν. Μέχρι σήμερα πάντως, ...κέρδισαν το εισιτήριο ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ, άπαντες όσοι του αφηγήθηκαν την κρίσιμη ώρα, το πιο ευχάριστο και αποδεκτό, παραμύθι..... Ας δούμε λοιπόν τώρα που η ζάχαρη έλιωσε, που ο πρίγκιπας έγινε βάτραχος χωρίς καμιάν ελπίδα ανατρεπτικού φιλιού, τώρα που οι Δράκοι πολλαπλασιάστηκαν βάναυσα εις βάρος των ...καλών Νεράϊδων με τα μαγικά ραβδιά, ΞΥΠΝΗΣΕ ΑΡΑΓΕ Η ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ; Είναι αξιοπερίεργο, είναι ενδιαφέρον, είναι ουσιώδες, αλλά δεν είναι και… τρομακτικό. Έτσι κι αλλιώς, μέσα στον τρόμο ζούμε, καθημερινά. Διαθέτουμε πλέον αντισώματα. Εκτός κι αν εσείς …πέσατε μόλις σήμερα στη Γη μας, άρτι αφιχθείσα από τον μακρινό πλανήτη …Αθωότητα !!

   • Fotini avatar
    Fotini @ Η άλυτη εξίσωση 13/06/2014 14:49:56

    It will be too late for tears. . .however, I respect your high opinion of Alexis! :)

    • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
     ΓΙΑΝΝΗΣ @ Fotini 13/06/2014 16:00:31

     Never say too late dear Fotini. O Σαμαράς θα είναι εδώ έτοιμος ανα πάσα στιγμή να μας ξανασώσει. Αλλά και στο Παρίσι νά πάει, θα μας τον στείλει πίσω ο "Ελλάς Γαλλία συμμαχία" Ολλαντρέου με το προεδρικό του αεροπλάνο. Don' t worry. Μας έχουν κυβερνήσει πολύ χειρότεροι και πολύ πιο ανίκανοι απο τον Τσίπρα και μάλιστα σε στιγμές πολύ πιο τραγικές απο σήμερα. Προσωπικά δεν φοβάμαι καθόλου, διότι η επιθυμία του λαού που πληρώνει ΤΑ ΠΑΝΤΑ ακόμα κι αν δεν φταίει, είναι για μένα σεβαστή. Ακόμα και το 9% που έδωσε στην Χ.Α.

     • Fotini avatar
      Fotini @ ΓΙΑΝΝΗΣ 13/06/2014 19:18:58

      Θαυμάζω τήν ἀλληλεγγύη τῆς ᾿Αριστερᾶς. :)

     • ΓΙΑΝΝΗΣ Α. avatar
      ΓΙΑΝΝΗΣ Α. @ Fotini 13/06/2014 20:14:21

      Ετσι καταλβαίνεις γιατί κυριαρχεί ιδεολογικά επι μισον αιώνα τώρα. Είπες τη λέξη: AΛΗΛΛΕΓΓΥΗ. Γι αυτό η δεξιά δεν θα αποκτήσει ποτέ ιδεολογία. Η δική της λέξη είναι: ΑΤΟΜΙΣΜΟΣ

     • Fotini avatar
      Fotini @ ΓΙΑΝΝΗΣ Α. 13/06/2014 22:18:52

      ΕΓΩ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΩ "ΔΕΞΙΑ ΕΝΟΧΗ"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     • Νικηφορος Φωκας avatar
      Νικηφορος Φωκας @ ΓΙΑΝΝΗΣ Α. 15/06/2014 22:23:15

      Η αριστερα κυριαρχει στην χειραγωγηση του λαου μισο αιωνα οχι λογω αλληλεγγυης βεβαια, αλλα λογω συνωμοτικης μασονιας των στελεχων της που πτοωθουν ΜΟΝΟ αριστερους εστω και αν δεν το αξιζουν, εκει ναι η ΔΕΞΙΑ δεν τα καταφερνει καλα αφου επιβράβευει και εκεινους που δεν ειναι δεξιοι και τους δινει θεσεις...

