Τρίτο Μνημόνιο: Το τέλος των ψευδαισθήσεων
13/08/2015 12:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τρίτο Μνημόνιο: Το τέλος των ψευδαισθήσεων

Τέλος λοιπόν με τα ψευτοδιλήμματα και τους ψευτοθόδωρους που υφάρπαξαν την ψήφο του ελληνικού λαού

H ψήφιση στη Βουλή του Μνημονίου, η τελική εκ των πραγμάτων, σημαίνει και πολλά άλλα πράγματα για το πολιτικό σύστημα. Κυρίως για την αριστερά η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα διάσπαση, τεραστίων διαστάσεων.

Κατ’αρχάς το τρίτο Μνημόνιο σημαίνει το τέλος των ψευδαισθήσεων όλων εκείνων που πιστεύουν ότι μπορεί η ελληνική οικονομία να βαδίσει το δικό της δρόμο χωρίς ευρωπαϊκή βοήθεια. Ή με τη στήριξη του ξανθού γένους, των Κινέζων ή των διάφορων BRICS. Τα δοκίμασε όλα η κυβέρνηση Τσίπρα και απέτυχε καταλήγοντας εκεί που κατέληξαν και οι προηγούμενοι.

Με μια μόνο σημαντική διαφορά. Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε φέρει την Ελλάδα ένα βήμα έξω από το μνημόνιο, η σημερινή απλά κατέστρεψε ό,τι φτιάχτηκε με κόπο πέντε χρόνια. Πέντε μήνες μόνο χρειάστηκαν για να επιστρέψει η χώρα στο 2010, κι αυτό είναι ασυγχώρητο.

Η ψήφιση του νέου μνημονίου ανατρέπει πλήρως όλη τη φιλοσοφία του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Δεν υπάρχουν πλέον αντιμνημονιακά κόμματα και μέτωπα και όσοι έκαναν καριέρες και λεφτά πουλώντας ψεύτικες υποσχέσεις και φύκια για μεταξωτές κορδέλες καλό είναι να λουφάξουν και όταν έρθει η ώρα τους θα πληρώσουν το ψέμα τους.

Μιλάμε για το μεγαλύτερο μέρος του ΣΥΡΙΖΑ, για τους ανεξάρτητους ψεκασμένους, αλλά και για όλους εκείνους στο ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ που ναι μεν ψήφιζαν νόμους τα προηγούμενα χρόνια αλλά στο παρασκήνιο υπέσκαπταν κάθε προσπάθεια που γινόταν.

Τέλος λοιπόν με τα ψευτοδιλήμματα και τους ψευτοθόδωρους που υφάρπαξαν την ψήφο του ελληνικού λαού και μία και δύο και τρεις φορές. Καλώς ήρθατε στην πραγματικότητα κύριοι και κυρίες της τζάμπα μαγκιάς.

Το δεύτερο θέμα που φέρνει το τρίτο μνημόνιο είναι η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ. Από εδώ και στο εξής δεν μπορούν να συνεχιστούν άλλο τα καραγκιοζιλίκια με την Αριστερή Πλατφόρμα ή την Ζωή Κωνσταντοπούλου. Μπορεί ο θίασος του Αλέξης να συνέχισε εδώ και ένα μήνα περίπου τις περιοδείες του ανά την Ελλάδα όμως… οι αρπαχτές τέλος. Η παράσταση ρίχνει αυλαία και κάθε κατεργάρης πρέπει να πάει στον πάγκο του. Και δεν μπορεί ο Τσίπρας να παίζει παιχνιδάκια με το ένα τρίτο της Κ.Ο. του ομάδας όταν τα μέτρα τα ψηφίζουν όλοι οι άλλοι. Αν έχει τα κότσια ας τους διώξει και να μην περιμένει το συνέδριο ή πότε θα φύγουν μόνοι τους. Αυτά είναι αστειότητες και πρωτοφανείς πολιτικές διαδικασίες που μόνο στο Ελλαδιστάν της Αριστεράς θα μπορούσαν να συμβούν.

Να κοροϊδεύει η Πρόεδρος της Βουλής τον πρωθυπουργό και αυτός να μην είναι ικανός να την πετάξει έξω. Αλλά πώς να το κάνει όταν κι αυτός δεν ξέρει τι του γίνεται. Τώρα κατάλαβε ότι τον χαντάκωσαν οι οικονομολόγοι του, αλλά μαζί χαντάκωσαν και τη χώρα, θα καταλάβει τι γίνεται με τη Ζωή και τι παιχνίδια παίζει;

Σε κάθε περίπτωση η ψηφοφορία για το μνημόνιο ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για γυρίσει η αριστερά στη θέση της ιστορίας που ανήκει. Στο περιθώριο, όσο κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να επιβιώνει ελλείψει άλλων προτάσεων.

