19/05/2010 08:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τρέχει και δεν φτάνει ο Λοβέρδος

Τρέχει και δεν φτάνει ο Α. Λοβέρδος να μαζέψει τα ασυμμάζευτα της δικής του προχειρότητας με την οποία έφτιαξε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Σύμφωνα με σχετική ρύθμιση, αν εργοδότης οφείλει στο ΙΚΑ δεν θα γίνεται δεκτή η Αναλυτική Περιοδική Δήλωση στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία για την ασφάλιση κάθε εργαζόμενου. Σύμφωνα με το άρθρο 17 οι δηλώσεις οι οποίες υποβάλλονται για διαστήματα μισθολογικών περιόδων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί οι οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές, θεωρούνται ως μη υποβληθείσες.

Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες εργαζόμενοι μπορεί να φαίνονται ότι έχουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα ασφαλιστικό κενό ενώ οι ίδιοι πλήρωναν κανονικά τις εισφορές τους. Έτσι, θα φαίνονται ότι έχουν λιγότερα συντάξιμα χρόνια ή θα μένουν για συγκεκριμένο διάστημα χωρίς ιατροφαρμακευτικές καλύψεις, επιδόματα κλπ.

Σήμερα αναμένεται μια διευκρινιστική εγκύκλιος που θα βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

Είπαμε, μαθητευόμενοι μάγοι στις πλάτες του κόσμου.

Ο Κουτρουμάνης ήταν και πρόεδρος των εργαζόμενων στα ασφαλιστικά ταμεία και θα έπρεπε να ξέρει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΑΝΩΝΥΜΟΣ avatar
  ΑΝΩΝΥΜΟΣ 19/05/2010 08:43:41

  ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΕΝ ΓΡΦΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΛΟΒΕΡΔΟ?

  • Λεφτά υπάρχουν avatar
   Λεφτά υπάρχουν @ ΑΝΩΝΥΜΟΣ 19/05/2010 10:37:34

   Τα ΜΜΕ δεν γράφουν και λουφάζουν διοτι ΑΚΟΜΑ να τους αγγίξει η κρίση.

   Αυτοί μαζί με τους δικαστές# βουλευτές και δικηγόρους,

   ζούν σε άλλη χώρα.

   #Εννοώ τους δικαστάς που για 17 τόσα χρόνια δικαιώνουν φοροκλέφτες και ζημιώνουν τον εργοδότη των,

   το κράτος.

  • Λεφτά υπάρχουν avatar
   Λεφτά υπάρχουν @ ΑΝΩΝΥΜΟΣ 19/05/2010 10:38:56

   Στα ΜΜΕ βάζω τους δημοσιογράφους, βεβαίως βεβαίως.

   Οι επιχειρηματίες δεν μετράνε!

 2. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 19/05/2010 09:04:26

  ...μα οι άνθρωποι δεν έφτιαξαν ασφαλιστικό νομοσχέδιο, μια λογιστική κατάσταση περικοπών έφτιαξαν και προκαλώ τον κάθε ΛοβερδοΚουτρουμάνη να μου πει σε ποια χώρα οι αναλογιστικές μελέτες ακολουθούν τα ασφαλιστικά νομοσχέδια....

  Η πλάκα είναι ότι το ΙΚΑ δεν θα παραλαμβάνει από το Δημόσιο ΑΠΔ αφού είναι από τους μεγαλύτερους οφειλέτες...όχι μάγοι ούτε παιδάκια δεν είναι...

 3. st40 avatar
  st40 19/05/2010 09:08:43

  κάνω μια δική μου δημοσκοπιση επειδή δεν εμπιστευομαι τα στημένα των προδοτικών ΜΜΕ. Όποιος θέλει ας επισκεφτεί το blog μου.Τι δηλ. θα ψηφίζατε αν γινοταν σήμερα εκλογες
  http://epikaira.blogspot.com
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων

 4. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 19/05/2010 09:22:29

  Πάνε να επαναλάβουν τη βλακώδη φορολογική ρύθμιση ότι δεν μπορείς να θεωρήσεις φορολογικά στοιχεία αν έχεις χρέη προς το Δημόσιο. Τώρα λένε, δεν μπορείς να υποβάλεις δήλωση για τα ένσημα του προσωπικού σου, αν έχει χρέη προς το ΙΚΑ! Ε, να δουλεύουν όλοι μαύρα να τελειώνουμε! Κάνουν το ζητούμενο (καταβολή των εισφορών), προϋπόθεση. Αν ήξεραν τουλάχιστον τους στοιχειώδεις κανόνες της λογικής! Εδώ έχουμε την αποθέωση της γραφειοκρατικής λογικής. Μετά μιλούν για απλοποίηση της διαδικασίας ίδρυσης επιχειρήσεων. Μα, η διαδικασία ίδρυσης είναι το πρόβλημα; Ή όλες αυτές οι ανοησίες;

