#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/07/2012 14:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τρικλοποδιά στον Σαμαρά από Βενιζέλο και Κουβέλη για την επαναδιαπραγμάτευση

(Φώτη και Βαγγέλη, μην τραβάτε το χαλί κάτω από τον Αντώνη. Θα πέσετε)Μπορεί οι δύο κεντροαριστεροί πολιτικοί αρχηγοί της κυβέρνησης Σαμαρά να σπρώχνουν τον πρωθυπουργό στο λάθος; Και αν το κάνουν, γίνεται από κακή εκτίμηση ή από κακή προαίρεση; Πάντως ο Σαμαράς τους εξήγησε χθες στο σπίτι του όλο το σκεπτικό του ενόψει των συζητήσεων με την τρόικα.

Η ουσία είναι ότι Βενιζέλος και Κουβέλης εμφανίσθηκαν (ξανά) με κοινή γραμμή: να ζητήσει η κυβέρνηση αλλαγή στο μνημόνιο και να ισχύσει για το ελληνικό χρέος ότι και για το ιταλικό και το ισπανικό.

Ο Σαμαράς τους είπε ότι πρέπει πρώτα η κυβέρνηση να δείξει (και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό) την πολιτική της κατεύθυνση και μετά να ζητήσει ευνοϊκές αλλαγές στο πρόγραμμα. Τους εξήγησε ότι η κυβέρνηση έχει και πολιτικό χρόνο για να το κάνει, διότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πρέπει να γίνει μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη ή έως το τέλος του 2012 αν δοθεί παράταση. Άρα γιατί πρέπει τώρα να κυνηγήσουμε αυτό που όλοι μας λένε ότι δεν μας το δίνουν;

Μάλιστα ο Σαμαράς έδειξε και ποιες είναι οι πολιτικές προτεραιότητες για την κυβέρνηση. Αντί για την άγονη προσπάθεια να αλλάξει το μνημόνιο να ληφθούν μέτρα για την ανεργία (καταβολή επιδόματος για ένα χρόνο και καταβολή του σε μη μισθωτούς), αλλά και επιμήκυνση του μνημονίου.

Ο Σαμαράς έχει πολύ καλή γνώση των συσχετισμών μέσα στην Ε.Ε. Γνωρίζει ότι η Γαλλία, που συνέπτυξε συμμαχία με Ιταλία και Ισπανία, απέναντι στη Γερμανία, δεν πρόκειται να βάλει το χέρι της στη φωτιά για την Ελλάδα. Στην πραγματικότητα η Γαλλία δίνει μάχη για την Ιταλία και την Ισπανία, επειδή η επέκταση της κρίσης σε αυτές μπορεί να την επηρεάσει, ενώ θεωρεί την Ελλάδα μία ξεχωριστή περίπτωση και ασπάζεται την άποψη των κοινοτικών αξιωματούχων ότι η Αθήνα έχει κάνει ελάχιστα πράγματα για μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες.

Παράλληλα ο Σαμαράς γνωρίζει και τον κίνδυνο για την χώρα που επιφυλάσσει η στάση του Ολάντ. Διότι η Ελλάδα αφήνεται στα χέρια της Γερμανίας και της Μέρκελ, η οποία επειδή είναι προσκολλημένη στο μότο «ανάπτυξη με λιτότητα», μπορεί να «τιμωρήσει» την Ελλάδα ως παράδειγμα προς αποφυγή για τα άλλα μέλη της Ε.Ε.

Με δεδομένη αυτή την κατάσταση, η πίεση των Βενιζέλου και Κουβέλη να πάει ο Σαμαράς και να ζητήσει το «ιταλοϊσπανικό πακέτο», χωρίς προηγουμένως να έχει δώσει δείγμα γραφής, είναι πολιτικά περίεργη. Και μοιάζει με μικροκομματική επιλογή…

Σαν να του λένε να πάει το καράβι στα βράχια για να επωφεληθούν αυτοί κομματικά.

