#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/01/2013 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τρομοκρατία, συμφέροντα και αποσταθεροποίησηΗ ένοπλη πάλη ήταν ανέκαθεν η ανώτερη μορφή πάλης για τα επαναστατικά κινήματα, όποια μορφή και ιδεολογία κι αν είχαν. Παρόλα αυτά τα πολιτικά αποτελέσματά της τρομοκρατίας στην μεταπολεμική Δυτική Ευρώπη ήταν φτωχά. Μόνο ολιγομελή ακροαριστερά ακροατήρια μπόρεσαν να συγκινήσουν οργανώσεις όπως η RAF, η "Μπάαντερ-Μαϊνχοφ" και η 17Ν με τον ΕΛΑ στην δική μας περίπτωση. Αντιθέτως, η τρομοκρατία πρόσφερε σχεδόν παντού όπου εμφανίσθηκε επιχειρήματα για να καταργήσει το κράτος δημοκρατικά δικαιώματα και κεκτημένα που κατέκτησαν με αγώνες δεκαετιών άλλοι που δεν είχαν καμία σχέση με την τρομοκρατία. Και στο τέλος αποδείχθηκε ότι δε υπήρξαν ούτε καν αυτό που στα λαϊκά ρομάντσα ενδεχομένως να συγκινούσε κάποιους: οι "αγνοί τρομοκράτες". Όλοι - μα όλοι - είχαν σχέσεις με τις μυστικές υπηρεσίες είτε της μίας, είτε της άλλης πλευράς του Σιδηρού Παραπετάσματος.

Ωστόσο, παρά την περιορισμένη πολιτική απήχηση της τρομοκρατίας, στη σημερινή ελληνική συγκυρία υπάρχει ο κίνδυνος η δράση των τρομοκρατικών οργανώσεων  να αναδειχθεί καταλυτική και να προκαλέσει αποτελέσματα ανεξέλεγκτα από τις ίδιες της τρομοκρατικές οργανώσεις. Αποτελέσματα που θα δρομολογήσουν και θα ελέγξουν μηχανισμοί ισχυρότεροι. Υπάρχει ο κίνδυνος δηλαδή να επαναληφθεί αυτό δηλαδή που συνέβη πολλές φορές με τον ΕΛΑ. Που νόμιζε , για παράδειγμα, ότι επιτίθεται σε συμφέροντα του Ισραήλ στην Ελλάδα για λόγους "επαναστατικής αλληλεγγύης" στους Παλαιστίνιους αγωνιστές, αλλά στην πραγματικότητα πίσω από την επίθεση βρισκόταν ο Κάρλος που ενεργούσε για λογαριασμό της Συρίας. Στα αρχεία της Στάζι είναι επίσης καταγεγραμμένη μια επιχείρηση του Κάρλος στην Ελλάδα με την κωδική ονομασία Dominique, στο πλαίσιο της οποίας ο Κάρλος είχε συμφωνήσει με την τρομοκρατική οργάνωση του Πακιστάν «Al Zulfikar» να επιτεθεί σε αραβικούς στόχους. Για το σκοπό αυτό έβαλε τον ΕΛΑ να επιτεθεί στις 13-4-1983 εναντίον της πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας στο Ψυχικό. Οι «εγκέφαλοι» του ΕΛΑ νόμιζαν βεβαίως ότι αγωνίζονταν εναντίον του «παγκόσμιου καπιταλισμού και των οργάνων του»

Η μελέτη των παραδειγμάτων αυτών από την όχι και τόσο μακρινή ... "προϊστορία" του ΕΛΑ και της 17Ν ενδεχομένως να είναι πολύ χρήσιμη στη σημερινή συγκυρία. Ακριβώς επειδή ο συνδυασμός μνημονίων και αυστηρών μέτρων λιτότητας, γενικευμένης απαξίωσης των πολιτικών κομμάτων, ανέχειας, ανεργίας και φτώχειας αλλά και έντονου επιχειρηματικού και διεθνούς ανταγωνισμού για τα ασημικά της χώρας δημιουργούν ένα εκρηκτικό κλίμα στο οποίο η τρομοκρατία μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης και να προκαλέσει, όπως γράφουμε προηγουμένως, αποτελέσματα ανεξέλεγκτα από τους ίδιους τους "τρομοκράτες" και ελεγχόμενα από μηχανισμούς ισχυρότερους.

