#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/10/2008 19:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τρέχουν και δεν φτάνουν με την Βιστωνίδα

«Κοινή υπουργική απόφαση με την οποία οι υγροβιότοποι Δέλτα Νέστου, Λίμνη Βιστωνίδα με λιμνοθαλάσσια και λιμνιαία χαρακτηριστικά, Λίμνη Ισμαρίδα και της ευρύτερης περιοχής τους χαρακτηρίζονται ως εθνικό πάρκο που θα φέρει την ονομασία «Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» υπέγραψε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς. Το Εθνικό Πάρκο καλύπτει μία έκταση 727.000 στρεμμάτων και αποτελεί υγρότοπο διεθνούς σημασίας και έναν από τους πλουσιότερους της Ευρώπης στον οποίο ενδημούν και αναπαράγονται πολλά και σημαντικά είδη χλωρίδας και πανίδας, δήλωσε ο κ. Σουφλιάς».

Άλλο πάλι και τούτο. Τι πάνε να κάνουν; Θέλω εκτιμήσεις

Στο μεταξύ, εξηγήσεις στον εισαγγελέα καλείται να δώσει τις επόμενες ημέρες στον εισαγγελέα η συμβολαιογράφος Κατερίνα Πελέκη, σύζυγος του πρώην υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργου Βουλγαράκη. Ναι πειστήκαμε. Θα γίνει κάθαρση.

Κανένα πνευματικό τέκνο δεν θα κληθεί;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 07/10/2008 20:38:43

  Η Πελέκη είναι απόλυτα νόμιμη. Δεν υπάρχει πουθενά διεθνώς απαγόρευση σε συμβολαιογράφο να κατέχει μερίδια ΕΠΕ υπό τον όρο ότι δεν είναι διαχειριστής αν και το τελευταίο σηκώνει πολλή κουβέντα.

  Απλά δε μπορούν να δείρουν το γάιδαρο (δηλ. τους εμπλεκόμενους στο Βατοπέδι και ο Βουλγαράκης ΔΕΝ ήταν εμπλεκόμενος) και χτυπάνε το σαμάρι.

  Μια μόνο παρανομία μπορεί να θεμελιωθεί και αυτή για τον άντρα της. Να αποδειχτεί ότι η σύζυγος είναι αχυράνθρωπος του άντρα της και ότι έτσι καταστρατηγούνται οι διατάξεις για το ασυμβίβαστο που επίσης καταργούνται. Δύσκολο όμως να πιάσει κάτι τέτοιο.

  ΥΓ. Για να μη θεωρηθεί ότι βγάζω λάδι το Βουλγαράκη λέω ότι σαφώς και φέρει ευθύνη για τις υποκλοπές αλλά όχι και να του φορτώσουμε αυτά που ΔΕΝ έκανε. Τα του Καίσαρος το Καίσαρι.
  Βουλγαράκης=υποκλοπές
  Αλογο=Ομόλογα
  Ρουσσό=Βατοπέδι
  Τώρα μπορεί να ξέχασα και κάτι ας το συμπληρώσει κάποιος άλλος.

 2. Μποτίλια avatar
  Μποτίλια 07/10/2008 20:55:08

  Μετά τη ματαίωση της εκποίησης των φιλέτων και την ακόλουθη κεφαλαιοποίηση των ποσών για διοχέτευση τους μέσω off shore στα γνωστά αμερικανικά τραπεζικά "ιδρύματα", ακολουθείται επιλογή ακόμη πιο ενδιαφέρουσας πορείας.
  Εδώ και αρκετά χρόνια προωθούσαν ανθελληνικά κυκλώματα στο Βερολίνο τη δημιουργία διαβαλκανικού (τουτέστιν πολυεθνικού) πάρκου στη Θράκη με χρηματοδότηση της ΕΕ.
  Τέτοιου είδους πάρκα ξεκινούν "εθνικά" και γρήγορα μετεξελίσσονται σε "πολυεθνικά" στην περίπτωση της Μακεδονίας και της Θράκης.
  Εξ άλλου το μόνο που παραμένει αδιαμφισβήτητα "εθνικό" στην Ελλάδα, είναι το δημόσιο χρέος.

 3. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 07/10/2008 21:39:05

  Συγνώμη παιδιά για την έκφραση αλλά μην ...τσιμπάτε.

  Το Ελληνικό Δημόσιο μπορεί να τα βρει με την ΙΜ Βατοπεδίου

  Μπορεί να πει την Βιστωνίδα λιμνοθάλασσα, να την κάνουν Εθνικό Πάρκο ή ...γήπεδο του γκολφ

  Αν ένας (πολίτης, όμιλος, κοινοπραξία, εταιρεία κλπ) από όσους έχουν αγοράσει από την ΙΜ Βατοπεδίου έχει εγγραφεί η μεταβίβαση στο ΥΠΟΘΥΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟ (που έχει) θα γελάσει σε 2-3 χρόνια το παρδαλό κατσίκι (όπως η άλλη μεγάλη Ελληνική επιτυχία του Βασικού Μετόχου).

