#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/09/2011 20:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τρέχει η κυβέρνηση να μαζέψει γερμανικές διαρροές για χρεοκοπία της ΕλλάδαςΕντείνει τις πιέσεις προς την ελληνική πλευρά  η Γερμανία, με τελευταίο επεισόδιο το δημοσίευμα περί στήριξης των γερμανικών τραπεζών σε ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας.

Σε σημερινό του δημοσίευμα, το Bloomberg γράφει ότι η γερμανική κυβέρνηση προετοιμάζει σχέδιο έκτακτης στήριξης των γερμανικών τραπεζών σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν πετύχει τους στόχους του μεσοπρόθεσμου σχεδίου και χρεοκοπήσει.

Το πλάνο περιλαμβάνει μέτρα στήριξης προς τράπεζες και ασφαλιστικές, που βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα πιθανό "κούρεμα" 50% στα ελληνικά ομόλογα που διακρατούν, εάν δεν δοθεί η επόμενη δόση του πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα, σύμφωνα με τρία μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία.

Η ύπαρξη ενός Plan B, αναφέρει το δημοσίευμα, υπογραμμίζει τις γερμανικές ανησυχίες ότι η αποτυχία της Ελλάδας να πετύχει τους στόχους μείωσης του ελλείμματος απειλεί τις ευρωπαϊκές προσπάθειες αντιμετώπισης της κρίσης χρέους.

Την ίδια ώρα,γερμανικά χρηματιστηριακά blogs διακινούσαν φήμες περί κήρυξης χρεοκοπίας και στάσης πληρωμών στην Ελλάδα στη διάρκεια του σαββατοκυριακου.

 Βενιζέλος: Οργανωμένη σπέκουλα κατά του ευρώ τα σενάρια ελληνικής χρεοκοπίας

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για διάφορα σχόλια και φήμες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο περί δήθεν χρεωκοπίας της Ελλάδας μέσα στο σαββατοκύριακο, δήλωσε τα εξής:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται αυτό το οργανωμένο κύμα “φημών” για δήθεν χρεωκοπία της Ελλάδας. Πρόκειται για ένα κακόγουστο παιχνίδι, για μια οργανωμένη σπέκουλα, που στρέφεται κατά του ευρώ και της Ευρωζώνης συνολικά.

Βασική επιλογή και προτεραιότητα της Ελλάδας είναι η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της 21 Ιουλίου και βεβαίως η πλήρης εφαρμογή των υποχρεώσεων της που απορρέουν από τις συμφωνίες της με τους θεσμικούς της εταίρους.

Αυτή είναι η σαφής θέση της ελληνικής Κυβέρνησης που δεν λαμβάνει υπόψη της κανένα στοιχείο πολιτικού κόστους».

Ανάλογες διαψεύσεις εκανε και ο κ.Μόσιαλος μιλώντας πριν από λίγο στο MEGA.

Διαψεύδει η Γερμανία

Η Γερμανία δεν εξετάζει τη δημιουργία προγράμματος στήριξης του χρηματοπιστωτικού συστήματος σε περίπτωση που η Ελλάδα αποτύχει στην επίτευξη των στόχων που προβλέπονται από το πακέτο διάσωσης και κατά συνέπεια ανακηρύξει στάση πληρωμών”.

Σε αυτή τη δήλωση προέβη εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Johannes Blankenheim στο Dow Jones Newswires τονίζοντας πως δεν υπάρχει σχέδιο “B”.

“Επεξεργαζόμαστε τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου και είμαστε πεπεισμένοι πως θα τις περάσουμε από το κοινοβούλιο,” πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 09/09/2011 20:26:52

  Όπως έγραψε το Πρώτο Θέμα, σε κάποιες γερμανικές χρηματιστηριακές ιστοσελίδες κυκλοφορούν από το απόγευμα έντονες φήμες για στάση πληρωμών μέσα στο... Σαββατοκύριακο!

 2. Orestios avatar
  Orestios 09/09/2011 20:49:07

  Βενιζέλο, ψάξε τον τορναδόρο.
  Είστε για τα πανηγύρια!!!!!

  • ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
   ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ @ Orestios 09/09/2011 20:54:21

   Συναγερμός στα μηχανουργεία!!!!!!

  • manos avatar
   manos @ Orestios 09/09/2011 21:05:41

   Ενα πανηγύρι για να γίνει χρειάζεται οργάνωση, γνώση οικονομικών της πιάτσας, γνώση του παλμού της κοινωνίας, και των αναγκών των μικρών ή μεγάλων κοινοτήτων.
   Ετούτοι είναι μία ατυχής ομύγηρη από αποστειρωμένους "διδάκτορες", ανθρωπάρια με πάθη, και επίδοξους αρχηγίσκους. Ηταν μία θνησιγενής παρέα που τους ένωσε ο ήλιος που μισοανέτειλε πρασινισμένος σαν να είχε φάει 100 κιλά βλήτα.
   Κουράγιο Ορέστιε. Ερχεται ο πραγματικός ήλιος να ανατείλει και να διώξει από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ γη τους βρυκόλακες.
   Κρατάτε φίλοι. Ερχεται η ώρα.

 3. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 09/09/2011 21:03:58

  Τι να μαζέψει... αμάζευτα είναι!

 4. kakofonix avatar
  kakofonix 09/09/2011 21:25:20

  Τα ρέστα μου για τη φωτογραφία! Έγραψες!

 5. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 10/09/2011 01:30:06

  Τώρα βλέπω ότι στο δεξί του χέρι, το ΓΑΠ φοράει το βραχιολάκι για την ισορροπία. Του είπε άραγε κανείς ότι δορθώνει μόνο την ισορροπία του σώματος και ότι του μυαλού?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.