Τσίπρας: Δεν θέλω Grexit... Αγαπώ την Ευρώπη
06/03/2015 15:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τσίπρας: Δεν θέλω Grexit... Αγαπώ την Ευρώπη

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θέλει να εκδόσει βραχυπρόθεσμο χρέος, όπως έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου, για να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό της κυβέρνησής του και προειδοποίησε μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό «Ντερ Σπίγκελ» πως, αν η ΕΚΤ φέρει αντίρρηση, αναλαμβάνει μια σοβαρή ευθύνη.

«Θα επιστρέψουμε τότε στο θρίλερ που είδαμε πριν από τις 20 Φεβρουαρίου» δήλωσε στο «Ντερ Σπίγκελ» αναφερόμενος στην ημερομηνία κατά την οποία η Ελλάδα συμφώνησε σε μια τετράμηνη παράταση της στήριξής της από τους εταίρους της στην ευρωζώνη.

«Η ΕΚΤ εξακολουθεί να έχει ένα σχοινί γύρω από τον λαιμό μας» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε πως δεν θέλει η Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ «επειδή αγαπώ την Ευρώπη» και πρόσθεσε πως έχει ζητήσει απ' όλους τους υπουργούς του –και όχι μόνο από τον μαχητικό υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη– «λιγότερα λόγια και περισσότερα έργα».

ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Λούμπεν avatar
  Ο Λούμπεν 06/03/2015 21:11:20

  «Δεν θέλω Grexit... Αγαπώ την Ευρώπη»
  Αυτό μου θυμίζει κάτι το οποίο πάντα ήθελα να ρωτήσω τις γυναίκες: πώς μπορείς να αγαπάς κάτι το οποίο θέλεις να αλλάξεις;...

 2. това́рищ Θόδωρος avatar
  това́рищ Θόδωρος 06/03/2015 23:46:50

  Αλλά άμα δεν σ' αγαπάει αυτή, τι να κάνεις κι εσύ? Να κάτσεις να μαραζώνεις? Όχι βέβαια....

 3. airman avatar
  airman 07/03/2015 10:02:10

  Ο Πρωθυπουργός αγαπά την Ευρώπη ως Αλέξης ή με το θεσμικό του ρόλο; Ως Αλέξης ουδόλως μας ενδιαφέρει. Κι εγώ αγαπαώ τη Μποτσουάνα! Με το θεσμικό του ρόλο δεν μπορεί να αγαπάει την Ευρώπη, διότι είναι Πρωθυπουργός μιας χώρας που ανήκει στην Ευρώπη, είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (παλιό μέλος μάλιστα, από την εποχή της ΕΟΚ) και μέλος - ακόμα - της Ευρωζώνης. Υπό την έννοια αυτή είτε λέει το αυτονόητο (όπως μεταξύ των μελών μιας οικογένειας υπάρχει αγάπη) είτε επιθυμεί να τονίσει ότι δεν θέλει να αποξενωθεί από την Ευρωπαϊκή οικογένεια (όπως το "μαύρο πρόβατο" μιας οικογένειας που επικαλείται τους οικογενειακούς δεσμούς για να "επιστρέψει" σε αυτή). Ας μας διευκρινίσει τί ακριβώς εννοεί! Το αυτονόητο ή το ανόητο!

 4. foros1 avatar
  foros1 07/03/2015 14:50:34

  αγαπάς την Ευρώπη; απόδειξέ το! σεβάσου όλες τις διαδικασίες της, πείσε για τα εναλλακτικά ισοδύναμα για τα οποία εκλέχθηκες. και σταματήστε τα πολλά λόγια, υπάρχει ακόμα ποιο κάτω ακόμη και από το Grexit, όπως το να θέλεις βίζα για την ΕΕ...

 5. Τσιριγώτης avatar
  Τσιριγώτης 07/03/2015 15:52:14

  Μάλλον για τα λεφτά της την αγάπησε... (δεν είναι ο πρώτος).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.