01/12/2008 17:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τριγωνικές σχέσεις μοναχών και εταιρειών

Την άμεση σύνδεση των δύο offshore εταιρειών της Μονής Βατοπεδίου, Ρασαντέλ και Μαντέους, με τον όμιλο επιχειρήσεων του Θανάση Πάπιστα επιβεβαίωσε κατά τη σημερινή του κατάθεση στη Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ο Κύπριος επιχειρηματίας Άθως Κοϊρανίδης, ιδιοκτήτης της εταιρείας Μαντέους και οικονομικός σύμβουλος της Μονής Βατοπεδίου. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, η εταιρεία Madeus αγόρασε το 30% του Ομίλου Πάπιστα αντί 35 εκατ. ευρώ με κεφάλαια της Μονής. Επιπλέον, η εταιρεία Rassadel -επίσης με κεφάλαια της Μονής- μετέχει στο 30% της «Ανθεμιάδας». Σε ανακοίνωσή του, ο βουλευτής Μ. Καρχιμάκης υποστηρίζει ότι στο «τρίγωνο Πάπιστα- Μονής (μέσω RASSADEL και MADEUS), εμπλέκεται το υπουργείο Οικονομικών με σκανδαλώδεις μισθώσεις τριών ακινήτων στη Θεσσαλονίκη».

Εξάλλου, κατά την εξέτασή του στην Εξεταστική, ο κ. Βαρδάκος, νομικός σύμβουλος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου δήλωσε ότι η ΚΕΔ
εκτελούσε κυβερνητικές εντολές και συγκεκριμένα εντολές των κ.Μπασιάκου και του κ. Δούκα!

ΣΧΟΛΙΑ

 1. anonymous avatar
  anonymous 01/12/2008 17:07:10

  ΔΗΜΕΥΣΗ της εκκλησιαστικής περιούσιας για την αποπληρωμή του Δημόσιου χρέους!!

 2. σκανδαλοζαλισμενος avatar
  σκανδαλοζαλισμενος 01/12/2008 17:23:03

  @2 Τώρα μας έπεισες με το ατράνταχτο επιχείρημά σου...κι εμείς στην Μπανανία ζούμε...

 3. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 02/12/2008 03:43:09

  "ΧΑΣΑΜΕ ΤΗ ΜΠΑΛΑ. STOP"!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.