Τρεις κι ο κούκος στις συγκεντρώσεις της Θεσσαλονίκης
06/09/2014 19:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τρεις κι ο κούκος στις συγκεντρώσεις της Θεσσαλονίκης

Η επανάσταση του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε χωρίς τον ... λαό!

«Με τη σημερινή κοσμοπλημμύρα η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει η αφετηρία ενός μεγάλου, φθινοπωρινού, εργατικού λαϊκού κινήματος που θα σαρώσει τις μνημονιακές πολιτικές». Αυτό είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης για να συμπληρώσει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, πρώην Πασόκος, κ. Παναγόπουλος ότι οι διαδηλώσεις θα είναι η απαρχή των φθινοπωρινών θερμών κινητοποιήσεων.

Ακούγοντάς όλα αυτά σκεφτήκαμε ότι πράγματι κάηκε η Θεσσαλονίκη από τον παλμό και την αγωνιστική διάθεση. Ότι χιλιάδες πολίτες ξεσηκώθηκαν κατά της κυβέρνησης μετά από πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΜΕ και κάτι απαξιωμένων εργατοπατέρων. Το ψάξαμε λοιπόν για να δούμε τι έγινε στη συμπρωτεύουσα και αντιληφθήκαμε ότι πράγματι η… επανάσταση ξεκίνησε αλλά έλειπε ο λαός. Τρεις κι ο κούκος στις συγκεντρώσεις κι αν δεν ήταν οι 4.000 αστυνομικοί ζήτημα είναι αν θα γέμιζε η πλατεία Αριστοτέλους.

[photo_1]

Πιο δυναμική ήταν η διαδήλωση των μικρο-ομολογιούχων παρά των παρακινούμενων από τον ΣΥΡΙΖΑ διαδηλωτών. Όταν λοιπόν δεν μπορούν να κάνουν μια σοβαρή συγκέντρωση, όταν στη χειρότερη στιγμή της κυβέρνησης και έπειτα από τόσα χρόνια μνημονίων δεν είναι σε θέση να ξεσηκώσουν τον κόσμο, τότε έχουν πρόβλημα. Ο λαός δεν τους ακολουθεί, δεν τους ακούει και δεν τους πιστεύει.

Ναι, είμαστε υπέρ του να βγει ο κόσμος από το σπίτι του και να διαδηλώσει ειρηνικά για μια καλύτερη και δικαιότερη ζωή. Είμαστε υπέρ στο να σηκωθεί από τον καναπέ του και να «πιάσει από το πέτο» το πολιτικό σύστημα.

Είναι μεγάλη χαρά ωστόσο που ο ελληνικός λαός έχει γίνει πιο σοφός και δε τρώει το κουτόχορτο που τόσα χρόνια του έδιναν οι άθλιοι συνδικαλισταράδες παρέα με τα «επαναστατικά» κόμματα της πλάκας.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΝΕΚΚ avatar
    ΝΕΚΚ 07/09/2014 16:01:57

    Ο λαός δεν κατέβηκε στις πορείες όταν ψηφίζονταν τα μνημόνια και τα μεσοπροθεσμα. Θα κατέβει τώρα να διαμαρτυρηθει γιατί εφαρμόζονται?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.