Σε όσους σπεύσουν να αμφισβητήσουν όσα γράφουμε και να  ψελλίσουν τα γνωστά περί "θεωριών συνωμοσίας" θα απαντήσουμε με απλούς συλλογισμούς:

Πρώτον: η επίθεση στα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος και οι πυροβολισμοί στο γραφείο του πρωθυπουργού της χώρας είναι πρωτοφανής όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και ... διεθνώς. Πρόκειται για μια ενέργεια που δείχνει προσεκτικό σχεδιασμό, προμελέτη και εκτέλεση που ξεφεύγει από τα δεδομένα των ... Εξαρχείων. Όπως έχουμε ξαναγράψει θέλει πείρα και ..."μπολς" να στέκεσαι στην Συγγρού και να ρίχνεις με Καλάσνικωφ στο γραφείο του πρωθυπουργού.

Δεύτερον, εξίσου πρωτοφανής είναι και η χθεσινή βομβιστική επίθεση στο Mall.  Αν αδιαφορούσε κάποιος για το τηλεφώνημα, αν γινόταν κάποιος λάθος στην διαδικασία εκκένωσης, αν επικρατούσε πανικός ή απλά μπλοκάριζε μια κυλιόμενη σκάλα θα μιλούσαμε σήμερα για μεγάλη τραγωδία και όχι για έναν ή δύο ελαφρά τραυματίες.

Είναι προφανές λοιπόν ότι το παιχνίδι χοντραίνει επικίνδυνα, αλλά το ερώτημα είναι ποιος το κάνει.

Πρόκειται για κλιμάκωση των μπαχαλάκηδων, των γκαζάκηδων και των απανταχού κουκουλοφόρων που πήραν στα χέρια τους Καλάσνικοφ και χύτρες-βόμβες και προχωρούν σε τολμηρές ενέργειες αποσταθεροποίησης; Πολύ βολικό χωρίς να αποκλείεται.

Θα μπορούσε επίσης να είναι επανενεργοποίηση κάποιων τρομοκρατικών οργανώσεων που βρίσκονται εν υπνώσει, αν και η Αστυνομία έχει κατά καιρούς πετύχει σημαντικά πλήγματα; Κι αυτό θα μπορούσε να είναι μια βολική εξήγηση.

Μήπως, όμως, κάποιοι θα πρέπει να σκεφτούν και την πιθανότητα τα πολύ καλά οργανωμένα χτυπήματα στην Συγγρού και το Mall να είναι μήνυμα από ξένες μυστικές υπηρεσίες και κράτη που δεν τους αρέσουν κάποιες ενέργειες της κυβέρνησης;

Η χώρα μας, σε αυτή την κρίσιμη φάση που διέρχεται, που όμοιά της, έχει πολλές δεκαετίες να ζήσουν οι Έλληνες, βρίσκεται εν μέσω μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης ξένων συμφερόντων για τα ιμάτιά της. Όπως εξηγούμε και σε άλλη ανάρτηση, η γεωπολιτική σύγκρουση με επίκεντρο την Ελλάδα έχει ξεπεράσει τα συνήθη όρια στο παρασκήνιο και είναι πολλά τα επεισόδια, πίσω από τις κουρτίνες της εξουσίας.  Για παράδειγμα, υπάρχουν δημοσιεύματα για δυσαρέσκεια των Αμερικανών, ή του Ισραήλ, ή των Ρώσων  για την ενίσχυση της γερμανικής κυριαρχίας στην Ελλάδα. Όπως επίσης και για το ενδεχόμενο ανατροπής του ενεργειακού χάρτη στην περιοχή με ενίσχυση της ρωσικής παρουσίας. Ποιος, λοιπόν, δε μας λέει ότι κάποιοι επιχειρούν αποσταθεροποίηση της χώρας που θα τους βόλευε;

