#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/06/2011 12:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τρεις παρατηρήσεις για την κυβερνητική ανακύκλωσηΗ πρώτη παρατήρηση αφορά στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Η επιλογή του επικεφαλής των Ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ (και στενού φίλου του ΓΑΠ) Σταύρου Λαμπρινίδη,  ως Υπουργού Εξωτερικών, επιτρέπει στον Παπανδρέου να διατηρήσει τον πλήρη έλεγχό των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής. Τόσο η προηγούμενη επιλογή του (Δρούτσας), όσο και η σημερινή (Λαμπρινίδης) αποδεικνύουν ότι ο ΓΑΠ θα προτιμούσε να είναι ΥπΕξ και όχι πρωθυπουργός. Πάντως το συνταγματικό δικαίωμα να ορίσει κάποιον άλλον πρωθυπουργό και τον εαυτό του Υπουργό Εξωτερικών το έχει… Παραιτήθηκε ήδη μια φορά, τί τον εμποδίζει να το ξανακάνει;

Η δεύτερη παρατήρηση αφορά στο Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η τοποθέτηση του Παπακωνσταντίνου έγινε (προφανώς) με το σκεπτικό ότι πρέπει να διαχειριστεί (και να λήξει) δύο αγκάθια. Το πρώτο είναι τα αυθαίρετα, για να μαζέψει ο ΥΠΕΚΑ Παπακωνσταντίνου τα έσοδα που δεν κατάφερε να μαζέψει ο Υπουργός Οικονομίας Παπακωνσταντίνου. Το δεύτερο είναι η ΔΕΗ, στη λογική ότι ο Παπακωνσταντίνου τα έβαλε με όλους τους Έλληνες και δεν πρόκειται να φοβηθεί τη ΔΕΗ. Και μην ξεχνάμε ότι η ΔΕΗ είναι το φιλέτο για τους ξένους επενδυτές (τοκογλύφους).

Η Τρίτη παρατήρηση αφορά στο Υπουργείο Μεταφορών  & Δικτύων.

Εκεί τοποθετήθηκε ο μέντορας Γιάννης Ραγκούσης. Αυτό λοιπόν που μπορούμε να περιμένουμε είναι ένα νέο Καλλικράτη στις Μεταφορές, ή ακόμα καλύτερα (για την τρόικα) ένα νέο Προκρούστη, αφού αναμφίβολα, η έλευση Ραγκούση και η άρον-άρον φυγή του Ρέππα σηματοδοτεί ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.

Αυτά το ολίγα μέχρι στιγμής.

Casper

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. κωστής avatar
  κωστής 17/06/2011 12:47:16

  ό,τι και να λέμε, μία είναι η πραγματικότητα. θλιβερή, αλλά πραγματικότητα. το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι κόμμα. είναι σύστημα εξουσίας. κάνενα άλλο κόμμα δεν είναι έτσι.
  εμπρός στην εξουσία, δεν κοιτούν ποτέ το συμφέρον της χώρας. συνεχώς ανεύθυνο, λαϊκίστικο, προδοτικό και δωσιλογικό.
  από την κορυφή έως τη βάση. κι επειδή πολύς λόγος λέγεται ότι το ΠΑΣΟΚ θα φθαρεί από τη βάση του, με συγχωρείτε, αλλά αυτή η βάση είναι που θρέφει το εξουσιαστικό σύστημα με το όνομα ΠΑΣΟΚ.
  ούτε εκλογές πρόκειται να γίνουν ούτε τίποτα. μόλις ξεπουληθούν και δοθούν στους ξένους αυτά που πρέπει να δοθούν, τέτοια εποχή του χρόνου, θα βγαίνουν αλλοδαπά και ημεδαπά δημοσιεύματα με θετικά σχόλια για την ελληνική οικονομία και την "τακτοποίηση" των δημοσιονομικών. παράλληλα, θα δοθούν και ορισμένες ΠΑΣΟΚικού και σοσιαληστρικού τύπου στους πολίτες κι έτσι όλα θα είναι μέλι γάλα...
  Πάρετέ το χαμπάρι επί τέλους, ότι αυτό το αθλιόκομμα, δεν είναι κόμμα. είναι σύστημα εξουσίας, με εξαιρετικούς γκεμπελικούς επικοινωνιακούς τρόπους, που θα το ζήλευε κάθε δικτατορικό κόμμα ανά την υφήλιο!!!!
  Ζωή σε λόγου μας...

 2. Κώστας avatar
  Κώστας 17/06/2011 13:09:17

  Βάστα Σαμαρά!

