19/12/2008 11:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τρεις συγκεντρώσεις σήμερα και βλέπουμε

Ο τραυματισμός του 17χρονου στο Περιστέρι αναζωπύρωσε το ήδη τεταμένο κλίμα.

Φοιτητές και μαθητές προγραμματίζουν το μεσημέρι συγκέντρωση, στον Άγιο Αντώνιο στο Περιστέρι εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τραυματισμό του 17χρονου μαθητή από σφαίρα.

Την ίδια ώρα πανεπιστημιακοί καθηγητές προγραμματίζουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κοινοβούλιο.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 3 η ώρα το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν έξω από τη Βουλή η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον προϋπολογισμό του 2009.

Μαθητές θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Κοραή του Πειραιά.

Συναυλία αλληλεγγύης στους νέους διοργανώνουν στις 3 μ.μ. στα Προπύλαια 25 καλλιτέχνες.

Εμπρηστική επίθεση από ομάδα αγνώστων σημειώθηκε στις 12:10 μ.μ. στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών επί της συμβολής Διδότου και Σίνα, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στην πρόσοψη του κτιρίου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. t avatar
  t 19/12/2008 11:47:53

  «Το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι οι διαμαρτυρίες θα συνεχιστούν για κάποιους μήνες, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα για πρόωρες εκλογές», αναφέρει αναλυτής της έγκριτης βρτετανικής εταιρείας Exclusive Analysis.

 2. .... avatar
  .... 19/12/2008 12:11:35

  Μετά από δύο μέρες κατάληψης του κτιρίου της γ.σ.ε.ε. με μέσο όρο συμμετοχής 600 εργατών στις καθημερινές γενικές συνελεύσεις όπου συζητήθηκαν :

  · Η εκμετάλλευση της εργασίας και οι σύγχρονές επισφαλείς εργασιακές σχέσεις

  · Τα εργατικά ατυχήματα

  · Οι απολύσεις

  · Οι χαμηλοί μισθοί

  · Ο κυνισμός των καπιταλιστών και του κράτους

  · Το αδιέξοδο και η απουσία αξιοπρεπούς μέλλοντος για τις νέες γενιές

  · Η αναγκαιότητα της Αυτό-οργάνωσης ενάντια στους συνδικαλιστικούς μηχανισμούς, καθώς και ένα πλήθος προτάσεων για δράσεις στους χώρους εργασίας,

  η συνέλευση αποφάσισε την συνέχιση της κατάληψης με σκοπό την πραγματοποίηση εκδηλώσεων-ενημερώσεων που θα αναδεικνύουν όλα τα ζητήματα που θέσαμε από την αρχή του εγχειρήματος μας.

  Να μετατρέψουμε το κτίριο της γ.σ.ε..ε. σε χώρο ελεύθερης έκφρασης και συνάντησης των εργατών.

  Να διαλύσουμε τον μύθο που προωθούν τα μ.μ.ε., ότι οι εργάτες ήταν και είναι απόντες από τις συγκρούσεις.

  Να στηλιτεύσουμε και να αποκαλύψουμε τον ρόλο της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας στην υπονόμευση της εξέγερσης και όχι μόνο.

  Να προωθήσουμε την ιδέα της Αυτό-οργάνωσης και της Αλληλεγγύης στους χώρους δουλειάς.  Οι εργατικές διεκδικήσεις αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι κάθε κοινωνικής εξέγερσης. Η Αλληλεγγύη του εργατικού κινήματος σε κάθε αιχμάλωτο και διωκόμενο της εξέγερσης είναι αυτονόητη. Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να καταδικάσουν την κρατική βία και να σταθούν αλληλέγγυα στο σύνολο των συλληφθέντων, Ελλήνων και μεταναστών, μαθητών και εργαζομένων  3 Μέρες Εκδηλώσεων στην Κατειλημμένη Γ.Σ.Ε.Ε. από την

  Γ.ΕΝΙΚΗ Σ.ΥΝΕΛΕΥΣΗ Ε.ΞΕΓΕΡΜΕΝΩΝ Ε.ΡΓΑΤΩΝ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 / 12 / 08

  ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ (ώρα έναρξης 18.00 )

  ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ (ώρα έναρξης 20.00)

  ΣΑΒΒΑΤΟ 20/ 12 / 08

  (ΟΜΙΛΙΕΣ-ΠΡΟΒΟΛΕΣ-ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ)

  1918-2008 Η Γ.Σ.Ε.Ε. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ (ώρα έναρξης 14.00)

  ΚΥΡΙΑΚΗ 21 / 12 / 08

  Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΛΗΦΘΕΝΤΩΝ, ΣΥΓΓΕΝΩΝ, ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ, ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΩΝ.  Γ.ΕΝΙΚΗ Σ.ΥΝΕΛΕΥΣΗ Ε.ΞΕΓΕΡΜΕΝΩΝ Ε.ΡΓΑΤΩΝ

  Κατειλημμένο Κτήριο Γ.Σ.Ε.Ε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.