#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/10/2012 17:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τριγμοί στον κυβερνητικό συνασπισμό από τη σημερινή ψηφοφορίαΒαριά τραυματισμένη η κυβέρνηση, εισέρχεται στην διαβολοβδομάδα που θα κρίνει το μέλλον της, αν δηλαδή θα μπορέσει να περάσει το Μνημόνιο 3 και να διατηρηθεί στην εξουσία. Η σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή των 7 άρθρων για τις αποκρατικοποιήσεις προκάλεσε βαριές απώλειες στον κυβερνητικό συνασπισμό, προκάλεσε έντονες συγκρούσεις στα κόμματα και ειδικά στο ΠΑΣΟΚ οι πληροφορίες λένε ότι έχει δημιουργεί μέγα θέμα και δεν αποκλείονται εξελίξεις.

Η ήττα της κυβέρνησης, που είναι μήνυμα ότι ίσως τα πράγματα δεν εξελιχθούν όπως θέλουν την επόμενη εβδομάδα στη ψήφιση του πακέτου μέτρων, όπου θα περιλαμβάνονται και τα εργασιακά, προήλθε από την καταψήφιση δύο σημαντικών σημείων. Το πρώτο αφορούσε την τροπολογία που έβαζε στον ΕΟΠΥΥ τα ταμεία των δημοσιογράφων, γιατρών κ.λπ. Συγκεκριμένα η τροπολογία αφορά «διευκολύνσεις σε Δήμους και νομικά πρόσωπα τους για την αποπληρωμή των δανείων τους, την μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ ακινήτων του δημοσίου στο Ελληνικό, την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ των ευγενών ταμείων των γιατρών, δημοσιογράφων, των δικηγόρων, των μηχανικών και των τραπεζικών υπαλλήλων».

Η τροπολογία καταψηφίστηκε με 143 όχι και 136 ναι αλλά πίσω από το θέμα αυτό υπάρχει πολύ έντονο παρασκήνιο.

Η δεύτερη ήττα αφορά το άρθρο 4 το οποίο αφορά την κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ του ΤΕΕ. Στο συγκεκριμένο θέμα υπήρξε μεγάλο λάθος του προεδρείου το οποίο ανακοίνωσε αρχικά ότι το άρθρο πέρασε. Ωστόσο, απαιτούνταν οι μισοί από τους 293 παρόντες αλλά «ναι» ψήφισαν οι 146. Μετά από ένσταση των Ανξάρτητων Ελλήνων αποδείχθηκε ότι δεν πέρασε το άρθρο και αύριο θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Βεβαίως πέρασε το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις αλλά με σημαντικές απώλειες καθώς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σήκωσαν αντάρτικο και δεν άκουσαν τις χθεσινές προτροπές του προέδρου τους. Αλγεινή εντύπωση, που συζητήθηκε εντόνως, ήταν και το γεγονός ότι δεν πήγαν να ψηφίσουν οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να πνέουν μένα κατά του αρχηγού τους που ενώ ήταν στη Βουλή τους άφησε μόνους στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Εκεί όμως που έγινε πανικός ήταν με την τροπολογία για την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ όλων των λεγόμενων υγιειών ταμείων, μεταξύ αυτών και των δημοσιογράφων που όμως είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, χρηματοδοτείται δηλαδή με ίδιους πόρους και το αγγελιόσημο για το οποίο υπάρχει μεγάλη συζήτηση. Η τροπολογία καταψηφίστηκε από σύσσωμη την αντιπολίτευση, καθώς και 23 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που ακολούθησαν την επίσημη «γραμμή», ενώ υπερψηφίστηκε από το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, οκτώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και έναν της ΔΗΜΑΡ, που διαφοροποιήθηκαν από τα κόμματά τους. Στους 10 απόντες περιλαμβάνονταν και οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Η καταψήφιση της τροπολογίας αποτελεί την πρώτη σημαντική ήττα της κυβέρνησης και αναμένονται εξελίξεις. Το παρασκήνιο είναι ιδιαίτερα έντονο με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να συγκρούονται για το ποιος είχε την ευθύνη.

Το ένα σενάριο κάνει λόγο για μια τροπολογία η οποία ήρθε ξαφνικά «συστημένη» στον κ. Στουρνάρα ο οποίος και την ενέταξε συμφωνώντας πλήρως καθώς προφανώς είναι μνημονικιακή υποχρέωση να γίνουν όλα τα ταμεία ένα και στον ΕΟΠΥΥ. Αργά το βράδυ της Τρίτης επικράτησε χαμός μεταξύ των δημοσιογράφων, κηρύχθηκε απεργία διαρκείας και άρχισαν τα τηλέφωνα για τον ποιος έδωσε την τροπολογία. Το πρώτο σενάριο λέει λοιπόν ότι δόθηκε από την πλευρά της κυβέρνησης. Μετά το σάλο που προκλήθηκε, ωστόσο, οι πληροφορίες λένε ότι η ΝΔ αποφάσισε να αποσύρει ο κ. Στουρνάρας την τροπολογία ώστε αυτή να συζητηθεί και να ξανακατατεθεί αργότερα. Το πρωί σήμερα όμως το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε και με… αρχηγό τον Πάρη Κουκουλόπουλο, είπαν ότι θα καταψηφίσουν συνολικά το νομοσχέδιο αν αποσυρθεί η τροπολογία. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι τον κ. Κουκουλόπουλο στρίμωξαν οι τραπεζοϋπάλληλοι οι οποίοι ζήτησαν να μην υπάρξει εξαίρεση για τους δημοσιογράφους.

Από το ΠΑΣΟΚ ωστόσο έλεγαν ότι πίστευαν ότι θα αποσυρόταν η τροπολογία ενώ όταν αυτό δεν έγινε επικράτησε πανικός και ο καθένας ψήφιζε ότι ήθελε.

Η γραμμή της ΔΗΜΑΡ ήταν η καταψήφιση του άρθρου 2 και 3, στην ψήφιση του άρθρου 4 και «παρών» στην τροπολογία για τον ΕΟΠΥΥ. Ωστόσο, Βασίλης Οικόνομου διαφοροποιήθηκε ψηφίζοντας σε όλα «ναι».

Ο Πάρις Κουκουλόπουλος δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δηλώνει «παρών» στο άρθρο 4, ενώ καταψηφίζει την τροπολογία που αφορά στον ΕΟΠΥΥ. Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης ωστόσο ψήφισε «ναι» σε όλα, ενώ ο Συμεών Κεδίκογλου ψήφισε «ναι» στο άρθρο 4. Ο Μιχάλης Κασσής καταψήφισε το άρθρο 2 και δήλωσε «παρών» στο άρθρο 4. Η Άντζελα Γκερέκου διαφοροποιήθηκε από την γραμμή ΠΑΣΟΚ καταψηφίζοντας το άρθρο 3.

«Παρών» στο άρθρο 2 δήλωσε ο Θεόδωρος Παραστρατίδης του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Θάνος Μωραίτης καταψήφισε το άρθρο 2.  Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Μάρκος Μπόλαρης και Αχμέτ Χατζηοσμάν δήλωσαν «ναι» στην τροπολογία για τον ΕΟΠΥΥ. Ο Γιάννης Δριβελέγκας διαφοροποιήθηκε από το ΠΑΣΟΚ καταψηφίζοντας το άρθρο 3, ενώ ο Κώστας Τριαντάφυλλος δήλωσε παρών στα άρθρα 2 και 3. Ο Γιώργος Ντόλιος καταψήφισε το άρθρο 2 και υπερψήφισε την τροπολογία κρατώντας απόσταση από τη γραμμή του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Πύρρος Δήμας ψήφισε «ναι» σε όλα.

