#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/01/2013 13:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τρία δις. ευρώ πληρώνουν οι Έλληνες την ανικανότητα και την διαπλοκή της ΔΕΗΦασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι, λέει ο σοφός λαός όμως αν κάποιος κάτσει και δει τι πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες κρυφά και φανερά θα πάθει σοκ.

Δε φτάνουν τα μέτρα που παίρνονται και που θα αυξήσουν κατακόρυφα τους φόρους, τώρα θα αδειάσουν και οι τσέπες μας (οι άδειες ουσιαστικά) και από άλλα κρυφά και φανερά χαράτσια. Φανταστείτε μόνο ότι για τα τέλη κυκλοφορίας του 2013 δώσαμε 1,1 δις ευρώ. Έρχεται λοιπόν και η ΔΕΗ και κάνει τις αυξήσεις της στα τιμολόγια, βγάζει για επικοινωνιακούς λόγους τη μέση αύξηση που θα είναι 8%-10%, αλλά δε βγάζει τις κρυφές αυξήσεις που μπορεί να φτάσουν ακόμη και το… 24%.

Όποιος μπει στην ιστοσελίδα της Επιχείρησης και δει τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ, κάνει την αντιπαραβολή με τα περσινά, τότε θα καταλάβει το ηλεκτροσόκ που θα υποστεί μόλις πάρει τον πρώτο λογαριασμό, ο οποίος σημειωτέον περιλαμβάνει ακόμη και το χαράτσι των ακινήτων.

Από τον τιμοκατάλογο προκύπτει ότι πολλές κατηγορίες νοικοκυριών και επιχειρήσεων θα πληρώσουν πάνω από 10% ακριβότερο το ρεύμα,

Μεγάλοι χαμένοι όσοι έχουν εξοχικά, δεύτερες κατοικίες και κατανάλωση έως 800 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο, καθώς θα επιβαρυνθούν με αύξηση στους λογαριασμούς τους της τάξης του 24%.

Διψήφιες αυξήσεις επιφυλάσσονται και για νοικοκυριά που βρίσκονται κοντά στον μέσο όρο κατανάλωσης. Για παράδειγμα, για κατανάλωση 1.600 κιλοβατώρων το τετράμηνο η αύξηση του λογαριασμού θα ανέρχεται στο 15%.

Και το εντυπωσιακό που προκύπτει: Η ΔΕΗ αναμένεται να εισπράξει εντός του 2013 περίπου 2,89 δισεκατομμύρια ευρώ εξαιτίας αυτών των αυξήσεων. Σχεδόν 3 δις. ευρώ δηλαδή πληρώνουν όλοι οι Έλληνες για το ρεύμα. Τι φόρους δηλαδή και χαράτσια. Κι όλα αυτά γιατί η Επιχείρηση που είναι μονοπώλιο στην Ελλάδα δε φρόντισε να κάνει τις απαραίτητες επενδύσεις την εποχή που γεννούσαν και οι κότες χρυσά αυγά. Είχε φροντίσει φυσικά με συνέργεια των εκάστοτε κυβερνήσεων να διορίζει σωρηδόν, να δίνει χορηγίες στους συνδικαλιστές, να χαρίζει εκατομμύρια σε επιχειρηματίες, να δίνει τζάμπα ρεύμα και στον κάθε πικραμένο.

Υ.Γ. Δεν είναι μόνο οι αυξήσεις στη ΔΕΗ. Έρχονται τώρα και οι επιχειρηματίες και λένε ότι θα μετακυλήσουν την αύξηση του ρεύματος στις τιμές των προϊόντων. Θα ξαναπληρώσουμε δηλαδή αγοράζοντας από τα καταστήματα. Ή δε θα αγοράσουμε ξανά και θα βουλιάξει η κατανάλωση.

Ωραία πολιτική.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. fitsoulas avatar
  fitsoulas 15/01/2013 13:54:40

  Η διοίκηση της ΔΕΗ ήταν πάντα υπό κρατικό έλεγχο - αν ψάχνετε ευθύνες για μη υλοποίηση επενδύσεων αναζητήστε τις στον πολιτικό κόσμο, μεταξύ του οποίου και τον τωρινό υπουργό ανάπτυξης που έκοψε τη συζήτηση για τις επενδύσεις σε μονάδες λιθάνθρακα.