    • Η άλυτη εξίσωση avatar
     Η άλυτη εξίσωση @ Fotini 13/06/2014 21:19:42

     Τελικά, όχι μονάχα πίσω από τις λέξεις, αλλά και πίσω από τα ...δάκρυα, κρύβεται ο Αλέξης ε;;;;; !!! :-) Μυστήριες καταστάσεις.

     • ΓΙΑΝΝΗΣ Α avatar
      ΓΙΑΝΝΗΣ Α @ Η άλυτη εξίσωση 13/06/2014 22:02:52

      Οχι ο Αλέξης, ο Αλέξανδρος ο Ελλην εκ Σουλίου ορμώμενος και όχι εκ Κολλεγίου...

     • Η άλυτη εξίσωση avatar
      Η άλυτη εξίσωση @ ΓΙΑΝΝΗΣ Α 14/06/2014 08:41:43

      Αυτές οι εκτός τόπου και χρόνου βουτυροχλεχλέδηκες ...παρεούλες των Κολεγίων, πολύ ξενέρωτες τελικά!!! Πολύ μπλα μπλα κι από συγκρούσεις ΤΙΠΟΤΕ. Όταν δεν έχεις παλέψει ποτέ στη ζωή σου για τίποτε και όλα σου έχουν χαριστεί δίχως κόπο, δύσκολο να ηγηθείς, αδύνατο να αισθανθείς και απίθανο να υπερασπιστείς το δίκιο των άλλων. Αρχή άνδρα δείκνυσι....

   • Νικηφορος Φωκας avatar
    Νικηφορος Φωκας @ Η άλυτη εξίσωση 15/06/2014 23:12:12

    Aγαπητη μου αλυτη εξισωση, κανενας δεν πανικοβαλλεται απο την ιδεα και μονο της πρωθυπουργιας ενος ΤΣΙΠΡΑ η ενος ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ (ελαχιστα διαφερουν αλλωστε) ... απλα ανατριχιαζουμε.. Για να σας βγαλω απο τον κοπο σημειωστε παρακαλω οτι ουδεποτε ο αυτος αχταρμας αθλιων ανθελληνικων και εξαλλων ακροαριστερων συνιστωσων επικουρουμενο απο το χειροτερο κομματι του πασοκ (τα γνωστα κτρατικοδιαιτα λαμογια) προκειται να κυβερνησει. Γραψτε το σημερα 15 Ιουλιου του 2014 απο εμενα για να με θυμαστε που και που στο μελλον, οι Ελληνες εχουν κανει πολυ μεγαλες μαλακιες στην ζωη τους σαν ψηφοφοροι αλλα μια τοσο τεραστια τους ξεπερνα ειλικρινως..οποτε.. Οσο και να μακιγιαρεται ο αεργος κακος μιμητης του Αντρεα, δεν μπορει να κρυψει ουτε την ρηχοτητα ουτε το επικινδυνο της θλιβερης προσκαιρης ακραιας παραταξης του, αλλωστε θα το βλεπετε κει σεις ακομη οτι με ολους τους ουριους ανεμους που του φυσούν τα πανια, με το τοσο σπρωξιμο απο την γνωστη πρεσβεια (βλεπετε ο alexis τους παραδιδει ολο το πακετο των εθνικων θεματων μας ανευ τινας αναστολης) και με τα τοσα τεραστια λαθη της κυβερνησης απλα εχασε 120,000 ψηφους στις εκλογες του Μαιου. Το οτι βγηκε πρωτο κομμα δεν μπορει να κρυψει οτι αρχισε το ξεφτισμα του...αλλωστε ολοι καταλαβαινουν οτι σε μια πολυδιασπαση του πολιτικου χωρου ακομη και ενα κομμα του 15% μπορει να ερθει πρωτο...ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ δεν θα γινει ομως...