  Οι ομοβροντίες οι σημερινές (Βερέμης, Zeit online, ...) δείχνουν ξεκάθαρα γιατί έγιναν οι γελοιότητες των τελευταίων εβδομάδων, με απόκορύφωση την προχτεσινή. Φοβούνται την κατάρρευση, πριν πάρουν στα χέρια τα ασημικά. Γιατί μετά, δεν νομίζω να τους νοιάζει.

  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=406631

 3. Gotzilas avatar
  Gotzilas 17/06/2011 13:23:10

  Τελικά όλα τα ναζάκια τα έκανε ο ΓΑΠ για να πάει ο Ραγκούσης στο ΥΠΟΜΕΔΙ και να προχωρήσουν οι απολύσεις που ζητά η Τρόικα.

 4. __f avatar
  __f 17/06/2011 13:35:02

  Δυστυχώς με τις τακτικές του θα καλύψουν την 4ετία. Όσο και να θέλουμε ό,τι και να λέμε ότι μετά τα των τελευταίων ημερών τελείωσαν τα πράγματα είναι αλλιώς. ΔΕΝ φεύγουν, άλλα δύο χρόνια ξεζουμίσματος και μιζέριας έρχονται. Λύπαμαι!

 5. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 17/06/2011 13:38:13

  Εύστοχα τα σχόλαι σου Casper...
  Ειδικά το τρίτο...

 6. Dee Jay Stelios avatar
  Dee Jay Stelios 17/06/2011 14:26:03

  Τέταρτη παρατήρηση αν μου επιτρέπετε, έιναι ότι δεν έπρεπε να χάσουμε τη Τζάκρη και την Νταλάρα και να μπούνε οι Οικονόμου(ποιός πιστεύει ότι έχει δουλέψει αυτός ο άνθρωπος μιά ώρα στη ζωή του) και Μόσιαλος.Πάντως χθες και σήμερα αποδείξανε ότι είναι και αδίστακτοι και επικίνδυνοι για τη χώρα.Είναι ικανοί για τα πάντα προκειμένου να μη χάσουνε τη μάσα,μου θυμίζουνε τον άλλο σοσιαλησταρά τον Ασαντ που έχει γαντζωθεί στο σβέρκο των Σύριων και δεν φεύγει με τίποτα.Τσιράκια των Αμερικάνων,η δήλωση του Ομπάμια να βοηθήσει τον Τζέφρι τα λέει όλα.Από εδώ και πέρα είναι θέμα του λαού,ετσι κι αλλιώς ο βίος αυτής της πανούκλας πιστεύω θα είναι σύντομος.

  • κωστής avatar
   κωστής @ Dee Jay Stelios 17/06/2011 15:04:13

   δεν θα είναι καθόλου σύντομος ο βίος...όπως έγραψα και παραπάνω, δεν είναι απλώς κόμμα εξουσίας. είναι σύστημα εξουσίας. και αυτό δεν αλλάζει με τίποτα. σε ό,τι αφορά στο λαό. ο ίδιος λαός που εξέθρεψε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και το 2009 το εψήφισε, δεν μπορεί και να το ρίξει τώρα. δεν έχει τη δύναμη. διότι ακριβώς είναι μέρος του συστήματος ΠΑΣΟΚ...

   • Dee Jay Stelios avatar
    Dee Jay Stelios @ κωστής 17/06/2011 16:28:08

    Σεβαστή η απόψη σου,σκέψου όμως ότι άλλη αφετηρία υπήρχε το 2009,το ψέμα με το υπάρχουν λεφτά δούλεψε καλά,τώρα όμως που έρχονται μέτρα φωτιά η κατάσταση δεν είναι τόσο απλή.Oι περισσότεροι ψηφοφόροι του Πασόκ είναι από μεσαία στρώματα και κάτω ή από απογοητευμένους ψηφοφόρους της ΝΔ του μεσαίου χώρου.Τώρα όι πιο πολλοί ζορίζονται γιατί και οι συνθήκες στην αγορά εργασίας έχουν αλλάξει δραματικά,η ανεργία καλπάζει και τα έτοιμα κάποια στιγμή τελειώνουν.Ο Ελληνας να ξέρεις,ο μέσος τουλάχιστον δεν πολυνοιάζεται για το διπλανό του,νοιάζεται και πονάει στην τσέπη του,και αυτό θα συμφωνήσω ότι έχει καλλιεργηθεί επί σειρά ετών.Μένει να φανεί αν όντως βγει το καλοκαίρι με τερτίπια τύπου ανασχηματισμού,γιατί ο χειμώνας προβλέπεται πολύ δύσκολος και μη ξεχνάς ότι από πουθενά δεν φαίνεται ανάπτυξη.Ο ΓΑΠ είναι πλέον τελείως αναξιόπιστος,τα κόλπα τελειώνουν,ο κόσμος γελάει με αυτά που έγιναν αυτές τις μέρες,αλλά σίγουρα δεν θα παραδωθούν έτσι εύκολα.Μη νομίζεις όμως ότι δεν υπολογίζουν τον κόσμο στις πλατείες και φαίνεται με τις προβοκάτσιες που στήσανε με τους ασφαλίτες και όλη αυτή την αληταρία.Πιστεύω όμως οτι αυτό που τους προβληματίζει είναι που ο κόσμος δεν έκανε πίσω,τους απομόνωσε,κατά μία έννοια τους έδιωξε και μένει να φανεί η συνέχεια.Πάντως φίλε μου θα συμφωνήσεις ότι με αυτούς δεν πάμε πουθενά,μόνο προς διάλυση.