Μερίδα του "δημοκρατικού" και "προοδευτικού" Τύπου προσπαθεί πάντως επιμόνως  να μας πείσει ότι όλα αυτά είναι αποτέλεσμα των επιθέσεων της αστυνομίας στις καταλήψεις και τον αναρχοαυτόνομο χώρο.  Πρόκειται για μια ανάλυση που ηθελημένα ή όχι αγνοεί ότι την ίδια στιγμή μαίνεται από την μια η πολιτική αντιπαράθεση ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη ο πόλεμος ξένης και ντόπιας διαπλοκής για τα ασημικά της χώρας.

Επειδή λοιπόν σε εμάς τουλάχιστον φαίνεται κάπως δύσκολο ένας από τους συνήθεις Έλληνες  υπόπτους να αποκτήσει τον επαγγελματισμό που απαιτεί η επιχείρηση στην Συγγρού και η χθεσινή στο Mall,  οι προβληματισμοί μας και οι ανησυχίες  μας αυξάνονται μαζί με τους ψιθύρους και τις εικασίες περί επαγγελματικού κτυπήματος και "ένσφαιρου μηνύματος", από όποια διαδρομή κι αν προέρχεται, διαπλεκόμενη και μή.

Μας φαίνεται  επίσης εντελώς περίεργο το πως ξαφνικά ενώ στην ημερήσια διάταξη κυριαρχεί η έντονη πολιτική αντιπαράθεση ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ, η τρομοκρατία να παίρνει ξαφνικά την θέση του δεύτερου με μια επιχείρηση πρωτοφανούς βεληνεκούς για τα μεταπολιτευτικά δεδομένα : επίθεση στο γραφείο του ίδιου του πρωθυπουργού της χώρας.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διογένης avatar
  Διογένης 21/01/2013 07:57:09

  Πείρα, μπολς και... προστάτες! Χωρίς προστάτες κανένας δεν θα τολμούσε αυτής της έκτασης τα χτυπήματα.

  Το μήνυμα που παίρνουμε εμείς, ο απλός κόσμος, είναι ότι η Ελλάδα ασκεί και πάλι πολιτική σύμφωνη με τα συμφέροντά της και αυτό ενοχλεί. Η στήριξη του Αντώνη Σαμαρά είναι επιβεβλημένο καθήκον κάθε Έλληνα πολίτη, ανεξάρτητα από κομματικές προτιμήσεις. Ας αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις διαιρέσεις και ας καταλάβει με τι έχουμε κάνουμε εδώ.

 2. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 21/01/2013 08:50:06

  Ολως...τυχαίως το State Department εξέδωσε οδηγία για τους Αμερικανούς να λαμβάνουν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας,
  "Συνήθη διαδικασία" θα μας ...εξηγήσουν.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Κώστας Ροδινός 21/01/2013 17:10:00

   Πέστα Κώστα! Το περιμέναμε όσοι έχουμε σκέψη περίεργη. Μας επιβεβαιώνουν σταθερά εκεί στην πέρα του ατλαντικού...

 3. Jim Bim avatar
  Jim Bim 21/01/2013 10:12:51

  Μετά την οικονομική εξαθλίωση που μας επέβαλαν, έρχεται η αποστεθαροποίηση της κυβέρησης και ο φόβος στην κοινωνία ....

  έχουν σκοπό να μας κάνουν Συρία ????
  Μπορούμε να αντιμετοπίσουμε μία τέτοια επίθεση κοινονικο - οικονομική ???

