#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/08/2013 10:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τρία προβλήματα, τρεις λύσεις1ο  Πρόβλημα:

Όταν η NASA άρχισε να στέλνει αστροναύτες στο διάστημα, ανακάλυψαν πως οι στυλογράφοι δεν δούλευαν με βαρύτητα μηδέν,

αφού η μελάνη δεν κατέβαινε για να γράψει.

Μετά από 6 χρόνια και κόστος 12.000.000 δολάρια, έφτιαξαν έναν στυλογράφο ο οποίος δούλευε: κάτω από μηδέν βαρύτητα, ανάποδα, μέσα στο νερό, σε οποιαδήποτε επιφάνεια και με θερμοκρασίες που κυμαίνονταν από πολλούς βαθμούς υπό του μηδενός μέχρι τους 300 βαθμούς Κελσίου.

Λύση: Και οι Ρώσοι; Τι έκαναν; ...Χρησιμοποίησαν μολύβια!

2ο  Πρόβλημα

Μια πολύ μεγάλη εταιρία καλλυντικών στην Ιαπωνία δέχθηκε παράπονα από κάποιον πελάτη που αγόρασε ένα κουτί με σαπούνι που ήταν όμως άδειο...

Αμέσως το πρόβλημα εντοπίστηκε στο αυτόματο σύστημα μεταφοράς των κουτιών από το πακετάρισμα στο τμήμα αποστολής.
Για κάποιο λόγο, ένα άδειο κουτί μπορούσε να περάσει με το υπάρχον σύστημα.
Οι υψηλά ιστάμενοι ζήτησαν από τους μηχανικούς της εταιρίας την άμεση και πιο αποτελεσματική λύση.


Λύση A :

Αμέσως έπεσαν με τα μούτρα στη δουλειά και έφτιαξαν μια πανάκριβη ανιχνευτική μηχανή ακτίνων  Χ με οθόνες υψηλής διαύγειας που τις πρόσεχαν δύο άτομα και έβλεπαν μην τύχει και περάσει κανένα κουτί άδειο.

Λύση Β:

Όταν το ίδιο πρόβλημα παρουσιάστηκε σε μια μικρή εταιρεία, η διεύθυνση δεν μπλέχτηκε με ακτίνες Χ, ρομπότ, ηλεκτρονικά κ.λπ.

Αγόρασε έναν ισχυρό ανεμιστήρα και τον τοποθέτησε έτσι ώστε τα κουτιά να περνούν από μπροστά του. Όσα από αυτά ήταν άδεια, έβγαιναν από τη γραμμή παραγωγής... πετώντας!

3ο Πρόβλημα:

Ένας ιδιοκτήτης αλυσίδας ξενοδοχείων πολυτελείας ταξίδεψε στις Ινδίες, σε μια πόλη που την είχε επισκεφθεί δύο χρόνια πριν και, επίσης, κατέλυσε στο ίδιο ξενοδοχείο, που ήταν κατώτερης κατηγορίας από τα δικά του. Η υπάλληλος υποδοχής τον καλωσόρισε χαμογελαστή, λέγοντας: "Καλωσήρθατε και πάλι,κύριε! Τιμή κι ευχαρίστησή μας να σας ξαναδούμε στο ξενοδοχείο μας!"
Τρομερά εντυπωσιασμένος από την υποδοχή αλλά και το ότι η υπάλληλος τον θυμήθηκε μετά δύο χρόνια, σκέφτηκε πως αυτό θα ήταν πολύ καλός τρόπος προβολής για τα ξενοδοχεία του.
Μόλις επέστρεψε, έβαλε τους υπαλλήλους του να δουλεύουν για να
πραγματοποιήσουν την επιθυμία του

Λύση A :

Με ένα κόστος 2.500.000 δολαρίων κατέβασαν τα καλύτερα προγράμματα αναγνώρισης φυσιογνωμίας, χρονολογίας, ειδικές κάμερες, τμήσεως χρόνου σε μικροδευτερόλεπτα, υπολογισμού ικανότητας υπαλλήλων κ.λπ. κ.λπ

Λύση B:

Ο μεγαλοξενοδόχος ξαναταξίδεψε στο εν λόγω ξενοδοχείο και πρόσφερε ένα πολύ σεβαστό ποσό στην υπάλληλο για να του πει τι τεχνολογία χρησιμοποιούσαν. Η υπάλληλος αρνήθηκε ευγενικά τη δωροδοκία και του είπε: "Κοιτάξτε κύριε, έχουμε κάνει μια συμφωνία με τους ταξιτζήδες να ερωτούν τους πελάτες που μας φέρνουν αν έχουν ξανάρθει στο ξενοδοχείο μας και, σε καταφατική περίπτωση, όταν ο ταξιτζής φέρνει εδώ τις βαλίτσες, μας κάνει ένα σινιάλο και κερδίζει ένα δολάριο..."

*Ηθικό δίδαγμα προς Υπουργούς της Κυβέρνησης:

Μην περιπλέκεις τα πράγματα!... Φαντάσου τις απλούστερες λύσεις...
Μάθε να συγκεντρώνεσαι στις λύσεις... όχι στα προβλήματα!...