Είναι προφανές ότι οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης προσπαθούν να συμβιβάσουν την συμμετοχή τους στην κυβέρνηση με το κομματικό κόστος, όπως εξηγούμε σε άλλη ανάλυση. Μας λένε δηλαδή ότι η Ελλάδα έχει την πολυτέλεια να περιμένει πότε θα κρίνουν οι συγκυβερνώντες ότι δεν θα χρεωθούν κομματικό κόστος για να συμφωνήσουν; Δεν κατάλαβαν ότι καμία σημασία δεν έχει το ποιος θα υποστεί λιγότερη φθορά;

Ζητείται σοβαρότης κύριοι της συγκυβέρνησης. Καθόλου δεν νοιάζει τον λαό το αν θα επιβιώσουν ή θα εξαφανιστούν τα κόμματα σας και εσείς προσωπικά. Οφείλετε να σώσετε την πατρίδα και αυτή και μόνον αυτή πρέπει να είναι η πυξίδα σας.

Ακόμη κι αν αποδεχτεί η Τρόικα τα πάντα, αν δεν γίνουν όσα πρέπει να γίνουν, σε λίγο θα παρακαλάμε να μας σώσουν γονατιστοί αποδεχόμενοι εμείς τα πάντα.

Σοβαρευτείτε λοιπόν και πράξτε τα αυτονόητα: Όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές. Όλες τις μεταρρυθμίσεις.

Γκρεμίστε το σάπιο κράτος της μεταπολίτευσης. Συγκρουστείτε με το άρρωστο χθες. Βάλτε τις βάσεις για ένα αύριο ελπίδας για τα παιδιά μας.

Αν δεν μπορείτε διαλύστε το συγκυβερνητικό προξενιό. Αν θέλετε να προσφέρετε μην υπολογίζετε τα κομματικά μαγαζάκια σας.

Η Ελλάδα είναι πάνω από όλα, προσπαθήστε για την Ελλάδα κι ας πατώσετε στις εκλογές. Αυτή την ευθύνη επωμισθήκατε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Lampros avatar
  Lampros 03/07/2012 14:20:31

  Δεν νομιζω οτι περίμενε κανεις κάτι καλύτερο απο αυτους. Η μονη επιλογή ειναι να κάνει πραγαμτα γρηγορα, και απλά να μην τον προλαβαινουν στις εξελίξεις οι δυο τους και φυσικα ο Τσιπρας. Ας τους ζαλίσει με τον ρυθμό του, αλλιώς αν μεινει και βαλτώσει στις συζητησεις επι συζητήσεων, απλά, θα τον φάνε

  • Antony avatar
   Antony @ Lampros 03/07/2012 16:53:00

   Εδώ υπάρχει ένα λεπτό σημείο .
   Αυτό που θεωρούμε όλοι ότι θα πρέπει να γίνει και για μάς, όπως στην Ισπανία και Ιταλία ,είμαι βέβαιος ότι σκοντάφτει στο δικό μας τραπεζικό κατεστημένο της χώρας που είναι άρρικτα συνδεδεμένο με το πολιτικό.
   Δεν νομίζω οι τραπεζίτες να θέλουν να σωθούν απο τους ξένους που θα τους ζητήσουν εγγυήσεις κοινές μετοχές , δηλαδή μπορούν να τους πάρουν την διοίκηση της τράπεζας .
   Θέλουν το σώσιμο με ανακεφαλαιοποίηση απο το εθνικό χρέος που είναι απόλυτα ασφαλές ,γιατί το φορτώνουν στους βλάκες .
   Αλλά μέχρι πότε ?, φθάνει πιά η κοροϊδία.
   Δεν με ενδιαφέρει καθόλου άν όλες τις τράπεζες τις πάρουν ξένοι , δεν ήταν ποτέ Ελληνικές , τοκογλυφικά επίσημα ιδρύματα ήταν και συνέβαλαν στην υπεχρέωση του κόσμου , αυτού που σήμερα αυτοκτονεί .