Η ψηφοφορία επίσης ανοίγει και την προεκλογική περίοδο αφού κανείς πλέον δεν αμφισβητεί ότι θα πάμε σε εκλογές καταστροφικές και άσκοπες. Ο Αλέξης δε μπορεί ούτε το σκάφος της χώρας να κυβερνήσει, ούτε το κόμμα του. Θυσιάζοντας και πάλι τη χώρα του θα θελήσει να ελέγξει το κόμμα του. Αυτή είναι η επιλογή ενός μοιραίου ανθρώπου, ενός πολιτικού που έλαχε στην πιο δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα και που την οδηγεί στην καταστροφή.

Από αύριο, παρά τη θερινή ραστώνη, το πολιτικό σύστημα δεν θα είναι το ίδιο. Ο καθένας θα πρέπει να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Και στα δεξιά, και στα αριστερά του πολιτικού φάσματος πρέπει να ξεκαθαριστούν πρόσωπα και καταστάσεις. Δεν αντέχει άλλο η Ελλάδα αυτό το μπάχαλο. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το χάλι και όλα τα κόμματα έχουν ευθύνες για να αλλάξουν τα πάντα.

Ούτε να ψηφίζουν οι βουλευτές κείμενα που δεν έχουν διαβάσει και μνημόνια που θα αλλάξουν τον τόπο. Ούτε να παίζει η Ζωή προσωπικά παιχνιδάκια και να κάνει σόου, ούτε να είναι διαλυμένα τα πολιτικά κόμματα και να μη μπορεί ο πολίτης να εμπιστευτεί κανέναν, ούτε να έχουμε έναν πρωθυπουργό και μια κυβέρνηση σε κατάσταση αποσύνθεσης, ούτε να έχουμε κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως η ΝΔ, που δεν έχουν σαφή προσανατολισμό.

Είναι η ώρα για ξεκαθάρισμα λογαριασμών για να μπει τέλος στη γελοιότητα του πολιτικού συστήματος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Παράξενος avatar
  Παράξενος 13/08/2015 13:03:08

  Πράγματι, το δίλημμα μνημόνιο ή αντιμνημόνιο τέλειωσε. Το αντιμνημονιακό κίνημα πέθανε πλήρως απαξιωμένο, χωρίς να συνεισφέρει στη δημιουργία ενός συνολικού κινήματος ανάπτυξης και χειραφέτησης της χώρας. Όμως αυτό κάθε άλλο παρά σημαίνει ότι τέλειωσε η περίοδος των ψευδαισθήσεων του ελληνικού λαού.

 2. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 13/08/2015 13:10:09

  Mια καινούργια διάσταση ανοίγετε στο άρθρο σας,που έχει να κάνει με το ψυχοπνευματικό φαινόμενο Τσίπρας. Μέχρι τώρα λέγαμε ότι έχει σχέδιο εξόδου από το ευρώ,ότι έχει εμμονές,ότι κάποια στιγμή κάνει την πλήρους περιστροφής κολοτούμπα και γίνεται μνημονιακός και και... Τώρα όμως αποδεικνύεται και αναδεικνύεται και μέσω των γεγονότων αλλά και εδώ στο άρθρο,ότι τελικά τίποτα από όλα αυτά δεν συμβαίνει,απλώς το παιδί δεν ξέρει τί του γίνεται! Από παντελή άγνοια και των πιό απλών πραγμάτων,συσχετισμών και κανόνων,μας έφερε εδώ που φτάσαμε. Θα πληρώσουμε ακόμη σκληρότερα τα χρόνια που έρχονται,απλώς γιατί ένα παιδαρέλι είχε την μεγάλη κάψα να κυβερνήσει χωρίς όμως να ξέρει το πώς κι ούτε βέβαια που τον ένοιαξε ποτέ... Έτσι είναι λοιπόν,στου κασίδη το κεφάλι έμαθε κι αυτός να κουρεύει...

 3. Παράξενος avatar
  Παράξενος 13/08/2015 13:18:20

  Ως αντιμνημονιακό κίνημα δεν εννοούσα βέβαια τα προεκλογικά μούσια του σύριζα αλλά όσους πολίτες δε θέλουν η Ελλάδα να εξαρτάται από το εξωτερικό τόσο ασφυκτικά (εκπληρώνοντας όμως τις νομικές υποχρεώσεις της).

