#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/05/2011 11:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τρέμουν οι φοροδιαφεύγοντες
Εθνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα κατά της φοροδιαφυγής με στόχο έσοδα 11,8 δισ. ευρώ στην τριετία 2011-2013 ανακοίνωσε χθες ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος τόνισε ότι αποτελεί έγκλημα κατά της χώρας η φοροδιαφυγή.

Χρειάστηκαν 18 μήνες για την εκπόνηση του προγράμματος. Τρεις μήνες για κάθε ιδέα.  Οι φοροδιαφεύγοντες και φοροαποφεύγοντες τρέμουν διαβάζοντας τα έξι σημεία τομή στο φορολογικό σύστημα:

1. Σαρωτικοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις και φορολογούμενους

Καθώς δεν υπάρχουν λεφτά, οι ελεγκτικές αρχές  θα δίδουν ελέγχους προόδου, ένα DVD με το αλησμόνητο  σουξέ «λεφτά υπάρχουν» σε νέα εκτέλεση ραπ και ένα αυτόγραφο του Στρος Καν ως αναμνηστικό  στους φορολογούμενους.

2. Συγχωνεύσεις και καταργήσεις εφοριών Διατήρηση μίας μόνο ΔΟΥ στην πρωτεύουσα κάθε νομού.

Στη συγχώνευση και την κατάργηση η Κυβέρνηση σκίζει. Μειώνει τα λειτουργικά έξοδα και μένουν τα «αλειτούργητα». Αν κάποιος κατοικεί σε απομακρυσμένη περιοχή, θα φορολογείται με τη δεκάτη. Τους φόρους θα μαζεύει προσωπικά ο Πετρόμπεης Ευθυμίου και ο Πετρόμπεης Κωστόπουλος...

3. Σώμα ελεγκτών βεβαίωσης και αναγκαστικής είσπραξης εσόδων

Κάτι μου λέει ότι για την επάνδρωση του Σώματος θα χρειαστούν προσλήψεις «ειδικού προσωπικού» πέραν του κανόνα 1 προς 5.

4. Στο στόχαστρο μεγάλοι καταθέτες με λογαριασμούς σε τράπεζες του εξωτερικού.

Θα καταργηθεί το τραπεζικό απόρρητο; Όποιος έχει καταθέσεις στο εξωτερικό είναι από χέρι φοροφυγάς; Να ελεγχθούν και οι τράπεζες αίματος. Για να δίνει κάποιος αίμα, είναι υγιής, άρα τρώει κανονικά και προφανώς είναι ύποπτος φοροδιαφυγής.

5. Δημοσιοποίηση καταλόγων φορολογούμενων με ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 150.000 ευρώ

Τζάμπα διαφήμιση δηλαδή. Δεν υπάρχει σοβαρός Νεοέλληνας αν δεν χρωστά τουλάχιστον  300 χιλιάρικα στην Εφορία.  Παλιά πλήρωναν για να μπουν στις κοσμικές στήλες των εφημερίδων. Τώρα θα παρακαλάνε για να μπουν στη λίστα…

6. Σε ενάμιση μήνα θα είναι έτοιμη η «κάρτα αποδείξεων»

Αγαπάς την Ελλάδα; Απόδειξη. Φέτος θα φορεθεί σε κάρτα, σε χρωματισμούς κιτρινοπράσινους, προσφάτως  μαραμένου φύλλου…

Μ.Ο.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 03/05/2011 11:38:20

  Το τελευταίο μέτρο είναι και το πιο ύποπτο ως προς τις προθέσεις του, σε συνδυασμό και με την επερχόμενη ρουφιανοκάρτα "του πολίτη". Δεν βγάζουμε καμία φοροκάρτα, χίλιες φορές η ταλαιπωρία της άθροισης των ποσών μια φορά το χρόνο, παρά η καταγραφή των καταναλωτικών μας συνηθειών!

