#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/11/2010 21:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τρελαίνομαι για ριάλιτι. Μήπως δεν είμαι καλά;Η ελληνική τηλεόραση, ήταν και είναι κατά τη γνώμη μου, για τα μπάζα. Η σαχλοκούδουνη σχολή που εισήγαγε η Ρούλα Κορομηλά, με τα φτηνιάρικα δήθεν φαντεζί σόου, κακέκτυπα αυτών της ιταλικής τηλεόρασης, τα χαμηλού μπάτζετ σίριαλ με τα απίθανα σενάρια και την «συγκλονιστική» υποκριτική ικανότητα των ηθοποιών τους, οι δήθεν κωμικές σειρές, που ούτε χαμόγελο δεν βγάζουν, πόσο μάλλον γέλιο, τα 25λεπτα και βάλε διαφημιστικά διαλείμματα, και τέλος τα άπειρα κατινίστικα πρωινάδικα και τα κουτσομπολίστικα μεσημεριανάδικα που αναγάγουν σε σούπερσταρ κάποιες κλώσες που σε άλλη περίπτωση ούτε συνοικιακές *&%^$# δεν θα χαρακτηρίζονταν, οδήγησαν σε ένα τηλεοπτικό αλαλούμ, το οποίο για να παρακολουθηθεί απαιτεί ως προϋπόθεση χαμηλή παιδεία και χαμηλό IQ. Και προς επίρρωση αυτών, να μη ξεχνάμε πως τα απόλυτα τηλεοπτικά είδωλα είναι σήμερα η «πανάλαφρη» Μενεγάκη, και η «εγκεφαλική» Τατιάνα. Μπρρρ……

Έλα όμως που μου αρέσουν τα ριάλιτι. Ειλικρινά. Από το πρώτο Big Brother μέχρι τον τελευταίο «Αγρότη, που μόνος του ψάχνει», τρελαίνομαι για ριάλιτι…   Γιατί; Διότι εδώ δεν υπάρχουν τα στυλιζαρισμένα και αποκομμένα από την ελληνική  πραγματικότητα σενάρια που κάποιος «δήθεν» έγραψε ή αντέγραψε. Εδώ μιλάμε για τη «πραγματική» καθημερινή νεοελληνική νοοτροπία, κακομοιριά, καπατσοσύνη, καγκουριά, αμορφωσιά κλπ κλπ. εκτεθειμένη φάτσα κάρτα στον πανταχού παρόντα αδυσώπητο φακό. Σαν ντοκιμαντέρ του Nova, μόνο που αντί για άγρια πεινασμένα ζώα, βλέπουμε κάποιους εξίσου άγριους συνέλληνες, να αλληλοσπαράσσονται.

Ποιος να το  πίστευε, πριν από την έλευση των ριάλιτι, ότι η Ελλάδα σφύζει από wannabe σελέμπριτις, και από άπειρους σαλεμένους; Ποιος να πίστευε ότι το νεοελληνικό όνειρο είναι απλά «να πιάσουμε τη καλή» όσο πιο γρήγορα και ανώδυνα μπορούμε; Να γίνουμε τραγουδιστές ή παρουσιαστές; Μετερχόμενοι κάθε μέσου, όσο ξεφτιλιστικού; Ποιος να πίστευε πως αυτή είναι η Ελλάδα μας; Μάλλον μόνο η Ανίτα Πάνια.