  Καμία διευκρινιστική εγκύκλιος δεν θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Το σύστημα αυξάνει τη γραφειοκρατική λογική του στο έπακρο, μέχρι την πλήρη απονομιμοποίησή του.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Επώνυμος 19/05/2010 09:44:14

   Μα ποτέ Επώνυμε δεν μπορούσες να θεωρήσεις βιβλία και στοιχεία αν δεν ήσουν ενήμερος. Είναι η κλασική ταλαιπωρία για να στα παίρνουν κάθε τρεις και λίγο νταβατζίδικα.

 5. noname avatar
  noname 19/05/2010 09:26:26

  Ίσως γιατί όλοι αντιλαμβάνονται ότι η γενιά της κατάχρησης σε βαθμό μειοδοσίας, της απάτης, της λαμογιάς και της φαμφάρας δε δικαιούται δια να ομιλεί. Αφού διέσυρε την όποια ιδεολογική βάση μας διαφήμιζε πομπωδώς τόσα χρόνια, αφού χαντάκωσε όλη την παραγωγική νεολαία στο βωμό της δικιάς της καλοπέρασης, αφού ξεπούλησε τη χώρα, τα παιδιά και τα εγγόνια της, τώρα αντιδρά προσπαθώντας με μένος να κρατήσει το τελευταίο κεκτημένο, το τελευταίο προπύργιο του μεγάλου ονείρου• τη συνταξούλα της !!!
  Το ασφαλιστικό κύριοι πρέπει να είναι σκληρό και δίκαιο. Τόσο σκληρό που να είναι βιώσιμο και επωφελές τόσο για τον 20άρη όσο και για τον 50άρη. Τόσο δίκαιο που να εξασφαλίζει ίδιες συνθήκες ασφάλισης και για τους δύο.
  Οι νέοι δεν μπορούν να στηρίζουν άλλο τη ΧΑΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ !!!

 6. aisixtir avatar
  aisixtir 19/05/2010 11:05:19

  Αυτό να ήτανε μόνο...
  Εδώ αλλάζουν τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης και την πετσοκόβουν...
  Όσοι είμαστε 40 καλά σαράντα...
  Αλλά οι υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδας ε στην απόξω για να γλιτώσουν...
  δέστε τα κι εδώ: http://www.democracycrisis.com/index.php/2010-03-30-10-55-46

 7. MANOS avatar
  MANOS 19/05/2010 11:27:46

  Όλοι αντιλαμβάνονται ότι η γενιά της κατάχρησης σε βαθμό μειοδοσίας, της απάτης, της λαμογιάς και της φαμφάρας δε δικαιούται δια να ομιλεί. Αφού διέσυρε την όποια ιδεολογική βάση μας διαφήμιζε πομπωδώς τόσα χρόνια, αφού χαντάκωσε όλη την παραγωγική νεολαία στο βωμό της δικιάς της καλοπέρασης, αφού ξεπούλησε τη χώρα, τα παιδιά και τα εγγόνια της, τώρα αντιδρά προσπαθώντας με μένος να κρατήσει το τελευταίο κεκτημένο, το τελευταίο προπύργιο του μεγάλου ονείρου• τη συνταξούλα της !!!
  Το ασφαλιστικό κύριοι πρέπει να είναι σκληρό και δίκαιο. Τόσο σκληρό που να είναι βιώσιμο και επωφελές τόσο για τον 20άρη όσο και για τον 50άρη. Τόσο δίκαιο που να εξασφαλίζει ίδιες συνθήκες ασφάλισης και για τους δύο.
  Οι νέοι δεν μπορούν να στηρίζουν άλλο τη ΧΑΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ. ΤΕΛΟΣ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΕΛΟΣ !!!

 8. Δεξί Εξτρέμ avatar
  Δεξί Εξτρέμ 19/05/2010 13:22:14

  Διαπλοκή: Το troktiko έσβησε τις αναρτήσεις που απειλούσαν τον Μαγκριώτη, μετά τον χωρισμό Μπόμπολα-Αναστασιάδη!

 9. ΤΕΟ70 avatar
  ΤΕΟ70 20/05/2010 12:57:49

  Το αρθρο 17 αγαπητοι φιλοι απο 11/5/2010 ειναι ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!!
  Μην το συγχεεται με το ασφαλιστικο νομοσχεδιο που τωρα πρωοθειται στη Βουλη.