 2. skopelosnews skopelos avatar
  skopelosnews skopelos 03/05/2011 12:02:59

  είχαν καθυστέρηση κάτι δικοί τους να ταχτοποιηθούν τώρα είναι όλα ένταξη εμπρός λοιπόν μετά από 18 μήνες να πατάξουμε την φοροκλοπή ρε άντε από άδω δεν σας πιστεύουν τώρα ούτε και τα στελέχη σας (Ανδρουλάκης πχ)

 3. keep avatar
  keep 03/05/2011 12:29:19

  Γιατί τόση ειρωνία; Δεν είναι πρόβλημα η φοροδιαφυγή; Δεν κλέβουν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες; Τι θέλετε δηλαδή, να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση ώστε να γίνει τι; Να πέσει η κυβέρνιση και να έρθει η ΝΔ να κάνει τι;

  • Φακ Κωστας avatar
   Φακ Κωστας @ keep 03/05/2011 14:06:27

   keep,
   Δεν κλέβουν όλοι..
   Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει σταθερό και απλό φορολογικό σύστημα..
   Δεν είναι δυνατόν να ορίζεις το φορολογικό έγκλημα μετά τη διάπραξή του..
   Δηλαδή πρώτα αποφασίζουν ότι δεν φορολογείατι η πρώτη κατοικία, να αγοράζεις και μετά να σου λένε ότι υποδηλώνει η ύπαρξή της κατοικίας φορολογητέα ύλη..
   Καλα τα λέει ο Τζίμης Πανούσης..μαζεύτηκαν 10 ασχετοι και παίζουν την κυβέρνηση..

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ keep 03/05/2011 19:47:27

   Keep με συγχωρείς δεν έβγαλε ξανά την περαίωση πριν λίγους μήνες δηλώνοντας την αδυναμία να ελέγξει. Τι θα αλλάξει δηλαδή; Πόσες φορες έχεις ακούσει για πάταξη της φοροδιαφυγής; Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα πετύχει ο Παπ;

 4. blue nile avatar
  blue nile 03/05/2011 12:46:33

  M.O. νομίζω ότι στα αναμνηστικά σε αυτούς που χρωστούν πολλά, θα δωθούν dvd της Τζούλιας και σε αυτούς που χρωστούν λιγότερα φτογραφίες της Πετρούλας να κυνηγάει τα μέλη της τρόικας...

 5. manos avatar
  manos 03/05/2011 13:12:17

  Θα μπορούσαν να εκμεταλλευθούν το φιλότιμο του Ελληνα. Μια έννοια που δεν υπάρχει πουθενά στον πλανήτη, ούτε καν ως λέξη.
  Αρκεί να έβλεπε ο πολίτης και ο επιχειρηματίας ότι το κράτος τον αντιμετωπίζει ως ίσο-ισότιμο, και όχι ως εκ γεννετής κλέφτη.
  Αρκεί να βλέπαμε ότι όταν απαιτείς αιματηρές θυσίες από όλους, μπαίνεις εσύ μπροστάρης μαζί με όλο τον κρατικό μηχανισμό.
  Αυτού του είδους η τρομοκρατία είναι τραγική. Μπορεί και να έχει αποτέλεσμα. Αυτό όμως είναι που θέλουμε για μια νέα Ελλάδα?

 6. Απορία avatar
  Απορία 03/05/2011 13:14:16

  Και πες την έπιασαν την φοροδιαφυγή, την φοροκλοπή και την εισφοροδιαφυγή. Μια τρύπα στο νερό θα κάνουν.

  Το μόνο που θα γίνει θα είναι να αυξηθούν τα έσοδα πρόσκαιρα, μετά μόλις το μυριστούν τα πέριξ των κομμάτων λαμόγια αριστερά και δεξιά θα ξαναρχίσουν την ρεμούλα πάνω στο κουφάρι της ελληνικής οικονομίας.

  Ο καρκίνος είναι η γύρω και μέσα στα παλιά κόμματα διαφθορά και διαπλοκή δεν είναι ο μαγαζότορας που δεν θα κόψει μια απόδειξη.

  Το πρόβλημα της χώρας είναι οι λίγοι που τρώνε τα πολλά λεφτά και όχι οι πολλοί που τρώνε λίγα.

  Εαν πάρεις τα εξοπλιστικά των τελευταίων 20 ετών η μίζα που έχει πέσει είναι πολλαπλάσια από όλους τους φιπιάδες που έφαγαν όλοι οι σουβλατζήδες, εμπόροι και λοιποί το αντίστοιχο διάστημα.

