#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/09/2012 11:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τρεις αποτυχημένοι τεχνοκράτες καταστρέφουν την Ελλάδα

Γιατί  να έχει δίκιο η  Tρόϊκα και όχι οι αναλυτές της Alpha Bank;Το έχω γράψει και άλλες φορές.  Αν ο Τόμσεν και η παρέα του εργάζονταν σε μια ιδιωτική εταιρεία και έπεφταν τόσο έξω στις εκτιμήσεις τους, θα είχαν απολυθεί πυξ-λάξ! Και αμφιβάλλω, αν θα ξαναεύρισκαν δουλειά!

Kαι, όμως, μια κυβέρνηση και η τύχη ενός ολόκληρου λαού, κρέμεται κυριολεκτικά από τις αποφάσεις τριών αποτυχημένων τεχνοκρατών.

Και το εξοργιστικό είναι ότι συνεχίζουμε ακόμα να τους παίρνουμε στα σοβαρά.

Βγήκαν χθές οι αναλυτές της ALPHA Bank και με το εβδομαδιαίο Δελτίο τους, (http://www.alpha.gr/files/infoanalyses/weekly20120912.pdf) ουσιαστικά τινάζουν στον αέρα όλες τις εκτιμήσεις της τρόϊκα για την ελληνική οικονομία.

Τους λένε, δηλαδή, ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται και ότι οι εκτιμήσεις τους είναι λάθος!

Συγγνώμη, αλλά δικαιούμαι να ρωτήσω: Γιατί να πιστέψω τις εκτιμήσεις της Tρόϊκα και όχι των αναλυτών της ALPHA Bank;

Πότε επαληθεύτηκε ο κ. Τόμσεν για να θεωρήσω ως πιθανό ότι θα επαληθευτεί και τώρα;

Και γιατί να υποβάλλω τον ελληνικό λαό σε νέες και βίαιες περικοπές που θα εντείνουν τη δυστυχία του;

Αν έχουν δίκιο οι αναλυτές της ALPHA, τότε πολλά από τα εισπρακτικά μέτρα για τα οποία πιέζει η Tρόϊκα, δεν συντρέχει λόγος να επιβληθούν.

Δικαιούμαι, επίσης, να ρωτήσω, μήπως η αποστολή της Tρόϊκα υπερβαίνει το πλαίσιο της εντολής της; Μήπως, δεν ήρθε για να σώσει την ελληνική οικονομία, αλλά για να την ...αποτελειώσει;

Γιατί δεν μπορεί να επιμένουν, με τέτοιο φανατισμό, σε μια πολιτική που  οδηγεί στο προφανές αδιέξοδο.

Δυστυχώς, η Ελλάδα εδώ και τρία χρόνια, εντελώς αδικαιολόγητα  κατά τη γνώμη μου, έχει παραιτηθεί του δικαιώματός της να αμφισβητεί την ...αυθεντία της Tρόϊκα.

Και μπορεί στην αρχή να ήταν δικαιολογημένη  η θέση αυτή, δεδομένου ότι κάποιοι ήλπιζαν πως οι Tροϊκανοί ήξεραν καλύτερα. Διέθεταν και μεγαλύτερη εμπειρία!

Όμως, όπως αποδεικνύεται καθημερινά τρία χρόνια τώρα, μαθαίνουν στου ...κασίδι το κεφάλι! Οι άνθρωποι, είτε βρίσκονται σε διατεταγμένη αποστολή, είτε είναι ...άσχετοι! Άλλη εξήγηση δεν υπάρχει!

Και στη μια και στην άλλη περίπτωση οφείλουμε να αντιδράσουμε!

Οι αναλυτές της ALPHA μας έδειξαν το δρόμο...

Το έχουμε προτείνει στο παρελθόν, θα το επαναλάβουμε.

Η Ελλάδα όφειλε να είχε συστήσει μια επιτροπή σοφών για τα οικονομικά, με καταξιωμένα πρόσωπα διεθνούς κύρους, τα οποία και θα αξιολογούσαν  το πρόγραμμα που εφαρμόζεται και  τις προοπτικές του. Εδώ ένα ....πατίνι θέλεις να αγοράσεις και ζητάς μια δεύτερη γνώμη. Είναι δυνατόν η τύχη μιας χώρας να εξαρτάται από τρείς αποτυχημένους τεχνοκράτες;

Έλεος...