Και έτσι είδαμε άσχετους  θερμο-υδραυλικούς να γίνονται ποπ είδωλα εν ριπή οφθαλμού, είδαμε αγαθιάρικα κοριτσάκια της διασποράς να μεταμορφώνονται σε σέξι γατούλες ντίβες της πίστας, είδαμε λαϊκά παιδιά να μεταμορφώνονται σε διάσημους και περιζήτητους εραστές, αλαζονικά κοριτσάκια που έγιναν μοντέλα, και στη συνέχεια πορνοστάρ… Και τι δεν είδαμε; Εδώ είδαμε οικογενειάρχες να ανοίγουν τα εσώψυχά τους on camera, περιγράφοντας πως ζουν λάθρα με δανεικά, κλαψουρίζοντας για τις κακές τους επιλογές, για την άδικη  κακούργα «κοινωνία που τους τσάκισε το όνειρο», την ίδια ώρα που χρεώνονται για να αγοράσουν …κάμπριο BMW στον τεμπελχανά  κανακάρη τους. Ανερυθρίαστα!

Γνωρίζω την εξήγηση της ψυχολογίας για το λόγο που μας αρέσει να βλέπουμε τα χάλια των άλλων. Ενισχύουμε το εγώ μας. Αισθανόμαστε ανώτεροι. Μπορεί να είναι αλήθεια. Όμως προσωπικά πιστεύω πως εκπομπές τύπου Big Brother αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία να παρατηρήσουμε ενδελεχώς την ανθρώπινη φύση, και μάλιστα από την άνεση του καναπέ μας. Είναι κάπως όπως τα περίφημα ψυχολογικά πειράματα των αμερικανικών πανεπιστημίων της δεκαετίας του`50, και του `60 που ανέτρεψαν την εικόνα για τον άνθρωπο, τον φασισμό, κλπ. Που απέδειξαν επιστημονικά, πως ο απλός καθημερινός άνθρωπος της διπλανής πόρτας είναι ικανός για το οτιδήποτε. Όποιος τα γνωρίζει, ασφαλώς και θα συμφωνεί.  Είναι λοιπόν τα ριάλιτι,  μια ευκαιρία να εξετάσουμε τον άνθρωπο in vivo και in vitro ταυτόχρονα. Με όλα του τα κουσούρια, και σε όλο του το μεγαλείο.Που αλλού θα μπορούσαμε να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη και τη διαμόρφωση ανθρώπινων σχέσεων στη πραγματική τους κατάσταση, παρακολουθώντας τα πρόσωπα επί 24ωρης (αν θέλουμε) βάσης;

Οι περισσότερες δικές μας σχέσεις, είναι εξ ορισμού σικέ. Όλοι μας παίζουμε κάποιο ρόλο, μέσα στην οικογένεια, στον επαγγελματικό μας χώρο, στη κοινωνία γενικότερα. Άρα, η εικόνα που έχουμε είναι στρεβλή. Μπορεί ο συνάδελφος να μας γλύφει, ή να χαριεντίζεται μαζί μας, και πίσω από τη πλάτη μας να μας συκοφαντεί. Δεν το γνωρίζουμε ούτε μπορούμε να το ξέρουμε. Στο Big Brother όμως το βλέπουμε καθαρά. Βλέπουμε πως όλοι αγαπιούνται στην αρχή, πως όλοι είναι κολλητοί στη συνέχεια, και πως με τη πρώτη ευκαιρία ο ένας θάβει τον άλλον, ψηφίζοντάς τον προς αποχώρηση επειδή «δεν ήρθαμε κοντά»…