    • Η άλυτη εξίσωση avatar
     Η άλυτη εξίσωση @ Νικηφορος Φωκας 16/06/2014 07:40:28

     1) ‘’Ανατριχιάζετε;’’ Απλά απομακρυνθείτε από τα ρεύματα και ρίξτε κάτι επάνω σας…. 2) ''το χειροτερο κομματι του πασοκ (τα γνωστα κτρατικοδιαιτα λαμογια) προκειται να κυβερνησει.'' Καλέ σωπάστε τώρα!Το ληστολαμογιοΠασοκ συγκυβερνά, ξεπλένεται, αθωώνεται ήδη!! ΜΑΖΙ ΣΑΣ μας καταστρέφει. Απορώ που αδυνατείτε να το ...διακρίνετε. Άλλος ένας εξ επιλογής μύωψ! 3) ''Οσο και να μακιγιαρεται ο αεργος κακος μιμητης του Αντρεα..'' Χαχαχαχαχα! Μεγάλη έκπληξη! Άεργος εποφθαλμιά τη θέση του Έλληνα Πρωθυπουργού; Ανήκουστον!!!Όμως σύμφωνα με το …δεδικασμένο του παρελθόντος που προδικάζει και το μέλλον, διαθέτει τότε όλα τα απαραίτητα προσόντα για να κυβερνήσει. Ποιός Πρωθυπουργός των τελευταίων 30 ετών διέθετε ένσημα; Μα πόσο πια στρουθοκαμηλισμό διαθέτετε; :-) Στου κλασσικοτεμπέλη το σπίτι, δε μιλάμε για …. 3)‘’και ενα κομμα του 15% μπορει να ερθει πρωτο...ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ δεν θα γινει ομως...’’ Η ευθυκρισία σας είναι παροιμιώδης λοιπόν. Χαλαρώστε, αράξτε στην ξαπλώστρα, λιαστείτε, δροσιστείτε στα θαλασσινά νεράκια του καλοκαιριού και μην το κουράζετε. Όπως τα λέτε θα γίνουνε όλα. Κοιμηθείτε εφησυχασμένος εσείς κι η τύχη σας δουλεύει. Άλλος θ΄αποφασίσει, την κατάλληλη ώρα.... Είσαστε ήδη μειοψηφία αν σας διαφεύγει. :-)

     • Νικηφορος Φωκας avatar
      Νικηφορος Φωκας @ Η άλυτη εξίσωση 16/06/2014 14:27:14

      Αγαπητη μου λογω ειδικης εκπαιδευσεως τα ρευματα δεν ειναι σε θεση να με απειλησουν αλλα ευχαριστω για το ενδιαφερον σας. Επι του προκειμενου τωρα, σας ξεκαθαρισα οτι το χειροτερο κομματι του Πασοκ δηλαδη τα κρατικοδιαιτα λαμογια ) στηριζει (προς το παρον) το Συριζαριο και δεν μετεχει της κυβερνησεως...τι δεν καταλαβαινετε εδω ? Σχετικως της πρεμουρας σας να αποκρυψετε οτι πλειαδα στελεχων (τα μεγαλυτερα λαμογια)του ΠΑΣΟΚ που διελυσαν τον τοπο κοσμουν το κομμα της ΣΥΡΙΖΑΣ και φιλοδοξουν να επανελθουν (υπνον βαθυ ..) για να συνεχισουν την λεηλασια ομου με τα Τσιπροειδη σας επαναλαμβανω οτι πλανασθε κυρια μου πλανην οικτραν.. Αλλωστε και οι κουλακοι που διευθυνουν τον αντεθνικο αχταρμα του ακροαριστερου συριζα (ολη η Ετυρωπη ετσι σας αποκαλει... 'far left' ) και ειναι επενδυται στην BLACK ROCK, στοιβαζουν μετοχες και ομολογα της J.P.Morgan και οι καταθεσεις τους ξεχειλιζουν απο χρημα (που οι περισσοτεροι αδυνατουν να εξηγησουν πως βγηκε..) δεν νομιζω οτι τρελλαινονται με την ιδεα να καθησει στο τιμονι του προβληματικου λεωφορειου ΕΛΛΑΣ ενας τυχαρπαστος νεανιας που ζει (καμμενος εγκεφαλος) στις δεκαετιες του 1860-1880 (μονο δυο αιωνες πισω) οταν ο παντου αποτυχημενος Μαρξ διατυπωνε τις ιδεες του που εστειλαν εκατομμυρια στον ταφο και εξαθλιωσαν δεκαδες λαους που ειχαν την ατυχια να πειραματισθουν επανω τους.. Οσο για το ποιος ειναι μειοψηφια αυτο θα το καθορισει ο Ελληνικος λαος, και να εισθε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΒΕΒΑΙΑ οτι εσας ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΤΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ... Το τελευταιο κρατηστε το για την περισυλλογή σας οταν θα διαπιστωσετε ποσο δικιο ειχα.. ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΟΨΕ ΤΟΠΟΣ ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.... (ποσο μαλλον με ..ακρα αριστερα..)