ΚΡ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Anaconda avatar
  Anaconda 13/09/2012 11:37:07

  Τρεις επιτυχημένοι τεχνοκράτες καταστρέφουν την Ελλάδα.
  Αυτή τη δουλειά τους την κάνουν άψογα: ΕΜΕΙΣ έχει σημασία να κάνουμε τη δική μας...

  • Anaconda avatar
   Anaconda @ Anaconda 13/09/2012 12:31:20

   "να ζητήσει την σύμπραξη όλων των πολιτικών δυνάμεων για τη δημιουργία ενός πλήρους Εθνικού Σχεδίου το οποίο θα θέσει υπ’ όψιν των εταίρων αρκετά πριν τις Γερμανικές εκλογές και θα ζητήσει να αποτελέσει το νέο Ελληνικό Πρόγραμμα κοινής -αυτή τη φορά έμπρακτα και της Ελλάδος- αποδοχής. Όπως έχει αποδειχθεί εδώ μέσα και αλλού, αρκετοί άνθρωποι εκτός κομματικών γραμμών είχαν εδώ και καιρό προβλέψει αυτή την ανάγκη και έχουν τεκμηριώσει ότι έχουν τη δυνατότητα να αναλάβουν μια τέτοια προσπάθεια. Αντιστοίχως, η συμμετοχή ειδικών από όλα τα κόμματα είναι επιβεβλημένη. Προφανώς όχι μαριονέτες, ούτε γνωστοί πολιτικά εκφραζόμενοι σωτήρες από την αλλοδαπή που αυτοπροβάλλονται στον τύπο, ούτε γυρολόγοι καθηγητάδες που ψάχνουν την καλύτερη προσφορά ή να κληθούν ως οι μόνοι ικανοί."
   http://www.antinews.gr/2012/07/22/171738/

 2. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 13/09/2012 11:39:47

  Drei Technokraten, vaterland verloren....

  Ελπίζω να γίνει αντιληπτό πόσο ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο είναι αυτή η εκθεση για την Ελληνική Κυβέρνηση.

  • DRACUMEL avatar
   DRACUMEL @ ΣΤΕΛΙΟΣ 13/09/2012 17:10:23

   ποια κυβέρνηση;

 3. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 13/09/2012 11:44:41

  Ὀρθότατα.

 4. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 13/09/2012 11:48:05

  "Γιατί να έχει δίκιο η Tρόϊκα και όχι οι αναλυτές της Alpha Bank;"

  Χα, χα! Το κλασσικό Ελλαδικό δίλημμα ρώτησες και ρητορικά και κυριολεκτικά Κώστα: Μα διότι είναι ξένοι, δυτικοί, άρα "σοφότεροι" και "ανώτεροι". Για τον ίδιο λόγο που αγοράζουμε ξένα προϊόντα και όχι Ελληνικά, που βάζουμε πινακίδες στα λατινικά, που, που, που...διάλεξε και πάρε.
  Βλέπεις λοιπόν πως η ελίτ έχει εδώ και πολλές δεκαετίες σφυραλατήσει στον νού των Ελλήνων πως είναι κακομοίριδες, κατώτεροι των δυτικών. απόδειξη οι Ρεπουσηδες και οι λοιποί γραικύλοι...

  • livas avatar
   livas @ Νίκος Αργεάδης 13/09/2012 20:30:02

   Καλά, καμπόσοι ξένοι αναλυτές, "αιρετικοί' κατά τα άλλα, λένε το ίδιο με την ALPHA BANK!
   Τώρα, γιατί δεν τους ακούμε, μέγα ερώτημα...