 7. trellakias avatar
  trellakias 03/05/2011 13:34:27

  Πρέπει να είναι πολύ γλυκό …….η ενασχόληση του εκάστοτε Υπ. Οικονομικών με την φοροδιαφυγή. Από το 1975 και μετά ακούμε σταδιακά όλο και περισσότερο την έννοια της φοροδιαφυγής. Όλοι θέλουν να την ….πατάξουν και όλοι δεν κάνουν απολύτως τίποτα! Όλοι προσπαθούν και όλοι καίγονται στην προσπάθεια. Ήμαρτον με τις προσπάθειες.
  Είναι αυτή η νοοτροπία που έχουν οι νεοέλληνες στην κλεψιά, στο πως θα καταφέρουν να αποκρύψουν την όποια υποχρεώση έχει ο καθένας μας έναντι στο κράτος. Μπορεί κάποιος βέβαια να πει το γνωστό «γιατί να δώσω εγώ αφού οι πολιτικοί κλέβουν, οι εθνικοί νταβαντζήδες ανεβοκατεβάζουν κυβερνήτες, οι δημοσιοκάφροι συντηρούν την κατάσταση που ζούμε;» Είναι το μόνιμο πρόβλημα που έχουμε οι νεοέλληνες να κοιτάμε τι κάνουν οι άλλοι και ποτέ το τι κάνουμε εμείς! Είναι το πρόβλημα που ζούμε να έχουμε αναγάγει την κλοπή ως εθνικό σπορ, που αν καταφέρουμε και δεν μας πιάσουν, είμαστε Μάγκες. Αυτή την νοοτροπία που έγινε εθνική σημαία τις καλές εποχές των αλητών της πράσινης σοσιαλιστικής νομενκλατούρας των μικροαπατεωνίσκων που διάβρωσαν την ελληνική κοινωνία. Οι πιο παλαιότεροι θα θυμούνται την κατακραυγή της κοινωνίας στους κλέφτες και τους λωποδύτες πριν από το 1981, και την ανέλκυση τους στην εξουσία μετά. Την αρχή του γιαννιώτη Γούκου, , σοσιαλιστή, έως τον καλό μας «φίλο» μαντέλη που καταδικάστηκε για την αποδοχή των δώρων από την μίζενς. Πρέπει να καταλάβουμε ότι το μεγαλύτερο κακό που έκανε διαχρονικά το πασοκ είναι η αλλοίωση των χαρακτηριστικών τιμιότητας των ελλήνων πολιτών. Αυτή η καταστροφή της «μπέσας» που λέει η λαϊκή γλώσσα, η μικροαπατεωνιά που έγινε βίωμα στον νεοέλληνα, δεύτερη φύση του. Με αυτές τις συνθήκες είναι δυνατόν η όποια προσπάθεια του οποιαδήποτε υπουργού να φέρει λύση; Ο στρουθοκαμηλισμός των γελοίων της πράσινης ύφεσης, του «θεαθήναι» και της για τα μάτια και μόνο των απεσταλμένων της τρόικας, παράστασης που έδωσαν οι τέσσερις υπουργοί χθες, είναι καταδικασμένη σε πλήρη αποτυχία. Δεν θέλουν να καταλάβουν πως η νοοτροπία που το κόμμα τους καλλιέργησε τα τελευταία χρόνια της «αλλαγής, εκσυγχρονισμού, και της πράσινης ανάπτυξης» είναι ΑΝΤΙΘΕΤΑ σε όποια προσπάθεια νομιμότητας! Πληρώνουν την πολιτική της ψευτομαγκιάς και της αλλοτρίωσης του εύκολου τρόπου ζωής που είχαν ως λάβαρο της πολιτικής τους.
  Δυστυχώς ζούμε μέρες αποκάλυψης για τον πολύπαθο λαό μας. Λίγες οι πιθανότητες ανάκαμψης με την νοοτροπία που υπάρχει στον απλό λαό. Είναι όλοι αυτοί που ακόμα δηλώνουν οπαδοί του σοσιαλισμού Παπανδρέου, και πιστεύουν πως για όλα φταίει ο Καραμανλής και η ΝΔ. . Αϊ σιχτήρ ζώα που ακόμα ακούτε τους yes-men και χειροκροτείτε, λαλάκες, ορφανά της ουτοπίας του σοσιαλισμού του Μνημονίου! Τίποτα άλλο πια, παρά μόνο:
  ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΑ ΗΛΙΘΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!