Οι εκπομπές ριάλιτι είναι ένα ορθάνοιχτο παράθυρο στις ανθρώπινες αδυναμίες, και ως τέτοιο  θα πρέπει να το δούμε, εφόσον βέβαια μας ενδιαφέρει η ανθρώπινη φύση, και οι ανθρώπινες ατέλειες.  Το μόνο μειονέκτημα του είναι ότι το δείγμα δεν είναι αντιπροσωπευτικό. Χρειάζεται ειδικού τύπου προσωπικότητα για να συμμετάσχει σε μια τέτοια εκπομπή, οπότε και η δεξαμενή των προσώπων και των χαρακτήρων, μπορεί να είναι ενδεικτική της κοινωνίας μας, δεν είναι όμως αντιπροσωπευτική αναλογικά. Δεν είναι τυχαίο που ελάχιστοι έως καθόλου παίκτες δεν διαθέτουν πανεπιστημιακή μόρφωση. Δεν είναι τυχαίο που η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι  εργαζόμενοι σε μπαρ. Δεν είναι τυχαίο που οι συζητήσεις των συμμετεχόντων (επί ώρες ατελείωτες) καταναλώνονται σε ασήμαντα πράγματα, σε ανθυπολεπτομέρειες της βαρεμάρας τους, και ποτέ μα ποτέ δεν ακούσαμε να θίγεται ένα ενδιαφέρον ζήτημα, πολιτικό, επιστημονικό, κάτι ενδιαφέρον τέλος πάντων. Είναι σαν να μη γνωρίζουν τίποτα. Και μάλλον έτσι είναι, αλλιώς δεν θα συμμετείχαν σε τέτοιου είδους «πείραμα». Εκπροσωπούν δηλαδή, το απόλυτο τίποτα όσον αφορά πνευματικές αναζητήσεις και ενδιαφέροντα. Αλλά έτσι δεν είμαστε και οι περισσότεροι;

Ακόμη όμως και έτσι, το ενδιαφέρον είναι μεγάλο. Και προσωπικά τρελαίνομαι να παρακολουθώ τις ίντριγκες, τις ραδιουργίες, τις μηχανορραφίες, και όλα τα τερτίπια στα οποία καταφεύγουν κάποιοι συμπατριώτες μας, προκειμένου να πιάσουν τη καλή. Όπως την εννοεί ο καθένας. Άλλοι για να πάρουν τα χρήματα, άλλοι για να γίνουν γνωστοί, άλλοι για να πάρουν εκπομπή, άλλοι για να ανεβάσουν το κασέ τους στη βίζιτα, άλλοι για να βρουν γκόμενα, και άλλοι γιατί απλά είναι τρελαμένοι. Όπως άλλωστε είμαστε και οι περισσότεροι. Απλά δεν το δείχνουμε στο πανελλήνιο. Τουλάχιστον με αυτό τον τρόπο.
Strange Attractor

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ο παγωτατζής avatar
  ο παγωτατζής 10/11/2010 21:35:49

  Δεν είχα καταλάβει ότι΄είσαι ψυχολόγος ή κάτι συναφές
  Είμαι σίγουρος ότι οι και περισσότεροι πού τά παρακολουθούν, τήν ίδια δικαιολογία με σένα έχουν....και τήν ίδια ευχαρίστηση ίσως.
  Αλλοι βέβαια κοιτάζονται στόν καθρέπτη πού και πού και δεν χρειάζονται τέτοιες δικαιολογίες..

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ ο παγωτατζής 11/11/2010 00:11:02

   Πόσα ξέρεις εσύ βρε ατιμούλη!

 2. GSV avatar
  GSV 10/11/2010 21:37:54

  Τα ριαλιτι αποτελουν δειγμα της κουλτουρας ενος λαου! Καθεται ο κοσμος αποχαυνωμένος προκειμενου να δει καποιον πως τρωει, πως κοιμαται και πως αφοδευει!
  Τωρα τελευταια που ειναι της μοδας τα μουσικα ριαλιτι, κατανοησαμε πληρως πως οι μισοι ελληνες δηλωνουν τραγουδιστες! Μας αρεσει να γελαμε με την ηχορυπανση που προκαλει ο καθε κακομοιρης που προσπαθει να κανει το ονειρο του πραγματικοτητα!