     • Η άλυτη εξίσωση avatar
      Η άλυτη εξίσωση @ Νικηφορος Φωκας 16/06/2014 15:25:33

      Α, κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε αγαπητέ! Πολύ ωραία, πάμε ξανά : 1)‘’Επι του προκειμενου τωρα, σας ξεκαθαρισα οτι το χειροτερο κομματι του Πασοκ δηλαδη τα κρατικοδιαιτα λαμογια )’’ Αυτά που μας …ξεκαθαρίσατε, είναι η βολική σας άποψη. Η πραγματικότητα είναι ότι αυτοί που υπαινίσσεστε ήδη συγκυβερνούν, ξεπλένουν τις ανομίες τους, λουφάζουνστον κρατικό μηχανισμό, τρέφονται από τον κρατικό κορβανά και ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΡΙΖΩΣΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΕΩΣΕ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΜΥΖΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΑ. Δεν περιμένουν τον …κακό τον Τσίπρα για να συνεχίσουν το γλέντι… Οι χοροί, καλά κρατούν! 2)…. Παραβλέπω το παραλήρημα περί…ακροαριστερών και αντεθνικών που μόνο μειδίαμα πια προκαλεί. 3)α) ‘’Οσο για το ποιος ειναι μειοψηφια αυτο θα το καθορισει ο Ελληνικος λαος’’ 4)β) ‘’ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΟΨΕ ΤΟΠΟΣ ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.... (ποσο μαλλον με ..ακρα αριστερα..)’’ --Σας το είπε ήδη ο Ελληνικός λαός ποιός είναι μειοψηφία. Αλλά αφού επιμένετε να παριστάνετε τους κουφούς, σύντομα θα σας το επαναδιατυπώσει τόσο αποστομωτικά, όσο ακριβώς σας χρειάζεται. --Χααχαχαχαχα! Άκρα Αριστερά ο Σύριζα; Πλάκα έχετε μα την αλήθεια!!!Πρέπει να είστε φανατικός ακροδεξιός τυφλίτης για να βλέπετε τον Σύριζα ως …ακροαριστερό. Ρωτήστε και τον Ντράγκι να σας πει…. Σημασία έχει πρωτίστως ο τόπος ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ ΚΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ. Μετά, θα δουλέψουμε και για την …προκοπή του. Τώρα προέχει η υπεράσπιση της αξιοπρέπειας και η εξασφάλιση της συνέχειας του Ελληνικού λαού. Μην κοιτάτε εσείς που είστε καλοβολεμένος κι έχετε περιθώριο να φλυαρείτε εκ του ασφαλούς…οραματιζόμενος τις ακόμη καλύτερες μέρες σας….. Υπάρχουν κι οι άλλοι Έλληνες, που δοκιμάζονται. Αυτοί προέχει να διασωθούν.

