#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/01/2014 17:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τρίβουν τα χέρια τους στην Τουρκία για το Φαρμακονήσι

[caption id="attachment_243034" align="alignnone" width="600" caption="φωτογραφία από έρευνες και διασώσεις του Λιμενικού στο Αιγαίο"][/caption]

Είτε κάποιος Λιμενικός -πιστεύουμε από τους ελάχιστους τέτοιους που υπάρχουν στο Σώμα- το' παιξε “υπερπατριώτης καουμπόϋ”, είτε όχι (θα φανεί από τη διερεύνηση της υπόθεσης), ένα είναι σίγουρο: Ο μόνος ωφελημένος από την τραγωδία στο Φαρμακονήσι με τους μετανάστες και τον επικοινωνιακό θόρυβο που ξεσήκωσε, είναι η Τουρκία. Όπως έχει συμβεί επανειλημμένως και στο πρόσφατο παρελθόν, ο θόρυβος γύρω από τη μεταχείριση μεταναστών από τις ελληνικές Αρχές, έχει ως αποτέλεσμα να χαλαρώνουν τα μέτρα φύλαξης τόσο στο Αιγαίο όσο και στον Έβρο. Συνέπεια; Να αυξάνεται, στη συνέχεια, δραματικά ο αριθμός των μεταναστών που στέλνουν τα κυκλώματα δουλεμπόρων με τις ευλογίες της Άγκυρας προς την Ελλάδα.

[caption id="attachment_243035" align="alignnone" width="600" caption="φωτογραφία από έρευνες και διασώσεις του Λιμενικού στο Αιγαίο"][/caption]

Πέραν της ανθρωπιστικής πλευράς, που είναι εξαιρετικά σημαντική, και αναμφισβήτητα πρέπει να διερευνηθεί έως τέλους τι ακριβώς έπραξαν οι Λιμενικοί με τους μετανάστες στο Φαρμακονήσι, και να αποδοθούν ευθύνες -και πολιτικές- και εφόσον υπάρχουν, να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι, δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής το μεγάλο γεωπολιτικό “παιχνίδι” που στήνεται πάνω σε ανθρώπινες ζωές. Να σημειωθεί πως, αν και η Τουρκία έχει μετατραπεί σε κύριο διακομιστικό σταθμό περάσματος μεταναστών από τη Μέση Ανατολή και την Ασία προς την Ελλάδα, και συχνά έχει αποδειχθεί ότι η διακίνηση ανθρώπων γίνεται με την ανοχή, αν όχι με το “πράσινο φώς” της Άγκυρας, η γειτονική χώρα επανειλημμένως προσπάθησε και συνεχίζει να προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες στη χώρα μας. Κι' αυτό, για να “απαντήσει” στις κατηγορίες που της απευθύνουν οι διεθνείς Οργανισμοί, αλλά και η ίδια η Αθήνα.

[caption id="attachment_243036" align="alignnone" width="600" caption="Φωτογραφία από παιδάκι νεκρό που περισυνέλεξαν οι Λιμενικοί. Τότε έσωσαν πολούς μετανάστες."][/caption]

Στο πλαίσιο αυτό, πολλές φορές έχει επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί ξεδιάντροπα τις ανθρωπιστικές τραγωδίες στο Αιγαίο, και τις προσπάθειες επαναπροώθησης που σε ορισμένες περιπτώσεις έκαναν στο παρελθόν οι ελληνικές Αρχές. Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση “διπλωματικής επίθεσης” που έκανε η Άγκυρα ήταν το 2004 και το 2006, οπότε είχε φτάσει στο σημείο να δώσει στη δημοσιότητα (προηγουμένως τα είχε καταθέσει σε διεθνείς Οργανισμούς και στην ΕΕ) φωτογραφίες και βίντεο με πλοία του ελληνικού Λιμενικού που, άλλοτε στα όρια των χωρικών υδάτων και άλλοτε λίγο πριν, εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων, εμπόδιζαν πλοιάρια με μετανάστες να εισέλθουν στην Ελλάδα  (Βλέπε: Drowning in the Aegean: Greece Denies Dumping Illegal Immigrants into the Sea   και Operation refugee: Greek coast guard's illegalities captured on video).Τότε, καπηλεύτηκε τόσο πολύ αυτές τις -“θολές” πάντως- “επαναπροωθήσεις” που έφτασε στο σημείο να κάνει λόγο ότι οι ελληνικές Αρχές ήταν που οδήγησαν κάποιους από τους μετανάστες στο θάνατο και τον πνιγμό. Κι' αυτό, όταν είναι γνωστό ότι κάθε τόσο μετανάστες πνίγονται, επειδή φτάνουν στο σημείο να επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα από τα τουρκικά παράλια ακόμα και με παιδικά φουσκωτά, τα οποία βέβαια δεν αντέχουν και σκάνε. Ουδείς επίσης πρέπει να ξεχνά ότι είναι πάμπολλες οι επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών από το Λιμενικό, ενώ δεν είναι λίγες εκείνες οι φορές που απλά οι Λιμενικοί γίνονται “συλλογείς” πτωμάτων μεταναστών που “ξεβράζονται” στα παράλια των ελληνικών νησιών.

[caption id="attachment_243038" align="alignnone" width="600" caption="φωτογραφία από έρευνες και διασώσεις του Λιμενικού στο Αιγαίο"][/caption]

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Draco avatar
  Draco 24/01/2014 17:45:14

  Μου αρέσει που ο παραπάνω αρθρογράφος έσπευσε να θεωρήσει ως βέβαιον ότι κάπου πρέπει να έφταιγαν οι Λιμενικοί. Η παρακάτω δήλωση προφανώς δεν ήταν αρκετή: «Υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία. Υπάρχουν τα στίγματα των πλεούμενων. Εκεί αποδεικνύεται, πέραν πάσης αμφισβήτησης, ότι δεν υπήρξε καμία απόπειρα επαναπροώθησης, ούτε τίποτα σχετικό. Υπήρξε προσπάθεια διάσωσης», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.
  Και αντί να βγουν οι ελληνικές αρχές και να κατηγορήσουν την Τουρκία ως υπεύθυνη για το συμβάν, ήταν αρκετή η δήλωση ενός λαθρομετανάστη για να βάλει η κυβέρνηση (λέμε τώρα!) την ουρά κάτω από τα σκέλια και να διατάσσει έρευνες για την στάση των Λιμενικών.
  Η μεταπολιτευτική φοβική Δεξιά (λέμε τώρα!) σε όλο της το ...μεγαλείο!
  Αποτέλεσμα η Τουρκία να βγει στον αφρό και οι εδώ πάσης φύσεως συνεργάτες των δουλεμπόρων (οι ανθρωπιστές και πονόψυχοι ντε!) να ξεσαλώσουν...

  • Eva avatar
   Eva @ Draco 24/01/2014 18:06:53

   Ελληνικες αρχές ακούει κανεις????????
   Και κερατάδες και δαρμένοι οι Έλληνες?
   Ντροπή !
   Έτσι θα φερόντουσαν οι Τούρκοι σε παρόμοια περίπτωση???????

  • ελεος avatar
   ελεος @ Draco 24/01/2014 18:18:44

   ηδη βγηκαν στην δημοσιοτητα καταθεσεις που λενε τα αντιθετα απο καποιους που προφανως δασκαλευτηκαν αλλα δεν βλεπω να τις πηραν χαμπαρι καποιοι και συνεχιζουν στο ιδιο μοτιβο του καουμπου λιμενικου

   • Eva avatar
    Eva @ ελεος 24/01/2014 18:25:18

    Οι κάποιοι... πληρωμένοι να υποθέσω.
    Για να μην πω κάτι βαρύτερο.