  Μεσω των ριαλιτι δεν μελετας την ανθρωπινη φυση αλλα την ανθρωπινη βλακεια!! Και οπως ειπε ο Αινσταιν

  Δύο πράγματα είναι άπειρα σε αυτόν τον κόσμο, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία... ... για το πρωτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος

 3. MatrixRevolutionEra avatar
  MatrixRevolutionEra 10/11/2010 21:38:55

  Το δείγμα δεν είναι ενδεικτικό όπως άλλωστε είπες. Δεν είναι όλοι έτσι. Δεν είναι όλοι στο μηδέν όσον αφορά πνευματικές αναζητήσεις και ενδιαφέροντα.
  Χαρά στο κουράγιο σου πάντως...Δεν αντέχω την τηλεόραση ούτε δευτερόλεπτο...Όσον αφορά τα τερτίπια και τις μηχανορραφίες προκειμένου να κάτσει η "καλή" σιχάθηκα να τα βλεπω μια ζωή από ανθρώπους.....δεν πρόκειται να σπαταλήσω χρόνο να τα δω και στην ΤιΒι!

 4. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 10/11/2010 22:26:03

  Αφού έτσι είμαστε οι περισσότεροι τότε γιατί να ασχολούμαστε με δημόσια ζητήματα; Για την ακρίβεια, αν έτσι είμαστε οι περισσότεροι τότε δεν υπάρχουν καν δημόσια ζητήματα αφού δεν υπάρχει δήμος αλλά μόνο άτομα.

 5. tartan girl avatar
  tartan girl 10/11/2010 23:04:24

  Δεν είμαι κάτοικος Ελλάδας πια, έφυγα πριν όλα αυτά τα σόου έγιναν τόσο πολύ της μόδας. Πάντως κι εδώ που είμαι, τα ίδια στην ΤιΒι, γι'αυτό και βλέπω ελάχιστα, έχω πολύ καλύτερα πράγματα να κάνω με το χρόνο μου.

  Συμφωνώ πάντως ότι το βασικό κίνητρο για τους παραγωγούς είναι το χαμηλό budget, αφού δε χρειάζεται να πληρώσουν ένα σωρό ηθοποιούς - αντίθετα, μπορούν να βρουν ένα σωρό κόσμο που θα πλήρωναν για να βγουν στο γυαλί.
  Το ενδεικτικό της νοοτροπίας όμως είναι αυτό που λες - το να πιάσουμε την καλή, γρήγορα. Εμένα αυτό μου κάνει πρωτίστως για έλλειψη αυτοπεποίθησης - δεν υπάρχει ελπίδα ότι θα φτιάξουμε μόνοι μας μια καλή ζωή για τους εαυτούς μας, στηριζόμενοι στις δυνάμεις μας και στην σκληρή δουλειά. Όχι, δεν είμαστε μ@λ"κες, θα κερδίσουμε το Big Brother και όλα θα φτιάξουν. Θα μου πεις, υπό τις παρούσες συνθήκες, τι ελπίδα να έχει κανείς. Άσχετο όμως: το γεγονός παραμένει ότι η ελπίδα για το μέλλον είναι προς εξαφάνιση.

 6. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 10/11/2010 23:08:48

  "Δεν είχα καταλάβει ότι΄είσαι ψυχολόγος..."
  Καμία σχέση.

 7. tsilivithras avatar
  tsilivithras 10/11/2010 23:51:54

  Strange

  ". Και προσωπικά τρελαίνομαι να παρακολουθώ τις ίντριγκες, τις ραδιουργίες, τις μηχανορραφίες, και όλα τα τερτίπια στα οποία καταφεύγουν κάποιοι συμπατριώτες μας, προκειμένου να πιάσουν τη καλή."

  Γιατί είσαι κυνικός με τους ανθρώπους και θεωρείς "νορμάλ" το να βγάζουν την καφρίλα που έχουν μέσα τους και όχι να την πνίγουν σε σικέ συμπεριφορές όπως στην πραγματικότητα (διαφωνώ).
  Άλλωστε και το φορμάτ σε αυτήν την κυνικότητα βασίστηκε.
  Όταν ξεκίνησε το concept αυτήν την παραδοχή είχαν μπροστά τους οι Ende και Mol γι αυτό φυσικά και είχαν τα κάκαλα να το ονομάσουν Big Brother αντιγράφοντας με περίσσιο θράσσος την ειρωνία του Όργουελ.

