20/02/2009 21:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τρομοκρατική παρέμβαση στις εξελίξεις

Πραγματικό τρόμο  έχουν προκαλέσει σε κυβέρνηση και αστυνομία οι τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις. Και κυρίως η ρεαλιστική πλέον απειλή να δούμε να επαναλαμβάνονται στην Αθήνα τρομοκρατικά κτυπήματα με μεγάλο αριθμό θυμάτων, όπως αλλού.

«Φαντάζεστε τι θα γίνει αν υπάρξει τέτοιο κτύπημα στην Αθήνα; Το παραπαίον πολιτικό σύστημα δεν θα το αντέξει και την επομένη θα δρομολογηθούν εξελίξεις που φαίνονται αδιανόητες σήμερα» έλεγε σήμερα κυβερνητικός παράγοντας. Ποιες εξελίξεις εννοούσε; «Ακόμα και κυβέρνηση εθνικής ενότητας για να πάρει τα μέτρα εναντίον της τρομοκρατίας που κανείς δεν τολμά να πάρει μόνος του σήμερα» εξηγεί ο ίδιος.

Χαρακτηριστικά των διεργασιών που συντελούνται πλέον στο παρασκήνιο είναι και δημοσιεύματα όπως εκείνο στο σημερινό Βήμα που αναφέρει ότι «ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής γνωρίζει πολύ καλά ότι οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί μπορούν ανά πάσα στιγμή να ανατραπούν και να διαταραχθούν ευαίσθητες ισορροπίες ετών. Στην κυβέρνηση αισθάνονται ιδιαίτερη πίεση καθώς ουδείς μπορεί να γνωρίζει τι μπορεί να προκύψει και κυρίως τι συνέπειες θα έχει για την εικόνα της χώρας διεθνώς».

Στο μεταξύ και ενώ δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αθήνα ζήτησε ήδη την συνδρομή Βρετανών και Αμερικανών ειδικών (όπως στην περίπτωση της 17Ν) ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρτ έσπευσε να εκφράσει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης τους στην παροχή οποιαδήποτε συνδρομής και να ζητήσει πυγμή στην αντιμετώπιση των τρομοκρατών.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Προφήτης avatar
  Προφήτης 20/02/2009 21:23:29

  Εννοείται πως θα έσπευδε ο Αμερικανός Πρέσβης.

  Διάβασε ότι ο Αλέξης είναι οργισμένος που δεν μπορεί να περάσει από τα Εξάρχεια.

  [http://www.lifo.gr/content/i146/x8/1238]

 2. Προφήτης avatar
  Προφήτης 20/02/2009 21:28:24

  Αλλά υπάρχει κι άλλη εκδοχή :

  Ο λόγος που φοβούνται οι Έλληνες πολιτικοί να πιάσουν τους “τρομοκράτες” είναι ο φόβος του τι θα βρουν από κάτω.

  Άποψη, όχι αποκλειστική, ενός εκπατρισμένου στο Ντουμπάϊ, χθές στο antinews.

 3. Pokair avatar
  Pokair 20/02/2009 21:32:12

  New World Order Guys, New World Order

 4. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 20/02/2009 21:32:23

  Συνεχίζωντας από εχθές, σκέφτομαι το εξής αρχικό πλάνο για την ταινία

  " Αθήνα, Ιούλιος 1983, αεροδρόμιο Ελληνικού. Γκρο πλάν σε πρωτοσέλιδο της Αυριανής με μουσική υπόκρουση Ρίτας Σακελλαρίου και λοιπά Σοσιαλιστικά άσματα.

  Δεύτερο πλάνο: O Αμάρ -΄γεννημα θρέμα της Βηθλεέμ, συνομιλεί με τον ..άκη, προβεβλημένο στέλεχος του "κινήματος".
  Διάλογος: " Σου εξήγησα χίλιες φορές..επίθεση εναντίον Αμερικανικού κόμματος θα μας φέρει και τους δύο σε δύσκολη θέση. Δεν είναι τα λεφτά το θέμα ..άκη, είναι η κατάσταση πίσω στην πατρίδα, χρειαζόμαστε τους γιάνκηδες για το ντίαλ με τους Ιρακινούς.
  Μην ανησυχείς Αμάρ..τα έχω κανονίσει όλα. Άλλωστε το κύριο ζήτημα είναι να αποκατασταθεί η ροή. Μας έχει κάνει μεγάλη ζημιά αυτός ο μαλάκας ο Ρέιγκαν και τα σκυλιά του στη DEA. Εσύ κάνε τη δουλειά και θα κανονίσω εγώ τις επιπτώσεις και το "μήνυμα" που θα σταλεί προς τα έξω."  Τρομοκρατίας= αιχμή του δόρατος του οργανωμένου εγκλήματος το οποίο είναι ένα παρακλάδι του παγκοσμίου συστήματος εξουσίας.

  Όταν υπάρχουν αντιφάσεις για τον άλφα ή βήτα τρόπο στη κατανομή πόρων μεταξύ των μελών του συστήματος (λ.χ οικονομική κρίση), τότε ενεργοποιούνται δυσάρεστες καταστάσεις.

  Η Αστυνομία δεν μπορέι να κάνει τη δουλειά της, δηλ. τη σύλληψη των τρομοκρατών εάν δεν συνεργαστούν όλα τα τμήματα του κρατικού μηχανισμού υπό απόλυτη πολιτική κάλυψη. Διαφορετικά θα μιλάμε για δεκαετίες προτού γίνει οτιδήποτε.


  Υ.Γ Ερώτηση: Γιατί οι περισσότεροι άνδρες Άραβες τουρίστες που έρχονται στην Αθήνα πλησιάζονται στο κέντρο της πόλης συχνά απο "περίεργους" τύπους που θέλουν να τους "πασάρουν" γυναίκες και όλοι έχουν το ίδιο όνομα..Γιώργος.
  Οι Άραβες νομίζουν ότι οι Έλληνες νταβατζήδες έχουν το ίδιο όνομα...είναι δυνατόν?

 5. Ο Φυγάς avatar
  Ο Φυγάς 20/02/2009 21:35:59

  Φαντάζεστε τι θα γίνει αν υπάρξει τέτοιο κτύπημα στην Αθήνα; Το παραπαίον πολιτικό σύστημα δεν θα το αντέξει και την επομένη θα δρομολογηθούν εξελίξεις που φαίνονται αδιανόητες σήμερα»
  Ποιος κερδίζει απ’ την όλη υπόθεση εκτός απ΄ την ΝΔ; Άλλωστε είναι η το μόνο κόμμα που καταρρέει. Το αδιανόητο σ’ αυτή τη χώρα είναι να κυβερνήσει η Παπαρήγα. Όλα τ’ άλλα είναι πιθανά.

 6. τρια πουλακια καθονταν.. avatar
  τρια πουλακια καθονταν.. 20/02/2009 21:38:35

  @Dubai Expatriate

  είναι γεγονός:η τρομοκρατία και η κατασκοπία, ειδικά όταν εμπλέκονται- συμπληρωματικά η αντιθετικά- τραβούν την οργιώδη φαντασία κάποιων ευεπίφορων..
  Εχεις κάτι συγκεκριμένο και τεκμητριωμένο?

  ΥΓ: το ότι φοβούνται "τι θα βρουν απο κατω" το ακουω από την δεκαετία του 70... πολυ-παλιωσε

 7. Προφήτης avatar
  Προφήτης 20/02/2009 21:39:36

  Βέβαια, με αφορμή τρομοκράτες ή "τρομοκράτες", όλοι θα ήθελαν να επιβάλουν μέτρα κοινωνικού ελέγχου.
  Κάτι σαν τον Patriot Act του Bush II.

  Τα οποία μέτρα ουδέποτε προλαμβάνουν τρομοκρατικές ή "τρομοκρατικές" ενέργειες.