   • BLACKQUEEN avatar
    BLACKQUEEN @ Antony 03/07/2012 19:48:27

    ...Καιρός ν' αποδοθεί δικαιοσύνη και να θριαμβεύσει επί τέλους το αυτονόητο. Να πάψει πια νόμος του κράτους-λωποδύτη να είναι το συμφέρον των Τραπεζιτών-τοκογλύφων..... Επανίδρυση του κράτους εδώ και τώρα. Ήρθε η στιγμή ο καθένας να λάβει αυτό που του αναλογεί κι όχι ένα θύμα-λαός να χρυσοπληρώνει αενάως την ξιπασιά και τη χλιδάτη γκλαμουριά των κάθε χρώματος και κολεγιάς γραβατωμένων λήσταρχων κι απατεώνων. ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΙΑ.

  • ΠΑΝ.ΠΑΠ avatar
   ΠΑΝ.ΠΑΠ @ Lampros 03/07/2012 18:35:35

   Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί δίνεται τόσο μεγάλη σημασία στο αν θα
   ισχύσει για τις Ελληνικές τράπεζες οτι και για τις Ιταλικές και Ισπανικές.
   Κατά την άποψή μου πρόκειται για μια ανούσια συζήτηση. Οι Ελληνικές Τράπεζες έχουν μπει στην ανακεφαλαιοπήση και έχουν πάρει
   τα χρήματα-εγγυήσεις απο το κράτος. Οι Ιταλικές και Ισπανικές τράπεζες
   τωρα μπαίνουν στη διαδικασία ανακεφαλαιοπήσης. Για ποιά 50 δισ. γίνεται λόγος; Απο που προκύπτει αυτό το νούμερο; Και τι αλλάζει στην ουσία;

 2. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 03/07/2012 14:24:55

  Γιατί ΔΕΝ γίνεται να είμαστε και άμεσα αποτελεσματικοί και άμεσα απαιτητικοί;;; Γιατί δεν γίνεται οι δύο προτάσεις, να γίνουν μία με δύο ταυτόχρονες δεσμεύσεις; Εμείς δίνουμε σαφέστατο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των διαρθρωτικών αλλαγών και το εκτελούμε πάταυτα και αυτοί ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ ΓΡΑΠΤΩΣ, οτι αμέσως μετά, θα ισχύσει αλλαγή του μνημονίου όπου απαιτείται, και θα ισχύσει για το ελληνικό χρέος ότι και για το ιταλικό και το ισπανικό. Αν οι προθέσεις των Τροϊκανών και των λοιπών τοκογλύφων ΔΕΝ είναι ύπουλες και ύποπτες, αυτή είναι μια τίμια και δίκαιη συμφωνία.......

 3. etsi_kai_allios avatar
  etsi_kai_allios 03/07/2012 14:33:05

  Δηλαδή η γνώμη της ΝΔ είναι ότι δεν πρέπει να ισχύσει για την Ελλάδα ό,τι ίσχυσε σε Ιταλία-Ισπανία; Γιατί πρέπει να ενσωματώνεται το χρέος των τραπεζών στο κρατικό χρέος;

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ etsi_kai_allios 03/07/2012 14:56:16

   Είναι αυτό γνώμη της ΝΔ; Δεν νομίζω!
   Αυτοί που αντιδρούν είναι το εγχώριο κρατικοδίαιτο τραπεζικό κατεστημένο, γιατί θα κοπεί ο αμαρτωλός ομφάλιος λώρος μεταξύ εμπορικών τραπεζών και κομματικού κράτους.
   Άν δεν εγγράφεται στο Δημόσιο χρέος, η δανειοδότηση θα γίνει απευθείας από ESM στις εμπορικές τράπεζες, γίνει αντάλλαγμα παραχώρηση κοινών μετοχών στον ESM, προσωρινή “Ευρωπαική κρατικοποίηση” και εποπτεία από EBA (European Banking Authority) και ΕΚΤ.