Μετά από όλο αυτό το μπάχαλο, το ΠΑΣΟΚ συγκάλεσε εκτάκτως για τις 7.30 την Κοινοβουλευτική του Ομάδα και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει. Θα ψηφιστεί το Μνημόνιο ή θα πέσει η κυβέρνηση. Αν την επόμενη εβδομάδα η ΔΗΜΑΡ μείνει και δηλώσει παρών στα εργασιακά θα χρειαστούν συνολικά στην κυβέρνηση 151 ψήφοι. Αν αποχωρήσει χρειάζεται πλειοψηφία 142 βουλευτών. Χωρίς της ΔΗΜΑΡ η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν 160 βουλευτές, ωστόσο, 5 πράσινοι βουλευτές έχουν δηλώσει ότι δε θα ψηφίσουν ενώ υπάρχουν κι άλλοι δύο υποψήφιοι. Ίσως η συνεδρίαση της Κ.Ο. να βγάλει εντολή για κομματική πειθαρχία κατά την επόμενη ψήφιση ώστε να «συνετιστούν» οι αντάρτες.

Όμως η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή σε κανένα κόμμα. Στη ΝΔ μπορεί να έχουν «μπετοναριστεί» όμως οι γκρίνιες δε λείπουν. Στο ΠΑΣΟΚ είναι υπό διάλυση ενώ η ΔΗΜΑΡ είναι χαμένη στο διάστημα. Και η κυβέρνηση στην κόψη του ξυραφιού.

Τέλος, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συγκάλεσε σύσκεψη με στενούς του συνεργάτες για να αξιολογήσει την κατάσταση, καθώς υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τις αντοχές της κυβερνητικής πλειοψηφίας ενόψει των δύσκολων ψηφοφοριών της ερχόμενης εβδομάδας.

Το μήνυμα που εκπέμπεται από το Μαξίμου είναι: ο καθένας αναλαμβάνει πλέον τις ευθύνες του – η χώρα ή θα σωθεί ή θα βουλιάξει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. vapan avatar
  vapan 31/10/2012 17:23:26

  Πέρασε; 293/2=147>146

 2. ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
  ΦΑΝΤΑΣΜΑ 31/10/2012 17:27:53

  Αναστάτωση προκάλεσε νωρίτερα η παρέμβαση του Πύρρου Δήμα, ο οποίος ζήτησε να διορθώσει την ψήφο του ..
  ΕΧΩ μεινει μαμακας!!!!!!!

 3. Karenin avatar
  Karenin 31/10/2012 17:33:39

  Ποιος να τολεγε μισο χρόνο πριν, ότι η ΝΔ με νύχια και δόντια θα προσπαθούσε να σώσει το Πασοκ απο την διάλυση....

  • Inno avatar
   Inno @ Karenin 31/10/2012 18:00:34

   μα αυτό δεν έγινε το καλοκαίρι με το δημοψήφισμα?

 4. gary1981 avatar
  gary1981 31/10/2012 17:34:12

  Έχουν "μπετοναριστεί" στη ΝΔ; Σίγουρα; Γιατί και το Φλεβάρη κάτι παρόμοια λέγαμε και μετά "ήρθαν οι μέλισσες"...

  • Karenin avatar
   Karenin @ gary1981 31/10/2012 17:38:31

   Δυστυχώς οι πασόκοι τους μετέφεραν τεχνολογία πως να εμβολιάζονται για ανάλογες περιπτώσεις.

 5. kotstak avatar
  kotstak 31/10/2012 17:36:50

  Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι καλό στο τόπο, με τη συμμετοχή αριστερών.

  Το καλύτερο που έχει να κάνει ο Σαμαράς, είναι να διαλύσει τη ΝΔ, να φτιάξει ένα σύγχρονο φιλελεύθερο κόμμα και να πάει σε εκλογές.

  • kotstak avatar
   kotstak @ kotstak 31/10/2012 17:45:39

   Εάν η προεκλογική του δέσμευση είναι:
   “Θα μειώσω 50% τον προϋπολογισμό του δημοσίου”
   Θα πάρει 60%.

   Εάν το κάνει, θα τον γράψει η ιστορία.
   Εάν δεν το κάνει, θα έχει την τύχη του Γιώργου.

   • Βασίλης Γκιώνης avatar
    Βασίλης Γκιώνης @ kotstak 31/10/2012 17:53:37

    Μράβο Κώστα!

    Εάν δεν μικρύνει το κράτος και το δημόσιο δεν γίνεται τίποτε!!!
    Είμαστε βαρέλι δίχως πάτο...

   • rasputin avatar
    rasputin @ kotstak 31/10/2012 17:58:02

    Δεν χρειάζεται να το διαλύσει για να κερδίσει τις εκλογές. Και έτσι να πάει , πάλι πρώτος θα είναι . Το θέμα είναι με ποιον θα συγκυβερνήσει . Το ίδιο πρόβλημα έχει βεβαίως και ο Σύριζα εάν πρωτεύσει .

    • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
     ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ rasputin 31/10/2012 20:44:13

     ΑΝ ΕΡΘΕΙ ΠΡΩΤΟΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ,ΔΕΝ ΘΑ
     ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΠΙΑ .

   • Μ.Γ avatar
    Μ.Γ @ kotstak 31/10/2012 19:27:20

    Ναι βρε παιδι μου, εχεις δικηο. Πρεπει να κλεισουν τα περισσοτερα νοσοκομεια, ιατρικα κεντρα,, σχολεια, ασυλα ανιατων, ερευνητικα κεντρα, η Εθνικη Βιβλιοθηκη, το Εθνικο Θεατρο, το καναλι της Βουλης, η ΕΡΤ, το Ιδρυμα Κοινωνικων Ερευνων και ενα σωρο αλλοι αχρηστοι οργανισμοι που επιβαρρυνουν τον φορολογουμενο. Μονο ετσι θα μπορεσει να σωσει η χωρα, ξαναγυρνωντας στην εποχη του χαλκου.

    • ΑΜΟΡΓΟΣ avatar
     ΑΜΟΡΓΟΣ @ Μ.Γ 31/10/2012 22:04:41

     ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΜΕΙΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠ'ΤΟΥΣ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ?

    • kotstak avatar
     kotstak @ Μ.Γ 01/11/2012 00:17:58

     " Πρεπει να κλεισουν τα περισσοτερα νοσοκομεια, ιατρικα κεντρα,, σχολεια, ασυλα ανιατων, ερευνητικα κεντρα, η Εθνικη Βιβλιοθηκη, το Εθνικο Θεατρο, το καναλι της Βουλης, η ΕΡΤ, το Ιδρυμα Κοινωνικων Ερευνων και ενα σωρο αλλοι αχρηστοι οργανισμοι που επιβαρρυνουν τον φορολογουμενο"


     Όλα αυτά μπορούν να λειτουργήσουν και με τα μισά χρήματα.
     Εάν δε λειτουργήσουν με τα μισά, σε λίγο δε θα λειτουργούν.
     Η εποχή των δανεικών τέλειωσε.


     Το δημόσιο είναι ένα μεγάλο ΑΛΤΕΡ.
     Ένα ΑΛΤΕΡ που το πληρώνουμε εμείς (όπως και το άλλο).
     Το ότι οι ΔΥ, δεν πάνε ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ μείωση μισθού 50%, σημαίνει πως δεν έχουν αντιληφθεί τίποτα. Ζουν στο παρελθόν.

