Τσίπρας: Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία-Φαϊμαν:Kοινά αποδεκτή λύση αλλά και τήρηση των υποχρεώσεων
09/02/2015 15:50
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τσίπρας: Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία-Φαϊμαν:Kοινά αποδεκτή λύση αλλά και τήρηση των υποχρεώσεων

«Είμαι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους μας στη βάση του ελληνικού σχεδίου», τόνισε, στις κοινές δηλώσεις του με τον καγκελάριο της Αυστρίας Β. Φάιμαν, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι ούτως ή άλλως δεν έχει κατατεθεί εναλλακτική πρόταση.

Οι μόνοι λόγοι για να μη γίνει αυτό μπορεί να είναι μόνο πολιτικοί, υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, είπε ότι η ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μία ιστορία συγκρούσεων και αντιπαραθέσεων, αλλά στο τέλος της ημέρας καταλήγει σε συμβιβασμούς.

Πρόθεσή μας δεν είναι η ρήξη, αλλά να δουλέψουμε για ένα κοινό ευρωπαϊκό μέλλον, μέλλον αλληλεγγύης και ευημερίας, τόνισε, για μία ακόμη φορά, ο Ελληνας πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι η κρίση δεν αφορά μόνον την Ελλάδα, αλλά είναι ευρωπαϊκή, μας αφορά όλους και γι' αυτό πρέπει να βρεθεί μία κοινή ευρωπαϊκή λύση.

Ολοι έχουμε συμφέρον να καταλήξουμε σε μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, τόνισε, εξηγώντας πως το να ξεπεράσει η Ελλάδα την κρίση θα σημάνει την αρχή του τέλους και για την κρίση στην Ευρώπη.

«Όσοι επενδύουν στην αποτυχία της Ελλάδας, όχι μόνο θα πέσουν έξω, αλλά παίζουν με τη φωτιά, με τον κίνδυνο ανόδου του ευρωσκεπτικισμού στη Ευρώπη και της εθνικιστικής Δεξιάς», τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει καταθέσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την άρση του προσωρινού αδιεξόδου για την εφαρμογή του νέου 4ετους προγράμματος.

«Δεν επιβαρύνει ούτε ένα ευρώ τους ευρωπαίους φορολογούμενους. Θέλουμε να σταματήσουμε να ζούμε με νέα δανεικά και να βρούμε λύσεις για ανταπεξέλθουμε στις οικονομικές υποχρεώσεις μας και να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη, με μια αναγκαία ενδιάμεση συμφωνία-γέφυρα με ισχύ από το τέλος του Φλεβάρη έως την 1η Ιούλη» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «μόνο πολιτικοί λόγοι θα οδηγήσουν τις διαπραγματεύσεις σε αδιέξοδο».

Από την πλευρά του ο καγκελάριος της Αυστρίας, κ. Φάιμαν, τόνισε ότι κοινός στόχος είναι όλα τα μέλη της Ευρωζώνης είναι να παραμείνουν μέλη της Ευρωζώνης και πως ευελπιστεί σε μια στενή, καλή, αγαστή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση.

«Πιστεύω πως μπορεί να υπάρξει ένας και μόνο σκοπός, να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, να βρούμε κοινά αποδεκτές λύσεις», ανέφερε ο κ. Φάιμαν, τονίζοντας ωστόσο ότι «πρέπει κανείς να τηρεί τις υποχρεώσεις του, το πλαίσιο πρέπει να τηρηθεί».

Όπως είπε πρέπει να βρεθεί μία λύση μεταξύ αυτού που είχε συμφωνηθεί ως πρόγραμμα στο παρελθόν και των προσπαθειών που καταβάλλει η νέα ελληνική κυβέρνηση. Να βρεθεί δηλαδή ένας εναλλακτικός δρόμος για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, για να μαζευτούν οι ατασθαλίες του παρελθόντος, ώστε να μπορέσει να υπάρξει κλίμα ασφάλειας που με τη σειρά του θα φέρει επενδύσεις.

Δεν μπορεί κανείς να σώζει τις τράπεζες και να μην καταβάλλεται προσπάθεια κατά της φοροδιαφυγής, εις όφελος των επενδύσεων και της καταπολέμησης της ανεργίας, είπε ο κ. Φάιμαν.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.