  Αντίθετα, σε εφαρμογή των μέτρων, θα σιγήσουν ή θα βρεθούν στην φυλακή μερικές ειρηνικές φωνές που εναντιώνονται σε αυταρχικές πρακτικές - και δεν εννοώ τζάμπα "αντι-εξουσιαστές".

 8. Προφήτης avatar
  Προφήτης 20/02/2009 21:44:07

  Ενδέχεται "αυτό που θα βρουν από κάτω" να είναι 3 πουλάκια ...

 9. τρια πουλακια καθονταν.. avatar
  τρια πουλακια καθονταν.. 20/02/2009 21:47:05

  οσο βρηκαν και με τη 17Ν. και με τον ΕΛΑ

 10. ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ avatar
  ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ 20/02/2009 22:10:21

  Νομίζω ότι είναι μεγάλο λάθος να ταυτίζουμε αυτή τη μορφή τρομοκρατίας με παλαιότερες που εμφανίστηκαν τόσο εδώ όσο και στον υπόλοιπο δυτικό κόσμο.Διυλίζουμε τον κώνωπα αναζητώντας ιδεολογικό υπόβαθρο στις πράξεις κάποιων που κινούνται στην τακτική "mad dog" ( ή αλλιώς γνωστότερη ως πολιτική Μπους -πατρός και υιού).Τακτική που συνίσταται στην απλή λογική του "κάνε τους να χεστούν πάνω τους" με ασύμμετρες επιθέσεις σε απίθανους στόχους ώστε ο τρόμος να φωλιάσει σε κάθε έκφανση της ζωής ενός τόπου-συστήματος-ατόμου.
  Οι νεαροί που την ασκούν δεν είναι παρά το αποτέλεσμα μιας ανύπαρκτης παιδείας (που θυμίζω τους άφηνε να εκπαιδεύονται στην οκνηρία,στην ατιμωρησία,στον κόσμο του πλέι-στεισιον).Οι νεαροί αυτοί (με IQ κουνουπιού) δεν είναι παρά η τιμωρία ενός κράτους που ανέθετε το μεγάλωμα των παιδιών του σε Φιλιππινέζες μπέιμπυ-σίτερ,την εκπαίδευσή τους σε καθηγητές που συνιστούσαν κατάληψη,τη σεξουαλική τους διαπαιδαγώγηση σε Ουκρανές στρίπερς και το ευ ζειν τους σε Αλβανούς οικοδόμους.
  Τα άτομα αυτά που πιθανότατα αδυνατούν να συντάξουν μία λογική πρόταση με αρχή μέση και τέλος ήρθαν για να γίνουν η νέμεσίς μας (ίσως και με μια μικρή βοήθεια κάποιων γειτόνων-στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος),όχι γιατί θα μας σκοτώσουν ή θα μας βομβαρδίσουν ή έστω θα μας τρομάξουν αλλά γιατί θα προκαλέσουν τα χειρότερα και συντηρητικότερα αντανακλαστικά μας:εν ολίγοις θα μας κάνουν αμερικανάκια.Θα μας κάνουν να χαιρόμαστε κάθε φορά που θα συλλαμβάνεται ή ίσως σκοτώνεται κάποιος από αυτούς.Αυτή θα είναι και η νίκη τους:θα μας κάνουν σαν τα μούτρα τους.
  Δεν βρίσκω το λόγο να ψάχνω για κάτι από πίσω τους...είναι αυτοί που είναι,αυτοί που μας αξίζουν.

 11. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 20/02/2009 22:10:48

  Ο Άγγλος Πρωθυπουργός Μακ Μίλλαν πριν απο μερικές δεκαετίες είχε δηλώσει ότι τα στελέχη πληροφοριών "Σε μια δεκαετία το πολύ χάνουν τα λογικά τους είτε με αυτά που βλέπουν είτε με αυτά που κάνουν". Ο ίδιος είχε πικρή εμπειρίά γιατί προσπάθησαν "αυτονομημένα" στελέχη των υπηρεσιών του να τον ανατρέψουν γιατί θεωρούσαν ότι ξεπούλησε την Αυτοκρατορία της Βρεταννίας...στους Αμερικανούς!


  Άκρη δεν βγαίνει εκτός εάν σκεφτόμαστε απλά.

  Δηλαδή..επίδοξοι τρομοκράτες υπάρχουν πολλοί στην Ελλάδα..οι καφετέριες και οι Σχολές είναι γεμάτες απο τύπους που θέλουν να τα "κάψουν όλα".

  Πόσοι από αυτούς μπορούν να βρούν οπλισμό χωρίς να τους κάνουν φέτες οι λαθρέμποροι και να εντοπιστούν απο τις Αρχές?

  Από αυτούς πόσοι έχουν την αντοχή να εκπαιδευτούν, να ταξιδέψουν και όλα αυτά με κίνδύνους και κακουχίες πιθανότατα?

  Και απο τους παραπάνω πόσοι αντέχουν να ζήσουν μια ζωή στην παρανομία, με τύψεις, ενοχές και το κίνδυνο να γίνουν στόχος της Αστνομίας, άλλων μαφιόζων η τρομοκρατών.

  Νομίζω ο κύκλος των υπόπτων εντός Ελληνικού εδάφους είναι αρκετά μικρός...και είναι σχεδόν βέβαιο ότι αυτοί που ανέβηκαν και τα 3 stages, είχαν το λιγότερο πέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης μυστικών υπηρεσιών και διεθνών κυκλωμάτων.

  ΄΄Αρα τυχ΄ν εξέυρεση των τρομοκρατών προυποθέτει να εξακριβωθεί το κίνητρο, ώστε να μικρύνει και άλλο ο κύκλος των υπόπτων και να αποκαλυφθούν οι "διαχειριστές τους". Μετά αναλαμβάνει η πολιτική εξουσία εάν αυτοί είναι πανίσχυροι και βεβαίως την πληρώνουν πάντα τα εκτελεστικά όργανα προς "γνώση και συμμόρφωση".

  Αυτή ήταν και η περιβοήτη Βρετανική συνδρομή το 2000-2002, δεν έκανε τίποτα σπουδαίο το "Ειδικό τμήμα" της Σκότλαντ Γιάρντ, από αυτό που μπορούσαν να κάνουν και οι Ελληνικές αρχές.

  Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι πολιτικό γιατί λείπουν τα αρχ... για διαπραγματέυσεις στα πολιτικά στελέχη. Και έτσι τα ρίχνουν στην Αστυνομία όλα και εύχονται να σκάσει ποτέ καμία μαζική βόμβα όταν αυτοί θα έχουν την καρέκλα.


  Αλήθεια πόσοι Έλληνες πολιτικοί σε υπέυθυνες θέσεις έχουν πρακτική ή έστω θεωρητική γνώση για θέματα ασφάλειας, πληροφοριών, τρομοκρατίας κτλ στα αντίσοιχα Υπουργεία?
  Από ότι ξέρω μόνο ο Μαρκογιαννάκης έχει και αυτό σε ποινικές υποθέσεις. Εσείς εάν είχατε ένα κατάστημα που πούλαγε συστήματα συναργεμού θα βάζατε ως Floor Manager κάποιον γυναικολόγο, νομικό συνταγματικού δικαίου ή γεωπόνο?

  Μάλλον όχι.

 12. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 20/02/2009 22:12:38

  να μη σκάσει εννοούσα...στη διάρκει που είναι αυτή στη καρέκλα

 13. Προφήτης avatar
  Προφήτης 20/02/2009 22:42:16

  Εκπατρισμένε
  Ο εβραίος έμπορος λέει :
  "Εγώ, στραβώνω και πουλάω.
  Εσύ, άνοιξε τα μάτια σου κι αγόρασε".