    • κωστής avatar
     κωστής @ Dee Jay Stelios 17/06/2011 18:28:09

     από το στόμα σου και στου Θεού τ' αυτί! απλώς και στο άκουσμα της λέξεως ΠΑΣΟΚ, και οι πέτρες ψηφίζουν δαγκωτό! :ο)

 7. ΝΑΥΤΗΣ avatar
  ΝΑΥΤΗΣ 17/06/2011 16:16:30

  Δεν είναι ανακύκλωση, είναι αναδόμηση με τα ιδια ΤΟΥΒΛΑ...
  Ελεος ρε πασόκοι,έλεος, λυπηθείτε μας...

 8. ΝΑΥΤΗΣ avatar
  ΝΑΥΤΗΣ 17/06/2011 16:20:06

  Ο γέρος Γ. Παπανδρέου έλεγε σε κλειστό κύκλο το 1964 ΄τι άν κυβερνήσει ο Α. Γ. Παπανδρέου η ΕΛΛΆΔΑ θα το πληρώνει για 50 χρόνια ! Δεν το υπολόγισε καλά ...

 9. Λίτσα avatar
  Λίτσα 17/06/2011 16:27:43

  Τελικά απεδείχθη ότι έχει καλούς συμβούλους ο Παπανδρέου, αφού με ένα σμπάρο πιάνει πολλά τρυγόνια!
  1. Παραμένει Πρωθυπουργός και διαχειρίζεται εκ του ασφαλούς τα δις.
  2. Βάζοντας τον αντίπαλό του στο Υπουργείο Οικονομικών ή τον απαξιώνει αν αποτύχει ή του δίνει την εξουσία του κόμματος χωρίς αιματοχυσίες και υποβιβασμούς για τον ίδιο αν συμβεί το αντίθετο.
  3. Σταματά προς το παρόν τις εσωτερικές αμφισβητήσεις και κλείνει τα στόματα των ομιλούντων.
  Ένα πράγμα όμως δεν πρόβλεψαν όλοι τους κι αυτό είναι ο κόσμος! Λίγο μας νοιάζει ποιος θα είναι Υπουργός και που! Με αλλαγές θέσεων στο τραπέζι της εξουσίας ο λαός δε θα χορτάσει! Το πρόβλημα δεν είναι τα πρόσωπα αλλά οι πολιτικές τους. Καλού κακού, ας κρατήσουν το ελικόπτερο με αναμμένες τις μηχανές του!

 10. kiki avatar
  kiki 17/06/2011 17:42:59

  Λαμπρινιδης υπευθυνος για την παπαρα της Ολυμπιακης Εκεχειριας , οπου φαγωθηκανε δις ευρω, για να κανουν βολτες ανα τον κοσμο, πολυτελεις διακοπες.
  το ονομα του συμπεριλαμβανοταν σε ΜΚΟ αγνωστου η γνωστου αντικειμενου.
  της γραμμης ΓΑΠ, παρ οτι θελεις παλιατζη, απο μια χωρα που δεν ζει.

 11. camus avatar
  camus 17/06/2011 18:39:06

  Λαπρινίδης:Αν δεν κάνω λάθος ο πατέρας του ήταν κολλητός του Ανδρέα εξ'ου και η εξακόντιση του.Επάγγελμα του πατρός, γυναικολόγος. Τώρα κρατηθήτε.Ο αλήστου μνήμης σύζυγος της Μιμής είχε διορίσει τον μπαμπά διοικητή του Ο.Σ.Ε!ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.

 12. δημης avatar
  δημης 17/06/2011 19:13:26

  ΟΧΙ ΣΤΙΝ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ...ΒΡΩΜΙΣΕΙ....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.