 4. Μ.Γ avatar
  Μ.Γ 21/01/2013 10:22:02

  Το αρθρο θετει με πολυ σωστο τροπο το ζητημα. Τετοιες ενεργειες δεν μοιαζουν να προερχονται απο τους ηλιθιους ή ψυχασθενεις "αντιεξουσιαστες". Η Ελλαδα ειναι "οικοπεδο γωνια" και η εσωτερικη της αποσταθεροποιηση συμφερει παρα πολλους που την εχουν στο ματι απο καιρο. Το πρωτο πειραμα εχει ηδη γινει με τα μνημονια και με την αποδυναμωση του πολιτικου συστηματος και του κρατους και την εκχωρηση μερους της εθνικης κυριαρχιας. Το δευτερο σταδιο του πειραματος, που μπορει να οδηγει σε Κοσοβοποιηση, ενδεχομενως περιλαμβανει δημιουργιες εντασης μεταξυ Ελληνων και λαθρομεταναστων (με την αξιοποιηση της ΧΑ και των δικων της ανεγκεφαλων μπαχαλακηδων) και τυφλες τρομοκρατικες ενεργειες που μπορει να ενσπειρουν αισθηματα ανασφαλειας και πανικου στον πληθυσμο. Κι οταν ενας λαος ειναι φοβισμενος, τοτε μπορει πολυ ευκολα να χειραγωγειται. Το εχει αποδειξει αυτο η ιστορια.
  Kι οπως σωστα επισημαινει ο συντακτης του αρθρου, ας μην σπευσουν καποιοι να μιλησουνε για "θεωριες συνομωσιας", γιατι πραγματικες συνομωσιες υπαρχουν και πανω τους κτιζονται σε μεγαλο βαθμο οι διεθνεις πολιτικες αποφασεις. (Ας θυμηθουμε τους Διδυμους Πυργους και τα ανυπαρκτα οπλα μαζικης καταστροφης που δικαιολογησαν στις μαζες την εισβολη στο Ιρακ)

 5. Hans avatar
  Hans 21/01/2013 10:40:15

  "Μόνο ολιγομελή ακροαριστερά ακροατήρια μπόρεσαν να συγκινήσουν οργανώσεις όπως η RAF, η “Μπάαντερ-Μαϊνχοφ” και η 17Ν με τον ΕΛΑ στην δική μας περίπτωση" Αυτό είναι προφανώς λάθος. Εδώ δεξιοί αναπολούν τη 17Ν και περίλυπου διαπιστώνουν "δεν υπάρχει και η 17Ν να αντιδράσει".

  Επίσης, εδώ και τρία σχεδόν χρόνια, και ενώ παίρνονταν τα σκληρότερα μέτρα, η τρομοκρατία δεν κούνησε το δαχτυλάκι της. Τίποτα. Μηδέν. Τώρα;

  • Tassos avatar
   Tassos @ Hans 21/01/2013 12:23:46

   Ναι, κάθε μέρα λέω που ναι τα παπαδοπαίδια, οι μπαγλαματζήδες και ο Κουφοντίνας με το κουλό χέρι να με σώσει...

 6. Λιογκος avatar
  Λιογκος 21/01/2013 10:44:08

  Αν παραδεχόμαστε ότι είναι έξωθεν απειλές προς την πολιτική ηγεσία για την εκπλήρωση των συμφερόντων τους....θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι και στην περίπτωση του Κ.Κ κάτι ανάλογο είχε συμβεί...ή μήπως όχι???