 14. τρια πουλακια καθονταν.. avatar
  τρια πουλακια καθονταν.. 20/02/2009 22:45:49

  Dubai Expatriate
  Στη δευτερη απάντηση σου ησουν συνεκτικος και δομημενος
  εγραψα μια απάντηση αλλα εξαφανιστηκε. ΒΑριεμαι να την επαναλαβω πληρως.
  εν συντομια έλεγα ότι τα όπλα, καλασνικωφ, μετα το διαγουμισμα των αποθηκων της αλβανιας εκαναν παρελαση στην ομονοια.(ναι!)
  η εκπαίδευση τους δεν δειχνει εκπαιδευμενους κομμαντος-καθε αλλο
  Την εκρηκτικη ύλη την εχουν κλέψει από χρόνια απότα μεταλλεία της φωκίδας
  το μονο που παραπεμπει στα λεγομενα σου ειναι το οπλο μετο οποιο χτυπήσαν την πρεσβεια. αλλα αυτοι γιατι να μην ειναι αλλοι? να μην εχουν δηλ σχεση με τα επαναστατημενα των εξαρχειων. του αλτερ, της κηφισίας?

 15. donaE avatar
  donaE 20/02/2009 22:59:36

  Τι στοχους εχει η τρομοκρατια στην Ελλαδα?Με τους αραβες δεν εχουμε διαφορες,κεφαλαιο δεν υπαρχει,καμια χουντα δεν εχουμε.Κτυπανε εδω για να ακουσουν αλλου?Φαινεται σαν μοχλος για πιεση ή αποσταθεροποιηση και αρα υποπτη για εκμεταλλευση απο καποιους.

 16. τρια πουλακια καθονταν.. avatar
  τρια πουλακια καθονταν.. 20/02/2009 23:06:11

  donaE
  Ασχετα με την συγκυρια -και τα τωρινα- ως γενικό σχόλιο, αραβες εχουν δρασει εδω

  Επί Αντρεα φιλοξενούσαμε γραφείο του ΑΜπου Νινταλ, και σε "ανταποδοση" έκανε το μακελειο στο σιτι οφ πορος. βρίσκονται για δικους τους λογους σε αλλο σύμπαν. γιαυτους είμαστε μέλους του κλάμπ των σταυροφορων της δυσης.
  αυτο ως γενική παρατηρηση, ασχετη και ασυνδετη με τα τωρινα

 17. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 20/02/2009 23:11:23

  τρια πουλακια καθονταν..

  Ο Κλαούσεβιτς έγραφε για τη σημασία του "Ξίφους και του χεριού".

  Το ξίφος (τα όπλα δηλαδή) έχουν την ίδια σημασία με τη θέληση. Οι τρομοκράτες (για τον Ε.Α μιλάω) έχουν τη θέληση για αγώνα διαρκείας και έντασης.

  Αυτό σημαίνει πέρα των άλλων εκπαίδευση και αυτό που λένε οι Αμερικανοί (Indoctrination).

  Έχουν περάσει διάφορα στάδια και μπορούν να χαρακτηριστούν ως "Επαγγελματίες".

  Οι άλλοι της Σέχτας είναι "παιδιά" που βρήκαν πρόσβαση σε οπλισμό, κατά πάσα πιθανότητα κάτοικοι Νοτίων Προαστίων που σχετίζονται με κάποιο τ΄ροπο με τους σκληροπυρηνικούς κύκλους του Παλ. Φαλήρου ή της Ηλιούπολης.

  Δύο διαφορετικές περιπτώσεις είναι παρόλο που η Αστυνομία "διαρρέει" ότι είναι splinder group του Ε.Α


  Τα εκρηκτικα στην ΄΄Αμφισσα εκλάπησαν το 2003 σχεδόν αμέσως μετά την εξάρθρωση της 17 Ν και συχρόνως με την έναρξη του πολέμου στο Ιράκ και τη δομική αλλαγή στο ΠΑΣΟΚ που συζητούσαμε εχθές.

  Αυτό είναι ένα πρώτο σημαντικό στοιχείο.

  Μετέπειτα ο Ε.Α δολοφόνησε τον ειδικό φρουρό στη Κηφησιά το τέλος του 04, επιχείρηση με ρίσκο...Διότι: Εκείνο το βράδυ έβρεχε καταρακτωδώς και οι δράστες ήταν ικανοί να βγούν απο το όχημα ή τη μηχανή και να σημαδέψουν με σταθερό χέρι και να σκοτώσουν κάποιον σε ένα μεγάλης σημασίας στόχο. Σύμφωνα με πολλούς υπη΄ρχαν προειδοποιήσεις ότι κάποιο χτύπημα επίκειτο εκείνες τις ημέρς, δηλαδή υπήρχε και εγρήγορση των αρχών σε γενικό επίπεδο.

  Οι υπόλοιπες ενέργειες του Ε.Α ήταν και αυτές θεαματικές.
  ΣΤο Σύνταγμα (που υπάρχουν και κάμερες, ασφαλίτες κτλ)
  Στην Αμερικ. Πρεσβεία ( Για ευνόητους λόγους)

  Στο σπίτι του Βουλγαράκη (Που είχε πολύ σφικτή φύλαξη)

  Είναι άκρως εκαπιδευμένη και πρέπει να εκπαιδεύτηκαν φυσικά πριν το 2003.
  Συνεπώς οι Αμερικανοί είχαν δίκιο όταν έλεγαν ότι δεν εξαρθώθηκε η 17Ν.
  Αυτό μοιάζει ως λογικό επιχείρημα με τα δεδομένα που υπάρχουν.

 18. τρια πουλακια καθονταν.. avatar
  τρια πουλακια καθονταν.. 20/02/2009 23:26:57

  Dubai Expatriate

  Τα επιχειρηματα σου καθε αλλο για πεταμα ειναι, εστω και αν εστιαζονται στην"τεχνικη" διασταση των πραγματων

  Ωστοσο ολες οι -θεαματικες- επιχειρήσεις τους κατέληξαν σε αστοχια - κάτι που δεν συναδει με εκπαιδευμένους επαγγελματίες. Εχεις εξηγηση?

 19. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 20/02/2009 23:33:22

  Eκεινο πάντως που εχει γινει βαρετο είναι το επιχειρημα οτι δηθεν όλα γινονται για να περιορισθουν οι πολιτικές ελευθεριες ειρηνικών ανθρώπων.Εδω και πάνω απο τρεις δεκαετιες γινονται τρομοκρατικές επιθεσεις και ποτε δεν περιορισθηκε καμμια ελευθερια.Η μονη ελευθερια που κινδυνευει είναι αυτων που κάνουν κριτική στους "εξεγερμένους" που δεν πρέπει να μιλάνε αλλιως θα φάνε ξύλο όπως ο Πανουσης.
  Αλλα ποιων ακριβως η ελευθερια λογου θα κινδυνευσει;
  Αυτων που δεν εχουν να πουν τίποτα;Γιατι εχουν συμπληρωθει πάνω απο 2 μηνες "εξέγερσης" και δεν εχει γραφει ουτε ένα κειμενο της προκοπής για τους στοχους της.

 20. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 20/02/2009 23:35:19

  @Dubai Expatriate: "Μετέπειτα ο Ε.Α δολοφόνησε τον ειδικό φρουρό στη Κηφησιά το τέλος του 04": ΔΕΝ ισχύει αυτό.

 21. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 20/02/2009 23:36:23

  To πιθανοτερο είναι οτι ο Επαναστατικος Αγωνας είναι το νέο ονομα που διάλεξαν οι Επαναστατικοι Πυρηνες μια και εκτέθηκε το παλιο όνομα οταν εβαλαν βομβα στο Ιντερκοντινένταλ και σκοτωθηκε η ξενοδοχουπάλληλος Βιργινία Κωνσταντίνου.

 22. donaE avatar
  donaE 20/02/2009 23:39:14

  @19
  Ποιους στοχους?Αυθορμητη αντιδραση δεν ηταν?Μονο στα spread ειχε επιδραση.