  Το επίπεδο των διαγωνιζομένων είναι αυτό που είναι επειδή κυρίως ΤΕΤΟΙΟΥ επιπέδου άνθρωποι δεν έχουν αναστολές στο να εκθέσουν την καθημερινότητά τους σε δημόσια θέα και επειδή και η εταιρία παραγωγής ψάχνει ακριβώς τους τύπους εκείνους που θα προβοκάρουν, θα προκαλέσουν και θα ιντριγκάρουν το κοινό με λαϊκίστικες. απλοϊκές ατάκες και τεχνάσματα.
  Παρεπιπτόντως, από τα ελάχιστα που γνωρίζω από τηλεοπτικές παραγωγές, δεν είναι όλα τα reality "άνευ σεναρίου"...υπάρχουν "οδηγίες" και ευθείες ή έμμεσες αναφορές σε "προτεινόμενες κατευθύνσεις".

  Από κει και πέρα...
  Αν εξαιρέσεις την πρώτη προβολή το 2001 που λίγο πολύ τράβηξε την προσοχή όλων από περιέργεια, έκτοτε δεν νομίζω ότι έχει να προσφέρει τίποτα περισσότερο από φτηνό κουτσομπολιό και "καφριλίκι" (άλλα reality έχουν πάρει την πρωτοκαθεδρία).
  Σε άλλες χώρες είχαν και περιστατικά όπου οι διαγωνιζόμενοι έκαναν σεξ κανονικά οπότε εμείς μπορούμε να θεωρηθούμε και λίγο πιο "συντηρητική" έκδοση.

  Σαν μπίζνα ήταν φοβερή πάντως.Η εταιρία που το στησε (Endemol) έχει στήσει και τα μισά -και παραπάνω- τηλερεάλιτυ τα τελευταία 10 χρόνια.
  2 τεχνικοί από το πουθενά έγιναν εκατομυριούχοι με μια απλή ιδέα και πολύ θράσσος.

  Δεν ήξερα πάντως ότι παίζεται ακόμα.
  Και σίγουρα δεν φανταζόμουν ότι σου αρέσει να το παρακολουθείς.
  Αλλά από την άλλη, έχεις και επίτιμο τίτλο προβοκάτορα οπότε...

  • ο παγωτατζής avatar
   ο παγωτατζής @ tsilivithras 11/11/2010 00:13:08

   ΄Η αλλιώς όπως τήν βρίσκει καθείς....
   Αλλοι παίρνουν χάπια....

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ ο παγωτατζής 11/11/2010 00:15:55

    Παγωτατζή, είσαι μάλλον νέος στο σάϊτ, εξ ου και το στυλάκι σου. Θα στρώσεις και συ σιγά σιγά...

    • ο παγωτατζής avatar
     ο παγωτατζής @ Strange Attractor 11/11/2010 00:27:19

     Α! ΄μπά δεν θα μπορέσω νά σου κάνω παρέα στήν παρακολούθηση τών show..
     Ειλικρινά και χωρίς παρεξήγηση τό λέω

   • ο παγωτατζής avatar
    ο παγωτατζής @ ο παγωτατζής 11/11/2010 00:32:29

    Εσύ τί είσαι; ο Καμίνης ;;;
    προσβάλλεις τόν strange με τό σχόλιό σου,και όχι εμένα....

 8. Ευαγγελία avatar
  Ευαγγελία 11/11/2010 00:41:37

  Από ψυχολογικό ενδιαφέρον είχα κολλήσει κι εγώ ένα φεγγάρι στην Ώρα της Αλήθειας της συμβίας του μπουμπούκου. Κι είχα ανησυχήσει ότι δεν πάω και πολύ καλά...