  Με προσφυγή στο Ευρωπαικό Δικαστήριο όχι μόνο δεν μπορεί το Ελληνικό Κράτος να πάρει τίποτα πίσω, εκτός της λίμνης, αλλά θα καταβάλει και υπέρογκες αποζημιώσεις.

  Θίγεται το δικαίωμα ιδιοκτησίας.... ρωτήστε οποιονδήποτε δικηγόρο και θα δείτε.(εκτός αν τα "βρει" με "συνομιλίες")

  Απλά όπως είναι η αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων από τους πολιτικούς στην χώρα μας , ποιος θα θυμάται τον Εφραιμ και CIA μετά από 2-3 χρόνια?

  ΥΓ

  Οπως η "πλειοψηφία" θυμάται:

  κουμπάρους
  υποκλοπές
  Πακιστανούς
  ομόλογα
  στρατηγό άνεμο
  Ζαχόπουλο
  DVD
  κομιστές
  SIEMENS
  και άλλα πολλά...

  Αλήθεια κ Πρωθυπουργέ μετά από το 3,4% της EUROSTAR μήπως θυμάστε τι λέγανε τα στελέχη σας για τη "δημιουργική λογιστική" από 1999 - 2003?

  Αλήθεια που οφείλεται?
  σε ανικανότητα
  ή σε σκοπιμότητα?

  Σε οποιαδήποτε από τις παραπάνω εκδοχές ο υπεύθυνος ...έχει την στήριξή σας?

 4. Λεωνίδας avatar
  Λεωνίδας 07/10/2008 21:39:59

  Μήπως μετά την επιστροφή της Βιστωνίδας στη Μονή, εφόσον η επιστροφή στέκει νομικά, ο χαρακτηρισμός της ως εθνικό πάρκο ακυρώνει τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα που παραχωρήθηκαν με τα χρυσόβουλα; Μήπως τελικά ο Σουφλιάς τα καταφέρει και λύσει το Γόρδιο Δεσμό;

 5. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 07/10/2008 22:04:52

  Δεν αναφέρομαι στην ΙΜ Βατοπεδίου, αλλά σε όσους έχουν αγοράσει (πχ Ολυμπιακό Χωριό) από την ΙΜ Βατοπεδίου.

 6. aris avatar
  aris 07/10/2008 23:45:51

  Μια εκτίμηση είναι ότι φοβούνται πως θα αναγκαστούν να συρθούν στα ευρωπαικά δικαστήρια και έτσι βαφτίζουν την έκταση εθνικό πάρκο (βλέπε ευαισθησία ευρωπαίων στα περιβαλλοντικά) για να έχουν ένα ακόμη επιχείρημα υπέρ του δημοσίου για την μη παραχώρηση της Βιστωνίδας στους καλογέρους.
  Πως να πεις στο ευρωπαικό δικαστήριο, σαν κράτος ότι η λίμνη ήταν δική μου και την χάρισα στον εφραίμ αλλά έφαγα το κράξιμο της ζωής μου και την πήρα πίσω?
  Ε θα πουν ότι είναι υγροβιότοπος και ότι τα φλαμίνγκο δεν μπορουν να αναπαραχθούν όταν βλέπουν ράσα γιατί παθαίνουν κάτι σαν μελαγχολία και σεξουαλική σύγχυση κλπ....

 7. thanos avatar
  thanos 08/10/2008 03:17:47

  @1. Εξάκτινος
  October 7th, 2008 at 8:38 pm

  Μια απλη ερωτηση.Πως ειναι δυνατον ολες οι συναλλαγες του Δημοσιου με τη Μονη Βατοπεδιου, τις εχουν κανει γυναικες Υπουργων και βουλευταδων Κυρια Βουλγαρακη, κυρια Ζαγοριτη και η κυρια καποιου βουλευτη απο Θεσσαλονικη? Προκειται περι συμπτωματικης συμπτωσης?

 8. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 08/10/2008 04:39:14

  Κυρία Γκιουλέκα λέγεται. "Σύμπτωσις επαναλαμβανομένη παύει να είναι σύμπτωσις"

 9. ntinos avatar
  ntinos 08/10/2008 19:13:39

  Χωρίς να είμαι ειδικός, από τα λίγα που ξέρω, τα συμβόλαια και οι μετεγγραφές σε υποθηκοφυλάκια δεν σημαίνουν τίποτε απολύτως αν τα δικαστήρια αποφανθούν για το παράνομο της μεταβίβασης. Και είνια κια λογικό γιατί αλλιώς οι συμβολαιογράφοι θα έκαναν ότι ήθελαν.

 10. ntinos avatar
  ntinos 08/10/2008 21:30:26

  Επιπλέον η Βιστωνίδα είναι ήδη από χρόνια προστατευόμενη από την συνθήκη Ramsar.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.