#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/12/2011 09:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τραγική η πολιτική της Ελλάδας στο ΝΑΤΟΟι σύμβουλοι του ΥΠΕΘΑ και του ΓΕΕΘΑ που συνέπραξαν με τον κ. Βενιζέλο στην παντελή απουσία της χώρας μας από τη νέα Δομή Διοίκησης του ΝΑΤΟ συνεχίζουν να κατευθύνουν το διαπραγματευτικό μηχανισμό της χώρας μας σε λάθη, προσπαθώντας να καλύψουν τα προηγούμενα λάθη τους, αλλά και σε ενδοτική και υποχωρητική πολιτική έναντι της Τουρκίας αλλά και γενικότερα των εθνικών συμφερόντων της χώρας μας.

Αυτοί που μέχρι πρότινος εξέδιδαν έγγραφα (φ.900/204623/30-5-11/ΥΠΕΘΑ/ΓΔΠΕΑΔΣ/ΔΔΣ), όπου περιέγραφαν ως μοναδικό στρατηγικό στόχο της χώρας μας στα πλαίσια της νέας δομής τη δημιουργία Χερσαίου Στρατηγείου στη γείτονα χώρα (αντί ναυτικού ή αεροπορικού, που ούτως ή άλλως δεν ήταν στα σχέδια) και δεν διεκδίκησαν τίποτα για την χώρα μας είναι οι ίδιοι που μεθοδεύουν/επιτάσσουν υποχωρητικότητα και ενδοτικότητα στις απαιτήσεις της Τουρκίας το Στρατηγείο αυτό να έχει ειδικά προνόμια Διακλαδικού χαρακτήρα στα πλαίσια εφαρμογής του νέου Στρατηγικού Δόγματος, ώστε να εκτελεί και αεροπορικές και ναυτικές επιχειρήσεις (μικτές).

Έτσι παρά το γεγονός ότι επισημαίνουν τις επιπτώσεις από τις τουρκικές αυτές διεκδικήσεις στα εθνικά μας συμφέροντα ( μέχρι πρότινος για τους ιδίους το Στρατηγείο αυτό θα ήταν αβλαβές για την Ελλάδα) καλούν τον Υπουργό να εγκρίνει εκ των υστέρων τους λάθος χειρισμούς τους πιστεύοντας ότι θα βρούν τα ίδια ευήκοα αυτιά που είχαν συνηθίσει μέχρι τώρα. Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι αφ'ενός μεν διεκδικούν ακλόνητοι τις επιδιώξεις τους για το Στρατηγείο και αφ'ετέρου αντιδρούν λυσσαλέα στο να συμπεριληφθεί το ΚΕΝΑΠ (Κέντρο Εκαπίδευσης Ναυτικής Αποτροπής ) στο Νατοϊκό εγχειρίδιο MC-324. Και να σκεφθεί κανείς ότι το Κέντρο αυτό μαζί με το NDC-GR ήταν τα κύρια επιχειρήματα (αν και ανυπόστατα ως προς την αντιστοιχία βαρύτητας) στην αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας για την κατάργηση του Αεροπορικού Κέντρου Επιχειρήσεων στη Λάρισα και τη δημιουργία του Χερσαίου Στρατηγείου στη Σμύρνη.

Δεν έχουν καταλάβει ακόμη ότι κάτι έχει αλλάξει αν και δεν έχει αναλάβει πλήρως τα ηνία ο κ. Σαμαράς.

Παράλληλα όμως συνεχίζουν να εκδίδουν αναρμόδια έγγραφα (Φ.000/10/205319/19-12-11/ΓΔΠΕΑΔΣ/ΔΙΠΕΑ)με θολές κατευθύνσεις και προβληματισμούς αναφορικά με την ύπαρξη του NDC-GR και την στρατηγική μας στο νέο ΝΑΤΟ,  στα οποία φάσκουν και αντιφάσκουν με άλλα προηγούμενα, γράφουν εκθέσεις ιδεών, επιρρίπτουν ευθύνες σε άλλους για προβλήματα αξιοπιστίας που οι ίδιοι εδημιούργησαν, αναφέρονται σε παραποιημένα γεγονότα και αποφάσεις χωρίς σχετικές αναφορές σε έγγραφα ή στοιχεία  για να καταλήξουν σε συμπεράσματα με ανύπαρκτα επιχειρήματα χωρίς μελέτες και αναλύσεις μπλέκοντας επιπλέον με αυθαίρετο τρόπο το ΝΑΤΟ με την Ευρωπαική Ένωση. Πολλή θεωρία και αστήρικτα συμπεράσματα. Δεν ξέρω εαν είναι για γέλια ή για κλάματα οι κύριοι αυτοί αλλά το βέβαιο είναι ότι θα πρέπει να αντικατασταθούν το συντομότερο από τα πόστα τους και ίσως να πρέπει να αποτελέσουν και αντικείμενο περαιτέρω "εξέτασης".