    • kosmasindikopleustis avatar
     kosmasindikopleustis @ Eva 24/01/2014 21:52:29

     Για σταθείτε ρε παιδιά. Να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, αλλά και να μην κρυβόμαστε πίσω απο το δάκτυλό μας. Το να χάσεις δέκα άτομα, εκ των οποίων σχεδόν όλα παιδιά, σημαίνει ότι έγινε κάποια πολύ χοντράδα εκεί κάτω από το Λιμενικό, ή το λιγότερο -να το πούμε κομψά- η επιχείρηση ήταν άθλια οργανωμένη (να περιμένουμε βέβαια να δούμε και το στίγμα GPS που το Λιμενικό λέει ότι πάει προς τα Δυτικά -προς Ελλάδα- και όχι Ανατολικά, προς Τουρκία, και μετά βλέπουμε). Ωραία, να μην τους αφήσουν οι Λιμενικοί να ανεβούν στο σκάφος τους, γιατί θα υπήρχε κίνδυνος και γι' αυτό. Αλλά όταν βλέπεις ότι πνίγονται άνθρωποι, κοιτάς πρώτα να σώσεις αυτούς που εκείνη τη στιγμή βουλιάζουν. Το έκαναν; Εδωσαν σήμα στο κέντρο να σπεύσουν και άλλα σκάφη -και το κυρίωτερο- ελικόπτερο παντός καιρού (αυτά τα γ@@@@α τα Πούμα γιατί τα πήραμε;). Αυτά είναι ερωτήματα που ισχύουν, μόνον εφόσον αποδειχθεί με πλήρη στοιχεία και ακρίβεια ότι οι τύποι δεν το έπαιξαν καουμπόϋδες. Στην αντίθετη περίπτωση, θέλουν κρέμασμα.

     Και κάτι ακόμα: Εσείς νομίζετε ότι αυτά τα στοιχεία που έχουν παρουσιάσει οι Τούρκοι, τα έχουν βγάλει μόνον για εσωτερικη καταναλωση (για τα ΜΜΕ τους); Λάθος, αυτά τα έχουν καταθέσει σε διεθνείς φορείς και στην ΕΕ και έχουμε φάει χοντρό βίσμα. Αρα, επαναπροωθήσεις γίνονταν και γίνονται. Και ο κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές είναι πάρα πολύ μεγάλος. Το ερώτημα που καλούμαστε όλοι να απαντήσουμε, είναι ένα και μοναδικό: Πρέπει να γίνονται επαναπροωθήσεις ή όχι;

     • Cynthia avatar
      Cynthia @ kosmasindikopleustis 24/01/2014 22:27:50

      Αγαπητέ Κοσμά , ενώνω κι εγώ την απόγνωση μου γιά όλη αυτή την φρίκη των πνιγμένων συνανθρώπων μας κ των αθώων παιδιών και σε συγχαίρω γιά την ανθρωπιά κ την νηφάλια σκέψη σου. Μου είναι πολύ δύσκολο να δώ οποιαδήποτε άλλη εκδοχή εκτός απο την προφανή , μιας άθλια οργανωμένης όπως αναφέρεις επιχείρησης κ μου είναι παντελώς αδιάφορο αν τρίβει τα χέρια της η Τουρκία . Η χαιρεκακία η όχι των γειτόνων είναι θέμα δευτερεύον μπροστά στην απώλεια τόσων ζωών με αυτόν ακριβώς τον τροπο.

     • Zugzwang avatar
      Zugzwang @ Cynthia 25/01/2014 12:53:53

      Φιλτατοι Κosmasindikopleustis kai Cynthia, θεραπευστε πρωτα την ναυτια που παθαινετε στην μπανιερα σας και μετα ελατε να κριτικαρετε ναυτικους που προσπαθουν να σωσουν ναυαγους σε θαλασσα με 7 μποφορ.

     • Ο Λούμπεν avatar
      Ο Λούμπεν @ kosmasindikopleustis 24/01/2014 23:18:03

      Πρέπει!

  • Thanasis avatar
   Thanasis @ Draco 26/01/2014 06:59:25

   Έχεις δίκιο επιτέλους να σταματήσει η καραμέλα με τους Λιμενικούς. Να βγει μπροστά και επιθετικά οι Τούρκοι μας κάνουν πόλεμο.

 2. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 24/01/2014 18:00:33

  Καιρό το γυροφέρναμε, θέλαμε να έχουμε κι εμείς τη "δική μας" Λαμπεντούζα.
  Συγχαρητήρια στους λιμενικούς που επιτέλεσαν το χρέος τους προς την πατρίδα.
  Στην επόμενη παρέλαση, όταν θα φωνάξουν τα γνωστά συνθήματα, να τους χειροκροτήσουν ακόμα πιο θερμά!

  • Ο Λούμπεν avatar
   Ο Λούμπεν @ εναςάσχετος 25/01/2014 16:16:54

   Ναί, δεν μας φθάνουν οι λαθρομετανάστες που έχουμε, θα πρέπει να ντεπόμαστε όταν δεν βοηθάμε να έρθουν κι άλλοι...

  • manos avatar
   manos @ εναςάσχετος 26/01/2014 11:33:17

   Μπράβο για την αυτογνωσία που διαθέτεις. Πραγματικά άσχετος...

  • gus avatar
   gus @ εναςάσχετος 26/01/2014 19:58:55

   Όταν τα ακούς από άτομα που υποτίθεται ότι τους "σώζουν" καταλαβαίνεις!

 3. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 24/01/2014 18:21:36

  Είναι φοβερό αυτό που κάνουν οι Τούρκοι ΔΗΜΙΟΙ στα τουρκικά παράλια. Ολα τα άλλα είναι ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ υποκρισία.

 4. Eva avatar
  Eva 24/01/2014 18:23:34

  Διορθώστε με αν κάνω λάθος
  αλλά πατριώτης είναι αυτός που αγαπά την πατρίδα του.
  Γιατί χρησιμοποιείτε αυτή την λέξη?

  Οι εκφραστικές φωτογραφίες
  να αφιερωθούν στους υπαίτιους
  και όχι στους Έλληνες.

 5. Ήμερος Αγριόλυκος avatar
  Ήμερος Αγριόλυκος 24/01/2014 20:53:18

  Ότι κι αν πουν, ό,τι κι αν γράψουν, ενοχή ΔΕΝ πρόκειται να αισθανθούμε. Είμαστε θύματα από τη μιά δειλών, ευνούχων πολιτικάντηδων που δεν έχουν πυγμή να διεκδικήσουν τα δικαιώματα του Ελληνικού λαού και από την άλλη υποκριτών, αδίστακτων Ευρωφονιάδων, που τραβούν υποκριτικά την ουρά τους από την ευθύνη, κατηγορώντας μας για τη δική τους βαρβαρότητα. Ας σταματήσουνε τους Τουρκοσωματέμπορους στέλνοντας Ευρωπαϊκό στρατό και πλοία στα υδάτινα σύνορα, ή ας σκάσουν επί τέλους.

 6. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 24/01/2014 21:09:10

  Τι αλλο μπορώ να σκεφθώ , παρά πως ίσως πραγματικά ξεκινάνε τα μεγάλα έργα ,και οι νταβατζήδες χρειάζονται φτηνά εργατικά!

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ ΣΤΕΛΙΟΣ 24/01/2014 21:35:37

   Δυστυχως ετσι πρεπει να είναι. Κι όταν τελειωσουν τα εργα, μετα τους ...φορτωνεσαι υποχρεωτικα για πολλες δεκαετιες...

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ ΣΤΕΛΙΟΣ 24/01/2014 21:46:30

   Τά φτηνά ἐργατικά χέρια φίλε μου θά εἴμαστε ἐμεῖς.
   Οἱ λάθρο θά γίνουν ἀφεντικά μας...

  • MCA avatar
   MCA @ ΣΤΕΛΙΟΣ 25/01/2014 21:25:43

   Μακάρι να ήταν μόνο οι νταβατζήδες.....