 23. τρια πουλακια καθονταν.. avatar
  τρια πουλακια καθονταν.. 20/02/2009 23:43:44

  ψυχραιμια

  η τρομοκρατία είτε είναι "αυτογενής", απο νεαρούς που πιστευουν στο ιστορικό τους πεπρωμενο ως πρωτοπορεία της επναστασης, είτε γίνεται για ευρυτερους λόγους: ανατροπή κυβερνήσεων, διείσδηση υπηρεσιών, επιρροής,γεωστρατηγικών στοχεύσεων κ.α., όταν είναι εξωθεν μεθοδευμενη.

  Ποτε δεν έγινε για να "περιορισθουν οι πολιτικές ελευθεριες ειρηνικών ανθρώπων", οπως λες. Αυτό είναι συνεπακόλουθο, αναλογα με τους λαούς, την πολιτκή τους κουλτουρα και την ιστορια τους.
  π.χ. στην γερμανία λόγω της ΡΑΦ περιορίστηκαν οι ελευθερίες των ειρηνικώνανθρωπων. Στην Ιαπωνία, αλλη μιλιταριστική κοινωία, περιοριστηκαν επίσης λογω ενος "κοκκινου στρατου" που υπηρξε και εκει
  Στην Ιταλία με την μεγαλύτερη δημοκρατική παραδοση και το κομμα του Μπερλιγκουερ που για λόγους αρχής δεν σήκωνε περιορισμους, οι ελευθερίες εμειναν ανεπαφες.
  Ποτε πάντως δεν αποτελεσαν πρωταρχικο στοχο. Ηταν επακολούθημα

 24. οκτώ avatar
  οκτώ 20/02/2009 23:45:09

  Σε λίγο καιρό θα φέρουν και τον Jack Bauer να κυνηγάει Ταλιμπάν στο κέντρο της Αθήνας.
  Καλά, για πόσο Αμερικανάκια μας έχουν περάσει ;
  H μήπως κατά βάθος είμαστε και δεν το γνωρίζουμε ;

 25. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 20/02/2009 23:51:24

  τρια πουλακια καθονταν..

  Οι επιθέσεις σε πολιτικό επίπεδο πέτυχαν γιατί καμία Ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειτε απο εδώ και στο εξής να λάβει καμία απόφαση που μπορεί να θίξει συμφέροντα΄ισχυρά. Λ.χ άσκηση "Ένδοξος Σπαρτιάτης" δεν πρόκειται να ξαναγίνει.

  Σε επιχειρησιακό επίπεδο, η μόνη εμφανής αποτυχία που είχαν ήταν το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο. Σε όλες τις άλλες περιπτωσεις και πυροβόλησαν το στόχο και έσκασαν τις βόμβες και έριξαν τη ρουκέτα εκεί που έπρεπε.

  Στο αυτοκίνητο δύο τινά συμβαίνουν. Είτε έκαναν λάθος στη συνδεση των πυροκροτητών πιθανότατα λόγω ελλιπούς ποσότητας είτε ήθελαν να απειλήσουν για να πετύχουν αναίμακτα το πολιτικό ωφελός του.
  Εάν ισχύει η πρώτη περίπτωση, τότε πρόκειται για αυτούς απλώς για μια αποτυχία. Όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν να επιδείξουν παρόμοιες ατυχίες κατά τη διάρκεια της δράσης τους.

  Εάν ισχύει η δευ΄τερη περίπτωση, τότε έχουμε να κάνουμε με άτομα που έχουν και πολιτικό αισθητήριο και έχουν και τρομερή ευελιξία σκέψης και ατσαλένια νεύρα. Δεν είναι και λίγο να εκβιάζεις την πολιτική ηγεσία μιας χώρας, ακόμα και εάν κάποιοι άλλοι σε "διαχειρίζονται".

  Είναι το λεγόμενο "στρές της μάχης" σε επίπεδο αντάρτικου πόλης που απαιτεί πολύ ιδιαίτερα νοητικά χαρακτηριστικά. Το ββλίο του Μαρινγκέλα τα περιγράφει καλά.

  Συνήθως οι τύποι αυτοί ανήκουν στο λεγόμενο "νευρικό τύπο" στον ίδιο που ανήκουν και αυτοί που στελεχώνουν τις ειδικές δυνάμεις αντί-αντάρτικου αγώνα.

  Λ.χ μια τυπική ψυχική μορφολογία ενός τέτοιου ανθρώπου (Έλληνικής καταγωγής) είναι μεγάλη ικανότητα ψυχικής αντοχής, διαρκής τάση για κατάκτηση στόχων, αυτοπειθαρχία, εσωστρεφής (Με τον ορισμό του Γιουνκ), του αρέσει η κίνηση, έχει κατακτησεις στο αντίθετο φύλο αλλά λίγες στενές σχέσεις, ικανότητα λειτουργίας υπό πίεση, έχει έντονο εσωτερικό ρυθμό-ρουτίνα και είναι ικανός να τη συντηρεί ακόμα και όταν το εξωτερικό περιβάλλον αλλάζει (δηλαδή εσωστρεφής).

  Ένα παράδειγμα ειδικών δυνάμεων "νευρικού χαρακτήρα" είναι αυτά της Αυστραλίας. Για να μην μακρηγορώ.. οτάν τελειώσουν την πορεία 60 χλ με φορτίο και γυρνούν κατακουρασμένη στη βάση, οι αξιωματικοί τους ζητούν να το επαναλάβουν. όσοι δειξουν αντίδραση ή δυσαρέσκεια τους "κόβουν". Όσοι δεχθούν τις διαταγές και αρχίζουν ξανά την πορείς, τους μαζεύουν μετά από 1-2 χλ. και παιρνούν τις εξετάσεις. Πρόκειται για άτομα που εξιτάρονται απο την αίσθηση ότι "Μπορούν να τα καταφέρουν".
  Κάτι τελευταίο. Εάν εξακριβωθεί΄το "προφίλ" των δραστών , η πιθανότητα συλληψής τους αυξάνεται πολύ όταν αναλαμβάνεται η διωξή τους απο στελέχη του νόμου που διαθέτουν τα ίδια χαρακτηριστικά.

 26. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 20/02/2009 23:54:46

  @νήπιος γέρων

  Δεν ανέλαβε την ευθύνη αλλά αυτοί ήταν που πήραν το ΜΠ-5. Βεβαίως μπορέι ένας πυρήνας του Ε.Α να αντέδρασε και να μην θέλει να αναλάβουν την ευθύνη.

  Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι πολλοί υποστηρίζουν ότι υπήρχε ετοιμότητα στην Αστυνομία τότε για την αποφυγή επίθεσης τέτοιου τύπου εκείνη την περίοδο, άρα κάτι ήξεραν. Κατά ατή την έννοια ο Ε.Α δεν θέλει να "καρφωθεί" ότι τα άτομα που τότε παρακολουθούσαν συνδέονται με αυτούς.

 27. τρια πουλακια καθονταν.. avatar
  τρια πουλακια καθονταν.. 21/02/2009 00:01:10

  Dubai Expatriate

  δεν θελω να μονοπωλησω: σεβαστες οι γνωσεις σο ,τις οποίες όμως προσομοιαζεις σε ατομα που δεν γνωρίζεις. αναφερεσαι σε αυτο που ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να ειναι. ομως, εκτός του ειδικού φρουρου (νύχτα, φυλακη στοχου μικρης επικινδυνοτητας, βροχή, αρα αμεριμνος και χαλαρος, αρα ευκολη λεια) οι αλλοι επιχειρησιακοι στοχοι δεν επετευχθησαν. Ας μην τους επαναλαβω.
  Οταν θα ερθει η SAS ισως μαθουμε...

