#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/08/2013 10:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Τριπλές εκλογές» το 2014;«Οι εθνικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν το 2014. Με βάση αυτό το δεδομένο να επεξεργαστείτε την όποια πρόταση πολιτικού σχεδιασμού». Αυτό προκύπτει από την συζήτηση στα ενδότερα της κυβέρνησης που δεν διαφαίνεται διάθεση για πρόωρες εκλογές εντός του φθινοπώρου του 2013, παρά τα όσα κυκλοφορούν εσχάτως.

Άλλωστε χαρακτηριστικό ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού προς τους υπουργούς κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου το απόγευμα της Πέμπτης, ότι «μέχρι τον Ιούνιο του 2014 η κυβέρνηση πρέπει να δώσει τον καλύτερο εαυτό της για να πετύχει τους στόχους που έχουν τεθεί»

Ωστόσο, σε αυτό δεν μπορεί να μην συνυπολογιστεί και η προ ημερών κίνηση που πέρασε απαρατήρητη από τα ΜΜΕ.

Ο Αντώνης Σαμαράς συμφώνησε με τον Ιταλό Πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα, να υπάρχει από κοινού προεδρία της Ε.Ε. ουσιαστικά από την Ιταλία και την Ελλάδα. Οι δυο χώρες συμφωνήθηκε να συνεργαστούν καθώς μετά την Ελλάδα που έχει την προεδρία το πρώτο εξάμηνο του 2014, ακολουθεί η Ιταλία, το δεύτερο εξάμηνο του 2014.

Τίποτα δεν είναι αυτονόητο και δεδομένο. Ο σχεδιασμός για εθνικές εκλογές, μαζί με τις ευρωεκλογές, δεν έχει εγκαταλειφθεί. Βέβαια, ουδέποτε επισήμως είχε τεθεί σε αμφισβήτηση η προοπτική ολοκλήρωσης της τετραετίας.

Στην πραγματικότητα, όμως, ήταν κοινό μυστικό στους κορυφαίους κυβερνητικούς και κομματικούς κύκλους ότι ο Αντ. Σαμαράς έχει γίνει αποδέκτης πολλών και διαφορετικών εισηγήσεων, ορισμένες εκ των οποίων κατέληγαν στο σενάριο των «τριπλών εκλογών» το 2014.

Ουδείς εκ των συνομιλητών του Πρωθυπουργού αποκομίζει την εντύπωση ότι ο Αντ. Σαμαράς δείχνει την πρόθεση να ενεργοποιήσει αυτό το σενάριο. Αλλά εκ των πραγμάτων μόνο το γεγονός ότι η συζήτηση επί του θέματος ήταν «ανοιχτή» δικαιολογεί την αίσθηση ότι ο Μεσσήνιος πολιτικός σταθμίζει την κάθε πρόταση και επομένως φαίνεται ότι είναι και ο ίδιος «ανοιχτός» στον σχετικό προβληματισμό.

Με βάση αυτή τη συζήτηση που γίνεται στα ενδότερα της κυβέρνησης, μόνο τυχαία δεν είναι η απαίτηση του Πρωθυπουργού για έναν πολιτικό σχεδιασμό που έχει ως ακρογωνιαίο λίθο τη διενέργεια της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε.

Παράλληλα, δόθηκε εντολή για τη συνολική πολιτική αντεπίθεση της ΝΔ από τις αρχές του Σεπτεμβρίου με ανανέωση του ιδεολογικού και πολιτικού λόγου της, αλλά κυρίως με αναδιαμόρφωση των προτεραιοτήτων στην άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής.

Παρά την κριτική που ασκείται, την κοινωνική δυσαρέσκεια και πολλές φορές και οργή για κυβερνητικές δράσεις, αλλά και την εκβιαστική τακτική των πιστωτών που δοκιμάζουν τα νεύρα και τις αντοχές ενός ολόκληρου λαού, το επιτελείο του Πρωθυπουργού θεωρεί ότι μπορεί όλα να αλλάξουν σύντομα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι η κυβέρνηση μπορεί να ανατρέψει το οπωσδήποτε δυσμενές κλίμα που αποτυπώνεται, όχι στις δημοσκοπήσεις, αλλά στην ίδια την καθημερινή δράση των πολιτών, στηριγμένη σε μια προσεκτική και υπεύθυνη αναμόρφωση των κοινωνικών πολιτικών της που θα καταστεί ορατή από το δεύτερο εξάμηνο του 2013.

Το ζήτημα είναι τι θα κάνει από εδώ και πέρα, και ειδικά μετά τις Γερμανικές εκλογές ο Πρωθυπουργός και πως θα διαμορφώσει τις συμμαχίες της Ελλάδας για την επόμενη φάση, που είναι και η πιο δύσκολη.

Η επίσκεψη στις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα και η συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα μπορεί να αποτελέσει την απαρχή μια πιο ευνοϊκής περιόδου για την χώρα...