  • Tasos avatar
   Tasos @ Λιογκος 21/01/2013 16:41:18

   Όπως βλέπεις εντός του ακροατηρίου της ΝΔ υπάρχουν και οι 2 απόψεις. Η μία - του ξένου δάχτυλου - εξηγεί πολλά πράγματα (ειδικά επί ΚΚ) αλλά επειδή ταυτίζεται με πολλά από αυτά που λένε προς τα αριστερά, ενοχλεί και βαφτίζεται "συνωμοσιολογία".
   Η άλλη - της εγχώριας τρομοκρατίας που γεννάται μόνη της από κύκλους μπαχάλου - ρίχνει το φταίξιμο σε πολιτικά κόμματα και πέριξ αυτών αλλά πάλι ενοχλεί γιατί φανερώνει ανημποριά να αντιμετωπιστεί ένα τσούρμο 20-50 (?) εξτρεμιστών.
   Εγώ θα έλεγα ότι μάλλον ισχύουν λίγο και τα 2, εφόσον έχουμε ιστορική μνήμη που λέει ότι στην Ελλάδα ανέκαθεν είχαμε και πρόθυμους ηλίθιους που εκφράζουν την "ιδεολογία" τους βλακωδώς, αλλά είχαμε και παρουσία του ξένου παράγοντα που όποτε ήθελε έβαζε δικούς τους ανθρώπους ή χρησιμοποιούσε τους πρόθυμους ηλίθιους για τα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του.
   Σε κάθε περίπτωση για να βγεί άκρη πρέπει να έχεις πρωθυπουργό με μεγάλη καρδιά και θάρρος. Δύσκολα πράγματα...

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Tasos 21/01/2013 17:12:40

    Μα αυτές οι δύο απόψεις συγκλίνουν δεν απομακρύνονται. Δηλαδή η 17Ν δεν είχε κάλυψη τόσα χρόνια από αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες; Εδώ βουλευτές του σύριζα τους υπερασπίζονται πολιτικά ως κοινωνικούς επαναστάτες. Άμεση σχέση πρεσβείας-σύριζα λοιπόν.

 7. parsifal avatar
  parsifal 21/01/2013 11:43:38

  Ορθός ο προβληματισμός του αρθογράφου και κάτι ακόμη : Οι εμπλεκόμενοι ανεγκέφαλοι, ανιστόρητοι και απαίδευτοι "τρομοκράτες" της κατσαρόλας, εν τη προθυμία τους να πολεμήσουν τον "ιμπεριαλισμό", την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και μερικούς ακόμη ανεμόμυλους ευκολότατα θα αποδεχθούν "συνδρομή" απο τα Salafi δίκτυα της ευρύτερης περιοχής μέσω διαύλων του οργανωμένου εγκλήματος (εχει συντελεσθεί η "οσμωση" στις φυλακές) και κυρίως μέσω των "δικτύων συμπαράστασης στους μετανάστες".
  Είναι τόσο βλάκες και αδιαβατικοί στην γεωπολιτική που αδυνατούν να αντιληφθούν τι σημαίνει Σουνιτικό Ισλάμ, τι σημαίνει Κατάρ και Σ. Αραβία η ποιές μπορεί να είναι οι κινήσεις της ΜΙΤ σε μια π.χ. ανακήρυξη ελληνικής ΑΟΖ απο τον Σαμαρά.
  Θα πώ απλά, οτι απο το 2007 εδιπλασιάσθηκαν οι "ατυποι χώροι λατρείας" στην Αττική, ξεφύτρωσαν νέοι (Σενεγαλέζοι και Σομαλοί) ενώ αγνοούνται οι κινήσεις των Μαγχρεμπινών... Με μια κουβέντα, η AQMI και οι "απελευθερωτές" της Λιβύης είναι εδώ, οργανώνουν "κηδείες" στο κέντρο της Αθήανς, συνέρχονται για προσευχή υπό ΑΓΝΩΣΤΟΥ ταυτότητος και ιδιότητος "Ιμάμηδες" και οι ημέτεροι "αναρχικοί" συμπαραστέκονται...
  Η βόμβα στο MALL Κυριακή πρωί είναι προανάκρουσμα Μαδρίτης, οταν γίνει και η δεύτερη "οσμωση", ντόπιας τρομοκρατίας και Σαλαφιστικών ομάδων.