 28. τρια πουλακια καθονταν.. avatar
  τρια πουλακια καθονταν.. 21/02/2009 00:02:05

  "φυλαΞη στοχου" ηθελα να γραψω

 29. ianos avatar
  ianos 21/02/2009 00:11:36

  Εκπατρισμένε,επαναπατρίσου!Δόξα λαμπρή σε αναμένει στη χειμαζόμενη πατρίδα.Υφ/ργος,υπουργός, αρχηγός αντ/κρατικής..αλλά τι λέω.Σχολιαστής σε παράθυρο καναλιού ,σε ρόλο Τράγκα,Καρατζαφέρη,ακόμα και Πρετεντέρη.Αυτά ειναι μεγαλεία.Δηλαδή,αν κατάλαβα καλά ,πίσω απο όλες αυτές τις τρομοκρατικές ενέργειες,εδώ και τριάντα χρόνια,είναι οι Αμερικάνοι που προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν,χωρίς επιτυχία,την Ελλαδίτσα.Γιατί εμάς,ρε φίλε;Εκτός κι αν έχουν ακούσει τον Λιακόπουλο ή τον Γεωργιάδη, για τους Ελ κλπ.και φοβήθηκαν μπας και τους υποδουλώσουμε όλους.Αντε για και όνειρα σωστά!

 30. τρια πουλακια καθονταν.. avatar
  τρια πουλακια καθονταν.. 21/02/2009 00:20:52

  και κατι αλλο και δεν ξαναενοχλω: λες στο σπιτι του Βουλγαρακη που ειχε πολυ γερη φυλαξη . συγνωμη αλλα χαμογελω..
  Κάποτε που ηταν βουλευτης ο Ανδρεας Ανδριανοπουλος του ειχαν δωσει, ως ειθιστε στους βουλευτές, εναν αστυνομικο για να τον φυλαει.
  Τον ρωτησε τι εκπαίδευση είχε αν εμφανίζονταν τρομοκρατες. τον κοιταξε απορρημενος και του απαντησε καμια. τον ρωτησε εν συνεχεια αν παρουσιαζοταν ένας χειροδυναμος και ηθελε να τον δειρει. ειχε εκπαιδευτεί σε πολεμικες τεχνες για να τον αντιμετωπισει? ο αστυνομικός τον κοιταξε παλι απορρημενος. μετα απο αυτο τον εστειλε σπιτι του να μην τον στερουνται τουλάχιστον τα παιδια του και η γυναικα του και κυκλοφορουσε χωρις "φυλαξη"
  ΑΥτα περι γερης φυλαξης της ελληνικης αστυνομιας...

 31. Γραφίδης avatar
  Γραφίδης 21/02/2009 00:29:37

  Οι Αμερικάνοι υπό αποσταθεροποίηση, προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν την Έλλαδα. Υπάρχει ένα πρόβλημα μόνο: Δεν έχουν ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ.

 32. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 21/02/2009 00:44:18

  Δεν είπα για Αμερικανούς..μάλλον ακριβώς το αντίθετο.

  Ο Ανδριανόπουλος εάν το εί΄πε αυτό μάλλον σας δουλεύει για΄τι ε΄χει αστυνομικό σε συνεχή βάση.
  Δεν ξέρω εάν είναι "εκπαιδευμένος" φαντάζει παντως ότι είναι εάν το δείτε και απο κοντά, συνήθως στο Κολωνάκι θα τον πετύχεται να πίνει καφέ καθημερινής 11-14¨00.

  Για το σπίτι του Βουλγαράκη υπήρχαν σύμφωνα με τον Ε.Α 40 αστυνομικοί. Σύμφωνα με παλιότερο δημοσίευμα του "Βήματος" περίπου τ΄σοι.
  Δεν είναι και λίγοι ακόμα και εάν δεχθούμεότι δεν ήταν σχετικοί με το αντικείμενο. Είχαν και σκύλο επίσης.

 33. τρια πουλακια καθονταν.. avatar
  τρια πουλακια καθονταν.. 21/02/2009 00:47:47

  μα τωρα δεν ειναι βουλευτης. ενδεχομενως ιδιωτης εκπαιδευμενος

 34. τρια πουλακια καθονταν.. avatar
  τρια πουλακια καθονταν.. 21/02/2009 00:49:57

  σε αλλο ποστ ο φατορας λεει οι.. σεχταιοι αναλαβαν ευθυνη για αλτερ. θα μας εξηγησουν πως γαζωσαν παρμπριζ!!
  χαχα

 35. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 21/02/2009 00:51:40

  Η σέχτα συνήθως είναι περιχαρακωμένη, δογματική αίρεση, δεν ανανεώνεται. Μονοκόμματη.

 36. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 21/02/2009 00:53:12

  Αλλο εννοει ο Dubai :Δεν ειναι οι Αμερικανοι που προσπαθουν να αποσατεθεροποιησουν αλλά οι Αραβες ως προειδοποίηση και αντιποινα για τη συνεργασια με το Ισραήλ στην άσκηση "Ενδοξος Σπαρτιατης".

  22.Αυτο που γραφεις εόναι κανονισμός που πιθανοτατα βγηκε απο την απαιτουμενη χωρητικοτητα ενος υγρου εκρηκτικου για να κάνει ζημια.Φυσικα δεν ειμαι χημικος ειδικος στα εκρηκτικά για να ξερω αν ειναι σωστος.

  24.Ο στοχος της τρομοκρατιας της 17Ν ηταν συγκεκριμένος : Επιχειρηματιες συνδεδεμένοι με την παλια δεξια ,αστυνομικοι και διάφοροι Αμερικανοι.Για τους καινουργιους θα δουμε.

 37. ianos avatar
  ianos 21/02/2009 01:06:56

  @33 Ποιό είναι το αντίθετο των Αμερικανών;Μη μου πείς ότι εννοείς τους Τούρκους γιατι,εντάξει,αποκρηές έχουμε ,αλλά μέχρι κάποιου σημείου.

 38. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 21/02/2009 01:15:48

  38.Οι Αραβες.

 39. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 21/02/2009 01:16:39

  @ianos

  Δεν είχες παρακολουθήσει την χθεσινή συζήτηση οπότε εν τάχει θα πω...

  Η Αμερική πέρα απο κράτος είναι και μια Αυτοκρατορία απο το 1945 και εντεύθεν

  Σε αυτήν την τεράστια πλανητική μάζα εξουσίας υπάρχουν ακόμα και αντίβαρεσ δυνάμεις.

  Σε αδρές γραμμές έχουμε-πέρα των άλλων- το φιλό-Μουσουλμανικό στρατόποεδο και το φιλό-Ισραηλινό (Εβραικό)

  Στην Ελλάδα συγκρούονται αι τα δυο λόγω της σημασίας της χώρας ως της πίσω αυλής της Μέσης Ανατολής.

  Για αυτό το λόγο γίνονται covert operations γιατί προκειτε για σύγκρουση του ιδίου συστήματος.

  Το τραγελαφικό είναι ότι τα γραφειοκρατικά τμήματα των ΗΠΑ πολλές φορές κυνηγούν τους μεν ή τους δε χωρίς αν αντιλαμβάνονται ότι όλοι στο "ίδιο καζάνι βρίσκονται".

  Ούτως και είναι οι Αμερικάνοι και δεν είναι...!

  Οι ανθρώπινες σ΄χεσεις είναι παντα περιπλοκες ιδιαίτερα όταν δεν μιλάμε για ένα κλασσικό κράτος αλλά για ένα αυτοκρατορικό σύστημα.

  Την εποχή της Βυζαντινής αυτοκρατορίας υπήρχε ακόμα και αιματηρός πόλεμος των εικόνων -Το δυτικό τμήμα της αυτοκρατορίας εναντίον του Ανατολικού-

  Σε ότι αφορά την Ελλάδα μέχρι το 1973 ημασταν χρεωμένοι στο φιλό-εβραικό αλλά μετά το φιλό-μουσουλμανικό πήρε τα πάνω του και σε μεγάλο βαθμό κυριάρχησε.