  • Μαθηματικός avatar
   Μαθηματικός @ Νίκος Αργεάδης 14/09/2012 01:16:27

   Δυστυχώς αγαπητέ κύριε Αργεάδη, δεν είναι μόνο αριστεροί εθνομηδενιστές τύπου Ρεπούση, που εισηγούνται την "νεωτερικότητα" και την απαλοιφή της εθνικής μνήμης, της ελληνικότητας ως πρότασης ζωής (και όχι ως φτηνό ιδεολόγημα τύπου χρυσής αυγής ή Καρατζαφέρη-Γεωργιάδη). Είναι και πολλοί "δεξιοί" (χωριό και μή όνομα που λεν και στον τόπο μου), νυν βουλευτές της ΝΔ. Όλοι καταλαβαίνουμε για ποιούς μιλάμε....
   Γεωγραφικά "ανήκομεν εις την δύσιν".
   Πολιτισμικά όμως ???????
   Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να αναθεωρούμε κάποια πράγματα και να τα θέσουμε σε νέες βάσεις ????
   Μήπως κάποιοι δεν είναι σύμμαχοι και φίλοι αλλά φίδια ???
   Κάποιοι τα λένε εδώ και 40 χρόνια (Χ.Γιανναράς και άλλοι).
   Μήπως ήρθε η ώρα να τους ακούσουμε με τεντωμένα αυτιά ???

 5. kir avatar
  kir 13/09/2012 11:57:09

  Αν και ισχύει το ότι η Τρόϊκα έχει ξεφύγει, απορώ πως λαμβάνετε σοβαρά το τμήμα Ανάλυσης της Alpha Bank. Κάντε έναν κόπο και κοιτάξτε από το 2001 τις αναλύσεις του όταν μιλούσε για τη μεγάλη ανάκαμψη που έρχεται παγκοσμίως και ευλογούσε τα γένια του ΠΑΣΟΚ.Νομίζω δε χρειάζεται παραπάνω, θα πειστείτε. Οι άνθρωποι, ειδικά ο επικεφαλής, είναι άσχετοι από Οικονομικά. Αλλά δεν εστιάζετε στο εξής σοβαρό. Πόσα χρωστάει το κράτος και δεν τα δίνει? ¨Ετσι κάναμε πλεόνασμα και το 2009.

  • Δήλιος avatar
   Δήλιος @ kir 13/09/2012 14:58:37

   Δηλαδή οι υποχρεώσεις δεν καταγράφονται στο έλλειμμα;Απο πού προκύπτει αυτό;Άλλωστε η βελτίωση αφορά εξίσου και το ταμειακό έλλειμμα.....

   • George avatar
    George @ Δήλιος 13/09/2012 17:47:20

    Οι υποχρεώσεις δεν καταγράφονται ακριβώς εκεί!!!

    Στο ταμειακό έλλειμμα

 6. ελλην avatar
  ελλην 13/09/2012 12:02:02

  νομιζω οτι η Ελλάδα χρόνια τώρα και ανεξαρτήτου καθεστώτος διοικείται από τον πρωθυπουργό της.Δεν είναι ευθύνη της Τρόικας, αλλά του πρωθυπουργού.Έχουμε ή δεν έχουμε εθνική κυριαρχία;

 7. Εύμηλος avatar
  Εύμηλος 13/09/2012 12:05:16

  Σωστά τα ερωτήματα αλλά και η τοποθέτησή σας κ. Ροδινέ.
  Οι τρεις τροϊκανοί υπάλληλοι λειτουργούν εκτός αυστηρά τεχνοκρατικού πλαισίου πλέον. Αν αναρωτηθούμε τις ολοένα αυξανόμενες δημόσιες υπομνήσεις της γεωστρατηγικής σημασίας της Ελλάδος ακόμη κι από γερμανούς αξιωματούχους κατά το τελευταίο διάστημα, τότε τα πράγματα λαμβάνουν άλλη διάσταση. Με τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής σε πλήρη ανάπτυξη ποιοι θέλουν άραγε μια ισχυρή (με βάση τα σημερινά δεδομένα εννοώ τουλάχιστο σταθερή και ακέραια) Ελλάδα και ποιοι όχι; Δε συμπαθώ τις συνομωσολογικές θεωρίες αλλά τα γεωοπολιτικά παιχνίδια παίζονται εξ ορισμού πολυεπίπεδα.

 8. Louisa avatar
  Louisa 13/09/2012 12:08:02

  Μέρκελ, Ολάντ, Γιουνκέρ, (αλλά και Μόντι κ.ά.) έχουν επανειλημμένως ζητήσει τήρηση των συμπεφωνημένων και τονίσει ότι περιμένουν την έκθεση της τρόικας. Είναι αστείο καθώς και παραπλανητικό να χτυπάμε το σαμάρι. Στο κάτω - κάτω ο Σόιμπλε δεν έδωσε το κινητό του στον Στουρνάρα να τον παίρνει όποτε θέλει; Ε, εάν ετίθετο θέμα προσωπικής ατζέντας των τεχνοκρατών, ένα τηλεφώνημα υπόθεση θα ήταν και η...παρεξήγηση θα ελύνετο.