Μάρκος Αυρήλιος 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δρυς avatar
  Δρυς 02/08/2013 10:45:26

  Το σπίτι του Έλληνα δεν έπρεπε να πειραχθεί. Κακά τα ψέμματα. Και από τους πλούσιους που δε πληρώνουν, ας τους στρίμωχναν φορολογικά.

  Με τέτοιο μέτρο σε ισχύ, πως θα πάει η κυβέρνηση σε εκλογές; Άρα μάλλον έχουν πάτημα τα κυκλοφορούμενα "εσχάτως", και η κυβέρνηση κάνει ελιγμό για να κερδίσει σχετικό χρόνο.

 2. Μ.Β avatar
  Μ.Β 02/08/2013 11:43:20

  Όταν οι άνθρωποι σχεδιάζουν, ο Θεός γελάει...

  • stratis avatar
   stratis @ Μ.Β 03/08/2013 03:30:10

   Μα τι άλλο να περιμμένει κανείς από τον πρωτεύοντα της αναισθησίας;

 3. tassos avatar
  tassos 02/08/2013 11:51:11

  με τις επισκέψεις δεν γεμίζει το καλάθιμας όμως.......ουτε περιμένοντας τις εξελίξεις σε άλλες χώρες. Κάποτε περιμέναμε τις Γαλλικές. Και τι έγινε;
  Μια από τα ίδια
  Μην βαυκαλιζόμαστε με ψευδαισθήσεις......

 4. JayGatsby avatar
  JayGatsby 02/08/2013 11:57:09

  Οι γραβάτες που κολλάνε πάλι?

  Υπαινίσεσθε οτι πρέπει να πάμε στις κάλπες κοστουμαρισμένοι?

  • Hawk avatar
   Hawk @ JayGatsby 02/08/2013 13:25:28

   Οχι, γυμνοί φορώντας μόνο γραβάτα για να δείξουμε πως μας κατάντισαν.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ JayGatsby 02/08/2013 23:09:10

   Ὄχι,διαλέγει μία γιά τή κηδεία.

 5. Hawk avatar
  Hawk 02/08/2013 13:05:42

  Ποιός Θεός όμως, αυτός που έχουμε στην Ευρώπη ή ο άλλος πέραν του Ατλαντικού?

  • Μ.Β avatar
   Μ.Β @ Hawk 02/08/2013 14:48:04

   Ο Έλληνας Θεός, που κοιμάται στην ψυχή μας.

 6. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 02/08/2013 17:52:36

  Άν "μπορούν", άς το αποδείξουν: Η απόδειξη είναι απλή: "Πάμε σαν κανονικό κράτος, θεσμικά, τετραετία. Είμαστε σοβαροί".
  Οι πρόωρες εκλογές είναι, και ήταν πάντα, απόδειξη ότι "δεν μπορούν". Απόδειξη αδυναμίας. Προπαντός είναι απόδειξη ότι "δεν μπορούν" σε περιόδους κρίσης όπως η τωρινή.
  Ο καλός ο καπετάνιος δεν κάνει σκάντζα την ώρα της φουρτούνας.

  • Μ.Β avatar
   Μ.Β @ Uncle Stgm 02/08/2013 22:12:06

   Η ...φουρτούνα θα αποφασίσει και όχι ο... καπετάνιος! Απλά ο καπετάνιος μάλλον ''διάβασε σωστά την παλάμη της φουρτούνας'', όπως είπε κι ο ίδιος σε κάποια παλιά του ομιλία :-)....

 7. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 02/08/2013 17:53:24

  Όποιος έχει αρχές και αυτοεκτίμηση, δεν κάνει δήθεν μαγκιές.

  • Μεγάλες στιγμές avatar
   Μεγάλες στιγμές @ Uncle Stgm 02/08/2013 23:01:19

   Δεν ειναι δηθεν μαγκια να επιλεγεις εσυ τον χρονο και τον τοπο μιας αναμετρησης.Το ακριβως αντιθετο,ειναι μια κινηση στρατηγικου σχεδιασμου.

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ Μεγάλες στιγμές 03/08/2013 00:43:00

    Στρατηγική Κουροπάτκιν. Μερικές μοίρες δεξιότερα (προσοχή όμως μή σπάσει κανένα Χρυσό Αυγό δίπλα) και δυό χρόνια ενωρίτερα...
    Θυμάται κανείς τις πρόωρες εκλογές του Καραμανλή ανεψιού, το 2007, μέσα στις φωτιές;
    Ο καπετάνιος έκανε "στρατηγικό σχεδιασμό" και αμέσως μετά, το φούνταρε το καράβι σαν το Ιταλικό κρουαζιεροπλοιο...

    • Μ.Β avatar
     Μ.Β @ Uncle Stgm 03/08/2013 08:37:17

     Άλλες οι συνθήκες, διαφορετικοί οι λόγοι. Σήμερα σε πάει ...σπρώχνοντας η ανάγκη. Δεν επιλέγεις.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.