  Το θεμα ειχε περασει,εδω και 10 μερες, κατω απο τη μυτη της ΓΣΕΕ των Μ.Μ.Ε.και των εργοδοτικων οργανωσεων και εαν δεν ειχαμε αφυπνιστει εγκαιρα ως Πανελληνια Ομαδα Σκεψης και Παρεμβασης Λογιστων-Φοροτεχνικων με διαβηματα προς πασα κατευθυνση...δεν θα ανοιγε μυτη!!

  εδω ειναι και το σχετικο link της επιστολης
  http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=73429&st=0

  και εδω η απαντητικη επιστολη μετα το δελτιο τυπου απο τον Υφυπουργο Εργασιας κ.Κουτρουμανη
  http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=73615&pid=345624&st=40&#entry345624


  Μην σας αξαπατουν τα κοκορακια που βγαινουν στα παραθυρα και κορδωνονται. ...ειχαν ολοι πληρη μεσανυχτα!!
  Σημερα το πρωι στο ΑLTER εγινε χαμος μεταξυ Λοβερδου και Ρωμανια (ο οποιος φυσικα και ειχε αγνοια μεχρι να ενημερωθει απο την ομαδα μας)

  Τωρα ετοιμαζουμε δυναμικη παρεμβαση και σε διαταξεις του ασφαλιστικου που μετα θα τρεχουν να τις μαζεψουν πανικοβλητοι...

  Ειναι ζαλισμενοι,νομοθετουν στο γονατο...πρεπει να ειμαστε σε εγρηγορση και να τους ελεγχουμε καθημερινα καθενας για το αντικειμενο του και ολοι μαζι.

  Καλημερα

 10. ΣΤΕΦΑΝΟΣ Κ. avatar
  ΣΤΕΦΑΝΟΣ Κ. 20/05/2010 14:47:12

  Mε την διάταξη αυτή θα μεινει ανασφάλιστος τόσος κόσμος που εργαζεται σε επιχειρησεις με οφειλές, με επίσημο μάλιστα, νομοθετημένο τρόπο, που θα αποκλείει τις οφειλετριες προς το ΙΚΑ εταιρίες, απο την δυνατότητα να συνεχίζουν να ασφαλίζουν τους εργαζομενους τους.

 11. δημοσθενης avatar
  δημοσθενης 20/05/2010 15:04:18

  θελουν τα ασφαλιστικά ταμεία (και ιδιως το ΙΚΑ που ειναι το μεγαλυτερο ταμείο) να μην καλυπτουν ασφαλιστικά (κλαδος συνταξης + κλάδος υγειας) ολους τους εργαζόμενους που έχουν την ατυχία να δουλευουν σε επειχειρησεις που οφειλουν στο ΙΚΑ.
  αυτη την στιγμη λογω οικονομικης κρίσης υπολογιζεται οτι το 30-35% των συνολικών επιχειρησεων στην χώρα (και με αυξητικές τάσεις) οφειλουν στο ΙΚΑ, κάτι που αφορά περιπου 600.000 άμεσα ασφαλισμενους στο ΙΚΑ συν επιπλεόν τους έμμεσα ασφαλισμενους π.χ. τα παιδιά. Συνολικά περίπου άνω των 1.000.000 ανθρώπους.
  η ρυθμιση θα αφορά τα νέα τριμηνα για τα οποία ΘΑ κατατεθουν ΑΠΔ. στην ουσια θα ακυρωνουν τους κωδικους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες και θα υποχρεωνουν τους εργοδοτες να προσερχονται στα υποκαταστηματα...ομως πολλοί δεν θα φτάνουν εκεί καν.. ή θα φτανουν και θα τρωνε πόρτα, αφού εγγυητικη απο τράπεζα πολυ δυσκολα πλέον εκδιδεις λογω του φόβου των επισφαλειών και ασε το σημαντικότερο οτι περιπου ενα 40% των μικρομεσαιων επιχειρήσεων ειναι ηδη στο ΤΕΙΡΕΣΙΑ αρα εκ'των προτέρων αποκλείονται.
  Το ισχυον καθεστως ήταν στο πνεύμα δήλωσε τα δεδομένα για να έχω τα στοιχεία ασφάλισης των εργαζομένων και να γνωρίζω τι μου χρωστάς, τώρα με την νεα ρύθμιση στην ουσία σου απαγορευει (αφού θα αδυνατεις να καλυψεις την προυποθεση της εγγυητικης για να κατατεθει η χειρόγραφη ΑΠΔ) να λειτουργείς.
  Οι εργαζόμενοι θα μένουν ανασφάλιστοι ....αφού αν οφείλει στο ΙΚΑ δεν θα μπορεί να τους ασφαλίζει απο δω+στο εξής , αφού και να θέλει δεν θα μπορεί να καταθετει την ΑΠΔ.