 9. bawagpsk avatar
  bawagpsk 13/09/2012 12:36:29

  Και η κυβέρνιση μας τους αφήνει....

  • tsechos avatar
   tsechos @ bawagpsk 14/09/2012 12:34:22

   Δεν τους αφήνει φίλε , συνεργοί στο έγκλημα είναι.

 10. giorgos avatar
  giorgos 13/09/2012 12:37:01

  Ολα τα μετρα τα εχουν ψηφισει ολοι απο το Β μνημονιο.Απλως τωρα ριχνουν το φταιξιμο στην τροικα για να το παιξουν αγωνιστες πατριωτες.Το θεμα ειναι ο Ελληνικος λαος ποσο θα αντεξει ακομα.Εγω δεν το βλεπω για πολυ ακομα.

  • tsechos avatar
   tsechos @ giorgos 14/09/2012 12:36:36

   Καμμία αναμονή, καμμία αυταπάτη.Όλοι στο δρόμο στις 26 του μήνα.ΑΥΤΗ η γενική απεργία να γίνει η αρχή του τέλους αυτών των πολιτικών.

 11. κατερίνα avatar
  κατερίνα 13/09/2012 12:38:43

  Με το σχολιό σας για αναζήτηση των "σοφών" υπονοείται πως αυτοί δεν βρίσκονται ήδη εντεταγμένοι στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης;

 12. Νίκος avatar
  Νίκος 13/09/2012 12:43:04

  Αν μείνουμε όπως είμαστε και πάρουμε χωρίς όρους και προϋποθέσεις την επόμενη δόση (τα 31,5 δις) τότε σε τρεις μήνες θα ξαναδούμε το ίδιο έργο που βλέπουμε εδώ και δυόμισι χρόνια. Το ίδιο θα συνέβαινε ακόμη και αν δεν είχαμε φοροδιαφυγή και είχαμε κάθε χρόνο 10 έως 15 δις επιπλέον έσοδα από την παραοικονομία, εφόσον και τα χρήματα αυτά τα διαχειριζόμασταν όπως τα προηγούμενα. Χωρίς βαθιές τομές, επώδυνες αλλά οφέλιμες, χωρίς να αλλάξει τίποτα δεν πρόκειται να δούμε φως στην άκρη του τούνελ και θα είμαστε ένα βαρέλι δίχως πάτο. Όσο μαλιστα καθυστερούν τόσο μεγαλύτερο θα είναι το πολιτικό κόστος σε σχέση με το διαφαινόμενο των μέτρων. Και δεν αναφέρομαι στο ενδεχόμενο της χρεοκοπίας αλλά στην κλιμάκωση της βίας και της αυθαιρεσίας.

 13. xp avatar
  xp 13/09/2012 12:48:11

  Κώστα συμφωνω με την "κατασκευή" από εμας ενος οικονομικού προγραμματος Παράλληλα θα επρεπε να φτιαχθει και ένα πλανο Β . Επίσης και μια εμπεριστατωμενη έκθεση που θα περιεγραφε αλλαγη στην γεωπολιτικη & οικονομική μας συμπεριφορά . Ας είναι από κάποιο ινστιτουτο ,ανεξαρτητο......... Οποιος εχει γνωση πως δουλευουν οι μεγαλες επιχειρησεις και οργανισμοί , γνωριζει ότι δεν ειναι τυχαια τα ατομα που επιλεγονται , ετσι ωστε να καθοδηγουνται από τους προισταμενους τους σχεδο απολυτα. Οι προισταμενοι θέλουν να περάσουν οι Αμερικάνικές εκλογές και να δουν τι θα κάνουν με Ισπανία και Ιταλία. Μετά με εμάς. Το θέμα είναι ότι θα καταστραφούν δομές της οικονομίας μέχρι την απόφαση τους ,ακομη και στην περιπτωση που ειναι θετική.

