#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/07/2009 00:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τσάμπα πληρώνουμε χρυσάφι τα βιολογικά προϊόντα;

 Τα βιολογικά τρόφιμα δεν έχουν κανένα όφελος στην υγεία μας σε σχέση με τα κανονικά τρόφιμα. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας έρευνας που διεξήχθη για λογαριασμό της Βρετανικής Υπηρεσίας Προτύπων Τροφίμων (Food Standards Agency).

Οι ερευνητές μελέτησαν 55 εργασίες των τελευταίων 50 χρόνων που έγιναν επί του εν λόγω θέματος και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι διαφορές, όπου αυτές υπήρχαν, δεν είναι και τόσο σημαντικές από απόψεως δημόσιας υγείας. Οι υπερασπιστές των βιολογικών καλλιεργειών όμως, επιμένουν πως η εν λόγω έρευνα έχει κενά.

Όπως αναφέρει ένας αξιωματούχος της Food Standards Agency, «Η μελέτη δεν σημαίνει ότι ο κόσμος δεν πρέπει να καταναλώνει βιολογικά τρόφιμα…απλώς αποδεικνύει ότι υπάρχει μικρή μόνο διαφορά σε διατροφική αξία…»

Πάντως ο Διευθυντής της Οργάνωσης Soil Association, διαμαρτύρεται έντονα, διότι όπως λέει, οι συγκεκριμένοι  ερευνητές αγνόησαν πολλές συγκριτικές μελέτες επί του θέματος και δεν υπάρχουν αρκετά πληροφοριακά στοιχεία για την μακροχρόνια επίπτωση των ζιζανιοκτόνων φαρμάκων επάνω στον ανθρώπινο οργανισμό.

 ΠΗΓΗ: BBC

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 30/07/2009 00:42:01

  Δηλαδή φτάσαμε στο σημείο τα φαρμακωμένα να ονομάζονται "κανονικά"? Εκεί μας πήγανε?

 2. Χι avatar
  Χι 30/07/2009 01:16:36

  Η μεθοδολογία είναι βλακώδης. Αν θέλουν σωστά αποτελέσματα, ας μελετήσουν για διάστημα μιας γενιάς δύο δείγματα:

  1) ένα που θα καταναλώνει προϊόντα στα οποία χρησιμοποιήθηκαν φυτοφάρμακα
  2) ένα που θα καταναλώνει βιολογικά προϊόντα

  Επίσης, για τις τιμές των βιολογικών προϊόντων ευθύνεται η αγορά και μόνο. ΔΕΝ κοστίζουν παραπάνω, αν γίνει σωστή διαχείριση. Όποιος έχει ψωνίσει σε λαϊκές άλλων ευρωπαϊκών χωρών, το έχει διαπιστώσει από πρώτο χέρι (βλέπε locavores, farmer markets κ.λπ.).

 3. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 30/07/2009 02:22:13

  Τα βιολογικά σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες κοστίζουν 30% ακριβότερα από τα συμβατικά. Τα βιολογικά καλλιεργούνται σε θερμοκήπια δηλ. σε ελεγχόμενο περιβάλλον και για το λόγο αυτό δε χρειάζονται εντομοκτόνα ή μυκητοκτόνα. Το ελεγχόμενο περιβάλλον όμως είναι τεχνητό και για το λόγο αυτό δεν είναι ιδιαίτερα νόστιμα σε σχέση με τα προϊόντα του χωραφιού. Δη μιλάμε για τα εντατικής καλλιέργειας αλλά για τα απλά προϊόντα του χωραφιού.

 4. Naruto avatar
  Naruto 30/07/2009 08:33:34

  Στα "συμβατικα" περιεχονται και τα μεταλλαγμένα?

 5. THEOSID avatar
  THEOSID 30/07/2009 10:59:43

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΠΕΡΙ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ ΤΡΟΦΩΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ. ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,ΛΙΠΗ,ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ,ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ,ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΑ,κ.τ.λ.π.
  ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΣΤΑ ΜΕΝ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ,ΒΑΡΕΑ ΜΕΤΑΛΑ,ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ(ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ)κ.ο.κ.ε. ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
  Ο ΝΤΟΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΤΕ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΑΓΝΟΙΑ ΕΙΤΕ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ, ΟΠΩΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ.

 6. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 30/07/2009 12:06:03

  δεν υπάρχουν κανονικά, τα κανονικά είναι τα φαρμακωμένα και μεταλλαγμένα,
  τα βιολογικά δεν είναι. punkt

  τώρα το που βρίσκονται καθαροί οργανικοί σπόροι αυτό είναι άλλο ζήτημα, όταν το έδαφος έχει τόση μόλυνση και διάβρωση, στις τράπεζες σπόρων (seed vault) που έχουν φτιαχτεί στην Αρκτική φυλάσσονται για το ενδεχόμενο παγκόσμιας καταστροφής σε πολική κατάψυξη 400.000 μοναδικά είδη αγνών σπόρων εποχής προ μετάλλαξης θεωρητικά, αλλά επ' αυτού έχω και κάποιες αμφιβολίες

 7. Αρχίδαμος avatar
  Αρχίδαμος 30/07/2009 12:26:11

  ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩς ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΤΑ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ

 8. Elisavet avatar
  Elisavet 31/07/2009 10:33:45

  Διαβάστε για να είστε προετοιμασμένοι για το τι πιθανά έρχεται...
  http://www.naturalnews.com/024128_CODEX_food_health.html

 9. GEIASAS avatar
  GEIASAS 31/07/2009 11:02:20

  * ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΟ ΝΑ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ 3 ΝΤΟΜΑΤΕΣ 5 ΕΥΡΩ.....
  * ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΣΟΥ ΕΓΓΥΑΤΑΙ Ο ΣΠΟΡΟΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΘΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΝΤΟΜΑΤΑ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΣ
  * ΟΥΤΕ ΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΙΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΣΦΑΛΗ....
  * ΤΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΜΕ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟ ΤΟ ΓΟΝΙΔΙΟ ΤΟ ΒΑΚΙΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΒΑΛΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΨΕΚΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ????

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.