#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/05/2012 19:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τρέμουν για την Ισπανία και σπεύδουν να σώσουν την ΕλλάδαΤρόμος έχει πιάσει το ΔΝΤ, τις ευρωπαϊκές χώρες αλλά και το σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας από τον Τιτανικό της Ισπανίας. Ο φόβος μήπως «σκάσει» η ισπανική οικονομία αλλά και το γεγονός ότι αντιλαμβάνονται πώς στην Ελλάδα απέτυχε η συνταγή και η χώρα είναι στα πρόθυρα διάλυσης, οδηγεί σε δεύτερες σκέψεις τους άλλοτε αδιάλλακτους.

Σήμερα το μεσημέρι η κ. Μέρκελ, προφανώς ταραγμένη από όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη και από το φόβο κατάρρευσης του ευρώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγή της αδιάλλακτης μέχρι σήμερα πολιτικής της τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν πλέον ταμπού κι όλα τα συζητά.

Η Μέρκελ επανέλαβε την άποψή της ότι τα κράτη μέλη θα πρέπει να είναι έτοιμα να παραδώσουν περισσότερες εξουσίες στις Βρυξέλλες, όμως κατέστησε σαφές ότι οι αλλαγές θα πάρουν πολύ χρόνο. «Υπάρχουν βήματα ολοκλήρωσης που απαιτούν αλλαγές της Συνθήκης. Δεν είμαστε σε αυτό το στάδιο, αλλά παρ 'όλα αυτά σήμερα δεν υπάρχουν ταμπού (στις συζητήσεις μας)», δήλωσε η κ. Μέρκελ. «Πάντα έλεγα ότι χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη και αυτό συνεπάγεται να αποκτήσει περισσότερες αρμοδιότητες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου.

Την ίδια στιγμή και το ΔΝΤ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγών στο Μνημόνιο, ίσως σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις της Λαγκάρντ κατά της Ελλάδας. Το ΔΝΤ είναι "ανοιχτό σε ιδέες που θα έρθουν από μέρους της ελληνικής πλευράς" και θα αφορούν την "αποτελεσματικότερη επίτευξη των στόχων του δημοσιονομικού προγράμματος στην Ελλάδα" είπε ο εκπρόσωπος Tύπου του Ταμείου Τζέρι Ράις, στον ΣΚΑΪ για το εάν το ΔΝΤ πιστεύει ότι υπάρχουν τα περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης του δημοσιονομικού προγράμματος, όπως ζητά η πλειοψηφία των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα.

Ο κ. Ράις είπε ότι οι συζητήσεις με την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές "θα γίνουν στη βάση των στόχων που έχουν τεθεί".

Ακόμα ξεκαθάρισε ότι το ΔΝΤ δεν εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Όμως είναι φανερό ότι στην Ουάσιγκτον περιμένουν μια σταθερή, φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση που θα μπορέσει να επαναδιαπραγματευτεί το Μνημόνιο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. elli avatar
  elli 31/05/2012 21:01:27

  Απ΄όσα είπε η φράου Μέρκελ, όλα συνοψίζονται στο εξής ένα; "τα κράτη πρέπει να είναι έτοιμα να παραδώσουν περισσότερες εξουσίες στις Βρυξέλλες" !!!!!!!
  Δηλαδή σας γονατίσαμε με τον οικονομικό πόλεμο που σας κάναμε ,και τώρα αν θέλετε λεφτά, δηλαδή το νόμισμα που εμείς κόβουμε και έχουμε υπό έλεγχο, θα πρέπει να μας παραδώσετε τη χώρα σας! Όλα τα υπόλοιπα που είπε είναι φιοριτούρες!
  Για να δούμε ποιοί πρόθυμοι πολιτικοί θα βρεθούν να της παραδώσουν τα κλειδιά της χώρας! Καθημερινά γράφεται ιστορία!

  • kas avatar
   kas @ elli 31/05/2012 23:26:53

   μπρρρρ....μα πριν δεν είμασταν προτεκτοράτο ?

   τώρα γίναμε περισσότερο...και μεθαύριο πιο πολύ ?
   νόμιζα ότι τα κλειδιά είναι παραδομένα από Καποδίστρια και μετά
   ή όχι ?
   φιοριτούρα...είναι η Κουβανοποίηση...που θα επιφέρει ο δόλιος βλαξ νο 2
   γεμίσαμε επαναστάτες

 2. Ewiak Ryszard avatar
  Ewiak Ryszard 31/05/2012 21:28:28

  Η διάλυση της ευρωζώνης είναι αναπόφευκτη. Η Αγία Γραφή λέει: «Και [ο βασιλιάς του βορρά] θα γυρίσει στη γη του με μεγάλη ποσότητα αγαθών [1945], και η καρδιά του θα είναι εναντίον της άγιας διαθήκης [αθεϊστικό κράτος ]. Και θα ενεργήσει [υψηλή δραστηριότητα στη διεθνή σκηνή] και θα γυρίσει στη γη του [1991-1993. Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και της Σύμφωνο της Βαρσοβίας. Τα ρωσικά στρατεύματα επέστρεψαν στη γη τους]. Τον προσδιορισμένο καιρό θα επιστρέψει [η μεγάλη ύφεση στην Ευρώπη, η αποσύνθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Τα ρωσικά στρατεύματα θα επιστρέψουν στην πολλές χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ]. Και θα μπει στα νότια [Γεωργία]· αλλά δεν θα είναι όπως την πρώτη φορά [1921] και όπως την τελευταία φορά [2008]». (Δανιήλ 11:28, 29) Στη συνέχεια οι ΗΠΑ θα επιτεθεί η Ρωσία. (Δανιήλ 11:30α) Θα είναι ένα πυρηνικό πόλεμο. (Αποκάλυψη 6:4) «Μαχαιρα μεγαλη» = πυρηνικό όπλο. Αυτό είναι «η αρχή της γέννησης τύψεις». (Ματθαίος 24:7, 8).