 4. Naruto avatar
  Naruto 13/08/2015 13:20:36

  Κάποτε είχα γράψει οτι στην βουλή των ελλήνων πρέπει να θεσπισθεί ενα φροντιστήριο για να μαθαίνουν οι πολιτικοί μας γαιοπολιτικά , οικονομικά , και άλλα θέματα . Δεν είναι δυνατόν να μαθαίνουν στην πλάτη της χώρας κάνοντας παιδαριώδη λάθη που τα πληρώνουμε ακριβά . Ένα άλλο φαινόμενο της αριστεράς είναι τα απίθανα ψεύδη . Είναι καιρός να μπεί ενα τέλος σ΄αυτή την ατιμώρητη αθλιότητα . Πολιτικός που ψεύδεται εν γνώση του να απομακρύνεται για πάντα απο την πολιτική για να γλυτώσουμε απο το λεφτά υπάρχουν και απο τα νταούλια με τον πεντοζάλη .

 5. Διογένης avatar
  Διογένης 13/08/2015 14:06:57

  Μπράβο για το άρθρο. Το τρίτο που θα φέρει το τρίτο Μνημόνιο είναι οι αναπόφευκτες εξελίξεις στη ΝΔ. Και λέω αναπόφευκτες, διότι από σήμερα το βράδυ όλοι εμείς που γνωρίζουμε ότι ένας άλλος δρόμος χωρίς τον Τσίπρα ήταν εφικτός, δεν θα έχουμε πια πολιτική εκπροσώπηση. Ποιος θα μας εκπροσωπήσει τώρα πια; Η ΝΔ που θα υπερψηφίζει το Μνημόνιο υπό την απειλή διάγραφών (!) θα είναι πια επισήμως άλλη μια συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ που θα "βαράει προσοχές" στον Αλέξη, κατά την Μπαλτάκεια ορολογία. Να πάνε λοιπόν με τον Αλέξη. Να δούμε ποιος θα τους ψηφίσει στις εκλογές της 13ης ή της 20ης Σεπτεμβρίου. Γιατί να τους ψηφίσει; Εγώ γιατί να τους ψηφίσω; Και αν δεν θέλω να ψηφίσω Ποτάμι (που δεν θέλω), ποιος θα με εκπροσωπήσει; Από σήμερα ο ψηφοφόρος του 27,8% της ΝΔ του Ιανουαρίου μπαίνει σε δομικό έλλειμμα εκπροσώπησης. Ας αφήσουμε λοιπόν τους Τσιπρικούς να πάνε με τους Τσιπρικούς, και όσους πιστεύουν σε μια ελληνική εθνική αστική τάξη να φτιάξουν ένα κόμμα απαλλαγμένο από τα δεσμά του παρελθόντος, που θα δώσει τη μάχη για μια διαφορετική Ελλάδα. Τώρα είναι η ώρα, τώρα υπάρχει το έλλειμμα εκπροσώπησης. Ακόμη και να αποτύχει (που δεν θα αποτύχει), η προσπάθεια είναι επιβεβλημένη. Το έλλειμμα εκπροσώπησης ήδη υπάρχει.

  • sos avatar
   sos @ Διογένης 13/08/2015 15:05:19

   Συμφωνώ απόλυτα. Δεν μπορεί οι τύποι που διαλύσαν τα πάντα σε 6 μήνες να το παίζουν δίπορτο και στη ΝΔ να γίνονται τα σκυλάκια του σύριζα. Ο Σαμαράς αυτό το άδειασμα δεν πρέπει να το δεχτεί. Ας κάνει νέο καθαρό δεξιό κόμμα με καθαρές θέσεις.

 6. Προφήτης avatar
  Προφήτης 13/08/2015 15:58:26

  Ρε παιδιά, δεν καταλαβαίνω.
  Πρώτον, αν ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίσει να επιβιώνει η Αριστερά κάθε άλλο παρά επιστρέφει στη θέση της ιστορίας που της ανήκει - στο περιθώριο. Αριστερά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ η σημερινή πλειοψηφική εκδοχή της Αριστεράς.

  Δεύτερον, ο Τσίπρας δεν έλαχε. Είναι προϊόν μιας άθλιας και σάπιας 40ετίας, η οποία μάλιστα βαφτίστηκε "δημοκρατία". Τέτοια η στάνη, τέτοιο το τυρί που βγάζει.