 14. GreekinEurope avatar
  GreekinEurope 13/09/2012 13:07:14

  Κατά τη γνώη μου τα πράγματα είναι απλά. Βλέπει η Τρόικα ότι μόνο τα εισπρακτικά μέτρα έχουν αποτέλεσμα και τίποτα άλλο δεν γίνεται και γι'αυτό πιέζει περισσότερο. 2 χρόνια τους δούλευαν ο ΓΑΠ και ο Βενιζέλος και τώρα η Ελλάδα είναι στη μπούκα. Για μένα (π'εραν του θέματος των απολύσεων που είναι αυαίσθητο και υπάρχουν και διαφορετικές γνώμες) θα πρέπει να γίνει αυτό που είπε ο Κουβέλης: ΡΗΤΡΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥ και να ενημερωθεί ο λαός διάφανα για αυτό. Δηλαδή, επιμενει η Τρόικα για μείωση μισθών 10% στα ειδικά μισθολόγια και εμείς λέμε ότι αυτά τα χρήματα μπορούμε να τα αναπληρώσουμε από αυξηση εόδων και πάταξη φοροδιαφυγής.
  Γίνεται η μείωση που λέει η Τρόικα και υπάρχει και η ρήτρα της αύξησης εσόδων. Οι πολίτες παρακολουθούν τα έσοδα. Αν υπάρξει η προσδωκώμενη αυξηση εσόδων τότε επιστρέφονται πίσω τα χρήματα που "κοπηκαν" από τους μισθούς και αίρεται η μείωση.
  Αν δεν υπάρξει η προσδωκώμενη αύξηση εσόδων, τότε οι κυβερνώντες "διαπραγματευτές" σημαίνει ότι γέλσασαν τόσο το λαό όσο και την τρόικα!!
  Μην χτυπιόμαστε. Τα πράγματα είναι απλά. Αλλά πρέπει να υπάρχει σε καθημερινή βάση διαφάνεια και μέσω του διαδικτύου΄ο κάθε ενδιαφερόμενος να παρακολουθεί την πορεία υλοποίησης των "ισοδυνάμων" που του έχουν υποσχεθεί να εξισορροπήσουν τις απώλειες που προκύπτουν από τις επιμονές και τις αμφιβολίες της Τρόικας.

 15. xzetta avatar
  xzetta 13/09/2012 13:47:06

  "Γιατί να πιστέψω τις εκτιμήσεις της Tρόϊκα και όχι των αναλυτών της ALPHA Bank;" μην τις πιστεύεις - ούτε εγώ τις πιστεύω ούτε και ίσως οι ίδιοι. Αν στο τέλος, τέλος αποτύχουν, απλά θα χρησιμοποιήσουν τα ευρήματα για να βελτιώσουν τα μοντέλα τους για την επόμενη αποστολή. Αλλά αν θυμώσουν και ξαναφύγουν πολύ φοβάμαι οτι θα τρέχουμε να απολογηθούμε με την ουρά στα σκέλια στις Βρυξέλλες. Και επιτροπή με νομπελίστες να φτιάξεις πάλι δεν θα ιδρώσει το αυτί τους. Αυτό είναι και το περίφημο knowhow του ΔΝΤ.

 16. ερασιτεχνης λαογραφος avatar
  ερασιτεχνης λαογραφος 13/09/2012 13:48:25

  Αγαπητε κυριε Ροδινε γνωριζετε το λαϊκο ρητο "χτυπαμε το σαμαρι αντι να χτυπαμε τον γαϊδαρο" ;

 17. Πηνελόπη avatar
  Πηνελόπη 13/09/2012 13:55:31

  Πίσω από την τρόικα κρύβονται Μέρκελ, Ολάντ ,Γιούνκερ, Μπαρόζο, Ρεν και καποιοί δορυφόροι τους από αυτούς να ζητήσουμε τα ρέστα. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι δεν έχουν καμία πρόθεση να μας σώσουν αλλά να μας πετάξουν στον γκρεμό. Οσο για τις δηλώσεις των τελευταίων ημερών νομίζω ότι είναι εκ του πονηρού. Βάζουν την τρόικα να ζητήσει σκληρά και μη εφαρμόσημα μέτρα με την ελπίδα ότι δεν θα τα δεχτούμε και έτσι θα έχουν άλλοθι ότι για την καταστροφή θα ευθυνόμαστε εμείς.