     • Νικηφορος Φωκας avatar
      Νικηφορος Φωκας @ Η άλυτη εξίσωση 17/06/2014 16:45:31

      Αγαπητη μου κατανοώ την αρρωστη φιλοδοξια σας να δειτε το μορφωμα αθλιων αντεθνικων συνιστωσων να καταλαμβανει την εξουσια αλλα δυστυχως δεν μπορω να κανω τιποτα γιαυτο. Σας επαναλαμβανω οτι ενα ανυποληπτο κομμα του 2% (συριζαριο) αιφνιδιως εγινε 22% αφαιρώντας ενα 20% ακριβως απο το ΠΑΣΟΚ . Βλεποντας ΠΟΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ το μορφωμα του συριζαριου καταλαβαινει ακομη και ενα ηλιθιος οτι αγκαλιασε οτι χειροτερο υπηρχε στο κομμα αυτο (πασοκ) δηλαδη κραταικοδιαιτα λαμογια, εργατεμπορους , σκυλολοι κομματικων κηφηνων που εχασαν την μασα και φυσικα πρωτοκλασσατα στελεχη ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ αφου χρηματισαν σε πασοκικες κυβερνησεις , οργανισμους και υπουργεια... Κυρια μου κακομαθατε τοσα χρονια να ξεσκιζετε το δημοσιο χρημα και να κυβερνατε σαν παραεξουσια (υπουργεια - οργανισμοι - προβληματικες - ΔΕΚΟ - τοπικη αυτοδιοικηση - πανεπιστημια - βρωμοΕΡΤ κλπ) και τωρα σας κακοφαίνεται που νοικοκυρευεται ο τοπος και χασατε την μασα .. Η Συριζα ειτε το θελετε ειτε οχι ειναι ακροαριστερα (ολη η ευρωπη το λεει γιαυτο και ο Ολαν αρνηθηκε καν να δει τον παληατσο που το παιζει αρχηγος αξιωμ/κης αντιπολιτευσεως !) και ασημαντο ανθυποκομματιδιο και εκει θα καταληξει οταν τα λαμογια του πασοκ καταλαβουν οτι δεν προκειται ποτε ξανα να ασελγησουν πανω στην Ελληνικη δημοσια περιουσια. Οσο για το οτι το Συριζαριο ειναι ανθελληνικο αποδεικνυεται περιτρανα οταν καποιος μπει στις ιστοσελιδες των εμετικων του φασιστοσυνιστωσων και δει να παραχωρειται το αγιο ονομα της Μακεδονιας μας στους γυφτοσκοπιανους, να βλεπει την Δουρου να μιλα με τους τουρκους για συνεκμεταλλευση στο Αιγαιο, να δει το συριζαριο να υπογραφει τον ταφο της Κυπρου αποδεχομενο το σχεδιο ΑυΝΑΝ ,να βλεπει τους αλητες του συριζα να αποκαλουν τουρκικη την μουσουλμανικη μειονοτητα στην Θρακη Μας και να χαριεντιζονται κατεβαινοντας στις εκλογες μαζι με τα φασιστομουτρα των γκριζων λυκων, να λυσσανε με οτι ειναι Ελληνικο (παρελασεις,ιστορια,ηθη,εθιμα,γλωσσα,πολιτισμος) και ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΤΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ που καταπιεζουν αναγνωρισμενους ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ... Εκει δε που φαινεται η λυσσωδης προσπαθεια διαλυσεως της χωρας ειναι Η ΑΘΛΙΑ ΛΑΘΡΟΛΑΓΝΙΑ που επιδεικνυουν στους λαθραιους μεταναστες-εισβολεις στην χωρα μας που δεν χανουν ευκαρια να λενε οτι ΘΑ ΤΟΥΣ 'ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ' ολους και θα τους δωσουν δικαιωμα ψηφου ....δηλαδη σε 3,500,000 εκατομμυρια λαθρομεταναστων... Για τους ανωτερω λογους (αναμεσα σε πολλους αλλους) ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΤΕ....παρτε το χαμπαρι και χωνεψτε το , ΠΟΤΕ ! μα ΠΟΤΕ !