   • Καλά Κρασιά avatar
    Καλά Κρασιά @ Ο Θείος 03/07/2012 16:53:15

    """"Αυτοί που αντιδρούν είναι το εγχώριο κρατικοδίαιτο τραπεζικό κατεστημένο"""

    Πιστεύω πως σε αυτούς περιλαμβάνεις πρωτίστως τις τράπεζες ,όλα για αυτές δεν γίνονται ;
    Μην τυχόν χάσουν κανένα λεπτάκι του ευρώ από τα υπερκέρδη τους τα αγαπητά golden boys ,μετά βέβαια ποιων άραγε μετόχων τους ;

    • Καλά Κρασιά avatar
     Καλά Κρασιά @ Καλά Κρασιά 03/07/2012 16:55:05

     Άκυρο το σχόλιο ,συγνώμη , μεσημεριανή ραστώνη !! :)

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ Καλά Κρασιά 03/07/2012 17:32:34

     Τους μετόχους τους έχει πάρει ο διάολος. Δες αποτιμήσεις.
     Οι golden πήραν αρκετά, μα πολύ αρκετά bonus.
     Οι "ενδιάμεσοι" με το κομματικό κράτος κούρευαν, κούρευαν, κούρευαν επί δεκαετίες. Και δεν κουρεύτηκαν.

 4. TopGunZ avatar
  TopGunZ 03/07/2012 14:39:12

  Στο και πέντε του γκρεμού ορισμένοι ακόμα σκέφτονται μικροκομματικά. Ας πρόσεχε ο Ελληνικός λαός... Καλά θα κάνει ο Σαμαράς να μην τους αφήσει να μας χαλάσουν τη σούπα, ας τους πετάει που και που κάνα ξεροκόμματο πολιτικής προβολής να έχουν να παίζουν και ας κοιτάζει τη δουλειά του.

 5. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 03/07/2012 14:47:30

  Κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι καλό να ζητήσει η κυβέρνηση το συντομότερο, να ισχύσει για το ελληνικό τραπεζικό ΜΕΡΟΣ του χρέους, ότι και για το ισπανικό αντίστοιχο. Δηλαδή να μην εγγράφεται στο Δημόσιο χρέος και να γίνει με αντάλλαγμα κοινές μετοχές, προσωρινή "Ευρωπαική κρατικοποίηση" και εποπτεία από EBA και ΕΚΤ.
  Ιταλικό αντίστοιχο προς το παρόν δεν υπάρχει.
  Αλλά η διαπραγμάτευση αυτή πρέπει να γίνει όχι μεμονωμένα ως Ελλάδα, αλλά από κοινού με τους Πορτογάλους και (κυρίως) με τους Ιρλανδούς - οι οποίοι δανείστηκαν μόνον για το τραπεζικό σκέλος.
  Η πρώτη κίνηση πρέπει να είναι πρός Δουβλίνο και Λισσαβώνα.
  Φανερό ότι θα αντιδράσει το εγχώριο κρατικοδίαιτο τραπεζικό κατεστημένο, γιατί θα κοπεί ο αμαρτωλός ομφάλιος λώρος μεταξύ εμπορικών τραπεζών και κομματικού κράτους. Ήδη αντιδρά βίαια.
  Πρέπει φυσικά αμέσως η κυβέρνηση να δείξει (και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό) την πολιτική της κατεύθυνση και ετοιμότητα για δομικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος και στις παραγωγικές προτεραιότητες.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 03/07/2012 14:52:37

   Το Ιταλικό μέρος του πρόσφατου «ιταλοϊσπανικού πακέτου» των Βρυξελλών δεν έχει νόημα για την Ελλάδα. Προβλέπει - για το μέλλον και υπό προυποθεσεις - αγορά Ιταλικών ομολόγων από την πρωτογενή αγορά (δηλαδή όταν εξέρχεται γοα δανεισμό το Ιταλικό δημόσιο), μέσω του Μηχανισμού στήριξης, με χαμηλά επιτόκια.
   Η Ελλάδα δεν θα εκδώσει ομόλογα τα επόμενα 5 χρόνια (τουλάχιστον), αφού δανειοδοτείται ούτως ή άλλως από τον Μηχανισμό Στήριξης.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 03/07/2012 15:02:00