 8. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 03/05/2011 13:37:17

  ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΑΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ, ΠΡΟΣΕΞΤΕ:
  ΒΗΜΑ 1: ΑΓΟΡΑΖΕΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΣΤΡΙΓΚΑΚΙ ΣΤΗΝ ΕΡΩΜΕΝΗ
  ΒΗΜΑ 2: ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ
  ΒΗΜΑ 3: ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΓΙΑ ΔΙΑΖΥΓΙΟ
  ΒΗΜΑ 4: ΤΑ ΄΄ΠΙΑΝΕΙ΄΄ ΜΑΥΡΑ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ, ΤΣΟΥΟΥΟΥΠ! ΤΟΝ ΤΣΑΚΩΣΑΝ!!!

 9. spiros avatar
  spiros 03/05/2011 14:08:13

  ΜΟ
  Συγνώμη αλλά θα σου καταλογίσω μεροληψία. Δεν δέχεσαι ότι ο Διώτης είναι προάγγελος του ερχομού του Μιχαλάκη από το ΕΣΠΑ ντε. Ξεκαθάρισε με την τρομοκρατία έρχεται δρυμήτατος να ξεκαθαρίσει με τους φοροφυγάδες, και να προλυάνει τον ερχομό του θριαμβευτή Κάλαχαν ότι εξόντοωσε το φαινόμενο της φοροδιαφυγής. Αυτό τον σχεδιασμό πως τον υποτιμάς και δεν τον αναφέρεις καθόλου;

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ spiros 03/05/2011 18:47:42

   Ξέρεις κάτι θετικό; Το σενάριο του Χρυσοχοίδη στο ΥΠΟΙΚ δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ Μικρός Οδυσσέας 03/05/2011 21:29:45

    +1000

    χτύπησε από το πέσιμο των τιμών κατά 30% ...πόσες επιτυχίες να έχει το παιδί.


    ΥΓ


    πάντα δε μου άρεσε η διαχρονική και διακομματική αξιοποίηση των ΑΡΙΣΤΩΝ εκπροσώπων της ανεξάρτητης και αδέσμευτης δικαιοσύνης σε καρέκλες.

 10. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 03/05/2011 21:27:35

  Εδώ και τρία χρόνια από την εποχή του ...άλλου τρομερού παιδιού του London School έγραφα ότι δεν χρειαζόμαστε ούτε εφοριακούς ούτε προσωπικές ...επαφές με φορολογούμενους για να ανάπτυξη σχέσεων:

  ένα απλό excel τι δηλώνεις σε σχέση με το τι έχεις και πως ζεις.
  Τα λεφτά είναι στην Τράπεζα και σε περιμένουν να τα μαζέψεις...αν θες μόνο που θα πρέπει ο ...Υπεύθυνος και ο επικεφαλής να αρχίσουν:

  -από τις τσέπες τους
  -από τις τσέπες των φίλων τους
  -από τις τσέπες των αφεντικών τους...

  Αδύνατο λοιπόν και απλά μιλάνε...

 11. 200exi stin elbetia avatar
  200exi stin elbetia 04/05/2011 02:20:39

  Το μεγαλυτερο εγκλημα στην Ελλαδα ειναι οι πολιτικοι και οι διαπλεκομενοι δημοσιοι υπαλληλοι ,οχι η φοροδιαφυγη και ο ιδιωτικος τομεας που σας ταιζει 30 χρονια.Συνεχιζετε να ζειτε εκτος πραγματικοτητας ,διαλυετε τον ιδιωτικο τομεα για να συντηρειτε το δημοσιο, βισματικο,πολιτικο στρατο. Τα καρτελ καλα κρατουν ,οσο ανεβαινει η φορολογια και στεγνωνουν την αγορα ΜΟΝΟΝ Ιαπωνες πρασινοι"απο την ραδιενεργεια " θα ερθουν να επενδυσουν...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.