     Ξυπνήστε γρήγορα, διαφορετικά σε λίγο θα πάτε στο 0.
     Το 0 δεν έχει προνόμια, δεν έχει εφάπαξ, δεν έχει συντάξεις. Έχει “κάδο”.
     Έχει “κάδο” γιατί είστε “προσβεβλημένοι” από το “σύνδρομο του ΑΤΜ”.

  • opa avatar
   opa @ kotstak 31/10/2012 18:35:15

   μη ξεχάσει να πάρει και την Ντόρα μαζί του.

  • DIMX avatar
   DIMX @ kotstak 31/10/2012 18:48:47

   πεστα ρε kotsak γιατι το ιδιο λεμε και μεις οι αριστεροι αλλα δεν μας δινετε σημασια .

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ kotstak 31/10/2012 19:03:07

   Αψογα !Αριστα 10 !Συμφωνω απολυτα !Αμην και ποτε να το κανει ο Σαμαρας !

 6. ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ avatar
  ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 31/10/2012 17:47:04

  "ο καθένας αναλαμβάνει πλέον τις ευθύνες του – η χώρα ή θα σωθεί ή θα βουλιάξει."

  Απο τον ΓΑΠ το εκλεψε αυτο...δεν θυμαμαι ποσες φορες το εχω ακουσει...

 7. Jim Bim avatar
  Jim Bim 31/10/2012 17:50:49

  Οποιος θέλει να λέει την γνώμη του για τα πολιτικά και οικονομικά θέματα και το δράμα που περνάει ο Ελληνικός λαός, είναι καλό να μας λέει το επάγγελμα του, την φορολογική του δήλωση και την διεύθυνση της μόνιμης κατοικίας του .... και τις καταθέσεις του ...

  • Jack Daniels avatar
   Jack Daniels @ Jim Bim 31/10/2012 20:48:09

   Το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων ξέχασες...

 8. ΘΟΔΩΡΟΣ Κ avatar
  ΘΟΔΩΡΟΣ Κ 31/10/2012 17:53:42

  ΄΄ Μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση (Μάο τσε Τούνγκ).''

 9. Νίκος avatar
  Νίκος 31/10/2012 17:54:46

  Δεν πειράζει παιδιά, θα επέμβει η τρόικα και θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους.
  Ειδικότητά τους ...
  Τέλος τα ασφαλιστικά ταμεία με τα λεφτά των άλλων. Δικηγόρε θες ασφάλεια; Από το ποσοστό της αμοιβής σου θα πληρώνεις και το ταμείο σου. Δεν κόβεις απόδειξη; Τίποτα δεν θα πηγαίνει και στο ταμείο σου....

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Νίκος 01/11/2012 09:48:29

   Τι άλλη μπούρδα θα διαβάσουμε; Αγαπητέ Νίκο, επειδή προφανώς δεν ξέρεις, σε ενημερώνω πως οι ελεύθεροι μαχόμενοι Δικηγόροι πληρώνουμε ΟΛΕΣ τις ασφαλιστικές εισφορές από την τσέπη μας. Τι είναι αυτά που λες;

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 01/11/2012 09:51:24

    Το Ταμείο μας δεν επιδοτείται από το κράτος. Αντίθετα εμείς σε όποια πράξη κάνουμε, πέραν των ετήσιων εισφορών, πληρώνουμε και κολλάμε ένση μα των Ταμείων μας, ενώ παράλληλα σε κάθε πράξη επίσης ακουμπάμε ζωντανό χρήμα στο κράτος με τον άμεσα πληρωτέο φόρο επί κάθε γραμματίου, που μας παρακρατούν και το λεγόμενο "μεγαρόσημο".

    • Νίκος avatar
     Νίκος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 01/11/2012 15:38:58

     Το γραμμάτιο το πληρώνει ο πελάτης του δικηγόρου ναί ή όχι; Αν η αμοιβή εξαντλείται στο γραμμάτιο έχει καλώς. Συμβαίνει πολλές φόρες αυτό Φαήλο; Σε μια δίκη, η αμοιβή του δικηγόρου συνίσταται μόνο στο γραμμάτιο;
     Να καταργηθούν όλες οι κρατήσεις υπερ ταμείου Νομικών, αλλιώς ας μπεί και ένας φόρος 1% σε όλες τις συναλλαγές υπερ ΕΟΠΥΥ.

   • H pena tis logikhs avatar
    H pena tis logikhs @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 01/11/2012 10:17:18

    ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ
    Αποτέλεσμα Τεχνικού Ελέγχου του Ακινήτου
    Αποτέλεσμα Νομικού Ελέγχου του Ακινήτου

    Γιατί πλήρωσε και πληρώνει ο λαουτζίκος τα πρόστιμα που νομοθέτησαν βουλευτές δικηγόροι και μηχανικοί για ημιυπαίθριους χώρους εφόσον Μηχανικοί και Δικηγόροι τα είχαν εγκρίνει όλα ως νόμιμα ; Δεν επιμερίζεται η ευθύνη ;


    Επίσης : Το ελάχιστο όριο της αμοιβής του δικηγόρου κάθε συμβαλλόμενου μέρους για τη σύνταξη συμβολαιογραφικής πράξης, προσδιορίζεται βάσει της αναγραφόμενης στο συμβόλαιο αξίας του αντικειμενικού της πράξης και διαβαθμίζεται ως εξής....Πέραν του ποσού της ελάχιστης δικηγορικής αμοιβής της κάθε πράξης, η οποία προκαταβάλλεται στα ταμεία του Δικηγορικού Συλλόγου της περιφέρειας, όπου συντάσσεται το συμβόλαιο, ο δικηγόρος του κάθε συμβαλλόμενου, δικαιούται να ζητήσει επιπλέον αμοιβή, το ύψος της οποίας καθορίζει ο ίδιος, για την παράσταση του κατά τη σύνταξη του συμβολαίου..Συντεχνία η όχι ;


    Μην αναφέρουμε πόσες πράξεις μπορούσαν να γίνουν πολύ απλά με μια διοικητική πράξη από ένα γραφείο σε μια πολεοδομία η ένα Δήμο αλλά έχει κατοχυρώσει η συντεχνία των δικηγόρων παράλογους νόμους που υποχρεώνουν τους πολίτες να προσφεύγουν σε δικαστήρια καταβάλλοντας τα παράβολα στο ταμείο Νομικών ,πάμπολλες ακόμη παρόμοιες περιπτώσεις μπορούν να αναφερθούν.

 10. Βασίλης Γκιώνης avatar
  Βασίλης Γκιώνης 31/10/2012 17:58:13

  Δεν πέρασαν τα άρθρα...
  Νίκησαν τα συνδικάτα και οι συντεχνίες (γιατροί, δικηγόροι, δημοσιογράφοι) μέσω των βουλευτών που "ελέγχουν"...
  Να μην αλλάξει τίποτε δηλαδή...
  Να μείνουν ως έχουνε τα ταμεία, οι επαγγελματικοί "κλάδοι" και φυσικά οι ΔΕΚΟ να διατηρήσουν τους εργαζόμενους που έχουν, οι οποίοι κόπτοντε για το "δημόσιο χαρακτήρα" ώστε να συνεχίζουνε να εργάζοντε νυχθημερόν για το καλό του Έλληνα πολίτη...

  • bill avatar
   bill @ Βασίλης Γκιώνης 31/10/2012 20:06:34

   ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ....ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ,ΨΑΞΟΥ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ....