   Απο κοινού και με την Κύπρο, εννοείται, που έχει πρόβλημα τραπεζών κυρίως.
   Ο Μύνχάου προβλέπει για το άμεσο μέλλον και το τραπεζικό σύστημα της (πολύ εύρωστης δημοσιοιοικονομικά και παραγωγικά) Σλοβενίας, λόγω μεγάλης έκθεσης σε προβληματικους τομείς του Ιταλικού συστήματος.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Ο Θείος 03/07/2012 15:11:15

    h**p://www.antinews.gr/2012/07/03/169174/#comment-1007170

   • firiki2010 avatar
    firiki2010 @ Ο Θείος 03/07/2012 15:15:38

    Το προβληματάκι για το "από κοινού" (με οποιονδήποτε) είναι ότι είμαστε μια κατηγορία μόνοι μας και κανένας δεν θέλει (όχι αδικαιολόγητα) να εμφανίζεται σε κοινό μέτωπο με το "μαυρο πρόβατο".

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ firiki2010 03/07/2012 15:51:48

     Σωστό, αλλά ειδικά για τις τράπεζες αυτό δεν ισχύει. Δεν υπάρχουν πιά "εθνικές" τράπεζες, το πραγματικό σύστημα είναι ενιαία και αξεχώριστα κοινό Ευρωζωνικό.

 6. alekos545 avatar
  alekos545 03/07/2012 14:52:43

  η ΝΔ πρέπει να εφαρμόσει αμεσα το προγραμμα της . τα πολλά λόγια δεν εχουν χώρο στο σημερινό πολιτικο περιβάλλον της χώρας. τώρα είμαστε ξυπόλητοι στον δρομο...με τα αγκάθια, για να προχωρήσουμε θα πονεσουμε, ομως δεν υπάρχει άλλη λύση η στασιμότητα ειναι αργός θάνατος...

 7. Δεξιόχειρας avatar
  Δεξιόχειρας 03/07/2012 15:11:21

  Εάν κάνουμε πραγματική ενδοσκόπηση του τραπεζικού μας προβλήματος θα διαπιστώσουμε ότι τα τραπεζικά ελλείμματα προήλθαν κυρίως από την αναποτελεσματικότητα των αναπτυξιακών προγραμμάτων αρχικά της 8ετίας Ανδρέα και στη συνέχεια της περιόδου Σημίτη. Τα απλήρωτα επιχ δάνεια δόθηκαν με την έμμεση εγγύηση του δημοσίου το οποίο συμμετείχε επιδοτώντας αδρά τις επενδύσεις. Πώς λοιπόν περιμένετε να μην μεταφερθεί το τραπεζ χρέος στο δημόσιο; Σημειωτέον ότι ο Καραμανλής δεν λειτούργησε τον αναπτυξιακό και κατηγορήθηκε. Φαντάσου πόσο ανίδεος είναι ο Έλληνας! Αλλά και από τα σχόλια συμπεραίνω ότι μυαλό δεν έβαλε. Καλά ξυπνητούρια!

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Δεξιόχειρας 03/07/2012 15:16:19

   Στεγαστικά με υποθήκες γραμμένες "ψηλά στ΄ άστρα", καταναλωτικά, διακοποδάνεια, γαμο-δάνεια...
   Δεν είναι απλώς ευθύνη Ανδρέιδων, Σημίτηδων και Καραμανλήδων.
   Ο αμαρτωλός ομφάλιος λώρος μεταξύ εμπορικών τραπεζών και διεφθαρμένου κράτους ήταν διαρκής επί δεκαετίες, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων.

 8. rasputin avatar
  rasputin 03/07/2012 15:31:14

  Όσο κακή γνώμη και να έχουμε για τους Γερμανούς , το ΔΝΤ και την τρόικα , έχουν το πάνω χέρι σε κάθε συζήτηση γιατί εμείς δεν έχουμε να τους δείξουμε τίποτα .
  Όταν θα έχουμε να τους δείξουμε κάποια σοβαρά βήματα , τότε θα έχουμε το ηθικό δικαίωμα να ζητήσουμε μεγαλύτερη βοήθεια με όποιο τρόπο .
  Αυτό ο κόσμος το έχει καταλάβει . Σαμαρά μην αργείς , οι μόνοι που πραγματικά αντιδρούν για το υποτιθέμενο ξεπούλημα είναι αυτοί που θα χάσουν την βολή τους . Σκούζουν και φωνάζουν ότι θα γίνει ο κακός χαμός , αλλά στην πραγματικότητα είναι μόνοι τους . Ούτε ρουθούνι δεν θα ανοίξει . Η κοινωνία δεν είναι αντίθετη στην απαλλαγή από τις πληγές ζημιογόνων δημόσιων οργανισμών .

