08/11/2011 02:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τρία είναι τα βασικά σημεία σύγκλισης

Οι δικές μας πληροφορίες και εκτιμήσεις συγκλίνουν στα εξής:

1. Φαίνεται πως υπάρχει μίνιμουμ συμφωνία "να ξεμπερδεύουμε γρήγορα" και να πάμε το συντομότερο δυνατόν σε εκλογές

2. Ο κ. Παπαδήμος μάλλον αποκλείεται από πρωθυπουργός. Πρώτον επειδή τον υποστηρίζει προκλητικά  η διαπλοκή, επιδιώκοντας να παραταθεί όσο μπορέσουν πιο πολύ ο βίος της νέας κυβέρνησης και να επαναφέρουν τους προσφιλείς τους "σημητικούς". Δεύτερον, επειδή ο κ. Παπαδήμος απαιτεί να έχει αυτός τον πρώτο λόγο, να πλαισιωθεί από δικούς του ανθρώπους κλπ. όπως πρώτοι γράψαμε χθες

3. Αν δεν δεχθεί ο κ. Παπαδήμος τους όρους που του τίθενται και κυρίως το σύντομο βίο της κυβέρνησης, ο νέος πρωθυπουργός θα είναι πρόσωπο αποδεκτό και από το ΠΑΣΟΚ και από τη ΝΔ.

Ο Ρουμελιώτης δεν παίζει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. torn avatar
  torn 08/11/2011 03:08:14

  Θεωρείτε σίγουρο ότι η Ν.Δ. ,έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση, θα θέλει σε 2-3 μήνες να γίνουν εκλογές; Αν τελικά αυτή η κυβέρνηση επιβάλλει νέα μέτρα κατά τις βουλές των ευρωπαίων, όλοι θα φοβούνται την κάλπη. Φαντάζομαι ότι κάνεις εκπρόσωπος της κρατούσας κατάστασης εντός και εκτός Ελλάδας δεν θα συγκαταθέσει σε μία εκλογική διαδικασία, η οποία, λόγω των συνθηκών, θα αναδείκνυε υπερβολικά διογκωμένο ή ακόμα και σε θέση ισχύος ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ή Κ.Κ.Ε., και Χρυσή Αυγή με θεσμική εκπροσώπηση Στην πραγματικότητα ,έχω απορία εάν και πότε ξαναστηθούν κάλπες στην Ελλάδα, καθώς λόγω της επιδεινούμενης κρίσης, οι εκλογές θα εμφανίζονται πλέον ως πολυτέλεια.

 2. Pluto avatar
  Pluto 08/11/2011 06:47:35

  Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το κόλλημα της ΝΔ με Παπαδήμο, ενώ υφίσταται μείζον κώλυμα : ο βίος καί η πολιτεία του ανδρός! Γιά ποιόν θα κυβερνήσει ο εν λόγω;;Γιά την πατρίδα καί τον λαό ή γιά τους Γερμανούς καί τις τράπεζες;;Απλά ερωτήματα, ίσιες απαντήσεις!
  Επίσης, είναι γκάφα ολκής η ιδέα να τεθούν κάποιοι όροι από την ΝΔ στον Παπαδήμο καί αν τους "δεχθεί" καλώς, έγινε Πρωθυπουργός!Πώς θα ελέγχει ο Σαμαράς ότι ο Παπαδήμος καί οιοσδήποτε χρησθεί Πρωθυπουργός θα σεβασθεί οτιδήποτε;;Μόνο 90 (πολλούς βάζω) βουλευτές έχει ο Αντώνης,πώς θα μπορέσει να τον ανατρέψει τον "δοτό" αν αυτός αρχίσει στις Συνόδους Κορυφής να δέχεται σημεία καί τέρατα ή να ξεπουλά κυριαρχικά δικαιώματα καί την χώρα;;
  Αυτή είναι καί η μείζων αντίφαση γιά τον Σαμαρά: καλείται να συναινέσει σε κάτι καί κάποιον που μετά θα είναι εν τοις πράγμασι ανεξέλεγκτος,άθυρμα στα χέρια Πασόκων καί δανειστών! Ας αντιληφθούμε ότι ο κοινή συναινέσει Π/θ θα κυβερνήσει με την πλήρη σημασία του όρου, μόνο καί μόνο λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα.Σιγά μην κάτσει καί περιμένει εκλογές ή την συγκατάθεση σε κάθε βήμα .Αφ` ης τον ενέκρινε ο Αντώνης αύριο,πέταξε μετά το πουλί γιά 100 (καί όσες θέλει!) μέρες!! Θα απομείνει να βγάζει τον λαιμό του εκ των υστέρων σε καταγγελίες ο Σαμαράς, όπως οι αριστεροί μετά την Βάρκιζα!
  Γιά τους λόγους αυτούς ο Αντώνης πρέπει να επιμείνει προτείνοντας έντιμα,ικανά (να κοιτάνε τους ξένους δανειστές κατάματα) καί εμπιστοσύνης άτομα, δίχως παρελθόν που προδιαγράφει την παρασπονδία τους στο προσεχές μέλλον!Τέτοιοι είναι δυσεύρετοι στις τάξεις του πολιτικού προσωπικού της παρούσας ΝΔ αλλά απ` ότι καταλαβαίνω ο Σαμαράς δεν αναζητά κομματικό στέλεχος! Ρωτάω λοιπόν: χάθηκαν πατριώτες άνθρωποι όπως ο Μαρκεζίνης;; Γιατί πρέπει να φάμε στη μάπα τον κάθε ανακυκλωμένο ΠΑΣΟΚο του κερατά;;
  Αν δεν δεχθεί ο ΓΑΠ, πρόβλημά του! Αλλωστε το πρόβλημα είναι ο ίδιος ,πολύ του πάει να βάζει καί όρους!! Βγαίνει μετά ο Αντώνης καί λέει αυτούς πρότεινα ,αυτοί απορρίφθηκαν,πάμε σ` εκλογές να μιλήσει ο κόσμος!
  Οσο για την 6η δόση, αυτή δεν πρόκειται να δοθεί άμεσα είτε υπάρξει μεταβατική κυβέρνηση είτε πάμε σε εκλογές. Αποτελεί η παρακράτησή της το πιό πρόσφορο όργανο εκβιασμού των δανειστών μας σε βάρος του Αντώνη,ώστε πρώτα να προσυπογράψει ό,τι μέχρι τώρα,πολύ σωστά, αρνιόταν!
  Μόνο καί μόνο ΕΝΑ τρόπο έχει να εξουδετερώσει αυτόν τον εκβιασμό :να τους πεί μην την δίνετε την δόση ,εμείς κακά χερόβολα καί σεις κακά δεμάτια! Ετσι δεν λένε στην Μάνη;;Να τους δείτε μετά πως θα τρέχουν καί θα παρακαλάνε!!Γιατί αν χρεοκοπήσει ατάκτως η Ελλάδα τώρα, λόγω μη-καταβολής 6ης δόσης, θα γίνει χαμός με την Ιταλία ,θα προεξοφληθεί καί η δική της χρεοκοπία λόγω συντρέχοντος πολιτικού προβλήματος (καί εκεί μεγάλο!) καί ανικανότητας της ΕΕ να το αντιμετωπίσει επιτυχώς , όπως συνέβη στην Ελλάδα.Καί θα καταρρεύσει το Ευρώ τότε ,μέσα σε μιά βδομάδα!! Γι` αυτό την 6η δόση θα μας την δώσου, μόλις αντιληφθούν ότι εμείς έχουμε αποφασίσει τον δικό μας θάνατο,από τον οποίο άλλωστε ελάχιστα απέχουμε καί πολύ δύσκολα γλιτώνουμε! Ο πεθαμένος θάνατο δεν φοβάται! Ας κάνουμε ,Αντώνη , την αδυναμία μας δύναμη!Who will blink first , που λένε καί οι φίλοι μας οι ΑγγλοΑξονες...