 40. Προφήτης avatar
  Προφήτης 21/02/2009 01:19:41

  Εκπατρισμένε, "το ακριβώς αντίθετο" = αποσταθεροποίηση με Αραβικό άρωμα ;
  Έχεις παραθέσει πολλά. Θα είναι απίθανο να μην έχεις θεωρία για το που αποσκοπούν οι ενέργειες. Το "δια ταύτα ;
  Μόνο για τον "Ένδοξο Σπαρτιάτη" ;
  Αν γίνουν οι συνδέσεις με βάση όσα αναφέρεις :
  - η άσκηση θίγει το Ιραν
  - η Χεζμπολλαχ είναι βραχίονας του Ιραν
  - Αμερικανός συνελήφθη στην Αθήνα με στέλεχος της Χεζμπολλαχ
  - προφανώς ο Αμερικανός ενεργεί για το κατ' εσέ φιλο-μουσουλμανικό αμερικανικό λόμπυ
  - ό,τι παζάρεψε με τη Χεζμπολλαχ αφορά μυστική διπλωματία Ομπαμα με Ιραν ;
  - τίνος ελληνικού κόμματος ο παρακρατικός μηχανισμός ενεργοποιήθηκε και από ποιους ;

  Ψυχραιμία, το παράδειγμα θέλει να δείξει πόσο οριστικά και αμετάκλητα (και παράλογα) άλλαξε τη ζωη σου(μας) η τρομοκρατία.

 41. Προφήτης avatar
  Προφήτης 21/02/2009 01:23:33

  Εκπ/νε, έγραφα όταν έστελνες το @40. Συμπληρώσεις ;

 42. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 21/02/2009 01:30:15

  Φανταστείτε την Αμερικανική αυτοκρατορία ή όπως αλλίως θέλεται να ονομάσεται αυτό το "Λεβίαθαν" πλούτου και δύναμης, ως ΄να "Πλανητικό ΠΑΣΟΚ".

  Κατ'αναλογία λοιπόν ο Λαλιώτηςείναι με τους Μουσουλμάνους και ο Χρυσοχ. με τους Εβραίους..και οι δύο όμως είναι στο ΄διο κόμμα..δεν φεύγουν.

  Ναι ο ένδοξος Σπαρτιάτης έπαιξε ρόλο άλλωστε στα διεθνή ΜΜΕ διέρευσε απο Αμερικανό στρατιωτικο ενώ έπαιξε και πολύ σοβαρό διάβημα του Ιρανού πρέσβη στη Μπακογιάννη που εδω το "έθαψαν".

  Αλλά φυσικά υπα΄ρχουν και άλλα όπως η γενικότερη στάση των ΕΛΛΉΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΠΟΥ ΑΠΟΜΑΚΡΎΟΝΤΑΙ από το φιλό-μουσουλμανικό λόμπυ.

 43. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 21/02/2009 01:33:25

  @Dubai expatriate: "Δεν ανέλαβε την ευθύνη αλλά αυτοί ήταν που πήραν το ΜΠ-5": Πες μας, ρε, φίλε, από την αρχή ότι είσαι ...μέντιουμ, να μην σε κουράζουμε και με ανόητες ερωτήσεις.

 44. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 21/02/2009 01:36:02

  έχει ήδη αναλυθεί αυτο σε πολλές εφημερίδες.

  Άλλωστε ποιος 'άλλος θα έπαιρνε με τέτοιο τρόπο τέτοιο όπλο?

 45. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 21/02/2009 02:03:41

  Ψυχραιμία, τελικά το έφερες από 'δω το έφερες από 'κει, αναγκαστικά ... ... αφού επαπειλείται λέει αραβική τρομοκρατία, θα πρέπει να προστρέξουμε στην ομπρέλα των άλλων, ξέρεις ... .

  Έχει διακαναλικό τηλεμαραθώνιο για τα παιδιά της Γάζας σε λίγο καιρό, τι έχεις να πεις γι' αυτό;

 46. Προφήτης avatar
  Προφήτης 21/02/2009 02:08:56

  @43
  "Φανταστείτε την Αμερικανική αυτοκρατορία ή όπως αλλιώς θέλετε να ονομάσετε αυτό το “Λεβιάθαν” πλούτου και δύναμης, ως ένα “Πλανητικό ΠΑΣΟΚ”."

  Το πιο ιδιοφυές θάψιμο που διάβασα πολύ καιρό.
  Όποιος και να' σαι κέρδισες τη διαρκή εκτίμησή μου.

 47. Προφήτης avatar
  Προφήτης 21/02/2009 02:18:13

  Εκπατ/νε, οι πολιτικοί μας αλλάζουν στρατόπεδο και προκαλούνται κραδασμοί ;
  Τότε ποιος χτυπάει τον Καραμανλή, όπως λένε μερικοί, αφού είναι ισορροπιστής, όπως λες εσύ ;

 48. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 21/02/2009 10:46:21

  @αλλενάκι
  To συσχετισμο με την αραβική τρομοκρατια τον έκανε ο Dubai.Εγω είμαι επιφυλακτικος.
  Ως προς τηλεμαραθωνιους δεν εχω αντιρρηση γιατι αυτα ειναι απλώς επικοινωνιακα κόλπα.Επι της ουσιας η Ελλάδα πρέπει να μεινει ουδετερη στο μεσανατολικο.

 49. Dr Freud avatar
  Dr Freud 21/02/2009 10:46:25

  @ 43, 49
  "Πλανητικό Πασόκ"!
  Χε χε χε αστειάκι. Ένας ψυχαναλυτής θα έλεγε ότι πάσχετε από έντονη πίεση επιστροφής των απωθημένων.
  Φοβάμαι όμως μην είναι μέσα στην κρίση τίποτε πιό διαστροφικό: Νοσταλγία του Παπάγου, άς πούμε. Μια οι Καραμανλήδες τάκαναν θάλασσα!

 50. Προφήτης avatar
  Προφήτης 21/02/2009 11:15:10

  Dr Freud
  Ανήκεις στο φιλο-εβραϊκό ή στο φιλο-μουσουλμανικό ΠΑΣΟΚ ;

  Νοσταλγείς τους δανειστές του "κωλόσπιτου" ή τους τσουκατοπανταγιάδες ;

  Κράτα τη φαντασίωση για προσωπικές σου ονειρώξεις.

 51. Dr Freud avatar
  Dr Freud 21/02/2009 12:29:41

  @ 53
  Έχουμε και μία καταγωγή, εννοείται: Στο φιλοΒιεννέζικο Πασόκ. Αυστρομαρξιστής, άν γνωρίζεις. Όττο Μπάουερ, Ρέννερ κτλ. Πολιτιστική και εκπαιδευτική (μόνον) αυτονομία των μειονοτήτων μέσα σε ενιαία πολυεθνικά κράτη. Οι δικοί μας Αυστριακοί άς πουμε, και οι δικοί σας Έλληνες, πολιτιστικά, εκπαιδευτικά και (φυσικά) γλωσσικά αυτόνομοι σε ενιαία, πολιτικά κυρίαρχη ομοσπονδιακή Ευρωπαική Ένωση.
  Εγκρίνεις, φαντάζομαι!
  Αυτούς που γράφεις, απ' ότι ξέρω τους χρειάζονται οι φίλοι σας του Λαλιώτη (για να κάνουν το άλλο, μη αυστρομαρξιστικό, εθνικολαικό Πασόκ).
  Οι ψυχαναλυτές, αλλοίμονό μας, ποτέ δεν έχουμε ονειρώξεις.

 52. Ένας λογιστής της SIEMENS avatar
  Ένας λογιστής της SIEMENS 21/02/2009 13:07:44

  @ 53
  Προφήτη σε πιάνω αδιάβαστο.
  O τσουκάτος ήταν εκκετζής. Του μουσουλμανικού μπλόκ 100% (όπως και οι "δανειστές"). Πετούσαν πασχαλινά αβγά μελάτα στην αμερικάνικη πρεσβεία. Και το σημαντικότερο, δες που έκλεινε τις πολλές και μεγάλες δουλειές η Ζίμενς. Πολλή Αραβική χερσόνησος ρε παιδάκι μου. Και είσαι σίγουρος για ποιές δουλειές μεσολαβούσε ο "στρατηγός"; Ολυμπιακά έργα ή μήπως συστήματα για κανέναν αντιδραστήρα στην Τεχεράνη;

 53. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 21/02/2009 13:57:20

  @Προφήτης


  Ο Καραμανλής είναι ισσοροπιστής, ως εκ τούτου το "κέντρο βάρους" του συστήματος και είναι φυσικό να βάλλεται πανταχόθεν χωρίς ουσιαστικά να φθείρεται.