 18. Bob ο μάστορας avatar
  Bob ο μάστορας 13/09/2012 14:32:43

  Αγαπητέ το άρθρο σας περιέχει μερικά «ωραία ψέμματα», για να πει (έστω και δειλά) μια μεγάλη αλήθεια.
  «Ωραία» γιατί είστε διπλωμάτης και «ψέμματα» γιατι το ΔΝΤ δεν κρύφτηκε ποτέ!
  Εμείς κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας...

  Αντί να απαντήσουμε στον παραλογισμό των μέτριων ειδικών, τρία χρόνια τώρα δεν αξιωθήκαμε να κάνουμε το στοιχειώδες, δηλαδή να βρούμε συνήγορο, όπως ορθά προτείνετε στην τελευταία παράγραφο.

  Προτιμάμε να παίζουμε ξύλο ή να φιλοσοφούμε, μες το κελί που μας έριξαν, στην πτέρυγα του αυτονόητου.

  Σας παρακαλώ, ξυπνήστε τους!
  Πάνω που έμαθε ο Χότζας το γάιδαρο να μην τρώει, του ψόφησε, αν αντιλαμβάνεστε το πνεύμα μου.

 19. ano-kato avatar
  ano-kato 13/09/2012 14:35:02

  Τρεις αποτυχημένοι τεχνοκράτες καταστρέφουν την Ελλάδα λέει ο τίτλος του άρθρου.Κι εγώ ρωτάω μόνοι τους;

 20. xp avatar
  xp 13/09/2012 14:40:24

  Μερικα μονο :
  Αν ήθελαν η ρήτρα ύφεσης θα είχε ισχυρη νομική ισχύ και θα δημιουργουσε τροποποιησεις του Προγράμματος.
  Η ΕΤΕ χρηματοδοτεί έργα στην Αλβανία (το πήρε ο Ακτωρ) και όχι στην Ελλαδα.
  Συνεχείς αμφιβολίες για το εαν η Ελλάς παραμείνει στο ευρω(Εαν κάνετε .....εμείς σας θέλουμε=Αμφιβολία διπλωματικής μορφης ),για να διαλυθεί η οικονομια και οι ιδιωτικοποιήσεις να γίνουν σε εξευτελιστικες τιμές.
  Δεν είναι σκοπιμο?

 21. Tasos avatar
  Tasos 13/09/2012 15:09:01

  Εγώ πάλι νομίζω πως ούτε να καταστραφούμε θέλουν. Απλά παίζουν το κακό μπάτσο να περάσει ο χρόνος μέχρι της εκλογές των ΗΠΑ.
  Απορώ πώς δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι από τη στιγμή που ο Ομπάμα πρόσταξε να μη ληφθεί καμια απόφαση μέχρι τότε, οι Ευρωπαϊοι απλά κάνουν αυτό και μόνο. Και επειδή θα ήταν άκομψο να δηλωθεί δημοσίως ότι αναβάλλουμε τα πάντα, απλά κολλάνε ταχα μου οι διαπραγματεύσεις και υπάρχουν διαφωνίες κλπ. Ως δια μαγείας και ανάλογα με το αποτέλεσμα των εκλογών, οι αποφάσεις θα ρθουν μετά στο άψε-σβήσε.

 22. iremia avatar
  iremia 13/09/2012 16:47:20

  ηρεμηστε αδελφια..
  Οικονομικα προγραμματα,και "σοφους"..εχουν οι χωρες που παραγουν και εξαγουν, αγαθα.
  Στο Ελλαντα που απλα καταναλωνουμαι οτι παραγουν οι αλλοι,δεν υπαρχουν σοφοι,ουτε λυση..Γιαυτο τρια χρονια τωρα κλαψουριζουμε..και δεν προτεινουμε κατι διαφορετικο.
  Εμεις χρειαζομαστε εναν αρχηγο, που να δανειζετε χωρις να τα επιστρεφει..η μια διεθνη συμορια.να κλεβει και να μας τα ακουμπαει.

  • tsechos avatar
   tsechos @ iremia 14/09/2012 12:51:47

   Αυτό το παραμύθι της ψωροκώσταινας πιπιλίστε το μέχρι να το πιστέψετε.Αν δεν παράγουμε αυτά που μπορούσαμε να παράγουμε για αυτό ευθύνεται η κυρίαρχη αστική τάξη και η Ευρωπαική ένωση που θα μας τάιζε με χρυσά κουτάλια.Ενάμισι εκατομύριο άνεργοι.Γιατί δεν παράγουν;

 23. Enzo avatar
  Enzo 13/09/2012 16:55:29

  μονοι μας καταστρεφομαστε, δεν φταινε αυτοι.
  Η Δειλια μας φταιει.