  Υπάρχει πολιτειακή εκτροπή αλλά κάνουμε ότι δεν τη βλέπουμε. Το πολίτευμα στο οποίο ένας φαύλος έχει τη δυνατότητα να αναδειχθεί στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα δεν νοείται δημοκρατία. Ούτε νοείται δημοκρατία το καθεστώς όπου παραμένουν χαλαρά βουλευτές και πληρώνονται κάτι συμμορίτες που σχεδίαζαν κατάληψη της ΤτΕ, σύλληψη του διοικητή της, έφοδο στο Νομισματοκοπείο και άλλες πραξικοπηματικές ενέργειες.

 7. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 13/08/2015 17:16:59

  @ Προφήτης Όλα αυτά σωστά.Όμως το μνημόνιο είναι ο καταστροφέας πάσης αριστερής αντιλήψεως.Ο Σπίρτζης έχει τη φωτογραφία του Βελουχιώτη στο γραφείο του.Ας βάλει και από μία στα αεροδρόμια που θα πουλήσει στους Γερμανούς για να μας πεί ότι είναι αριστερός.Πιο ταιριαστή θα είναι παρέα με το Μάο στο λιμάνι του Πειραιά που θα πάρουν οι Κινέζοι.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ ψυχραιμια 13/08/2015 19:40:42

   Αυτό δεν αντιλαμβάνεσαι. Η Αριστερά είναι δόκτωρ στην πολιτική χειραγώγηση των μαζών. Και τα αεροδρόμια θα πουλήσει και με χιλιάδες λαθρο ως ιθαγενείς ψηφοφόρους, αλλά και με εγχώριους που από φθόνο μισούν οποιονδήποτε ακόμα "στέκεται, θέλοντας να εξαθλιωθούν όλοι όπως και οι ίδιοι, θα εγκαθιδρύσει απολυταρχία. Η Αριστερά δεν διακρίνεται στην Οικονομία, ώστε να έχει πολίτες ικανοποιημένους από προσωπική ευημερία, αλλά κυβερνά με ένα μείγμα πολιτικής εξαπάτησης, τρόμου και καλλιέργειας ταπεινών ενστίκτων στη μάζα.

 8. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 13/08/2015 20:59:35

  Aπολυταρχία σε ιδιωτικοποιημένη οικονομία μέσα στην ευρωζώνη δεν στέκεται πόσο μάλλον όταν είναι ιδεολογικά σε απόκλιση από την πραγματικότητα.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ ψυχραιμια 13/08/2015 21:37:02

   Ποιος σου είπε ότι θα φτάσουμε σίγουρα εκεί; Το 84% των Γερμανών πιστεύει ότι δεν θα εφαρμόσουμε το 3ο Μνημόνιο. Και, απολυταρχία δεν είναι απαραίτητα μόνο ο Τσαουσέσκου. Είναι η ΕΡΤ, είναι η φίμωση των ΜΜΕ, είναι η διαμόρφωση της κοινής γνώμης με τρόπο που να μας διατηρεί με εκλογές στην εξουσία.

   • Και τώρα τι; avatar
    Και τώρα τι; @ Προφήτης 14/08/2015 10:10:28

    Εκτός από τον κίνδυνο να επιβληθεί ''απολυταρχία'' όμως που λόγω Internet είναι εντελώς αδύνατο να επιβληθεί, υπάρχει και ο ιδιότυπος ''φασισμός'' των εχόντων αποκλειστική πρόσβαση στο μονοπώλιο της ενημέρωσης. Τα ΜΜΕ σήμερα, πιστεύετε πως υπηρετούν σωστά το ρόλο τους όσον αφορά την αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών; Μάλλον εκβιαστικά και ανταλλακτικά λειτουργούν και σε μία αγαστή διαπλοκή με τον εκάστοτε ασκούντα την εξουσία βρίσκονται. Προσπαθούν ανεπιτυχώς να ''διαμορφώσουν'' την κοινή γνώμη σύμφωνα με τα συμφέροντα που κάθε φορά εξυπηρετούν, αλλά δεν καταφέρνουν και πολλά, γιατί οι σκεπτόμενοι πολίτες δεν τους εμπιστεύονται πλέον.