  Βεβαίως στη σημερινή εποχή έχουν βγεί τα μαχαίρια και οι "ουδέτεροι" πρέπει να επιλέξουν στρατόπεδο.

  Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι με το πρόσφατο ανασχηματισμό ο Κ.Κ έδωσε εχέγγυα προς τη φιλό-Ισραηλινή πλευρά, αλλά θα φανεί σύντομα εάν αυτό είναι κίνηση τακτικής ή στρατηγικής.

  Ο Κ.Κ ως ιδιοσυγκρασία είναι συντηρητικός και προτιμά να μη κινεί τα νερά. Μάλλον όμως θα αναγκαστέι να το κάνει λόγω των εξελίξεων.

  Το φιλό-Μουσουλμανικό μπλοκ έχει και αυτό τις παραομάδες του. Άλλες οι διασυνδέσεις του Βαρδηνογιάννη και άλλες του Τσουκάτου και άλλες του πρώην Μητροπολίτη Πάφου που μεσολαβούσε (ατύπως και αφανώς) μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης...ούπς το είπα!

 54. Προφήτης avatar
  Προφήτης 21/02/2009 17:10:05

  @55
  Λογιστή της SIEMENS
  Με τον όρο "τσουκατοπανταγιάδες" έμεινε στην Ιστορία το μπλοκ που έκανε στροφή προς τον φιλο-ισραηλινό άξονα. Να τους πω Goldstein ;
  Σύμφωνοι.

 55. Προφήτης avatar
  Προφήτης 21/02/2009 17:27:24

  @54
  Αγαπητέ Sigmund, θα σε στενοχωρήσω :

  1. Οι πολυεθνικές αυτοκρατορίες είναι καλές άμα ανήκεις στην κυβερνώσα ελίτ.

  .. «Modern societies are premised on the egalitarian notion that in theory, at least, anyone can aspire to any economic position. But in practice, everyone does not have an equal likelihood of upward economic mobility, and not simply because individuals have different innate capabilities. For such advances depend in part on what economists call "cultural capital," the skills and behavioral patterns that help individuals and groups succeed. Groups with traditions of literacy and engagement in commerce tend to excel, for example, whereas those without such traditions tend to lag behind.

  As they moved into cities and got more education during the nineteenth and early twentieth centuries, ethnic groups with largely peasant backgrounds, such as the Czechs, the Poles, the Slovaks, and the Ukrainians found that key positions in the government and the economy were already occupied -- often by ethnic Armenians, Germans, Greeks, or Jews. Speakers of the same language came to share a sense that they belonged together and to define themselves in contrast to other communities. And eventually they came to demand a nation state of their own, in which they would be the masters, dominating politics, staffing the civil service, and controlling commerce»
  [http://www.foreignaffairs.org/20080301faessay87203/jerry-z-muller/us-and-them.html]

  2. Χρειάζονται πολλές συνεδρίες για να -και αμφίβολο αν θα- εντυπώσουν οι πασόκοι τον Αυστρομαρξισμό.
  Ο μόνος Αυστριακός που αντιλαμβάνονται είναι ο Πέτρος Κωστόπουλος.

 56. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 21/02/2009 17:35:54

  @ψυχραιμια: "Επι της ουσιας η Ελλάδα πρέπει να μεινει ουδετερη στο μεσανατολικο"...

  ΣΩΣΤΟ! Και όχι μόνο στο μεσανατολικό, αλλά παντού και με όλους. Κάθετα και αυστηρά. Κι αυτό να αποτελέσει την Ιδεολογία του "Νέου Πατριωτισμού" των Ελλήνων, κατά τον 21ο αι.

  Η Ελλάδα να γίνει μια Ελβετία της Πολιτικής. Να γίνονται μόνιμα εδώ οι Ολυμπιακοί, στην Ηλεία που πρωτοξεκίνησαν, το 776 π.Χ., απ' όπου αρχίζει ΚΑΙ η Ιστορία τού Δυτικού πολιτισμού! Ο ΟΗΕ να έχει έδρα τους Δελφούς, το Διεθνές δικαστήριο την Αθήνα κοκ.

  Κάτω από μια τέτοια εθνική Ιδεο-λογία, "ψυχραιμία", χωράει ΟΛΟ το μέχρι σήμερα ιδεολογικο-πολιτικό φάσμα. Το ήδη άχρηστο, έτσι κι αλλιώς, να εκπροσωπήσει τις νέες κοινωνικές τάσεις, και ικανό, μονάχα, πια, να εγείρει άσκοπους καυγάδες. Χρειαζόμαστε ιδεολογία που να ενώνει, όχι που να χωρίζει.

  Ένα τέτοιο "δόγμα" εξωτερικής πολιτικής, θα το καλοέβλεπαν και ΟΛΕΣ οι μεγάλες παγκόσμιες Δυνάμεις: από το να χάσουν την γεωπολιτικά ανεκτίμιτη Ελλάδα, κίνδυνος που είναι υπαρκτός για όλους, καλύτερα να μείνει ΟΥΔΕΤΕΡΗ. Ακόμα και οι Αμερικανοί θα δεχόντουσαν μια τέτοια θέση.

  ΥΓ. By the way και παρεμπιπτόντως, αυτός ο Γιαννούλιας ωραίος τύπος, ε; Φιλαράκι του Ομπάμα. Χαλαρώνουν, λέει, με μονό μπασκετάκι!

 57. Dr Freud avatar
  Dr Freud 21/02/2009 18:50:36

  @ 58 Προφήτης
  Για το (2) δεν διαφωνώ καθόλου. Σχεδόν μόνος μου είμαι εκεί μέσα, σχεδόν μονοατομική Αυστρομαρξιστική φράξια. Έχει και τα καλά του αυτό. Για να μή μας πιάσει ο Γιωργάκης, η φράξια συνεδριάζει σε ασανσέρ. Αλλά τίποτα δεν καταλαβαίνουν οι άλλοι στις διαφραξιονιστικές συνελεύσεις, η μοναξιά μάς τρώει.
  Για το (1) έχω πολλές επιφυλάξεις. Αυτό είναι Αγγλοσαξωνική θεωρία, κι εγώ δεν έχω καλή γνώμη γι αυτούς. δεν διαβάζουν καθόλου Μπερξόν, ούτε Νίτσε.
  Εν μέρει έχεις πάντως δίκιο για την κυβερνώσα ελίτ: Κι εμείς οι assimilierte Juden της Κεντρικής Ευρώπης(λυπάμαι, δεν ξέρω τον Ελληνικό ακριβή όρο) κι εσείς οι ταξιδιάρηδες Έλληνες, προλαβαίνουμε και μπαίνουμε πρώτοι στις ελίτ. Το έχουν το προσόν οι μεταναστευτικοί λαοί.
  Έχει δίκιο ο Γέροντας: Είδες ο Γιαννούλιας; Πραγματικά ενδιαφέρων νέος με πολύ μέλλον.