 8. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 21/01/2013 12:09:03

  Ξεχασες τα ίσον(=) στον τίτλο..

 9. Πάνος avatar
  Πάνος 21/01/2013 12:22:16

  Είναι απλό οι επιθέσεις καθοδηγούνται από τους ξένους καπιταλιστές που φοβούνται το μεταρρυθμιστικό -εξυγιαντικό έργο του Αντώνη Σαμαρά και της λαικής ακροδεξιάς.

 10. Μακεδών avatar
  Μακεδών 21/01/2013 12:50:08

  Τα πραγματα ειναι πολυ απλα.Η κυβερνηση παραβιασε το αβατο των καταληψεων και αυτο απετελεσε casus belli για τον ακροαριστερο-αναρχοαυτονομο χωρο.Ηταν θεμα χρονου να βγουν στο προσκηνιο οπλα και βομβες.Στις καταληψεις της Θεσσαλονικης και στα κατειλλημενα "στεκια" του ΑΠΘ εχουν φτιαξει "οχυρωματικα εργα" και εχουν ταμπουρωθει απο μεσα σε θεσεις αμυνας εδω και πολλες μερες.Ολες οι επιστολες αναληψης ευθυνης για τα χτυπηματα θα λενε το ιδιο πραγμα ητοι: "Κατω τα χερια απο τις καταληψεις"!
  Εδω ειμαστε και θα τα δουμε!Ολα τα αλλα ειναι ιστοριες για αγριους!Η Ελλαδα σε θεματα ασφαλειας ειναι ενα ξεφραγο αμπελι.Οταν χιλιαδες λαθρομεταναστες περνανε ελευθερα τα συνορα καθημερινως,οταν αδειαζονται ολοκληρες αποθηκες οπλισμου στρατοπεδων (καλοκαιρι 2002),οταν καταδικοι δραπετευουν με ελικοπτερα απο τις αυλες των φυλακων και οταν τα πανεπιστημια εχουν μετατραπει σε γιαφκες οπλισμου και κατασκευης μολοτοφ τοτε το να ριξεις μερικες αδεσποτες τουφεκιες σε ενα κτιριο η να αφησεις μια τσαντα με εκρηκτικα σε ενα εμπορικο κεντρο ειναι παιχνιδακι!
  Το να εχουν διαβρωθει απο πρακτορες ξενων υπηρεσιων καποιες τρομοκρατικες οργανωσεις δεν ειναι απιθανο αλλα η αιτια ειναι μια.Παραβιαστηκαν οι...ιεροι ναοι των αναρχοαυτονομων (δηλαδη οι καταληψεις).Οι ιδιοι καλουν εδω και μερες στο indymedia τους ομοιδεατες τους να παρουν τα οπλα και να αναλαβουν δραση!Ανακατελαβαν την "Λελα Καραγιαννη" και εβγαλαν 500 "πολεμικα ανακοινωθεντα" και εγραψαν αλλα 500 εγκωμια και υμνους για την ανακαταληψη του οχυρου"Λελα Καραγιαννη" και την εκδιωξη των...μοναρχοφασιστων απο τον ιερο χωρο!Τυφλα να 'χουν οι μαχες των οχυρων της γραμμης Μεταξα!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Μακεδών 21/01/2013 17:15:43

   Σωστός κατά βάση! Και μετά κατηγορούν οι πολιτικοί εκπρόσωποί τους τον απλό λαό που αηδιάζει με τους μπαχαλάκηδες για εμφυλιοπολεμικό κλίμα. Το ιντιμιντια τι κανει τόσα χρόνια δηλαδή;

   • nikos x avatar
    nikos x @ Γεώργιος Τ. 21/01/2013 21:17:42

    @Μακεδών & Γεώργιος Τ.
    ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ!!!
    Τα περι Αμερικανορωσικού πολέμου για τη ΔΕΠΑ είναι φούμαρα...
    Απλά ο Δένδιας εζήλωσε τη δόξαν Χρυσοχοιίδη, πήρε και το πράσινο φώς του αποπροσανατολισμού για το τσουνάμι που έρχεται και τσίγκλισε το θηρίο με το μυαλό νάνου που κοιμόταν στις "βίλλες Αμαλίες"...