 7. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 24/01/2014 21:22:07

  Είναι γνωστό ότι η πρώτη μεγάλη εισαγωγή παράνομων Αφροασιατών (μουσουλμάνων, πάντα...) έγινε επί Σημίτη με υπόδειξη (έτσι λένε) της "πλουσίας θείας Γιάννας", για να προχωρήσουν γρήγορα και φτηνά τα φαραωνικά Ολυμπιακά τσιμεντοκατασκευάσματα...Οι πρώτοι αυτοί κάλεσαν και τους φίλους και συγγενείς τους και κάπως έτσι βρέθηκε το 2007 η Αθήνα να είναι υπό κατάληψη.

  • Δημήτρης Πολλάτος avatar
   Δημήτρης Πολλάτος @ ΒΙΣ 24/01/2014 21:29:39

   Κάπως έτσι αλλά όχι μόνο.

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ ΒΙΣ 24/01/2014 21:49:18

   Βέβαια ,αυτό είχα στο μυαλό μου. Φαντάσου να μην υπήρχε και ο φόβος της Χ.Α...

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ΒΙΣ 25/01/2014 10:35:27

   Aθωωνεις τον Καραμανλη ετσι.Το 2004 στους Ολυμπιακούς Αγωνες εδώ ημουνα και ησουνα.Καμμια σχεση δεν ειχε η Αθηνα των αγωνων με αυτό που εγινε τα επομενα χρονια.Επι Καραμανλη και Παυλοπουλου εγινε η μαζικη εισοδος.
   Αντίθετα τωρα οι γειτονιες της Αθηνας εχουν ελαφρωσει και αυτό φαινεται δια γυμνου οφθαλμου χωρις να εχουμε φυσικα φθασει στο τελειο.

   • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
    ΣΤΕΛΙΟΣ @ ψυχραιμια 25/01/2014 13:36:08

    Ναι αλλα η μηχανή , όπου τα κανάλια των μεγαλοεργολάβων χαρακτήριζαν ρατσιστή ή στην καλύτερη περίπτωση γραφικό όποιον διαμαρτύρονταν για την ανεξέλεγκτη εισβολή λαθρομεταναστών ξεκίνησε απο τη δεκαετία του '90 ,πρώτα με Αλβανούς κλπ.

    Απο τη στιγμή που έγινε "κεκτημένο δικαίωμα" κάθε λεχρίτη να μπαίνει στην Ελλάδα κι' εμείς να καθόμαστε να μας ... και να λέμε και ευχαριστώ , οι πύλες άνοιξαν διάπλατα. Ο Πάκης απλά το...επισημοποίησε με το "ευχαριστούμε που μας προτιμήσατε!"

 8. kosmasindikopleustis avatar
  kosmasindikopleustis 24/01/2014 21:57:13

  Οταν το 2010, ο ΓΑΠ άνοιξε τον Εβρο σταμάτησαν τα κυκλώματα δουλεμπόρων (αυτές οι πολυεθνικές) να περνάν τους μετανάστες από το Αιγαίο (γιατί έχει πολύ μεγάλο ρίσκο). Τώρα που έκλεισε ο Εβρος (εδώ και ενάμιση χρόνο) ξανάρχισαν από το Αιγαίο. Οταν περιπολούσε η ΦΟΝΤΕΞ στο Αιγαίο, οι Τούρκοι τους παρενοχλούσαν και έκαναν πολλά τσαλιμάκια, γιατί ήξεραν ότι με τις εκθέσεις της η ΦΡΟΝΤΕΞ θα τους ενοχοποιούσε. Τώρα που είναι η ΦΡΟΝΤΕΞ στο Αιγαίο; Το πρόβλημα της μετανάστευσης και της φύλαξης των συνόρων,δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί, όπως αποδεικνύεται περιτρανα απο τα παραπάνω αναμφισβήτητα δεδομένα, μόνον από την Ελλάδα. Ας αναλάβουν οι Ευρωπαίοι τις ευθύνες τους. Και, βέβαια, ας στριμώξουν επιτέλους και λίγο τη φίλη τους, Τουρκία.

 9. Απογοητευμένος Πολίτης avatar
  Απογοητευμένος Πολίτης 24/01/2014 23:15:04

  Δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι ο ρόλος της ακτοφυλακής μας είναι ιδιαίτερα σημαντικός, καθ΄ ότι με το νέο δόγμα έχει τον έλεγχο της επιτήρησης των θαλασσίων συνόρων μας (βραχονησίδες, είσοδος μεταναστών, έλεγχος τουρκικών ψαράδικων που με την παρότρυνση της τουρκικής ακτοφυλακής ψαρεύουν εντός των ελληνικών θαλασσίων χωρικών μας υδάτων κ.α.). Σ΄ αυτά ρόλο έπαιζε παλαιότερα και το πολεμικό ναυτικό, το οποίο εάν έχω αντιληφθεί ορθώς, παρεμβαίνει επικουρικά εαν και εφ΄ όσον κριθεί αναγκαίο, προκειμένου οι τούρκοι να μην "προκαλούνται"!!!). Καθίσταται επομένως ένας σημαντικός βραχίονας της εξωτερικής μας πολιτικής, με μέσα που ενδεχόμενα δεν είναι επαρκή. Ας μην σπεύδουμε επομένως να πυροβολούμε χωρίς εμπεριστατωμένη έρευνα πρώτα, τα παλικάρια της ελληνικής ακτοφυλακής μας που μέρα και νύχτα με αντίξοες συνθήκες επιχειρούν για τη διασφάλιση των εθνικών μας κεκτημένων. Και να μην σπεύδουμε εύκολα να καταδικάζουμε έντονα παρερμηνεύοντας τη φράση του υπουργού ναυτιλίας ότι η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγκο αμπέλι, γιατί υπάρχει κίνδυνος να αδρανοποιηθεί το σύστημα και να φτάσουμε στο άλλο άκρο της ανεξέλλεγκτης εισόδου ανεμπόδιατα λαθρομεταναστών, με ό,τι και εαν αυτό συνεπάγεται.

 10. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 24/01/2014 23:41:31

  Αν η Ελλάδα, όπως πιστεύω, δέχεται άοπλη εισβολή από μουσουλμάνους, οργανωμένη από την ισλαμιστική Τουρκία,
  αν η χώρα μας αργοπεθαίνει από την υπογεννητικότητα και τη μετανάστευση νέων ανθρώπων,
  αν νέοι άνθρωποι δεν κάνουν παιδιά γιατί δεν έχουν να τα ζήσουν με μισθό 600 ευρώ το ζευγάρι, αφού δουλεύει ο ένας (ξέρω αρκετές τέτοιες περιπτώσεις),
  αν οι λαθρομετανάστες προέρχονται από χώρες με πληθυσμιακό δυναμικό εκατοντάδων εκατομμυρίων,
  αν με όλες αυτές τις συνθήκες αρνούμαστε να κλείσουμε τα σύνορά μας,
  τότε απλά βαδίζουμε προς το τέλος μας ως κυρίαρχο στον τόπο μας έθνος.
  Μία χώρα που δεν θέλει να ζήσει, δεν θα ζήσει, τελείωσε. Η κατάληξη του λαού μας θα είναι νομοτελειακή.
  Ο Σύριζα μόλις γίνει κυβέρνηση θα δώσει την υπηκοότητα σε μισό εκατομμύριο μουσουλμάνους, σίγουρους ψηφοφόρους του και μελλοντικούς μας δημίους. Και διάφορα αριστερά απόβλητα, που κατοικούν βέβαια σε ασφαλείς συνοικίες, θα δείχνουν με το δάχτυλο όλους όσους διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση των πραγματικών Ελλήνων σε μειονότητα. Και όποιον κρίνει το Ισλάμ, θα του κάνουν μήνυση για ρατσισμό, ενώ όποιον καθυβρίζει τον Χριστιανισμό θα τον κάνουν ήρωα της "προόδου".
  Μέχρι να ξεσπάσουν στο τέλος διεθνοτικές και διαφυλετικές συγκρούσεις στις γειτονιές....