 9. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 03/07/2012 15:35:21

  Η κεντρική ανάρτηση αναφέρει ''Γκρεμίστε το σάπιο κράτος της μεταπολίτευσης''.Θα σχολιάσω δια ερωτήσεων:ΠΩΣ θα γκρεμιστεί η σαπίλα της μεταπολίτευσης;ΠΩΣ θα ξαναγεννηθεί η χώρα,που βρίσκεται ΞΥΣΤΑ στο χείλος της ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ;ΠΩΣ θα πέσει ο πολυπόθητος ΠΕΛΕΚΥΣ της δικαιοσύνης για όσους ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΨΑΝ και ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ το δημόσιο χρήμα;ΠΩΣ θα ζωντανέψει η καταρρακωμένη εθνική μας υπερηφάνεια;ΠΩΣ θ'απαλλαγούμε απο τη μνημονιακή ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ-ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ του παπανδρεϊκού ΑΙΣΧΟΥΣ και πασοκικής ΝΤΡΟΠΗΣ;ΠΩΣ θα συμβούν όλα τα παραπάνω;Με το πασοκισμό συγκυβερνήτη;Με το πασοκισμό συνοδηγό;Με το πασοκισμό ''αρωγό'';;;
  Η κεντρική ανάρτηση σχολιάζει τα περί μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών.Από τη πλευρά μου θα κατευθυνθώ στην άλλη όψη του νομίσματος.Ποια είναι αυτή;Η πείνα,η δυστυχία,η φτώχεια χτυπούν τη πόρτα ολοένα και περισσότερων Ελλήνων.Η ελληνική κοινωνία ΣΤΕΝΑΖΕΙ και ΥΠΟΦΕΡΕΙ.Ο πασοκισμός (ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ υπεύθυνος για το χάλι της πατρίδας) παίζει το γνωστό παιχνίδι...''Ενδιαφέρεται'' για το καλό της κοινωνίας..ΠΟΙΟΣ;;ΑΥΤΟΣ που μας ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ....Ο πασοκισμός,όπως πάντα,ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ....
  Και κάτι τελευταίο:Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί οφείλουν να γνωρίζουν πως ο πολιτικός χρόνος είναι,τώρα,είδος εν εξαφανίσει.Πρέπει να βιαστούν.Οι πάντες αναγνωρίζουν τις δυσκολίες της προσπάθειας.ΟΜΩΣ οι πολίτες ΔΕΝ αντέχουν ΑΛΛΟ....

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Komis Montechristo 03/07/2012 18:39:18

   Να σου απαντήσω τώρα; Αυτοί που δε υον ήθελαν αυτοδύναμο θα μετανιώσουν πικρά. Και μιλώ για τον απλό λαό που είχε καταπιεί αμάσητο το "έλα μωρά τώρα. Όλοι ίδιοι είναι"...

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ Γεώργιος Τ. 03/07/2012 19:33:49

    Καί συμμαθητές, γιά νά συμπληρώσω!!!

 10. llila avatar
  llila 03/07/2012 15:49:59

  Προς την εγχώρια τρόικα

  Σας παρακαλούμε σταματήστε να μας ''σώζετε'', δεν θέλουμε άλλο ''σώσιμο'', μας ''σώσατε'' και από την καλή και από την ανάποδη.
  ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡ...ε ΣΩΣΙΜΟΟΟ!!

 11. τάσος avatar
  τάσος 03/07/2012 16:36:59

  δεν μ'αρέσει και πολύ η ανάρτηση.

 12. ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
  ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 03/07/2012 17:46:43

  Συγνώμη παιδιά αλλά δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό σας.