 9. Γλίτσας avatar
  Γλίτσας 11/11/2010 08:12:00

  Σας ενοχλουν τα ρεαλιτυ αλλά όχι τα σκυλάδικα στα οποια ο έλληνας αναστενάζει από νταλκά και ακουμπάει τα εβρό του;

 10. headbangers balls avatar
  headbangers balls 11/11/2010 09:04:30

  αν δε γουστάρετε ριάλιτι να πα να βλέπετε γιανναρά στην ΕΤ-3 και φασμπίντερ στη ΒΟΥΛΗ

 11. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 11/11/2010 10:27:33

  Ο άνθρωπος μαθαίνει δια της μιμήσεως. Αυτό το ξέρουμε από τα αρχαιότατα χρόνια.

  Οι θεατές, ως άνθρωποι μαθαίνουν δια της μιμήσεως. Μιμούνται συμπεριφορές. Υπάρχει και μια σύγχρονη θεωρία νομίζω πάνω σ' αυτό που ξεκίνησε από τον Ντώκινς και πέρασε από την βιολογία στην κοινωνιολογία. Τίποτε νέο. Παλιά γνώση.

  Στα ρηάλιτυ επιλέγουν συγκεκριμένους παίκτες για να φτιάξουν την "σούπα χαρακτήρων" που πιστεύουν ότι θα έχει δραματικό ενδιαφέρον για τον θεατή. Αλλά πάντα με προσοχή μην τους προκύψει κάποιος παίκτης ή παίκτες με "ανατρεπτικά" ενδιαφέροντα. Γι' αυτό σπάνια θα υπάρξει περίπτωση που να ειπωθεί κάτι από κάποιον παίκτη που να αφορά σε αληθινά προβλήματα της κοινωνίας.

  Η τηλεόραση, όπως λειτουργεί σήμερα, δεν λειτουργεί επ' ωφελεία της κοινωνίας. Το αντίθετο. Εχει σχέδιο και το εφαρμόζει: την άλωση της κοινωνίας και την παροχή καταναλωτικών κυρίως ιδανικών, μιας διανοητικής ελαφρότητας και βέβαια την απουσία γνώσης και κριτικής σκέψης. Και πολύ "συναίσθημα".

  Φυσικά και οι ανάλογες παλαιότερα, τηλεοπτικές προσπάθειες "βαρειάς κουλτούρας" στην ίδια διανοητική ελαφρότητα πρέπει να ενταχθούν.

  Εν ολίγοις, στα ρηάλιτυ επιλέγοντας τους "σωστούς" παίκτες, με τα "σωστά" ενδιαφέροντα και τις σωστές "αντιθέσεις" χαρακτήρων, μπορείς ΚΑΙ να δημιουργήσεις δραματική πλοκή, ώστε ως θέαμα να έχει ενδιαφέρον, ΚΑΙ να καταστήσεις το ανάξιο λόγου, αλλά επωφελές για σένα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά, πρότυπο συμπεριφοράς. Δια της μιμήσεως.

  Τα ρηάλιτυ, τα πρωϊνάδικα, τα μεσημεριανάδικα και τα διάφορα τέτοια είναι το απόλυτο προπαγανδιστικό όπλο που κρατάει την κοινωνία καθηλωμένη σε μια παιδική ηλικία χωρίς τέλος.

  Η τηλεόραση είναι φοβερό όπλο. Και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα χέρια του εχθρού της κοινωνίας.