 9. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 13/08/2015 22:22:35

  Συνέχεια γυρίζουμε γύρω από τα ίδια Προφήτη. Εάν δεν φθάσουμε εκεί θα φύγουμε από την ευρωζώνη ή και την ΕΕ και το παιγνίδι δεξιάς - αριστεράς θα ξαναρχίσει και μη νομίζεις με ευνοικούς όρους για την αριστερά στα σημερινά Βαλκάνια. Εάν μείνουμε στην ευρωζώνη η Ελλάδα θα μεταμορφωθεί σε μια πλήρως καπιταλιστική οικονομία όσους τεμενάδες και να κάνει ο Μειμαράκης ή ο Παυλόπουλος στον σύριζα.Δεν εξαρτάται από αυτούς. Θα φροντίσει ο Σόιμπλε ο οποίος αντιπαραγωγικές χώρες δεν χρηματοδοτεί. Όμως δίνει το δικαίωμα στους συριζαίους να χρησιμοποιούν όποιους όρους θέλουν π.χ. θεσμούς αντί για τρόικα ή Brussels GROUP και τα παρόμοια.Εάν το μνημόνιο μεταμόρφωσης της χώρας σε πλήρως καπιταλιστική το ονομάσουν έκτο δρόμο προς τον σοσιαλισμό (τους προηγούμενους πέντε τους έκλεισε η οικογένεια Παπανδρέου) δεν θα έχει αντίρρηση. Εάν τώρα αυτό το ονομάζουν "αριστερά" και στην Αμερική αριστερά λένε τον Ομπάμα και την Κλίντον. Αυτού του είδους η αριστερά δεν μπορεί να μην υπάρχει στην Ελλάδα όταν υπάρχει σε όλη την υπόλοιπη δύση. Το συμβολικό σε πειράζει ή η ουσία;Η οικονομική δομή πάντως δεν θα έχει καμμιά σχέση με ....μπολσεβίκους που ονειρεύονταν στα νιάτα τους οι συριζαίοι. Το μεταναστευτικό είναι τελείως άλλο πράγμα και εκεί η Ελλάδα θα ακολουθήσει εφ όσον μείνει στην ΕΕ τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ ψυχραιμια 13/08/2015 23:39:33

   Απέχεις από την πραγματικότητα. Οι Έλληνες, μετά 41 χρόνια μεταπολίτευσης σκέφτονται αριστερά. Έχουν εξιδανικεύσει ιδέες που οι άλλοι Βαλκάνιοι διαπίστωσαν ανεφάρμοστες στην πράξη. Και αυτό καθορίζει τα πάντα. Βγήκε πρωθυπουργός ένα χαμένο αλλά όλοι το θεωρούν νορμάλ. Μόνη ελπίδα είναι αύριο ο Σόιμπλε. Να επιβάλει συμφωνία γέφυρα. Αν δώσει πλήρη συμφωνία η κυριαρχία Τσίπρα στο απώτατο ορατό μέλλον είναι δεδομένη. Βεβαίως αυτό εσένα δεν σε πειράζει γιατί ως οπαδός της παγκοσμιοποίησης θέτεις προτεραιότητα μόνο τον καπιταλισμό, και όχι την εθνική-πολιτισμική καταστροφή του έθνους-κράτους των Ελλήνων από την Τσιπροαριστερά. Είστε το ίδιο, τα δύο ρεύματα του Νεωτερισμού, καπιταλισμός και κομμουνισμός, με μόνη διαφορά την ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής και κοινό εχθρό την εθνική ταυτότητα.

 10. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 14/08/2015 06:25:20

  Eκείνο που σου λέω είναι ότι δεν έχει σημασία τι πιστεύουν οι Έλληνες και τι έχουν εξιδανικεύσει.Μέσα στην ευρωζώνη με δάνειο - γέφυρα ή με μνημόνιο ή ακόμη και μετά με το σύμφωνο σταθερότητας δεν μπορούν να αλλάξουν πολλά.Δε γίνεται,είναι αδύνατο. Εκτός ΕΕ και ευρωζώνης θα υποστούν την πίεση της ανταγωνιστικότητος της παγκόσμιας αγοράς και η προσαρμογή τους είναι αναπόφευκτη. Αλλά ας έλθουμε στο άλλο θέμα που σε απασχολεί,το μεταναστευτικό - πολυπολιτισμικό.Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στο ζήτημα αυτό ο ελληνικός λαός σκέφτεται "δεξιά" όσο και εάν σε όλα τα άλλα σκέφτεται αριστερά.Δεν είναι εμπόδιο στο θέμα αυτό καμμιά ιδεολογική υπεροχή αριστερών γιατί δεν υπάρχει.Ιδού λοιπόν στάδιο δόξης λαμπρόν.Ας επικεντρωθεί η δεξιά στο μεταναστευτικό όπου το 70% είναι κατά της λαθρομετανάστευσης.Η οικονομική δομή ότι και να κάνουν οι αριστεροί θα είναι καπιταλιστική οπότε ποιό είναι το πρόβλημα;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.