  • helios avatar
   helios @ ΒΙΣ 25/01/2014 03:17:58

   Μπροστά μας εξελίσσεται μια άνευ προηγουμένου αναίμακτη γενοκτονία, ένα μοντέρνο 1453.Έχουμε φτάσει στο όριο, η δημιουργία ελληνικής μειονότητας είναι ζήτημα το πολύ δέκα χρόνων, ήδη πολλοί ομιλούν για μη αναστρέψιμες καταστάσεις.

  • Δημήτρης Ζέρζας avatar
   Δημήτρης Ζέρζας @ ΒΙΣ 25/01/2014 03:34:11

   ΒΙΣ μία γενικότερη ερώτηση αν μου επιτρέπεις, που θέλω να σου την κάνω καιρό τώρα. Δεδομένου οτι θεμέλια λίθος της εθνικής μας ταυτότητας και ιδιοσυγκρασίας ως Νεοέλληνες είναι η ορθόδοξη χριστιανική πίστη, πώς σχολιάζεις και τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στην ιστορική συνέχεια της πολιτισμικής πρότασής μας το γεγονός οτι ο θεός αυτός τελικά δεν υπάρχει, ενώ μάλιστα οι νέοι άνθρωποι πληροφορούνται αυτή τη γνώση από την εφηβεία τους μόλις;

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Δημήτρης Ζέρζας 25/01/2014 11:01:22

    Εσύ, αν κατάλαβα καλά, θεωρείς δεδομένο ότι ο Θεός δεν υπάρχει. Νομίζω άλλωστε ότι ανήκεις στον ελευθεριακό φιλελεύθερο χώρο, οπότε είναι λογικό να πιστεύεις κάτι τέτοιο. Δικαίωμά σου. Επίτρεψέ μου να είμαι βέβαιος για το ακριβώς αντίθετο και μάλιστα για την ύπαρξη του ζώντος Θεού όπως τον αντιλαμβάνεται η ορθόδοξη παράδοση. Επειδή όμως η ερώτησή σου είναι άσχετη με το θέμα (κοινώς τρολλιά), δεν θα συνεχίσω.

    • Κυθήριος avatar
     Κυθήριος @ ΒΙΣ 25/01/2014 11:33:52

     Δέν περίμενα κάν νά ἀσχοληθεῖς...

    • Δημήτρης Ζέρζας avatar
     Δημήτρης Ζέρζας @ ΒΙΣ 25/01/2014 20:50:31

     Ευχαριστώ για την απάντηση.

     • Ήμερος Αγριόλυκος avatar
      Ήμερος Αγριόλυκος @ Δημήτρης Ζέρζας 26/01/2014 10:28:44

      Δεν ψάχνετε κύριε Ζέρβα μου, για καμιάν απάντηση. Διαθέτετε μόνον άφθονες προκατασκευασμένες απλοϊκές ''ερωτήσεις'', που έρχονται ασθμαίνουσες να ...καλύψουν έωλες, δογματικές ''βεβαιότητες''. Κάτι σαν τον τυφλό στον Άδη δηλαδή. Καλό δρόμο και καλή τύχη σας εύχομαι.....

   • Ο Λούμπεν avatar
    Ο Λούμπεν @ Δημήτρης Ζέρζας 25/01/2014 12:47:51

    Πίστη είναι ότι υπάρχει, πίστη κι ότι δεν υπάρχει. Γιατί η τελευταία θα πρέπει να θεωρείται αυθαίρετα ως "γεγονός";

    • Δημήτρης Ζέρζας avatar
     Δημήτρης Ζέρζας @ Ο Λούμπεν 25/01/2014 21:04:58

     Με συγχωρείτε. Όταν στον κοινωνικοπολιτικό διάλογο και κριτική της τρέχουσας επικαιρότητας μπαίνει συχνά-πυκνά ως παράμετρος η ερμηνεία της χριστιανικής διδασκαλίας με αναφορές στο πνεύμα της Αγίας Γραφής ή σε συγγράμματα Πατέρων της Εκκλησίας, πίστευα οτι γινόταν πάνω στη βάση της φολκλορικής παράδοσης.
     Ότι όπως κάθε έθνος έχει τις καταβολές του όπου λίγο έως πολύ οι μεταφυσικές τους αναζητήσεις στο παρελθόν έχουν ανεξίτηλα σημάδια και στον τρόπο που αντιλαμβάνονται το σήμερα, έτσι κι εμείς πάνω στην χριστιανική ορθόδοξη πίστη έχουμε δομήσει την δική μας φιλοσοφία και τρόπο ζωής. Θεωρούσα λοιπόν δεδομένο οτι οι περισσότεροι σχολιαστές εδώ όπως και ο ΒΙΣ, έτσι το εννοούσαν και μέσα σε αυτό το πλαίσιο γίνονταν οι αναφορές τους όποτε προέκυπταν τέτοιες αποστροφές του λόγου. Εξού και η δόμηση της ερώτησής μου.
     Το ενδεχόμενο να πιστεύουν πραγματικά όχι σε θεό γενικώς αλλά στον συγκεκριμένο Θεό του Ευαγγελίου, δεν το είχα υπολογίσει. Συγνώμη και πάλι.

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ Δημήτρης Ζέρζας 25/01/2014 20:53:08

    Δημήτρη Ζέρζα,

    Γιά περισσότερες πληροφορίες, παρακαλῶ ἀπευθυνθεῖτε στό legt.gr. Επανέλθετε νά μᾶς πληροφορήσετε γιά τήν ἀπάντηση τῆ ἀπορίας σας.

    ῎Αν δέν ἤμουν εὐγενική θά σᾶς ἔστελνα κάπου ἀλλοῦ. . . :twisted:

   • MCA avatar
    MCA @ Δημήτρης Ζέρζας 25/01/2014 21:30:29

    Που το ξέρετε ότι δεν υπάρχει, έχετε αποδείξεις;

 11. kosmasindikopleustis avatar
  kosmasindikopleustis 24/01/2014 23:55:14

  @Cynthia Σίγουρα, Σύνθια, η ανθρωπιστική τραγωδία είναι πάνω από όλα. Αλλά όσον αφορά την Τουρκία, δεν μπαίνει απλά θέμα χαιρεκακίας. Είναι ζήτημα ωμού πολιτικού κυνισμού, που μας αφορά άμεσα, αφού στέλνει καραβιές τους πρόσφυγες εδώ, δημιουργώντας τα γνωστά σοβαρά προβλήματα.

 12. Βατάτζης avatar
  Βατάτζης 25/01/2014 00:08:30

  Εννοείται ότι δασκαλεύτηκαν. Δείτε και το ansa.it τι λέει: http://www.ansa.it/ansamed/en/news/nations/greece/2014/01/24/Immigration-Greek-Coast-Guard-saves-47-migrants-off-Samos_9956657.html

  Το Λιμενικό, επαινέβη ΕΚΤΟΣ των ελληνικών χωρικών υδάτων για να σώσει τον κόσμο..

 13. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 25/01/2014 08:08:08

  Η λαθρομετανάστευση εγκυμονεί κίνδυνο για τη ζωη. Άμα ειναι να βάλουμε και δωρεάν κρουαζιερόπλοια και να μπαίνουμε όσα εκατομμύρια λαθρο με τιμές.
  Πάντα ειναι τρομερή η απωλεια ζωής αλλά όχι ότι φταίει το λιμενικό της χώρας μας!!
  Η κυβέρνηση αρχίζει να προκαλεί και τον πιο θερμό υποστηρικτή της με τη δουλικη και φοβικη της συμπεριφορά.
  Στον μπουλη του σχολείου αν φοβηθεις θα σε κυνηγά συνέχεια. Αν αντιστάθεις και ανταποδωσεις θα το σκεφτεί δίπλα.

 14. ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
  ΦΑΝΤΑΣΜΑ 25/01/2014 09:50:06

  Όλοι που ζούμε σε τούτη την χώρα , με ένα κράτος που γνωρίζουμε , με ένα δημόσιο που ξανά προς την δόξα τραβά (δικαστικοί –ένστολοι , και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις ) , τι δεν καταλαβαίνετε ?