  Θραξ Αναρμόδιος

  • pastel avatar
   pastel @ Θραξ Αναρμόδιος 11/11/2010 11:17:58

   Βάζεις σωστά το πρόβλημα.
   Δηλαδή ή Big Brother τέτοιου είδους ή Φασμπίντερ;
   Η κουβέντα που κάνουμε εδώ δεν θα είχε ενδιαφέρον να γίνεται σε ένα σπίτι τύπου Big Brother και να το βλέπουν - έστω σε ένα κανάλι του nova, άλλωστε έχει πολλά κανάλια ελεύθερα που παίζουν μπαρες χρωματιστές - όσοι τους ενδιαφέρει ;
   Γιατί όταν ανοίξω το χαζοκούτι να πρέπει να διαλέξω διάφορα είδη σκουπιδιών και τίποτε άλλο;

 12. Gagaros avatar
  Gagaros 11/11/2010 10:31:32

  Χιλιες φορές ρεάλιτυ παρά τα χαζοσίριαλ και τις τατιανιές. Έτσι είναι. Οποιος όμως ενδιαφερεται για την ανθρώπινη ψυχολογία καλά κάνει και τα βλέπει. Αυτοί όμως που τα κοροιδεύουν μήπως είναι αυτοί που τρεφουν το σύστημα αποχαύνωσης; Εγώ μιας και ειμαι πεπεισμένος για την ανθρώπινη βλακεία δεν χρειάζεται να παρακολουθώ τα αίσχη των συνανθρώπων μας στην τηλεόραση. Ακούω μόνο σκυλάδικα και διαβάζω αποκλειστικά αθλητικές εφημερίδες. Ανήκω στο 90% των νεοελληνων δηλαδή. Ψηφίζω και Ψομιάδη άμα λάχει να ουμ.

  • headbangers balls avatar
   headbangers balls @ Gagaros 11/11/2010 13:05:03

   ακους σκυλάδικα και ψηφίζεις πανίκα....σώπα ρε..νόμιζα οτι οι ψηφοφόροι του ακουν βάγκνερ

 13. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 11/11/2010 21:49:16

  Αίσθηση, απογοήτευση και ερωτηματικά προκαλούν τα στοιχεία που δείχνουν πως κατά χιλίαδες νέοι Έλληνες διεκδικούν μια θέση στα τηλεοπτικά ριάλιτι.
  Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας το Βήμα, οι συμμετοχές στα εφετινά ριάλιτι πολλαπλασιάστηκαν, έσπασαν κάθε ρεκόρ του παρελθόντος και πλέον οι ουρές που σχηματίζονται έξω από τα στούντιο παραγωγής στη διάρκεια των ακροάσεων είναι πολύ μεγάλες.
  Ειδικά στα προγράμματα που προβλήθηκαν και τις περασμένες σεζόν, η αύξηση που παρατηρείται κυμαίνεται σε ποσοστά 20%-100%! Σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση και την ανεργία που μαστίζει τους νέους, οι τηλεοπτικές υποσχέσεις για έπαθλα δεκάδων χιλιάδων ευρώ, για λαμπρές καριέρες και αναγνωρισιμότητα βρίσκουν ανταπόκριση μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά.
  Κατά 30% αυξημένο σε σχέση με πέρυσι είναι και το ποσοστό συμμετοχών φερέλπιδων μοντέλων στο «Νext top model» (ΑΝΤ1).
  Στο εντυπωσιακό νούμερο 6.500 έχουν φθάσει οι δηλώσεις των υποψηφίων για το «Βig Βrother» που θα προβάλλεται από τον Αlpha. Εντυπωσιακό μάλιστα είναι το γεγονός πως, σε αντίθεση με το παρελθόν, όπου οι παίκτες προέρχονταν κυρίως από λαϊκά στρώματα, εφέτος οι συμμετοχές, ενώ προέρχονται από όλο το κοινωνικό φάσμα, δείχνουν μια τάση αύξησης των μεσαίων προς ανώτερων- οικονομικά και μορφωτικά- στρωμάτων.

 14. Gagaros avatar
  Gagaros 12/11/2010 13:57:17

  4 φορες έκανα αίτηση αλλά δεν με παίρνουν γιατι είμαι πολύ μορφωμένος λένε. Τελείωσα ΙΕΚ κομμωτικής!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.