  Εφόσον μιλάτε για τρικλοποδιά στον Σαμαρά και γράφετε ότι :

  'Ο Σαμαράς τους είπε ότι πρέπει πρώτα η κυβέρνηση να δείξει (και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό) την πολιτική της κατεύθυνση και μετά να ζητήσει ευνοϊκές αλλαγές στο πρόγραμμα. Τους εξήγησε ότι η κυβέρνηση έχει και πολιτικό χρόνο για να το κάνει, διότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πρέπει να γίνει μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη ή έως το τέλος του 2012 αν δοθεί παράταση. Άρα γιατί πρέπει τώρα να κυνηγήσουμε αυτό που όλοι μας λένε ότι δεν μας το δίνουν;

  Μάλιστα ο Σαμαράς έδειξε και ποιες είναι οι πολιτικές προτεραιότητες για την κυβέρνηση. Αντί για την άγονη προσπάθεια να αλλάξει το μνημόνιο να ληφθούν μέτρα για την ανεργία (καταβολή επιδόματος για ένα χρόνο και καταβολή του σε μη μισθωτούς), αλλά και επιμήκυνση του μνημονίου.'


  Γιατί λοιπόν σε προηγούμενο άρθρο λέτε : 'Μια άλλη άποψη προωθεί την ιδέα να τεθούν τα αιτήματα για αλλαγές από την ελληνική πλευρά αφού πρώτα δείξουμε στους ξένους δείγματα γραφής. Με λίγα λόγια να κάνουμε ότι μας ζητήσουν, να πάρουμε τα μέτρα που ξορκίζουμε εδώ και μήνες, να βουλιάξουμε ακόμη περισσότερο τον ελληνικό λαό και μετά να ζητήσουμε τις προσαρμογές αφού τους βρούμε σε… καλή διάθεση.'

  Εμένα αυτά μου φαίνονται αντίθετα.Δεν βλέπω να υπάρχει κάποια συνέπεια .

 13. Dimitris avatar
  Dimitris 03/07/2012 18:15:10

  ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΕ ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟ ΞΕΡΩ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΟΥ 1992 ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ. ΑΛΛΙΩΣ ΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ PLAN B ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ (ΔΡΑΧΜΗ) ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΠΕΣΟΥΜΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΜΑΛΑΚΑ ΓΙΝΕΤΑΙ !!!

 14. ΜΠΕΝΥ avatar
  ΜΠΕΝΥ 03/07/2012 18:26:45

  Ναι σε 150000 απολύσεις ΔΥ, πέρσι, όχι σε …15000 απολύσεις, φέτος

 15. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 03/07/2012 18:45:29

  Ο Μητσοτάκης δεν εφάρμοσε τίποτα που να βοηθάει μακροπρόθεσμα. Για δείτε και το χρέος που αυξήθηκε στην διάρκεια της κυβέρνησής του με τους φόρους στα καύσιμα να απογειώνονται και τους μισθούς στο ύψος του πληθωρισμού. Απλά τα έφαγαν οι ημέτεροι φίλοι του (Χριστοφοράκος και ΣΙΑ). Δείτε και τι έγινε επί Σημίτη με πλαστά στοιχεία, λιτότητα μέχρι αηδίας, ασφαλισκστικό, χρηματιστήριο, ξεπούλημα τραπεζών, Ίμια, Οτσαλάν, ταυτότητες, ζεϊμπέκικα με Τζεμ-ΓΑΠ, και ΟΑ2004. Επειδή δεν έδωσαν στους πολλούς ώστε να φαίνεται η σπατάλη στα ΜΜΕ που κάλυπταν το φάγωμα από λίγους και εκλεκτούς, είναι σωστή ηπολιτική τους; Για να ξυπνήσουμε λίγο. Αλλά εδώ ψηφίσαμε τη χειρότερη συνέχεια του Πασόκ 15% του ενεργού πολιτικά πληθυσμού της χώρας. Και πριν μέρες βρίζαμε το πασόκ που διέλυσε τη χώρα. Δεν είμαστε καθόλου καλά ως λαός. Καμιά λογική στο τι θέλουμε και πως θα γίνει...