  1) σου απενεργοποιεί την δυνατοτητα καταθεσης ΑΠΔ μεσω διαδικτυου.
  2) σε παραπέμπει στο υποκαταστημα για κατάθεση χειρόγραφης ΑΠΔ με μαγνητικο μεσο
  3) σου παραλαμβάνει αυτή την χειρογραφη ΑΠΔ, ΜΟΝΟ ΕΑΝ μεταξυ των υπολοίπων, καταθέσεις και εγγυητική.

  Οι συνέπειες της νέας διάταξης π.χ. αδυναμία αποστολης ΑΠΔ μεσω διαδικτύου+υποχρεωτική προσκόμιση εγγυητικής στο υποκ/τα, είναι για καταθεση ΑΠΔ των νέων-επόμενων- τρίμηνων μετά την εφαρμογή της νέας διάταξης και θα αφορά επιχειρήσεις οι οποίες εχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, για τις οποίες οφειλές δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση.

  1) το ΙΚΑ δεν θα ξερει τι και ποιος του οφειλει
  2) ανασφαλιστοι εργαζομενοι
  3) σημαντικοτατη αυξηση της αδηλωτης εργασίας, με δικαιολογια μαλιστα πλεον , αφου δεν θα εχουν την δυνατοτητα να στελνουν ΑΠΔ ειτε ηλεκτρονικα είτε χειρογραφα.
  4) σημαντικοτατη γραφειοκρατικη επιβαρυνση των τμ.εσοδων και των ελεγκτικων μηχανισμών με καταγγελιες, τακτικους ελεγχους κλπ

  Η μη υποβολη ΑΠΔ θα δημιουργει χαος και ασυδοσια.
  Το ΙΚΑ μενει στο μαυρο σκοταδι για τα ποσα που απαιτει αλλα το κυριοτερο αφηνει ακαλυπτους τους εργαζομενους οι οποιοι σε καθε περιπτωση εχουν καλυψει στο ακεραιο την οφειλη τους αφού οι εισφορες τους εχουν παρακρατηθει στην πηγή (απο τον μισθό τους)
  Το ΙΚΑ ας προσαρμοσει το μηχανογραφικο του συστημα ετσι ωστε μεσω της ηλεκτρονικης υποβολης των ΑΠΔ - επομενων απο αυτη που δεν τακτοποιηθηκαν οι αντιστοιχες εισφορες - ώστε να αντλει ΜΟΝΟ τα στοιχεια ασφαλιστικης εικονας των εργαζομενων και να ενημερωνει αμεσα τον εργοδοτη για τις κυρωσεις που τον επιβαρυνουν συμφωνα με τις νεες διαταξεις.
  Απο το "πάταξη της εισφοροδιαφυγής & εισφοροκλοπής" το πήγαν στο "πάταξη των ασφαλιστικών δικαιωμάτων & αύξηση της αδήλωτης εργασίας"

 12. ΣΤΕΦΑΝΟΣ Κ avatar
  ΣΤΕΦΑΝΟΣ Κ 20/05/2010 15:49:53

  να προσθεσω στη συζήτηση και τα εξης δεδομένα:
  το ΙΚΑ έχει περιπου:

  2.000.000 άμεσα (εργαζόμενους) ασφαλισμένους που μαζί τους έμμεσα ασφαλισμένους (π.χ. τα παιδιά) που εξαρτώνται για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη απο τους άμεσα ασφαλισμένους, συνολικά περίπου 4.000.000 ασφαλισμενους (δεν συμπεριλαμβανονται στα νούμερα αυτά οι συνταξιούχοι).

  Συμφωνα με την ΓΣΕΕ, πλέον εν μέσω οικονομικής κρίσης οι επιχειρησεις με ληξιπρόθεσμες οφειλές στο ΙΚΑ ανέρχονται σε περιπου 30% των συνολικών επιχειρήσεων της χώρας.


  Υπολογίστε μόνοι σας πόσους ανθρώπους θα πλήξει αν εφαρμοστεί η συγκεκριμένη διάταξη του άρθρου 17.... κάνοντας χονδρικά την αναλογία των επιχειρήσεων με οφειλές ως προς τους συνολικά ασφαλισμένους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.