  • τάσος avatar
   τάσος @ Ewiak Ryszard 31/05/2012 22:17:16

   ό,τι πίνεις να το κόψεις μαχαίρι. κι άμα διαβάζεις τη βίβλο πέτα την.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ τάσος 01/06/2012 01:59:07

    Αν το "πέτα την Βίβλο" είναι γενικά για όσους την διαβάζουν, όσα και να να σου πω λίγα θα είναι. Για μάθε να σέβεσαι την πίστη του άλλου. Ο Βολταίρος κάτι είχε πει για αυτό. Για διάβασε να μάθεις. Αν...

  • kas avatar
   kas @ Ewiak Ryszard 31/05/2012 23:36:41

   ενδιαφέρουσα ανάλυση...αλλά

   τα δοσμένα...αεί λαμβάνουν χώρα στα μικρά και στα μεγάλα

   πρέπει να έχεις λύσει πρώτα άλλους γρίφους, προκειμένου από παρατηρητής να γίνεις "μάντης" αγαπητέ μου

   παρόλα αυτά η άσκηση αυτή είναι μιά πολύ καλή πνευματική αγωγή

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Ewiak Ryszard 01/06/2012 00:22:40

   Μέ κάθε σεβασμό κύριε,τί ἀκατάληπτη ἐρμηνεία τῆς Ἁγίας Γραφῆς εἶναι αὐτή;
   Τά χωρία πού παραθέτετε τά βάζετε τυχαία,γιατί καμμία σχέση δέν ἒχουν μέ τήν ''ἐρμηνεία''πού κάνετε...

 3. Πηνελόπη avatar
  Πηνελόπη 31/05/2012 23:18:23

  Eρχονται κοσμογονικές αλλαγές γι' αυτό η χώρα χρειάζεται πολτική ηγεσία με μεγάλο εκτόπισμα και ένα λαό που να διαθέτει την στοιχειώδη ευθικρισία και δεν ξέρω αν υπάρχουν και τα δύο ας ελπίσουμε ότι τώρα που ο ευρωπαικός χάρτης ξαδιαμορφώνεται εμείς να μην είμαστε απλοί θεατές αλλά συνδιαμορφωτές.

 4. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 01/06/2012 01:16:26

  Πρίν τις πρόσφατες εκλογές στην Ισπανία, θυμόμαστε όλοι τί έγινε. Οπως κι εδώ, έτσι κι εκεί, ζήτησαν από την Ευρώπη γραπτή δέσμευση για την πιστότητα εφαρμογής των μέτρων, δόθηκε η δέσμευση, και εξελέγη ο φιλελεύθερος "δεξιός" Ραχόι υποσχόμενος αναδιαπραγμάτευση για ...ανάπτυξη, υποσχόμενος μια ρότα που θα έβγαζε τη χώρα απο το σπιράλ θανάτου στο οποίο είχε φανεί οτι μπαίνει με την αποτυχημένη διακυβέρνηση των "σοσιαλιστών". - Έπεισε, και εξελέγη. Εξελέγη και εφαρμόζει από τότε, πιστά, τις πολιτικές λιτότητας και δημοσιονομικού "νυκοκυρέματος" με φιλελεύθερο πρόσημο. Η απορία μου είναι, τώρα, τι λέει στους πολίτες του, πώς δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα?

 5. Dal avatar
  Dal 01/06/2012 01:32:48

  Οτι και να γίνει η ΕΖ είναι τελειωμένη υπόθεση
  Η διαλύεται εξ ων συνετέθη.
  Η παραμένει ενωμένη με τις εξής συνέπειες.

  Η εθνική κυριαρχία τελειώνει και η ΕΖ μετατρέπεται σε Γερμανικό ζωτικό χώρο και νομοθετικά.

  Δημιουργούνται "κυβερνήσεις του νομίσματος", η δημοκρατία μπαίνει στο απόσπασμα των αγορών και καλλιεργήται το καθεστώς της κατάστασης της εκτάκτου ανάγκης . Έτσι σε κάθε απόφαση θα επικρέμαται η χρεοκοπία και η διάσωση του Ευρώ, μαζί με τους εκβιασμούς της κάθε Μέρκελ.

  Με το δημοσιονομικό σύμφωνο, που εκ νέου χωρίς συζήτηση το δεχθήκαμε και με την στενότητα πιστώσεων, προοιωνίζεται μια 10ετης τουλάχιστον περίοδο λιτότητας σε όλη την ΕΖ. Δοθέντος μάλιστα ότι στην περίοδο των παχέων αγελάδων η ΕΖ κατέγραψε ανάπτυξη κατά μέσον όρο μόλις 1,4% στα 13 ετη της ύπαρξης της. Αρα "δάκρυα και αίμα". Με αναμφίβολα αποτελέσματα γιατί το χρέος δεν θα μειώνεται αλλά θα ανεβαίνει.

  Πριν είναι αργά. Ενιαία οικονομική ζώνη του Ευρωαπαικού Νότου και η Γερμανία ας πάει να κουρευτεί.

 6. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 01/06/2012 02:00:40

  Η αρχή του τέλους του ευρώ. Ήταν δεδομένο. Απλά μένει να βρουν (ή να τους δώσουμε) το πρόσχημα να μας διώξουν πρώτους...

 7. elli avatar
  elli 01/06/2012 10:55:50

  Συμφωνώ με Dal.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.