 16. μαγιστρος avatar
  μαγιστρος 03/07/2012 19:22:24

  παιδια ,το παιχνιδι εχει τελειωσει καταλαβετε το,παιζουμε τις καθυστερησεις και χανουμε 5-0,δε γυρναει με τιποτα...

 17. Νικολαος avatar
  Νικολαος 03/07/2012 19:49:01

  Απο που προκειπτει οτι εχει σαν στοχο την επαναδιαπραγματευση η κυβερνηση;μιας και στην προσφατη επιστολη του Σαμαρα προς τους εταιρους-δανειστες,δεν εκανε καμμια αναφορα,πολλα δε στελεχη της ΝΔ προσγειωνουν τον κοσμο που τους πιστεψε μιλοντας για τροποποιηση, ελαφρυνση και αλλα λογια ν'αγαπιωμαστε, εκτος αυτου επαναφερουν την απειλη της εξοδου απο το ευρω τη στιγμη που η φοροεπιδρομη που γινεται ειναι ανευ προηγουμενου και ολα αυτα εγιναν με τις ευλογιες και τις υπογραφες των δυο απο τους τρεις συγκυβερνοντες.

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ Νικολαος 03/07/2012 21:16:45

   Οι φοροεπιδρομές ήταν γνωστόν οτι θα ενσκήψουν μετά τις εκλογές (σκοπίμως καθυστέρησαν και τις φορολογικές δηλώσεις, για να ξεγελάσουν τους ανόητους, αλλά γι αυτό δεν υπάρχουνε πάντα οι ανόητοι;;;) η συγκυβέρνηση επίσης ήταν δεδομένη και σαφής, η...επαναδιαπραγμάτευση για όποιον διέθετε κοινόν νου, ώτα ανοικτά και δεχόταν τα απροκάλυπτα έξωθεν μηνύματα των τοκογλύφων, σαφώς μία αθώα και ευγενής πρόθεσή μας και μόνον, άρα, ας δούμε τι μπορεί να γίνει από εδώ και πέρα, γιατί κανένας που δεν ήθελε πολύ να ...παραπλανηθεί, δεν παραπλανήθηκε ποτέ αληθινά. Η αλήθεια, εκράυγαζε!!!!! Πάρα κάτω λοιπόν.... Τώρα τι γίνεται.

 18. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 03/07/2012 21:20:27

  Ε, ΟΧΙ Να ευχόμαστε να αναλάβει την καταστροφή μας ο ισοβίως ανεπάγγελτος μπουρδολόγος κ. Μάνος, που κατέχει όλες τις μαγικές συνταγές της ...ανάκαμψης, εξαφανίζοντας απλά και μόνον έναν ...ασήμαντο αριθμό μη αναγκαίων πολιτών!!! Έλεος πια....

 19. μήπως_όμως avatar
  μήπως_όμως 03/07/2012 22:29:32

  Πολύ σωστά τα λέτε: ΠΑΣΟΚ & ΔΗΜΑΡ υπονομεύουν τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να μη χρεωθούν μερίδιο του πολιτικού κόστους και να το επιρρίψουν ολόκληρο στη ΝΔ, παραβλέποντας έτσι το πραγματικό συμφέρον της χώρας. Με το χέρι στην καρδιά: μήπως όμως ακριβώς το ίδιο έκανε και η ΝΔ επί Παπαδήμου, απέχοντας από τις δυσάρεστες αποφάσεις και ελπίζοντας σε επίσπευση των εκλογών;

 20. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 03/07/2012 22:46:31

  Θερμή παράκληση προς καναλάρχες:

  Δεν μπορούμε να βλέπουμε πλεόν τη φάτσα του Βενιζέλου στα δελτία, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο πολιτικό πρόσωπο.
  Γιατί:

  Α) Πριν ένα μήνα το κόμμα του στις εκλογές βγήκε ΤΡΙΤΟ και καταϊδρωμένο με 12%.
  Β) Γιατί μονίμως κενολογεί, αερολογεί και δεν συμβάλει με τον λόγο του σε τίποτα.

  Ευχαριστώ...

 21. ΚΜ avatar
  ΚΜ 04/07/2012 15:41:00

  Έλεος πια με τον παπατζή τον Τζήμερο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.