 11. Aris. A avatar
  Aris. A 31/10/2012 18:32:58

  Από την αρχή αυτής της κρίσης καθημερινά αποδεικνύεται ότι η χώρα δεν έχει στοιβαρή και ικανή πολιτική, επιχειρηματική, συνδυκαλιστική και πνευματική ηγεσία που θα την οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση.

  Δέστε τι συμβαίνει με την επιχειρηματική και δημοσιογραφική ελίτ της χώρας πόσο ερασιτεχνικά και κοντόφθαλμα κινείται.

  Φαγώθηκαν να δημιουργηθούν κυβέρνησεις συνεργασίας πιστεύοντας ότι έτσι θα περνάνε και θα εφαρμόζονται τα μέτρα ποιο εύκολα.

  Κόντυναν ΝΔ και Πασόκ κα ενίσχυσαν τρίτους συνδυασμούς.

  Αποτέλεσμα η χώρα να κρέμεται στα χέρια και στις ιδεοληψίες τύπου Κουβέλη Ψαριανού και λοιπά.

  Ο ορισμός του αδιεξόδου είναι όταν κάθε επόμενη κίνηση σε φέρνει σε χειρότερη θέση από την προηγούμενη.

  Είμαστε σε αδιέξοδο.

  Και η καλύτερη λύση να υπάρχει για το ελληνικό πρόβλημα δεν υπάρχουν οι άνθρωποι να την εφαρμόσουν.

  • Silence t. avatar
   Silence t. @ Aris. A 31/10/2012 20:29:03

   Άψογος ....

 12. kairoskopos avatar
  kairoskopos 31/10/2012 18:37:30

  ...Τρία πουλάκια κάθονταν, στην άκρη στο ποτάμι(στη γωνία Β. Σοφίας και Αμαλίας στην περίπτωσή μας). Τώρα μένει να δούμε αν τα πουλάκια αυτά αποδειχθούν κουκουβάγιες ή μπούφοι..
  Οι ως τώρα ενέργειές τους μάλλον σε μπούφους παραπέμπουν, αλλά ας περιμένουμε να δούμε και το τέλος του έργου.
  Μπορεί να είναι ένα από εκείνα τα καθαρόαιμα "Αμερικάνικα" happy end ή ένα πεσιμιστικό, υπορεαλιστικό "Ευρωπαϊκό" τέλος.
  Οψόμεθα....

 13. Α avatar
  Α 31/10/2012 18:44:19

  Κανείς δεν μπορεί να σε σώσει αν δεν θέλεις ο ίδιος να σωθείς.
  Αν ο λαός δεν θέλει, δεν κατανοεί δεν ξέρω κι εγώ , αν οι πατέρες του έθνους σφυρίζουν ανέμελα στους διαδρόμους και στο καφενείο της βουλής, αυτό το ρημάδι το καράβι πως θα κυβερνηθεί;
  Και κάπου εδώ θα γραφτεί το τέλος της ιστορίας μιας χώρας που την λέγανε Ελλάδα ...
  Έχετε γειά βρυσούλες, ας χορέψουμε όλοι μαζί το χορό του Ζαλόγγου....

 14. giorgos avatar
  giorgos 31/10/2012 18:46:01

  "Σκλάβος είναι όποιος περιμένει να έρθει κάποιος να τον σώσει " Ezra Pound

 15. GreekInLux avatar
  GreekInLux 31/10/2012 18:51:04

  Αφού σπεύδετε να καληνυχτίσετε το Σαμαρά υπονοώντας ότι θα μας αφήσει χρόνους που κολλάει η καταστροφή του Έλληνα; Αυτή θα γινόταν με τα μέτρα έτσι δεν είναι; Τα μέτρα λοιπόν μπορεί και να μην περάσουν, να γίνουν εκλογές και να μας έρθει ο αγαπημένος Αλέξης που θα μας απαλλάξει και από τρόικες και από μνημόνια και να φέρει τα λεφτά και να μας σώσει γενικώς και αορίστως ανορθώνοντας και πάλι το χαμένο μας εθνικό φρόνιμα και την πληγωμένη εθνική μας υπερηφάνεια. Μην βιάζεστε λοιπόν… κρατήστε τις καληνύχτες σας για κάποια στιγμή αργότερα… θα σας χρειαστούν.

  • H pena tis logikhs avatar
   H pena tis logikhs @ GreekInLux 31/10/2012 19:25:43

   “Τα μέτρα λοιπόν μπορεί και να μην περάσουν”

   Τα μέτρα εφόσον δεν αφορούν τις επαγγελματικές συντεχνίες των βουλευτών μας μια χαρά θα περάσουν ,ότι θίγει αυτούς και το περιβάλλον τους φυσικά και δεν θα αφήσουν να περάσει !.

 16. NIKOS avatar
  NIKOS 31/10/2012 18:52:41

  Πράγματι, όλα τα καλά σε αυτό τον τόπο τα έχουν κάνει τα κεντροδεξιά κόμματα εξουσίας και τα κακά τα αριστερά κόμματα. Θύμισε μας μόνο πότε ακριβώς κυβέρνησε η αριστερά από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους;
  Σίγουρα έχει και αυτή κάποιες ευθύνες αλλά μην μας τρελλάνεις και τελείως. Η σημερινή σήψη & διαφθορά, η εξαθλίωση που έχει υποστεί η Ελληνική οικογένεια είναι αποτελέσματα των κεντροδεξιών ΚΑΙ ΜΟΝΟ κυβερνήσεων.
  Εκτός και αν θεωρείς τον ΑΓΠ, τον Σημίτη και τον ΓΑΠ αριστερούς (εδώ γελάνε πολύ)

  • kotstak avatar
   kotstak @ NIKOS 01/11/2012 01:12:29

   Συντέλεσε στο να μην υπάρχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια;
   70δις χρέος λόγω της μη ύπαρξης ιδιωτικών πανεπιστημίων.

   Συντέλεσε ώστε να κλείσουν τα εργοστάσια;
   100 δις χρέος επειδή έκλεισαν τα εργοστάσια.

   Αριστεροί επιχειρηματίες δεν ήσαν αυτοί που έκαναν τα σκάνδαλα;
   Αριστεροί επιχειρηματίες δεν ήσαν αυτοί που έκαναν την κομπίνα στο χρηματιστήριο;

   Αριστεροί δεν είναι όλα τα παράσιτα του δημοσίου;
   100 δις είναι το χρέος που φορτωθήκαμε για να πληρώνουμε τα προνόμιά τους.

   Προνόμια που απέκτησαν εκβιαστικά με τη συμπαράσταση της αριστεράς. Τα “ψίχουλα” τα ξέχασες;
   Τα παράσιτα έπαιρναν 5.000 το μήνα και οι αριστεροί απεργούσαν διεκδικώντας αυξήσεις μεγαλύτερες του 4% λέγοντας: “αυτά είναι ψίχουλα”

   Όλα τα σκάνδαλα που έγιναν επί ΠΑΣΟΚ, η αριστερά τα γνώριζε.
   Δεν τα σταμάτησε. "Πούλησε" τη σιωπή της, με αντάλλαγμα διορισμούς στο δημόσιο.
   Έτσι εξηγώ εγώ, το ότι, αν και δεν κυβέρνησε, όλοι οι αριστεροί είναι διορισμένοι στο δημόσιο και στις ΔΕΚΟ.