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ nikos x 22/01/2013 11:32:35

     Σιγά το «θηρίο» ρε μεγάλε, που έπρεπε ο νόμος να κάτσει σούζα μπροστά του μην τις φάει. Μαμόθρεφτα συριζαίων είναι οι θαμώνες της «Βίλας» (και της κάθε βίλας). Γατάκια, που έχουν αποθρασυνθεί ελέω ατιμωρησίας. Το ότι κάποια εξ αυτών είναι τόσο ασυνείδητα που θεωρούν θεμιτό το να βλάψουν ανθρώπους στα μουλωχτά χάριν της ιδεοληψίας τους, δεν τα καθιστά παληκάρια.

 11. Νεοδημοκράτης συνδρομητής avatar
  Νεοδημοκράτης συνδρομητής 21/01/2013 19:10:50

  τρομοκρατία της πλάκας με γκαζάκια, κατσαρόλες και μπαλωθιές νυχτιάτικα σε ένα άδειο γραφείο.
  Τρίχες κατσαρές.
  παρακρατικοί που προετοιμάζουν τα πρόβατα για σφάξιμο.
  ας αναλογιστούμε πόση δημοκρατία χάθηκε μετά την 11η Σεπτέμβρη σε όλο το δυτικό κόσμο ... έτσι για να δούμε τί επέρχεται.

 12. πολίτης avatar
  πολίτης 21/01/2013 20:22:35

  Η τρομοκρατία ανέκαθεν εξυπηρετούσε το σύστημα. Σκοπός της να φοβίσει και να χειραγωγήσει. Πού ήταν οι επαναστάτες τρία χρόνια τώρα;
  Τώρα που λείπει ο άρτος μας μείναν μόνο τα θεάματα.
  Μέτρα δεν ανήγγειλε το ΔΝΤ; Ακούτε στα δελτία τίποτα σχετικό;
  Αντιπερισπασμοί για αφελείς. Το παρακράτος είναι εδώ....
  Το φορολογικό πέρασε χωρίς κιχ, μέτρα στα μουλωχτά και εμείς ασχολούμαστε με τις μπαλωθιές στη Συγγρού και τις διάφορες βίλες που τις θυμήθηκαν όλως αιφνιδίως με την οικονομική λαίλαπα. Μόνο βατραχάνθρωποι δεν εμφανίστηκαν.
  Κλασικές τακτικές...

 13. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 21/01/2013 21:44:52

  10/01/2013
  “Έβλεπα χθες από τη Βουλή, το βουλευτή του Τσίριζα από τη Καστοριά
  Δε ξέρω γιατί, θυμήθηκα εποχές κοινοβουλίου ’79-’80, με τις φωτιές σε Κατράτζο, Μινιόν κλπ
  Το πρωταγωνιστών κόμμα, αλλιώς λεγόταν τότε”

  Τότε τα πολυκαταστήματα. Σήμερα τα μολς. Μετά τι??

 14. Nikos X. avatar
  Nikos X. 22/01/2013 13:37:31

  Τότε γιατί το κάνουμε θέμα?
  Ο Δένδιας κυνηγάει γατάκια και μας παρουσιάζει "έργο?"

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Nikos X. 22/01/2013 14:38:10

   Δηλαδή, αυτό που σε κόφτει εσένα είναι το άν θα κερδίσει πόντους ο Δένδιας ή όχι; Γατάκια-ξεγατάκια, θρασύδειλα η μή, σακατεύουν και σκοτώνουν συνανθρώπους μας. Το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Μπράβο σε όποιον τα πλήξει, εφαρμόζοντας τον νόμο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.