 58. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 21/02/2009 19:36:03

  μάλλον assimilate αφομοίωση

 59. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 21/02/2009 19:38:40

  Εχουμε την ταση,σαν λαος,να ειμαστε ευεπιφοροι σε θεωρις συνωμοσιας.
  Ο,τι χαζομαρα πει καποιος,τσουπ,ολοι απο πισω,"πιστευω",αμεσως.
  Σιγα ρε παιδια,μην πιστευετε τοσο ευκολα.
  Φαινεται οτι εισαστε και καλοι Χριστιανοι,πιστοι,και σας εμεινε το πιστευω.
  Εγω,που δεν πιστευω τιποτα,δεν πιστευω ουτε κι αυτα.
  Κι εσυ φιλε προφητη,αν εσκαγε η μπομπα προχτες,τι νομιζεις οτι θα γινοταν,και τι θα ηθελες εσυ να γινοταν;
  Οχι απο αποψεως ζημιων,αλλα απο αποψεως μετρων.
  Ετσι,για να ξερουμε ποιοι ειναι αυτοι που γραφουν.
  Ειλικρινα να μας πεις.

 60. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 21/02/2009 19:43:57

  Η πλακα ειναι κουρκουμπινι,οτι σε πολλα Σχολεια,οι Αλβανοι,ειναι και κυριως οι Αλβανιδες,ειναι και πολυ καλοι μαθητες.Ακομα και στην Εκθεση.Σε ξενη γλωσσα.
  Οσον αφορα στα αλλα που γραφεις για τους Ελληνες μαθητες,αν υποθεσω απ αυτα που εχω υποστει σε Σχολειο της Αθηνας,(αλλα και απο ο,τι ξερω,δεν ειναι δα και το μονο),εχεις πολυ δικηο.
  Εμπαινα μεσα,τα τελευταια χρονια,και εψαχνα να βρω,ενα ζευγαρι ματια,να με κοιταει,για να κανω τη δουλεια μου,και σε μερικα τμηματα,δεν εβρισκα ουτε ενα.Ουτε ενα!

 61. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 21/02/2009 19:55:58

  Με κανετε και γελαω.
  Ωστε ολα αυτα γινονται για το χοντρο;Πλακωσανε ολοι για να τον αποσταθεροποιησουν, ε;
  Και απο τι παρακαλω; Τι σπουδαιο εκανε το ατομο;
  Εκτος απο το να τρωει σουβλακια δηλαδη.
  Τι λετε ρε παιδια;
  Μην τα λετε ετσι σοβαρα,γιατι υπαρχει η περιπτωση,να τα πιστεψετε κι εσεις.

 62. Dr Freud avatar
  Dr Freud 21/02/2009 20:02:56

  @ 61
  Περίπου. Μεταφράζω από τις σημειώσεις μου:
  Αssimilierte Juden :
  Εβραίοι που αισθανόταν κατ΄αρχήν Αυστριακοί (ή στη Γερμανία Γερμανοί, κτλ) και μετά σαν Εβαίοι. Συνήθως δεν ήταν και πολύ θρησκευόμενοι, πολλοί ήταν ακόμη και αθειστές. Άλλοι άλλαξαν θρήσκευμα κι έγιναν Χριστιανοί. Φυσικά, είχαν για μητρική γλώσσα τα Γερμανικά και διακρίθηκαν σε όλα τα πεδία της επιστήμης και των επαγγελμάτων για τις επιδόσεις τους. Υπήραχαν πολλοί τέτοιοι εβραικής καταγωγής ηθοποιοί, επιχειρηματίες, επιστήμονες, ζωγράφοι. Η εκπροσώπησή τους στα επαγγέλματα αυτά ήταν δυσανάλογα μεγάλη, επειδή όταν χαλάρωσαν οι διακρίσεις, έβαλαν τα δυνατά τους για να δείξουν τις ικανότητές τους.

  Αντίθετα: Οι Nichtassimilierte Juden, βλέπανε τον εαυτό τους κατά πρώτον σαν Εβραίους και μετά σαν πολίτες ενός κρτάτους. Ήταν συνήθως αυστηρά θρησκευόμενοι και καχύποπτοι έναντι των μή Ιουδαίων.

  Ξέρετε τί έγινε μετά, πώς, πού, από ποιούς δράστες κτλ

 63. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 21/02/2009 20:22:23

  Ασφαλώς.

 64. Προφήτης avatar
  Προφήτης 21/02/2009 21:51:42

  @63
  Προβοκάτωρ
  Συγκλονιστικό αυτό που λές
  "Εμπαινα μεσα, τα τελευταια χρονια, και εψαχνα να βρω, ενα ζευγαρι ματια, να με κοιταει, για να κανω τη δουλεια μου, και σε μερικα τμηματα, δεν εβρισκα ουτε ενα".

  Για τα "άλλα" :
  αν πιστεύεις ότι στην ζωή και στην πολιτική συμβαίνει ΜΟΝΟ ό,τι αντιλαμβανόμαστε, δύσκολα θα συνεννοηθούμε.

  Η υπηρέτηση επιδιώξεων με κάθε μέσο δεν συνιστά "συνωμοσία" αλλά πραγματικότητα.
  Ας πούμε, στις επιχειρήσεις, οι επαγγελματικοί στόχοι αποτελούν αντικείμενο συνεχών και εμπιστευτικών συσκέψεων και τα πλάνα για την επίτευξη των στόχων αντικείμενο διαρκούς αναθεώρησης.
  Κάποιοι, τώρα που μιλάμε, συσκέπτονται και οργανώνουν πως θα σε πείσουν να αγοράζεις την τάδε μάρκα παγωτού το καλοκαίρι που έρχεται.

  Ως εκπαιδευτικό, σε έναν περιχαρακωμένο επαγγελματικό περίγυρο, κάποτε δεν σε επιβουλεύτηκαν ; Κάποτε δεν είπαν για σενα ψέμματα με σκοπό να αποκομίσουν ίδιον όφελος ;
  Κάποτε δεν "μηχανεύτηκε" κάποιος κάτι εναντίον σου γιατί εποφθαλμιούσε π.χ. τη θέση σου ή το ωράριό σου ;

  Δεν ήταν "συνωμοσία". ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ.
  Έτσι συμβαίνει και στις κρατικές υποθέσεις, σε ευρύτερη κλίμακα.

  Διάβασε τι είπε ο Rumsfeld:
  As we know, there are known knowns. There are things we know we know. We also know there are known unknowns. That is to say, we know there are some things we do not know. But there are also unknown unknowns, the ones we don't know we don't know.

  Furthermore, there are known knowns we know but don't want you to know, and things you know we know no one knows because we made them up. There are possible knowns we make up and pass off as known knowns, but we know they are not known and know not to admit they're not known but in fact known knowns.

  There are also unknown knowns, things we'd like to know, but don't know, but know someone who can doctor them and pass them off as known knowns.

 65. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 22/02/2009 14:54:31

  Nαι,αλλα με τις "δοιμες" αυτες,αν ειναι ετσι τα πραγματα,μας βρισκουν εντελως λασκους,και αρα,παιρνουν θαρρος,για να κανουν κι αλλα χειροτερα.
  Αρα,πρεπει να κανουμε κατι μεις,και να το κανουμε αμεσως.
  Και οχι ναι μεν αλλα.
  Για να καταλαβουν,οσοι ειναι τελος παντων απο πισω,οτι δεν αστειευομαστε,και οτι δε θα τους γει σε καλο η επιδημια τρομοκρατιας που μας φερανε.
  Και αμα χρειαστει,επομενως,πρεπει να κανουμε ο,τι κανουν ολα τα κρατη,σ αυτες τις περιπτωσεις.
  Να μειωσουμε τις δημοκρατικες ελευθεριες δηλαδη.
  Τελικα δηλαδη,με τις μαλακιες που καναμε τοσα χρονια,ειτε να αφηνουμε τις κυβερνησεις,να ανεχονται την αδικια,ειτε να ανεχονται την τρομοκρατια,αναγκαστικα θα πεσουμε στο παιχνιδι τους.Δυστυχως.
  Οπως βλεπετε,ολα εδω πληρωνονται.Και τα καλα,αλλα και τα κακα.

 66. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 22/02/2009 14:55:12

  "δοκιμες",ηθελα να γραψω,αλλα ξεφυγε ενα γραμμα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.