 15. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/01/2014 10:17:44

  Οι Τούρκοι τους γδέρνουν, κυριολεκτικά.
  Δενμ περνάει από την Τουρκία λαθρομετάστης, που να μην τα ακουμπά στις συμμορίες στις οποίες συμμετέχουν μαφιόζοι, αστυνομικοί, τζιανταρμάδες, κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Είναι ολόκληρη φάμπρικα από την οποία βγάζοπυν εκατομμύρια επί εκατομμυρίων οι καλοί μας γείτονες.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/01/2014 11:05:29

   Kαι πώς αυτοί οι αναξιοπαθούντες, οι πάμπτωχοι, αυτοί που μας λένε διάφοροι αριστεροί και φιλελέ φαρισαίοι να τους συνδράμουμε (εμείς, όχι αυτοί....), βρίσκουν τα χιλιάρικα και τα σκάνε στους δουλέμπορους; Και πώς βρίσκουν τα χιλιάρικα και τα σκάνε στα δικηγορικά γραφεία; Και πώς ο αγράμματος λαθρο-Πακιστανός βρίσκει τρόπους να νομιμοποιείται στη δαιδαλώδη γραφεικρατία της Ελλάδας και μετά να βρίσκει και δουλειά ως νόμιμος εργαζόμενος στη ΔΕΛΤΑ;
   Σαν πολλά δεν καταφέρουν όλοι αυτοί οι "δυστυχισμένοι"; Μήπως υπάρχουν πηγές χρήματος (ας πούμε Κατάρ...) που μας διαφεύγουν;

 16. δραχμοτρομος avatar
  δραχμοτρομος 25/01/2014 10:37:08

  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης είπε:
  "Είναι ολόκληρη φάμπρικα από την οποία βγάζουν εκατομμύρια επί εκατομμυρίων οι καλοί μας γείτονες."

  Eνώ εμείς;Αλτρουϊστές και Πατριώτες.Από τον ιδιοκτήτη μπετονιέρας που μετέφερε "λάθρο" στη βαρέλα, μέχρι το δικηγόρο που ζητάει δεν ξέρω τι για "τα χαρτιά" του ασύλου.Κι από τον Αστυνομικό Διοικητή του Αγ.Παντελεήμονα με τα 36 κινητά και τα εκατομμύρια στη τράπεζα που κάνει τα στραβά μάτια για τις κοπέλες των μπαρ(πολλές από τις οποίες έχει δοκιμάσει), μέχρι το νοικοκύρη που νοικιάζει το δυαράκι σε τριάντα "λαθρο" εναντι 10 ευρώ το κεφάλι ημερησίως.Και από τον αδικημένο αγρότη της Μανωλάδας με τα 300 στρέμματα κηπευτικών μέχρι το βενζινά της λεωφόρου και το ξενοδόχο του ρουμ του λετ.Επίσης αλτρουϊστής κι ο ΜΕΓΑΛΟεισαγωγέας μαϊμού κινέζικων ανθρωπιστής κι ο ιδιοκτήτης αποθήκης στο Κολωνό.

  Όλοι αλτρουϊστές και ανιδιοτελείς που εξανιστάμεθα με τους Τούρκοι που τοχουν ρίξει στην εκμετάλλα...
  Και φυσικά όλοι παραπάνω ψηφίζουν Σύριζα ΧΑ ΝΔ ΚΚΕ ή ότι βολεύει το δικό μας κόμμα...

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ δραχμοτρομος 25/01/2014 11:10:00

   Ἄλλο θέμα τό ἕνα ἄλλο τό ἄλλο.
   Ἄν σέ ληστέψουν μέρα μεσημέρι στό δρόμο τίποτε μελαψοί κατατρεγμένοι,μή φωνάξεις βοήθεια. Παρηγορήσου μέ τό γεγονός ὅτι καί πολλοί ἕλληνες εἶναι ἀπατεῶνες...

   • δραχμοτρομος avatar
    δραχμοτρομος @ Κυθήριος 25/01/2014 14:00:19

    Eγώ απάντησα στα περί φάμπρικας των Τούρκων του κ.Κρανιδιώτη.

    Τα υπόλοιπα περί ληστειών "μέρα μεσημέρι" είναι μια άλλη ιστορία.
    Γιατί δε μας έκλεβαν μέρα μεσημέρι και τη περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων;

    • Κυθήριος avatar
     Κυθήριος @ δραχμοτρομος 25/01/2014 15:51:12

     Διότι τότε ὑπήρχαν δουλειές γιά ὅλους.
     Τῶρα ,ἔτσι ὅπως εἶναι ἡ κατάσταση καί μέ τριπλάσιους λαθροεισβολεῖς ἀπό ὅ,τι τό 2004, τἰ περιμένεις νά γίνει;

 17. emily avatar
  emily 25/01/2014 10:39:38

  Έχω αναρωτηθεί πολλές φορές.Αφού έχουν να πληρώσουν τόοοσα χρήματα στους δουλέμπορους,γιατί δεν κάθονται στην πατρίδα τους να παλέψουν για μια καλλίτερη ζωή;;Και δεν μιλάω για χώρες που βρίσκονται σε πόλεμο φυσικά,από εκεί φεύγουν για να γλυτώσουν τη ζωή τους φυσικά.

  • Operating Times avatar
   Operating Times @ emily 25/01/2014 10:57:16

   Γιατί ακριβώς τους τα δίνουν άλλοι τα χρήματα...άλωση της Ευρώπης κ του πολιτισμένου (ή τουλάχιστον προηγμένου τεχνολογικά) κόσμου ονομάζεται...

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ emily 25/01/2014 11:04:09

   Φαντάσου ὅτι τά λεφτά πού κάνουν χρόνια νά τά μαζέψουν γιά νά τά δώσουν στούς δουλέμπορους καί νά ἔλθουν στήν Εὐρώπη,ἐδῶ στήν Ἑλλάδα μποροῦν νά τά μαζέψουν σέ μερικούς μῆνες...
   Δέν ἀξίζει κάθε θυσία;...

   • Τσαμαδος avatar
    Τσαμαδος @ Κυθήριος 25/01/2014 21:56:36

    Κυθήριε, σε καμία περίπτωση δεν ισχύει αυτό που λέτε. Αντιθέτως, πολλοί μετανάστες αντιλαμάβονται σε σύντομο χρονικό διάστημα πως οι συνθήκες διαβίωσης που θα μπορούν να έχουν στην Ελλάδα είναι πιο άθλιες εκείνων που άφησαν στην πατρίδα τους. Γι' αυτό το πρόγραμμα επαναπατρισμού, όπου χρηματοδοτείτε από την ΕΕ και το οποίο παρέχει τα εισιτήρια και ένα επιπλέον ποσό για την εθελούσια επιστροφή στον τόπο τους είναι από τα πλέον επιτυχημένα κοινοτικά προγράμματα. Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί μετανάστες για να πληρώσουν του δουλεμπόρους που θα τους φέρουν μέχρι τις ακτές της Ευρώπης πρέπει να ξοδέψουν τεράστια ποσά, τα οποία ούτε οι ίδιοι δεν μπορούν να μαζέψουν. Έτσι τα δανείζονται από συγγενείς και φίλους με την υπόσχεση πως θα τα επιστρέψουν, όταν φτάσουν στην "γη της επαγγελίας". Εδώ όπως είναι κατανοητό συναντούν άλλες συνθήκες. Μετά δυσκολίας μπορούν να θρέψουν τους ίδιους τους τους εαυτούς. Αλλά δεν τολμούν να κάνουν σκέψεις επιστροφής αφού αν γυρίσουν θα δεχθούν την οργή όσων τους δάνεισαν και προφανέστατα πλέον έχασαν τα λεφτά τους.