   Η διαφθορά στο δημόσιο οφείλεται αποκλειστικά στο ότι η πλειοψηφία των ΔΥ είναι αριστεροί και αλληλοϋποστηρίζονται.
   “έλα μωρέ, δικός μας είναι, καλός σύντροφος είναι”

   Όταν ένα καράβι πάει προς τα βράχια, επειδή ένας βομβιστής έβαζε βόμβες, δεν δικαιούται ο βομβιστής να διαμαρτύρεται στον καπετάνιο.
   Να διαμαρτυρηθούν οι επιβάτες, γιατί ο καπετάνιος αφήνει ασύδοτο το βομβιστή, έχει νόημα.
   Πρέπει να έχει πολύ θράσος ο βομβιστής, εάν πάει στον καπετάνιο και του πει:
   “εσύ είσαι ο καπετάνιος, εσύ φταις, δεν έπρεπε να με αφήνεις να βάζω “βόμβες”.

   Ο “βομβιστής” στην Ελλάδα ήταν (και είναι) η αριστερά.
   Η ελληνική αριστερά επεδίωξε την καταστροφή της Ελλάδας, γιατί έτσι, νόμιζε, πως θα αποδείκνυε πως ο καπιταλισμός είναι κατώτερο κοινωνικοοικονομικό σύστημα.

   • NIKOS avatar
    NIKOS @ kotstak 01/11/2012 09:07:39

    Όπα κόψε κάτι γιατί μου θυμίζεις το ανέκδοτο με τους κυνηγούς. Έχεις υπ' όψη σου καμία τέτοια μελέτη, γιατί τις πολλές κατοσταριές δις που αναφέρεις;
    Για ποια πανεμιστήμια μιλάς, τα ιδιωτικά ΙΕΚ που πουλάνε φούμαρα με ψεύτικα master πουλώντας φρούδες ελπίδες σε απελπισμένους νέους;
    Δύο εργοστάσια έκλεισαν λόγω της αδιαλλαξίας των συνδικαλιστών ( Goodyear Θεσσαλονίκης και Pirelli Πάτρας) - 100 δις πολλά δεν είναι;
    Αριστερός ο Κόκκαλης που ο Μητσοτάκης του υπέγραψε το ξυστό την ημέρα που ο Συμπιλίδης τον έριχνε; Αριστερός ο Λαναράς με τα θαλασσοδάνεια - ψάξε λίγο τις συγγένειες του. Αριστερός ο εθνικός εργολάβος Μπόμπολας με τα τσάμικα του Σουφλιά; Αριστερός ο Πρινιωτάκης των δομημένων; Αριστερός ο Λάτσης που του χάρισε ο Στουρνάρας καμιά 250αριά μύρια πριν 15 μέρες με το Athens Metro Mall; κλπ κλπ κλπ
    Έστω ότι τα γνώριζε η Αριστερά, η Δεξιά πόσους έκλεισε φυλακή; Μέχρι συγκυβέρνηση έκανε η Αριστερά (ιστορικό λάθος για μένα) για να μπουν οι κλέφτες φυλακή. Τι έγινε με το ΧΑ και τους Ολυμπιακούς αγώνες, που είναι οι κλέφτες οεο;
    Όλοι οι αριστεροί στο δημόσιο; Πολύ πετυχημένο. Σαράντα χρόνια τώρα οι δεξιοί και ΠΑΣΟΚοι υπουργοί και βουλευτές διόριζαν μόνο αριστερούς στο δημόσιο; Δεν έχεις ακούσει για πράσινα και γαλάζια παιδιά τίποτα; Για κλαδικές μήπως; Μάλλον ήρθες προσφατα σε αυτή την χώρα, δεν εξηγείται αλλοιώς.
    Τέλος στο επιχείρημα με τον βομβιστή, βομβιστής είναι η αριστερά; Τουλάχιστον αστείο. Δεν υπάρχει βομβιστής, αδέξιοι και ατζαμήδες είναι οι εκάστοτε κυβερνήτες και πλήρωμα.
    Και κάτι τελευταίο. Η μοναδική εξεταστική για το μνημόνιο που μας έταξε ο ΑΣ που είναι; Γιατί ο Μειμαράκης κολλυσιεργεί στην πρόταση των προδοτών αριστερών; Γιατί δεν τους κλείνει φυλακή όπως μας έταξε προεκλογικά;

 17. GEORGE SPOROS avatar
  GEORGE SPOROS 31/10/2012 18:52:42

  Σημεία των καιρών ....
  Η ¨επάρατος δεξιά¨ να ψηφίζει την εξωμοίωση των ταμείων όλων των Ελλήνων ανεξαιρέτως και οι ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ που μας ζάλιζαν όλα τα χρόνια υπερ της ισότητας και της ισονομίας, να ψηφίζουν υπέρ της διατήρησης των ευγενών ταμείων, υπερ της διατήρησης του ¨συστήματος¨ των ΜΜΕ.
  Βρε πως αλλάζουν οι καιροί...

 18. metanastis avatar
  metanastis 31/10/2012 18:53:27

  Ε όχι και τα "ευγενή" ταμεία μαζί με τα άλλα... Τι" ευγενή" θα ήταν τότε;

 19. xzetta avatar
  xzetta 31/10/2012 18:59:46

  ολοι είμαστε ίσοι, εκτός από τους δημοσιογράφους, τους μηχανικούς, τους δικηγόρους, τους συμβολαιογράφους, τους Δ/Υ, τους τους γιατρούς, τους φαναρτζήδες, τους αεριτζήδες, και μερικές δεκάδες ευγενή επαγγέλματα ακόμη. ρε ουστ.

 20. axis avatar
  axis 31/10/2012 19:06:20

  Θα ήθελα να ξέρω τι ποσοστό από αυτούς που ψήφισαν τη ΝΔ τον Ιούνιο στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση και τα μέτρα που αυτές τις μέρες προσπαθεί να περάσει.

  • opa avatar
   opa @ axis 31/10/2012 21:43:37

   το μισό.

  • Tassos avatar
   Tassos @ axis 31/10/2012 23:14:24

   Μην δεις τον Σαμαρά με κανα 40άρι και ψάχνεσαι. Και πας να κάνεις παρέα τον καϋμμένο που πίστευε ότι θα βγει πρωθυπουργός (στο θολωμένο του μυαλό).

 21. Νίκος avatar
  Νίκος 31/10/2012 19:16:55

  Τώρα θα φταίει η Μέρκελ για την τμηματική καταβολή ;

 22. H pena tis logikhs avatar
  H pena tis logikhs 31/10/2012 19:24:43

  "Τα μέτρα λοιπόν μπορεί και να μην περάσουν"

  Τα μέτρα εφόσον δεν αφορούν τις επαγγελματικές συντεχνίες των βουλευτών μας μια χαρά θα περάσουν ,ότι θίγει αυτούς και το περιβάλλον τους φυσικά και δεν θα αφήσουν να περάσει !.

 23. Κώστας avatar
  Κώστας 31/10/2012 19:25:29

  Το τρικομματικό πείραμα έλαβε τέλος,πάμε για άλλα!

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Κώστας 31/10/2012 20:46:57

   ΠΙΑ ΑΛΛΑ ? ΟΙ ΣΥΡΙΖΟΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ?