 24. ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟΝ Ι.Τ avatar
  ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟΝ Ι.Τ 13/09/2012 17:14:27

  Σίγουρα.. Τι λέμε τώρα. Είναι αποτυχημένοι οι τροικανοί και είναι επιτυχημένοι ο κουβέλης μαζί με τον βενιζέλο. που το μόνο που τους ενδιαφέρει, ΕΙΝΑΙ Η ΙΕΡΗ ΑΓΕΛΑΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ!

  • ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ avatar
   ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ @ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟΝ Ι.Τ 13/09/2012 19:25:52

   Φίλε του Ιδιωτικού Τομέα, θα έρθουν και άλλοι του Ι.Τ. να κάνουν παρέα στους ανέργους του Ι.Τ. διότι εγώ του Δημοσίου Τομέα ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΚΑΛΤΣΕΣ από τα καταστήματα του Ι.Τ., δεν μπορώ να πάρω ΤΙΠΟΤΕ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ του σούπερ μάρκετ. Και δεν μπορώ γιατί ενώ έχω δουλειά (και εσύ με ΦΘΟΝΕΙΣ γι' αυτό) ΠΛΗΡΩΝΩ, ΠΛΗΡΩΝΩ, ΠΛΗΡΩΝΩ στεγαστικό, φόρους, χαράτσι, έκτακτη εισφορά, σε ασύλληπτα ποσά. Δεν πρόκειται να δώσω ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ στην επιχείρηση στην οποία εργάζεσαι (αν εργάζεσαι). Θα έρθει στιγμή που θα παρακαλάς και θα κάνεις προσευχές να μπουν μέσα στην επιχείρηση όπου ελπίζω ότι ακόμα εργάζεσαι ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ που ΕΤΥΧΕ να μην έχουν υποχρεώσεις οικογενειακές για να αγοράσουν κάτι, ώστε να έχει το αφεντικό σου λεφτά μήπως και σου δώσει και εσένα κάτι ελάχιστο από όσα δικαιούσαι.
   Αυτές οι απόψεις σου (που τις έχουν και άλλοι και τις έχουν εκφράσει ή τις κρατάνε για τον εαυτό τους) είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΘΟΣ, και στρέφουν τον έναν εργαζόμενο εναντίον του άλλου. Και τους ανέργους εναντίον ΟΛΩΝ των εργαζομένων.
   Καλά μυαλά σε όλους μας! Θα προσπαθήσω να μην απαντήσω ξανά με αυτόν τον τρόπο σε παρόμοιες ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ και ΜΗ ΣΩΣΤΕΣ απόψεις.
   Από το Δημόσιο, φίλοι μου, πληρώνονταν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ. Κάθε εργολάβος που έκανε δημόσιο έργο, στην πραγματικότητα ήταν ένας δημόσιος υπάλληλος με ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΟΥ. Το ίδιο ισχύει για κάθε προμηθευτή, ή οποιονδήποτε υπέγραψε και ολοκλήρωσε μια συμφωνία με το Δημόσιο. ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ αφού ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ.

 25. Karenin avatar
  Karenin 13/09/2012 17:22:58

  1. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών της ΑΛΦΑ, στηρίζοντε σε στοιχεία του υπουργείου οικονομικών. Αρα όλα τα σαίνια του οικονομικού επιτελείου αγρό αγόραζαν....
  2. Τελικά το πρόβλημα της χώρας ηταν απλό. Λιγους φόρους στους μισθωτούς και στη ακίνητη περιουσία, λιγο διόρθωση στις συντάξεις, μια ψιλοαυξηση στα καύσιμα και ήρθαμε στα ίσα μας.
  3. Οι φήμες που αναφέρουν ότι το πλεόνασμα δεν έχει μόνιμο χαρακτήρα, και θα εξανεμισθεί μόλις το κράτος αρχίσει να πληρώνει το εσωτερικό χρέος ειναι ανακριβείς.
  Συμπέρασμα, είμαστε καλά, τα μέτρα είναι περιτά, και η κυβέρνηση μπορεί να αναλάβει τα ηνια της χώρας.