    • MCA avatar
     MCA @ Τσαμαδος 25/01/2014 22:57:24

     Τότε γιατί συνεχίζουν να έρχονται εδώ, αφού δεν είναι καλά; Δεν τους έχουν ενημερώσει οι προηγούμενοι ότι η ζωή είναι χάλια στην Ελλάδα; Πως επίσης είναι πολύ δύσκολο να περάσουν στην Ιταλία;

     • Τσαμαδος avatar
      Τσαμαδος @ MCA 25/01/2014 23:25:16

      Μας αυτό σας λέω, ότι δεν μπορούν να παραδεχθούν στους συγγενείς πίσω ότι εν τέλει το όνειρο είναι εφιάλτης. Φανταστείτε ανθρώπους που τα έχουν τα ξεπουλήσει όλα και έχουν από συγγενείς και φίλους (στους οποίους συνήθως έχουν φορτώσει και τις οικογένειές του που μένουν πίσω). Τι μπορούν να πουν; Συγνώμη θείε, πάει όλο το υστέρημά σου, εν τέλει η Ευρώπη δεν ήταν όπως τη φανταζόμαστε και γυρνάω τώρα πίσω με το αεροπλάνο; Δεν γίνεται να το παραδεχθούν. Και οι λίγοι που το κάνουν δεν γίνονται πιστευτοί γιατί το φαντασιακό είναι μεγάλο πράγμα. Ρωτήστε ψυχολόγο που θα σας εξηγήσει βάσει ποιων διαδικασιών ο άνθρωπος πιστεύει ευκολότερα αυτό που θέλει να πιστέψει, παρά την πραγματικότητα. Εδώ οι θεωρείες συνωμοσίας μένουν στο συλλογικό υποσηνείδητο. Ο μύθος ενός καλύτερου κόσμου στην μαγική ευρώπη θα ξεφτίσει επειδή ένας συγγενής θα πει πως στην Ελλάδα εν τέλει δεν είναι έτσι τα πράγματα; Άμα σας πω ότι εγώ, ο οποίος ζω και εργάζομαι σε χώρα, ισχυρότατη και μακράν πιο ισχυρή οικονομικά, ότι ο φτωχός ο Έλληνας είναι καλύτερα να παραμείνει στην Ελλάδα, παρά να προσπαθήσει να μεταναστεύσει εδώ για χίλιους δυο λόγους, νομίζετε θα με πιστέψει κανείς ή θα θεωρήσει πως το λέω έτσι από ζήλια και για να προστατέψω τη δική μου θέση εργασίας;

     • MCA avatar
      MCA @ Τσαμαδος 26/01/2014 01:38:38

      Σας αυτές τις περιπτώσεις μιλάει το χρήμα. Μετά τα λεφτά που βγάζουν στην χώρα μας σε ένα μήνα, ζουν τις οικογένειες του εκεί για ένα χρόνο. Αυτά βλέπουν και έρχονται σωρηδόν. Εάν δεν έφτανε το ζεστό χρήμα στις τσέπες των συγγενών κανείς δεν θα ενδιαφερόταν να έρθει.
      Η χώρα μας ταΐζει δεκάδες εκατομμύρια στόματα στην Ασία, την Αφρική και τα Βαλκάνια.

     • Τσαμαδος avatar
      Τσαμαδος @ MCA 26/01/2014 04:48:03

      Ωραία, αφού δεν πιστεύετε εμένα, ορίσετε το ρεπορτάζ με τα νούμερα. Αν δεν εμπιστευεστε την συγκεκριμένη εφημερίδα -λογική αντίδραση κατα τη γνώμη μου- τουλάχιστον σκεφτείτε ότι δεν μπορούν να παραχαραξουν στατιστικά στοιχεία που προέρχονται απο διεθνείς οργανισμούς.

      http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63621635

      Αν πιστεύετε ότι έρχονται μετανάστες απο το Πακιστάν και τα βαθύ της Αφρικής γιατί όνειρο τους είναι Μα ζήσουν στους δρόμους της Αθήνας και πως βγάζουν λεφτά τη σημερον ημέρα με τις συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα, δυστυχώς δεν μπορώ να σας μεταπεισω. Ειναι αυτο που σας έλεγα και παραπάνω: συνήθως πιστεύουμε αυτο που θελουμε να πιστέψουμε και όχι τα απτά στοιχεία.

      Τα στοιχεία επίσης μας λένε, ότι οι μετανάστες θέλουν να περάσουν στη βόρεια Ευρώπη και όχι να μείνουν παγιδευμένου στην Ελλάδα. Αλλά σε βάρος τους και σε βάρος των Ελλήνων πολιτών παίζεται ενα πολύ βρωμικο παιχνίδι. Αντί η χώρα να να προχωρήσει άμεσα στην αναδιοργάνωση των διαδικασιών παροχής ασύλου, σε όσους βέβαια το δικαιούνται, με αποτέλεσμα να τους δώσει έτσι το δικαίωμα να κινηθούν ελεύθερα μέσα στη ζώνη Σένγκεν (αφού θα έχουν πλέον μπλε διαβατήριο του ΟΗΕ, όπως προβλέπουν οι διεθνείς συνθήκες) και έτσι να πανε οι άνθρωποι εκεί που ήθελαν έξω αρχής, καταντάει χωματερή ψυχών. Γιατί; Γιατί συμφέρει τους εταίρους μας να παίρνει όλο το βάρος η Ελλαδα (αν και ειναι η χώρα με την μικρότερη ιστορικά ευθύνη, ενώ οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες έχουν πολύ μεγάλο μερίδιο για την σημερινή κατάσταση του τρίτου κόσμου). Και εκμεταλλευόμενοι τη διαφθορά της ελληνικής πολιτικής τάξης, έχουν καταφέρει να παγιδεύσουν στην χώρα μας τα στιφη των δυσμοιρων. Να δείτε εδώ γιατί συμφέροι ορισμένους στην Ελλαδα το ζήτημα των μεταναστών να παραμένει άλυτο.

      http://ypoptomousi.wordpress.com/2013/03/01/%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%AC-%CF%84%CE%B1-%CE%BB%CE%B5%CF%86%CF%84%CE%AC-%CF%87%CE%B1%CF%83%CE%AC%CE%BD/

      Ας μην μπερδεύουμε τα θύματα με τους θύτες.

     • MCA avatar
      MCA @ Τσαμαδος 26/01/2014 16:03:24

      4500 αιτήσεις μέσα σε 9 μήνες τις θεωρείτε πολλές; Φανταστείτε πόσοι λαθρομετανάστες είναι μήνες φυλακισμένοι και παρόλα αυτά προτιμούν την Ελλάδα παρά να γυρίσουν στα σπίτια τους.
      Για να ζήσεις πρέπει να βγάλεις λεφτά, άρα να δουλέψεις. Πως επιβιώνουν τόσο καιρό; Δεν γίνεται όλοι να κλέβουν, γιατί τότε θα είχαμε πόλεμο.
      Δηλαδή εσείς πιστεύετε ότι για μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ το χρόνο η εκάστοτε κυβέρνηση παίζει με αυτή την βόμβα στα χέρια της;
      Εάν τους δίναμε χαρτιά θα τους άφηναν οι βορειοευρωπαίοι να ανέβουν πάνω; Αφήστε που σε λίγο θα κλείσουν τα σύνορα τους και για μας. Οπότε θα μέναμε με τους ΄΄συμπατριώτες΄΄ στο χέρι και καλά ξεμπερδέματα.