 24. Tsol avatar
  Tsol 31/10/2012 19:27:49

  Σίγουρα θα έρθει το τέλος, όχι της ελλάδας όμως, της γραικυλίας. Διότι ελλάδα έπαψε να υπάρχει από το 1980 και μετά. Το δαιμόνιο του έλληνα έγινε λαμογιά, το φιλότιμο μεταλλάχτηκε σε ρουφιανιά και ωχαδερφισμό, το πνεύμα έπαψε να είναι πεδίο δόξης λαμπρό για τον έλληνα και αναδείχθηκε το γλύψιμο σε εθνικό μας σπορ, έπαψε ο έλληνας να θέλει να κερδίζει το ψωμί του από τον ιδρώτα του αλλά να του το εξασφαλίζουν άλλοι χωρίς να κάνει τίποτα αυτός. Όλα αυτά έγιναν για να μας κάνουν συνένοχους και να εμφανιστούν τύποι σαν τον πάγκαλο για να μας πούνε ότι μαζί τα φάγαμε, αυτοί την μπριζόλα βέβαια και μεις τα ψίχουλα, αλλά μαζί. Θα πεινάσουν και μακάρι να πεινάσουν οι κομματικοί στρατοί, όλοι οι βολεμένοι κρατικοδιαιτοι επιχειρηματίες-εργατοπατέρες-δημοσιογράφοι-καναλάρχες-π0λιτικοί-τραπεζίτες- συγγενείς΄και συνεργάτες πολιτικών, μαζί τους και εμείς ο απλός λαός. Μπορεί να έχει και πλάκα πάντως, στο κολωνάκι δεν θα σερβίρουν καφέ βιενουά με σαντιγύ και κανέλα από πάνω αλλά ελληνικό καφεδάκι γλυκίβραστό.
  Μακάρι να έφτιαχνε ο σαμαράς ένα σύγχρονο φιλελεύθερο κόμμα, με την πολιτική όμως που ακολουθεί, μάλλον νεοφιλελεύθερο θα ήταν το καινούριο κόμμα και όποια δέσμευση και αν έκανε πάνω από 15% δεν πρόκειται να πάρει, πολύ περισσότερο τώρα που έχει λιώσει κι όλας η καραμέλας της παραμονής μας στην ευρώπη. Για ποια ευρώπη μιλάμε?? Των μισθών Κίνας και των ανύπαρκτων εργασιακών δικαιωμάτων της ανύπαρκτης δημόσιας υγείας ??? Η μήπως την ευρώπη των εσόδων από τις διαφορές των επιτοκίων δανεισμού ο έλληνας και ο ισπανός να πεινάνε και ο γερμανός με τον αυστριακό να πλουτίζουν εις βάρος τους??
  Το ρεζουμέ είναι ότι ναι, κάναμε λάθη σαν χώρα και σαν λαός, η λύση δεν είναι όμως να μας κόψουν το κεφάλι και να περιμένουμε όλοι μαζί να ξαναφυτρώσει. Διότι αυτό γίνεται την τελευταία τριετία. Ποιος αδαείς θα το δεχόταν αυτό?? προφανώς και θα κόψει κάτι άλλο αν είναι απαραίτητο για να επιβιώσει.

 25. Μ.Γ avatar
  Μ.Γ 31/10/2012 19:29:39

  Eχεις δικηο. Να πεθανει επιτελους η κατσικα του γειτονα.

  • anideos avatar
   anideos @ Μ.Γ 01/11/2012 04:17:24

   Oxi να μην πεθανει.
   Κατσικια ομως για ολλους και εχων δυο χιτωνες...

 26. GN avatar
  GN 31/10/2012 19:30:18

  Επιτέλους η Ελλάδα είναι Ένα βήμα πριν εισέλθει στον αντιμνημονιακό παράδεισο. Οι ...πατριωτικές δυνάμεις θα νικήσουν!!!

 27. Kώστας ΜΠ avatar
  Kώστας ΜΠ 31/10/2012 19:32:48

  "Εγκρίθηκε την Τετάρτη από το κοινοβούλιο της Πορτογαλίας ο προϋπολογισμός του 2013 που περιλαμβάνει σκληρά μέτρα λιτότητας και από τις μεγαλύτερες αυξήσεις φόρων στην ιστορία της χώρας, αποφεύγοντας επί του παρόντος μια πολιτική κρίση που θα έθετε σε κίνδυνο την εκταμίευση της επόμενης δόσης διασωθείσας χώρας.
  Η ψήφιση των μέτρων ωστόσο, που σηματοδοτεί άλλον έναν χρόνο σκληρής λιτότητας, ενίσχυσε την κοινωνική δυσαρέσκεια, με τους Πορτογάλους να έχουν προγραμματίσει διαδήλωση αργότερα έξω από τη Βουλή. Σημειώνεται ότι η Πορτογαλία εισέρχεται στον τρίτο χρόνο ύφεσης το 2013, ενώ οικονομολόγοι προειδοποιούν πως οι μεγάλες αυξήσεις φόρων που σχεδιάζει θα εμβαθύνουν την κρίση.
  Παρά τις αντιρρήσεις πολλών βουλευτών, τα δύο κόμματα της κυβέρνησης συνασπισμού ψήφισαν τελικά τα σκληρά μέτρα του προϋπολογισμού που προβλέπουν, εκτός των άλλων, αυξήσεις φόρων ύψους 4,3 δις. ευρώ σε περικοπές δαπανών 1 δις. ευρώ.
  «Δεδομένης της κρίσιμης κατάσταση την οποία αντιμετωπίζει η χώρα, δεν μπορούμε να αντέξουμε μια πολιτική κρίση», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Paulo Portas"

  Όταν-και αν- θα μείνουμε εμείς με τον μουτζούρη (βαδίζοντας ως το ρεντίκολο της υφηλίου πάλι για εκλογές, χώρα τσίρκο που κάνει κάθε 1 με 2 χρόνια εκλογές...)και θα κοιτάμε τους άλλους μέσα, να μην τα ρίχνουμε στο "σύστημα" και στους "άλλους" γενικώς. Όσοι με μοναδικά κωμικό τρόπο αρνούνται να υποδείξουν μία εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης για τα δεκάδες δις που χρειαζόμαστε( και έχουμε ακούσει όλες τις φαιδρότητες από Τσάβες και Πούτιν, μέχρι "τα μολύβια κάτω") , όσοι αρνούνται να καταλάβουν ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν πως οι περικοπές μέχρι και σήμερα δεν γίνονται για το χρέος(δηλαδή για τους "τοκογλύφους" του 2,5% επιτόκιο) , αλλά για το έλλειμμά μας και άρα περικοπές θα γίνουν με κάθε κυβέρνηση και με οιοδήποτε νόμισμα(και μάλιστα αγριότερες με δραχμή), φέρουν την ευθύνη για το αδιέξοδο και τα επακόλουθά του. Και θα είναι δακτυλοδεικτούμενοι. Το ωσαννά θα γίνει σταύρωσον ενώπιον του άδειου ATM και ο ελληναράς του αντιμνημονίου θα ουρλιάζει πάλι "κατάρα σε όσους μας χρεοκόπησαν", θα καταριέται τον εαυτό του ο καψερός που έχει πιστέψει/πει/γράψει ότι τάχα μου αντιμνημονιακή παπαριά τον τάισαν όσοι(πολιτικοί, μμε , παρακμιακά blogs) του αποκρύπτουν πως περικοπές επώδυνες και αιματηρές γίνονται γιατί δεν βγαίνουμε, γιατί τζάμπα δανεικά τέλος, γιατί δεν ζούμε από τα δικά μας. Εξαιρούνται βέβαια οι έξυπνοι που πουλάνε αντιμνημόνιο με λεφτά στο εξωτερικό. Αυτοί κάνουν απλά business.