Δαναός ο ανασκαφεύς

ΣΧΟΛΙΑ

 1. TopGunZ avatar
  TopGunZ 11/08/2013 10:55:08

  Για την ακρίβεια, αυτό με τους Ρώσους και το μολύβι είναι λίγο urban legend. Τα μικροσκοπικά κομμάτια γραφίτη από τη χρήση του μολυβιού μπορούν να καταστούν άκρως επικίνδυνα σε καταστάσεις μηδενικής βαρύτητας, και για την υγεία των αστροναυτών και για την καλή λειτουργία των διαφόρων συστημάτων. Οι ίδιοι οι Ρώσοι μετά από λίγο διάστημα υιοθέτησαν επίσης την πένα. Άρα κι εδώ έχουμε ένα ηθικό δίδαγμα, προς τους υποστηρικτές φασιστοειδών, ψευτοκομμουνιστικών και αεροψεκαστικών σχηματισμών, ότι καμιά φορά μπορεί οι απλές λύσεις να ακούγονται μαγκιόρικες και φτηνές, αλλά πρέπει πάντα να υπολογίζεις τους υφέρποντες κινδύνους.

  • Vee avatar
   Vee @ TopGunZ 12/08/2013 01:31:13

   Πάντως η ουσία του άρθρου παραμένει. Ουσιαστικά πρόκειται για την αρχή K.I.S.S. (keep it simple (or) stupid), ή επίσης το Occam's razor: Η απλούστερη λύση που λαμβάνει υπόψιν της τα δεδομένα του προβλήματος είναι η καλύτερη.

 2. Μ.Β avatar
  Μ.Β 11/08/2013 11:33:29

  Καλή σας ημέρα. Το πιό ευφυές και ευχάριστο άρθρο σας, από τα πρόσφατα.
  Μόνο που οι Γόρδιοι δεσμοί, χρειάζονται Μεγάλους Αλέξανδρους, ποτέ ...Χατζηαβάτηδες και ένας κούκος ανάμεσα σε κόρακες, δεν αρκεί για να φέρει την Άνοιξη!!

 3. Ρηνα avatar
  Ρηνα 11/08/2013 12:39:25

  Οταν εχεις το μυαλο σου στις λυσεις και πως να προσφερεις, τη βρισκεις την ακρη.
  Οταν το μυαλο ειναι στα φρου φρου και αρωματα, στις δεξιωσεις και τη προβολη, στη μασα και στις....διευκολυνσεις, στα ΜΜΕ και τις δημοσιες σχεσεις, στη καριερα και την αρπαχτη, ε τοτε και οι λυσεις απομακρυνονται απο σενα....

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Ρηνα 11/08/2013 12:50:15

   Πολύ σωστά Ρήνα καί νά συμπληρώσω ἄν θές,ὅτι μέχρι τῶρα τό μυαλό μας ἦταν στίς λύσεις ἐκεῖνες πού ''προσέφεραν'' τά περισσότερα,γι' αὐτό δέν λύνονταν τά προβλήματα,ἀλλά διογκώνονταν,ἤ κέρδιζαν κάποιοι μέ τίς ''λύσεις τους''...

 4. Nik avatar
  Nik 11/08/2013 14:14:31

  ΜΠΡΑΒΟ!!!! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κάποιος κατάλαβε ότι το πρόβλημα μας είναι η ροπή μας προς τα αχρείαστα περίπλοκα. Από το φορολογικό, στο κυκλοφοριακό, στην οικονομία, στα πάντα, απορρίπτουμε τα απλά και πάμε γυρεύοντας τα περίπλοκα στα οποία δεν είμαστε και οι πιο.... προικισμένοι.

 5. τοξο avatar
  τοξο 11/08/2013 14:28:23

  Μου θυμίσατε το παλαιό ανέκδοτο με τον δικηγόρο πατέρα,στον οποίο ο νέος δικηγόρος υιός,αναγγέλει περιχαρής,ότι επιτέλους έληξε η υπόθεση δ ιαζυγίου,η οποία απασχολούσε το γραφείο τους επί εικοσαετία .Απογοητευμένος ο πατέρας του λέγει;Δεν φέρθηκες ως καλός επαγγελματίας,αφού με τις αμοιβές αυτής της υπόθεσης σε σπούδασα.

 6. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 11/08/2013 19:07:16

  Δαναέ μετά από 25 χρόνια στο Δημόσιο έχω καταλήξει σε ένα μόνο συμπέρασμα οι Υπουργοί δεν ψάχνουν για λύσεις αλλά για ...ευκαιρίες....& για νε έχεις ευκαιρίες και μελέτες πρέπει ή να δημιουργείς ή να ανακαλύπτεις προβλήματα...

 7. Νικήτας avatar
  Νικήτας 12/08/2013 00:19:17

  Όλες οι λύσεις είναι φίνες και ωραίες τότε και μόνον
  όταν είναι εφικτές .
  μα σαν δεν έχεις κότσια να τις εφαρμόσεις
  αστες καλύτερα καθόλου μην τις λές .

  http://www.youtube.com/watch?v=3gkqNvx-RwQ

 8. Επιφανιος avatar
  Επιφανιος 12/08/2013 14:40:43

  ωραιες ιστοριες, αλλα δεν προτεινεις τιποτα

 9. Δεν Ξεχνώ avatar
  Δεν Ξεχνώ 12/08/2013 21:59:07

  Έτσι είναι, το προφανές είναι συνήθως και το ένοχο

 10. Γιώργης avatar
  Γιώργης 14/08/2013 12:39:36

  Ωραία τα λέτε αλλά όλα είναι μύθοι. Στο youtube θα δείτε πάμπολλα παραδείγματα. Μόνο ένας υπερβολικά ηλίθιος θα έβαζε ακτίνες Χ αντί για ανεμιστίρα άσε που στην πραγματικότητα έχουν ζυγαριές ακριβείας αλλά που ανιχνεύουν μα αμύθητη ταχύτητα αν το σαπούνι είναι εντός το γραμμαρίου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.