     • Τσαμαδος avatar
      Τσαμαδος @ Τσαμαδος 26/01/2014 21:47:31

      Οι αιτήσεις δείχνουν ότι υπάρχει ενα ρεύμα αυτών των ανθρώπων που αντιλαμβάνονται ότι θα ειναι καλύτερα στην πατρίδα τους, παρά στην Ελλαδα. Επίσης, με το επιχείρημα σας περί στρατοπέδων έρχεστε στα λόγια μου. Γιατί πρακτικά στα στρατόπεδα μέσα δεν μπορούν να βγάλουν χρήματα και να στείλουν στις οικογένειες τους, αλλά παρόλα αυτά επιλέγουν να μείνουν υπό αυτές τις συνθήκες. Οι προσδοκίες για το όνειρο της Ευρώπης, όχι η πραγματικότητα, τους κρατάει. Αυτοί που φτάνουν βέβαια το αντιλαμβάνονται. Οι οικογένειες τους όμως;

      Αν δεν αντιληφθούμε, αντι να επαναλαμβάνουμε τις προκαταλήψεις μας, τα σωστά αιτία του προβλήματος, δεν πρόκειται ποτέ να το λύσουμε.

      Και ενα πράγμα που δεν έχετε καταλάβει ειναι πως αν κινηθεί κανείς μέσα στα πλαίσια των νομών, οι Ευρωπαίοι ακόμα και αν δεν τους αρέσει, δύσκολα κάνουν τίποτα γιατί ειναι αρτηριοσκληρωτικοι με τους νομούς και τους κανονισμούς. Γι αυτό και τους ειναι σημαντικό να έχουν τσιπάκια στις χώρες που προσπαθούν να ελέγξουν. Θα σας δώσε ενα παράδειγμα και ψάξτε το μόνο σας για να δείτε πως ισχύει. Οι Ιρλανδοί πέρσι τον Φεβρουάριο, λίγο πριν τα γεγονότα με την Κύπρο, φόρτωσαν 50 δις απο το χρέος τους για ανακεφαλαιοποίηση της μεγαλύτερης τράπεζας τους της Anglo irish στην ΕΚΤ. Το έκαναν με μια παράξενη, αλλά νόμιμη, διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων (swap) που έκοψε η δική τους κεντρική τράπεζα. Οι Γερμανοί τότε φρικαραν, αλλά εκτός του να διαμαρτυρηθούν δεν έκαναν τίποτα άλλο γιατί δεν μπορούσαν. Έτσι τώρα οι Ιρλανδοί ειναι μάγκες και βγαίνουν επιτυχημένοι στις αγορές την ώρα που η Ελλαδα βυθίζεται καλό γιατί αντί να φερθούμε έξυπνα και να κάνουμε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και να παίξουμε σωστά τα χαρτιά μας, ακολουθούμε μόνο τυφλά τις καταστροφικές εντολές της τρόικας και των Γερμανών που ήδη έχουν παραβεί τις υποσχέσεις τους για επαναδιαπραγμάτευση/κούρεμα εφόσον ερχόταν το πρωτογενές. Αλλά με υπουργούς όπως ο Στουρνάρας, που μόνο εντολές ακολουθεί και όταν του λέει μέχρι και το ΔΝΤ προχωρά και σε στηρίζουμε, αλλά αυτός πηγαίνει στο Σοιμπλε σαν το μικρό παιδί στον μπαμπά του (δείτε την πρόσφατη συνέντευξη στους FT) τότε δεν γίνεται τίποτα. Αμφιβαλλετε πως και με το θέμα των μεταναστών η ελλαδα ακολουθεί το ίδιο άτολμος πολιτικές γιατί τα λεφτά ειναι πολλά για κάποιους και για να κάνουν το χατήρι των εταίρων, που ούτε το πρόβλημα έχουν και βγαίνουν απο πάνω και μιλάνε για ανθρώπινα δικαιώματα.

     • MCA avatar
      MCA @ Τσαμαδος 27/01/2014 00:26:01

      Δεν έχετε καταλάβει ότι έτσι όπως πάμε σε λίγο καιρό ούτε εμείς δεν θα μπορούμε να μεταναστεύουμε στην Ευρώπη; Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες νύξεις από τους εταίρους μας. Με την άνοδο δε των εθνικιστικών κομμάτων τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα. Εάν τους επέτρεπαν να ανέβουν βόρεια οι ορδές θα ήταν δεκαπλάσιες. Τώρα έρχονται μόνο αυτοί που δεν τους χαλάει και η Ελλάδα.
      Και πώς να τους χαλάσει όταν εδώ βγάζουν τα δεκαπλάσια από την πατρίδα τους;Σαν να πάω εγώ στην Γερμανία και κάνοντας ανειδίκευτη εργασία να μου δίνουν 10.000 ευρώ το μήνα.
      Υπάρχουν συμφέροντα που θέλουν τους λαθρομετανάστες εδώ. Δεν έχουν να κάνουν με τα μερικά εκατομμύρια ευρώ που παίρνει η Ελλάδα από την ΕΕ, αλλά με το φθηνό εργατικό δυναμικό, που εξυπηρετεί πολλούς συμπατριώτες μας.

 18. Ελλην Πολίτης avatar
  Ελλην Πολίτης 25/01/2014 11:57:00

  Πάλι μας την έφερε ο κουτοπόνηρος Ανατολίτης Τούρκος.
  Όχι μόνο μας φόρτωσε με ένα τσούρμο ανειδίκευτους μουσουλμάνους που πρέπει να τους ταίζουμε, γιατρεύουμε, αλλά μας δημιούργησε και πρόβλημα συνείδησης ότι δεν είμαστε ανθρωπιστές.
  Φαήλε χανόμαστε, να πάρει θέση η ΝΔ, δεν είναι κακό να αντιγράψει τον νόμο του Καναδά περί μετανάστευσης (κανένας δεν γίνεται νόμιμος μετανάστης στο έδαφος της χώρας) απλά πράγματα.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Ελλην Πολίτης 25/01/2014 14:03:02

   Το έχω πει αυτό ένα εκατομμύριο φορές εδώ μέσα. Αντιγραφή του καναδικού δικαίου. Αυτομάτως χάνεις ελπίδες νομιμοποίησης αν εισέλθεις παράνομα. Υπάρχει και το δανέζικο δίκαιο, που είναι και ΕΕ: Λήγει η άδεια παραμονής σου και δεν έχεις φροντίσει να την ανανεώσεις; Απέλαση άμεσα.
   Δεν θέλουν να εφαρμόσουν τέτοιοι δίκαιο εδώ. Η κυβέρνηση έχει επιλέξει να μην λύσει το θέμα και αρκείται σε πρόχειρα αστυνομικά μέτρα για να μην ανεβαίνει η ΧΑ. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι η λαθρομετανάστευση συμφέρει πολλούς και πολλές επαγγελματικές τάξεις. Και πρώτα-πρώτα τους αγρότες. Αλλά και τις μεγάλες επιχειρήσεις. Το ελληνικό κράτος ανέχεται εν γνώσει του τη λαθρομετανάστευση κατά την γνωστή ελληναράδικη τακτική "ούτε νόμιμος, ούτε σε διώχνουμε". Είναι οι γκρίζες ζώνες που απλώνονται παντού στην ελληνική επικράτεια. Είναι κάτι σαν το άσυλο (δεν υφίσταται, αλλά το σεβόμαστε...) ή σαν τη στάθμευση στις γωνίες, τις ράμπες και στα πεζοδρόμια: Παράνομη, αλλά ανεκτή....Εδώ που μένω ο κεντρικός εμπορικός δρόμος είναι πήχτρα στα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα και δίπλα η ομάδα Δίας αραχτή. Εκεί που υπάρχει ένα κενό ανάμεσα στα παράνομα σταθμευμένα αράζουν οι μηχανές των Δίας...
   Δεν υπάρχει καν λόγος να ασχολούμαστε για ένα θέμα που δεν υφίσταται ως θέμα για την κυβέρνηση. Μέχρι να έχουμε τίποτα ωραία ισλαμικά τρομοκρατικά δίκτυα και ισλαμικά "χαλιφάτα πόλεων", αλλά τότε θα είναι αργά. Finis Graciae. Ειδικά αν ο Σύριζα έχει νομιμοποιήσει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες τυχοδιώκτες του ισλαμικού κόσμου. Όπως και θα το κάνει.
   Θυμηθείτε το: Οι Ουκρανοί που φωνάζουν για τον Γιανούκοβιτς, μόλις τον ρίξουν (θα τον ρίξουν) και συνδεθούν με την ΕΕ, δηλ. τη Γερμανία (η οποία πληρώνει την αντιπολίτευση), θα γεμίσουν μουσουλμάνους Ασιάτες λάθρο και δεν θα μπορούν να τους αγγίξουν, γιατί θα έχουν την "αντιρατσιστική" ΕΕ και τους "Επιτρόπους" να τους κρεμούν στα μανταλάκια. Θέλουν να τη γλιτώσουν από την αρκούδα και θα τους φάνε χίλια φίδια.