  • Καβαλιώτης avatar
   Καβαλιώτης @ Kώστας ΜΠ 31/10/2012 20:39:16

   1. Εκλογές, στην κατάσταση που βρισκόμαστε, δεν πρέπει να γίνουν.
   Άλλο όμως αυτό και άλλο το ότι όποιο κράτος κάνει συχνά εκλογές γίνεται "το ρεντίκολο της υφηλίου". H Ιταλία μεταπολεμικά έκανε σχεδόν κάθε χρόνο εκλογές και κανείς δεν σκέφθηκε να την προσάψει αυτόν τον χαρακτηρισμό. "Ρεντίκολα της υφηλίου" είναι κυρίως όσα κράτη δεν κάνουν καθόλου εκλογές.
   2. Το πρόβλημα δεν είναι ότι γίνονται περικοπές. Οι περισσότερες από όσες γίνονται είναι αναγκαίες, ενώ δεν γίνονται και άλλες που είναι επίσης αναγκαίες.
   Το πρόβλημα είναι ότι η οικονομία βουλιάζει με τέτοια ταχύτητα, ώστε όσες περικοπές και αν κάνουμε, θα χρειάζονται και νέες. Φαύλος κύκλος δηλαδή.
   3. "Tζάμπα δανεικά τέλος". Πότε τα δανεικά ήταν τζάμπα? Αν ήταν "τζάμπα", το χρέος μας δεν θα είχε φτάσει εκεί που έφτασε.
   4. Τέλος, ως προς τις "αντιμνημονιακές παπαριές", στις οποίες αναφέρεστε, διερωτώμαι αν το antinews είναι ο καταλληλότερος χώρος έκφρασης για κάποιον που πιστεύει ότι οποιαδήποτε κριτική στην μνημονιακή πολιτική είναι "παπαριά" (για να μην αναφερθώ στον ίδιο τον ΑΣ και ανοίξουμε μεγάλη κουβέντα για το τί θεωρούν ορισμένοι νεοδημοκράτες "παπαριά" και τί όχι, προ και μετά κυβέρνησης Παπαδήμου).

   • Καβαλιώτης avatar
    Καβαλιώτης @ Καβαλιώτης 31/10/2012 21:15:28

    ...να "της" προσάψει...

  • kimoliatisa avatar
   kimoliatisa @ Kώστας ΜΠ 31/10/2012 20:46:47

   Οποιος θέλει να λέει την γνώμη του για τα πολιτικά και οικονομικά θέματα και το δράμα που περνάει ο Ελληνικός λαός, είναι καλό να μας λέει το επάγγελμα του, την φορολογική του δήλωση και τις καταθέσεις του …

   • (Α)θανάσης avatar
    (Α)θανάσης @ kimoliatisa 31/10/2012 21:47:58

    Τι νούμερο παπούτσι φοράει, να μας το λέει:

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ (Α)θανάσης 01/11/2012 09:53:00

     45

   • Tassos avatar
    Tassos @ kimoliatisa 31/10/2012 23:16:05

    Να στα πω εγώ να μην κουράζεσαι, ποιοί είναι αυτοί που εννοείς: Δημόσιοι υπάλληλοι και Τραγκο-κουρήδες.

    • tas avatar
     tas @ Tassos 31/10/2012 23:29:30

     μη βάζεις στοιχημα

 28. panos avatar
  panos 31/10/2012 19:47:08

  Το θεατρο του παραλογου απο τους δηθεν αριστεροσοσιαλιστες του κ@@ου. Οι ευνοουμενοι του παρασιτικου κρατους και του παλαιου πολιτικου και οικονομικου καθεστωτος, κανουν οτι ειναι δυνατον για τα κεκτημενα τους και εκμεταλευονται τα προβληματα της κοινωνιας. Ας ψαχτουν οι δηθεν προοδευτικοι γιατι χρεοκοπησε το μεταπολιτευτικο μοντελο της σοβιετιας. Πλεον η χωρα μπουχτησε απο τα ..........καρναβαλια και τους δηθεν αντιστασιακους του κ@@ου που για να υπερασπιστουν τα κεκτημενα απο τα ........πελατακια τους ριχνουν στον καιαδα τη χωρα

 29. Σταράτα avatar
  Σταράτα 31/10/2012 20:35:24

  O γαπ είναι εδώ .νά μέ θυμάστε εμένα.τό παιδί παίζει καλά εντός καί εκτός.εαν δέν πάρει αυτό πού θέλει έτσι θά είμαστε.οι πολιτικοί τού αντίπαλοι είναι λίγοι μπροστά του.έμ τόσα παράσημα εύκολα νομίζει κανείς οτί τά παίρνει

 30. Ασοβαρος avatar
  Ασοβαρος 31/10/2012 21:04:13

  Ευχαριστα νεα, η πιεση που ασκει ο λαος φερνει αποτελεσματα.
  Αντε με το καλο να μην περασουν τα μετρα και να πεσει η κυβερνηση.

  • GEORGE SPOROS avatar
   GEORGE SPOROS @ Ασοβαρος 31/10/2012 23:44:58

   ποια πίεση και ποιος λαός ρε έρμε κακομοίρη που κοιμάσαι τον ύπνο του δικαίου;
   Ξέρεις από που ασκείται η ¨πίεση¨ ή μαλλον η προπαγάνδα;
   Από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ που σου έκαναν το μυαλό κουρκούτι...
   Αλλά που θα πάει θα ξυπνήσει ο κόσμος, ίσως κι΄εσύ.

 31. η Dimi avatar
  η Dimi 31/10/2012 21:06:27

  Οπου γκλόμπαλ των πανάσχετων, κι ο βουλιαγμένος μέσα.
  Στα λόκαλ κομπλάρει και κλατάρει.
  Eυτυχώς για τον πλανήτη, μετά απ΄αυτόν, έσπασε το καλούπι.

 32. skopelosnews avatar
  skopelosnews 31/10/2012 21:13:41

  ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

 33. Panagiotis avatar
  Panagiotis 31/10/2012 21:23:19

  Οποιος ζουσε τα τελευτια 30χρονια στην Ελλαδα και εβλεπε τι εκανε καθε φορα που αναλαμβανε μια νεα κυβερνηση με τα σκανδαλα της προηγουμενης .
  Τα συγκαλυπτε .
  Δεν ειναι νεο το φαινομενο .

  • Graikοs avatar
   Graikοs @ Panagiotis 01/11/2012 18:22:31

   δυο κομματα κυβερνησαν τον τοπο, ετσι οπως το θετεις ενας κινεζος θα καταλαβει αλλα...

 34. ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
  ΦΑΝΤΑΣΜΑ 31/10/2012 21:40:38

  Η ΠΟΕΣΥ αναφέρει:

  «Σημαντική ήττα υπέστησαν σήμερα στη Βουλή η τρικομματική κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας. Η τροπολογία Στουρνάρα με την οποία οι κλάδοι Υγείας του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και η περιουσία του, αλλά και των Ταμείων των δικηγόρων, γιατρών, μηχανικών, τραπεζοϋπαλλήλων, οδηγούνταν βιαίως στον ΕΟΠΥΥ, δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία στη Βουλή και απορρίφθηκε.

  Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ διεκδικούν:

  1. Να μην επανέλθει με οποιοδήποτε τρόπο η τροπολογία Στουρνάρα και να σταματήσει κάθε προσπάθεια κατάργησης των πόρων του ασφαλιστικού μας συστήματος.

  2. Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα αποθεματικά των Ταμείων μας με το PSI.

  3. Να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

  4. Να επανέλθει σε ισχύ ο ν. 1876/90 για τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.

  5. Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις και να γίνουν σεβαστά όλα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ που καθημερινά καταπατούνται με τον πιο άγριο τρόπο από την εργοδοσία.