     • Η άλυτη εξίσωση avatar
      Η άλυτη εξίσωση @ Νικηφορος Φωκας 17/06/2014 22:24:14

      Καλά. Καλά...Κοιμηθείτε ήσυχος. Τίποτε δε θα γίνει όπως εύχεστε, τίποτε δεν είναι όπως φαντάζεστε :-). Δεν επανέρχομαι, γιατί αρνείστε τόσο πεισματικά να εγκαταλείψετε την αυτοπαραπλάνησή σας, που είναι μάταιο να χάνω την ώρα μου. Καλά ξυπνητούρια. Θα είναι απότομα βέβαια, αλλά δεν σας φοβάμαι. Όλο κια κάποια βολική αυταπάτη θα δημιουργήσετε, για να ...φωλιάσετε εντός της και να αισθανθείτε ασφαλής.

     • Νιμηφορος Φωκας avatar
      Νιμηφορος Φωκας @ Η άλυτη εξίσωση 18/06/2014 19:03:25

      Μην αυταπατασθε οτι θα μας βρειτε κοιμισμενους...εχουν γνωση οι φυλακες αγαπητη μου.. και να θυμαστε οτι οι δικες μας ιδεες θριαμβευουν χιλιετιες τωρα, οι δικες σας μονιμως χανουν και μαλιστα παταγωδως. Δικαιωμα σας φυσικα να αρνεισθε την νομοτελεια,αλλα και δικαιωμα μας να σας το ξαναθυμιζουμε οποτε χρειαζεται..

     • Η άλυτη εξίσωση avatar
      Η άλυτη εξίσωση @ Νιμηφορος Φωκας 18/06/2014 19:49:35

      Χο Χο. Εσείς κι όταν νομίζετε πως είστε ...ξυπνητοί, πάλι βαθιά κοιμάστε. Εδώ Πρωθυπουργεύει ο Μέγας Βενιζέλος ο αμετροεπής κι εσείς θαρρείτε οτι ...πάχυνε (και ασχήμηνε) ο Αντώνης!! :-)

 2. Θόδωρος 17.06.201? avatar
  Θόδωρος 17.06.201? 13/06/2014 17:47:55

  Υποστηρίζαμε τον ΚΚ τόσα χρόνια για να γίνει ρίψασπις τελικά και να μας αφήσει στα κρύα του λουτρού.. Υποστηρίξαμε τον ΑΣ για να παραδώσει μια Ελλάδα που σώθηκε από την χρεοκοπία και είναι με μεγάλες προοπτικές από δω και πέρα για να την κυβερνήσει ο συρφετός των "δούλεψε να φας και κλέψε να 'χεις"!.. Μήπως είμαστε κορόϊδα τελικά? Να το ξέρουμε άμα είναι, να κοιτάξουμε την πάρτη μας κι εμείς από δω και πέρα..

 3. Ποντομέδων avatar
  Ποντομέδων 13/06/2014 20:52:06

  Λες και δεν διδάχτηκαν τίποτα κάποιοι από την καταστροφική επέλευση του αρχιλαοπάνου Αντρέα ! Λες και δεν είδανε την καταστροφή όλων των ερεισμάτων που μπορεί να να στηρίξουν ένα Έθνος από έναν αντίστοιχο "πολιτικό απατεώνα" ! Λες και δεν αντιλήφθηκαν ότι το αντίστοιχο πείραμα του 1981, μας πήγε 50 χρόνια πίσω! Λες και έλκονται ακαταμάχητα από έναν ανερμήνευτο Μαζοχισμό ! Λες και δεν έχουν τη στοιχειώδη αντίληψη, να καταλάβουν ότι τούτο το "παιδαρέλι", δεν θα μπορούσε ούτε καν να λύσει τα κορδόνια από το Αριστερό παπούτσι του αντίστοιχου λαοπλάνου! Ας τον φάνε, λοιπόν, οι αφελείς !

