Τσίπρας:Από αύριο πάμε σε διαπραγματεύσεις.Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις
05/07/2015 23:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τσίπρας:Από αύριο πάμε σε διαπραγματεύσεις.Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις

Μια ακόμη βόμβα έριξε ο Γιάνης Βαρουφάκης προκαλώντας νέα αναστάτωση. «Αν χρειαστεί θα έχουμε παράλληλη ρευστότητα και IOU τύπου Καλιφόρνιας σε ηλεκτρονική μορφή. Θα έπρεπε να το είχαμε κάνει πριν μία εβδομάδα» φέρεται να είπε ο υπουργός Οικονομικών στην Telegraph. Η δημοσιοποίηση της δήλωσης προκάλεσε νέο σάλο, με τον κ. Βαρουφάκη να προχωρά σε δήλωση όπου διευκρινίζει ότι η θέση της Ελλάδας στο ευρώ είναι αδιαπραγμάτευτη και ότι η χώρα δεν θα αφεθεί σε παράλληλα νομίσματα.

Ανώτατοι αξιωματούχοι του κυβερνώντος κόμματος στην Ελλάδα δήλωσαν στην Telegraph ότι σκέφτονται δραστικά μέτρα για να τονώσουν τη ρευστότητα και το τραπεζικό σύστημα, αν η ΕΚΤ αρνηθεί να δώσει ανάσα στη χώρα.

«Αν χρειαστεί θα έχουμε παράλληλη ρευστότητα και IOU τύπου Καλιφόρνιας σε ηλεκτρονική μορφή. Θα έπρεπε να το είχαμε κάνει πριν μία εβδομάδα» δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης στην εφημερίδα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα την Κυριακή το Μαξίμου διέψευδε την κυκλοφορία παράλληλου νομίσματος.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπουργός Οικονομικών μετά το σάλο που προκάλεσε το θέμα έχει ως εξής:

«Η θέση της Ελλάδας στο ευρώ είναι αδιαπραγμάτευτη. Η ρευστότητα θα επιστρέψει με την συμφωνία. Η Ευρώπη δεν θα αφεθεί σε παράλληλα νομίσματα».

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.