  6. Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι των Μνημονίων.

  7. Να σταματήσει κάθε απόπειρα παρέμβασης στο δημοσιογραφικό έργο και να αρθούν όλες οι δυσμενείς επιπτώσεις και διώξεις εναντίον συναδέλφων μας που επιτελούν το λειτούργημα της Ενημέρωσης».

  Μπράβο , ΠΟυ ησιουνα ΕΣυ ? Κανε τους ξεφτίλα , Τους ΑΞΙΖΕΙ !!!

 35. Εύμηλος avatar
  Εύμηλος 31/10/2012 21:44:42

  Το γεγονός ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε την υπαγωγή στον ΕΟΠΥΥ των ευγενών ταμείων των ισχυρών συντεχνιών των λαμόγιων φοροφυγάδων, τα οποία επιπλέον ενισχύονται κι από τη συνεισφορά όλης της κοινωνίας, καταδεικνύει τον απεριόριστα λαϊκίστικο, ψευδεπίγραφα αριστερό ή φιλολαϊκό καθώς και φηφοθηρικό τους χαρακτήρα.
  Πράγματι δεν κατανοώ γιατί πρέπει να συνεισφέρω για το ταμείο των δημοσιογράφων, των δικηγόρων, των μελών του ΤΕΕ κτό!!! Ο κάθε ασφαλιμένος να καταβάλλει με βάση την ασφαλιστική κλίμακα που επιλέγει και το ασφάλιστρο από το εισόδημά του. Το αλληλέγγυο να ισχύει για τις ευπαθείς ομάδες. Ανέργους, ανήμπορους για εργασία αλλά όχι και για φοροφυγάδες.

  • (Α)θανάσης avatar
   (Α)θανάσης @ Εύμηλος 31/10/2012 21:49:40

   Μια (ελάχιστη) τεκμηρίωση όσων λες?

  • korios avatar
   korios @ Εύμηλος 01/11/2012 01:36:27

   διαβάζετε κάπου μία μαλακία -δεν είναι προσωπικό- και την επαναλαμβάνετε χωρίς καν να έχετε γνώση. Μετά κατηγορείτε ως....παπαγάλους κάτι τηλεδημοσιογράφους.
   Το αγγελιόσημο δεν το πληρώνεις εσύ, όπως λες, εκτός αν έχεις καμιά εταιρεία που βάζει διαφημίσεις σε κανάλια και εφημερίδες. Άρα λοιπόν αγγελιόσημο πληρώνει αυτός που χρησιμοποιεί τα μίντια και μόνο. Σαφές, σαφέστατον....
   Επίσης τα ταμεία των δημοσιογράφων δεν παίρνουν ούτε ένα ευρώ κρατική επιχορήγηση, ασφαλώς ούτε και αυτό το γνώριζες.
   Με τη δικιά σου λογική (αντεστραμμένη αυτή τη φορά) και επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιογράφων είναι μισθωτοί -άρα δε μπορούν να φοροδιαφύγουν-, αυτοί μέσω των φόρων τους πληρώνουν τα ελλείμματα του δικού σου ταμείου (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ).
   Και επειδή σκοπός δεν είναι να φαγωθούμε μεταξύ μας, η λογική η δικιά σου και πολλων άλλων του τύπου "αφού δεν έχω εγώ κατσίκα, να ψοφήσει και η κατσίκα του γείτονα" μόνο κακό κάνει σε αυτή τη ρημαδιασμένη κοινωνία.

  • TARAMAS avatar
   TARAMAS @ Εύμηλος 01/11/2012 14:26:39

   Δεν διαφωνώ με την κεντρική ιδέα των όσων λέτε, κάνετε όμως κάποια ανεπίτρεπτα φάουλ. Το 2% υπερ ΤΕΕ δεν το πληρώνουν οι ιδιώτες αλλά οι Μηχανικοί, είνια κράτηση από την αμοιβή τους. Και το να χαρακτηρίζετε συλλήβδην ολόκληρες επαγγελματικές ομάδες σα λαμόγια και φοροφυγάδες είναι ανακριβές και αυτή η γενίκευση είναι φασισμός.

 36. Sthlh Allatos avatar
  Sthlh Allatos 01/11/2012 07:10:19

  Κατά τα άλλα ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται την ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ υπέρ των εργατών (βλέπε Μ.Γλέζος) !!!

  Καταψηφίζοντας την τροπολογία για ένταξη "ευγενών ταμείων" στον ΕΟΠΥΥ, απέδειξε έμπρακτα ότι υπόσχεται φύκια και μεταξωτές κορδέλες (αντί αναδιανομής) στους δικούς του ιθαγενείς-ψηφοφόρους.

  • Αιρετικός avatar
   Αιρετικός @ Sthlh Allatos 01/11/2012 13:22:31

   Ο Μαρξ απέθανε εδώ και καιρό αλλά τι σχέση έχει η αναδιανομή του πλούτου με τα ταμεία...

 37. Καβαλιώτης avatar
  Καβαλιώτης 01/11/2012 12:53:54

  1. Αν ο "λαουτζίκος" δεν ήθελε να πληρώσει "πρόστιμο" (τέλος τακτοποίησης) για τον κλεισμένο ημιυπαίθριό του, να μην τον έκανε σαλοτραπεζαρία.
  Και πάλι, αν θέλεις το πληρώνεις, αν δεν θέλεις όχι (και υφίστασαι, ενδεχομένως, τις νόμιμες συνέπειες σε περίπτωση μεταβίβασης ...).
  Όταν το αγόραζες και το εμφάνιζες ως ημιυπαίθριο, ο δικηγόρος σου έφταιγε? Μήπως έπρεπε να κάνει αυτοψία πριν συμπράξει στο συμβόλαιο?

  2. Με τη διευκρίνιση ότι είμαι υπέρ της κατάργησης της υποχρεωτικής παράστασης δικηγόρου σε όσα συμβόλαια αυτό απαιτείται, σε ενημερώνω:
  Δεν υπάρχει πλέον "ελάχιστο όριο αμοιβής" στα συμβόλαια.
  Άσε που δεν υπάρχουν ούτε συμβόλαια ...

  3. "Μην αναφέρουμε πόσες πράξεις μπορούσαν να γίνουν πολύ απλά με μια διοικητική πράξη... αλλά έχει κατοχυρώσει η συντεχνία των δικηγόρων παράλογους νόμους που υποχρεώνουν τους πολίτες να προσφεύγουν στα δικαστήρια καταβάλλοντας τα παράβολα στο Ταμείο Νομικών ...".
  Α. Στο δικηγόρο δεν πληρώνεις παρά την αμοιβή του, την οποία συμφωνείς ελεύθερα -τίποτε άλλο ...
  Β. Μπορεί να πληρώσεις όμως παράβολο ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, δικαστικό ένσημο ΚΥΡΙΟΤΑΤΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ κλπ.
  Γ. Τo ποιες από τις "πάμπολλες" "πράξεις" θα μπορούσαν να γίνουν "πολύ απλά", "με μια διοικητική πράξη", "από ένα γραφείο", είναι συνάρτηση της απάντησης στο ερώτημα τί αποτελεί δικαιοδοτικό έργο και πότε απαιτείται δικαστική διάγνωση (κατά το Σύνταγμα).
  Ένας δικαστής θα ήταν ίσως καταλληλότερος (λόγω αμεροληψίας) να σου απαντήσει ...
  Πάντως, από τις προτάσεις που έχουν κατά καιρούς γίνει (σχεδόν) καμμία δεν είναι αδάπανη για τον πολίτη...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.