 2. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 15/01/2013 13:55:36

  Η νεο-οθωμανική πολιτική "μαζεύουμε φόρους από όπου βρούμε, με όποιον τρόπο βρούμε" θα εξαθλιώσει εντελώς την ελληνική κοινωνία μέσα στο 2013 και θα κάνει τεράστια ζημιά στην κυβέρνηση. Και δεν θα ωφελήσει την οικονομία σε τίποτα. Μετά δεν θα υπάρχει ανάγκη κανενός Τσίπρα για να γκρεμιστεί το πολιτικό σύστημα. Θα είναι τόση η συσσωρευμένη οργή που ακόμα και αν ένας εξωγήινος με τρία μάτια και 6 πόδια εμφανιζόταν για πολιτικός αρχηγός, θα τον ψήφιζαν πάρα πολλοί...

  • ΧΑΡΗΣ avatar
   ΧΑΡΗΣ @ ΒΙΣ 15/01/2013 14:52:11

   Δυστυχώς δεν εννούν να το καταλάβουν οι κρετίνοι. Αλλα λένε ότι κι αν κάνουν στις υπάρχουσες στρούγκες θα σταλιάσουν τα πρόβατα....

   Αλλά φεύ πάμε κατά διαόλου με τους υπηρέτες των λαμογιών κοτζαμοπάσηδων πολιτικάντηδες που νομίζουν ότι έχουν να κάνουν με πρόβατα.

   Ετσι ήταν και επί οθωμανίας... κανείς δεν άκουγε και κάναμε 400 χρόνια για να συνέλθουμε.

 3. blue nile avatar
  blue nile 15/01/2013 16:55:15

  Περιμένετε λίγο καρό ακόμα.
  Έχω την αίσθηση ότι σε μια κοινωνία που έχει ξεπεράσει από καιρό τα όρια της, τα νέα μέτρα των 11,5 φτιάχνουν το ενδεχόμενο πρόκλησης τυφλής έκρηξης και ακραίας αποσταθεροποίησης.
  Όχι αμέσως γιατί οι επιπτώσεις των μέτρων δεν φαίνονται από την μια μέρα στην άλλη αλλά σύντομα...
  Ας μην ξεγελιόμαστε από την εύθραυστη ηρεμία.
  Ο κόσμος έχει ξαναμουδιάσει. Κάποτε κατέβαινε στους δρόμους και στις πορείες όχι μόνο για να διαμαρτυρηθεί αλλά προσπαθώντας να διαπραγματευτεί με την κυβέρνηση.
  Τώρα ξέρει ότι κουμάντο κάνει η τρόικα .
  Οπότε έχει χαλαρώσει.
  Για πόσο όμως;
  Γιατί όσοι νομίζουν ότι ΄έστω και με μεγάλες αβαρίες μπορούν να τα βγάλουν πέρα με την Κρίση είναι φυσιολογικό να θέλουν αστικές λύσεις που μόνο η υπάρχουσα συγκυβέρνηση μπορεί να εγγυηθεί.
  Όσοι όμως καταστρέφονται, και αυτοί αυξάνονται με γοργό ρυθμό, θα αντιδράσουν και κανείς δεν μπορεί να μαντέψει το πως.
  Εύχομαι να πάνε όλα καλά για να μη ζήσουμε πιο πολλά δυσάρεστα.

 4. Ραβινος avatar
  Ραβινος 15/01/2013 19:32:05

  Με κατι τετοια ηδη ακουγεται αχος και βροντος μεγαλος !Τουτης της γης οι κολασμενοι της δεξιας με βημα ταχι οδευουν προς ΧΑ μερια!Θυμηθειτε με στις επομενες δημοσκοπησεις {συντελουντος και του αλλου χαρατσιου στα αυτοκινητα !}.

 5. Νεστωρίδης avatar
  Νεστωρίδης 17/01/2013 12:33:02

  Για ποιές επενδύδεις και πράσινα άλογα μιλάμε, όταν είναι γνωστό πως ΔΕΝ ακούγεται στην χώρα μας η φωνή της λογικής.
  Η μόνη φθηνή ενέργεια σε μαζική κλίμακα σήμερα προέρχεται απο τα πυρηνικά εργοστάσια τα οποία μισεί η πολιτική ελίτ (γιατί δεν μπορούν να τα φτιάξουν οι εργολάβοι της)
  Όπως πάμε σε λίγο θα αγοράζουμε εκτός του πυρηνικού ρεύματος της Βουλγαρίας αλλά θα εξαρτηθούμε πλήρως και απο τα πυρηνικά εργοστάσια της Τουρκίας.
  ΟΛΟΙ κλέγονται για ακριβό ρεύμα και κανείς δεν μιλά για πυρηνικό εργοστάσιο για το οποίο δεν θα πληρώνουμε ούτε τέλη διοξειδίου του άνθρακα.
  ΠΥΡΗΝΙΚΟ εργοστάσιο (νέας γενιάς βεβαίως) σημαίνει ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.