  • George avatar
   George @ Karenin 13/09/2012 17:48:19

   φιλοαύξηση στα καύσιμα?????

   Δηλαδή η χονδροαύξηση πόση θα ήταν?

 26. Θεμιστοκλής avatar
  Θεμιστοκλής 13/09/2012 19:25:36

  Tρείς τεχνοκράτες σε συνεργασία με μια ανίκανη κυβέρνηση καταστρέφουν την Ελλάδα.

 27. ellhnas1994 avatar
  ellhnas1994 13/09/2012 20:02:15

  Αυτούς του αποτυχημένους τεχνοκράτες ποιος του κάλεσε στην Ελλάδα αδερφέ , αλλά και ποιος τους νομιμοποίησε εντός της Βουλής ;

 28. panos avatar
  panos 13/09/2012 20:10:44

  Μαλλον αποτυχημενο ειναι το δικο μας πολιτικο κατεστημενο της μιζας και της ρεμουλας που τοσα χρονια δεν αφησε τιποτα ορθιο.Η Τροικα δεν επιβαλει μετρα αλλα ισοδυναμα που να γινονται, αλλα οι πολιτικοι μας αγνοουν το πολιτικο κοστος και ψαχνουν τη τρυπα της βελονας...........Η ALPHA λεει και κατι αλλο οτι για να σωθουμε πρεπει να αποχωρησουν οι υπεραριθμοι Δ.Υ. ωστε να μην καταρευσουν οι μισθοι των ηδη υπαρχοντων, αλλα το πελατειακο κρατος αντιδρα και εδω ειναι το μεγιστο λαθος. Το μαγαζι της alpha ειναι αψογο ενω το κρατος προς το παρον ΜΠΑΧΑΛΟ.

 29. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 13/09/2012 20:55:53

  Το έχομε πει επανειλημμένως, αν ήθελαν πράγματι να μας βοηθήσουν, θα το είχαν κιόλας πραγματοποιήσει. Απλώς συντηρούν μια κατάσταση για τους δικούς τους λόγους, ώστε να οργανώνονται και να κερδίζουν χρόνο και όταν έρθει το πλήρωμα , θα μας απολακτίσουν χωρίς μεγάλες συνέπειες γι΄ αυτούς.
  Και όλα αυτά , με το δεδομένο του ανεφάρμοστου του Μνημονίου!!
  Η πραγματικότητα είναι ότι κανένας μέχρι τώρα ξένος Αξιωματούχος , δεν έχει δηλώσει ευθέως ότι το Μνημόνιο θα πετύχει. Όλοι τους θέτουν την αίρεση, "αν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα". Για να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα όμως, πρέπει ο ασθενής να πεθάνει!!!

 30. dimitrtf avatar
  dimitrtf 13/09/2012 21:42:03

  Το ευρω ειναι το οπλο της γερμανιας για να καθυποταξει ολοκληρη την ευρωπη,και το εχει ηδη κανει οτι σχεδιο και να παρουσιασουμε θα το απορριψουν.

 31. xp avatar
  xp 13/09/2012 21:56:03

  Σωστο !!! Εχουμε μια άλλου τυπου Γερμανική κατοχή ! Απλά έχουν ρίξει το χρημα στα ΜΜΕ και βγάζουν θεωρίες.Αν πήγαιναν σε κράτος σοβαρό νύχτα θα εφευγαν.Πήγαινε στα Εμιράτα να κάνεις επένδυση ! Πρέπει να έχεις ντόπιο επιχειρηματία ,αλλιώς γιοκ !!!! Και αν κάνεις ιστορία ,φυλακή (χωρις δωρεαν σίτιση!!!)

 32. Δήλιος avatar
  Δήλιος 13/09/2012 23:30:19

  το ίδιο λέμε.Η μελέτη της τράπεζας αναφέρεται στο έλλειμμα της ΓΚ....

 33. akisenv avatar
  akisenv 14/09/2012 00:08:30

  Η απαντηση στο Ερωτημα σας δυστυχεστατα βρισκεται στην Επιστολη Σαμαρα στο Συμβουλιο Αρχηγων κρατων της Ε.Ε τον περασμενο Ιουλιο....

 34. Βιεννεζος avatar
  Βιεννεζος 14/09/2012 01:22:15

  drei Professoren Heimat verloren

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.