 3. Ox avatar
  Ox 08/11/2011 07:35:50

  "επειδή τον υποστηρίζει προκλητικά η διαπλοκή" ή επειδή δεν δέχεται να παίξει τον ρόλο της μαριονέτας των πολιτικών αρχηγών;

 4. xzetta avatar
  xzetta 08/11/2011 08:44:45

  βάλτε βάσω παπανδρέου - με το που θα ακούσουν το όνομα θα τρελαθούν οι ευρωπαίοι

 5. letta avatar
  letta 08/11/2011 08:49:42

  ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΜΕΣΩΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ. Η ΝΔ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ. ΚΑΤΟΧΗ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΕΚΒΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ . ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ!!!!!!!!! ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ. ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΕΙ.

 6. Προμηθέας avatar
  Προμηθέας 08/11/2011 08:50:19

  Επαληθεύεται για μια ακόμη φορά πως είμαστε λαός με κοντή μνήμη. Ο κ. Παπαδήμος ελέγχεται για τη συνεισφορά του στη μεγαλύτερη ληστρική ανακατανομή πλούτου μέσω του ΧΑΑ.
  Αλίμονο αν αυτή η λύση προκριθεί...

 7. letta avatar
  letta 08/11/2011 08:52:20

  Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΤΗΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ. ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ. Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΛΑΜΠ ΤΩΝ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ.

 8. letta avatar
  letta 08/11/2011 09:09:24

  ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΑΔΑΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ. ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΗ ΟΥΡΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΞΩ. ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΠΑΞΙΜΑΔΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΑΜΕ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟ 2010 ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ 7,5 ΔΙΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ "ΟΧΙ" ΓΙΑΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΣΤΗΝ ΣΚΑΝΔΑΛΗ. ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΩΤΗΡΙΑ. ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ. ΕΚΛΟΓΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!

 9. letta avatar
  letta 08/11/2011 09:37:11

  ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ. ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΒΥΖΑΙΝΕΙ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ. ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ ΠΛΕΟΝ ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΠΙΟ ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ. ΤΟ ΚΑΖΑΝΙ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΟΡΓΗΣ ΒΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΝΑΝΕ ΘΑ ΠΕΤΑΘΕΙ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ. ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ. ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΝΕΙ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ , ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΜΠΟΪΝΓΚ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΑ ΔΙΠΑΤΑ. ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ ΟΛΟΙ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΛΑΒΩΘΕΙ, ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ. ΑΝΤΩΝΗ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΘΕΛΩ, ΖΗΤΗΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΛΕΥΤΑΙΑ ΣΟΥ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΣΕΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΣΟΥ ΣΚΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΚΚΟ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ. ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΕΣΑΙ; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΑΦΕΛΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ. ΠΕΤΑΞΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΕΞΩ. ΒΓΕΣ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΕΞΗΓΗΣΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ. ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΝΟΥΝ , ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΕΙ ΚΑΙ Η ΙΤΑΛΙΑ ΣΤΟ ΔΝΤ. ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΡΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ΠΑΛΙΟΕΚΒΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ. ΕΚΛΟΓΕΣ.

 10. nektarios avatar
  nektarios 08/11/2011 09:42:18

  μην αφησουμε τον καρατζαφερη-κωλοτουμπα να μεινει εκτος καδρου...να γινει συμμετοχος...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.