Ειδικός Συνεργάτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 30/12/2011 10:30:25

  Ο Φαήλος για την Αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών μετά την αποκάλυψη Γιλμάζ.
  «Υπάρχει η θεωρία της εξημέρωσης του θηρίου, υπάρχουν όμως θηρία που δεν εξημερώνονται και τα οποία αν τα ταΐζεις τους ανοίγει η όρεξη. Αυτό το οποίο έπρεπε να γίνει είναι εμείς να προσφύγουμε στα διεθνή όργανα, στα διεθνή δικαστήρια, να ζητήσουμε αποζημιώσεις, παράδειγμα για αυτές τις πυρκαγιές που αναφέρθηκε ο Γιλμάζ, υπάρχουν οικογένειες που έχουν χάσει ανθρώπους, απλούς πολίτες, πυροσβέστες στρατιώτες που έχουν χάσει τη ζωή τους στη διάρκεια των πυρκαγιών. Γεννιούνται τεράστια ζητήματα νομικά διεθνούς δικαίου, και προσφυγής σε διεθνή όργανα, κατά της Τουρκίας» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 ο Φαήλος Κρανιδιώτης

  Ο Σταύρος Δήμας μετά τις αποκαλύψεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας ότι υπήρχαν μυστικά κονδύλια για αντίποινα σε ελληνικά δάση από Τούρκους πράκτορες προέβη σε ένα χλιαρό διάβημα στην Άγκυρα και ζήτησε διευκρινίσεις.

  Ο Φαήλος Κρανιδιώτης υποστήριξε ότι «στην Τουρκία, το παρακράτος δεν εδρεύει σε μπαρ του υποκόσμου και σε στέκια που συχνάζουν οι παράνομοι, το παρακράτος στην Τουρκία ταυτίζεται με το κράτος και εδρεύει στο γραφείο του πρωθυπουργού, στο επιτελείο, στις πρεσβείες, στα προξενεία, στα αστυνομικά τμήματα, στο συμβούλιο εθνικής ασφάλειας της Τουρκίας».

  Υ.Γ δικό μου. (Ας κοιτάμε και τον "οίκο μας" γιατί θα τρίβουμε τα μάτια μας και δε θα βρίσκουμε μαντήλι να κλάψουμε).

 2. χρηχα avatar
  χρηχα 30/12/2011 10:50:10

  Kαλημέρα...

  Γιατί οδυρόμαστε;

  Είναι ίσως γιατί νομίζουμε ότι έχουμε μερίδιο στην διαμόρφωση πολιτικής στην περιοχή...είναι κι αυτό μέσα στο σχέδιο...κανείς δεν είναι πιιο υπόδουλος από τον δούλο που νομίζει ότι είναι ελεύθερος....
  Μαας έχουν δώσει καρέκλες, "ισότιμες" για να "ακούγεται" και η δική μας φωνή στα επιτελεία λήψης αποφάσεων....
  Αλλά νομίζετε ότι όλα αυτά τα τραγελαφικά είναι όλα από λάθος ; Όλοι όσοι εκπροσωπούν κατά καιρούς την Ελλάδα πάντα έχουν εσφαλμένες εκτιμήσεις ;

  Δεν νομίζω Τάκη....

  Η πολιτική χαράσεται από την μητρόπολη....εμείς εδώ σαν προτεκτοράτο , απλά ακολουθούμε τις εντολές.....

 3. μεταρρυθμιστής avatar
  μεταρρυθμιστής 30/12/2011 17:15:49

  Φοβερή πάντως η φωτογραφία με τη διάταξη των σημαιών. Οι τρεις... στυλοβάτες του ΝΑΤΟ ( ΗΠΑ, Ην.Βασίλειο και Ελλάς ) μπροστά και όλοι οι λοιποί στα...δεύτερα!

 4. ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟΣ avatar
  ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟΣ 03/01/2012 01:47:44

  Μεταφέρω απόσπασμα από το άρθρο "Είκοσι και τέσσερις κινήσεις στην Εξωτερική πολιτική" του κ. Κασκαρέλη (προέδρου του ΕΛΚΕΔΑ) :
  -Σκληρή, αδιάλειπτη και ανελαστική στάση της Ελλάδος μέσα στο ΝΑΤΟ, όταν πρόκειται για άκρως σημαντικά θέματα, που άπτονται ζωτικών εθνικών συμφερόντων (πχ στρατηγεία νέας δομής της Συμμαχίας).
  Κι αυτό μήπως συγκινηθούν οι αρμόδιοι και βάλουν τους κατάλληλους ς για άσκηση αποτελεσματικής για τα συμφέροντα της χώρας μας πολιτικής, διότι δεν νομίζω κανείς να θέλει σε καίρια Ελληνικά πόστα "υπαλλήλους" της Τουρκικής πολιτικής.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.