  • Η άλυτη εξίσωση avatar
   Η άλυτη εξίσωση @ Ποντομέδων 13/06/2014 21:24:43

   Σύμφωνα με τον άφταστο Πάγκαλο, ''μαζί θα τον φάμε''. Όπως φάγαμε μαζί και τις προηγούμενες σοφές σας επιλογές... Μην κάνετε έτσι. Όλα σαν χθες, σαν σήμερα, σαν πάντα. Καμιά ανησυχία.

   • Fotini avatar
    Fotini @ Η άλυτη εξίσωση 14/06/2014 00:41:53

    ῞Οπως φάγατε τόν "σοσιαλισμό" ἐπί 30 χρόνια, ἀγαπητή μου! ᾿Επιλογή σας βεβαίως, ἀλλά ὄχι δική μου.

    • Η άλυτη εξίσωση avatar
     Η άλυτη εξίσωση @ Fotini 14/06/2014 08:35:38

     Ξέχασα αγαπητή! Εσείς προφανώς ζείτε εκτός και αρκείστε στην εκ μακρών αφ΄υψηλού κριτική, άνευ προσωπικού κόστους. Αλλά έτσι, η άποψή σας στερείται ειδικής βαρύτητας. Τοποθετηθείτε καλύτερα επί των προβλημάτων της χώρας στην οποία κατοικείτε, τα οποία και θα γνωρίζετε καλύτερα. Για τα ''δικά μας'', δεν έχετε άμεση εμπειρία. Είστε ....θεωρητικός ''αναλυτής'', φανατικός εκ παραδρομής οπαδός κι εκ του προχείρου κρίνων επιπολαίως, παρατηρητής!

     • my way avatar
      my way @ Η άλυτη εξίσωση 14/06/2014 08:52:01

      Πώς μπορείς να είσαι τόσο αυστηρή με τη Φωτεινή;

     • my way avatar
      my way @ my way 14/06/2014 08:56:15

      ...που έχει μεν καλή πολιτική ανατροφή, εναρμονίζεται δε -ενίοτε- με το σχολιαστικό ρεύμα.

     • Fotini avatar
      Fotini @ my way 14/06/2014 10:19:42

      Bingo, my way!

     • Η άλυτη εξίσωση avatar
      Η άλυτη εξίσωση @ my way 14/06/2014 16:26:39

      Καθόλου αυστηρή δεν είμαι. Ίσα ίσα που την συμπαθώ και γι αυτό θέλω να είμαι ειλικρινής, όποτε παραφέρεται....

     • Fotini avatar
      Fotini @ Η άλυτη εξίσωση 14/06/2014 10:18:59

      Πάλι διά τῆς πλαγίας ὁδοῦ ξεφεύγετε, ἀγαπητή μου. ῎Εχετε ταλέντο νά εἶστε καί μέ τόν χωροφύλακα καί μέ τόν ἀστυφύλακα! :)

     • Η άλυτη εξίσωση avatar
      Η άλυτη εξίσωση @ Fotini 14/06/2014 16:25:09

      Αγαπητή, μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε…. Εγώ ποτέ δεν ήμουν ούτε με τον …αστυφύλαξ, ούτε με τον …χωροφύλαξ. Σαφώς και στέκομαι απέναντι, στην άλλη πλευρά, σταθερά στο πλευρό των … Ινδιάνων, κόντρα στους κάθε είδους Σερίφηδες….. :-)

 4. η Dimi avatar
  η Dimi 16/06/2014 12:17:13

  Άδηλη η γλώσσα των σωμάτων, μιλάει τόμους. Κατευθύνσεις διαφορετικές. Προβληματισμός. Ύφος αμήχανο. Σώμα γυρτό. Κόλλες λευκές. Μολύβι/στυλό αχρείαστα. “Ποτέ μην επενδύσεις σε ιδέα που δεν μπορείς να την αποτυπώσεις με μολύβι”, συμβουλεύει ο Πήτερ Ληντς. Σοφός και σαφής ο επιτυχημένος επενδυτής.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.