   • MCA avatar
    MCA @ ΒΙΣ 25/01/2014 23:11:08

    Έτσι είναι. Η εκάστοτε κυβέρνηση φοβάται να μην δυσαρεστήσει επαγγελματικές τάξεις που έχουν κερδίσει και κερδίζουν από την εκμετάλλευση των λαθρομεταναστών. Ψήφοι είναι αυτοί, όχι αστεία….

 19. ΑΤΤΙΚ avatar
  ΑΤΤΙΚ 25/01/2014 15:26:56

  ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΑΡΘΡΟ

  • factorx avatar
   factorx @ ΑΤΤΙΚ 25/01/2014 15:28:42

   Γιατί;

 20. sender avatar
  sender 25/01/2014 15:52:24

  Μήπως σιγά-σιγά να ετοιμαζόμαστε για συναίνεση;

 21. pan avatar
  pan 25/01/2014 15:54:31

  http://www.france24.com/en/20140124-reporters-immigration-turkish-trap-turkey-greece-istanbul-africans-river-evros-schengen/

 22. Draco avatar
  Draco 25/01/2014 21:39:38

  Πιστεύω ότι η μελέτη των ζητημάτων που βάζει το παρακάτω άρθρο για το θέμα της οργανωμένης παραπληροφόρησης γύρω από την λαθρομετανάστευση έχει μεγάλο ενδιαφέρον http://hellenicinterest.blogspot.gr/2013/05/blog-post_11.html

 23. dem avatar
  dem 25/01/2014 21:45:07

  Η κατάσταση λόγω της οικονομικής και πολιτικής κρίσης που διαφαίνεται να έρχεται με σφοδρότητα στην Τουρκία θα χειροτερεύσει.

 24. Τσαμαδος avatar
  Τσαμαδος 25/01/2014 22:01:31

  Αντιγράφω το σχόλιό μου από άλλο ποστ εδώ στο φιλόξενο antinews, καθώς θεωρώ ότι μας διαφεύγει μια πολύ σημαντική πτυχή της όλης υπόθεσης, που ενδεχομένως ελαφρύνει το πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών για την Ελλάδα.
  -
  Υπάρχει λύση. Το ελληνικό κράτος να ξεκαθαρίσει τη μεταναστευτική του πολιτική (μαζί και τον οποίο νομό για τη απόκτηση ιθαγένειας για σόου τη δικαιούνται) και παράλληλα να λυθεί το ζήτημα παροχής ασύλου σε όσους το δικαιούνται. Όσοι προέρχονται απο χώρες με εμπόλεμες συρράξεις, θα πρέπει να τους αναγνωρίζεται αυτόματα το άσυλο, όπως κάνει πχ η Σουηδία και όπως προβλέπουν οι διεθνείς συνθήκες του ΟΗΕ (και ζητάνε όλα τα όργανα της ΕΕ, ιδιαίτερα όσα έχουν να κάνουν με ανθρώπινα δικαιώματα). Με την παροχή ασύλου οι μετανάστες δικαιούνται τη έκδοση μπλε διαβατηρίου του ΟΗΕ. Αποκτούν έτσι στάτους και δικαίωμα ΝΟΜΙΜΗΣ μετακίνησης εντός της ζώνης Σένγκεν. Ενώ τώρα με τις καθυστέρηση εξέτασης των αιτημάτων τους απο πλευράς ελληνικής δικαιοσύνης, παραμένουν παγιδευμένου εντός Ελλάδας. Τι πιο απλό απο το να εφαρμόσουμε τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς νόμους; Θέλει η κυβέρνηση η μήπως οι μετανάστες ειναι ενα χρήσιμο πιόνι σε κάποιο βρωμικο παιχνίδι σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας για τη εξυπηρέτηση αλλοτριων συμφερόντων. Απλά πράγματα. Ας τα λέμε το όνομα τους και τι ισχύει. Όχι τους μονόδρομους στους οποίους μας θέτουν για να εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα.

  Σας παραθέτω και ένα ρεπορτάζ, γιατί είναι πολλά τα λεφτά, Άρη, και στην πλάτη των Ελλήνων και των μεταναστών παίζονται βρώμικα παιχνίδια για να πλουτίζουν ορισμένοι. http://ypoptomousi.wordpress.com/2013/03/01/%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%AC-%CF%84%CE%B1-%CE%BB%CE%B5%CF%86%CF%84%CE%AC-%CF%87%CE%B1%CF%83%CE%AC%CE%BD/

 25. helios avatar
  helios 25/01/2014 23:12:28

  Και στην Ισπανία πλέον όποιος αλλοδαπός μένει άνεργος χάνει αμέσως και την άδεια παραμονής του.
  Γιατί δεν εφαρμόζεται και στην Ελλάδα;
  Στον ΟΑΕΔ συναντάς όλες τις φυλές,οι Έλληνες πολλές φορές είναι μειονότητα.

  Επιπλέον ισχυρά και σοβαρά αντικίνητρα προκειμένου οι επιχειρήσεις να μην προσλαμβάνουν αλλοδαπούς π.χ.υψηλότερη φορολογία / υψηλότερες εισφορές/ υψηλότερα δημοτικά τέλη/περισσότερα ένσημα,επιβολή γλωσσικών κριτηρίων κλπ….. Σήμερα, αν είναι δυνατόν, γίνεται ακριβώς το αντίθετο επιδοτούνται επιχειρήσεις προκειμένου να προσλάβουν αλλοδαπούς.
  Άλλη λύση δεν υπάρχει.Αυτή η πρόταση πρέπει να εφαρμοστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα,σε διαφορετική περίπτωση τελειώσαμε.
  Ταυτόχρονα και οι υποχρεώσεις των αλλοδαπών απέναντι στην πολιτεία να είναι τόσο υψηλές ώστε να μην μπορούν να σταθούν πουθενά όρθιοι ( σήμερα γίνεται ακριβώς το αντίθετο). Μόνο έτσι θα χάσουν τις άδειες παραμονής-εργασίας τους και θα ξεκινήσουν άμεσα μαζικές απονομιμοποίησεις,όπως επίσης θα πρέπει να κοπούν άμεσα και όλων των ειδών τα επιδόματα (π.χ. οικογενειακά επιδόματα ,επίδομα θέρμανσης, επίδομα ανεργίας,δωρεάν υγεία-παιδεία κλπ …),ώστε ο συνδυασμός όλων των παραπάνω να οδηγήσουν και να καταλήξουν σε μαζικές απονομιμοποιήσεις.

 26. manos avatar
  manos 26/01/2014 11:45:21

  Όλοι τους στα σπίτια τους. Έχουμε αρκετά δικά μας προβλήματα να λύσουμε. Συμπατριώτες μας δεν έχουν να φάνε και να ζεσταθούνε. Άνθρωποι που έχουν προσφέρει στο κράτος και ζητάνε τα αυτονόητα. Έρχεται τώρα ο κάθε πικραμένος εδώ και κάνει συνέντευξη (!) σε σχολικά θρανία απέναντι από τη βουλή! Αυτό τον τραγέλαφο βλέπεις και αναρωτιέσαι αν είναι χειρότερος ο Σαμαράς που επιτρέπει αυτές τις φαρσοκομωδίες ή ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ που τις σκηνοθετεί... Ελλάς, το μεγάλο μπάχαλο...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.